A politikai inga balra tart

2011.01.11. 08:08 istvanffy

Az utóbbi két hónapban drasztikusan megváltozott a közélet: megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás, és a híres politikai inga, amit még az őszödi beszéd lökött ki messze jobbra, elkezdett visszalendülni. Egy hiba van csak: ahová érkezne, ott most nincs semmi.

Azt sokan sejtették, hogy az önkormányzati választás után kezd majd keményebb döntéseket hozni a kormány. Gyurcsány például egyenest azt hitte, hogy gyurcsányi megszorítások jönnek.

Arra a kocsmai verekedésre azonban, amit ezután produkált a Fidesz, senki sem számított. A 2/3-osra gyúrt gumicsizmás ember a győzelmi ünneplés után feltápászkodott az asztalától, és cinikus indokokkal mindenkibe elkezdett belekötni. Jöttek a különadók, az Alkotmánybíróság és a Költségvetési Tanács lezúzása, a magánnyugdíjpénztárak szabad választásnak beállított államosítása, a sztrájkjog megnyirbálása, a sajtó befenyítése az új médiatörvénnyel.

Polgári attitűddel, nagyvonalúsággal senki sem vádolhatja ezt a kormányt.

Nem oly rég még álomba szenderült közéletünk, amelyben Schmuck Andor éneklős videója és a Kétfarkú Kutya Párt volt az egyetlen említésre méltó esemény, hirtelen megrázta magát, és életre kelt.

A Fidesz népszerűségvesztése közepette egymást érik a tüntetések és a különböző tiltakozások. Nem pusztán a Gyurcsány-szekta vonult utcára, és nem csak MSZP-közeli civil tüntetések szerveződtek, nem is az a fontos, hogy az LMP-nek sikerült összehoznia az első igazi tüntetését, hanem hogy a tempót a civil felháborodás diktálja.

Különösebb infrastruktúra és szervezettség nélkül, lényegében a Facebookra építve szerveződött ezerfős diáktüntetés az Alkotmánybíróság védelmére, követte egy újabb a médiatörvény ellen, követi most pénteken egy újabb tüntetés a sajtószabadság mellett. A Facebookon pár nap alatt fiatalok tízezrei csatlakoztak az új oktatási törvény elleni oldalhoz, egymást érik a profilképátállító kampányok, a blogszféra pedig olyan lendülettel üti a kormányt, mint a legszebb gyurcsányi időkben.

A Fidesz kitermelte az ellenállást. Konfliktusfüggő miniszterelnökünk szemmel láthatólag nem bírta idegekkel a parlamenti ellenzék bénultságát. Adrenalin nélkül a kormányzásnak sincs értelme. Ha nincs potens ellenzék, akkor addig köt bele fűbe-fába, amíg az majd összeáll valahonnan.

Az utóbbi hónapok eseményei azért nagy jelentőségűek, mert sikerült egy korábban apolitikus fiatal réteget felébreszteni, és most olyanok vonulnak utcára, akik korábban szkeptikusak voltak az utcai politizálást illetően.

A jobboldalra kilendült ingát Orbán tehát egy jól irányzott gumicsizmás rúgással visszaindította balra. A probléma az, hogy ahova tart az inga, ott most senki nem várja.

Nem csak szervezeti űr van (a hiteltelen MSZP elriaszt maga közeléből minden tiltakozót, az LMP pedig kamaszos identitásválságában önmagát vagdossa), hanem eszmei is: a neoliberalizmus és a blairi harmadik út méltán bukott meg, és bár túlélő partizánjai próbálják kihasználni a változó közhangulatot, ezek a lejárt szavatosságú ideológiák nem képesek a Fidesszel szembeni ellenállás fókuszpontjává válni. Az ökopolitikai filozófiát az LMP tevékenysége nem változtatta a tömegek számára azonosulást kínáló eszmévé. A marxizmus kis szektákban vegetál. Jelenleg a felháborodásnak és a sok kis tiltakozó kezdeményezésnek közös szókinccsel és platformmal nem rendelkező káosza van.

2011 döntő kérdése az lesz, meg tud-e születni a nemrég kirobbant energiákból egy olyan közös eszme, ami alkalmas lesz arra, hogy irányt adjon a Fidesszel szembeni elégedetlenségnek, vagy különösebb eredmény nélkül virágzik el a felháborodás.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr312574877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Áprilisi fülkeizé: Forradalom vagy ellenforradalom? 2011.01.11. 17:15:51

Lehet, hogy mégis forradalom kezdődött tavaly áprilisban? Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz, ha nem is fegyverrel, de mégiscsak gyökeresen felforgatja Magyarország nagy nehezen kivívott többpárti demokratikus társadalmi berendezkedését. Ha viszont ...

Trackback: Külföldi kritikák: A Heti Válasz átállt? 2011.01.11. 14:03:03

"Váratlan támogatást kapott Orbán" felcímmel, "Rólunk írták" cím alatt, első pillantásra a Fidesz látásmódját jól tükröző cikk jelent meg vasárnap délután a Heti válasz című kormányhű hetilap online kiadásában. A rövid öss...

Trackback: A napi betevő 1. 2011.01.11. 13:46:14

Hunor és a médiahatóság áldásos tevékenysége   -Bakker!?!?!- sóhajtotta a hajnali sötétbe Hunor barátunk aktuális véleményét. Az ok egyszerű és elfogadható, a karácsonyra vásárolt (szigorúan hitelből, nem svájci, forint!) egyes számú televízió h...

Trackback: Kormánysajtót akarunk! 2011.01.11. 12:19:36

"Rendet akarunk", "Nem lesz puccs", "Éljen a kormány", "Taxik haza", "Alkotmányos rendet", "Mi vagyunk a többség" - ezek a kiáltások hallatszottak leggyakrabban a Parlament előtt vasárnap dé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aztán, mi lenne az az eszme?
mert addig nem olyan nehéz leírni a dolgot, hogy 'ami most van az nem jó, akik most csinálják azok szarul csinálják, valami mást kéne csinálni, stb'.

Szál mi az a demokratikus, európai út amin el lehetne indulni, ami szabadságot, társadalmi épülést, gazdasági fejlődést jelentene?

Hmmm?
Csak hogy maradjunk konstruktívak; a semmibe révedő busongást, huhogást, sajnálkozást, cinikus lamentálást mások máshol sokkal jobban tolják.
"Nem oly rég még álomba szenderült közéletünk, amelyben Schmuck Andor éneklős videója és a Kétfarkú Kutya Párt volt az egyetlen említésre méltó esemény, hirtelen megrázta magát, és életre kelt."

Azért ez így barokkosan erős túlzás. Meg az is tévedés, hogy ne lenne semmi a baloldalon, ahová az inga lendülhetne.
Schmuck videója leginkább csak vicces, a Kétfarkú Kutya párt is hasonlóan, de komolynak egyiket sem nevezném. Baloldalinak is csak erős túlzással. Vagy úgy sem.

Van még ott azért élet, csak keresni kellene egy kicsit alaposabban.
@Norris74: na! Áruld már el, légyszi, hogy mire gondolsz :)
Kéne végre egy laza polgári konzervatív párt (ha-ha)

Populista hatalomgyakorlók és ájtatos szemforgatók nélkül.
Nem biztos, hogy baloldalra lendül az inga. Az mszp után a fidesz is arrafelé tart, hogy megutáltassa magát. Akár egy új jobbközép formációnak, amelyik mérsékeltebb hangot üt, meg mint a fidesz is van tér a két nagy párt között.
@agyvihar:

Szerintem is ez lesz. Elég hasonló a helyzet a lengyelhez, a hagyományos baloldal lenullázódott, az ókonzerv, autoriter, szemforgató alakulat éppen izomból járatja le és utáltatja meg magát, lassan itt volna az ideje színre lépni a magyar Donald Tusknak.
@agyvihar: szerintem is. polgari ertekrendet kell hirdetni, es megmutatni, hogy a FIDESZ mint kiraly, meztelen. a polgari ertekrenden ugy gazdasagi mint tarsadalmi ertekrendet ertek, azaz kis allamot, es halado szemleletet (nem a kispolgari multbarevedest). egy Bokros Lajost. hogy milyen hulye volt az a 97,4%, aki nem ra szavazott...
Nekem egy jobboldali liberális párt hiányzik. A fidesz ennek most pont az ellenkezője enyhén balos konzervatív párt. Nem is igazán szeretem őket.
Egy ilyen pártnak egy szavazója már biztos lenne.
@Lófasz Hadnagy: jo ha megemlitjuk, hogy Donald Tusk kulfoldrol hazatelepult milliardos uzletember. es a nyugati gazdasagpolitikat hozta el a lengyeleknek, a tarsadalompolitikat ugy hagyja a fenebe, ahogy kell. egy lengyel Bokros.
ideje lenne mar egy igazi jobboldali partnak megalakulni magyarorszagon, mert pillanatnyilag van okobalos, kozepbalos, meg kadaribalos,

jobboldal nincs.

nem, az nem jobboldali, hogy hiszunk istenben es a magyar ver a kiraly. a jobboldali erttek pl a magantulajdon szentsege, a vallakozas es a piac szabadsaga, az allam minimalizalasa.
@az igazi Sipi:

Pontosan. De ugye Kádár népének ez nem kell.
@nevetőharmadik, @Kard:

Szerintem meg valami egészen más kellene ehelyett a sikertelenségre predesztinált politikai rendszer helyett: a pártok nélküli demokrácia. :)
A politikai inga balra tart és jól fejbebassza az ott lévőket, aztán visszalendül jobbra. Na.
@gauche caviar:

Nekem azért van néhány ötletem ezzel az úttal kapcsolatban:

1: egy olyan gazdaságpolitika és adórendszer kiépítése, ahol megfér egymás mellett a családi adókedvezmény, és a progresszív, több sávos adózás. Így nem attól a rétegtől várjuk a belföldi fogyasztás fellendülését, akinek eddig is megvolt mindene.

2: a költségvetés kiadási oldalának megfaragása, hogy ne a sok éve változatlan masztodont tologassuk magunk előtt.

3: a magántulajdon és a véleményszabadság legyen ismét szent.

4: az alkotmánybíróság jogköreit ismét szélesítsük ki a régi módi szerint.

5: legyen valóban független, vétó joggal is rendelkező Költségvetési Tanács.

6: legyen egy kidolgozott, a demográfiai folyamatokat is figyelembe vevő, hosszútávon is élet és működőképes nyugdíjrendszer.

Lehetne ez a kezdet, az útjelző tábla, ha úgy tetszik. Én támogatnám.
Mo-n az utolso ev szamit. akkor kell egy ellenzeki eronek jelentosnek mutatkoznia. addig eleg a kormanypart lejaratasa.
akar Vona is lehet a kovetkezo miniszterelnok.

a 3000milliardos lopast a fidesz nem fog tudni kimagyarazni. minden alkalommal elo fog kerulni, amikor lejar a nyilatkozasi hatarido, amikor utaljak a penzt, amikor barmit is csinalnak az elvett vagyonnal, mindig azzal lesz tele a sajto, hogy a fidesz hogy herdalja el a lopott nyugdijpenzt.
@Pártok nélküli demokráciát!: Inkább a demokráciáról kellene beismerni, hogy Magyarországon egyáltalán nem működik. Ami nem megy azt nem kell erőltetni.
@Tita nick: "A politikai inga balra tart és jól fejbebassza az ott lévőket, aztán visszalendül jobbra. "

jaja
csak jobbra meg lofasz sincs...
Ugggyan! Legfeljebb Ivan Lendül, az inga alig(ha):

hvg.hu/velemeny/20110110_ertekek_fidesz_demokracia
"..megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás.." Ez most vicc?????

@aeidennis: és mi nem működik, ami máshol működik????

[Törölt nick] (törölt) 2011.01.11. 14:29:44

@aeidennis:
Tudsz olyan rendszert, amivel manapság több embert lehetne elégedetté tenni, mint a demokráciával? Én nem, abban viszont biztos vagyok, hogy a mostani képviseleti demokráciánál a közvetlen demokrácia sokkal elégedettebbé tenné az embereket, lévén, a legtöbb kérdésben tényleg az ő kezükbe kerülne a döntés joga.
Amíg Orbán él, nem lesz reformszárny a Fideszben. De addig igazi jobboldali párt sem alakulhat M.o-n, mert a Fidesz és sajtója azonnal megkezdené a lejáratását, besározását, ellehetetlenítését.Ugye ezzel kapcsolatban nincsenek kételyeink?

"Arra a kocsmai verekedésre azonban, amit ezután produkált a Fidesz, senki sem számított."

Én, aki '98 óta semmit sem felejtettem el a Fidesszel kapsolatban,igen. A Fidesz egy maffia. Az volt már előző kormányzati ciklusában is, 8 évig ellenzékben is és most is.
@Pártok nélküli demokráciát!: Persze, mint a kommunizmusban, a cipész legyen a külügyminiszter, ács a rendőrfőkapitány, pék a házelnök, kertész az OTP vezérigazgató. A demokráciában mindenki azzal foglalkozik amihez nem ért. Ezért tartunk itt jelenleg.
Tetszett a cikk. Az inga példa szerintem csak gondolatkapocs. A TÜNTETÉSEK itt a fő mondanivaló.

Ez főként tetszett, mert igaz is:

"a blogszféra pedig olyan lendülettel üti a kormányt, mint a legszebb gyurcsányi időkben."
@nevetőharmadik: Ilyen a közeljövőben nem fog történni.
Hát ez a baj hogy csak ezeken jár az eszetek meghogy Bokros?! Hahahah valaki még ezen komolyan elgondolkpzik? Abbol a nagy sz..bol ami itt maradt hogy lehetne kimászni ? Nagyokosok! Mindent tudtok Bezzeg 8 évig kussoltataok!Most meg minden rossz tüntedssünk utcára emberek Nem azt montátok a hogy apolitika nem az utcára való?Röhejes ez a hőbörgés
Van egy apró probléma. A normális jövőbe vezető útra történő lépéshez sajnos előbb rendet kellene csinálni valakinek.

1. Kisöpörni a közéletből a rablóbandákat.
2. A TB, nyugdíj, adó és egyéb rendszereket helyre kellene tenni.
3. a korrupció lehetőségeit minimalizálni
4. Az összes felesleges állami szervet átvilágítani és a felét megszüntetni
5. Valós munkaalkalmakat teremteni
6. A segélyezetteket munkára fogni (erdőtelepítéstől, kezdve minden olyan munka szóba jöhet ami értéket termel)
7. A közbiztonságot helyreállítani, a kis maffiákat felszámolni (prostitúció, játékgépek stb.)
8. Az oligarchákat bevinni a stadionba és adni nekik egy A/4-es hogy elmondják a huncutságaikat, és kimenni csak akkor lehet ha leadták a lét (lemondtak a törvényesen szerzett javaikról önként, lásd orosz példa).

sorolhatnám.

