Miért szavazz az LMP-re?

2010.04.07. 08:00 SeppiSchluiferer

Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell.

Mert az egész annyira trendi, és a csajok is itt a legjobbak. Ők a zöldek. Szeretik a virágokat, a földet, óvják a klímát, a madárkákat, közben bringáznak, ettől pedig jó formájú a lábuk, valamint jó a zenei ízlésük, és bár azért SZDSZ-szagot árasztanak, de a vidéket is szeretik, a nemzetet is, a „magyar bolti paradicsomot” is. Kicsit antiglobalisták, de azért realisták. Naggggyon trendik. Ha trendi csaj vagy, csak az LMP-t választhatod – a Cosmo vagy a Joy mellé. Egykoron a Fidesznek, a Fidelitasnak volt ilyen híre: hogy vagány, jóarcú, gondolkodó srácok, lányok vannak ott.

Mára az LMP ez a párt. Mára az LMP bulijaira mennénk inkább, mint a Fidelitaséira. A jóarcú, emberarcú rendszerkritika pártja az LMP lett. Ha sok Neked a Pörzse egyértelműsége, ha igazából fölülről szarod le a borsodi emberek gondjait, ha jómódú szüleid mellett csak hobbiszinten foglalkozol társadalomkritikával, nincs is ideálisabb választás Neked, mint az LMP. Ha az LMP-re szavazol, úgy érezheted: rendszerkritikus vagy – de azért csak annyira, hogy nehogy felboruljon az a rendszer, amiben Te azért voltaképp annyira jól érzed magad. Éppen ezért kifejezetten ajánljuk az álságos embereknek az LMP-t. És ne hidd, hogy ezzel bántani akarunk! Ugyan, kérem, mindannyian szerepet játsszunk – hát Te akkor játszd a városi ellenállóét!

Ráadásul semmiképp sem elveszett szavazat az LMP-re adott voks. Ha nem is jutnak be, de legalább tisztességesen szerepelnek – és az tuti, hogy 2-3 százalékot azért összeszereznek –, akkor azzal megalapozhatják a további sikereket. És tedd a szívedre a kezed: hát nem hiányzik már régóta itthonról egy zöldpárt? Olyan, ami kritizál, ami bohém – de azért megfelelően burzsuj módjára viselkedik akkor, ha a Jobbik-féle valódi rendszerkritikusokat kell kirekeszteni? Ha a cicanadrág, a Tűzraktér, a Zuboly, a Toldi Mozi és Barcelona mellett a rendszerkritikát is szereted – persze csak módjával, elvégre a cicanadrág, a Tűzraktér, a Zuboly, a Toldi Mozi és Barcelona is része a rendszernek –, akkor tényleg ragaszd ki az LMP-s matricát a biciklis tatyódra, akkor tényleg menjél sárga labdákat dobálni. Ha szerinted nekünk is égető szükségünk van egy Joschka Fischer-re, egy Daniel Cohn-Bendit-re, akik igen jól kritizálták a rendszert – mindaddig, míg jobban fizető állást nem kaptak a rendszertől –, nos, akkor SZAVAZZ AZ LMP-RE.

Azonban nem hagyjuk itt abba. Mert azért ne játsszuk a hülyét – van itt más indok is. Annyit mondok: SZDSZ. Mert hát hol van ma ez a párt? Tán nem hiányzik e párt balos szárnya, emberi jogi frakciója, trendi vonulata, nyugatossága?

Ha hiányzik, nos, akkor szintén SZAVAZZ AZ LMP-RE. Mert ma ők lennének a SZDSZ, súgjuk meg csöndben, kedves Olvasó. Nekünk ezt személyesen Bozóki András súgta meg a Magyar Narancs hasábjain.

 

Azt már elmondtuk, miért szavazz a Fideszre, és miért az MSZP-re. Holnap azt is elmondjuk, miért szavazz az MDF-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr591896365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzraktér 2010.11.08. 13:16:17

Helyszín: 1061 Bp., Hegedű u. 3. Látogatás: 2009. szeptember 24. 18:00-22:10 > Ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok az...

