Orbán hétfőn még az egyiptomi diktátorral smúzolt

2011.01.30. 13:00 Fent és Lent

Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses.

Miközben izgatottan követjük ennek a turbulens hétnek az eseményeit, amilyet nem láttak Egyiptomban már nagyon rég óta, nem árt megemlékezni arról, hogyan is kezdődött ez a hét. Nem fogjuk kitalálni, a hétfőt Orbán Viktor Kairóban töltötte, hogy szorosabbra fonja kapcsolatainkat az egyiptomi rezsimmel. 

Igen, a forradalmi hét kezdetén Orbán Viktor az egyiptomi diktátorral smúzolt.
 
Azonnal felmerül, hogy a magyar külügy mennyire tartja rajta a szemét a történelmi folyamatokon, képes-e egyáltalán felismerni a rothadó szagát annak a diktátornak, aki már úton van a történelem szemétdombja felé (a 20. században a magyar diplomáciát mintha kifejezetten csak ez a szag vonzotta volna).
 
De hagyjuk a kukacoskodást, és gyönyörködjünk el egy kicsit ebben a szimbolikus pillanatban, amikor közvetlenül a népharag kitörése előtt egy kiépülőben lévő tekintélyuralmi rendszer és egy valószínűleg búcsúzó tekintélyuralmi rezsim egymásra mosolyog és boldogan megrázza egymás kezét.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr612624043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rosszkor, rossz helyen 2011.01.30. 19:10:12

Azt hiszem, meglehetősen ízléstelen dolog lenne most azon viccelődni, hogy lám: Mubarak egyiptomi elnök egyre valószínűbbnek tűnő bukásához csak annyi kellett, hogy Orbán Viktorral fotózkodjon. Mint ahogy már-már szijjártói szinten lenne populista olya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Balt:

Ha a külügy szólt a hiradók elején, hogy ne menjünk Egyiptomba, akkor nyilván tévedtem.
@Vicomte de Boundoise: "a közel-keleti béke egyik örzőjének számított"
Leülhetsz, egyes.
Arafat, Oslo 1993. Na abból lehetett volna valódi béke a Közel-Keleten.
Történelem: ja hogy korábban Egyiptomból exportált szovjet fegyverekkel az USA ellátta Afganisztánt a szovjetek ellen? Meg kiképezte a CIA azokat akik végül visszafelé sütötték el az okosságot?
Hát Szadat óta nincs valódi helyi erő az országban.
De ezt a hozzád hasonlóknak nem kell tudni.
Éljen itthon a narancs, de inkább ne kommentelj olyan témához, amikre nincs legalább minimális rálátásod (egy index cikk elolvasása még nem az).
@Chicano: már hogy a fenébe ne. a kétharmad felemlegetése (53%-kal, muhaha), és annak három harmadra való kiterjesztése tiszta bolsevizmus. a demokráciában a kisebbséget hangsúlyozzuk, a bolsevizmusban a többséget. olvasd csak a 'pofád befogod, most mi vagyunk hatalmon' kommenteket, hogy hány polgártársad képzeli ezt így, és hogy Orbán ezeket a szavazóit eteti nap mint nap.

@vomita: hogy jön össze a két mondat? van, aki bármi logikát felfedez a két mondat egymás utánjában? azt, hogy az Orbánnal egyetértők kisebbségben vannak, az egy ténykérdés, nem véleményes, hiába is próbálkozol megbélyegezni.
@Diocles:
Igen, de ha jobban belegondolsz, mióta Orbán van hatalmon, nem is gyújtogatnak autókat meg tévészékházat, mint annak idején a gumilövedékkel lőtt békés tüntetők.