Ezek egy része nem lenne népszerű, és a kétharmad is semmi ahhoz hogy valaki végigmerje csinálni. Gyanítom hogy erre kevés a Bokros Lajos, valószínűleg kell egy jóképű de erőteljes fazon, akinek van sapkája :) és mosolyogva szétrúgja ennek a sok idiótának a seggét. Majd kap érte lovasszobrot.
De ha nem, akkor megyünk le Moldávia szintjére. Majd az utolsó csukja be az ajtót miután elénekelte az "Akácos Út" című örökbecsűt.

Pártban itt kár gondolkozni, mert ugyanazok a fickók kerülnek elő mindenhol, legfeljebb cserélik a sapkát..
@Pártok nélküli demokráciát!:
Nagyszerű, akkor mondjuk az interneten lehet szavazni a picit is komolyabb dolgokhoz egy szemernyit sem értő tömegeknek, akiket lehet befolyásolni egy kólareklámmal is.
Szuper lenne.

Sajnos be kell látnia mindenkinek hogy ez a fajta demokratikus játszadozás értelmetlen. NEM értenek az emberek a gazdasági dolgokhoz semmit. Egy Bt-t sem tudnak elvezetni, a falu már borzasztó nagy feladat, ország? Ugyan ...

[Törölt nick] (törölt) 2011.01.11. 14:53:30

@aeidennis:
Nagyon sarkítasz. Azt viszont nem árultad el, hogy tudsz-e jobb rendszert is, vagy csak azt, hogy a mostani szar?
Nagggyon szeretem, mikor a sok (jelenlévő) Fidesz-szavazó elégedetlen. :)) Apropó, tegye fel a kezét, aki a Fideszre szavazott! (Nem kell mind a kettőt.) Na kérem! Akkor milyen ingáról beszélünk? :)
Kérdeném a tisztelt posztolót és az ő baráti körét: miből gondolták, hogy az inga most éppen balra lendül? És éppen a Szadista Nagy Náci Putyin-Minidúcse rúgása következtében? Mert ennek semmi jele.

Értem én, hogy ábrándozni kell, mert illúziók nélkül nincs élet, de vajon az én szabad véleményemen múlik, mennyi 2-szer 2?
Szerintem az alkotmányos monarchiánál még nem találtak ki jobb rendszert, csak hát Magyarország 1945 után lemondott arról, hogy itt Széchenyi, József nádor, Hunyadi János, Zrínyi Miklós, kaliberű emberek vezessék az országot.

[Törölt nick] (törölt) 2011.01.11. 14:56:55

@manager2008:
Azt mondod, hogy most jobb, hiszen a tömegek befolyásmentesen szavaznak?
@IGe: Azért egyelőre azok a híres "tüntetések" kimerülnek ilyen 1000fős összejövetelekben, ennyien meg egy kisebb zenekar koncertjére is összejönnek és még fizetnek is érte, (azokról a tüntetésekröl meg ne is beszéljünk, amiket az mszp szervez nyugdijastalálkozóként, előzetes jegyfoglalással meg hasonló vicces megoldásokal)

Nemsoká jön a Nagy Facebook Sajtószabadságmentő Tüntetés. Kíváncsi leszek a 68000 lájkolóból összegyűlik-e 1000 valós tüntető.
Fülkeforradalom ellen a FacebookLike a fegyver:)
@Norris74: lendülhetne az az inga és kupán csaphatná pl. Toronyőr Gyulát. Vagy az aláírókért jajongva esengő Tamás bátyát. De csak nem jön az az inga, csak nem jön... Hiába rugdalja a Vezérnáci.
@agyvihar: azt tanultuk 8 éven át, hogy nem a népszavazást kell megnyerni, hanem a választást. Tehát: ha egy szép napon arra ébrednél (a távoli jövőben), hogy régóta dédelgetett álmod valóra vált és a Fidesz veszített népszerűségéből, az lesz az a pont, ahonnan még végtelen fényévre vagy a győzelmetektől.
@Pártok nélküli demokráciát!: A tömegek sosem szavaznak befolyásmentesen. Van akinek adókedvezmény kell, van akinek bontott csirke, lejárt szavatosságú tészta. Ha elég elkeseredettek egy Hitlert is megszavaznak legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül. Ezért tartunk most itt.
@is: hát ha meg kell mutatni, akkor most mutasd meg!
Én most úgy látom, a teoretikus baloldal csak várakozik. Nem agárkodik, türelmes.
Okkal. Nem is tehet mást.

Lássuk be, ha ma valaki komolyabban mutatná magát, azt csúnyán ledarálnák, minden eszközzel, és ezt gátlástalanul meg is tehetik, mindaddig, amíg fut a bicikli.

Ha minden jól megy majd az országban, akkor így jártak a baloldalon. Majd egy évtizednyi balf.szságért, jár némi bünti. (Szerintem...)

Ha nem megy jól? Akkor elég megvárni az elégedetlenek számának növekedését, és akkor máris van kinek az élére állni. Ma még nem tudhatjuk mindezt, a sejtések pedig nem sokat változtatnak a tömegek irányán.

A pénztárcájuk! Az majd igen! Ahhoz, alighanem kevés lesz a nemzeti öntudat, meg a "mi kutyánk kölyke mentalitás" az új elvtársaknál...

Úgyhogy, hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

Még valami: Már most is, sok-sok dologban, NAGYON is sz.r dolog azt kommunikálni, hogy más baszta el. Ez sok esetben lehetetlen is.
Ez később csak még rosszabb lesz.
@IGe: nocsak! Az utcai politizálsá hívéül szegődtél? Figyelem blogos pályafutásodat és kezdek aggódni...
@akkor most mi van?: "Fülkeforradalom ellen a FacebookLike a fegyver:)"

Lehet gyűjtögetni a kopogtatócédulákat a FB-on, hátha összejön 2022-ig egy jelöltállításnyi. :) Már csak azt kéne kitalálni, ki legyen az. Mert a "fogjunkösszeasajtószabadságért" reg. nem biztos, hogy kielégíti a jelölés kritériumait. :) Na de ráér, van még pár év addig... :))
A Dániel dokik kaszinótojásos gusztustalanságai, Gréczy mocskos trágárságai, Kovács László románozása, Gyurcsány kötelezése lehet, hogy az utcára csal 10-15 lángoló vérű kádárista szatyrot. És? Akkor visszaállt a szocialista demokrácia?
@Pártok nélküli demokráciát!: Dehogyis jobb a mostani helyzet.

A szóban hogy "választás" az is benne van hogy aki választ, az képes rá hogy megkülönböztessen minimum két dolgot.
A politikai választása sajnos sokkal nehezebb dolog, mert elvileg minimum két párt választásai programja közül kellene tudni választani.
1. A pártok programja zavaros
2. nem összehasonlítható könnyen
3. A programok tele vannak vágyakkal és ígéretekkel aminek a megvalósulására nincs reális esély, vagy olyan jövőbeli események bekövetkezésére számít aminek kicsi a valószínűsége.
stb. stb.

Ha valakinek olvasási problémái is vannak, akkor bár szomorú dolog ez a helyzet de képtelen választani bármi között is. A fogalmakat sem érti.

Tehát az egész így ahogy van , nem választás, hanem szerencsejáték. Ennek az eredményére hivatkozni később nagy mellénnyel viszont humoros.

Egy komolyabb vizsgán a képviselők is megbuknának. Alapvető dolgokkal sincsenek tisztában (akkor hogyan képviselnek bárkit?)

A dolog persze ennek megfelelően is működik. Csak a példa kedvéért.
Ha az egyik képviselőt megválasztják a Titanic kapitányának, akkor "Vigyázat jéghegy" felkiáltásra előbb összehív egy bizottságot hogy eldöntsék mi az a jéghegy, majd (ha még van idő) akkor szakértőket hallgatnak meg a helyes döntés érdekében. Ezután megkeresik a legkedvesebb barátjukat, akit kineveznek a válság megoldására hajóbiztosnak, és kiadnak egy közleményt hogy a probléma már meg is van oldva. Ezután elmennek meginni egy italt, az állófogadáson. Amikor vizes lesz a cipőjük (mert süllyed a hajó)akkor összehívnak egy bizottságot, és leváltják a hajóbiztost megfelelő végkielégítést megítélve neki.
A "polgári értékek" politikai megjelenéséhez polgárosodás kell. Az pedig egy hosszú történelmi, gazdasági folyamat, ami nem biztos, hogy egyhamar megismétlődik a világban. A polgárság - de nevezhetjük középosztálynak is -már évtizedek óta lecsúszóban van, a világon mindenütt. A mostani és jövőbeni gazdasági folyamatok nem kedveznek annak, hogy ez az irány megforduljon.
Összetevője továbbá a polgárosodásnak egy olyan etika, munkamorál, stb., aminek a kialakulása - társadalmi méretekben - szintén egy rohadtul hosszú folyamat (volt).

Ezek nélkül nincs polgárosodás, nincs polgárság, hanem a csökkenő koncon való kiábrándult, önző, nihilista marakodás van.

Úgyhogy nyugodtan el lehet felejteni ezeket a múltbéli kategóriákat és a múltbéli mintákra épített jövőképeket. Illetve... attól függ, hogy a múlt melyik időszakát vesszük példának. Egy korlátozott, kevésbé demokratikus választójogi rendszerben például komolyab politikai befolyásra tehet szert egy középosztályt képviselő párt, már ha a korlátozás a plebs kizárására irányul. Pl. az adóképes minimumjövedelem szerinti választójog bevezetésével. Hiszen "miért döntsön az én adóm elköltéséről, aki segélyeken él, nem termel, nem adózik"... Nem igaz?
@aeidennis: nem a demokrácia intézményével lenne a gond, 40 évig homlokegyenesen más ideológiát neveltek az emberekbe, idő kell amíg kikopik. Úgy fogalmaznék, hogy ezidáig nem volt igazándiból demokrácia M.O.-on.
@egerészölyv: Nem lehetne a szocialista demokrácia meg a nemzeti érzelmű demokrácia című zagyvaságokból megtartani csak simán a demokráciát?

Ez az ország rohadtul meg fogja szívni, amikor a lángoló vérű kádárista szatyrok kerülnek szembe, a hungarista, nemzeti erőt képviselő nyugodt, álarcos, vélemény nyilvánítókkal, akiket a házuk bejárata előtt kínzott félholtra a rendőrterror, miközben békésen sétáltak egy macskanővel.

Bocsánat macskakővel...
A politikai inga balra tart,de az a jó, hogy a végpontján a legbalabbra Orbán van maga,tehát a fidesz kiüti Orbánt, tőle baloldalibb nem nagyon kell mostanában, államosit, putyni diktatórát épit, sárba tiporja a sajtószabadságot, Kádár forog a sirjában, vannak tőle balosabbak is :)))
@Napkutya: én már a demokráciában sem hiszek, amint fáradt szemem végigpásztáz ezen a húsz éves kocsmán.

Álarcos véleménynyilvánítók? Már te is kezded?! Már te is szegény Fletót és a Rebiszt bántod? Csak mert pár tucat szemgolyót kiműtöttek gödréből?
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: na végre egy igazi hozzáértő! Honnan veszitek ezt a balra tartást?
@blah: És ha IGAZI demokrácia lesz, az lesz a kánaán, onnantól kezdve megoldódik minden gondunk? Ezt ígérték a szocializmus évei alatt is. Van ebben az országban elég hülye, akit ugyanazzal trükkel többször is át lehet verni. Lásd kampány...
@Mezőbándi:
Egy egyszerű módszert javasolnék, ami nem zár ki senkit.

Az választhat, aki a szavazó helységben befizet (vagy átutal a helyszínen) 20000 Ft +áfa díjat (tetszőlegesen emelhető).
A szavazás titkos maradna, nem lehet utólag megállapítani hogy ki kire szavazott (így nem kérheti vissza a "szponzoroktól")
Nem lenne tolongás az tuti.
De csak az menne el aki érti is hogy mire szavaz és miért, és milyen érdeke fűződik hozzá.
A befizetett összegeket az a párt kapja meg (a név nélkül), akire szavazott az állampolgár (ezzel támogathatóak a pártok).

Eredmény: aki nem érti mire szavaz az nyilván nem fog elmenni.
A pártoknak eladható programot kell csinálni és képviselniük kell a választók érdekeit, különben elvéreznek.
Vélemény?
@egerészölyv: nekem nem dédelgetett álmom, hogy a fidesz veszítsen a népszerűségéből. Az mszp bukásának örültem, és bíztam abban, hogy a fidesz jobban fogja csinálni és nagyobb nyugalom lesz az országban, de egyelőre sajnos ebben csalódni kellett.

Az mindenesetre már most látszik, hogy 2/3-ja még egyszer nem lesz a fidesznek, és ha elő tudna állni egy normális új jobbközép párt, egy hiteles emberrel az élén, akkor arra bizonyosan sokan szavaznának az mszp-ben és a fideszben csalódottak közül
A politikai inga lengése mellett nem árt odafigyelni Orbán Viktor és a Fidesz kilengéseire sem, de viselkedésüket jellemezhetjük akár szélkakaskodásnak is.
A mendemondák szerint gimiben még KISZ titkárként kezdte közösségi szereplését, majd antiklerikális antikommunista szélső-liberálisként ismerte meg az ország a rendszerváltás idején. Ezután vallásos nemzeti polgári konzervatívnak állt, de már ekkor is elég szépen gyűltek körülötte az exkommunisták is. Talán ennek hatására egy időben balról próbálta előzni az mszp-t, munkástagozatot alapított és 14. havi nyugdíjat ígért.
Aztán 4 éven keresztül elmondott a fidesz bármit, és annak az ellenkezőjét is akár ugyanazon a napon, a lényeg minden esetben annyi volt hogy az MSZPt utálni kell, hazudtak, hiteltelenek.
Ezzel meg is nyerték a választásokat és nekiálltak bebetonozni a baráti körüket a fontos pozíciókba. Ha tervük beválik akkor se a politikai közhangulat, se a fidesz (=OV) belső ingájának lengése nem fog már bezavarni a képbe.
@manager2008: Támogatom! Ez lenne a demokrácia utolsó perce ebben az országban.
@aeidennis: ki beszélt itt kánaánról? te is csodaváró vagy? éppen erre akartam rámutatni, hogy ebben az országban mindenki csak azt várja, hogy egy eszmétől a szájába repül a sültgalamb... A demokrácia viszonylagosan egyenlő bánásmódot és lehetőségeket biztosítana mindenkinek. Ezért tenni is kell, nem csak kijelenteni, hogy mostmár demokrácia van...
Oké, ezt elb**ztuk” – mondta az Orbán-kormány egyik minisztere a médiatörvényről az Economist újságírójának beszámolója szerint némi Tokaji elfogyasztása után.