Trackback: Lehet-e a kutyából szalonna? 2010.04.07. 09:48:45

Épp most olvastam egy nagyon jó elemzést Magyarország helyzetéről a Gondola honlapján ("Elmegy mellettünk a világ! - Váltás kell! Azonnal!"). Érdemes megjegyezni a  szerző nevét: Olgyay Szabó Attila.Az írás február 22-én született, és a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezaz. Most aztán jól megerősítetted a trollokat teóriájukban. Nobilisék fizetnek ezért, vagy mi a franc van?!
Ebbol az egeszbol valamiert csak a kokemeny ironizmus jott at. Az eddigieknel miert nem ereztem ezt?
Most ez a miért ne szavazz az LMP-re??
Ez elég szar lett. Eléggé jobbikos az a szemüveg, amin keresztül nézed az LMP-t. És tájékozódni meg fölösleges ugyebár.
Tele van eszméletlen hülyeségekkel... kíváncsi volnék, hogy a postíró vajon olvasta-e az LMP céljait, netán programját... mert úgy gondolom, akkor nem írnak ilyen ostobaságokat: "fölülről szarod le a borsodi emberek gondjait"
Ezzel csak ártottál nekik, persze ha ez volt a célod?
Az eddigieknél voltak elfogadható érvek, ez inkább fikázás volt ezerrel. Ez most nem jött össze.
Egy újabb látszatfüggetlen index blog.
Én csak egy vagon zsidót látok az LMP-ben.
Ezt tuti valami jobbikos farok írta...jó kis genyóság volt tőle.

Ha valaki az LMP-re akar szavazni akkor olvassa el a programjukat, ne ezt kuruczinfó színvonalú vackot...
nem értem, hogy miért kell besorolni az LMP-t jobb vagy baloldali pártnak, ez is magyar sajátosság, a régebbi demokráciákban tudják, hogy a 21. században élünk, mások a kihivások, és ezekre másképpen kell reagálni. Ott a zöld / és a liberális pártok is/ , ha bekerülnek a parlamentbe / és általában bekerülnek/ egy-egy olyan ügy mellé állnak , amelyek a pártkoncepciójukkal összeegyeztethetőek. Függetlenül attól, hogy a kormánypárt bal vagy jobb oldali. Szemléletváltás nélkül ezt nem fogják megérteni.
@Kun András: akkor pár évtizeddel eltévesztetted a kort. A zsidókat vagonnal ma már nem nagyon mérik.

Megnézted alaposan vagy csak mutatták neked? (füstös kocsma, lámpafény, hat sör után:
-Te, ez az elempé erősödik, a végén a fejünkre nő!
-Ja, büdös zsidó banda!
-Ja! Na igyunk.)
Nagyon sukár volt ez így. Egyes, leülhetsz!
ez most nem a "miért szavazz inkább a nagyon TRENDI Jobbikra" volt???
mert ők ám az igaszán faszagyerekek, az igaz rendszerkritikusok, akik imádnak kukákat borogatni, meg felvonulósat játszani

ez az SZDSZ-es rész is enyhén gyomorforgató
teccetős post! XD kíváncsi lennék sabbat utáni estén hány lmp-st vittek el a sünök motozásra a gödörtől. XD
Ez (is) nagyon jó. Még egy LMP-s jellemző a folyamatos picsogás mellett: nem értik az iróniát. :)
Már tegnap is csodálkoztam az írásodon.Ha nem tudsz pártatlanul gondolkodni, akkor ne csinálj ilyen posztot.Egyébként tényleg az LMP-ben vannak a legszebb lányok!Én is rájuk teszem a voksot. :)
Bruhahha. A Jobbiknak már bejáratott pornósa is van. Még hogy itt jók a csajok:)
Ha szerinted a világbékét és a környezet megmentését úgy lehet elérni, hogy dupla segélyt adnak a cigányoknak, akkor szavazz az LMP-re!
ömm.. miért "szavazz az LMP-re" a cikk címe, ha a kedves posztíró nyilvánvalóan a nácipártot (gy.k.: Jobbik) magasztalja benne, mint igazi rendszerkritikusokat? :D Igazi rendszerkritikusok, nopersze, annyira azok, hogy már a parlamentbe jutás elött is úgy viselkednek mint egy sokéves korrupcióban megedzett nagypárt és már most leköpik a saját lefektetett elveiket.
Szóval... ugyanmár, ez azért így eléggé átlátszó lett.
Nos, nem értek egyet a stílusoddal bár több megállapításod helyes. Nem trendi, legfeljebb a kifejezetten nem politika-követők táborának, de ez a párt nem erről szól. Szerinted nincs szükség zöld fordulatra? Ha a fővárosban élsz megkérdem: szereted szívni a szmogot? Szoktál kerékpározni? Mi abban a trendi, hogy egy párt dugódíjat akar bevezetni? Én sokkal több autómentes napot szerveznék minden megyeszékhelyen, és kerékpárutakat építenék,mert hidd el, ez a jövő! Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában ezek a dolgok alapvetésnek számítanak, itt még gúnyt űznek belőlük, mert igazából az irónia árad minden sorodból. Ezzel én nem értek egyet személy szerint.
Ugyan kérem, itt nem az SZDSZ reinkarnációjáról van szó! Bozóki, Hajós, Para-Kovács, Kukorelly, TGM és Bakács is csak véletlenül tűnt fel a párt háza táján.
@z666: Tévedés, az LMP nem akar több segélyt! Nézz utána, azután írj ilyeneket.
Egyvalami biztos ki fog derülni a poszt kapcsán, mármint a kommentekből: az LMP szimpatizánsai a legkevésbé sem bírják az ironikus kritikát. Messze az LMP környékén van a legtöbb olyan figura, akiket éppen ők szoktak a droid, troll, bérkommentelő etc. kategóriákba sorolni.
mar masfel eve mondtam a haverjaimnak hogy ez szdsz es a politikusaik kozott is sok a toketlen lemorzsolodott majom.
Érdekes, az LMP-ről nekem is mindig az ugrik be, hogy trendi.
Persze ipszilonnal. Úgy az igazán trendy. :)
@kafferbivalybalamber:

elég baj az neked:D ezért én már nem is írok inkább semmit:)
Nem igazán akartam elmenni szavazni, de az utóbbi időben a szélsőjobb LMP ellenes erőlködése egyre inkább abba az irányba terel, hogy mégiscsak elmenjek. Ami ennyire b* a csőrüket, az nem lehet túl rossz. + 1-2%?;-D
@kamalduli: ha te azt hiszed hogy ez allit helyre egy orszagot gazdasagilag akkor tevedsz. ezek (sajnos!!!) nagyon apro dolgok viszon baromi jo dolgok! DE! nezd mar meg kik mondjak ezeket es hogy hova sorolhatoak voltak az elmult 8-12-20 evben!!!
mind ultraliberalis buzi!
@Drang: Ne ez az ami tuti nem fog kiderülni, az LMP szavazók sorolhatóak talán legkevésbé a fan kategóriába, nem véletlenül alig hallani a hangjukat. Ők az igazi protest párt. Lassan írhatom hogy mi.:-))
@Tesveer: Ó, ne viccelj, dehogynem el akartál menni. Ez a mondat csak egy trükk, hogy a bizonytalanokban megerősítsd "objektív" nézőpontból, hogy az LMP reális és racionális választás.

A másik hozzászólásod bizonyítja is az előző állításom igazát, az első hozzászólásod pedig Drang állításának az igazát.

Nem olyan bonyolult ez.
Azért az iróniához az is kéne, hogy valós alapokon nyugodjanak a tréfák. Ez egy olyan irónia lett, ami egy jobbik által megálmodott lmp-ről szól.
nekem meg az ugrik be, hogy az LMP felnottkent kezeli az allampolgarokat. Nem mindenben ertek egyet a programjukkal (olyan part meg nem letezett, de nem is kell, hogy "szeressem" oket). Azonban ezt felulirja az, hogy az LMP-vel egy ertelmes part is bekerulhet a parlamentbe, amelyik fontosnak tartja a demokraciat es annak megerositeset mind kepviseleti, mind reszveteli oldalrol. Bekerulhet egy olyan ero, amelyik fontosnak tartja a fenntarthatosagot kb. ugy mint sok nyugati (nem is feltetlenul "zold") mainstream part. Az LMP europai es europai Magyarorszagot akar es ehhez vannak politikailag kevesbe tapasztalt, am hiteles arcai - es ebben meg vannak tartalekok Magyarorszagon.

Aki SzDSz klonnak tartja a partot, az ezt leginkabb rosszindulatbol teheti - egyebkent ebben az az erdekes, hogy ez a kritika a part szimpatizansait most mar hidegen hagyja, megszoktak, es tudjak, mi az igazsag.
Eleg a programot megnezni.

