50 millió halott sem elég?

2013.01.05. 07:30 Sortilegus

stophate.jpeg

Vajon elegendő és elég hatásos-e úgy fellépni a náci eszméket hangoztató személyek és mozgalmak ellen, hogy szóban elítéljük őket, és tiltakozó nagygyűléseket szervezünk? Mindez szükséges, azonban messze nem elégséges a megzabolázásukra. A szónoklatok és tüntetések ebben az esetben is ugyanannyi eredményt érnek el, mintha azokkal a rablásokat és sikkasztásokat próbálnánk visszaszorítani.

A gyűlöletbeszéd bűncselekmény, és ennek megfelelően kell ellene eljárni.

A hatályos Büntető Törvénykönyv (Btk.) megállapítja: „Bűncselekmény az a szándékosan vagy – ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti – gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli. Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely Magyarország állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti.” A jogalkotó azt is felismerte, hogy a közösség elleni izgatás, uszítás is veszélyes a társadalomra, és ezt be is építette a Btk.-ba, amelynek 269. paragrafusa kimondja: „Aki nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzet, valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” Ezt tartalmazza a 2013. július 1-jén hatályba lépő új Btk. is.

Az már nem a Btk. hibája, hogy ezen rendelkezését nem alkalmazza sem az ügyészség, sem a bíróság. 2003-ban a Hegedűs Lóránt – közösség elleni izgatás vádja alóli – felmentésével lényegében ezt írta elő nekik a Fővárosi Ítélőtábla, álságos indoklásával semmisítve meg az első fokú bíróság ítéletét, amely másfél év felfüggesztett börtönbüntetést rótt ki a zsidóság kirekesztését szorgalmazó vádlottra. A Fővárosi Ítélőtábla így gyakorlatilag szabad utat biztosított a további bűncselekmények elkövetéséhez.

Tetézte mindezt az Alkotmánybíróság szerencsétlen, 18/2004. számú határozata, amelynek a lényege az volt, hogy a közösség elleni uszítás belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, és csak akkor büntethető, ha az „valóban megzavarta a köznyugalmat”. Az alkotmánybírák nem gondolták át, hogy ez már nagyrészt eső után köpönyeg. Másképpen fogalmazva: mindent el kell követni annak érdekében, hogy megelőzzük a köznyugalom megzavarását, az erőszakos cselekedetek megtörténtét. (A cigánygyilkosságok elkövetőit természetesen szigorúan meg kell büntetni, de ennél sokkal jobb lett volna a cigányok ellen uszítók büntetőjogi felelősségre vonásával megelőzni a gyilkosságokat.) Ez általában a nyugat-európai gyakorlat is, amint azt nemrég az Európai Parlament volt képviselője is megírta: „Amikor a rasszizmusról vitát rendeztünk az Európai Parlamentben, egy holland képviselő értetlenségét fejezte ki a vita felett. A rasszista megnyilvánulások nem a politika, hanem a büntetőjog kategóriájába tartoznak, mondta, ahogy a lakásbetörések megítéléséről sem rendezünk politikai vitát.”
A szóban forgó bűncselekmények elkövetését ösztönzi egyes politikusok, illetve pártok azon álláspontja is, amely szerint a szélsőjobb legyőzéséhez nem büntetőjogi eszközöket kell használni, hanem politikailag kell őket ellehetetleníteni. Ezzel az álláspontjukkal nemcsak az általuk is megszavazott Btk. rendelkezéseit veszik semmibe, de a történelmi tapasztalatokat is.

Nyolcvan évvel ezelőtt Németországban sokan vélték úgy, hogy a nácik ellen a politikai síkon kell fellépni, nem a törvény erejével. Az eredmény: 50 millió halott.

Ötven millió halott elegendő érv (kellene, hogy legyen) a Btk. 269. paragrafusának következetes és szigorú alkalmazására.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr984995657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. jenőke (jenőke): Nem tetszik nekem ez az a) pont. Ilyen erővel legbiztosabb támaszainkat, mint Kertész Imre, könnyen börtönben láthatnánk.

Módosítani kell és a magyar nemzet elleni uszítást semmiképpen sem szabad a BTK-ban hagyni. Liberális szemszögből ez kifejzetten kívánatos dolog, mint meleg házasságban az anális sex.
@Venyigeszu_de_Lucerna: Hoppa, faj az igazsag? vagy magadra ismertel?
Kedves Posztoló,
Már elnézést, de te olvasni is szoktál, vagy csak írni? A cigánygyilkosságok valódi bűnöseit nem büntetik meg, ugyanis a cigányokat annak a dicsőséges liberális kormánynak az idején az olajmaffiózó által vezetett titkosszolgálata gyilkoltatta, amely kormány éjjel-nappal a cigányokért ajvékol. Ne mondd már azt, hogy erről még nem hallottál. Itt van egy kis emlékeztető a TASZ-tól:
ciganyvadaszat-per.blog.hu/2012/08/20/egy_jelentes_jelentese
A blogból cikkeiből kiderül, hogy a nemzetbiztonság vastagon benne volt a cigánygyilkosságokban, "elmaszatolták" a nyomokat, összevissza hazudoznak a bíróságon.
Aki még ennél is többet tud a hivatásos rettegők cigánygyilkosságokban játszott szerepéről, amelyet 80 évre letitkosítottak a szólásszabadság rettenthetetlen bajnokai, azt most is fenyegetik. Mint például a cigány Mohácsi Viktóriát.
mno.hu/magyar_nemzet_k_ulf/a-gyurcsany-kormanyt-tamadja-mohacsi-1124795
Tehát ezeknek az uszító, gyilkos állatoknak kellene szerinted megállítani a gyűlöletbeszédet?
Mi az, ennyire rosszul megy ennek a valaha jobb napokat és kitűnő cikkeket látott blognak, hogy ti is beálltatok bérrettegni?
@vitamax:

"a teny[..] az hogy magyarorszag az egyik legrasszitabb orszag az egesz vilagon"

Ez kb. annyira "tény" mint az hogy a magyar lányok az egyik legszebbek az egész világon.

