Búcsú az Ózdi Magnumtól

2010.04.29. 08:00 volankombi

Sok nagyszerű politikuskaraktert fog nélkülözni a következő parlament, elsősorban persze a baloldali honatyáknak kell majd más állás után nézniük. Mind közül a legszerencsétlenebb azonban Keller László, az Ózdi Magnum, az Ember, Aki Nem Talált Semmit: az MSZP 49 képviselőt küldhet listáról az új országgyűlésbe, Keller pedig pont telibe trafálta az ötvenedik helyet. "Most lett vége a választásnak, ez a gondolkodás időszaka. Nem tudok egyelőre arról nyilatkozni, hogy hol és miként folytatom" - nyilatkozta a Népszabadságnak tegnap a volt közpénzügyi államtitkár. Búcsúzóul és politikusi nagysága előtti főhajtás gyanánt hadd idézzünk még egyszer a nagy nyomozótól, ezúttal egy 2008-as HVG-interjúból: "Meggyőződésem, hogy a koalíció egyetlen döntése sem veti fel korrupciós bűncselekmény gyanúját." Keller László nem nyomoz tovább, kellemes pihenést, barackozgatást kívánunk az ózdi strandon!

 

Most pedig merüljünk el az unalomban: "Keller László 1955. június 16-án született Ózdon. Második házasságában él, felesége közgazdász. Három gyermeke van.

1973-ban a Bláthy Ottó Erősáramú Szakközépiskolában érettségizett Miskolcon. 1979-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnöki diplomát szerzett. 1979-től a százhalombattai Dunai Kőolajipari Vállalatnál, 1983-tól 1986-ig a budapesti Mechanikai Műveknél dolgozott mint műszaki beruházó, majd osztályvezető. 1984-től 1986-ig a Ciklon Gmk tulajdonosa. 1986-1989 között a Pest megyei pártbizottság műszaki, majd gazdaságpolitikai munkatársa. 1987-ben elvégezte az Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen a fővállalkozói szakot. 1989-től az Expert Kft. egyik tulajdonosa, 1996-ig ügyvezetője volt. 1989-től 1991-ig a Budapest Bank Rt. főmunkatársaként dolgozott, közben elvégezte a Nemzetközi Bankárképző vállalatfinanszírozási tanfolyamát. 1991-tól 1996-ig a Budapest Holding Rt, felszámoló biztosa volt.

1985-től MSZMP-tag. 1989. októberben belépett az MSZP-be, 1991-től 1994-ig Budaörsön elnökségi tag. 1994-től a Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagja, 2000-től elnöke.

1994 óta országgyűlési képviselő. 1994-től a Költségvetési és pénzügyi bizottság tagja, majd alelnöke. 1996 és 1998 között a Népjóléti Minisztérium politikai államtitkára volt.

1998 és 2002 között visszatért a Költségvetési és pénzügyi bizottság alelnöki székéhez. 2001-től 2002-ig az MSZP frakcióvezető-helyetteseként tevékenykedett. 2001-től részt vett Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt kampánycsapatának munkájában.

A 2002-2006 közötti ciklusban a Költségvetési és pénzügyi, valamint a Számvevőszéki állandó bizottságokban kezdett dolgozni, de 2002. július 1-jei Miniszterelnöki Hivatali államtitkárrá való kinevezése miatt bizottsági tagságaitól és alelnöki tisztségétől megvált. 2004. október 3-án lemondott kormánytagságáról, s a hónap végén visszatért a bizottsági munkába; az Ifjúsági és sportbizottságban, majd az Egészségügyi, illetve a Gazdasági bizottságban tevékenykedett.

A 2006. évi országgyűlési választások után a Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki, valamint az Egészségügyi bizottság tagja volt. 2006. októberétől 2008. januárjáig Törökbálint Város polgármesteri tisztségét töltötte be.

2008. február 18-án kinevezték a Pénzügyminisztérium államtitkárává, így bizottsági tagságától megvált.

2009. áprilisában államtitkári megbizatása a kormányváltás miatt megszűnt, ezt követően újra a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság tagjaként dolgozik."