Aki pedig azt hozza fel, hogy vannak liberalis elemek is a programjukban, annak erdemes felidezni, hogy
a) igen, es ez igy van rendjen. Sot vannak konzervativ es ujbaloldali elemek is az LMP programjaban
b) az SzDSz es a liberalizmus halmazainak metszete ugy 2005-2006 korulre uresse valt

Aki meg trendiseg alapjan valaszt partot, az valamit felreertett azzal kapcsolatban, mire (lenne) valo a politika.

De csak azert is lehet mas.
ez a cikk egy nagy lószar volt. Mi a fasz bajotok van a Bakácscsal meg a Hajóssal és a Kukorellyvel?@z666: te már a másik lmp-s blogon is böfögted a baromságaidat, menj a barikádra még többet "okosodni" inkább...
@Roa: Csak nem magatokból indulsz ki?:-) Nem kell válaszolnod.:-)
Soha nem szavaznék az LMP-re, tiszta gáz amit művelnek=semmit. Lehet más a politika? Tényleg? Majd megnézem őket is, amikor a húsosfazék közelébe kerülnek (remélem, nem jutnak be). Noch dazu haloványlila fogalmuk sincs a közigazgatásról, azt sem tudják, hol kell bemenni a Parlamentbe. Talán egy-két jelöltnek van korábbi tapasztalata, de amúgy siralmas az egész "sólyómlászlóáltalgerjesztettéséletbentartott" társaság. Látszik a posztírón, hogy a médiapolitizálás tipikus áldozata. Szavazz rájuk, mert jó csajok vannak? Teatyaúristen.
@Tesveer: Azért válaszolok, te rejtőzködő ősLMP-s.
Gondolom találkoztál már azzal a mondattal a blogokban, hogy "Én nem vagyok jobbikos, de ..." Dehogynem. Aki ilyet ír az jobbikos, és legkésőbb a szavazófülkében oda húzza az ikszet. Na most vonj analógiát.
@céerem: látszik, hogy magadból indulsz ki. "Nem csinálnak semmit, de ha odakerülnek, majd jól lopni fognak."
@a nagy levin: ez nem igaz, engem mindig felháborít, amikor annak a pártnak a szimpatizánsai szdsz2-zik le az lmp-t, aminek a színeiben több szdsz-es mászkál, mint az lmp-ben.

Az LMP-nek fan-jai (is) vannak, a Jobbiknak fanatikusai. Nagy különbség.
@lorantka_a_gall: ???? arra céloztam, hogy amíg nem tudják, hogy miről is beszélnek, ne ígérgessenek.
Szerintem nagyon vicces volt ez a cikk. Én jókat derültem rajta. Én az egész LMP-t nem értem, mert tényleg nem szól semmiről. Nekem is úgy tűnik, mintha újgazdag unatkozó fiataloknak már nem a művész összejövetelek lennének a tremndik, hanem a politika. Egy üveg vörösbor, cigi, gardó, és pár elkjényeztetett fiatal elgondolásai az ország megváltásáról. Ez tényleg egy nagy semmi.
@Roa: :-DD Ki is nem érti az iróniát?:-)
Trendi és cool, jajj, de édi, cukkííííí, sunimuni csajcik.
hú de szánalmas egy beírás:D

Szerencsére az ilyen beteg emberek vannak többségben és így nagyon széles körben járhattok majd táncot mikor győz a fidesz 2/3dal vagy a jobbik elér 20%-ot,nem is értem minek kaparsz ezzel a szar beírással...Neked biztos meglesz az örömöd,még akkor is,hogyha ezért nem kell megszakítani magát egyik jobboldali pártnak sem. Elég a demagóg maszlagot nyomatni,a hülyeség mindig utat talál.

Tán fáj,ha az a kevés értelmes ember parlamentbe juttat legalább egy pártot, aki nem arra építi fel magát,hogy senkivel nem áll szóba és egymaga akar olyan pártot létrehozni ami az egész országot átfogja majd? Magyarán egypártrendszert akar a fidesz és a jobbik is. Az MSZP-ről kár beszélni,halottról jót vagy semmit, SZDSZ ugyanez. Mondjuk az látszik,hogy súlyos SZDSZ fóbiában szenvedsz:D

Nagyon gyenge próbálkozás,egyedül a jó magyar szokásban mutatsz fel eredményeket,vagyis a fikázásban. DE erre BÁRKI képes.