Nincs sem objektív mércéje, sem felmérés nem készült soha, de még a nagyon szubjektív Miss Universe "verseny" szerint sem igaz: 1952 óta, amióta megrendezik, egyszer sem nyerte meg magyar.
@neoteny: De igen megnyerte, a Duna tv-ben neztem,arhivum, egy magyar zsido szarmazasu lany nyerte, jarj utanna.
nagyon gyenge, buta, álságos poszt...

most nem példa amerika, a demokrácia hazája, a szólásszabadság védelmezője?

ilyenkor az nem számít? megint nyomod a kettős mércét?
@Venyigeszu_de_Lucerna: Haboru elotti dolog, lehet hogy europai szintu volt, kb 2 hete hozzta a duna tv.
@vitamax:

Tehát akkor nem nyerte meg magyar.

Ez további demonstrációja annak hogy ami szerinted "tény" az közel sem az...
És még valami, kedves blogger, azt nem hiányolod, hogy azok ellen, akik "csak" szóban ítélnek el és tiltakozó nagygyűléseket szerveznek "gyűlöletbeszéd" ellen, miközben ők maguk olyan szinten meghaladták már a "gyűlöletbeszéd" pitiáner kategóriát, hogy nem beszélnek, hanem gyilkolnak, tehát ezek ellen a gyilkos állatok ellen még szóbeli elítélés és tiltakozó nagygyűlés sincs? A nyolcvan évre titkosított gyilkosságokra nem tudsz hirtelenjében jól hangzó paragrafusokat előrántani?
Esetleg nem akarod mindjárt arra kérni őket, hogy már küldjék is TEK-et meg az azonosító nélküli rendőröket a "fasiszta" magyarok ellen, a cigányokat meg gyilkoltassák tovább fű alatt a titkosszolgálatokkal, nehogy elterjedjen a csúnya beszéd az általuk oly szépen vezetett országban?
@neoteny: 1929 Simon Boske, 2003 Laky Zsuzsanna
@vitamax:

A 2003-as Miss Universe győztes Amelie Vega volt a Dominikai Köztársaságból.

Neked komoly gondjaid vannak a "tényekkel"...
@neoteny: Miss Europa-rol beszelek.
@vitamax:

És? Én a Miss Universe-ről beszéltem; és te arra állítottad hogy igenis megnyerte magyar.

Tehát az általad állított "tények" nem azok; ennek alapján a

"a teny[..] az hogy magyarorszag az egyik legrasszitabb orszag az egesz vilagon"

kijelentésedet is érdemes erős szkepticizmussal nézni.
@neoteny: Ennyi jott belolled? Gratulalok. Te tenyleg egy hulye segg vagy.Na en vegeztem veled, dugd a fejed a homokba.
@vitamax:

Hazudozol össze-vissza, és amikor rádverik a balhét, elkezdesz arcoskodni.

Ez persze várható volt.
Nem értem, mi a baj a gyűlölettel. Én nem vagyok rasszista meg antiszemita meg akármi, egyszerűen csak úgy általánosságban rühellem az embereket, mint a szart.
@neoteny: Ember te nem vagy normalis!!! En egy szoval sem allitottam hogy a magyar lanyok a legszebbek a vilagon. Mirol beszelsz? Ezzel tereled a temat?Uristen vizsgaltasd mar ki magad. Nkem vagy nagy arcom,? te vagy az aki mar sajat magaval sem all szoba, te kis ostoba pocs
@nyisziati: a tiszaeszlári vérvádat leginkább Fónagy emlegette fel, meg a fajtája. Mindezt annak apropóján, hogy egy képviselő megemlítette a tiszaeszlári pert, mint olyat, amire hatalmas nemzetközi nyomás "helyeződött". Erre felhördült azonmód a negyvenértelmiség, hogy a fasiszták vérváddal illetik a szegínyzsidókat. Ez maga volt a vérvád.
@Egyallampolgar: " A 6 millió azért érdekes, mert ...nyílt, törvényes módon, jogfosztást követően, üzemszerűen" ...történt.
Nos: Neked és zsidóknak EZ az "érdekes", mert ez az érdeked. Ebből lehet erkölcsi (majd arra alapozva)anyagi-hatalmi tőkét kovácsolni. Másoknal meg MÁS az "érdekes" és nem föltétlen azért, mert bármiféle haszonszerzés a céljuk. Kegyelet ... mondjuk.
@vitamax:

Azt állítottad hogy magyar lány megnyerte a Miss Universe-t... ami nem igaz.

Azt is állítottad, hogy

"a teny[..] az hogy magyarorszag az egyik legrasszitabb orszag az egesz vilagon".

Ezt a "tényt" semmilyen módon nem támasztottad alá (nehéz is lenne), de van arcod ilyen kijelentést tenni.

Jobb lenne ha a személyes véleményeidet nem próbálnád meg "tényként" beállítani és széleskörű konklúziókat levonni belőlük - másokra nézve.
@Muad\\\'Dib:

Nem tartozik szorosan a témához, de azért ez csúsztatás: annak, amit a kommunisták hirdetnek, legalábbis a ma létező pártok, nincs köze a megvalósult kommunizmushoz, hanem valami idealista hablaty a zemberek egyenlőségéről -- és csak azoknál, amelyek nem csak névleg kommunisták ugye. (Az persze más kérdés, hogy elveik gyakorlatba ültetése alighanem csak a megvalósult kommunista diktatúrák szintjén lehetséges -- mert rendkívül alkalmas arra, hogy visszaéljenek vele.)