A meg nem nevezett kijelentés egy sajtóvacsorán hangzott el, amelyen a magyarországi médiatörvény mögötti motivációt firtató kérdésekre a kormánytag előbb a médiatörvény európai mivoltát bizonygatta, később a régió zsidó- és cigányellenes hangulatával indokolta a szigorítást, végül elismerte: „OK, we fucked it up”.

Új választásokat, elég volt ebből a diktatúrából!
@manager2008: csak azt zárja ki, akinek nincs 20 ezer forintja.

Én inkább azt javasolnám, amit máshol is írtam: aki két egymás után következő szavazáson nem vesz részt, az legközelebb csak választási irodai regisztráció után gyakorolhassa legközelebb a választójogát. Ugyanúgy, mint amikor manapság kimarad valaki a névjegyzékből és bemegy szólni. Csak ezúttal szándékosan maradna ki.

Így nem torzulnának az eredmények azok miatt, akik nem akarják működtetni a demokráciát.

Persze nem muszáj feltétlenül demokráciában gondolkodni. Bár személy szerint kívánatosnak tartanám, de egyáltalán nem biztos, hogy a reálfolyamatok lehetővé teszik a demokrácia fennmaradását a jövőben is. Az is lehet, hogy ha fenn is marad, az jobban fog hasonlítani a klasszikus kezdetekre, mint a mai formájára.
A demokráciával mindössze egyetlen problémám van. Mégpedig az, hogy csak a népet felejtették, felejtik el megkérdezni arról, akar-e demokráciában élni. Ami egy népképviseleti rendszerben több, mint furcsa.
Azért azt jó lenne eldönteni, hogy a zorbánék épp milyen demokráciát számolnak fel, a 70 liberális értelmiségi levele szerint pl a liberális demokráciát, ami - ismerve az elmult évek liberális demokráciáját akár pozitívum is lehet.

www.jogiforum.hu/hirek/24485

"A levél aláírói úgy látják, megtörtént az, amit az Európai Unió hivatott megakadályozni: az EU saját határain belül, a 2004. óta tagállam Magyarországon felszámolták a liberális demokráciát."
@egerészölyv: hat ajobboldali ertekrenddel szemben a baloldali etekrend van, nem?

na most amit a fidesz muvel az abszolut nem jobboldali. mondom, az istenhez konyorgos nemzetyi szal _nem_ tesz jobboldaliva. XIX. szazadi muzeumszokevennye igen, jobboldaliova semmikeppen...

viszont amiket a fidesz valoban tesz, a szabad piac korlatozasa, az allam prioritasa, a mnagantulajdon allamositasa kifejezetten balos attitud...
@az igazi Sipi: Ügyeljünk a helyesírásra...
@manager2008: Aztán hogy meglepődnél, ha 20000-ről pár lépésben mondjuk 20 millióra vinnék fel a szavazás árát, amit leginkább csak az oligarchák tudnának és akarnának megfizetni. Mert ugye jobb, ha csak olyanok szólnak bele a fontos ügyekbe, akik értik a komplex, nagy jelentőségű dolgokat is, a hozzád hasonló kis átlagemberek úgyis ostobák a milliárdos ügyekhez.
Az így választott képviselők biztos figyelembe vennék a Te érdekeidet is...

Persze 20 milla helyett elég olyan összeget találni, amit az emberek többségének már jelentős problémát okoz befizetni.
Neked hol van a "fájdalomküszöböd"? Mekkora lenne az a legnagyobb összeg, amit hajlandó lennél befizetni, hogy a kedvenceidre szavazhass és a zsebükbe tömhesd, ha mondjuk idén áprilisban lennének a választások?
Mennyit tudnál összespórolni 2014-ig erre a célra?
@istvanffy:
"Egy hiba van csak: ahová érkezne, ott most nincs semmi."
No ez így nem igaz! Miért? Azért, mert:
A magyar szavazóképes lakosság nagy része baloldali beállítottságú.
Az azonban más kérdés, hogy akkor miért szavazott most a Fideszre: Nos, valószínűleg azért, mert az MSZP túlzottan sok megszorításokat csinált, és az egyes vezető beosztású emberei valódi rablásba kezdtek. Mindezekre a Fidesz rájátszott a hazug emberközeli beállítottságával és azokkal az ígéreteivel, ami ugyan reálisan teljesíthetőnek látszott (de nem teljesített) ígéreteivel. A választók többsége ennek ellenére jól tudta, hogy a Fidesz egy tekintélyelvű, önkényuralomra törő párt.
Mind ennek ellenére rá szavaztak, mert bíztak abban, hogy a 4+8 év ellenzéki tanulópálya lecke is volt részükre.
A Fidesz megválasztásában még az is szerepet játszott, hogy akkor nem volt jobb alternatíva, de ez nem jelenti azt, hogy Ők a legjobbak.
Mára már a Fidesz átlépte azt a határt, amit a többségében baloldali érzelmű szavazóképes emberek elviselhetőnek tartanak.

A Fidesz eddigi sok hazugságait, cselszövéseit összevetve, akár azt is kilehetne mondani, hogy ez már az ÖSZÖDI BESZÉD 2 (Lehet, hogy attól sokkal több.)
"megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás"

Idáig érdemes csak elolvasni. Fájdalom megírni, de a kiskutya füle se jelent meg, csak Attis bohóc hülyéskedik.

Az pedig végképp nagyfokú szűklátókörűségre vall, hogy valaki azt gondolja, hogy az inga elért oda, ahová ő gondolja. Mi több, hogy egyáltalán jobbra lendült eddig ...
@Avatar: Sokat nem sikerült a 6 év Gyurcsány-diktatúrából megértsél. De talán épp egy tömegbelövő rohamrendőrt "tisztelhetünk" személyedben.
@SzaGyu: "mert bíztak abban, hogy a 4+8 év ellenzéki tanulópálya lecke is volt részükre."

tanultak is belole...

megpedig azt, hogy demokraciaban ok csak vesztesek lehetnek:-)
@is:
Hát egy külhonból hazatért milliomos
az tutira pont az ellentéte
ennek a tyúkszaros államfüggő maffiának, ami most van.
És ha más kell, akkor legyen tényleg ellentét.
@Avatar: Egyszerű a dolog.
1.A mostani helyzet az, hogy nem fizetsz be semmit, csak választasz két király (párt) között) akik hivatalosan elvonnak tőled forrásokat (adó) és azzal a Te megkérdezésed nélkül azt csinálnak amit akarnak. (völgyhidat, stb. bármit), Négy évig semmi közöd hozzá mit csinálnak. Utána kezdődik az egész újra.
Aki választhat azoknak a 80%-a akkor sem tudná mire szavaz ha könyvet adnának ki a programról, mert nem elég a képzettsége a megértéséhez.
2. Az ókori demokráciákban sem minden tevehajcsár pofázott bele az állam dolgába, hanem a polgárok, akiknek volt már öntudatuk és érdekeik, és a megoldásokhoz is hozzá tudtak szólni valamit.

3. Ha egy gazdasági társaságban (Rt) szeretnél érdemi szavazó lenni, akkor részvényt kell vásárolnod. Ennek arányában képviselheted az érdekeidet. De az állam tevékenysége túl szerteágazó, és áttekinthetetlen. Ezt már ezzel a módszerrel nem lehet megoldani.

4. A pártok programja viszont megérhet nekem annyit, hogy áldozok rá. Elvileg ahány "részvényt" veszek, annyira érzem magamnak fontosnak a dolgot, ezt hagy döntsem el akkor amikor megismerem a programot. De ebben az esetben kérek egy értékelhető programot, és ha nem kapok akkor nem fogok szavazni addig (legyen egy nem fogadom el a pártok programját lehetőség is) amíg érthető és elfogadható programot nem csinálnak.

5. Elvileg ha rendesen átgondoljuk egy 4 éves ciklusra megéri akár 2-400000 forintot is áldozni, ha az egyértelműen megegyezik az érdekeimmel (oktatás, adó, tb, fejlesztések, kultúra, kereskedelem, iparfejlesztés, munkaalkalmak, stb.) De akár többet is.
Az oligarchák sem tudnának többet befizetni mint a felső határ, legfeljebb kiosztanak egy csomó pénzt a haveroknak (ezzel támogatva a létrejövő kormányt). Na és? Most is ezt teszik nem?
De annyi pénze senkinek sincs hogy mondjuk 2 millió polgár díját finanszírozza.

6. A "díj" elvonása most is megvan, de sokkal többet is elszednek tőlünk bármikor, csak nem önként hanem erőszakkal, ami nagyon nagy különbség.

Őszintén, mikor szeretnéd önként látni ezeket a "királyokat" olyan vezetőnek, aki a te érdekeidet tényleg képviselik és megbízol bennük.
@Schindler Pistája: na mi van moricka?

neked mar megint mindenrol a - metelt - fasz jut az eszedbe?:-)

ehes makkal disznokat almodsz, vagy mifene?:-)
@egerészölyv: Egyerű a válasz. Azt olvasd, amit írtam és ne azt amit vélni akarsz, hogy írtam, de közben nem írtam.
@az igazi Sipi:
Gondolhatnál a benéző gyanútlan gyermekekre.
Vannak képek, amik megragadnak a tudatalattiban és rémálmokat okozhatnak.
@simonmondja.: Szerintem a külhonból hazatért milliomos már megvolt az országnak, csak éppen jó régen: Széchenyi személyében. :)
De tartok tőle, hogy manapság sajnos esze ágában se lenne ide hazatérni egy hasonló kvalitású embernek.
Van esetleg konkrét milliárdos akit vártok a magyar politika színpadára?
@Fabius: 2011.01.11. 14:15:37

Ez remek volt! Így kell(ett) volna csinálni.
Csak az a baj, hogy Orbán ül a trónon és Őt csak a korona érdekli, és azon elmélkedik, hogy hogyan lehetne még nagyobbat hazudni. (megkönnyíteni Petike munkáját)
Meg kell nézni, hogy április óta hány időszaki választás volt, egy kivételével (ott is csak 34 volt a szavazatkülönbség valahol Budán)mindenütt az MSZP nyert. Szerintem az MSZP szavazói pillanatnyilag látensek, nem vallják be maguknak, a haveroknak, pláne nem a közvéleménykutatóknak, hogy már visszaszavaznának. Túl ciki. Ha ixelni kellene, akkor viszont az MSZP-re húznák.
@az igazi Sipi: 2011.01.11. 16:28:01
Sajnos igazad van! Erre már sokan rájöttek, sőt, amint látható már a kemény magjukban is vannak értetlenkedők.
Időnként belenézek a HírTV-be és látom hogy a Csintalan egyre idegesebb és egyre sűrűbben szakítja meg a betelefonálók vonalát.
@Schindler Pistája: Annyira egyszerű ez a hozzászólás, komoly érv nuku.
@egerészölyv: Azért valaminek lennie kellene, most már, amit demokráciának hívunk. Én annak örülnék a legjobban, ha kb. azt hívnánk annak, amit a többiek, - azok, akiknél működik.

Tudom, hogy szar a demokrácia, Churchill is megmondta, csak hát nincs jobb. Annak, nem látom túl nagy valószínűségét, hogy épp most találunk ki egy működőbb formát...

Ami a REBISZT illeti: a bűnügyi tudósítóknak és az újságíróknak külön oktatják (!), hogy ha elhangzik a tömegoszlató felhívás, és nem a rendőr hátát látja, akkor lehetőleg csinálja azt, amit mondanak neki. Gyorsan.

Mert KÜLÖNBEN a rendőr esetleg odacsap, vagy használ más eszközt. Joga van rá, sőt, lássuk be, ez a kötelessége. (Ha így folytatjuk, néhányan még megtapasztalhatják ezt a problémát, ezért írom le. A rendőr NEM azért van ott, hogy társalogjon.)

Lehet, hogy majdan, a későbbiekben, az oszlatók közt akad egy-két emberbarát, leendő diakónus, vagy filantróp, de, amikor megkapja a feladatát, akkor az a DOLGA, hogy végrehajtsa.

Konkrétabban: Én még mindig sajnálom azokat, akiket valaki odacsődített, és csak későn jöttek rá, mibe is keveredtek, de azért lássuk be, a békés demonstráló arcán NINCS kendő, és kevés követ, vagy benzinesüveget tart magánál.

Akár kádárista nyugger, akinek nem tetszik a leszakadozó pénztelenség, akár nem.

Még egy gondolat: Mennyibe került eddig a leghúzósabb házibulid egy napja? 20.000-50.000 forint?
Ma már láthatók az akkori számok. Az a néhány tucat "forradalmár" ott fejenként eltapsolt vagy kétmilliót néhány nap alatt.
A mi pénzünkből. Már, ha fizetsz adót.
Jó kis cikk, és a cím alatti ábra sokat segít a lényeg megértésében:)
"Jelenleg a felháborodásnak és a sok kis tiltakozó kezdeményezésnek közös szókinccsel és platformmal nem rendelkező káosza van." ÉS A FIDESZ ELKÖVET MAJD MINDENT, HOGY EZ ÍGY IS MARADJON! EZ DURVÁBB, MINT 89-BEN VOLT!
@Lófasz Hadnagy: "lassan itt volna az ideje színre lépni a magyar Donald Tusknak."

Deutsch Tamás? A monogram stimmel :D

bio
@Avatar: Hát én nem vagyok szakértője a kérdésnek.
Csak egy név jut eszembe, Soros.
Ő meg ugye, jól elvan.
Pedig van ebben egy kis felelőssége, hogy ilyen szépen kivirult ez a Viktor féle virtschaft.
@Schindler Pistája: 2011.01.11. 16:54:14
Nem valami széles a látóköröd. Nincs baj a látásoddal? Hallottam a hírt: Lehet, hogy te leszel a "Szíjgyártó Petike" mert ő már belefáradt a sok hazugságba és kéri a lenyugdíjazását. Orvoshoz szoktál járni?
@manager2008: Szerintem elég lenne a baloldaliakkal befizettetni ezt a pénzt. Ha nem nyernek visszakapják. Ha nyernek elég lesz az államadósság törlesztésére, meg a bkv-ból kitalicskázott pénzek kompenzálására.
"Egy séta a sajtószabadságért" gyere Te is, kellesz!