Lehet, hogy sokkal normálisabb emberekből áll az ellenzék, mint akkor, amikor a Fidesz volt ellenzékben?
@Vicomte de Boundoise: A helyzetértékelés stimmel egy pontot leszámítva: ezekl most rohadtul nem iszlamista hordák. Az iszlamisták nem lennének elegek ahhoz, hogy ilyen tüntetéshullámot gerjesszenek. Ez náluk sokkkal átfogóbb társadalmi elégedetlenségbőlk eredhet csak.
Sztem az kifejezetten jót tenne, ha a kis sértett bejárná az egész világot. Nem lenne annyit itthon. A végén bedeszkáznák az eget, nehogy föl/le tudjon szállni, de hátha -szerencsés időzítés fennforgása esetén, talán pont ottragadna valahol. Mert: @venszivar: "Ahová lép ott búza nem terem,FŰ-az igen!"
Helyesbítek, még fű sem.
Jó ez a poszt.. Élesen kitűnik, hogy ki az aki mindenáron gyűlöli Orbánt.

Merthogy azt azért nem árt tudni, hogy jelenleg egy Izrael barát kormány van hatalmon, akit Amerika, és a Németek is pártoltak mindvégig, valamint Izraellel békét kötött (Ketten kötöttek békét ezidáig Izraelben a térségben mindössze).

Szóval majd kíváncsi leszek, a tüntetőpártiak hogyan reagálnak majd, ha Hamasz terroristákat támogatnak, és Izraeli béke felmondását követeli majd, az újdonsült iszlamista kormány.

Megjegyzem magam azon az állásponton vagyok hogy legyen demokrácia ott is. Ha olyan kormányt akarnak amelyik Izraelellenes akkor legyen olyan. Orbántól, Obamától, Clinton asszonytól, Merkel kancellártól, de még Gyurcsánytól is teljesen függetlenül.
@hackbard.celine: "Hát Szadat óta nincs valódi helyi erő az országban."
Szadat bezzeg egész más volt ebből a szempotból.

És a "hozzád hasonlók" viszont képben vannak. :DDD
@Piraeus: "Egy hete még te sem nevezted volna Mubarakot diktátornak."

ez így egy héten múlik? a diktátorság definíciója, hogy tüntetnek ellene? aki ellen nem tüntetnek, az nem diktátor? tehát mondjuk Kádár nem volt diktátor (sosem tüntettek ellene)? Brezsnyev sem volt diktátor (ellene sem tüntettek)?

sajnos, hiába van az időbeliségben lokálisan igazad, Mubarak bizony közel-keleti korrupciós diktátor, mint egyébként az összes állam vezetője (most akkor előre szólok, hogyha véletlenül Szaúd-Arábiába is el akarna menni Orbán). el lehet menni hozzá, mert a diplomácia nem erkölcstan, csak nem lehet úgy csinálni, hogy micsoda nagy haverok vagyunk, főleg a tunéziai események UTÁN. a titkosszolgálat milyen információkkal látta el Orbánt az út előtt? ellenzékkel találkozott-e, mint azt minden a 80-as években idelátogató ameriakai tette? hol vannak erről a képek, infok?
@hackbard.celine: Arafat egy kis lófasz volt és van.. A nagykutya Egyiptom az arab világban, de szemmel láthatóan neked ezt nem kell mondanom, mert simán levágod, hisz hiheteltenül érted a szakot.

Mubarak mellesleg az "arab szocializmusnak" nevezett egész érdekes politikai irányzat gyermeke, szóval az említett kavaráshoz az is hozzá tartozik, hogy a te Héroszod már hintázott Amerika meg a SZU között. Amúgy kedvenc "helyi erőd" washingtoni egyezménye nélkül 1978-ban a te Arafatod még mindig a sivatagban ugrabugrálna... 1993 egya politikai PR akció volt semmi több.

Mubarak meg az ő örökén gyakta le az iszlamistákat. Majd kíváncsi lennék szakértőkém, hogyha lesz egy frankó kis "iszlám forradalom" ebből a dologból, és Egyiptom nekirohan a félmilliós hadseregével Izraelnek, és Irán barátilag besegít egy kis atombombával, akkor hogy fogsz itt nyilatkozni. Szóval hardback vegyél vissza, és próbáld meg a kapádat elmagyarázni apádnak...
@is: Légyszives linkeld be, hogy Obama milyen ellenzékiekkel találkozott teszem azt 2009 augusztus 19-én, amikor találkozott Mubarakkal.
az iszlám radikalizmus jobb???
Tisztelt libsybolsi barátaim. Mostmár tényleg ideje lenne orvoshoz mennetek. Amíg még ambulanter megoldható a problémátok, aminek - ahogy így elnézem - percről-percre csökken az esélye...
@hackbard.celine: ezt nem gondolhatod komolyan.. Herman úr melyik választáson is győzött? Senki sehol nem szavazta meg. "Hatalma" még annyi sincs mint SP-nek. Bármenyire is fáj.. jelenleg Orbán Viktor az elnök.
@Piraeus: Most persze jönnek a békenóbeldíjassal, ami viszont azt jelentené, hogy akkor a sereg átállva voltaképp folytatja EZT a rezsimet és hatalmi rendszert, és akkor voltaképp forradalom sincs, TEHÁT az egész poszt itt fenn értelmetlen, hisz Orbán azokkal kezelt csak le, akik továbbra is maradni fognak egy új arccal a kirakatban, hogy az éhező nép bekussoljon.

Ha viszont NEM, akkor nézzük meg az ún. "polgári ellenzék" és az "iszlamisták" társadalmi erejét és politikai beágyazottságát. A hadsereg-alapú arabszoc rezsimkedés VALÓDI ellenzéke nem a "nyugatos" polgári liberális arabok lesznek a Gucci öltönyeikben, hanem az "utca és a nép egyszerű" ám annál iszlamistább 20 éves fiatalja. Akkor viszont a VALÓDI MÉLYREHATÓ változás csakis iszlamista lehet, amikor ezt a népharagot hirtelen katalizálják maguk mellé, és mivel a szociális problémákat megoldani nem fogják tudni, kövekkel meg dárdákkal nekirohannak Izraelnek.