A nácik (illetve azok, akiket annak nevezhetünk -- persze a mai értelemben) viszont azt hirdetik, amit akarnak, kirekesztést és gyűlöletet.
@Punxsutawney Mormota: Nem hőkölt volna vissza, hisz akkor se hőkölt vissza, amikor a franciák - igaz kis erőkkel - betörtek a Saar-vidékre. Egyszerűen a franciák védekező háborúra készültek, a támadó potenciált meg Norvégia és Svédország megtámadására szánták. 1939-re már véglegesen elkéstek, legkésőbb az Anschluss idején kellett volna lépni. De akkor még a briteknél is a pacifisták voltak kormányon, ez lett a vége.
@neoteny: Te egy beteg ember vagy, nincs ra mas szo!!!
Ez mekkora szar libsi komment. Nácikok = 50 millió halál. Sztálin meg sem említve pedig az 3 szor több embert likvidált. Mao Ce Tung se volt piskóta. Divat ma a nácizás na kérem olyan mint a mély magyar.
Ha a kisebbségi közvélemény kutatáson a cigánykölök cigánynak vallja magát az okés. Ha utána agyonver egy 87 éves nénit akkor "fiatal" vagy, ha csak osztrákban kapják el mert rabol, vagy nőket futtat, akkor már Magyar.
Ha Gázai öldöklést ítélek el meg ha koncentrációs tábornak hívom a gázai fallal körbekerített koncentrációs tábort akkor antiszemita vagyok.
A cigánygyilkosságot elítéljük, de a szurkáló cigánykölköt csak javítóba küldjük.
Az is gyűlöletbeszéd ha a tök gyökér, érveket teljesen nélkülöző blog íróját elküldöm a P..anyjába? Javaslom írjál inkább bevásárlócetliket, azzal többre mész 5 bites.
@milyen szép a Vértes, ó:

"(Az persze más kérdés, hogy elveik gyakorlatba ültetése alighanem csak a megvalósult kommunista diktatúrák szintjén lehetséges -- mert rendkívül alkalmas arra, hogy visszaéljenek vele.)"

A kérdés az: mennyire "más kérdés"? Továbbá a "rendkívül alkalmas" egy enyhe fogalmazás: Hayek szerint _szükségszerű_ hogy a megvalósulás diktatorikus viszonyokhoz vezessen... mind a nemzeti, mind az internacionalista szocializmus/kommunizmus esetében.
@vargánya:
Hogy jönnek ide a zsidók? Sikerült elolvasni a hozzászólásom első mondatát is ha már a kegyelem így szóba került?
Remélem általános iskolás vagy.
@vitamax:

Még egy "tény" tőled... annyit is ér mint a többi.
@Negyvenértelmiségi:

Mármint arra gondolsz, hogy az idióta jobbikos előadta azt, hogy '130 éve ölték meg Sólymosi Esztert, de a tudjukkik nyomására ejtették a tudjukki tettesek ellen felhozott vádakat'? Ki az a szerencsétlen, aki még az internet korában is azt hiszi, ha odahazudja, hogy 'hácsakanemzetközinyomásrólvoltszó', az működik? Mondjuk elhiszem, hogy az ilyen versenyzők megszokott közegében mindenki hülye még a 'google' használatához is... :)
@fal_adja_a_masikat: ennyi üres jobbikos közhelyet honnan szedtél össze?
@Red Harlow: nem te magadtól vagy antiszemita, nem baj, csak valld be magadnak, hidd el jobb lesz az életed, nincs ezzel semmi baj, csak az nem értem, hogy pl. miért nem pol pot van a bögyödben és mi vonz hitlerben, miért kell ez a sok köret írd le utálod a zsidókat és kész utálod izraelt is,rendben is van ez is, az ellenséged ellensége meg a barátod szegény arabok, szóval légy magadhoz őszinte és így nem kellenek a látszat észérvek ja és holokamu meg holobiznisz ezt is mond nyugodtan
@neoteny:

Nem gondolkodtam még túl mélyen el ezen, de valami azt súgja így hirtelen, valóban szükségszerű. (Valahogy olyan az egész megvalósult kommunizmus, mint amit csak egy megvalósult kommunizmusban lehetne megvalósítani, más rendszerből lehetetlen az átállás...) De azt hiszem, ez meglehetősen méretes kérdés...
@Jenyei: mi van kaki a lelkedbe léptem? Ennek örülök, szeretem idegesíteni a hozzád hasonló alattomos sunyi hazudozó férgeket :)
@alien: Élien..nálunk már rég nem él ilyen :) Figyu töki Mond utánam: Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! Most jobb ugye? :) Na látod.

Pszt..ne mondd el senkinek: mutass egy jó zsidót és definiáld nekem mitől jó :) Mutass egy jó cigányt és definiáld mitől jó. Mutass egy nácit is hogy mitől náci, és végül arra felelj: Miért utálja a világ nagyobbik fele a zsidókat?
@dzsugasvili82: "Nyilván ezzel akarnak valami ismeretlen okból valamiféle gyűlölet-lángot ébren tartani."
Ismeretlen okból? Ne viccelj már Koba!
alien... a holokamut elfelejtettem. mitől is az? Csak nem....?
Meg persze a traubit is ők találták fel :)
@Red Harlow:

Szórakoztató, amikor fél(?)analfabéta idióták adják elő a 'hajrámagyarok'-ozást, valahogy sosem az az első lépés, hogy a szerencsétlen retardált összehoz egy legalább hármasalá helyesírást... Mondjuk ez érthető. :)
@milyen szép a Vértes, ó:

"ez meglehetősen méretes kérdés"

Valóban. Ugyanakkor ez "a kérdés" már több mint (legalább) másfél évszázada: és a rá adott gyakorlati válaszok "minősége" sok kívánnivalót hagy maga után.

Szerintem érdemes a hagyományos jobb-bal felosztáson túl legalább az autoritariánus-libertariánus tengelyt is figyelembe venni:

en.wikipedia.org/wiki/Political_compass

Így már (valamivel) könnyebb orientálódni, és érthetővé válik az, hogy miért akad sok ember aki nem szívesen azonosul sem a (nominálisan) jobboldali vagy baloldali eszmékkel/mozgalmakkal: mert nem preferálja egyik változatot sem ha az autoritariánizmussal vegyül.
@Egyallampolgar: "Hogy jönnek ide a zsidók?"
Akkor az a "6 millió" mi a lófasz? A szovjet hadifoglyok? Bár ők is ott és úgy haltak meg ("üzemszerűen"), mint a zsidók, az ő sorsuk (az oroszokon kívül) senkit nem érdekel. Ferstehen? Neked vannak szövegértési problémáid.
@milyen szép a Vértes, ó: az viszont már nem szórakoztató(sőt inkább kurva unalmas), amikor nincs érv, rögtön jön a nyelvtannácizás (és az elmaradhatatlan személyeskedés) ;) Mondjuk ez is érthető, vagy inkább várható.
@milyen szép a Vértes, ó: Mondjuk értelmezhetted volna hogy nem hajrámagyarokozom mivel közöm sincs hozzá. Az meg már tök gáz hogy érvek helytt helyesírással bíbelődsz ez már a netes fórumokon is cikinek számít. Amúgy meg leszarom hogy mit dob hirtelenjében a tabletes qwerty
Gondolkodjunk logikusan: Ha kiírod a hátadra hogy útálod a: cigányokat, vagy zsidókat, vagy arabokat, négereket = Náci vagy rasszista vagy.