A szervezők véglegesítették a pénteki tüntetés programját, mely a médiatörvény elleni újabb tiltakozás. A hét végi megmozdulás három városban egyszerre történik Budapest- Pécs- Bécs vonalon.

Letisztázódott, konkretizálódott a demonstráció menete. A múlt heti tervekkel ellentétben január 14-én délután négy órakor lesz a gyülekező a Kossuth Lajos szobor előtt, innen közös átvonulás következik a Széchenyi térre. A téren elhangzik a hét pontból álló kiáltvány, majd ismét útra kelnek a Jókai tér felé fél ötkor, ahol "hangperformansz kíséretében eltemetik a szabadság madarait". - olvasható a hivatalos programban.

Megszületett a tüntetés rendezésének indoklása, mely így hangzik: "2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy olyan médiatörvényt, ami felügyelet alá vonja az írott és elektronikus sajtót, homályos feltételek mellett teljhatalmat ad a médiatanács és a médiabiztos számára, s így nagyban korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát. Mi ezt nem szeretnénk, ezért sétával demonstrálunk az új médiatörvény hatályon kívül helyezéséért."
Megfogalmaztak egy kiáltványt, melyben összefoglalták a médiatörvénnyel szembeni kétségeiket, követeléseket a változtatásra. Itt olyan pontok szerepelnek, mint "a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása", vagy "az írott és elektronikus sajtó kivonása a törvény hatálya alól, a lineáris elektronikus média függetlensége, az online, az írott és az audiovizuális sajtó valamint a földi és online terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetése".
ORBÁN ALKOTMÁNYOZÓ PUCCSA ELLEN A KÖVETKEZŐT LEHET TENNI(mert nem akar népszavazást):

Orbán fixa ideája a 2/3-os többség, erre hivatkozik, amikor alkotmányozni akar.
Ha demonstrálni tudjuk, hogy nincs meg a 2/3-os parlamenti többség az új alkotmány mögött, akkor Orbán legfőbb érve nyilvánvalóan súlytalanná válik.

Hogyan érhetjük ezt el?

Elöször is rögzíteni kell, hogy a Fidesz választási programjában nem szerepel új alkotmány megalkotása, tehát a szavazók felhatalmazásáról beszélni alaptalan.

Azt kell demonstrálni, hogy az országgyűlési képviselők legalább egyharmada
1.) személyében bojkottálja az új alkotmány létrehozását
2.) az őt megválasztó polgárok döntő többsége felszólitja, az alkotmányozási folyamat bojkottálására.

Az Országgyűlés létszáma most 385 ennek 2/3-a 256,6 az 1/3-a 128,3, figyelembe véve hogy a zemebereket, még a képviselőket sem :-), nem tizedeljük a célérték 129 fő. Meg kell szerkeszteni az "Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozatot" (ABONYI) és minél több a ellenzéki, de akár kormánypárti képviselőnek a csatlakozását össze kell gyűjteni.

Az ellenzékből elméletileg maximum 123 támogató várható, tehát legalább 6, de minél több Fidesz/Kdnp képviselőre is szükség van.
Meg kell szerkeszteni a "Felszólítás az Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozathoz Való Csatlakozásra"-ot (FABONYIVACS) amely felszólítja az adott egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy csatlakozzon az ABONYI-hoz az Országgyűlésben vagy monnyonle és húzzonel. Nyilván szükség van az adott vk. szavazópolgárok legalább felének a csatlakozásásra.

Ha megvan az 1/3-os bojkottáló többség, akkor az 1949. évi XX. törvény (Alkotmány) 2. § (2) (" A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.") szellemében, nem hozható létre új alkotmány a régi helyett.
@Schindler Pistája: @aeidennis:
Álljatok a tükör elé és nézzétek meg a nyelveteket.
Csontig benyaltatok Orbánnak. Nem érzitek az ízét?
Ja persze, hát ez lehet orvosi eset is, elvégre (állítólag) Orbánt is hosszú időn keresztül kezelték. No. Látszik is az eredménye, és a felteszi fejére a koronát, akkor majd átlöveti a narancssárga mellényt is.

Hiába. A narancs egy gyorsan romló gyümölcs.
Én sem értek egyet azzal, hogy a baloldalon nincs senki. Azért mára az emberek jó része mára megértette, hogy az MSzP-s korrupciós ügyek eltörpülnek a Fidesz törvényesített lenyúlásai mellett, ráadásul 8 év elment úgy, hogy nem sok esély volt a baloldal reformjainak kipróbálására. Ez a 4 év megint egy jelentős visszazuhanás lesz, de legalább az emberek most megtapasztalják, milyen az, amikor demokrácia nélkül kell élniük, és szerintem ezt -legalább a fiatalok- biztosan nem adják oda.
Az újabb eszme pedig lehetne egy, a népnek garanciákat nyújtó, konszenzusos demokrácia, ami tényleg megérne egy új alkotmányt. Vagyis soha többé ne lehessen úgy választáson indulni egy pártnak, hogy nincs konkrét, az élet fő területeit átfogó programja, és az a program ne legyen számon kérhető.
"A Fidesz népszerűségvesztése közepette egymást érik a tüntetések és a különböző tiltakozások."

600 zöldfülűt 1999-ben is össze tudott kaparni a szadi, nem ügy... Az, ami itt volt az utóbbi években, az tüntetés volt. Ez? Ez politikai kisjátszma, ami egyébként mulatságos is.

A 4%-os csökkenést Te valóban népszerűségvesztésnek hívod? Jelzem, hogy a hibahatár 1+ lehet. Ezzel még mindig megvan a kétharmad, mivel a szocik 15% körül ficeregnek.

"A jobboldalra kilendült ingát Orbán tehát egy jól irányzott gumicsizmás rúgással visszaindította balra."

Tényleg nem értem, hogy kikre célzol. Arra a pár LMP aktivistára, akiknek ez hecc? Itt nincsenek tömegek, nincs erő, egyszerű politikai színjáték van, semmi több.

Szerintem minden kormány idején helye van a felháborodásnak, ugyanis mindenkivel nem lehet jót tenni. De azért nézzük már meg, hogy kik azok a fiatalok, akik kimennek az utcára. Egyetemista, többnyire az állam csecsén csüngő leendő értelmiségiek és nem az a munkásréteg, akiknek két évtizede az utcán kéne hőzöngeni. Egy átlagos magyar fiatal munkát szeretne és célokat, ellenben lefossa, hogy a sajtó mennyire szabad, vagy sem. Ezt mutatják a számok, semmi mást.
@SzaGyu: Picit el vagy tévedve. Orbán egy demokrata, mint Ti. Én nem vagyok az. Orbán pedig nem lehet király, mert református, és a trónnak van törvényes élő örököse, aki az utolsó királyunk fia.
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: 2011.01.11. 17:05:07

Jó! Már sokan gondolkodnak hasonló dolgokon.
Előbb, vagy utóbb egymásra találnak azok az emberek, akiknek a "kötekedő gumicsizmás faszi" jól beverte a képét.

A szigorú Hoffmann Keménypicsa Rózsa által felbosszantott diákok.
A 3 millió mnyp-tagot basztatott SelmeciGeci .
A médiatörvény + Szalai Havaiipinnamária leatomozta a sajtót és a szólásszabadságot...
A kibaszott Matolcsyféle luxusadóval telibebaszott cégek, bankok...
Azok az állami alkalmazottak, akikkel most baszakodik a "kemény állam".

Előbb utóbb összeáll az ELLENÁLLÁS... És összejön az a PÁRT ami képes ezeket az embereket
KÉPVISELNI.
Baloldal? Kösz nem,elég volt belölük az elmult fél évszázad...
@AdamT: Tudod, ha mindazok odamennének tüntetni, akiknek nincs munkájuk, de szeretnének, több százezer ember lenne. Az mnyp-tagok 3 millióan. Vannak bőven, akiket nagyon is sért az érdekeiben a jelenlegi kormányzat, ők azonban nem az a réteg, akik pénzért, heccből olyan könnyen rávehetők a tüntetésre. Kivárnak.
A jövendő értelmiségét, az egyetemistákat pedig kár lebecsülni, 1956-ban is ők indították el a folyamatot.
Nekem egy szociáldemokrata párt hiányzik.. amióta tudom, hogy milyen a KDNP, én kereszténydemokrata pártra nem szavaznék, soha de soha többé..
@SzaGyu:
Mikor 2002-ben elvesztette a választásokat, szétverte az irodáját. Kormányközeli cégnél dolgoztam. Egymás fülébe suttogták a kollégák. Biztos volt benne valami.
összegzés:
1/ sokaknak elege van a baloldalból
2/ sokaknak elege van a jobboldalból
3/ sokaknak elege van a pártokból
4/ sokaknak elege van az államból
5/ sokaknak semmiből sincs elege

részemről a Föld polgárává nyilvánítom magam,
amit az ENSZ kormányolhat
@aeidennis: Habsburg? Ő lemond az Orbán javára, illetve lemondatják, de előtte átkeresztelkedik. Nála nincs lehetetlen.
@Schindler Pistája: Egyelőre nem rólunk beszélnek ilyesmit.
Soros 80 éves, nem hiszem, hogy pont most támadna kedve bekenni magát a politika szennyével...

Valaki fiatalabb jöhet csak szóba, akiben még él a világmegváltás eszméje... :)

Szerintem aki saját erőből lett milliárdossá, azoknak a magyar politika nem vonzó, ők kiélik magukat az üzleti életben.

Inkább valamelyik milliárdos oligarcha család külföldön iskoláztatott gyermeke jöhetne szóba - ez hasonló lenne Széchenyi életútjához is.

(Mellesleg ezt a nyugatias milliomos politikus imidzset Kóka és Gyurcsány alaposan lejáratta, nem biztos, hogy mostanában sikerre lehet jutni vele...)
@Schindler Pistája: "a bolondok házában rengeteg időtök lesz hasonló dolgokon gondolkodni :))"

Kedves Pisler sisája! Tudsz valamit? Lesz elmekórtani törvény is?
@simonmondja.: Ugye tudod, hogy a Soros alapítvány jóvoltából volt Angliában a Viktátor?
Na és kik juthattak akkoriban ki?
@Schindler Pistája: Ha figyelnél arra, amit a másik mond, az is kiderülne, hogy amit gondol, azt minden pártra vonatkoztatja.
@AnnaKarenina:

"Tudod, ha mindazok odamennének tüntetni, akiknek nincs munkájuk, de szeretnének, több százezer ember lenne."

Én is erről beszéltem. Csakhogy ők 1990-től kint lehetnének az utcán, ugyanis azóta van munkanélküliség.

"Az mnyp-tagok 3 millióan."

Hihi. Én ismerek 100 olyan tagot, aki nem menne tünteni, mert semmi baja az intézkedéssel. Dönt, hogy megy, vagy marad. Megértette. Szóval 3 millióan biztos nincsenek.

"Vannak bőven, akiket nagyon is sért az érdekeiben a jelenlegi kormányzat, ők azonban nem az a réteg, akik pénzért, heccből olyan könnyen rávehetők a tüntetésre. Kivárnak."

Nem az a réteg? Lószart, mama. :) Ez pont az a réteg. Ismered az LMP környezetében lévő ifjakat? Ők ám az igazi flashmob emberkék. :) És igen, heccből.

"A jövendő értelmiségét, az egyetemistákat pedig kár lebecsülni, 1956-ban is ők indították el a folyamatot."

Ilyen elven Sztálint se kell elítélni, ő űzte ki innen a nácikat.
@Nati Walter:

Egyetértek.

Kun Béla, Rákosi, Kádár, Horn, Gyurcsány, MSZMP, SZDSZ...nem csoda hogy ilyen gödörben van az ország. Ide juttatták ezek.
@Hari R. Seldon: 2011.01.11. 17:12:52
Igazad van. Én is így látom! Ettől függetlenül van itt 1-2 Viktorista és nem veszi észre, hogy nem mindenki MSZP-s meg "komcsi" aki a Viktorizmus ellen beszél.

Remélem, hogy összejön egy normális párt, és akkor az ilyen és hasonló Viktorista pártoknak befellegzett. (A FIDESZ-nek mindenképpen.)
@Hari R. Seldon: Habár teljesen igazad van, hagyjuk meg az ilyen stílust a jobboldalnak. Az uszítás, a gyalázás az ő stílusuk.
Csöndesen, intelligens módon is elérjük majd amit akarunk.
Egyébként tényleg vicces a Hagyó 15 milliója a 3000 milliárdhoz képest.
@SzaGyu: Ottó ebben a témában már nyilatkozott: mivel nem koronázták meg, nincsen miről lemondania. A reformátusok is keresztények mellesleg.
egy valamiben biztos vagyok a jövővel kapcsolatban. A FIDESZ BUKIK, nem kicsit pofátlanul nagyot:D
@AdamT: A munkanélküliekről azért beszélek, mert volt egy ember, aki szerint csak akarni kell, és lesz akár 1 millió munkahely is. Hány évtized alatt, azt nem mondta.
Az mnyp-nél nincs sok választásuk az embereknek. Jól felfogott érdekükben a többség nem fog maradni. De ha most élnek a Jogfenntartási nyilatkozat lehetőségével, akkor ki fog derülni, hogy hányan maradtak volna.
Szerintem azokról az emberekről, akik pénzt, fáradságot fektetnek abban, hogy okosabbak, képzettebbek legyenek, nem kéne ilyen hasonlatokat fabrikálnod.
@d-evike: "Egyébként tényleg vicces a Hagyó 15 milliója a 3000 milliárdhoz képest."

Hát, igen is, meg nem is. NEKEM mind a kettő k.va sok. Szerintem, ehhez a csapathoz kevés lesz a csendes intelligencia.

Rám meg amúgy sem jellemző.

Figyelembe véve, hogy itt kommentelgetek, valamelyik biztosan nem....
@aeidennis:
Ingyen leves pedig nincs, mondá a nagy ember.

1. Ha jó kormányt akarunk, jó szakemberekkel akkor pengetni kell.
Természetesen lehet költeni a tüntetőkre is, sok pénz sok tüntetőre elég.
2. Nagyon sok pénzért a rendőröket is elverik mint a cimbalmot.
3. Nagyon nagyon sok pénzért a rendőrök másodállásban elverik a rendőröket is.

Pénz beszél kutya ugat.
Ja hogy semmit sem fizetünk csak bedobunk egy cetlit a vödörbe, akkor ez van. Kis pénz kis kormány, illetve butuska kormány, mert ezt fizettük ki.
Persze a butuska kormány is tud lopni tőlünk ha szüksége van rá.

