Mesterházy Attila nagy beismerése

2010.05.07. 08:00 volankombi

Na jó, ha senkinek nem tűnt fel ez a remek kijelentés, akkor a kedélyek csillapultával megírjuk mi.

Orbán Viktor, 2010. április 25., a választás második fordulójának estéjén: "A magáncélokat, a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak, és nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek." Videó, 8:55-től:

 

Mesterházy Attila még azon melegében reagált Orbán szavaira, 2010. április 25.: "A másik pedig, hogy egy demokráciában azt megígérni a választóknak, hogy a baloldal soha nem kerülhet vissza a hatalomba, az egy bátor vállalás, Orbán Viktor szerintem ebben elvetette a sulykot."

Videó, 02:27-től.

Mesterházy Attila szerint tehát a baloldal = oligarchia.

No comment.

 

UPDATE: Nem tűnt fel, hogy a Heti Válasznak feltűnt. Köszi, SubVito!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr311976451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lol, kár, hogy erre nem csapott le senki amíg még friss volt. Nagyot szólhatott volna :)
Nem kell az álnaívitás. Mindenki tudja, hogy:
- Orbán ezt mondta: baloldal = magánérdekeket szolgáló politika, & ő (Orbán) nem fogja hagyni, hogy ők (a baloldal) visszatérjenek a hatalomba.
- Mesterházy mondhatta volna azt is, hogy "kérem, itt két dolog van.: 1. egyrészt nem vagyunk egyenlőek a magánérdekeket szolgáló politikával; 2. ne ígérjen Orbán ilyet egy demokráciában (hogy ti. nem enged minket vissza a hatalomba)", de azzal, hogy nem ezt mondta, még nem ismeri el az eredeti állítás első felét.
@Salsa: szerintem meg nem tudja mindenki.

1. Orbán az egész beszéd alatt egyetlenegyszer sem ejtette ki a száján azt a szót, hogy "baloldal".
2. nem ő (Orbán), hanem "mi" "nem fogjuk hagyni". Ott van a szöveg fent, b+
3. mondhatta volna Mesterházy azt, amit írtál de nem azt mondta.
@Salsa:
igenbazmeg, mindenki tudja, persze...
mintha egy mszp-s politikus hsz-ét olvastam volna: magyarázmagyaráz, meg egyértelmű, hogy ezt mondta blabla :D
@volankombi:
1. nem ejtette ki a száján. atyaég, tehát lehet, hogy nem is róluk beszélt? jesszus, ez eddig eszembe se jutott! te, képzeld a múltkor valaki mondja nekem, hogy bejutottak a parlamentbe a nácik, de nem mondta, hogy a Jobbik, akkor most szerinted kire gondolt? anyám borogass! és amikor Viktor azt mondja, hogy az "illető", akkor sem Gyurcsányra gondol, hiszen nem azt mondja, hogy "Gyurcsány".
2. bémegnélkül bocsi, de most pont nem az volt a lényeg, hogy személyesen Orbán, vagy "mi" (értsd, ahogy akarod) nem engedik a szocikat. még csak nem is az, hogy a szocikat nem engedik. hanem az, hogy Mesterházy elismerte-e, hogy az MSZP azonos az Orbán által megnevezettekkel (valójában pont hogy "meg-nem-nevezettekkel"), vagy sem. és ezt szerintem bémeg nélkül is érteni. annyira nem vagyok jó, hogy így kihozzalak a sodrodból, ami pedig azt jelentené, hogy ezek a bémegek a normál stílusodhoz tartoznak, amit sajnálatosnak tartok.
3. persze, hogy nem azt mondta, ha olvastad, amit írtam, akkor láthattad, hogy én is azt írtam, hogy Mesterházy nem ezt mondta. csak azt írtam, hogy ezzel még nem ismerte el, hogy Orbánnak igaza lenne az azonosításban. merthogy bármennyire is implicit módon (igen a szöveg igazi "mélyrétegeiben" rejlik a megoldás), Orbán tette meg ezt az azonosítást, nem pedig Mesterházy (lásd ennek a hsz-nek az 1.-es pontját).
Mit számít az a szerencsétlen Attila?!
@fenehorizont: jujj bakker, véletlenül megpróbáltam minimálisan értelmezni Orbán szövegét. vigyázz, mert a posztoló is ezt tette! (és valószínűleg mindenki, pl akiknek tetszett ez a beszéd, ugyanúgy beazonosították az MSZP-t Orbán mondataiban)
Na de mit vársz Meseházitól, amikor a választások éjszakáján kijelenti, hogy telefonon gratulált Orbán Viktornak, Magyarország leendő miniszterelnökének, makd a következő mondatában azt fejtegeti, reméli, hogy lesz miniszterelnökjelölti vita.
@Salsa: azért kíváncsi lennék mi a véleményed az őszödi beszédről. Igazságbeszéd?
Salsa:

Ha Gyurcsány a szádba szarna 10 centiről, akkor felhabzsolnád, mert:

1. nem mondta ki ugyan hogy szar, ezért simán lehet csoki is.
2. nem mondta, hogy megedd, de másképp minek szarta volna pont a szádba?
@baum: mi a szösz az az "igazságbeszéd"? hogy kimondta volna az igazságot? hát ugye elvileg ez benne a para, nem? mármint hogy kimondta azt, amiben az optimistábbak reménykedtek, hogy nem tök hülyék, hanem "csak" hazudtak. aztán négy (három) éven keresztül ezt cáfolgatták.
Az őszödi beszéd alpári, és ciki, a benne megfogalmazott igények egy részével azonban teljes mértékig azonosulni lehet. más kérdés, hogy akkoriban bizonyos szintig optimistává tett (hogy ti. "lám, ez a Gyurcsány jót akar és most végre reformok lesznek"), és később mindez hiú ábrándnak bizonyult.
@Salsa: Ha nincs igazad és mégis vitába szállsz, akkor próbálj meg rövidebben és lényegretörőbben írni, mert azzal hogy hosszú és zavaros választ írsz, azt éred el hogy mindenki átsiklik rajta.

Hiába írsz sokat, a magyarázkodás az már csak magyarázkodás marad :)
@Trackback:: jaja, ez tökéletesen így van. bár lehet, hogy ennek beismerésére nem kellett volna egy külön hsz-t szentelnem.
@Salsa: á, ez csak egy ilyen lemondó bémeg volt, nyugi.
@fourgee: bocsáss meg, hogy
1. túl hosszú vagyok
2. túl zavaros vagyok
3. és mindezek miatt számodra csak annyi jön le az egészből, hogy magyarázkodom.
4. inkább sírok
@Salsa: Aki 2006-ban még a szocialistákra szavazott, sikeres ember nem lehet. Jól beszoptad a harci faszt, csak sajnos az ország is...
Hofi után szabadon:
Akinek nem ige az ne vegye magára!
De, akinek ige az ÖLTÖZKÖDJÖN MÁR FEL!

Hát szó mi szó az Attilának sikerült! :)
"magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő”
Igen ez találó. Remélem Ő is a volt görög miniszterelnök sorsára jut!
@stulquec: soha nem szavaztam az MSZP-re. de ez egyébként is magánügy. a siker meg nem politikai pártállás függvénye.
hát gratulálok. minden egybites robot előtted térdel, brilliáns logikai redukció, hibátlan.

mi, emberek, nem tudunk olyan nagyon tapsolni az ilyen formmállogikai szőrözésnek.
Az összes baller megmagyarázóember ide jön nyígni?

Orbán kidobott egy csalit, a rutintalan Mesterházy ráharapott. Ezt bebuktátok, ennyi. Nem kell itt védeni a védhetetlent.

Mesterházy nem veszi észre, hogy mekkora nagy balekot csináltak belőle az egész miniszterelnökösdivel? Mondjuk nem veszi észre, mert ezt is beszopta.
@Salsa:
ja ja, értelmezni...ovi azt mondta, hogy "...a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak, és nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek." sem több, sem kevesebb. ebből hámozta ki mesterházy és te is, hogy a baloldalt nem hagyja visszatérni. ez egy egyszerű ferdítés, azaz saját -legtöbbször propaganda célú- értelmezés felé sikálása a mondandónak (amiben az mszp arcai több évtizedes rutinnal rendelkező, vérprofi spílerek).
egyébként simán hívhatnám hazugságnak is, akár.
Magára ismert na.

Nem is értem miért.
@fenehorizont: ja, hát lehet ilyen játszani. én nem értem, te mit mondasz, te nem érted ő mit mond, csak betűket és szavakat látunk egymás előtt, és ha valaki úgy beszél a másikról, hogy nem mondja ki annak nevét, akkor naivan mosolygunk és nem tudjuk, de mégcsak nem is firtatjuk a kérdést. ökörködhetünk, de minek, te is tudod, én is tudom, hogy érted mit mondott Orbán.
Ezt már ápr. 26-án megírtam egy kommentben:
fenteslent.blog.hu/2010/05/07/mesterhazy_attila_nagy_beismerese

(78. komment)

Lehet, h a Heti Válasz is innen vette át?:o)))
@Salsa: tudod, mi a baj? Az, hogy Mesterházy folyamatosan a baloldal megújulásáról pofázott az egész kampány alatt, és mikor Orbán feldobta a labdát, hogy elhatárolódhasson a Fletó-Veres-Drazsé tengelytől, akkor inkább összezárt - ez.
ORBÁN TAKARODJ! Kis gonosz törpe nem érzi most a lőporszagot?..pedig hamarosan lesz piff puff seggbelövés ! A kormány fos...majd fosni fog...!
@is: hát nézd, az a baj, hogy a másik oldalról ugyanezért tapsoltok. Most az, hogy ennek az oldalnak a hülyeségéért még nem tudtok tapsolni, az nem tesz titeket, téged emberekké. :)
@nestrot10: kár volt bezárni az OPNI-t.
családi kör:

demszky gábor bizalmasa mesterházy ernő.
ernő felesége mécs mónika.
mónika apja mécs imre.
imre felesége magyar fruzsina.
fruzsina testvére magyar bálint.
bálint felesége hodosán róza.
róza volt férje demszky gábor.

McHawer: Jól lakik végre minden rokony...
@is: Te, ez a Nestrot10 is az emberek közé tartozik? :)
Mi lenne, ha a jobboldali sajtó végre fenné a fáradságot, és szemtől szembe, egyenesen megkérdezné: Mesterházy úr! Önök a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika képviselői Magyarországon? Gyanítom, a NEM lenne a válasz, de kurv@ érdekes ám, hogy akkor Orbán vajon mit épít a politikában? Húsz éve csak ebből él, másból nem is nagyon fog. Ez persze nyilván közérdek.
@Orbán a magyar nép ópiuma!: 20 éve, azaz a rendszerváltás óta nagyon sok politkus csak abból él, hogy politikus, többen közülük rendszerváltó politikusok, pártvezetők. Pl. Demszky Gábor. Egyes MSZP-s politikusok meg már azelőtt is ebből értek. Mi a kérdés?
Nahát az MSZP baloldali...?? most újat mondtatok!
Jó nézni ahogy a Maszop "ifjú titánjai" sorozatban csinálnak segget a szájukból, és hülyét magukból.
@Salsa:
Nem kell az álnaivitás, de a hamisítás sem, márpedig te azt teszed. Vitya oligarchát mondott, Mestörházy baloldalt értett, vagyis magukra húzta, mint zsebkendő a taknyot. Ennyi telt a frissen szakálltalanított szoci ifjútól. Ez is minősiti szerencsétlent, meg az egész pártját.
@Orbán a magyar nép ópiuma!:
KOmmentjeidből úgy látom, állandóan be vagy kapva. Lehet, hogy innen az "ópium" nick?
@nestrot10:
kevés agysejted melyikéből izzadtad ki a hülyeséget?
@scsaba1:
Mesteházy nemcsak beszopta - maszopta.
@Várúr:

Nem "be van kapva", mert annak még lehet, h örülne is attól függően, ki van a másik végén.;-)

Ez egyszerűen csak be van tépve:o)) de csontig,

vagy ennyire idióta
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Hibás a linked (ezt a blogot linkelted a TWÁ helyett), megkerestem, itt írtad:
w.blog.hu/2010/04/21/mire_a_falevelek_lehullanak_1/fullcommentlist/1#c9596032

@Salsa: öreg, te nagyon hülye vagy...
(Egyébként Fidesz-szavazó vagyok, élőben néztem a győzelmi beszédet, eszembe nem jutott sem a "baloldal", sem az MSZP Orbán ominózus mondatáról [max. egyes politikusok és a körülöttük ólálkodó oligarchák]; inkább a saját politizálásukra is vonatkozó ígéretként örvendeztem neki. Bár ha ebben a mondatban egyes MSZP-sek magukra [ill. szimpatizánsaik rájuk] ismernek, arra biztosan megvan az okuk. De ne kenjék már szét saját szªrukat az ún. "baloldalra" is [bármit is jelentsen ez a kifejezés].)
Orbán egy bizonyos fajta politikai magatartás leáldozását emlegette és annak visszatértét kívánja megakadályozni. Ebben szerintem - bár mivel nyilván tudjuk, hogy ki volt fenn az elmúlt 8 évben, és azt is, hogy láthatólag sokan közülük ilyen magatartást tanusítottak - nem az van benne, hogy a pártot magát tiltaná ki a pályáról még csak nem is az, hogy konkrét embereket. Az van benne, hogy egyfajta magatartást. Jó esetben jogszabályokkal, a következmény-nélküliség megszüntetésével stb.
Sok mindenért nem komálom viktort, de meg kell mondjam, ezzel egyetértek.
Hogy attila ezt magára (magukra) vette - mert vagy úgy gondolja, hogy viktor ezen a magatartás mögött őket sejti/sejteti, vagy maga is elismeri, hogy tényleg ők állnak ott, így magukat érzi kitiltva - azon meg gondolkodjon el ő.
@csongorbela: Ott a pont. Teljes mértékben egyetértek, nekem nem sikerült ilyen szépen összefoglalni. Köszönöm.
@csongorbela:
Köszi, csongorbela, végre valaki, aki gondolkozik, nem csak hadakozik, mi több, szavakba képes önteni a gondolatait. Véleménykülönbségekről lehet vitatkozni, beszélgetni, ez lenne a kommentek lényege, nem a fröcsögés...
Cikktől és pártállástól függetlenül: salsának volt egy véleménye, teljesen értelmesen megfogalmazta azt. Erre nekiugrik mindenki, mint az oviban.
Mindegy, pont ezért is szoktam már a kommenteléstől, mert a boldog-boldogtalan íkúnegatív siserehad ráveti magát az emberre, nem ismeri az érv és az ellenérv jelentését, magyarázat helyett személyeskedik.
süti beállítások módosítása