Ha kiírod hogy utálod az: Íreket, vagy a hollandokat, vagy a kínaiakat, akkor szórakoztató.

Nevetséges. Egyébként meg a demokráciában azt utálok akit akarok, és azt írok ki magamra amit akarok. De Magyarországon nincs demokrácia erre a legjobb példa a Biszku Béci például. Tagadja a forradalmat a mai napig, és szarik mindenkire, mert megteheti.
@Punxsutawney Mormota: "Mint ahogy a magyarországi zsidók is elsősorban magyaroknak gondolják magukat."
Ez kétségtelenül igaz az élő zsidók nagy részére. Nem csak ma, a múltban is.('44-ben nagyon sok igaz magyar embert hurcoltak el!) Saját tapasztalatból tudom, hoy nem egy esetben sokkal tudatosabban és mélyebben képesek megélni a magyarságukat és jobban tisztelik a magyar kultúrát, mint az átlag magyar. De nem csak ilyenek vannak, ezt is ki kell mondani.
@vargánya:Helyesen: "Ez kétségtelenül igaz az ITT élő zsidók nagy részére."
groteszk egy írás. bár nem jogi értelemben, de hatásában ez _a_megvalósult_gyűlöletbeszéd_, ahogy érzékelhető.

a posztoló nagy valószínűséggel provokál csupán, de ha már idekommentelek, akkor én is elítélem a "gondolatbűn" szankcionálását - csak hogy legyen +1.
az a baj hogy ez a "gyűlöletbeszéd" gumiszabály lenne (az most is).
Az összes ilyen szájkosártörvény ilyen.
Ötvenmillió áldozat? :D LOL, én is kérek akkor kárpótlást :D ja persze azt is én fizetem, akkor csak visszakérem :D
Sőt, nem ötven, ötszázmilliárd áldozat nevében! Akikből nyolc a nagypapáim voltak. faszfej.
Most elmondok nektek valamit, amit valószínűleg soha senki nem magyarázott el nektek, és amit 99,99%-otok nem fog megérteni. De 0,01% TALÁN igen.

Sokáig blogokon, ismerős társaságokban és minden létező fórumon próbáltam elmagyarázni az embereknek, mennyire szar dolog a gyűlölködés, és mennyire nem old meg semmit. Akár jobb-, akár baloldalról jön, a gyűlölettől minden csak rosszabb lesz. Megpróbáltam elmagyarázni azt is, hogy mik azok az erők amik VALÓBAN mozgatják a világot és miért. Süket fülekre találtam.

Aztán rájöttem valamire.

Rájöttem, hogy teljesen felesleges elmagyarázni az embereknek, hogy mekkora faszok. Ugyanis minél kevésbé értik az emberek a világot és minél inkább zsigerből akarják megoldani a problémákat, annál kevesebben élik túl a nagy társadalmi kataklizmákat és annál több élettér marad meg azoknak, akik értik, hogyan működik a világ. Vagyis az igazán értelmes emberek számára a többiek gyűlölködése tulajdonképpen hihetetlenül hasznos dolog.

Vegyük Magyarországot. Magyarországon 40 éve olyan gazdasági folyamatok zajlanak, amik EGYÉRTELMŰVÉ tették, hogy ez az ország honnan hova halad és hogy ennek mi lesz a vége. Ezeket a folyamatokat alapvetően az emberek általános gondolkodása váltotta ki, és mivel az nem változott, ezért a bejárt pálya sem volt kétséges.

De valahányszor megpróbáltam embereknek elmagyarázni, hogy mi miért történik ma Magyarországon, állandóan falakba ütköztem... a gyűlölet, a zsigerbeszéd és a konok tagadás és ostobaság falaiba. A tények senkit sem érdekeltek, a képtelen álmagyarázatok, gyűlöletbeszédek annál inkább.

Aztán rájöttem, hogy az emberek minél többet gyűlölködnek, annál kevesebb lesz az esélyük rá, hogy VALÓDI megoldást találjanak a problémákra... és annál jobb lesz azoknak, akik valóban ÉRTIK, mi miért történik.

A zsidók EZT tudják, amit a többiek nem. Hogyan voltak képesek a zsidók 50 éven át minden arab-izraeli háborút egymás után megnyerni úgy, hogy körbe voltak véve ellenséges országokkal?

Persze, ott volt az amerikai haditechnika is, de nem ez volt a lényeg... a lényeg, hogy felismerték, hogyan lehet a gyűlölködés mentén egymásnak ugrasztani a szomszédos arab országokat. Ahelyett, hogy ezek az országok elgondolkodtak és összefogtak volna, mely esetben háború nélkül, pusztán a diplomáciai erejüknél fogva kikényszeríthettek volna egy békés és megalkuvásoktól mentes együttélést Izraeltől, nos, ehelyett inkább egymásnak ugrottak és egymást tépték szét.

A zsidók így élnek túl több, mint 3000 éve MINDEN más népet, birodalmat, vallást, mindent. TUDJÁK, hogy a világ végül mindig azoknak az ölébe potyog, akik ÉRTIK, hogyan működik, és nem csak abszolút erkölcsi kategóriákban képesek gondolkodni... Ezt csinálták Rómával, ezért élték túl a kereszténységet, az iszlámot, a nácizmust és a kommunizmust. Nem tűnik fel, hogy ezek valahogy mindig PÁRBAN jönnek? Csak hogy mindig KETTŐ ideológia legyen, és hogy mindig lehessen egymást ütni attól függően, hogy ki melyikhez tartozik. Sohase EGY, mert akkor nem lenne szembenállás, és ha nincs gyűlölet, akkor az embereket nem lehet irányítani.