Eddig jó.
De hogy még keménykedik is az már túlzás, arra nem fizettünk be.

Ilyenkor jön a mesében a "hét mesterlövész" és elzavar mindenkit a fenébe.
@AnnaKarenina:

"Szerintem azokról az emberekről, akik pénzt, fáradságot fektetnek abban, hogy okosabbak, képzettebbek legyenek, nem kéne ilyen hasonlatokat fabrikálnod."

Hááát, az az értelmiségi réteg, aki boldogulni szeretne, hasznos tagja akar lenni a társadalomnak, az nem megy ki 17 évesen táblával a kezében óbégatni.

Persze megintcsak a körnbyezetembeől és a tapasztalataimból indulok ki.
@AdamT: Akkor maradjunk ebben. Neked és azoknak, akiket ismersz, nincsen szabadságigényük.
@d-evike: 2011.01.11. 17:16:35
Akkoriban a reptéren dolgoztam, és mondták, hogy "Ezzel a géppel viszik Orbánt ... gyógykezelésre... " Több hét után jött vissza.
@AnnaKarenina: így van. Nekem tetszik ez a magyar börtön. Én a saját hazámban egy nemzeti kormány alatt (amelyik kinyitott a határainkon kívül rekedtek felé és nem NEM-et óbégatott a népszavazáskor) nem érzem rabnak magam.

Nincs igényem arra, hogy a gyermekem olyan országban nőjön fel ahol sikk a fű, sikk az adóelkerülés és szinte kötelező lógni a buszon, átverni az államot, lopni, csalni, hazudni.
Én úgy akarok szabad lenni, amennyire megérdemeljük. Ha a többség nem szolgált rá a bizalomra, akkor el kell venni.

Nem akarok olyan szabad országban élni, ahol a villanykerítésre felekadt roma halála után rasszizmust ordítanak.

Sorolhatnám, de felesleges. A szabadság csak kulturált emberek között nem csap át szabadosságba. Itt meg sajnos kultúrlényből kevés van. Így maradnak a szabályok és a felügyelet.
Kell egy weboldalt csinálni, ahol MINDEN egyes forint útját követni tudja MINDENKI! Lehessen interaktívan beleszólni - szavazni - persze nem mindenki szavazhat mindenről: több tízezer ezer szakember van az országban (sokkal jobbak mint az ismert politikusok), mindenki a saját területéhez hozzászólhatna (diplomával igazolni a szakterületet) Ne a 4 általánost végzett Mari néni döntsön gazdasági kérdésekről, de ne is 1 politikus, aki ki tudja mit csinál a háttérben... Ezzel totálisan megszűnne a korrupció.
@SzaGyu: jaja, én is hallottam. A gép a pokolba vitte, ott él Orbán, csak néha jön fel ide, amikor sajtótájékozató van. Biztos helyről tudom.
@SzaGyu: Engem már nem érdekelnek a "Viktoristák". Ők az ellenség! Azok a jobboldaliak viszont igen akiknek hasonlóan hozzám a f@sza televan már a kibaszott rezsimmel.
Ott az internet, ott a sok eszköz, amivel egy olyan ÉRDEKKÖZÖSSÉG amiről fent írtam simán összehozható, és összekapcsolható... A neten úgyis egymásra találnak és megszerveződnek.
Konkrétan egy INTERNETEN SZERVEZŐDŐ ELLENZÉKI PÁRTA gondolok, ami még nincs jelen a politikai palettán (még nem állt össze).

Nem választást kell megnyerni... Az egy középtávú cél lehet (akármikor).
A fő cél szerintem az, hogy 0rbánt eltávolítsuk a kormánytól. Felőlem akár maradhat a fidesz is kormányon. Ami rövidtávon megvalósítható és szerintem kötelező cél az 0rbán MEGPUCCSOLÁSA. Akár kívülről, akár belülről vagy mindkét irányból, mint a egy "harapófogó", vagy satu...
@AdamT: Tulajdonképp, nekem ez tetszik. Jó részével egyet is értek. A szabályokat és a felügyeletet viszont erősen gázosnak érzem.

Tedd a kezed a szívedre, és mondd, hogy nem az!
@Napkutya: nekem nem lenne rá szükségem, de belátom, hogy jobb nekem így. Én nem érzem, hogy megfojt az állam.
@musi: Annyira aranyos hozzászólás! Ez egyik kormányzó erőnek nem lenne érdekében. Naív dolog azt hinni, hogy meg lehet akadályozni a korrupciót.
Tessék megnézni Angliát, ahol a közpénzeket szépen lenyúlták, de egyik sem mutogat a másikra, mert az alsó és felső ház is érintett.
Helikopter leszállót, a másik feszített víztükrű medencét építtetett. Na és a legújabb, ahol ítélet is van, a két házra bérleti díj elszámolás, miközben saját tulajdon volt.
Na persze ezek durvák, de valamennyi nyúlás mindíg van. Haverok, saját emberek mindíg jönnek, kérdés, hogy ezt mennyire pofátlanul teszik.
@d-evike: Kell a radikalizmus... A stílus csak po'árpukkasztás...
Amióta az UD felvételeket meghallgattam, rájöttem hogy túl naiv voltam amikor azt hittem menni fog radikalizmus nélkül is... (gengszterekkel nem bánhatsz el úriemberek módján mert SOHA NEM JÁTSZANAK TISZTESSÉGESEN)
Ezek ellenzékben olyan geciségeket csináltak, hogy nincs már illúzióm; a hatalmuk megtartása érdekében a legpiszkosabb eszközökhöz is hozzányúlnak, hacsak nem tették már meg.
@d-evike: Ez a suttogó propaganda... életképes bizonyítékot, vagy ne magyarázz!
@Hari R. Seldon: Ebben is teljesen igazad van, Orbán a jobb oldal mételye, mint Gyurcsány volt a baloldalnak. (Hozzáteszem, ő ha időben átadja a lehetőséget a Bajnainak, akkor nem itt tartanánk.
@salamander: Mondtam, hogy semmi autentikus forrásom nincs. A személyes véleményem az, hogy elképzelhető. Semmi mást nem tudok hozzáfűzni.
@Hari R. Seldon:
Mondom, egyébként mindennel egyetértek. Nézd. A szocikat szó szerint kinyírta az Orbán. Tettek ezt azt nem mondom, de minden csoda 3 napig tart. Nálunk nem, mert ezek folyton napirenden tartották a dolgokat, lebegtettek, a Hír tévétől hányni lehet.

De mindekközben annyira hülyék, hogy a baloldalnak nem kell ugyanolyan módszereekhez folyamondnia, ezek kinyrják saját magukat. Végtelenül ostoba kormányzásnak vagyunk tanúi.
Na hagytam, hogy engem is elsodorjanak az indulataim!
A SZÖVETSÉG az immunválasz az elnyomásra. És szerintem a PÁRT az a szerveződési forma, ami képes hatékonyan elbánni bármely elnyomással. Szerintem az folyamat a törvényszerű. Az elején persze UNDERGROUND az egész... Kicsik ahhoz a biológiai folyamathoz hasonlít, amikor a kollagén összerendezi a sejteket szövetekbe, a szöveteket összekapcsolja, szervekbe és a végén végén feláll A SZERVEZET... Bal kézbe pajzs, jobb kézbe kard... Védekezés, majd ellentámadás...
szerintem lenne megoldás.
népszavazással kell a pártelitre kényszeríteni a következőket:

- 1 %-os parlamenti bejutási küszöb
- a pártok a párttagdíjakon túl szigorú elszámolás mellett CSAK a választók által az adójukból felajánlott 1 %-okból gazdálkodhassanak
- évenkénti választások

így egy mostani parlamenti ciklus ideje alatt letisztulna a közélet.
@d-evike: Gyurcsányt is legyőztük... Ez az a gumicsizmás csak azt a látszatot kelti, hogy "erős". Az "erős állam" a SZEMÉLYES KISEBBSÉGI KOMPLEXUSÁNAK kivetülése...
@d-evike: Engem már nem érdekelnek a szocik... úgyse jönnek már vissza soha... Ha meggebednek akkor se lesz már 30%-nál több nekik soha... Tényező lesz, de nem lesz DOMINÁNS már soha és ez így pontosan jól van.

A legfontosabb szerintem az, hogy soha többet ne legyen már autokrata személyi kultuszra épülő ÖNKÉNYURALOM. A demokrácia nem azt jelenti, hogy a győztes AKÁRMIT MEGTEHET!!!!
Ja mégvalami eszembe jutott amikor ezt olvastam

"A probléma az, hogy ahova tart az inga, ott most senki nem várja."

Egy vicc jutott eszembe:

Cipő
Két cipőügynök Afrikába utazik új piacokat felderíteni. Egy pár nap múlva mindketten e-mailben számolnak be a hazai vállalatnak.
Az egyik ezt írja:

"A következő géppel hazautazom. Itt nem lehet cipőt eladni, mindenki mezítláb jár."

A másik ezt írja:

"Afrikában korlátlanok a lehetőségeink. Senki sem hord még cipőt."
Ja és a vákuum az nem csupán egy "luk", hanem a egy olyan lyuk, ami SZÍVJA BEFELÉ a környezetét... Az embereket... és így a társadalmat is...
Ja és szerintem ott téved 0rbán, hogy azt hiszi még nem kell számolnia ezzel a leendő SZERVEZETTEL 4 évig... Nem számol azzal, hogy a technikai eszközök, az internet és a fénysebességgel terjedő információ úgy felgyorsítja (katalizálja az időt) a folyamatokat, hogy akár egy hét alatt is meg lehet BUKTATNI... Csak nem hisszük el... Nem ismerjük még mi se az erőnket...
Tevhitnek tartom, hogy a Fidesz "t-rex a porcelanboltban" viselkedese mely viharokat kavart a lakossag teljes keresztmetszeteben.

Jo, ha az egesz cirkusz a lakossag 10%-at erdekli. A maradek 90%-nak teljesen mindegy, hogy valaki piszkalja a sajtoszabadsagot, vagy egy masik kalapba kell nyugdijjarulekot fizetni.

Kedves dolog egy ezer fos "tiltakozas". Azert par nagysagrenddel tobb embert tudott mozgositani a Fidesz ellenzekbol. Modjuk ugy par szazezret. Pedig nem is egett a haz... Nezem a decemberi kozvelemenykutatasi adatokat. Bitos partvalasztok, Fidesz: ~70%. Azert a "foldcsuszamlasszeru felebredesre" meg varni kell.

PS: Tenyleg nem serto szandekkal mondom (akinek nem inge...), de pont olyannak latom a politikat, amilyen maga az orszag. Egy oriasi Valo Vilag. Nem a medianak, hanem a hatalomnak lenne szuksege (on)cenzurara, ebben egyetertek a szerzovel.
@d-evike: Csak egy ötlet... De ha egy ügyről 10 ezer ember dönt és nem 1, akkor 10 ezer embert nem lehet korruptálni...
@d-evike: Kellenek az ÉRZELMEK is... Sőt a heves és őszinte érzések csak használnak... Legszívesebben üvöltenék... 10 ezer emberrel egy kórusban a Parlament előtt!!!! Egy normál A HANGOT!!!!!!!!
@elod72: Az az igazság, hogy 10% az 1 millió ember... Egy kormányt 10 ezer (0,1%) jólszervezett ember el tud zavarni.

Azért van így, mert 1 magyar 1000 törökkel felér.
10 ezer magyar lenyom 10 millió törököt...
@elod72: Jó meglátás. És nem tudunk kitörni abból, ami a magyar mentalitás lényege: máshol van aki mindent tud, ez jó. Sajnos nálunk inkább az a jellemző, hogy mindenki mindent jobban tud. Ha külföldről kritizálnak, a hatalom is és támogatói is ezt gondolják. Mi mindenkit kioktatunk, és mindenkinél erősebbnek gondoljuk magunkat. Szerintem már készül kívülről a következő pofon. Nem lesz akkora, mint Trianon, de gazdaságilag bele fogunk gebedni. És nem a pártok, hanem igenis mindnyájan tehetünk róla, 20 év alatt nem tudtunk egy normális politikai erőt létrehozni....
@Avatar: "Mellesleg ezt a nyugatias milliomos politikus imidzset Kóka és Gyurcsány alaposan lejáratta, nem biztos, hogy mostanában sikerre lehet jutni vele...) "

Pontositsunk: Orban es tarsai jarattak le. Hiaba is hasznalod a Gyurcsany-diktatura kifejezest, attol az meg nem lesz igaz. Ahonnan en latom, onnan te nem ertetted meg az elmult 6 evet tulsagosan, ha ilyen megjegyzeseket teszel.
Ezek a XIX. századi meghatározások bal és jobb már régen nem működnek!

Inga sem létezik.

Véleményem szerint a helyzet az, hogy a Közép- Kelet Európai országokat teljesen kifosztották lenyírták a neoliberális gazdaságfilozófiában puhára ázott kövér eurokraták. Mert az elitünk idióta és hagyta, sőt akarta!

Ehhez kellettek a globális cégek és a kádár rendszer által kialakított alkotmány, gazdasági polgári és büntetőtörvények. Nézzétek meg mind mind 1990 előtti kódex. (pl.: a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. tv. volt elgondolkodtató, ezt most változtatta meg a Fidesz 2010. évi CXXX tv. lett.)

Érdekes nem?

Nem ingákról meg bal- és jobboldaliságról kell itt össze-vissza hadarászni.
A kérdés az,
1. Miért nincs Magyarországon jogbiztonság?
2. Miért nincs közvagyon?
3. Miért csökken a népesség?
4. Miért alacsony és kitett az életszínvonal?
5. Miért duális-szerkezetű a Magyar gazdaság?
6. Miért lett szemétlerakóhely Magyarország?
7. Miért vagyunk folyamatosan nyakig eladósodva?

Folytassam?

