Túl a barátságon - avagy mi volt Bayer Zsoca és Pörzse Sanyi között?

2010.03.18. 08:00 SeppiSchluiferer

Az utóbbi idők fejleményeiből:

Bayer bazmegol, Pörzse szarházizik, Vona likudol, Orbán önmagával szövetséget köt, az MDF önmagát tökön szúrja, az LMP elvileg – azaz sehol sem – kilenc százalékon áll, az MSZP elfér egy Nokiás dobozban.

Közben meg a Vona szexel – legalábbis a Magyar Hírlap szerint (és ezzel mindent elmondtunk) –, a Barikád szerint pedig – de ők legalább kiírták, hogy hamisítanak – a Viktor parancsolgat a Zsocának

Vona feltört iwiw-adatlapjánál mindenképp elidőznénk egy kicsit. Hogy ő levelezett-e, nem tudni, nem is érdekes. Annyiban gratula az esetleges hamisítóknak, hogy igen, valahogy tényleg így képzeljük el a magyargárdás berkeken belüli szerelmet. Ilyen lakótelepijóskás, letolt gatyás, magyartalan mondatos, képzavaros, ilyen „fokhagymamártásos” lehet ott minden. Ám nem gondoljuk, hogy Széles úrnak szebb, költőibb fogalmazása, ízlése és étvágya volna.

A Magyar Hírlap betámadása azonban tényleg mérföldkő. Eddig egyetlen napilap sem mert ellenőrizetlen forrást címlapra tenni. A Hírlap megtette. Eddig a Fidesz és a Jobbik között nem volt nyílt harc. Most már közelharc indult. Eddig a Magyar Hírlap a szélsőjobboldal napilapja volt. Most a Fidesz harci kutyája lett.

A Fidesz-Jobbik csörte egyik szép példánya Zsoca és Sanyi szétválása. Két jó barát, azonos színvonal, azonos ízlés, azonos erkölcsi érzék. És tessék! Sanyi felhívja Zsocát, hogy közölje vele: szarházi vagy. Zsoca meg – egy politikai napilap vezércikkében (!!!) – „prosztólila zakósnak” nevezi Sanyit. Túl a barátságon. Gyönyörű, ahogy két megtermett legény utcai késelése válik a választási kampány legizgalmasabb felvonásává. Zsoca prolizza Sanyit, Sanyi szarházizza Zsocát. Ah.

Ám mondok valamit.

Ma is a villamoson egy fogatlan nő rikitozott arról, mennyire nem bírja ő „az emberi butaságot”. Hát igen. Amikor azt látjuk, hogy a Magyar Hírlap arról ír, hogy mennyire nem bírja a szélsőségességet, valahogy hasonlóan kínosan érezzük magunkat. Visszakérdeznénk szívesen. Ti? Akik tavaly még címlapon cigányoztatok? Ti? Akiknél Bayer Zsolt akkorát zsidózott, hogy Los Angelesig szólt? Ti? Akik egykori FPÖ-tagból lett Zoltai Gusztáv-szóvivőket, Tasnádi Péter-tanácsadókat, valahai nyakkendőárusokat alkalmaztok vezető publicistaként? Ti? Akik Pörzse Sanyit adtátok a jobboldalnak? Ti? Akik egy vezércikkben képesek voltatok a geci szót leírni? Ti? Akik vérrel írjátok a cikkeiteket? Ti neveztek bárkit szélsőségnek? Bayer Zsolt nevez bárkit erkölcstelennek? Szentesi Zöldi nevez bárkit is butának? Annyira kínos ez, gyerekek.

Mert tudjátok, ha a Heti Válasz bunkózza le a tőle jobbrább állókat, akkor értjük mire vélni a dolgot. Már csak azért is, mert a Heti Választól tényleg vannak jobbrább álló lapok. Ám Ti, Zsoca, ti kikhez képest akartok mérsékeltnek tűnni? A Ti vitátok a Pörzse Sanyival olyan, mintha egy lehányt zakójú és egy összevizelt gatyájú részeg veszekedne arról, ki is a szalonképesebb. Zsoca, Sanyi, megsúgom: mindketten vállalhatatlanok vagytok. Ahogy egymással – oh, két jó barát! – bántok, már az is mutatja, milyen anyagból lettetek Ti gyúrva. Ilyen nyilvános, ordibálós, ajtócsapkodós, bazmegolós szakításra a Józsefváros legmélyén is csak ritkán kerül sor.

De legalább a Pörzse nem akarja eljátszani a szarukeretes szemüveges, konzervatív öregurat. Ő legalább tényleg vagány srác, és a késelők galerijába áll. De a Bayer most konzervatívat játszik. Nyolc éve zsidózik, komenistázik, nyolc éve beleböfög a magyar közéletbe, és most átvonulna a polgári szalonba. 

Hát, Zsoca, nem! 

Mert a polgári Magyarország Zsoca és Sanyi barátságon túl kezdődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr181848410

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bayer: „Hülyék vagytok, mint a s***em” 2010.03.18. 15:40:01

Bayer Zsolt egy mátészalkai esten üzent a Jobbiknak, beszólt a kuruc.infónak illetve a Jobbik hivatalos lapjának, a barikád.hu-nak is. Az őt lezsidózokat „sz*rházi, kis senkiházi, tetveknek” nevezte.

Trackback: Dolgozz, hélóta g*ci! 2010.03.18. 11:40:02

Király András, a Jobbik szóvivője görögországi utazásán kiterjedt történelmi ismereteiről tesz tanúbizonyságot, amikor Theszaloniki központjában „Helóta, geci!” felkiáltással motiválja munkára a dolgozó népet.