Nem kell tehát elmagyarázni az embereknek azt, mi miért történik, mert akkor a saját esélyeiket rontják vele. Hagyni kell az embereket megfőni a saját levükben, hagyni kell őket beleőrülni a saját hülyeségeikbe... mikor aztán szétverték egymás fejét, a túlélőket könnyedén alázatra és szolgálatra lehet kényszeríteni.

Ez a poszt és a kommentek tökéletes példái annak, hogy az emberek nem értik a világot, és inkább egymásnak mennek, de nem is akarják megérteni. Pedig a világ forog, változik, és hamarosan semmi sem lesz már olyan, mint régen. A többség nem ért majd semmit, pedig minden olyan egyszerű és könnyen átlátható... és ez a sok-sok értetlen ember majd egymásnak ugrik, és szépen kicsinálj egymást, akik értik a világot, azok pedig jönnek és szépen lefölözik a hasznot a végén. Itt acsarkodtok egymásra, marakodtok azon, hogy melyik nagy ideológia ölt meg több embert, miközben az országunk végveszélyben van és az utolsókat rúgja. Ahelyett, hogy összefognátok, inkább egymást csesztetitek, pedig ez a lehető LEGROSSZABB, amit tehettek.

Talán még annyit a végére: nem vagyok zsidó. A családomban legalább 5 generációra visszamenőleg senki sem volt az. Nem tudok héberül, még csak zsinagógában sem jártam soha.
@milyen szép a Vértes, ó:

A jobbikos képviselő semmilyen vérvádat nem említett, hanem a gyanús ügyben a bíróságra helyezett nemzetközi nyomást panaszolta (ami kétségtelen tény), és állította párhuzamba egy kurrens eseménnyel.

Aki vérvádazott, az Fónagy volt először, aztán a magafajták, végül te is.

A vérváddal vádaskodók a vérvádazók, akárhogy csavarod.

Attól, hogy a gugli előkelő helyen indexeli a negyvenértelmiség együttes és külön-külön elkövetett feldemhedéseit, még nem változott meg visszamenőleg Baráth felszólalása, nézd vissza a videót. Megkeressem neked?
"Vajon elegendő és elég hatásos-e úgy fellépni a náci eszméket hangoztató személyek és mozgalmak ellen, hogy szóban elítéljük őket"

Szerintem meg ez is tulzas, egyaltalan nem kene semmilyen modon sem elitelni a a naci eszmeket. Inkabb tamogatni kene, alapitvanyokon keresztul, illetve oktatni az iskolaban.

"Az eredmény: 50 millió halott."
Nem kene ennyire eloiteletesnek lenni, azert mert egyszer ugy tortent, az egyaltalan nem biztos, hogy meg egyszer ugy tortenne. En azert meg adnek eselyt a naciknak, hatha most maskepp tortenik.
Egy kiserletet mindenkepp megerne a dolog.
Ma gyakorlatilag ugyan az folyik, mint 60 éve!

Közmunka táborok, be vannak tiltva a gyűlölet beszédek...

Lásd az Ótestamentum, vagy a Tóra!

Csak idő kérdése, amíg érvényesítik a gyűlöletbeszédeket tartalmazó vallást terjesztők lesittelését!

Ha pl. elakadna az olaj utánpótlás, 1-2 év és ugyan úgy éhen halnának a börtönlakók, vagy a szegény réteg a közmunkások!
@silentspring: Figyelj.. álomvilágban élsz, ha zsidó vagy, ha nem!

Mit nyertek az izraeliek?! Pár négyzetkilométert?! Amerikában vagy Ausztráliában a több ezerszeresét nyerhették volna, "harcok" nélkül!

Az arabok meggazdagodtak?! Talán nem az övéké az USA vagy a világ gazdaságának nagy része?!

Ezzel szemben Izrael és az USA a világ két legeladósodottabb országa!

A palesztinonok kilőnek 30 ezer dollárnyi kályhacsövet, az izraeliek meg 10 milliárd dollárnyi elhárító rakétát?! Ez a győzelem?!
@Venyigeszu_de_Lucerna: Nem. Rólad beszél és másik pár millió magyarról. Rövid komment volt, nehéz volt megértened.
@FÁSSISZTA mert szeretem: Szerencsére nem rajtad múlik a dolog.
@Red Harlow: A demokrácia nem az, amikor azt mondasz/teszel, amit akarsz. Az az anarchia. Kezdjed már el az iskolát, mert ez a nagycsoportos gondolkodás az, ami visszahúz!
El se olvastam a posztot. Torkig vagyok a jajgatással. Unom.
Megint szüksége volt valakinek arra, hogy bizonyítani tudja: a magyarok rasszisták?

A posztoló úgy érzi, hogy sikerült is neki?

Megkapta érte a fizetését?

És nem fél tőle, hogy ha egyszer valami csoda folytán valóban mindenki egyenlő lesz; vagy valamilyen isteni, emberi ítélőszék elé kerül, vagy ne adj isten valódi rasszizmussal találkozik, akkor számonkérik rajta a hazugságokat, ferdítéseket, mások felhúzigálását?
Sortilegus
Gyűlölet beszédet pontosan, hogy ti gyakoroljátok a Magyar néppel szemben! Ha valakit ezért felelősségre kell vonni azok ti vagytok! A holokamú hazudozással együtt most újabbat indítotok útjára! Még úgy tanították nekünk annak idején az iskolákban, hogy a második világháborúnak összesen 22 millió áldozata volt ebben mindkét fél vesztesége benne volt! Mellesleg amit annyira fikáztok a nácizmust és a fasizmust is ti hoztátok létre és üzemeltettétek a bolsevizmussal egyetemben! Furcsa módon a bolsevizmus több mint 100 millió halottjáról akiket béke időben gyilkoltatok le arról hallgattok, vajon miért?
köszönjük a gumicsontot. Egyébként a magyar lakosság döntő többsége konzervatív jobboldali, antiszemita nézeteket vall. Felesleges ezt naponta szondázni. Egy olyan, mintha naponta kimennék a putriba megnézni, hogy rendet tettek-e maguk körül az udvarban. Nem fognak. Mi meg ilyenek vagyunk.
@milyen szép a Vértes, ó:

"annak, amit a kommunisták hirdetnek, legalábbis a ma létező pártok, nincs köze a megvalósult kommunizmushoz"

Hatalmas tévedés ez. Lenin nem volt kommunista?
@milyen szép a Vértes, ó:

"Az persze más kérdés, hogy elveik gyakorlatba ültetése alighanem csak a megvalósult kommunista diktatúrák szintjén lehetséges -- mert rendkívül alkalmas arra, hogy visszaéljenek vele."