Szóval: vagy puccs van, és a sereg kinevez egy akárkit, aki ugyanazt nyomja mint Mubarak, tehát Viktor végülis mindegy kivel kezel, hisz az új rezsim is európai és amerikai-barát marad, vagy kitör a forradalom, és akkor viszont kb. 80% eséllyel egy iszlamista rezsim következik. Annak meg majd marhára fog örülni a fent és lent blog szerzője meg az orbanofób kommentelők is biztosan.
@vomita:
Jövő héten Észak-Koreaba megy, aztán a következő meghívása Havannából érkezett, majd irány Izrael ...
@puffatag: nem hiszem, hogy a demokrácia mechanikai szerkezet lenne ahol minden áron szocialista "fékekre és ellensúlyokra" lenne szükség. 8 év elkúrás alatt éppen elég ellensúlyt képeztek az országnak. Orbán Viktor remek cselekedete, hogy felszámolta a szocialista kifizetőhelyeket. Isten áldja érte!
@Orbán Diktor: nem. És neked jól fizet a szoci nyugdíjkassza? Már nem soká.. :)
Amúgy a baloldal szűk agyát mutatja mennyire dichotómikusan gondolkodik... Azt hiszi, hogy az ilyen "forradalmi dialektika" működik az egész világon. A fejükbe nevelték ezt az ostoba "haladás vs. reakció" "demokrácia vs. diktatúra" fasságot, és igazából tök mindegy mi történik ezt szajkózzák és vetítenek mindent mindehova kritikátlanul. Kétségtelenül könnyebb így élni, az biztos, mert a világ szép és egyszerű számukra, de sajna a dolgok ennél jóval fájdalmasan bonyolultabbak. De mindegy... Hülyék.
@Kürüsüly: Biztos mert ennyi hüje primitivséget csak pénzért érdemes összehozni4
@Vicomte de Boundoise: Még jó,hogy itt v. te kinyitod köpenyed,akkor elővillan a nagy "S" s megoldódik minden.Te idióta!Húgyba lóg a fejed....is.
Ha sok ilyen ökörséget hoz össze ez a bukott banda még az is megszereti Orbánt aki eddig nem komálta. Hajrá fiúk!
....smúzol ??? miért,az elődei tán nem ugyanezt tették?Az Index nem ismeri(ismeri csak tojik rá!)a BBC etikai kódexét ??!!
Pár éve Magyar Róberttel fotózkodott Vezérünk.
@Piraeus: Önnek nyilván sokkal több infó áll a rendelkezésére (amit épp elfelejtett megosztani az olvasókkal).
Azért ne felejtsük el, hogy 30 éve (amikor Szadat elnök ellen merényletet követtek el) még milyen rend volt a világban.
A mostani Fidesz prominensek: Matolcsy, Martonyi, Pozsgay, Pintér és a HírTV-s Csintalan haver hol is voltak? MSZMP.
Szadat '77-ben az év embere lett (tudom, Hitler is volt az '38-ban), azonban Szadat '78-ben béke Nobel-díjat kapott.
Szerintem ez a bejegyzés vicces. Nem kell komolyan venni.Egyébként nekem is feltűnt, hogy Orbán odamegy, erre másnap kitör a forradalom.Na de hát ez van, végül is róla nevezték el az Istenhegyi utat,nem ?:-)
@zoldx: ne bántsd az indexet, ezt nem ők írták hé !!
Hogy miért nem lehet ebben az országban létrehozni egy rezervátumot... Ahol Gyurcsány Fletó akkor is miniszterelnök, ha nem. És az agyilag, érdekből vagy genetikailag őt imádók fizethetik kedvükre a háromszáz forintos vizitdíjat, lakhatnak a tolvaj cimborák által elkótyavetyélt házakban, más tolvajok lúgtavainak gátja alatt. És (zárt láncú!) tévén nézhetik éjjel-nappal Fletót, amint táncol az íróasztala körül; tegezi Nagy Imre szobrát; meg ötszáz méterre a néptől, kordonok mögött, mesterlövészek valaga alatt, ezer rendőrrel körülvéve, egyedül koszorúzza meg azok sírját, akiket húsz éve még ellenforradalmároknak nevezett...
Ezt a rezervátumot karanténnak lehetne nyilvánítani...
@kamasuka: az igaz lehet...
Mondjuk lehet erről az egészről a vatikáni családi látogatással kezdődően gondolkodni?
Te szentIsten! Csak neeeeeeeeeeeem?
Akkor ez egy békegalamb?:P:P:P:P
Nagy felfordulást követően ennek még békenóbelcsont lesz a vége.
@Vicomte de Boundoise: Egyiptom (szinte, mert Katar alig számít - ők ketten nyugat barát "demokráciák") egyedül vannak az arab világban.
Egyiptomot a korábbi Szudánnal kötött vízmegosztási szerződés tartotta úgy ahogy ebben a pozícióban, meg persze az amcsi pénz (csak épp a víz nagy része Etiópiából jön).
Szóval nagyhatalmi szempontból épp átrendeződik Észak Afrika.
Viktornak ehhez köze nincs persze, épp rosszkor volt rossz helyen, de legalább megmutatta, hogy ilyen a magyar virtus.
Ez bizony pénteken már napközben eszembe jutott. Főleg azért, mert a csütörtöki Magyar Fórum (a világegyetem legorbánistább firkálmánya, mellesleg 9 éve a kedvenc lapom:-D) 3. oldalán a legfelső kép van igen nagy méretben, dicsőítő cikkel körülötte a szenzációs isteni vezérünkről, aki az arab világgal épp helyrerakja a viszonyunkat. Ezután igen erős volt a kontraszt másnap. Külpolitikából tehát csillagos ötös az Orbán-rezsim. Gratulálok.
Ja, és hogy el ne felejtsem: ahol Fletó naponta lejattol Ficó úrral, házhoz menve a tót bránerért, amúgy hazafiasan, ugye... komolyan mondom, tényleg ki kéne már menni azzal a forradalommal az utcára a fülkéből...
@szárny: Fleto Putyival meg Ho-val (Kína) is smúzolt, az nem baj.
Igaz Vikinek is el kell/kellett mennie hozzájuk.
@Judea: De azért Viktoron látszott, hogy olyan kelletlenül mondta, hogy
-keleti széllel - fog hajózni...
@szárny:
itt lesz Budapesten a rezervátumod. A fideszes főpolgármester-helyettes mily csoda, össze akarja vonni a fővárosi kórházakat, mert mégiscsak sok van belőlük.
2007-ben még népfelkelést robbantottak ki a kórházak védelmére, a kampányfőnököt úgy hívták hogy Tarlós István.
Szóval készítsd a 300 forintjaid. Sokszor lesz rá szükséged.
Jézusom te posztíró!