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr921959729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jól dolgozott. Remélem, milliós végkielégítést kap.
Hiányozni fog. Mindig pohár vörösborral nyugtattam magam amiatt, hogy két ép szeme volt, szemüvege is volt, mégsem látott.
Ezután egy ingyenélővel kevesebb lesz
ózdi magnum....zsír
jómunkásember volt, megannyi korrupciós ügyet derített fel (0), sikeres éveket tudhat maga mögött, sok ilyenre lenne még szükség, de az Isten óvja meg országunkat attól, hogy itt folytassa tevékenységét
Korrupciós ügybe keveredett másodállásában, s hamar le kellett mondania törökbálinti polgármesterkedéséről

Egyéb emlékezetes sztori :
Keller klán az állami nagyvállalatoknál
index.hu/belfold/keller11/

Üvegzseb program vezetőjeként nem talált semmi korrupciós ügyet, ezért "üvegszem" lett a gúnyneve
Az MSZP egy tisztességes párt!
1. A fickó egy pöcs volt.

2. A FIDESZ is egy tisztességes párt!
egyem meg, nem talált korrupciós ügyet.

el tudom képzelni, hogy még komolyan is gondolta, kb. az üvegzseb 2. napjáig, amikor szóltak neki, hogy n+1 ügye lesz neki is, ha ugrál.

nem lehetett könnyű söpörni maga előtt az utat, nehogy találjon valamit. pedig csak az első emberrel kellett volna foglalkoznia, aki szemben jön vele a folyosón.

jó érzés lehet visszatekintenie, hogy élete legszebb éveit csalással töltötte. ez ám a karrier.
A gúny vele szemben tökéletesen indokolt, azért tegyük hozzá, hogy a fidesz elleni büntetőügyek elmaradásának egyik fő oka az ügyészség politikai kézi vezérlése volt.

Ezért is boldogító most ez a kétharmad...
tiszetességes emberek értékalapú közössége
ebből az életútból a villamoskari diploma a legnagyobb szégyen... hogy ilyen alapokkal vki idáig süllyed.
@Dr Gregory House: becsületes emberek értékalapú közössége
@tlac: Maximálisan egyetértek.
@tlac: value-orientated community :)
@Geza16V: taníttattuk,képeztük vazz..
de az aszfalt savassági problémája kicsit megfogta..
vegytanban H.Kovács Laca van otthon jobban
Az igazi komonista MSZMPs... Most már átvedlett a liberalizmusba, de a csontozatot nem tud növeszteni.
nna ne keverjük már össze Hawaii Császárát egy utolsó kis senkiházi komanccsal.
@val: nem vedlett át. tős GYÖKERes kommenista. különleges anyagból gyúrva
Üvegszem László egy kategória Drazséval, őt se feledjük. Ő 7 évig ELTE kari tanács, szép!
Állandóan árválkodott a parlamentben a képek alapján.
kellemes pihenést, barackozgatást kívánunk az ózdi strandon!...... szép mondat. :-))))
Majd ottan elnapozgathat az inkvizítor Úr
@Bnonim: No még egyszer. Hiányozni fog. A vörösbor !
@pierre bayle: Jól értem? MSZP-SZDSZ kormányzás alatt a Fidesz "kézi-vezérelte" az ügyészséget !?
Én arra emlékszem, amikor rágta az M3-asnál a kavicsot. Hatalmas volt! Ekkora barmot!
gyerekeinek milyen szar lehet, nem tudnak felnézni apjukra :(
Kapolyi Lászlónak nem magától jutott eszébe az Orbán-kormány meghatározó alakjainak "levadászása", azt 2002-ben egy kormányzati szereplő, Keller László, akkori közpénzügyi, ma PM-államtitkár rendelte meg tőle. Keller László nem reagált az újság megkeresésére. Kapolyi László tegnap nem tagadta, hogy kötött szerződést a magánnyomozó irodával, de mint mondta ez egy keretszerződés volt
@dögölj meg:

"Jól értem? MSZP-SZDSZ kormányzás alatt a Fidesz "kézi-vezérelte" az ügyészséget !? "

Tökéletesen jól érted. Polt Péter neve ismerős? Ő volt az a fideszes főügyész, aki a Keller által átadott ügyeket egy mozdulattal söpörte le az asztalról "nem történt bűncselekmény, nem foglalkozunk vele!" felkiáltással.