Elszámítottuk magunkat. Pontos és gyors helyreigazítás szükséges a politikában és a gazdaságban.
1. MSZMP tag teljes közügyektől való eltiltás;
2. Az ügynökkérdés azonnali és radikális rendezése;
3. Az új Alkotmány megalkotása consuetudon alapuló történelmi alkotmánnyal;
4. Visszamenőleges hatállyal minden kommunista bűnöst emberiesség ellen elkövetett bűncselekményárt külön erre az alkalomra létrehozott bíróság elé állítani nyilvános tárgyalással;
5. Intézkedéseket hozni a nemzeti valuta visszaszerzése érdekében;
6. Felülvizsgálni a európai uniós csatlakozási szerződést;
7. Szabályozni határozottan a banki és pénzintézeti tevékenységet;
8. külön gazdasági és vámuniót létrehozni a visegrádi országok között (akár külön valutával);

indulásnak elég ennyi...
@Trebitsch: nem 20 ev alatt. Mikszath, Moricz, es Szechenyi ezt mar megirta joval korabban. ilyen a magyar: dzsentri, es mindent, de mindent beszop. az 53% blogoszferaban levo resze evekig osztotta az eszt, hogy ok milyen jol tudjak, es mindenki hulye, aki szol, hogy a FIDESZ amokfutasa milyen karos. kurvara magyaraztak, hogy milyen jo volt a hulyenepszavazas. kurvara magyaraztak egy ideig, hogy a Jobbik az volt MSZP-sekbol van, nem FIDESZesekbol; aztan egy ideig, hogy csak a FIDESZ, mert akkora volt az atjaras a Jobbik fele; most meg azt, hogy a jobbiknak azert nem megy, mert a FIDESZ megvalositja a programjat. egy ujabb elveszett nemzedek.
@salamander: Kihagytad még, hogy azonnal hadat kell üzenni az USA-nak, és felkoncolni mindenkit, aki nemért Veled egyet:) Viszont ilyen már volt, és nagy bukfenc lett a vége.
@is: az itt blogolók nagy része nem tudja, mi volt 20 évnél régebben. Különben észrevenné, hogy a FIDESZ jelmondatok egy részét a Kádár-rendszer írta a zászlókra, és a tőke elleni ádáz harc, a kapitalista aljas imperialista nyugat elleni harc is onnan származik. De igazad van, és valójában nem is panaszkodhatunk a történelmünk miatt. Mindig ilyen politikusaink voltak...
@salamander: "4. Miért alacsony és kitett az életszínvonal?"

Budapesten az egy fore juto GDP az EU atlaganak 100%-a. erted: Bp-en ugy elnek az emberek, mint az EU atlaga. van nekunk egy Alfold, meg egy Eszak-Mo, ami lehuz minket, de a Dunantul, es foleg Bp teljesen belefer az EU-ba. a Dunanal van a hatar, tole nyugatra nem alacsony. ha megnyilik a Merci Kecskemeten, akkor mar annyival is beljebb leszunk (52(?)-es ut)
Azt kellene csinálni, hogy Orbán lemond, Matolcsy el! Budai vizsgálja ki önmagát, csukassa is be önmagát. Schmitt azonnal mondjon le.

A Fidesz maradjon 2/3-on és egy okos, egészséges embert tegyenek meg miniszterelnöknek. Nem szégyen kérdezni és dönteni a jó információk birtokában.

A tagsági könyv nem egyenlő a becsülettel.
@Trebitsch: Nagyon konrádgyörgyösre vetted a figurát... síró rívó kis liberális hang ez, de már ismerős. A progresszív libero, csak az, aki a "liberté egalité fraternité" alatt letolja az országot.
Hát nagyon el vagy tévedve kb. 300 évet.
Sőt még az újjászületése is elmúlt :D

lol
@Hari R. Seldon:
Mosolyogva olvasom újabb próféciád.
Összeállnak az emberek, mert a bankokat, multikat adóztatták, nem róluk húzták el a bőrt?
Összeállnak a nyögdíjasok, mert nem vették el 12. havi nyögdíjukat is?
Összeállnak a kisfogyasztók, mert nem emelkedik a gázár?
Összeállnak a devizahitelesek, mert (egyelőre) nem engedik őket kilakoltatni?
Összeállnak az esztergályosok, a műtősök, a tanítónők, a postások, a vasutasok a médiatörvény miatt?
Pár száz egyetemista tüntije tömegessé bővül?
Felháborodnak az árvízkárosultak, mert az új ház szögletes?
A "blogszféra" a tömegek élére áll?
(költői kérdések, ne válaszolj, nyugodj meg, dőlj hátra, igyál egy sört, mosolyogj). Ugyanezt javaslom az ingalengető, órarugószerű istvanffynak. Vágyai összenyomva, erre kipattan az indexen.
@is: Ebben igazad van. Az életszínvonal alatt a vidéki nagy átlag életszínvonalát értettem, de ez is természetesen nagyon heterogén lehet.

A lényeges elem a GDP-ben felszámolt munkabérek nagyon alacsonyak az európai átlaghoz képest, illetve a GNP borzasztó képet mutat.
@igényes: ezek elméletek. Nekem úgy tűnik, nincs kiút, nincsenek megfelelő emberek az ország vezetésére. Akik megfeleltek volna, már régen elmentek. És jól tették, hiszen legnagyobb tudósaink (akiket itthon csak pocskondiáztak) csak más földön tudtak érvényesülni. Itt csak a középszerűségnek van létjogosultsága. Aki ennél több, azt szétmarják...
@Hari R. Seldon:
Még csak annyit: elvbarátaidnak ezer embört nem sikerült összehozni. Hátha neked sikerül a tízezer. Rajta.
Spanyol komcsi induló volt: Rajta rajta rajtaaaaa, törhetetlen fajtaaaaaa! Vagy hallgass Furcsányra: Húz-zunk beleeeee!
(Amitől jobb érzésű embernek kifordul a bele).
@salamander: elmúlt már? A 90-es években is két magyar származású tudós kapott Nobel-díjat. Persze amerikaiként. És miért sírnék én? Én már levontam a következtetést, és lábbal szavaztam...
"Az utóbbi két hónapban drasztikusan megváltozott a közélet: megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás"

Hol?
@Mindfield: ezt én sem értem. Milyen ellenállás, és mi értelme lenne? Mi értelme tiltakozni valami ellen, aminek nincs alternatívája? szerintem legalább 10-15 évig maradnak, és azt csinálnak, amit akarnak.
Vicces ez a poszt, mert nem vagyok képes egyetérteni egyetlen állításával sem.
1., A politikai inga balra indult el- már a választások estéjén, mégha a népszerűség ki is tartott az önkörmányzatiig. A kormányzó erő népszerűségvesztése ebben a periódusban tökéletesen természetes, és az erózió a győzelem utáni reggelen meg is indul.
2., Ott nincs senki? Jelenleg maximum azért lehet ezt kijelenteni, mert az MSZP nem képes betölteni. A baloldalon jelenleg ugyanúgy a Fidesz van (néppártként), de baloldali attribútumai vannak a Jobbiknak, és az LMP-nek is- nem izmusokban gondolkozunk már mi sem- nincs egyértelmű jobb, és baloldali pártalakulat ma magyarországon. Parlamenten kívüli mindazonáltal tényleg nincs, pedig betöltetlen hatalmi űr az lenne.
3. Tüntetéseket lehet vizionálni, de nincsenek. A legmegdöbbentőbb, hogy még az MSZOSZ sem tudott összehozni tömeget. 1-2 ezer ember nem valódi tömeg. Főleg nem a korábbiakhoz képest. A jelenlegi ellenzék közül eddig kizárólag a Jobbik tudott tömeget vinni az utcára, és nem hinném, hogy ez belátható időn belül változna.
4. Orbán nekem nem konfliktusfüggőnek tűnik, hanem a lehető leggyorsabban próbálja meg keresztülvernie akaratát. Nem AKAR magának ellenzéket, annak egységbeforradásának viszont ez egy gyújtópontja. Ez nem passzió, hanem hatalomgyakorlási technika.
A többivel nincs kedvem már vitatkozni, de hasonló problémáim azokkal is vannak.
@Trebitsch: Szerintem nincs igazad barátom! Tényleg én úgy gondolom, hogy a FIDESZ választói is ugyanolyan emberek, mint az LMP, Jobbik, MSZP.

Egyébként nem lett volna sem MDF, sem Fidesz, sem Mszp kormány hatalmon.

Nagyon elítélem az Orbánt, mert megtévesztette az országot. A Fideszben rendkívűl sok rendes ember van, ma már csalódtak, de ez volt az MDF-nél is. Garancia kellene, hogy ne hazudhassanak az orbániak ilyen nagyokat. A Gyurcsány legalább vallott szűk körben, de kiderült az UD Zrt-s érdekes emberekhez hasonló tudással rendelkező szarházi kém által. A kémeket egyébként mindenhol megvetik. Orbánnak mennie kell, egészsége megőrzése végett is, családja érdekében is. A HAZA érdekében mindenképpen! Nincs bajom a 2/3-ad elönnyel, de Orbán nélkül emelkedhet fel az ország. A Fidesz vezetésen múlik sok minden. A történelem bizonnyította a megalkuvásra képes emberek, nem jó emberek.

A Fidesz miniszterek többsége nem elítélendő!
@elod72: "Bitos partvalasztok, Fidesz: ~70%."

mert az emberek meg csak odaig jutottak el, hogy azt mondjak: nem tetszik, amit Orban aprilis ota csinal, azaz meg nem vallalnak fel semmilyen mas partot. de szamszeruleg ez mar nem 2,7, hanem csak 2,2 millio ember, es naprol-napra fogy. meg kell egyet lepni, es elismerni, hogy amit a FIDESZ 2006 ota csinalt, az is karos volt az orszagnak. persze ez egyuttal azt is jelenti, hogy szembe kell neznie mindenkinek a sajat elmult 4 evevel is. pl. a blogmotorba, ha belenezunk, akkor ki mit is mondott 2007-8-ban mindenfele ugyekrol. ez egy nagyon kenyelmetlen lepes, es sokan inkabb nem lepik meg. azt se lehet tudni, hogy valaha is meg fogjak-e lepni. a magyar harcolni es utalkozni tud (Arany Janos: Fulemule per), nem pedig megerteni es atgondolni, meg tanulsagokat levonni.
Tudom ez az (egyébként mikroszkopikus méretűre zsugorodott) ballib fan-clubnak nem könnyű felfogni, de ez az inga soha nem fog visszamozdulni, a súlypont tolódott el jobbra. Szokás szerint az történt-történik, mint Lengyelországban. A baloldal megsemmisítő vereséget szenvedett. A maradványai is eltűnnek hamarosan, de előtte még sok darabra szakad az MSZP-ben levő karrieristák utolsó próbálkozásai miatt.
@Hari R. Seldon: A 10% jelentos resze az elkotelezett Fidesz szavazo. O a sullyedo hajon sem fog kiabalni :-/
Pár tucat lúzer ballibsi makkal álmodik. Pedig a kijózanodáshoz nem kell sokat tenniük, csak ránézni a számokra: a Fidesz népszerüsége még mindig abnormálisan magas, miközben már az internacionálisan szervezett hisztit is bevetették a ballibsik. A 3 millió potenciális manyupos célpontból csak alig 10.000 troll hallgatott a ballibsikre.
Game over az mszpnek is de már régen. Már csak a kihalásuk idöpontja a kérdéses, nem a feltámadásé.
@MOPO3OB: azért ez a baloldal-jobboldal csak Magyarországon tűnik ennek. Az MSZP kénytelen volt magát baloldalinak vallania, mert ONNAN jött. Valójában a komprador burzsoázia pártja, az által van pénzelve, ezért is tudott olyan jól együttműködni az SZDSZ-szel. Ezt csak fűszerezi az, hogy túlzásba vitték alopást. A FIDESZ meg jobboldalinak mondja magát, mert ott volt jól elfoglalható hely. De egész ideológiájában, tevékenységében ez egy baloldali párt, még a régi kommunista jelmondatokat is átvette egy az egyben. Vagyunk ekik ezeket a jelmondatokat még Kádár "harcostársaitól" hallottuk. Ők meg egy bigott keresztény képződménnyel olvadtak össze. Szóval ez a baloldal-jobboldal nem értelmezhető nálunk...
@Várúr:

Összeállnak az emberek, akik rájönnek hogy MINDENT ŐK fizetnek!!!!
Összeállnak a nyugdíjasok, mert hiába kap 12 havi nyugdíjat, az infláció elviszi minden évben egyhavi nyugdíjukat.
Összeállnak a kisfogyasztók, mert HA emelkedik a gázár!!!!
A devizahitelesek már régen összeálltak, mert ők érzik meg elsőnek a balfasz kormányzást!!!
Összeállnak az esztergályosok, a műtősök, a tanítónők, a postások, a vasutasok!!!!!!
Pár tízezer egyetemista tüntije tömegessé bővül!!!
Felháborodnak az árvízkárosultak, mert az új ház meg se épül vazze...
A "blogszféra" a RÁMUTAT A HAZUGSÁGRA!!!
Az inga útja pedig a nemzeti vonal fele megy. Tehát a maszopnak konyec. gyúrtcsányházi attila még eljátszik néhány ripacs szerepet 2014-ig, jót röhögünk majd rajta, aztán majd azon fogunk röhögni, ahogy a bukott választás után a hatalmát fogja védeni az utolsó karrier-komcsi unokák nyomulásától. S aztán a komcsi bagázs története végleg befejezödik, mint az Onedin család.
@sivatagi n.: Kihagytad:
Antall, Boross, Orbán.
@Alamio: "Tüntetéseket lehet vizionálni, de nincsenek. A legmegdöbbentőbb, hogy még az MSZOSZ sem tudott összehozni tömeget. 1-2 ezer ember nem valódi tömeg. Főleg nem a korábbiakhoz képest. A jelenlegi ellenzék közül eddig kizárólag a Jobbik tudott tömeget vinni az utcára, és nem hinném, hogy ez belátható időn belül változna."

1. Hideg van még a tüntetésekhez, a francnak sincs kedve ilyen időben fagyoskodni. Március 15 a hagyományos cirkusz ideje.
2. A rendőri erőszak valószínűsége most is megvan. A szemét kilövetni szintén nincs sok embernek kedve.
3. 1956 ban is a fiatalok csinálták a balhét, és csak az erőszak beindulása hozta meg az idősebbeket.