böff
@céerem: legfeljebb te nem tudod, hogy miről beszélnek
@lorantka_a_gall: a fan-t mint a modern értelemben vett kedvelést értem, ugyanis tényleg kialakult körülötte egy "trendi"-szerű légkör.
a fanatikus-t nem kell különösebben magyarázni, sztem majdnem mindenki találkozott már szebbjövőtrollokkal a kommentelők között.
Az LMP öko-pártként árulja magát a politikai (zöldség)piacon, ugyanakkor tele van, sápadt arcú budapesti (művész) értelmiségivel. Olyan cukik nem?
Ó hát igen. Várjátok csak a megmentést a Fidesztől, vagy a Jobbiktól! Nem volt még elég az utolsó 20 év kiismerni, hogy az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz?

Azért kell az LMP a parlamentbe, mert szét kell robbantani ezt a kétpárti molochot. Nem utolsósorban a programjuk legalább nem hátrafelé mutat.

De lehet szavazni a Jobbikra is. Figyelemreméltó, hogy éjsötét cigányozással meg zsidózással 20%-ot lehet ebben az országban elérni. Ez szégyen! Szegény Magyarország!
@lorantka_a_gall: Látom, Te kb. 7300 napja ülsz országunk házában, annyira képben vagy. Mindegy, menj csak el, szavazz rájuk, így legalább elveszik a szavazatod!

:-)))
@felucca: Erre gondoltál, hogy majd az LMP az ő vezetésével fogja szétrobbantani a kétpárti molochot?
Schiffer András 1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből. A közéletbe jogvédő tevékenységén kívül a zöld mozgalmon keresztül is bekapcsolódott, amikor 2002-ben a Védegylet szervezőbizottságának tagja lett, illetve 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt is. 2008-ban megalakította a Lehet Más a Politika nevű mozgalmat, mely előbb társadalmi szervezetként indult, majd 2009-ben párttá szerveződött és a párt vezetését ellátó választmány tagjává és egyik szóvivőjévé választották.Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer Pál filmrendező és Schiffer János 1994‑2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.
Fent és Lent a blog címe.
Hát ez most nagyon LENT volt.

persze, blogot bárki írhat...
nem a tartalom a lényeg, csak a komment és a kattintásszám.
Jobb párnacsatákat szerveztetek, mint okosságokat próbáltok írni :(
@marhaszív: nem lehet mindenhol ex-mszmp-s buziparades, fuszivos, ex-kiszes, bortonviselt gyilkos, sikkaszto, tenyeres-talpas paraszt utlezaros traktoros...
@Kun András:
Ez a "látszatfüggetlen blog" egyértelműen Fideszes. Azért kicsit röhejes, hogy bizonyos emberek még egy jobboldali blogon is zsidó összeesküvést látnak :)
Az elempések nagy része biciglis, a biciglisek pedig büdösek. Ki kell menni egy buldózerrel a kritikülmessz menettel szembe, és ki kell lapítani az összes biciglis elempést, máris megszűnt a párt.
Én nem nagyon akartam idén szavazni, de valószínűleg LMP-re fogom behúzni, nincs jobb alapon. Szimpatikusak a jelöltek, a programjuk is elenyésző mennyiségű marhaságot tartalmaz (cigánykérdésre való válaszuk persze az, kicsit multiellenesek is, mert hát az a divat, pedig Mo.-n szerintem nem ez a gond). Tudom hogy a köznép (vagy inkább a csőcselék ága) a liberálist ma szitokszóként használja, de ez majd megváltozik ha nem ilyen Szdsz féle szennypárt fogja képviselni.
A cikk sztem egy fos de mondjuk a magyar blogszféra politikai szempontból idiótákból áll, ezt már megszoktam.
Mondjuk felmerül a kérdés: na mi van SeppiSchluiferer, rástratoltál egy lmp-s bringára de az elmagyarázta neked, hogy a jobbos arroganciád neki kevésbé vonzó, mint egy tarisznyás faültető, és ott maradtál egyedül a kis álló cerkáddal meg a repi pogácsáddal?
Bezzeg majd ha a boldogságos jobbos rendszer lesz... akkor majd csak rámutatnak a Párt belső emberei a kiszemelt nőstényre és ungabunga? Meg bevezetitek az első éjszaka jogát? Vagy majd legalizáljátok a gyerekfütyi fogdosást kedvenc kis egyházaitokban? (tán neked is rárántott egy csuhás a kis micsodádra és így alakultak ki komplexusaid amiért szintén lehet dobott az lmp-s csaj a buliban?)
@gauche caviar: Hát tudod, azért egy Gyurcsánnyal egy platformról indulni... Ehhez képest a Szakasits dédpapa már szinte elenyészik. Egyébként is, az ember a rokonait nemigen válogathatja meg. Sajna.
@gauche caviar: :)) végre egy értelmes felvetés. Feltétlenül utánajárunk a mai szerkesztői ülésen!
@marhaszív: A rokonait nem igen válogathatja meg.. ez igaz.. de akkor nem tör két könyökkel az élre...ha már ilyenek a felmenők!!
@tölgyes: félreértés ne essék, nem mentegetni akartam a schiffer gyereket. távolról sem.
Ez egy duplán ellentés hatású, nagyon körmönfont cikk.
Eléri a célját, hogy néhányan már csak azért is LMP szavazók lesznek mondván, hogy ezek a csúnya jobbikosok bántanak.
Jobbikos írás az Indexen? Nagyon reális tényleg.

