Zöld szigeteket a hókupacok helyére!

2010.02.05. 09:00 gorbacsov

A hétvégi havazás nyomait máig nem sikerült eltakarítani az utakról, esetünkben viszont ez jó dolog: városzöldítő koncepciót rajzol ki az egyre piszkosabb hó az utcákon.

Az autók kanyarodáskor szépen kirajzolják a legjellemzőbb útvonalakat, ahol a hókotró is végigment, a fennmaradó hókupacok pedig senkit nem zavarnak, mert nincsenek útban. Miért ne lehetne tavasszal zöld járdaszigeteket telepíteni ezeknek a helyére?

Most, hogy a továbbiakban is várható hó, jól láthatóvá válnak ezek a helyek. Ha láttok ilyet, fényképezzetek és kommentben küldjetek képet, helyszínt!

A jelenség még az olyan forgalmas helyeken is előfordul, mint a Róbert Károly körút és a Lehel út kereszteződése.

A mellékutcákat amúgy sem takarítják rendesen, kicsi a forgalom, de így is kitapossák a nyomvonalat a kocsik, középen meg maradhat a hó.

Törjük hát fel az aszfaltot középen, rakjunk le gyeprácsot és füvesítsük be a közét! Forgalomcsillapítás, zöldítés, utcaképjavítás egyben.

Hiszen a város sosem lehet elég zöld.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr821725093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@btomi1980a: dehogynem, jó ötlet. A zöldtetős beépítés egyre jobban elterjed a lapos tetőkön, a panelprogram keretében simán lehetne ilyet is csinálni, faszán szigetel.
www.zeosz.hu/webset32.cgi?ZOSZ@@HU@@14@@693498761
asszem hamar tönkremenne az útburkolat, ha gyeprácsot raknának a közepére, másrészt nagyon drága mulatság lenne (akkor már inkább a közparkokat kéne emészthető formába hozni)
Tényleg kicsit túlzó ötlet. Persze tökjó lenne, de kinek van pénze ezt karbantartani? Inkább a meglévő út-menti zöldfelületeket kéne rendbe tenni, a legtöbb helyen katasztrofális állapotban vannak.
Szellemes! Olyan, mintha az autók a kerekükkel szavaznák meg, hogy melyik terület kell igazán.

Egy kis technika: A gyeprács ott sem működik, ahol gyalogosok vanna, százlóerős kerekeknek elég egyszer rámenni, és egy évre ott ne nőjön fű.
Ellenben talajra boruló cserjék egész jól bírják a gyűrődést, arra nemigen mennek rá az autók.
Remek,de a helyszínek 90%-a csak "egynyáriban" gondolkodhatna(bár ha a 10%-a megmarad, már az is szép)!

...És mi lenne ha az önkorik nem a Centrumnak mutyiznák ki a parkolóikat, és ne adj isten minden 20. parkolóhelyre egy "zöld szigetet" raknának?????
ezekután a gerillakertészkedéshez légkalapács és betonkeverő is szükségeltetik. :) az ilyen nagyobb kupacoknál tényleg tökjól nézne ki. :)
süti beállítások módosítása