Hűtött bort a népnek!

2009.11.03. 09:00 gorbacsov

Különösen nyáron érvényes az a megállapítás, hogy a boltok jelentősen befolyásolni tudják az italforgalmat annak megfelelően, hogy mit tesznek be a hűtőbe. Nyilván ezért is telepítenek a nagyobb cégek saját hűtőt, amibe elvileg csak a saját termékeiket lehetne pakolni.
De mit is pakolnak ezekbe a céges vagy bolti hűtőkbe? Kólát, üdítőt, ásványvizet, sört. Tejet, ha épp nincs automata. De bort sose. Feltételezik, hogy instant fogyasztásra csak az előbbiek valók, a bort haza kell vinni és külön behűteni, ha élvezni is akarod. Még az éjjel-nappaliban is, pedig ott aztán igazán akkor veszel piát, ha épp elfogyott.
A mondás szerint a magyar boros nemzet, nyomul is a Nemzeti Bormarketing Program, megy a fröccskampány. Jól teszik, vannak jó magyar borok, ha tehetem én is azt veszem. De még inkább venném hidegen.
Eddig nem sikerült belefutnom, de a jó szerencsém szombat este a Lehel utca és a Gömb utca sarkán található éjjel-nappaliba vezetett.

Toroknak kedves látvány, még ha az itteni borok nagy része vörös is, de szigorúan éjfél előtt, mivel a XIII. kerületi szabályozás szerint szombaton addig tart a parti és nem tovább.
Persze most már meghűl a bor 10 perc alatt a szabadban is, de jól jön ez még tavasszal. Feltéve, hogy nem vezetnek be alkoholtilalmat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr41493288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valamint követeljük, hogypezsgőt is rakjanak a hűtőbe!
pakoljuk ki az összes kólát a hűtőkből és rakjunk a helyükre borokat:D:D meg pezsgőket...mégiscsak egészségesebb
és a forrásvízre szavazok :)
süti beállítások módosítása