Nevén nevezni a bűnöst

2009.12.02. 09:45 baum

Szigorúan a tények: 2006 október 23-án a Rebisz csapatai brutális megtorló akcióba kezdtek Budapesten. Ennek oka a TV-székház elfoglalása alatt elszenvedett sérelmeik voltak. Nem azokat bántották, akik őket bántották.

Bodoky Tamás feltáró cikke alapján a Célpont stábja (itt nézhető 11:35-től) felkereste az akcióban résztvevő, ám a bíróság által bizonyítékok hiányában felmentett két volt rendőrt, V. László őrnagyot és T. Mihály mesterlövészt (egyike azoknak, akik fejmagasságban lövöldöztek). V. László volt a parancsnoka az egységnek, amelyik a legtöbb törvénytelenséget követte el, erősen gyanúsítható, hogy saját maga több megemlékező ujját törte el szándékosan. Felmentésük a többi rendőr összezárása miatt történt meg.

És itt jön be a politikailag korrektség, és a Magyarországon teljesen szétcsúszott emberi jogi kérdés. Bodoky cikkében ügyelt rá, hogy csak V. Lászlóként és T. Mihályként nevezze meg a rendőröket. Nem úgy a Célpont. A felvételeken az arcukat kitakarták ugyan, de néven nevezték őket, sőt V. Lászlóról azt is megtudhattuk, hogy most a Mammut bevásárlóközpont biztonsági főnökeként dolgozik, és tényleg csak zárójelben: (Doszpot Péter alkalmazottja egyébként). 

A pécsi egyetemi gyilkossággal kapcsolatban is feltűnhetett: valamelyik kertv híradója összefoglalta az utóbbi évek iskolai lövöldözéseit az egész világból. Érdekes módon az összes gyilkosról mutattak vágóképeket, kivéve a pécsit.

El lehet gondolkodni mi az előrébb való: a jog, vagy az igazságérzet? Vagy ha tényleg méltó büntetést kapott volna a két karhatalmista, aki súlyosan visszaélt a köztársaságtól kapott felhatalmazással, hogy a rendet védje, a műsor vajon akkor is kénytelen lett volna ehhez a lépéshez folyamodni?

Végül azt is el kell dönteni, hogy ha valaki ezek után elsétál a Mammuthoz és pofánköpi a bűnöst, az FENT, vagy esetleg LENT?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr171565962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem keverendő pár dolog. Az itthoni szabályok szerint körözés alatt lehet a teljes nevet használni, és fényképét közzétenni. Amint elkapják, és meggyanúsítják, már csak kezdőbetűs név, és kitakart arc. A jogerős ítélet után újra lehet név, arc pedig csak ha beleegyezik (vagy közszereplő). A középső fázis az ártatlanság vélelméből fakad.

Te sem szeretnéd, ha névtelenül feljelentenélek, mint pedofilt, aztán kiküldeném a letartóztatásodra a tv-ket, akik leadnák főműsoridőben a fejed. Aztán már a nyomozás során kiderülne, hogy ártatlan vagy, de addigra már ujjal mutogat rád az összes szomszéd, kirúgtak a munkahelyedről, és az állásinterjúkon is egyből összesúgnak, ha meglátnak.

(Konkrét ügyben az ügyészség sara, hogy az _összes_ egymásnak falazó rendőrt nem gyanúsította meg a nyomozás akadályozásával. Ha nem látja, hogy mit csinálnak a szakasztársai, akkor szereljék le egészségügyi alkalmatlanság miatt, vonják be a jogsiját, mert vak stb.)
"több megemlékező ujját törte el "

Forrás? Esküdni mernék rá, hogy egy bizonyos F. Gábor ujjáról volt szó. Nem mintha az adott körülményekhez képest nem lenne ez is sok, de tartok tőle, hogy két év múlva "védtelen ünneplőket kaszabolt géppisztollyal" lesz belőle.
Nem jó irány.
Indexen ez jelent meg egy éve. Én konkrétan szénné röhögtem magam a személyiségi jogok védelmén. Vajon minek a rövidítése lehet az a "B" betű? :)

index.hu/bulvar/apehbf0925/
Befolyással való üzérkedéssel és vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség B. Gábort az egykori budapesti rendőrfőkapitány, Bodrácska János fiát, L. Jenőt, az APEH Közép-magyarországi Régió Központi Igazgatósága vagyonosodási ellenőrzési osztályvezetőjét és P. Tamás vállalkozót, értesült a Magyar Hírlap [1].
A "Szigorúan a tények" kitétel alá becsúszott néhány értékelés jellegű momentum.

