Elsősorban nem a polgármesterekről szavaztunk

2010.10.03. 19:00 baum

Alacsony részvétellel zárultak a 2010-es Önkormányzati Választások. Ez nagyjából várható volt, ismerve a választói szokásokat. Nemzeti minimumnak kellene elfogadni, hogy az a politikai erő képviselője, aki nem volt képes aktivizálni a szavazókat, és alulmaradt a választáson, ennek ellenére a győztes legitimációját firtatja, az legyen megvetés tárgya.

De ez csak maradjon zárójeles megjegyzésnek, röviden foglaljuk össze mi a választás igazi tétje. Két dolog dőlhet el nagyon egyértelműen.

-    Amennyiben a nagyobb megyeszékhelyeken, és a stratégiailag fontos fővárosban akár Jobbik (keleti országrész), akár az LMP (Budapest) megelőzi az MSZP-t. Ráadásul a talányos baloldali értékeket képviselő posztkommunista utódpárt minimális helyen tud polgármestert delegálni, akkor felgyorsul a párt szétesése. Tegyük hozzá Ferenc valószínű erre vár, hogy friss gondolatokkal, megmentőként visszatérjen.

-    Ha a Fidesz-KDNP az előzetesen mért közvéleménykutatások ellenére nem hozza a várt nagyarányú győzelmet, teret nyerhetnek a kritikusabb, a tavaszi Parlamenti választások óta ködben lebegő ellenvélemények a FASZ-szal (Forradalom a Szavazófülkékben) szemben. Megbomolhat az a hamisnak tetsző retorika, hogy az összmagyarság a Fideszt akarta, kiderülhet, hogy csak a gyurcsányizmustól kaptunk agylobot.

Hosszan tudnánk még elemezni a konkrét helyzeteket, de ilyenkor úgy sincs ideje a közélettel foglalkozó sokaságnak olvasgatni. Akinek igénye van rá, csüngjön a politikusok, és politológusok frappáns nyilatkozatain.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr222341965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.:
Orbán szerint, aki nem megy el szavazni az inkább a „nemek” oldalán áll. Hozzátette: nincs olyan ember, aki független. Mindenki tartozik valahova, még ha szégyelli is, hogy másképp gondolkozik.
2010.:
aki nem megy el, a többiekre bízza a döntést, és elfogadja azt. Ez utóbbi a magyar kormány számára azt jelenti, hogy „aki elment felhatalmazást adott, aki otthon maradt engedélyt adott” a munka folytatására.
IDE:
Erre is áll a klasszikus 3T:
- aki igennel szavaz, az TÁMOGAT
- aki nemmel szavaz, az TILT(ana)
- aki otthon marad, .azmeg (még) TŰR.
Gykv. a TŰR és az engedélyez között van azért 1 árnyalatnyi különbség!
Vagy kommunista utódpárt, vagy posztkommunista párt (az mi? kapitalista párt? :D ), de semmiképsem posztkommunista utódpárt... szerintem.
@tkyrk: Pedig 1*ű ez:
"a kommunista párt utódpártja a posztkommunista párt"
Miközben /sze egy valódi kommunista párt is létezik, a (Magyar Kommunista) Munkáspárt:)
Az MSZP csupán annyiban "utód", hogy elvitte at "előd" kasszáját a Munkáspárt orra elől...
Más szavakkal:
- az MSZP a kommunistáknak (MSZMP) nem "szellemi", csupán csak ANYAGI örököse ;)))
süti beállítások módosítása