Hiányos Index-sajtószemle Orbán EP-szereplése kapcsán

2011.01.22. 08:01 napon tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Miért hagyta ki az index a Der Standard alábbi megállapítását a sajtószemléjéből?



Er überraschte die kritischen Abgeordneten der Linken und Grünen in seinem Eingangsstatement mit ambitionierten und extrem ehrgeizigen programmatischen Vorhaben. Die Sache schien also gelaufen. Bis Parlamentspräsident Jerzy Buzek kurz vor eins zum letzten Akt schritt, der zum Eklat führte, als er Orbán ums Schlusswort bat: "Sie haben vier Minuten!" Die folgenden zwölf Minuten und 13 Sekunden, die Orbán sich dann Zeit nahm, könnten Geschichte machen.


Orbán kezdő nyilatkozatában is meglepte a kritikus balos és zöld képviselőket igen becsvágyó és programszerű tervével. Az ügy már lefutottnak tűnt, míg Jerzy Buzek, a parlament elnöke egy óra előtt nem sokkal az utolsó lépést készült megtenni, ami aztán felbolydulást keltett: „Önnek négy perce van” kérte föl Orbánt a záróhozzászólás megtételére. Az elkövetkező tizenkét perc és tizenhárom másodperc, amennyi időt Orbán erre rászánt, könnyen lehet, hogy történelmet csinált.
 

Ez egy nagyon karakteresre hangszerelt állásfoglalás. Miután egy európai nyilvánosság van és a lapok inkriminált cikkeit én is olvastam másnap reggel, legalábbis disszonánsnak tűnt egy ilyen karakteres vélemény "kifelejtése".

Orbán médiatörvénye szükségtelen és represszív. A tegnapi boxnak azonban, beláthatjuk, semmi köze nem volt mindehhez.

Ja, és tényleg csak én láttam úgy, hogy valami öreg TV2-s szereplés óta először, Orbán megint sírással küszködött? Nem tudom miért, de engem érzelmileg bevont. Nagy Cippola ez a Viktor!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr452600630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása