Leégtek a Jobbik húzóarcai Budán

2010.04.12. 15:11 istvanffy

Budapest megbüntette a Jobbikot: csak 4. lett és még az LMP is előtte végzett. A dolog igazi szépsége azonban a részletekben rejlik: ha egy kicsit böngészünk a számok közt, az látjuk, hogy a tradicionálisan jobboldali Budán a Jobbik országos hírű húzóneveit gyakorlatilag ismeretlen LMP-sek alázták le. A Jobbik médiasztárját például több mint kétszer annyi szavazattal verte meg egy nagyközönség előtt ismeretlen CSR-tanácsadó.

 

1. választókerület

Ertsey Katalin, LMP 16.35%

Pörzse Sándor, Jobbik 6.95%

 

2. választókerület

Szombati Kristóf, LMP 12.48%

Balczó Zoltán, Jobbik 7.03%

 

17. választókerület

Dr. Bajomi Iván, LMP 13.57%

Novák Előd, Jobbik 7.78%

 

Ha áttanulmányoztuk a számokat, dőljünk hátra, és nézzük meg ezt a furcsa történelmi dokumentumot, a Jobbik kampányfilmjét:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr101914803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fővárosban nem csoda, az nem a jobbikosok terepe. Mindenesetre kár volt úgy felpumpálni előre a hívek várakozását, mert így fájdalmasabb volt a felébredés.

Ősszel talán reálisabban futnak majd neki.
Szegedi Csanád (6. vk) is épp csak bejutott a 3. fordulóba, nem sok kellett volna hozzá, hogy az LMPs jelölt beelőzze.
eleg szomoru latni, h a problemak megoldasa (vagy legalabb beismerese) helyett meg mindig a jobbosok taposasa megy. ez mar vagy 15 eve NEM MENO.
Hehe... Pörzse megperzselte magát.

Mindent teleszórtak pedig a plakátjaikkal, és letépkedték az LMP-s plakátokat. De sajnos az emberek nem olyan hülyék, mint ahogy azt a Jobbik szeretné.
@Art Mooney:
Agyhiányos náczi Hölgyek és Urak semmiféle problémát nem oldanak meg, csak önmagukkal szaporítják azokat.
Az a főváros, amelyik a régiúj idők kezdete óta választgatja újra és újra D. Gábort?
Na az a főváros meg is érdemli az LMP-t.
Zsák a foltját.
:D Jó volt. Megjegyzem, ha már alázásról van szó, a Szegedi Csanádot is sokáig úgy nézett ki, hogy befogja Perneczky László (BP 6. EVK), de aztán épphogy megúszta.
Budapest észnél van. Horthy is utálta, vörös Budapestnek hitte, aztán Judapest lett a gúnynév.
Budapest az ország motorja, akárki akármit pampog. Aztán lehet jönni a mangalicával, a búzával, meg szívcsakrával, és hogy mi az éltető vidék. Ha nem tetszik, veszünk külföldről. Így is olcsóbb a spanyol paradicsom, mint a hazai, és ugyanolyan jó, vagy jobb.
Leégtek az lmp húzóarcai Borsodban. Akár ezt is lehetett volna írni. De a vidék az csak büdös gumicsimmás parasztokból áll, aki mellesleg egytől-egyig náci. 8 millió ember véleménye nem számít a fínom pesti uraknak, he? Majomparádé.
Örülök neki, hogy ismeretlen LMP-sek beelőzték ezeket a tehetségtelen, szélsőséges ripacsokat. Szinte mindegyikről lehetne kórtörténetet írni. Mindenesetre a videó kimondottan jó egy másik szempontból is: választó törzsgárdájuk kiemelt célcsoportja a söröző, önmagát nemzeti színekkel befestő idióta tévénéző.

Sokan mondják, hogy Budapest romlott város, hogy a budapestiek el vannak szállva maguktól stb. Van egy másik szempont is, miszerint Budapest az ország legmodernebb városa, legtöbb értelmiségivel, legtöbb egyetemmel, legtöbb művész, tudós itt lakik (vagy a környező településeken), és innen lehet legjobban rálátni a parlamenti munkára is. Lehet, hogy nem a budapestiek a hülyék, hanem a jobbikosok szavazói. (Akik egyúttal lehetnek budapesti lakosok, elvégre, itt van a legtöbb focimeccsre járó sültbolond ultra is.) Pörzse meg Novák Előd meg húzná meg magát, attól még, hogy tehetségtelenek és ostobák, nem kéne azt kivagyisággal és agresszióval kompenzálni, főleg nem az elkényeztetett milliomos adócsaló Novák Elődke esetében.
@Nádasi Balázs:
A legmocskosabb és legbüdösebb várost legműveltebbként érte el a sok értelmiségivel ez a szép metropolisz? :]

Amúgy meg, valszeg nagyon számít a 17% mellé 5-6 ember 3. vagy 4. helye.
Hár prolipesten nem csoda...ahol az MSZP 29 százalékot ért el!

Akkor most miről is beszélünk...?

Amúgy minden jobbikos tudta, hogy prolipesten nem erős a Jobbik, úgyhogy semmiféle túlzó várakozás nem volt. Szépen hozták a 16,7%-ot országosan.
@Plumper: észénél hát, azért volt 34 százaléka az MSZP-nek Csepelen...

Ejj, de észnél vannak:))
@Nádasi Balázs: :DDDDDDDDD

Az ám:))) Hol is legerősebb az MSZP??? Ma is és nyolc éve???

De valóban, pest az egy intellektuális metropolisz:))))
@Art Mooney: A problémák bizonyos társadalmi csoportokra val lőcsölése sem menő ... ;) Mánpedéglen az "jobbik" erre épít ...
Jómagam meg annak örülök,hogy végleg leszerepeltek a kommunisták és szánalmasan megalázó vereséget szenvedtek.
Budapest meg szégyelheti magát.Méghogy metropolisz.Egy koszos lepukkant tönkretett főváros.De majd mostantól rendbe szedjük.Mondjuk biztos nem az SZDSZ akarom mondani LMP segítségével.
@bajnaikondom:
a vidék, mármint a Dunától keletre (és a nagyobb városok lakosságát kivéve) korszerűen gazdálkodni képtelen, csak a 'magyarfőd" csodáit váró, teszkót leugató, a saját vackát az importnál 3x többért ránk sózni próbáló, alacsonyan képzett parasztokból áll. akiknek már k..ára unjuk a mindig támogatásért ácsingózó rossz rizsáját, traktoros demonstrációit, követelezőzését.
a jobbik meg úgy tesz, mintha tudna és akarna "segíteni" rajtuk. de nem fog.
és igenis tessék tudomásul venni: Budapestnek nem kell a fasiszta, és nem kell a bunkó paraszt sem.
dolgozzanak úgy mint a hollandók olaszok, dánok - akkor partnerré válhatnak.
Kiváncsi leszek a nagy rendbeszedésre mikor OV köztudottan gyűlöli Bp.et. Most majd bosszút állhat a vidéki. És meg is fogja tenni.
jobbikoskák! Most jön a neheze! Orbán elintézte Torgyánt és Csurkát is. Vona ezekhez képest tehetségtelen kezdő, Viktor reggelire megeszi.
@Alikam:
hát ahogy elnézem, "prolibudán" sem kapkodtak a jobbikért.
fiúk-lányok, nyomuljatok vissza borsodba, szabolcsba, hevesbe, ott hisznek a jobbikosoknak még.
@tibike3: Azért gyűlölte, mert itt mindig vesztett, most nyert, ezért szereti. Nem hülye, hogy nekimenjen 2m embernek. Akkor 14-ben tuti bukik.
Egyáltalán nem égtek le a Jobbikos jelöltek! Emberek, kapjatok már észhez, gondokozzatok egy kicsit! Az LMP nem más, mint az SZDSZ átnevezett formációja. Az LMP listavezetője, a schiffer nevezetű egyén az SZDSZ-es Iványi lelkésznek a jóbarátja. Még Iványi lányának esküvőjén is ott volt ez a schiffer. Akiről megkérdem, hogy nem rokona véletlenül a városházi schiffernek? Nekem ez a schiffer andrás sosem volt szimpatikus, kis kalibernek tartottam. Reggel amit láttam az MTV műsorában, az megerősített erről. Betlen Jani beszélget szép sorjában a meghívott vendégekkel. Többen az előtértben várakoznak, és figyelik a műsort. Az ott lévő schiffer mit csinált szerintetek? Blikk újságot olvasott. Nos van az a szint sajtóorgánumban is, ami alá nem illik lemenni. A Blikk ez a szint. Schiffer nyakig benne volt a Blikkben, na úgy megútáltam, mint a hétnapos szart. SZDSZ csinált magának egy másik képződményt, most névvel LMP-nek hívják. Nem Kóka, Retkes, hanem Schiffer ...
Hercegnő mit tudsz te a parasztokról meg a magyar földről?
És te lehetsz esetleg a mi partnerünk,ha leszállsz a magas lóról.
@Uracska: A magyar parasztokat kábé 100%ban az állam tartja el támogatás címén, ebből jön ki az a zöldség és gyümölcs, ami drágább, mint az import. Nem azért kell kezdeni valamit a mezőgazdaságunkkal, mert olyan kurva nagy hiány van zöldségből az unióban, hanem mert itt a rengeteg föld, meg a rengeteg ember, akinek munkát kell adni.

Az a magyar paraszt, akinek az öntözéses gazdálkodás a 21. században újdonságnak számít, visznon tartja a markát az aszálykárpénzre, jobb, ha nem szól semmit.
@gitáros: @inDIEkiller!: ezért kéne legalább felismerni, de még inkább megoldani a problémákat, nem csak eltüntetni a megoldásra elkülönített pénzeket és építeni a libsi légvárakat (pld. cigánykérdés). aki mégis ezt teszi, annak "köszönhető" pld. a jobbik megerősödése és a cigánykérdés eszkalációja is.

felelősök pedig vannak; gondolom nem kell részleteznem, hogy hova vezet, ha a dolognak nem lesz megint semmi következménye.
Mi van jobbantak, savanyú a szőlő? Hol van a kétharmad, he?
Hogy meg vannak sértődve a kis bakancsosok, akik minden további nélkül tolják a dunábalövést, lámpavasazást, meg mindenkibűözést.