Ez nem visszaélés. A marxista eszmék CSAK abban a formában valósíthatók meg, ahogy azt Lenin csinálta. Lenin nem visszaélt, hanem követte hűen az eszmét.
A post, vitan felul egyertelmuen a berreteges kategoriajaba tartozik.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Éljen a kommunizmus!D
Ha jól csinálták volna,akkor most kis Kína lehetnénk.
Mi az a "berreteges" ?
Egy tizenhárom, vagy tizennégy haláltábort túlélt ember szerint a mai németek 90%-a antiszemita.
Mi a teendő?
@Negyvenértelmiségi: amikor valakinek a szíve és értelme megfertőződik az antiszemitizmussal, és ezen változtatni sem akar, akkor már szinte fölösleges érvelni, mert az illető mindenhol "zsidóösszeesküvést" lát. Az ilyen ember SZÍVÉBŐL gyűlöli a zsidókat, ezért írtam az első kommentemben, hogy a szívekben van elrontva a dolog, tehát szívcserére van szüksége az ilyen embereknek.

v.ö.:"Vessétek el magatoktól minden vétkeiteket, melyekkel vétkeztetek, és szerezzetek magatoknak új szívet és új lelket."
Az egész cikk felesleges riogatás.

Nyolcvan éve Németország egészen más volt, mint ma Magyarország.

Ma nálunk nincs fasiszta veszély.
@silentspring: ott a pont. Plusz az erős érdekérvényesítő képesség, és a nem feltétlenül tisztességes eszközök igénybevétele olyan fölényt biztosított nekik, mint mondjuk az a tény a középkorban, hogy a jó keresztény nem kérhet kamatot a kölcsönadott pénz után, stb.
@Dr. Furia:

Kína azóta jobb, hogy letért a kommunizmus útjáról.
@csavari:

Csúsztatás.

1. A kommunizmus halottjairól nem hallgat senki.

2. Ez a 100 milliós szám fantázia. Olyan ex-komcsik találták ki, aki így akarják jóvá tenni komcsi múltjukat. Esetleg akkor jön ki a 100 millió, ha beleszámítjuk a Szovjetúnióban rákban és infarktusban elhunytak számát is.
@licsipancsi hites hajszakértő:
Nem is csodálkozom, hogy nem fogtad fel szavaimból, hogy milyen mélységesen is megvetem az olyan embereket akik ilyen értelmi szinten vannak, mint te és még klaviatúrát ragadni se szégyellnek.
Egyáltalán, minek szólítsz meg, rettentően ellenszenves ember, nem hozzád intéztem a szavaimat.

Rá sem kattintottam a te ócska kis linkjeidre, és figyelmeztetlek, hogy ne is pazarold tovább (habár értéktelen) idődet, mert kikapcsoltam az email értesítést a válaszok után, soha vissza nem nézek erre a szánalmas "komment-mezőre.

És még valami: Te is csak a leszármazottja vagy, ha nem is genetikailag, de a gondolatvírus téged is összeköt azokkal a fasisztákkal akik lelkesen kívánták halálát magyar honfitársainknak, testvéreinknek, akik történetesen zsidók (is) voltak.
A te gondolatod maga a hazaárulás.
Felőlem fulladj bele ebbe a posványba.
@rezvez:
A berretteges az, amikor valaki hivatasszeruen fizetesert, indokolatlan, kitalalt felelmevel probalja meg zsarolni, lejaratni a masik felet. Es kimondatlanul vadolni mindenfele szornyu gaztettel.
Ugye az mszp allandoan attol "retteg", hogy itt fasizmus van, es nap mint nap nepirtast vizional. Ami egyuttal azt jelenti, hogy szerinte a fideszesek, illetve barki, aki nem ert egyet velunk, azok potencialis TOMEGGYILKOS.
Az mszp retorika szerint : aki nincs velunk az tomeggyilkos.
@Szia, Máté vagyok:

Én is szeretlek. Tanulj meg jobban magyarul, mielőtt magyar oldalon kommentelsz.
@dukeekud: Köszönöm a választ.
@Szia, Máté vagyok: Én elolvastam "licsipancsi" ajánlását. Én is csak ajánlani tudom:
www.antidogma.hu/node/304
@milyen szép a Vértes, ó: Ez így igaz. A kommunista nem a nácival hozható ily módon párhuzamba, hanem a kereszténnyel. Alapvetően jót akar mindkét eszme, a gondolat, a hit, de a valódi életben, szervezeteken keresztül, hatalomba jutva borzalmas emberellenes pusztítással jellemezhető hatalomra és pénzre kihegyezett maffiává vált mindkettő, mind a kommunista pártok, mind a katolikus egyház tevékenysége szerte a világon. Kifejezetten szép dolog mind a keresztény vallás, mind a kommunista ideológia, hasonló dolgokról is szólnak egyébként számomra. De amint állami szintre próbáljuk emelni, egyből tömegmészárolni kezdenek a nevükben.

A náci, fasiszta, az más tészta: ők alapból a tömegmészárlást hirdetik. Tehát a náci, fasiszta esetében egybeesik az elv a gyakorlattal.