Te olyan tájékozatlan vagy a témában , hogy az borzasztó!

Azt sem tudod miket írkálsz, csak patásorbánozás legyen...

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy jelenleg nem tudjuk ki az ellenzéke Mubaraknak, de feltehetően iszlám fundamentalisták, ami nem éppen nekünk kedvező.

Nézz utána az algériai eseményeknek.

Miért írkálsz butaságokat?

Ugye te nem képzeled magad internetes újságírónak, mert attól igen messze állsz.

Tanulni, tanulni tanulni!

Ahogy nagy példaképed is mondta.

Addig csitt!
Ez áll a cikkben:

"Azonnal felmerül, hogy a magyar külügy mennyire tartja rajta a szemét a történelmi folyamatokon, képes-e egyáltalán felismerni a rothadó szagát annak a diktátornak, aki már úton van a történelem szemétdombja felé"

A magyar külügy erre képtelen!! Akkor már rég észrevette volna, hogy neki is egy éppen olyan diktátornak az öncélú és értelmetlen külpolitikáját kell kiszolgálnia itt Európában - mint amilyenre a cikkiró gondolt!
@Piraeus:
Na igen, lehet, hogy sokkal rosszabbul fogunk járni egy Izrael ellenes népi kormánnyal. És ezek a történések is mutatják, hogy a nyugati demokráciák felemás erkölcsi alapra építkeznek, a hátországban katonai diktatúrák, különalkuk, korrupció biztosítják a gördülékeny közéletet.
Akinek nincs ehhez gyomra, ne legyen politikus.

Annak viszont örülök, hogy ez a főemlős Viktor nem sokat élvezhet az EU elnökségből. Publicitás szempontjából olyan kontextusban szerepel most, ahol igazából való. A rettegett, de ugyanakkor nevetséges diktátorok szintjére küzdötte le magát, akivel csak azért tárgyalnak mert kizsarolt magának egy poziciót - de ennél több teljesítmény nem telik tőle.

Egy normális országban sose lehetne első számú vezető, persze ettől még demokratikus meg minden - egy idejig szívhatjuk a végtelen önkényt tőle.
teljes nyugalom, honfitársaim!
az amcsikon keresztül mi is támogattuk az ellenzéket
szerintem meg azt beszélte meg Mubarakkal, hogy: Figyelj ! Most, mint az EU soros elnöke figyelmeztetlek, hogy csinálunk nálatok egy kis forradalmat, de te ne ijedj meg, vonulj be a páncélozott pánikszobádba, occt ha vége lesz majd kiengedünk ! :)

...csak azt nem értem, hogy egy másik cikkben olvasva az egyiptomi fegyverarzenálról, amerikai hadifelszerelésekről, F 16-osok, helikofferek...stb...., mit kerestek a felkelők között azok a papír harci járművek konvojban....
amik tetején a benne ülő-álló katonák lengették zászlajaikat a tömegek felé ?????

...mert ha 80 milliós tömeg meglódul, akkor ezek szart sem érnek !!!!!
Ezek szerint Orbán elindított egy demokráciára irányuló folyamatot Afrikában is:D:D
Hát ezt nem mondhatjuk el Gyurcsányról, pedig nagyon igyekezett Putyinnál...:)
2011. január 24., 12:51
fidesz.hu/index.php?Cikk=158006

"A Mubarakkal folytatott megbeszélésről Orbán Viktor úgy fogalmazott: "a jövőről tárgyaltunk, az elnök optimista"."