Gyerekek, ez bő nyállal volt zacskóig.

Lehet fikázni Budapestet, mert büdös, meg libsi, meg biztos júdeai is. Csak akkor elővehetjük a klasszikus törésvonalat, miszerint város vs vidék. Vidék ugye, ahol mindenféle gumicsizmás, útlezáró-búzaégető traktoros parasztok vannak, meg tiesto.

Mi a faszt kell azon besértődni, hogy egy totál esélytelen helyen indított jelölt nem csinál nagy átütő sikert? Ha ti azt hittétek, hogy Budapesten majd egyéniben jutnak be az ilyen Novák Elődkék, akkor ti tényleg olyan hülyék vagytok, mint ahogy kinéztek a kakastollaitokkal. Attól még hogy Vona Gábor azt mondja, attól még sajnos működik a gravitáció, az ég továbbra is kék.
Vagy csak tényleg halvány fingotok nincs a politikáról. De ez esetben meg azon ne sértődjenek már meg a nagy harcos keblek, hogy bizonyítást nyert a tézis: a jobbik vezetése csak hülyíti a szimpatizánsait (ha tényleg elhittétek, hogy ilyen helyeken nyerhet a jobbik...)

Lássuk akkor az értékelést:

Fidesz: az hogy elsőre nem lett meg a kétharmad, némileg máris erodálja Szent Orbán Viktor csodatevő imázsát.
Mszp: Még ez a 20% körüli cucc is ajándék volt...
Jobbik: jól teljesített, de túl magasra pakolta magának a lécet, hiába volt nagyon jó eredménye, a szocikat meg kellett volna előzni ahhoz, hogy beálljon a katarzis.
Lmp: Mondhatni, hogy megcsinálták, de nekik most jön a neheze: hitelesnek maradni.
Mdf: halottakról jót vagy semmit.
Civil Mozgalom: ???
Nem csodálkozom, a gengszterváltás óta demszkyt szavazzák meg a derék budapestiek, az lmp-t is ők juttatták be, és a nyerésre álló mszp jelölt is itt van, szóval nincs mit csodálkozni :)

Ugyanakkor pár helyen hozta a Jobbik a harmadik helyet.
Ja ,igen az a proli Hegyvidék, Rózsadomb, Vár....:D. ilyet se hallottam még. Az adatokból inkább az tűnik ki, hogy pont a gazdagabb kerületekben égett le a JOBBIK. Én valamennyire meg tudom érteni, hogy Ózdon valaki rájuk szavaz, de azért máshol azért több kell ennél, amit nyújtanak....És azért vegyünk észre valamit: nem, a Budapestiek nem okosabbak másoknál, de az biztos, hogy az adatok szerint minél nagyobb egy település, annál jobban számít az országos politika egy választáson...És ez elgondolkodtató!!
@Agyalapi: Ez azért NAGYON nem igaz... A magyar parasztok sokkal kevesebb támogatást kapnak, mint az uniós parasztok, ezért drágább sokszor a hazai mint az import. Na meg azért is, mert mondjuk Kínában vagy Egyiptomban semmiféle előírást nem vesznek komolyan a növényvédőszerekre meg a többire vonatkozóan.

A magyar paraszt nagyon keményen dolgozik, és egyáltalán nem veti föl a pénz.

De a jobbikra nem is a józan parasztemberek szavaznak (meg lehet nézni a választási eredményeket), hanem a munkanélküliek, a valaha ipari munkás, most inkább csak tengődő emberek. Nem véletlenül Ózdon érték el a legjobb eredményüket, amihez persze a cigányokat is vastagon hozzá kell számítani.
@Agyalapi:
Az nem zavar, hogy az EU régebbi országai,szintén támogatásból tartják fenn a mezőgazdaságukat?
A francia, a dán a holland, a német..stb. szintén
támogatással áll a talpán?Nem figyeled a híradásokat, hogy mekkora tüntetések vannak ott is olykor olykor, ha gond van valamilyen támogatás változtatásával?
Az tény nem zavar, hogy a magyar paraszt jelenleg az EU-s mezőgazdasági támogatás 25%-át kapja, míg a régiek 100%.ot?
Engem leginkább az bosszant, hogy az MSZP-t enniyen támogatják BP-en. Nem tudom ezekkel az emberekkel mi van, szimplán hülyék vagy csak erkölcsi nullák.
@Agyalapi: te és hercegnö barátod gondolom a tescóban látott először és utoljára paradicsomot. abból is a híres nevezetes spanyolt, ami finomabb, mint a magyar.
hajtjátok a semmit, hogy támogatás így, támogatás úgy, de azt nem veszitek észre, hogy az elmúlt 20 év kormányzatai miatt kerültek ilyen sorba a magyar földművesek, nem pedig poénból akarják drágábban adni a paradicsomot stb.
másrészt a minőséget meg kell fizetni, de gondolom ti erről se hallottatok még.
süti beállítások módosítása