Tudom, most jönnek a trollok, hogy komcsi vagyok, pedig nem, csak én még emlékszem.. Biztos nagyon öreg vagyok már a 34 évemmel :D
@szamoai: nehogy azt hidd a főügyész intézi ezeket, akár fideszes, akár nem.
szted nem maradt az ügyészségen véresszájú őskomcsi aki idegből is rá ne csapott volna vmi ügyre? Meg ott van a magán pótvád lehetősége, abból se állt meg egy "ügy" se. Ne védd Killer et-at, teljesen beégett, nem kicsit! A proli irigységre ha(j)tott a kampány idején, a gyűlöletre, a revansra, Megyó aztán megkínálta egy méltó szereppel hálából ( a Pártnak). első adandó alkalommal meg is vált tőle.
A puccs körüli zavaros időkben. Ha Kellert tényleg a közpénzek érdekelték volna és nem a hangulat keltés, akkor a 8 év alatt lett volna lehetősége minimum izgulni.. Lsd. csak közvetlen főnökét, Veres elvtársat.
Ez is egy rönöszánsz embör, minden volt már eddig csak az ózdi nemzeti színház izgazgatója nem :) Még ott kipróbálhatja magát :)

Az ózdi magnum :) zsírfasza :) ... a a vazsgyááári combkefések főrektora .... micsoda élvezeteket okozhatott vele .... talpnyaló már volt, pinanyaló még lehet .... höhö
Az milyen már, én is ózdi vagyok, de gőzöm se volt, hogy földim. Látszik, milyen "jelentékeny" ember...
Nem a túrót nem talált semmit a Keller!!!! -csak a szar korrupt Fityisz band a és a gonosz törpe időnben POLT PÉTERESÍTETTE az ügyészséget és mindent visszadobott!!

Ha nincs Polt Péter akkor most az egész Fidesz banda a sitten ül (Simicska APEHES Fidesz csalások eltüntetései, Josip Tot, Kaja Ibrahim, Orbánimázs pénzeltüntető központ, Ezüsthajó.-szintén, Széchenyi terv a klientúrának akik vissza nem térítendő milliókat kapot ( csak minta BKW nál vissza kellett csorgatnia felét a Fideszbe)...Tokaj hegyalja, Orbán bányák megrendelése...stb stb....Rohadt Fityisz banda így úszta meg!!!!!
Max golyószopkodó...
Amúgy majd amikor majd nem lesz mentelmi jog, akkor lehet, hogy majd felelni kell néhány olyan kérdésre, hogy hogyan is voltak ezek a gyanusítgatások, meg a koholt vádak. Veres mellett neki is kinézne pár esztendő...
@nestrot10: Lófaszt a magán pótvádaknál sem állt meg semmi ahhoz meg a főügyésznek semmi köze. K
keller elvtars, egy elet a nepert...
igeretes kezdetek utan mintaertekü mszmp-s semmirekellö hazudozo.
nem sajnalom.
@nestrot10:

felek, hogy te is meguszod, te kis kreten.
Káel hattyúdala

Sósavat sír a dolomit,
elmegyek: nincs több dolgom itt...
Akármit állít a Berkecz,
nem voltam én sosem kekec!

Rajtam a számot mért kéred:
amit tettem az népérdek...
Jószándékom kapott gellert-
Ne bántsátok öreg Kellert!
@nestrot10: Biztosan úgy volt, hogy a Fidesz a sajtót is megvette kilóra és hiába ment szegény a rengeteg bizonyítékával a sajtó dacosan ellenállt minden kísérletnek és elhallgatta a teherautónyi bizonyíték halmot.

Te is nyilván egy tolvaj vagy, csak megvetted az ügyészséget. Na, milyen, amikor a fagyi visszanyal?
süti beállítások módosítása