BKV sztrájk - Connecting people

2010.01.14. 17:40 nurker

Tegnap délutántól pörög a Negyedik Köztársaság és a Colabs közös kezdeményezése, a BKV-pótló. Társasjáték budapestieknek, ezúttal együttműködés alapon. Egyszerű: „vegyél fel az autódba gyalogosokat, és stoppolj bátran, ha buszra várnál”. A colabs.hu/bkvpotlo regisztrációs szervere délután leállt a túlterhelés miatt, most újra üzemel.

A percenként frissülő felajánlások között meg ott rajonganak az emberek a Facebookon, hogy „IMÁDOM EZT A CSOPORTOT!!:)” Meg hogy: „Végre a rinya mellett valami szolidaritás.” Meg hogy: „Van miért szeretni ezt az országot és a benne élő embereket! Aki eddig ezt nem hitte... mostmár láthatja is.” Meg hogy:
„Ez az új Magyarország arca! Köszönöm szépen.”

Nem látok bele a sztrájk körüli játszmákba. Csak azt tudom, hogy én többé nem a kék egyenruhásokra vagyok dühös, mióta december 22-én együtt álltam végig három és fél órát az ugyanarra a vonatra váró kalauzokkal. Mínusz 15 fokban. Érted, az intézmény, ahol dolgozol, három és fél órán keresztül nem képest megmondani, hogy bemehetsz-e 5 percet a melegedőbe.

Mert mit nyilatkozik az index megkérdezett szakértője a lehetséges kimenetelekről? Hogy

lehet, hogy a buszvezetőknek, vagy az adófizetőknek kell megint fedezni a költségeket, de az is lehet, hogy a kormány hozzá mer nyúlni olyan szociális vívmányokhoz, mint a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetősége. Vagy akár az is elképzelhető, hogy a politikai elit képes lesz önmagát korlátozni, és kevesebb pénzt kivenni a BKV-ból ilyen vagy olyan formában.


Isten segítse őket. Már nincs jobb és bal, csak fent és lent.

Facebook
Twitter
 

Táblák:

Elvihetlek? - autósoknak

Elvinnél? - gyalogosoknak

Felhasználói hozzáadott érték

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr401672446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a kezdeményezés a legjobb, ami a sztrájk kapcsán történt, mondjuk én már a kezdeményezés elindítása előtt is stoppoltam, viszont még a4-es lapos autókat még nem láttam.
süti beállítások módosítása