Csak gondolj bele, ha a "gyermeknek" kilövik a szemét, akkor mi történne? Az már háború, és jajj a rendőrségnek..Ma az országban a teljes rendőrségi létszám sokszorosa van kiképezve fegyverforgatásra..Orosz hadseregre meg nem lehet számítani hogy rendet csinál...
Jobb a béke, ha valaki hülye mondjon le és passz..
@AdamT: Ez tetszett a legjobban . " mindenkivel nem lehet jót tenni "... ez a cinikus félmondat vajon illik-e a magánnyugdíjak és a sajtótörvény esetére is...?!
@manager2008: azért erre ne építs. Gyurcsányék ellen se volt azért megdöbbentő az erő. Amíg van mit enni, és azt hiszem, egy darabig még lesz, nem lesznek tömegek az utcán. Nem is szeretném, ha lennének. Megválasztották a parlamentet, megvan 2/3, most egyék meg, amit főztek.
@elod72: Erre gondolok én is. Ezek most nem fognak kimenni kormányon az "utcára". Azok fognak kimenni akik ELLENÁLLNAK. Szerintem azok a legdühösebbek, akik SOKKAL TÖBBET VÁRTAK A KORMÁNYTÓL. Ők csalódtak legnagyobbat...
@d-evike: Ez így van. Én még emlékszem 2002-re. Januárban a fideszesek még 2/3-ra készültek a közvélemény-kutatások alapján.
@manager2008: Egyetértek.
1.) A nagyobb grimbuszok mindig tavasszal vannak ( akkorra fog "lecsapódni Orbán "áldásos" tevékenységének gyümölcse : kevesebb pénz a borítékban ,...gyorsan emelkedő árak - ami már erősen elkezdődött!)
2.)A rendőr parancsra cselekszik , 20 év alatt nem lehetett (nagyon) megvádolni Őket politikai részrehajlással !
3.)MINDEN forradalmat , zendülést , tiltakozást ( a vérmérsékletük miatt !) a fiatalok kezdenek....
Figyeljétek március ídusát....
@high up: IGAZAD VAN, az M*P nek annyi. De csak azért mert hirtelen felindulásból loptak mint a gép.
Eddig jó.
Csak az a baj ha kiderül hogy más is ezt teszi (tette), akkor mi is van?

Az is baj tudod hogy a lopáshoz is ész kell , hogy ne bukjanak le. De vannak akik nem értenek hozzá. :)

Ha az M*P lopásainak az 1%-át meg tudják fogni, az egy világszenzáció lenne. Profik voltak állapítsuk meg. Baromira nem is érdekli őket hogy most mi történik, mert már tele van a kamra.

De most másképpen lesz igaz? (hangos nevetés a nézőtéren)
@elod72: Én nem feltétlenül gondoltam utcai akciókra. 10 ezer jól szervezett ember megdönt egy rezsimet...
Én számítanék azokra a cégek anyagi támogatására is, akiket most jól megbaszogattak.
@Trebitsch: Sajnos minálunk a törvényekben a 2/3 - ot úgy definiálták,....hogy koalícíóval jön létre . Erre senki sem gondolt , hogy egy párt (mert valljuk be, egy párt van kormányon, ez a oktatásügyi paláver csak színjáték...) elérheti és be is bizonyosodott, ugyanis NINCS KIVEL EGYEZTETNIÜK , ezért azt hiszik , hogy joguk van az összmagyarság nevében törvénykezni ! Hát nincs !
@Hari R. Seldon:
ha töltény kell, állj be partizánnak.
(én meg partizánvadásznak).
@manager2008: Ha azt hiszed , hogy csak az MSZP - sek képesek lopni, mert csak az Ő génjeikben van a lopógén,....akkor sajnos le kell hülyézzelek !
@Várúr: a történelem azt mutatja, ez a reális a jövőben. Úgy látszik, mi magyarok akkor érezzük igazán elemünkben magunkat, mikor egymásra lehet vadászni élestölténnyel. Pont ennek a bekövetkezte volt az egyik indok, ami miatt elmentem...
@AdamT: "Az, ami itt volt az utóbbi években, az tüntetés volt."
Nem. Azt zavargásnak hívják.
Tüntetés a magyar sajtószabadságért.

ÉLŐ INTERNETES KÖZVETÍTÉS: 2011. január 14. · 18:00 - 19:00

www.ustream.tv/channel/t%C3%BCntet%C3%A9s-a-sajt%C3%B3szabads%C3%A1g%C3%A9rt
"A politikai inga balra tart"
Ez miből látszik? Abból, hogy a bolgárgyuri fan-ok elégedetlenek a kormánnyal, vagy miből?
Mert én mondjuk a pártpreferenciák rohamos eltolódását nem nagyon látom.
@ca2: Mer vak vagy, mint minden Viktorizmos behódolt és hazudozó mint Szíjgyártó.
A Facebookon, pár blogon és néhány ember lelkes körbekommentelésén, körüzenetein keresztül szervezett ezer fős tüntetések még messze nem a tömeg hangját képviselik. Lehet, hogy az is eljön egyszer, de 7 hónappal a kormány megalakulása után naívság gazdasági csodát várni. Nagyjából minden gondolkodó emberi lény tudta, hogy gazdasági válság van, és ezt még M.o. saját belső helyzete tovább rontotta. 50%-os béremelést könnyű volt elrendelni, de pénzt találni, gazdaságot beindítani már nem az (tök mindegy ki kormányoz).
Ha az elkövetkező pár hónaban nem állnak elő reális kiúttal (nem a megoldással, de egy elfogadható módszerrel), akkor majd a mostani kormány is megkapja a kiszsákból.
A mostani tiltakozások inkább mesterséges ellenzéki akciók - és még a médiatörvény miatti aggodalom 2/3-a is ide jön (szerintem).
A stratégia - nekem úgy tűnik - az lehet, hogy jól kommunikált (bár eggyütt sem jelentős) tiltakozásokkal, médiakapcsolatok, nemzetközi ismeretségek felhasználásával próbálnak ráerősíteni az amúgy valóban meglévő kormánnyal szembeni elégedettségre (eleve 2/3 azt jelenti, hogy van legális 1/3 ellenzék). Olyan ez, mint amikor az álló hintát a gyerekek egyre jobban lengésbe hozzák kis mozdulatokkal.
Ez is egy stratégia. A kockázata az, hogy még könnyen kiderülhet, nincs alapja a "hatalmas" tiltakozásoknak, vagy legalábbis nem olyan jelentős, hogy az a tömegek érzékenységét felkeltse. A forint árfolyama az elmúlt időszakban alig változott. Az EU-s elnökség meg keveseket érdekel teljes mélységében (most hirtelen nem is emlékszem ki volt előttünk, ki lesz utánunk - mert semmi jelentősége).
Azért őszintén remélem, hogy csak lesz valami kiút az elkövetkező 3 és fél évben, különben igen rosszul járunk mindnyájan.
Hogy 2012-ben ki lesz a nyerő, milyen oldalak lesznek, azt nem tudom. Szerintem még más sem :)
Azt azért remélem, hogy előbb utóbb végre leállunk a jellegzetes magyar lólengésssel - tehát hogy dafke az ellenzékre voksolnak, különösebb megalapoottság nélkül, csak azért, hogy átessünk a ló túlsó oldalára. Remélem az ingamozgásra alapozott stratégiával már nem lehet kormányt váltani, csak alátámasztott ígéretekkel, konkrét munkával...
@ca2: Mert nincsen is ilyen. Népszerűségvesztés van, az MSZP meg kb. nyert azóta 2-3 %-ot. Mindenki más bukott. De ez a ciklus induló-periódusában teljesen normális. Ki lehet keresni, melyik kormánynak nem csökkent a népszerűsége Májusról januárra. Egyedül a Medgyessyé, ott viszont utána rohamosan. Meg most a Fidesz biztos pártválasztóké nem csökkent, de ettől még az elutasítottságuk nőtt. Reformok közben (amiben mindig van hiba is) ez egyáltalán nem abszurd, sőt logikus.
@SzaGyu: Vagy abból kéne látnom, hogy a gyurcsányházi akár 500 nyugdíjas partizánt is össze tud szedni a "demokrácia védelmében" tüntetni?
Én leginkább csak azt látom,hogy elvtársak akik most elpenderültek a húsosfazék mellől rohadtul vonyítanak...
@kíváncsivagyok: Nem olvastál a sorok között :)

próbálkozz újra..
van alternatíva!!!
a csodálatos MesePárt!
amiben minden értelmiségi index olvasó hisz!!
hiszen létezésükre annyi bizonyíték van, mint az evolúcióra, vagyis TÉNY
hajrá MesePárt!!!
@manager2008: pontosan ez a csodálatos MesePárt programja is!!
higgyetek benne!!
Nem tud megszületni, nagyon kevés ez. Morgolódni sokan szeretnek, a címlapon futtatott lázadóblogok meg a hangos kisebbség véleménye.

dotoho.blog.hu/2011/01/10/lajkoljak_a_csehek_orban_viktort

Na majd talán, ha megint hozzák Werbert, akkor lehet valami. Kérdés, hogy kinek lesz még arra pénze, hogy összehozzon az MSZP-nek vagy bárkinek egy Fidesz-buktatást? Kende úrban maradt még annyi? 8)
@Fabius: vagyis legyen minden a régimódi szerint, mint az mszp/szdsz idején

ez is jó program, előre olvtársak!!
@d-evike: "Meg kell nézni, hogy április óta hány időszaki választás volt, egy kivételével (ott is csak 34 volt a szavazatkülönbség valahol Budán)mindenütt az MSZP nyert."

Lásd pl. az önkori választást. :))
@AnnaKarenina: :)) Pofám leszakad, hogy 8 maszop(-szadesz) év után ilyenek le mertek írni!?!
@AnnaKarenina: "Az mnyp-tagok 3 millióan."

Vagy hatezren... :) Kösz, engem ne számíts közéjük, bár manyup-tag vagyok. (Ja, meg önyup-tag is...)
@d-evike: "Kormányközeli cégnél dolgoztam. Egymás fülébe suttogták a kollégák. Biztos volt benne valami."

Végre, hogy most péklapáttal tették és teszik ki a korábbi adminisztrációt...! :))
@SzaGyu: "nem veszi észre, hogy nem mindenki MSZP-s meg "komcsi" aki a Viktorizmus ellen beszél."

:) Annál jobb: több részre oszlik a maradék 1/3. :)
@AnnaKarenina: "lesz akár 1 millió munkahely is. Hány évtized alatt, azt nem mondta."

Mondta: 10 év alatt, azaz a nemzeti érdekeket szem előtt tartó kormányzás félidején - de ezt már én teszem hozzá. :))
Jó kis cikk. De 2014-ig sajnos nincs aktualitása lol.
"megjelent a Fidesz-kormánnyal szembeni utcai ellenállás"

aha... voltak vagy 300-400-an, az átlagéletkor kb 70 év.
@Balt: Igazad van, tényleg mondta. Ez egyenletes eloszlásban évi 100.000 új munkahely. Ehhez képest: "A nyilvántartott álláskeresők száma augusztusban 546 100-ra, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal csökkent Magyarországon, annak ellenére, hogy a nyolcadik hónapban havi összehasonlításban tovább csökkent az új állások száma - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból."
Az 546 ezer csak a nyilvántartott álláskeresők száma, aki kiesik az álláskereső státuszból, de még mindig nincs állása, már nem tartják számon.
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100908-kevesebb-uj-allas-es-allaskereso-augusztusban.html
@Balt: Lehet méricskélni. 300 Ft-os vizitdíjról lehetett népszavazást tartani, az új alkotmányról nem.
(Arról már ne is beszéljünk, hogy a 300 Ft-os népszavazás eredménye el is döntötte pl. az eü. reformok sorsát.)
A 8 év tehetetlensége nekem is fájdalmas, de azért látom benne a Fidesz szerepét. Az elmúlt hónapok eredményessége meg egyenesen fantasztikus.:)
@Gatinho: Mint pl. az egyetemisták átlagéletkora.:)
@AnnaKarenina: Én szívesen népszavaznék az alkotmányról. Valaki felvetette korábban (csak azért írom, nehogy szó érje a ház elejét szerzői jogok okán), hogy egy ilyen kampánnyal végleg ki lehetne véreztetni a maszopot anyagilag, aztán ha számukra sikertelen lenne, erkölcsileg is 0-ra írva. (Nem mintha most nem erősen oda tendálna...)
@Trebitsch: Ebben teljesen egyetértünk. Az előző két MSZP kormány (2. Gyurcsány és a Bajnai) olyan (angol értelemben) ultra-jobb politikát folytattak amit Thatcher is "irigykedve" bámult. Ennyi megszorítás után teljesen logikus lépés a Fidesz (angol értelemben) balos politikája. A Keresztény és Bal egyébként nem egymás ellentétei, nemcsak nyugaton léteznek Keresztény-szociális pártok, hanem a két világháború közötti Magyarországon is ez egy igen erős politikai vonal volt.
tcatnyi ember gyozkodik itt masokat, hogy az inga balra tart
es meg mindig nem tart
foleg, hogy ahogy a posztolo irja, 16 eve nincs is bal
a tucatnyi a tuctnyi elszant blogger
de elismeresem, komolyan
dolgozna
csak az erofeszitesek viccesek ha negyvenedszer a legfobb erv a miniducse, meg a sajtoszabdsag
@igenember: Szerintem meg lehet puccsolni 0rbánt még idén. A fidesz maradhat 2014-ig, csak ezt ez a gumicsizmás parasztot kell csak kibaszni a történelem szemétdombjára!!
@Balt: Mások lesznek a kormányközeli cégek. Ennyi történik.
@Trebitsch: Pontosítok. A Fidesz a gazdagok pártja baloldali dumával.
@nu pagagyí: Szerintem nincs olyan, hogy fidesz... Amiről azt gondoljuk, hogy a fidesz véleménye, fidesz akarta az mind 0rbán akaratának levetülése.