(Feltehetőleg nem hangzik el olyasmi, ami a felmentő ítéletet komolyan kérdésessé teszi. Gondolom, a műsorkészítők keresték meg őket, interjút kértek és kaptak, amit adásba kerülés előtt az érintettek is megnéztek, és jónak látták ilyetén formában való közlését. Csökevényes ismereteim szerint nem kötelező megadni a hozzájárulást a közléshez. Anélkül meg javában perel[het]nének...)
Ja, és a Mammutban végigkérdezed az összes biztit, hogy ő-e V. L., vagy ha nem, hol találod? Merthogy aszondod, a képe ki van takarva.

Nah, szóval a szép cím mögé valami jobban átgondolt tartalmat kéne kanyarítni...
"...saját maga több megemlékező ujját törte el szándékosan..."

Juhéé wazze, ezek szerint a Fradi meccsekre én is csak "megemlékezni" járok?!
Érdekes "megemlékezés" az ahol a teljes belvárost rommá szétszedik. Sebaj, jövőre hátha megint műsor lesz a barikádépítés...
"Szigorúan a tények: 2006 október 23-án a Rebisz csapatai brutális megtorló akcióba kezdtek Budapesten."

Kár, hogy a kettőspont után tények helyett jobber városi legendát közölsz...
Nekem a Paradoxon is tetszik: Október 23.-án ünnepeljük azokat, akik szembefordultak az akkori hatalommal, fegyvert ragadtak és utcára vonultak, és persze közben kíméletlenül bántjuk azokat, akik ma ezt csinálják.

Én egyébként a rend híve vagyok, és ha több ezer forint adót kell fizetnem azért, hogy helyrehozzák a tüntetők által okozott károkat, én örömmel olvasom, hogy a károkozóknak eltörték egyes végtagjaikat...
"a tüntetők által okozott károk"

A tüntetők az egyik halmaz, a károkozók egy másik, a megvert emberek egy harmadik.
A károkozók és a megvertek közös halmaza kicsi, a tüntetők és károkozók közös halmaza nagyobb.
A megvertek halmazának pedig nem is szabadna léteznie.
"több megemlékező "

Aha.. milyen megemlékező az, aki csukjában és kövekkel megy emlélezni bármire is?

Széjjel kell csapni az összes ilyen álliberális barmot.
Az előttem szólók gyakorlatilag mindent leírtak. Ezt a blogot kár volt megírni. Különben meg akik az zindeksz főoldalára rakják, el is olvassák vagy csak cím alapján felbasszák oda? mert az is felesleges volt.
@Picurigor:
Amint azt a bírósági ítéletek megerősítik a kártérítésekkel, mégsem. Sőt a bíróság azt is kimondta, hogy a rendőrök személyét nem lehet azonosítani a bántalmazás bizonyított. Ha hazudsz, legalább nézz utána pubi.
az egész egy nagy lent.
olyan sok valós dolog van, ami az ember igazságérzetét zavarja, azt hittem, valami olyasmiről lesz szó.
2006 őszén egyesek ismételt kisérleteket tettek az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére, a FIDESZ hallgatólagos támogatása mellett. Ezért szerveztek űgy tüntetéseket a Kossuth térre, és "megemlékezéset" az Astoriához, hogy "ott is legyenek, meg nem is", ahol a nyilasok tombolnak. A rendőrség, amelyik védte az alkotmányos rendet, nem mindig tudta őket megkülönböztetni (ez is volt a szándék) és igen elítélendő módon a már elfogottakkal esetenként durván bánt - de ez a magyar rendőrségnél nem ritkaság, sajnos.
Helyes és tökös lépés volt ez a HírTv-től, véleményem szerint ezzel a ma elittel szemben bármi megengedhető.
okolbe szorul a kezem, amikor cinikusan osszemossak a valoban kartekony rongalokkal a valoban bekes megemlekezoket. utobbiak jelentos tobbsegben voltak mind a jelenlevok, mind a megvertek kozt. konnyen itel a sajto alapjan az, akinek nem vertek meg legynek sem arto idos rokonat, nem lottek ki a szemet munkabol hazamenet stb. Megfigyelo meg mintha 30 vagy 50 evvel ezelottrol maradt volna itt - kivancsi vagyok, kiket figyel(t) meg... DE!! odamenni es szembekopni nagyon LENT!
süti beállítások módosítása