LMP: kamu az egész. Bociszemű, kedves, szelíd emberek a színpadon néznek ki a fejükből, nem akarnak senkit bántani (csak a csúnya autósokat).

De ki van a háttérben?
remelem elsullyednek ezek aprilis 25 utan...
@tölgyes: na, nálad kiket lehet megvizsgálni a felmenők között?
addig nem jut az agyad, mi, hogy az amiről beszélsz az kb az ősiség törvénye a XXI. században, te setétagyú?
az unokák felelősek a nagyapáik tetteiért? Hát ki a f@sz vagy te, te közveszélyes idióta?
@volankombi: marmint, az lmp-s csaj kosara, vagy a papi-penna?
szánalmas ez a fikázás...
@dübörgő gazdagság: ki lenne a hatterben? a zsido bringaslobbi, egyertelmu, csak az agymosott hulyek nem tudjak, akik nem vettek reszt jobbikos tovabbkepzesen.
egyertelmu baszod: a zsidok akarnak mindenkit biciklire ultetni, mert azt majd ellopjak a ciganyok.
@Improver: inkabb nem teljesen ertelmezheto...
(illetve, csakis valamilyen szemelyes sertettseg alapon)
fentlent egyertelmuen ilyen jobboldal fan, isten haza meg csalad, de azert kicsit liberalisan, meg ize, nekunk legyen jo, csak mas szivjon hangulatban.
nos, kinek jo fikazni az lmp-t?
fidesznek? nekik csak jo ha a szockoktol szippantanak el szavazokat.
jobbiknak? a jobbik tamad mindenkit, hiszen mindnekinek mas a buzikurvaanyja hazarulo zsido, stb. (fentlent nem vadolhato jobbikossaggal, kommentvadaszattal ellenben siman)
mszp? hat, meglepodnek ha a fent es lent kezebe sajatkezuleg lendvai ildiko nyomta volna a nokiadobozt ezert a postert.
mdf? haaaaaat... ok meg jatekban vannak?
civil osszefogas? na hagyjuk... egyelore nincs bizonyitek ereju pletyka a fentlent es tomcat osszefonodasara.

tehat, ha a fidesznek jo az lmp lete, akkor nem valoszinu, hogy ok rendeltek be a blogtol a cuccot.

tehat: egyertelmuen valami szemelyes alapu multbeli sertettsegrol lehet szo.
most meg azt fejtegetem, hogy a post irot egy lmp-s csaj kosarazta ki, vagy csak csodott mondott a cerka egy lmp-s csaj sunazasa kozben, vagy tarisznyas lmp-s sracok cikiztek ki a post iro tarisznyajat meg reges regen...
vagy csak egy netto rosszindulat, mert az lmp olyan szegmensekrol is beszel, amit egy fidesz tipusu kisgomboc partnal nem igazan lehet megengedni...
ah, maradok az impotencianal.
@gauche caviar: természetesen az LMP-s csajról beszéltem
@volankombi: jobb azert leszogezni, a mai vilagban mar ugye...
Csak engem zavar, hogy nem magánemberek írogatnak ezekbe a blogokba, hanem szinte csak párhoz kapcsolódó emberkék?
Lehet Más? Kösz, már elég legyen a Másokból!
Minden nyáron rondítják az Andrássy utat. Menjetek inkább homokozni a sivatagba! Ott beleolvadhattok a környezetbe!
Az új cookie gyári jelzése : SZDSZ 2.0
Polgári neve: Lopakodó Mocskos Politika, avagy Leszbikusok, Melegek Pártja.
Soha többé SZDSZ!
Szerencsésebb lenne, ha a Fidesz váltópártjává (vagy a legnagyobb ellenzéki párttá) az Lmp nőné ki magát, nem pedig a reaktivált Cipollával magára találó Mszp, pláne nem a Jobbik. (Gyurcsány, ugye, most pont ugyanazt a műveletet akarja végigvinni az Mszp-vel, mint Horn Gyula 90-94 között, aki a 90-ben tönkrevert szocialistákból kitartó demagógiával, körmönfont ravaszsággal és gátlástalan kamarillapolitikával 94-re abszolút többségű kormánypártot varázsolt.)