"Orbán Viktor úgy látja, "Egyiptom kulcsszerepet játszik ennek a térségnek a stabilitásában. Ők szeretnék, hogy ha az EU ezt elismerné. (...) Egy advanced statust szeretnének megszerezni, s mi ezt támogatjuk"."
A szar nem válik arannyá

A fideszről lerí ez a fajta pökhendi diktatórikus mentalitás és magatartás

Kósa se jobb:
basahalom.blog.hu/2011/01/30/hazai_palya_4?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
a kérdés nem az, miért ment oda Orbán és hogy időzítés kissé pikánsra sikeredett. Az a kérdés, hogy mondott-e olyasmit, ami a készülődő eseményekre vonatkozott. Hogy amennyiben a népnek vannak bizonyos követelései, kívánságai, azokat nem lehet lesöpörni vagy tankokkal elintézni.

Azért a Jobbiktól is szívesen olvastam volna egy szép nyilatkozatot, elvégre ők a szakértői a témának és arabus barátainkat ismerik is, szeretik is... tehát érdekelne, hogyan értékelik az eseményeket.
"Orbán hétfőn még az egyiptomi diktátorral smúzolt"
ugy tunik a hasonszoruek legalabb idonkent szobaallnak vele.
a 4. kepen a kiscsaj mar be is terdelt neki a mikrofonnal, csak az nem latszik, hogy slicce nyitva van-e mar, mert a nyakkendoje takarja.
@hackbard.celine: Hááát... valójában "mindenki" nyugatbarát, pont annyira, amennyire nem. Taquiya van átvitt értelemben, tehát az "alkalmazkodás" csak addig szól, amíg el nem jön a megfelelő pillanat.

Az arab világ épp ezért puskaporos hordó, mert sosincs "béke" vagy olyan "állapot" amit be lehetne rögzíteni jó kis kommunista módjára, hogy "ez így van". Mert leginkább minden úgy van, ahogy épp. Ott van Szaud Arábia: annak ellenére, hogy Amerika legnagyobb cimbije, végülis az egész wahabita mozgalom onnan indult. Vagy Algéria: a kormány szinte fényesre nyalja a Franciák valagát egy kis befektetésért, miközben a menő frankofón értelmiségiek szervezik az iszlám fundamentalizmus hátországát nem kevéssé francia, svájci és egyéb bankokban meg olyan pénzügyi manőverekkel, amiket arab országban nem tudnának, lévén az iszlámban nincs bankrendszer.

Szóval bár leültettél kapával, inkább neked kéne kicsit még olvasnod utána ennek, mielőtt egyáltalán elkezded osztályozni az arab világ országait "baráti, nem baráti, demokrata, diktatúra" fogalmi hálód kétségtelenül a XIX. századi baloldali társadalomtudományok fogalmi készleteiből merített terminusai szerint. amik e helyzetben kb. lófaszt se érnek.
Szánalmas ez a poszt. Egyrészről az egyiptomi diktátorral mindenki smúzolt. Másrészt még Amerikában is csak enyhén sejthették, hogy Tunézia átterjed. Harmadrészt honnan tudod, hogy milyen üzenettel netán nyomással ment oda Orbán? (Mert ugye EU elnök is egyébként).
Ha Ferikétek ment volna, akkor odalennél, hogy biztos ő robbantotta ki a forradalmat, te szánalmas gyökér.
A cigánykirályt is így fogjuk elzavarni, mint Mubarakot. Csak még el kell telni 30 évnek, hogy a nép rájöjjön micsoda ember is ez.
azért kíváncsi vagyok, hogy milyen demokrácia majd épül Egyiptomban...
@G. Wolf: Az, hogy Egyiptomnak a legmeghatározóbb arab és mérsékelt államnak kiemelt szerepet akar Orbán, annak mi köze van Mubarakhoz? Annyi, hogy pont ő az elnöke. Vagy pont te lennél, aki azt várja Orbántól, hogy a Nagy Magyar hadsereggel rohanja le Egyiptom diktatúráját, és állítsa vissza a demokráciát? (Állítom, hogy a 95%-a az itt kommentelőknek és a posztolóknak nem tudta, hogy Egyiptomban diktatúra van)