Ezért is hülyeség egyébként - messze menve a témától - ugyanolyan alapon tiltani a vörös csillagot, mint a horogkeresztet. Mert a vörös csillag az a keresztény kereszttel egyenértékű, nem pedig a horogkereszttel.
a kommunizmus áldozatainak a száma circa 100 millió, erre írtok a feléről
hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve

miközben európában lehetnek kommunista pártok (nácik nem: nevében nemzeti szocialista, vagy pl az nsdap párt nincs, de pl brüsszelben 35 európai kommunista párt 2012-ben közös konferenciát)

szumma: elvárjátok, hogy elítéljük a nácikat de NEM vagytok hajlandóak ugyanígy fellépni a komancsok ellen: ez kettős mérce

ami rövidtávon taszító, középtávon devalválja a nácik bűneit (hisz TI magatok relativizáljátok a komancsok bűneit), hosszútávon meg egyenes vonzóvá teszitek őket (=mert ők azok, akik felléptek a zsidók és a liberálisok ellen)

szummma: az ötpercenkénti náci kiabálás helyett hitelessé kellene tennetek a diktatúrák elleni harcot - utána folytathatjuk a párbeszédet...
@galileo dr.: ahhh, anyám, hogy a személyedben még létezik megélhetési "zsidó"...

igen, szándékos az idézőjel: szidsz mindenkit, miközben a környék legnagyobb trollja vagy: nem élteti senki? nem éltetik őket, csak épp védik, óvják, a tetteiket értéktelenítik el (=daniel cohn bandit, demszky gábor, szanyi tibor, havas szófia: mindben közös, hogy a kommunista bűnök relatív bünök, mert a "hálás utokor" majd megérti és felmenti őket)

ami hirtelen rólad az eszembe jutott: hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

nincsenek érveid, csak a fröcsögő indulatok, a semmit mondó hörgés, a mindenhol nácit látó lázálmaid

aki nem baloldali, nem fizet kárpótlást, nem alázza meg magát hetediziglen, az bezony náci

mint ez a kb 9 millió ember ebben az országban...

ugye tudod, ki mondta ezt utoljára? Róth Manó, akit a történelem Rákosi Mátyásként ismer

no nézd már, ő sem görögkatolikus

Tudod mit elvtárs? kérjetek bocsánatot rákosiért, pétergáborért, szamuelyért, kunbéláért, a körmösbauerért: utána talán, talán beszélhetünk a magyar társadalom felelősségééről

de elöbb határolódj el a kommunista zsidó vezetők búneitől

(hisz addig a náci riogatás lof.szt nem ér...)
a földön eddig egyes becslések szerint kb 100 milliárd ember élt, akiből legalább 94 milliárd elpusztult a történelem során. mind meghaltak, egytől egyig. ennél nagyobb vérengzést senki nem vitt véghez eddig. és tessék, szabadon oktatják, magyarázzák, éltetik a történelmet. én azt mondom le vele, tiltsuk be. törvényileg!
@Sola Scriptura: Nem szégyen a tudatlanság. Tessék kérdezni, ha nem tudunk valamit. Helyes.
Tehát a zsidók például baromfit áldoznak metropoliszokban is, nem csak kis falvakban, New Yorkban, Londonban, a nyílt utcán rendeznek vérfürdőt:
www.youtube.com/watch?v=xrKys_0gdjk
@Red Harlow: mutass egy zsidót és mondd meg mitől rossz, ja és honnan veszed hogy a zsidókat a világ nagyobb fele utálja 7 milliárd emberről beszélsz, benne sok kínai és japán akiknél nincs is zsidó
@Red Harlow: ja csak el kellett mennem a géptől, akkor kérdezd meg a szomszédaink véleményét rólunk magyarokról, mert lehet hogy ők utálják a zsidókat de minket sem szeretnek, akkor most mi is olyanok vagyunk ahogy sesej funár és a többi fasz mondja?
vagy csak vegyük az utolsó ezer évet mindenki aki itt járt belénk törölte a saras csizmáját és kisebb nagyobb sikerrel vérengzett (török, tatár, habsburg, cári orosz, sztálin oroszai, majd andropové és akkor ne is beszéljünk a jó dolfi bátyátok áldásos tevékenységéről akkor mi is szemetek vagyunk?
@negondolkozz!majdénmegmondom!: és akkor mi van szentkoronaradio.com/node/29941 most már a csirkék lesznek az állatvilág mártírjai és kiszáll az on the spot, hogy elvigye a feláldozott madár tetemét?
@alien: Mi lenne? Te kérdezted. Egyébként jól megkínozzák az állatot, hogy tele legyen adrenalinnal a vére és úgy fogyasztják.
Szép csapat, nem?
@Bullshit generátor: Ne szívj annyit ha nem bírja az agyad. Az anarhia a mindennemű rendszerellenesség kifejezése. A demokrácia meg a szólásszabadság szabadsága.
Miért írsz betűket ha nem érted a mondatokat? ülj le fiam egyes.
@alien: Én nem tudom hogy teszerinted ki a szemét és ki nem. Azt tudom hogy a szomszédainknál dolgozom évek óta, és osztrákéknál utálják a cigányokat. Azt mondják tapasztalatból :) Minket meg lehet hogy nem szeretnek de ezt sohasem éreztetik velünk és így tök jól el is vagyunk egymással.:)
@alien: A zsidókat eddig mindenki utálta akivel találkoztam külföldön. Csak máshogyan mutatja ki. Egy apró fintor, vagy egy legyintés....terrorista nemzet, megérdemlik amit kaptak.
@Red Harlow: ja akkor persze igazad van tényleg megérdemlik amit kapnak ez ellen így már nincs is mit tenni, sőt visszamenőleg is megérdemlik
@negondolkozz!majdénmegmondom!: mekkora kár, hogy amit belinkeltél - a kapparot szertartás - NEM áldozati szertartás (persze közkeletű tévedésként sokan annak tekintik, holott i.sz. 70 óta, azaz a Templom Vespasianus általi lerombolása óta a zsidóságban nincs mózesi értelemben vett áldozati szertartás, hiszen ha nincs Templom, nincs áldozat sem).
@Sola Scriptura: Köszi, ez rendkívül megnyugtató :)
Akkor csak a szokásos zsidó terror, esztelen gyilkolás.
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Egyáltalán nem szokásos, néhány szekta csinálja csupán. Amúgy meg semmivel sem esztelenebb, mint bármely - "nemzsidó" - falusi csirkevágás. De az alapállításod miszerint állatokat áldoznak - ettől függetlenül aljas és hazug hangulatkeltés.
@Sola Scriptura: Te aljas és hazug ember vagy. Szerinted a falusi csirkevágást így végzik a parasztasszonyok, te degenerált állat?! Holttestekkel szórnak tele belvárosi főútvonalakat és vérfürdőt rendeznek?
Téged sem az eszedért szeretnek, te bolgárgyuri-dánielpéter-noékrisztina, te!
kitartas.net/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya

A represszív (elnyomó) tolerancia fogalmát Herbert Marcuse alkotta meg az 1965-ben megjelent azonos című könyvében. A fogalom lényegét tekintve az Aczél György-féle „három T" (Támogat, Tűr, Tilt) gyakorlatával mutat hasonlóságot. Marcuse szerint a regnáló hatalom minden olyan eszme, irányzat és magatartásforma iránt toleranciát tanúsít, amelyek lényegi alapját, fennállásának legitimációját nem érinti, nem vonja kétségbe. Így a tolerancia tulajdonképpen az „elnyomás eszközévé" válik, amikor a rendszer alapjait nem érintő lázadást integrálja a rendszerbe, mintegy annak részévé szelídíti. A rendszer csak és kizárólag azokkal szemben lép fel erőszakosan, akik létjogosultságát alapjában kérdőjelezik meg, illetve magukban hordozzák a változás lehetőségét. Marcuse szerint ezért a baloldal felé (amely radikálisan szemben áll a „represszív egésszel" - ahogy ő a fennálló rendet nevezte) maximális toleranciát kell tanúsítani, míg a jobboldal (amelyet Marcuse a nyugati kultúra és ezzel a fennálló rend védelmezőjének tekintett) még a gondolat, a vélemény szintjén sem érdemel türelmet, azt mindenestül el kell utasítani. Ezt a kettős mércét, szelektív toleranciát nevezi Marcuse „felszabadító toleranciának"... Ahogy a kritikai filozófia szelleme kezdte áthatni a nyugati elit új generációját, és a Frankfurti Iskola kulturális marxizmusa integrálódott a rendszerbe, a felszabadító tolerancia és a represszív tolerancia gyakorlatilag egyé vált. A zsidó gondolkodásban (lásd: Talmud) mindig is létező kettős mérce ezzel korszerű ideológiai igazolást nyert. Ezt Marcuse hatalmi pozícióba került követői kezdték is buzgón alkalmazni.

A liberalizmusban napjainkban uralkodó elnyomó tolerancia egyik jellegzetes mellékhatása a megfelelési kényszer, amely az ellentétek, a kritika rendszerbe integrálásának marcuse-i tételét igazolja. A liberalizmus ugyanis nem csak híveitől, de ellenfeleitől is engedelmességet követel, elvárja, hogy kritikusai is alkalmazkodjanak a politikailag korrekt nyelvezethez és gondolkodásmódhoz. Ez esetben eltűri, hogy létezzenek, ha hangjuk esetleg felerősödik, akkor korrumpálja őket önmagával (parlamenti ellenzéki szerep). A „kritikus", a „lázadó" így - annak reményében, hogy ha alkalmazkodik, mondókáját polkorrekt csomagolásban tálalja, akkor „belülről javíthatja a rendszert" - azon értékrendnek iparkodik megfelelni, ami ellen lázad és azon rendszer részévé, s így fenntartójává szegődik, amelynek megdöntésére vállalkozott, s végül azon kapja magát, hogy önmagát próbálja meggyőzni arról, hogy tulajdonképpen még a jó oldalon áll, nem ő változott, csak a körülmények... Jó példa erre a nemrégiben Holokauszt-hívővé vált Francia Nemzeti Front, vagy az izraeli demokráciát szorgalmasan tanulmányozó nyugat-európai radikális pártok.

Az „elnyomó tolerancia" tehát kitűnően működik. Csak a szerepek cserélődtek fel. Ami hajdan a „Fennálló" illetve a „represszív egész" elleni lázadás eszköze volt, az mára a „lázadást" is magába olvasztó rendszer védelmét, legitimálását szolgálja. Az új rend minden iránt toleráns, amelyet lényegtelennek, önmagára veszélytelennek tart, a jóleső lázadás élményét biztosíthatja a tömegeknek, mintegy „biztonsági szelepként" működve, ahol a felgyülemlett gőzt a rendszer egészének veszélyeztetése nélkül ki lehet engedni. Jól kitalált gumicsontok ezek, amin a társadalom élvezettel rágódhat, lázadhat, a szabadság illúziójába ringatva magát. Ilyen például a szexuális devianciák kérdése (buzeránsok és társaik), a drogok legalizációja, a szex, a pornográfia, az obszcén beszéd és viselkedésmód, az elfajzott művészetek és minden amiben az ember ösztönös „állati" énje kifejezésre juthat, felszabadulhat. De a rendszer szekuláris dogmáinak, ideológiai és erkölcsi alapjainak megkérdőjelezése, illetve a „szent tehenek" objektív bírálata szigorú büntetést von maga után. A „vétkes" először (demokrata frazeológiával élve) „magát rekeszti ki a demokratikus társadalomból", a „humanisták közösségéből", hogy aztán a „demokratikus társadalom" rekeszthesse be őt (hűvös helyre)... A hatalom birtokosai ilyenkor - ha már nagyon kilóg a lóláb - szívesen hivatkoznak saját „áldozati mivoltukra", így az őket ért kritikát nem kell érdemben cáfolni, mivel azt a gyűlölet, az intolerancia és a fasizmus megnyilvánulásának, illetve antiszociális viselkedésnek, pszichológiai betegségnek lehet beállítani. „Tagjainknak és a frontszervezeteknek folyamatosan meg kell szégyeníteniük, hiteltelenné tenniük és degradálniuk kritikusainkat. Ha akadékoskodásuk túlságosan zavaróvá válna, fasisztának, nácinak vagy antiszemitának kell bélyegezni őket... " -áll az SZKP KB 1943-ban kiadott - és úgy tűnik mind máig érvényes - direktívájában. Az ellenvélemény így „dehumanizálódott", a nyilvános viták helyett a pszichiátria és a büntetőjog illetékességi körébe került. Soha nem a kritika tárgyával foglalkoznak, annál inkább a kritizáló személyével. S való igaz: könnyebb a kritikust lecsukni, mint megcáfolni.

kitartas.net/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya
süti beállítások módosítása