Ha már a balos (az Lmp esetében: verziófrissített, 2.0-ás, sok telítetlen zsírsavat tartalmazó, áramvonalas) lózungokat valakinek feltétlenül szajkózni kell, üdvösebb, ha ezt a - szavakkal nehezen kifejezhetően kevésbé - romlott Lmp teszi, mint az Mszp. A Fidesznek is kedvezőbb, ha egy olyan alakulattal kell egyezkednie, ami (egyelőre) nem viseltetik zsigeri gyűlölettel iránta, és a két pártot nem kizárólag a korábban egymásnak okozott vélt és valós sérelmek miatti bosszúvágy vezérli.

(Az persze más dolog, hogy szavazna-e az ember egy Lehet Más a Politika (egyáltalán, mi ez név? Teljesen hülyének vagyunk nézve?) nevű formációra akkor, ha komoly esélyük lenne arra, hogy kormányt alakítsanak. Az én esetemben erre a válasz: egyértelmű nem. De hát ez a kérdés 2014-ben lesz (ha lesz) aktuális, nem most.)
Ez a cikk kivalo, a masik ketto volt gyenge. Ez viszont tenyleg megfelel a sorozat ironikus mottojanak, plusz en magam is igy latom az LMP-t es szimpatizansait.

De azt tenyleg nem akarom elhinni, hogy a kommentelok nagyreszenel egyszeruen nem mukodik az ironiafaktor... Meg hogy egyesek nekiallnak itt elemezgetni - szerintem pedig Torok Gabor is csak rohog egy jot ezen a sztereotopikus szosszeneten. Lazitsunk mar, konyorgom!
én LMP-s vagyok, de ennyi irónia/humor nekem belefér :). Még olyan dolgokat is láttam benne, amikkel egyetértek.
Az irónián kívül az LMP-t tartom a legnormálisabbnak. De aki nem tud magán nevetni, az mindig gyanús.
"mind ultraliberalis buzi!"

Ladislaus,te állandóan csak buzizol érv gyanánt.Valami hiányzik az életedből? :)
@céerem:
Soha nem szavaznék az LMP-re, tiszta gáz amit művelnek=semmit. Lehet más a politika? Tényleg? Majd megnézem őket is, amikor a húsosfazék közelébe kerülnek (remélem, nem jutnak be). Noch dazu haloványlila fogalmuk sincs a közigazgatásról, azt sem tudják, hol kell bemenni a Parlamentbe. Talán egy-két jelöltnek van korábbi tapasztalata, de amúgy siralmas az egész "sólyómlászlóáltalgerjesztettéséletbentartott" társaság. Látszik a posztírón, hogy a médiapolitizálás tipikus áldozata. Szavazz rájuk, mert jó csajok vannak? Teatyaúristen.