Ha azt mondod, hogy "A Fidesz a gazdagok pártja baloldali dumával." ezzel csak azt mondod, hogy 0rbán a gazdagokat (saját magát) támogatja...
Én bevallom őszintén nem látok baloldali dumát. EGYÁLTALÁN NEM BALOLDALI A KORMÁNYPOLITIKA. Az új adórendszerrel a gazdagokat támogatja.
LE A VÉRGŐZÖS ŐRÜLT ORBÁN-RÁKOSI VIKTOR SZÖRNYŰ DIKTATÚRÁJÁVAL!!!
NE VÁRJUK MEG MÍG ÉSZAK-KOREA VAGY RUANDA LESZ MAGYARORSZÁGBÓL!
2011. január 14. · 18:00 - 19:00
Helyszín Budapest
Kossuth tér

Tüntetés a magyar sajtószabadságért

Műsorvezető: Bakács Tibor, a kiáltványt felolvassa: Gryllus Dorka, fellép: Bródy János és Busa Pista
Élő online közvetítés a tüntetésről: www.ustream.tv/channel/t%c3%bcntet%c3%a9s-a-sajt%c3%b3szabads%c3%a1g%c3%a9rt

Küldjetek sms-t! "Együtt a SAJTÓSZABADSÁGÉRT, gyere a Kossuth térre, péntek este 6-kor! Küldd tovább!"
Össze kell fogni a pártok a nem pártok, a civilek, az elégedetlenek, függetlenek a NEMZETI FITYISZ banda és a NEMZETI Gonosz Törpe ELLEN!!!!!!
ORSZÁGOSAN!!!!! Jelszó : ORBÁN TAKARODJ ( míg nem késő)!!!!
@Hari R. Seldon: Akkor most nem tetszik szépen lustálkodni, hanem 14-én 16 órakkor a Kossuth téren tetszik lenni, mindenki vigyen magával legalább!! egy embert. Azért az tényleg röhely, hogy Bécsben tüntetést szerveznek értünk, mi meg csak úgy hagyjuk magunkat!
Én megyek! És mindenki tegye szabaddá magát!
@igényes: Felőlem! Csak az az okos ember Bajnai legyen, meg a szakértő kormánya!
Szerintem, ha Bajnai most megjelenne a Baloldalon egy például Szakértő Szociáldemokrata Párttal SZSZP, Várjunk szarul hangzik. Szakértő....... na majd kigondolom.
Szóval, szerintem pillanatokon belül felszippantaná a Fidesz csalódottakat, a volt Szocik felét, A választásokon nyernének, koalícióra lépnének a kicsit kicsi MSZP-vel, és visszacsinálnák ezt az őrületet.
Álmodozom...
@ca2:
Igaz. De csak a biztos pártválasztók körében. A keresők oszlopa már magasabb, mint a Fityiszé!!
Na azok vagy nem szavaznak, vagy ha igen, akkor nem a Viktátorra!
@d-evike: OTT a helyünk pénteken!!! Szó szerint MINDENKI tegye MAGÁT SZABADDÁ!!!!!
@nu pagagyí: Legalább... Ez a minimum.
@nu pagagyí: Még mindig jobb egy "nemzeti közép"réteg, mint egy szervilis "helytartótanács".
@d-evike: Bécsben már tüntetnek? Ejha, emmán döfi. Nem véletlenül menekült Bécsbe Kun Béla sem...

Sok sikert kívánok, még több jobbikos tüntetőt. :)
@d-evike: Bajnainak előbb a bíróságon kell megjelennie. :)
@Balt: Téged már a másik blogon lerendeztelek... ;)

bastya.blog.hu/2011/01/10/a_politika_az_politika#c12145010

Fasznak jössz vissza ugyanazokkal a f@szságokkal?
NEM akarom a régi bandát. Semmilyen színben! 89-óta majdnem ugyanazok az arcok és az ország meg egyre szarabb állapotban.

A mostani társaság is pont ugyanabban a folyamatban tanult meg mutyizni, mint az előző!
Úgy látom, az előttem szólókra /Balt/ a viktátor iránti nyelvcsapások száma nem változott, ezek a bocskoros hosszúnyelvűek sem változnak.
Sajnos, igaza van a blogírónak, nincs egy igazi vérpezsdítő baloldali párt,szervezet, viszont éppen ezért nekünk kell egy ilyen CIVIL közösséget létrehozni. Nem felülről kell várni a mannát, hanem alulról kell nekünk ezt felépíteni még ha a jobboldali csürhe ezt minden eszközzel is megpróbálja akadályozni!/Akár szocdem is lehet, széles a repertoár, de tisztességes, az elmúlt 20 évben nem politizáló emberekkel!/
Ismételten Márait tudom idézni:" a legtisztességesebb jobboldal mögött is ott ólálkodik a bikacsököt lóbáló keretlegény".
Én csak azt kérdezem, létezik-e egyáltalán tisztességes jobboldal???
Bajnaira rátérve, sajnos, igenis kellett azokat a dolgokat végrehajtani, érdekes, ezt még a bocskoros is elismerte!!!
Kedves Balt,úgy látszik történelemből egyest kell adnom magának.
Tudniiillik,a Vix-jegyzék után, ha Kun Béla nincs, nem lett volna olyan ember, aki gatyába rázza az országot
Felhívom szíves hosszúnyelvű figyelmét, a oláhok a Tiszánál húzták volna a határt,a rácok a Balatonnál, a tótok meg Hatvannál.
Ez jobban tetszene kendnek, bikacsökös s.nyalókám???
Netán jobban tetszett kendnek a fehérlovas tengerész, aki németbarátságával végképp elpics..ta, hogy Magyarország visszakapja a magyarlakta területeket?
@Hari R. Seldon: Értettem, Töke elvtárs! :))
@wip: "igazi vérpezsdítő baloldali párt"

Én inkább vérforralónak mondanám... :)
@Balt:
Ezzel nem foglalkozom. Ki mit kíván, visszakapja:-)
@wip: Kedves Vyx! (Gyk.: itt alul kell a válaszra bökni, ehun ni, jobbra ->)

Ha ilyen fenemód udvarias stílusban cseverészünk, akkor először is visszaadresszálnám a magasztos jelzőit, használja bátran és bőkezűen önmagára.

Történelmi ismeretei valóban átlagon felüliek, talán még érettségizett is belőle - és bár nem hinném, hogy szigorú feltétel volt, esetleg egy foxi-maxin további tanulmányokat folytatott hozzá.

Remélem megvan még a vitrinben Kádár et. felsőteste. Ezúton is ölelem, kérem átadni!

Subscrptum: Régi koncepcióm, hogy a kisantanti követeléseket maradéktalanul ki kellett volna elégíteni Trianonban, és akkor - a topikkal szólva - mára valóban visszalendült volna a nemzetközi inga, feltehetőleg kb. a nagyjából minden nagyhatalom által jogosnak és igazságosnak érzett I. és II. bécsi döntés etnikai határvonala mentén. Az ugye megvan, hogy Stomfeld Aurél a monarchia vezérkari tisztje volt? A harctéri sikerei messze nem a proletár-internacionalizmusból, hanem a hazafiságból eredeztethetők.

További kellemes merengést a Kun Béla-i "igazi vérpezsdítő baloldali párt,szervezet" jegyében. :)))
Ezt úgy hívják szaxóval, hogy "ignore".
"Csak válaszolni nem tUDsz... ;)"

Mármint erre írom a fentit, Töke et. :)
(Persze szándékosan nem "válaszra" bökve. Azazhogy: méltatva.)
@wip: a nemzetvezető külföldon bajnaira hivatkozik, itthon gyalázta...a konzervatív kornai szerint orbánnak le kéne mondania, mert több kárt csinált eddig, mint a szocik 8 év alatt... a fidesz legnagyobb aduja polt péter, aki folyamatosan napirenden fogja tartani a ballib elleni koncepciós pereket... például mennyi fegyház jár deutsch tamásnak, aki a sokszorosát utalta ki UGYANOLYAN MÓDSZEREKKEL, mint zuschlag? zuschlagra 12 év fegyházat kért az ügyész, az a horányi miklós aki ott volt, amikor ÜGYÉSZEK DIKTÁLTÁK kulcsárnak a vallomását... ez az ember nyugaton minimum eltűnik a picsába, nálunk előléptették
@wip: ha "dicső" 133 nap,tovább tartott vólna,
akkor már Magyarországról nem beszélünk.
A marxista középiskolában,Kun Bélából biztosan jól szerepeltél.Egy ilyen véres komcsi,hazánk megmentője? Ezt viccnek szántad!
@wip: "Netán jobban tetszett kendnek a fehérlovas tengerész, aki németbarátságával végképp elpics..ta, hogy Magyarország visszakapja a magyarlakta területeket?"

Erre meg ott van maga a Civitas Fidelissima, a soproni népszavazás (Károlypuccsostul):

w3.sopron.hu/nepszavazas1921/Agfalva.html
és í.t.
@ca2:
Tájékozatlan vagy. A legnagyobb népszerűségvesztést a fiatal értelmiségi körökben szenvedte el a fityisz. Ez tény. És ez még a médiatörvény-ügy előtt volt.
@d-evike: Ettől még a maszop 5% körül-alatt táncol a hasonló korosztályban.
@is: Szerintem benned összekavarodott, hogy mit írtam én, és mit írtak nekem. A Gyurcsány diktatúra kifejezést pl nem én használtam.

@Várúr: ha nem ismernéd az idézet forrását:
www.youtube.com/watch?v=GxfSK3OBnpY
@Balt: Bocs, időszaki választásokról beszéltam. Azok októbert követően voltak 6 vagy 7 nem tudom pontosan. Abból nyert szoci egy kivtelével.
Nyugi, abban biztos lehetsz, hogy az önkormányzati választások sem így alakulnak, ha előbb benyögi a Vikimanó, hogy hogyan képzeli el a valóságban a magánnyugdíjpénztárak megmentését.
De ő szépen kivárta az igazsággal a neki megfelelő pillanatot.
Gyurcsányt pont ezért kezdték sározni, hogy a választások előtt nem mondta el, hogy pocsék a helyzet, és nem megy tovább az osztogatós politika, mert nagy baj lesz.
Nagy ész kell hozzá, hogy nem veszi észre, hogy az érzelmekre ható törvénykezés ment a választások után (kettős állampolgárság), és az igazi arcukat csak az önkormányzati választások után mutatták ki!
A mai napig nem tudom megérteni azokat, aki látták egyszer Orbán Viktort kormányozni, azok hogy szavazhattak rá?
@Balt:
Akkor biztosan maradsz. Legalábbis ha van eszed.
Annyira senki nem szeretheti Orbán Viktort, hogy a pénzét önként neki adja!
Ja tényleg, hiszen meg vagyunk zsarolva!
Nem tudom, mennyire van tisztában a sok vér-jobboldali, hogy 56 csak a választásokig volt fontos Orbán Vikinek.
A most megszüntetett 40 közalapítvány közül az egyik épp az 56-os Intézet.
Ja, és az a 800 milla amit a Költségvetési Tanácstól vettek el, és azt mondták, hogy vmlyik cigány Alapítvány kapja, azt az alapítványt szintén.
Ergo MINDENT államosítanak.
Most hallottam, hogy meg kívánják hosszabbítani a MAL állami felügyeletét.
Az 1,6 milliárdból, amit összeadtunk, 300 milliót fizettek ki!
A többit lekötötték!
Ha ezt a szocik csinálták volna, akkor ezek szétverték volna a Parlament épületét is!
@d-evike: A brüsszeli döntés október közepén született mny pénzek és tb-hiány vs ktgvetési hiánycél kérdésében, tehát ha valamiért, csak a lacafacázásért lehet Orbánékat kárhoztatni: még aznap be kellett volna jelenteni, hogy "ez a rendszer így fenntarthatatlan, mert évente sok 100 milliárdos hiányt generál, tehát az uniós döntés értelmében a mnyp rendszer megszűnik és pont". Nem kellett volna ilyen rosszul kommunikálható tiszteletköröket futni, hogy önkéntesség meg nyilatkozat stb. Én ennek tudatában szavaztam rájuk (kezdetektől mnyp-tagként, szerény 3,5 milliós megtakarítással), hogy a magánnyugdíj rendszert valszeg megszüntetik.

A kormányzásról: tény, hogy 98-ban sokkal dinamikusabbak és fiatalabbak voltak, de hát mindenki öregszik... :) (A nők különösen, mi férfiak viszont legalább bölcsebbek is leszünk egyúttal. :P :))
@puffatag:
Viszont megszüntette az Ezüsthajó Kft, Joszip Tot, Országimázs központ, a 12 állami gazdaság eladása, a Millenáris százmilliárdos ügyeit.
Csodálkozom, hogy ezeket már mind elfelejtették.
Jó katona.
De abban a szocik is hibásak, hogy ezeket nem tartották napirenden. A Hír tévében minden egyes hírekben szerepel valamilyen lebegtetett üggyel összefüggésben a Gyurcsány és a Bajnai neve.
Állandóan firtatni kellene, hogy honnan vannak a Dolomitbányák az öreg Orbán tulajdonában, vajon miért pont ő szállított be az autópályaépítéshez (igaz nem sokat építettek, de akkor is), miért a feleségéé a fél Tokajhegyalja,(igaz már eladta).
Valahol egyszer írtam, hogy a lejárató módszert és hangnemet hagyjuk meg a jobbosoknak, mert az az övék, de sajnos van az a helyzet, amikor az ellenség módszerét az ellenség ellen kell fordítani.
Bele ne kössön senki az ellenség szóba!
Igenis nekem személy szerint ellenségem ez a kormány.
Az új alaptörvény koncepciója szerint "rendkívüli állapot, szükségállapot vagy sarkalatos törvényben megállapított más kivételes helyzet esetén rendkívüli jogrend lép életbe".

A rendkívüli jogrendben az alapvető jogok gyakorlása felfüggeszthető vagy korlátozható lenne. Ezzel szemben a jelenlegi alkotmány szerint ez rendkívüli állapot idején is csak kivételekkel történhet meg, a többi között az emberi méltóság, az ártatlanság vélelme, a törvény előtti védelemhez való jog, a gondolati, lelkiismereti és vallásszabadság egyáltalán nem korlátozható, és rendkívüli állapot idején is tilos visszamenőleges hatályú törvényeket hozni, valamint állampolgárságától, öregségi, betegségi ellátásától bárkit megfosztani.

Az új alkotmány szabályozási elvei ilyen korlátot nem ismernek, a kétharmados többséggel bevezethető rendkívüli jogrendben bárki letartóztatható, nincs garantált nyugdíj, táppénz, özvegyi és árvasági ellátás.
Az alaptörvény koncepciója - amelyet a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottsága határozati javaslatként nyújtott be a Háznak - csak szűkíti, sehol sem bővíti az emberi jogokat.

Ha az alkotmány szabályozási elvei életbe lépnek, érvényét veszti az abortusztörvény. Ezt azzal indokolta, hogy a javaslat szerint minden ember életét, fogantatásától kezdve védelem illeti meg, míg a hatályos törvényi szabályozás egyes esetekben a fogantatással kezdődő életet másképp ítéli meg, mint a születéssel kezdődőt. Így véleménye szerint ha a jogszabályt bárki megtámadja az Alkotmánybíróságon, a testület aligha tehet mást, minthogy megsemmisíti azt.

A koncepció csak a házasságon alapuló családot részesítené kiemelt védelemben, valamint hogy az erkölcsök védelme érdekében is lehetővé tenné az alapvető jogok korlátozását.

Az alkotmánykoncepció nem rögzíti az állam és az egyház elválasztásának elvét, és említést sem tesz a sztrájkjogról.

Remélem tetszik mindenkinek.
Az előzőt kimásoltam, remélem nem sértettem szerzői jogot.
Csak ahol tudom, terjesztem, hogy tényleg ezt akarták?
KURVAJÓ CIKK!! erről van szó!
gyerekek ki alapít velem egy mocskos populista középpártot??! :D
süti beállítások módosítása