Trackback: Fideszfigyelő - 12 ügy, amivel a Fidesz darálja a Jobbikot 2010.03.18. 10:50:56

Írtunk már arról, hogy a Fidesznek mekkora felelőssége volt a Jobbik kialakulásában az évekig nyomott radikális szövegekkel, a többéves de facto együttműködéssel és a polgári körökkel. Azonban csak most látszik igazán mennyivel keményebben léphette...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végtelenül ostoba post a szélsőbalról, pont annyi "érv" van itt felsorolva Bayer állítólagosan hiányzó erkölcsi érzéke meg az egyébként nagyon művelt és képzett Szentesi Zöldi állítólagos butasága ügyében, mint becsületes ember az MSZP-ben.
Érdekes, hogy a rendszerváltás előtt még egy relatíve normális publicista volt Bayer, de úgy látszik, hogy akit egyszer a hatalom szele megcsap annak elmegy az esze. Attól azért már most fázok, hogy a kormányváltás után mekkora szájuk lesz majd. Neadj isten, ha még valami funkcióval is jutalmazzák a "hűségüket".
@chipanddale74:

A jelenlegi rezsimmel ellentétben, ugye.
Az első is lobbikos:) Résen vannak Mordor seregei. A nagy vörös szem figyel.
jönnek majd a kommentek rendesen :D
vannak még ilyen 'díszfa-s-z-ok' a magyar prolitikában rendesen. időnként felböffen a szarból viccesjózsibácsi, csurkapistabácsi, a mélyből mocsári lidércként felvillan a hegedűscsalád és a szegedicsanád, egyebek. huza-vona, balónémorvai, bokrosibolya, házmesterviktor, egyebek.
vállalhatatlan a mai 'magyar' politika. viccisztán.
Hat ehhez nem tudok mit hozzaszolni, a post minden szava aranyat er!
@Tartós Béka: köszönjük, hogy kommenteddel alátámasztottad az - egyébként remek - posztban leírtakat!
B.Zsóti az előző, (tutinak tűnő, de végül elkúrt) választási kampány végén csodálkozott rá a baloldal seggét nyaló (vagy általa annak ítélt) zsurnaliszta kollégáira.Nagyon nem értette őket. "... miben reménykednek? ...azt hiszik, marad számukra hely a narancssárga nap alatt..?
(Biztosan nem szó szerinti idézet, bocs.)
Szóval, Zsóti most már keményen melegít a meccsre.
Vállalhatatlan az utolsó hat év honi politikája
" Abszurdisztán". ( hazugbeszéd, miniszterelnök keresés, lenyúlás, szabadrablás, kor-rup-ció,
sőt mi több zsidózás lásd: Cuschlág- Fertig..stb ) Talán ZANZO fog megváltani minket
fentről hófehér lepelben alászállva mert ő az igazság az élet, aki benne hisz nem csalatkozhatik amen.
A legszebb az, hogy mindegyik magát hiszi az írástudónak, és a többieket írástudatlannak.

Be kellene vezetni egy szabályt, hogy aki a vitában az "írástudókra" hivatkozik, az azonnal vesztett.
Baszod. Ilyen van, hogy a hétből legalább 3 vezér ül az ECHO Tv stúdiójában?
Azonnal reklamálok a műsorszolgáltatónál: nekem kell ilyen adó!
hmm
erröl szól a magyar politika húsz éve....
Lendvai,Gidai+ pol.gáz tanár volt
Erdei,Csányi PM alkalmazott MSZMP-s
Fejti KSZKB titkár Wallis tulaj
még emlékszem mindenre..............
mit csodálkoztok,
ez a magyar uzus
s be kell vezetni a magyar nyelvvizsgát!
mert elkurtuk, wazze etc nem szalonképes :)
a politikában
s az öltözködési protokollt is:)
mert a Nagy Sándor- Prinz Gábor-Schuchmann Tamás nyitott ingü,nyakkendös triumvirátus
se példamutató ld. fenn Szélest
értem én a poszt logikáját, és a maga kis elfogult világában persze, hogy igaza van.. de az alapállása alapvetően téves.

nem az volt korábban sem szélsőséges, hogy egyre többen kimondták az igazságot, miszerint a baloldal tönkretette az egész országot és a társadalmat. szerintem az a szélsőséges, hogy erkölcstelen seggnyaló kis mitugrászok saját kis szánalmas, pitiáner érdekből még mindig védik ezt a mocskos, szarbazüllött bűnöző hordát.
A Magyar Hírlap mindig is a fidesz pártlapja volt, (mármint Széles vásárlása és Szombathy elbocsátása óta) tessék szépen elővenni a régi Magyar Hírlap számokat (ha vannak :D) és megnézni, hogy mennyire a fideszt nyomták. Széles üzleti megfontolásból nyilvánvalóan engedte a keményvonalasabb hangokat, de azért mindig tudni lehetett melyik párt szekerét tolják. A hírlapnak az általad szélsőjobboldalnak minősített nemzeti radikálisokhoz annyi köze van, mint a Heti Válasznak a Munkáspárthoz.

Ja, fidesz vs. Jobbik: Az EP-választások előtti kampányban kezdődött, ugyanis a lakossági fórumokat tartó fideszes politikusok a "jobbikot az mszp pénzeli" és egyéb vicces demagóg szövegeket nyomtak. Persze, hogy a Jobbik védekezik, sőt támad... :)
Csak a túlvégről vagy fekete-fehérben tűnik úgy, hogy Bayer és Pörzse egy helyen áll. Ez olyan, mintha mondjuk Babarczy Esztert Gréczy Zsolttal vagy Bolgár Györggyel helyezné az ember egy platformra.
süti beállítások módosítása