Szerencsétlen hülye hisztérika.
Mihez képest lehet más a politika?
A kampány nagyjából ott ki is merül, hogy a parlamenti pártok mutyiznak, meg egymással harcolnak.
Én tényleg igyekeztem valami értelmeset is kihallani az LMP megnyilvánulásaiból, de a pártnév 500 féle idézgetésén kívül egy nagy lószar az egész.
Akinek ennyi elég, annak gratulálok.
@davkedav: "Lehet Más a Politika (egyáltalán, mi ez név? Teljesen hülyének vagyunk nézve?)"
Jah, kicsit szerencsétlen név, node... A Jobbik neve meg egy ritkaszar jóvicc, a Fidesz meg hol Fiatal már? :D
@világoszöld: Nyugaton a zöldek ügyek mellé állnak? Muhahahahaha. És még egyszer: muhahahahahaha. Tudod kik nyugaton a zöldek? Akik balról előzik a szocdemeket, és vén fejjel is még mindig ragaszkodnak a hatvannyolcas dolgaikhoz. Ez nem baj - de azért nehogy már olyat állítsunk, hogy a zöldeknek bárhol is sikerült volna meghaladniuk a jobb / bal tengelyt. Az LMP-nek sem fog. A jobboldali, konzervatív zöldeknek ott az Élőlánc - amit ugyebár a schifferék szépen elhallgattak (érdekes, 2006-ban miért nem indultak el? ja, hogy akkor még volt szdsz, s azt nem illett volna kihívni?), a baloldali-liberális zöldeknek pedig itt az LMP. Ennyi. Én nagyon örülnék, ha a kettő egyesülne - de a jelek nem ezt mutatják.
@hááááát: Nem párttatlanságot, hanem objektivitást ígértem. Az nem ugyanaz. Például egy objektív összefoglaló végére azért kiderülhet, hogy tán melyik párt a legjobb. De nincs ilyen szándékom. A szándék annyi, hogy valamelyest érveljek a pártok mellett. Ha tetszik, magam számára. Például engem sokban meggyőzne az LMP mellett ez a poszt...:)
@Case: Istenem, nácipárt, aha. Persze ha a Jobbik tényleg náci, akkor valóban ők akarnának egy teljesen új rendszert. Az LMP azt a Sólyom Lászlót támogatta és -gatja, aki a Harmadik Magyar Köztársaságot megalapozta, s ma is védi. Ugyan, ugyan.
@gauche caviar: Még jó, hogy nem vagytok elitisták...
@gauche caviar: Még jó, hogy az LMP nem egy baloldali párt. Képzelem, akkor miket írnál. Jelzem azonban, hogy Ti hívtátok meg Pestre Daniel Cohn-Benditet - fütyifogdosásban ő az utolérhetetlen szakember.
@dübörgő gazdagság: Húha, látom bonyolódik a dolog. Tehát voltaképp ez egy LMP fizette, de azért - éppen a megtévesztés miatt - jobbikfannak ábárzolt, de emiatt persze a Jobbikra visszahulló, s végül is LMP szavazatokat eredményező poszt. Azt hittem, nem találjátok, de ügyesek vagytok: tényleg erről van szó. Van benne külföldi szál, azt is tessék megtalálni.
@gauche caviar: Hát, ilyen ügyekben ajánlom pártelnökötöket...
Engem ez a poszt győzött meg, hogy lépjek be az LMP-be.
Nők ezek szerint vannak, ha majd jobban SZDSZ-esedik, akkor pénz is lesz.
Hát ez az írás hatalmas, ennyit én még nem röhögtem blog íráson :) A legjobban ez tetszett, ez valami fantasztikus lett, kedvenc idézetem pedig:

"ha igazából fölülről szarod le a borsodi emberek gondjait, ha jómódú szüleid mellett csak hobbiszinten foglalkozol társadalomkritikával, nincs is ideálisabb választás Neked, mint az LMP. Ha az LMP-re szavazol, úgy érezheted: rendszerkritikus vagy – de azért csak annyira, hogy nehogy felboruljon az a rendszer, amiben Te azért voltaképp annyira jól érzed magad. Éppen ezért kifejezetten ajánljuk az álságos embereknek az LMP-t.
@SeppiSchluiferer: Ez a komment kicsit csalodas. Igenis partatlanul kell hulyere venni es kifigurazni az osszeset es ennek kellene megjelennie ebben a sorozatban.
@dübörgő gazdagság:

lehet,hogy elnyomja a pannon puma dorombolása a hallásodat és ezért nem hallod az LMP-t.
"Mert ma ők lennének a SZDSZ, súgjuk meg csöndben, kedves Olvasó."

És valóban így van ez, egyetértek. Lásd pl. a békávé privatizációs, meg a minimálbér befagyasztási terveiket. A LáMPa nem más, mint elkényelmesedett belvárosi, elitista, értelmiségi-juppi-hippi-libsi pártocska.
"...és a csajok is itt a legjobbak."

Nem feltétlenül. De ez ízlések és ficamok kérdése, hogy kinek mi a jó.
süti beállítások módosítása