Persze az nem zavar, hogy Izrael, USA és a többiek oda meg vissza voltak Mubarakért, hogy kvázi rendet tart, arról mért nem írsz posztot? Kicsit kettős a mérce? Az a baj, hogy ezektől válik az ember hiteltelenné, és fájdalmasan szubjektívvé.
@Pszt!: Te vagy a legszánalmasabb. Egyrészt fajgyűlölő vagy, mert egy általad nem kedvelt személyt cigánynak nevezel, és ezzel a cigány szót negatívumként használod, ami SZÁNALMASAN PRIMITÍV. Másrészt annyi eszed nincs, hogy ezt pont egy olyan emberrel szemben teszed meg, akire az az egyik legközkeletűbb vélemény, hogy nem toleráns más nemzetiségekkel szemben.
@Pszt!: Gondolom itt rejszolsz, hogy ismételgeted önmagad....
Nem értem ezt a Mubarakot. Miért nem tiltja be a tüntetést? 4/5-e van a parlamentben és mégsem teheti meg? Érthetetlen ez az arab világ...
@Petykabá: egy demokratikus ország (és az EU) elnöke ne tárgyaljon diktatúrák/féldiktatúrák elnökével - mert ezzel (is) legitimálja azt. És ezzel nem azt modnom hogy nem kell vele tárgyalni, de nem csúcs szinten, ott van a külügy intézze az, mert igenis fontosak azok a kapcsolatok - mind gazdasági mind kultúrális téren.

"Vagy pont te lennél, aki azt várja Orbántól, hogy a Nagy Magyar hadsereggel rohanja le Egyiptom diktatúráját, és állítsa vissza a demokráciát?" - ezt nem tudom miből vontad le... Egyetlen szóval se írtam hogy nekünk (akár eunak akár Mo-nak) katonailag be kellett volna bármikor avatkozni Egyiptom belügyeibe.

Viszont ha már így kérdezed azt igenis elvárom Orbántól hogy közép vagy kis kategóriás diktatúrákkal ne tárgyaljon (személyesen) - ez igaz a mindenkori magyar kormányfőre! (és fontos az közép/kis szint, mert Oroszo-t vagy Kínát nem lehet kihagyni, de ezekhez képest Egyiplom kis játékos).
@G. Wolf:aha, pl. N.Sarkozy sose tárgyalna Mubarakkal :))). Meg Obama meg mások se... :))))))))))))
Nyugodjatok már meg, testvéreim, elég fényes már a segge, nehogy megfájduljon a nyelvetektől az ánusza.
@whiterose: Sarkozy-t nem tudom hogy találkozott-e, meg Obama-t sem, de utóbbit úgy érzem (nem tudom) hogy nem. És az hogy találkozott, nem jelenti azt hogy attól még helyesnek tartom. Az lenne a kettős mérce ha egyiküknél jónak másiknál rossznak tartanám.
Csak szeretném jelezni a posztolónak, hogy az egy dolog, hogy a magyar külügy nem ismerte fel a "rothadó szagot", ennél sokkal elgondolkodtatóbb, hogy jelenleg a nyugati világnak fogalma sincs, hogy most kinek drukkoljon. Egyrészt ott van a nyugati fegyverekkel felszerelt Mubarak-sereg, meg az a tény, hogy Egyiptom eddig stabil, békés ország volt, másrészt meg ott van az a dolog, hogy a nép el akarja távolítani a korrupt diktátort, és demokráciát akar, bár ezzel kapcsolatban is vannak kétségek, hogy milyen demokrácia lesz ebből (iszlám?). Szóval nemhogy a magyar külügy nem látta át a dolgokat egy hete, hanem most, mi sem látjuk át ugyanezt. Nem tudjuk, mi lenne a jobb.

Külön szépsége a dolognak, hogy van egy gyanúm, hogy aki most szidja a magyar külügyet "tájékozatlansága" miatt, azok szerintem egy hete még azt sem tudták, hogy az egyiptomi politikai berendezkedést eszik-e vagy isszák :-)
@baum: ok, igaz. visszavonom. bocsánat.
@Droli: azért ez így nem pontos. A tunéziai forradalom után számos - elsősorban angolszász és francia - kutatóintézet, akik ismerik az ottani viszonyokat felhívta a figyelmet arra, hogy a tunéziai forradalom ragadós lehet.

Pénteken már a nemzetközi sajtóban lehetett olvasni, hogy egyiptomi tüntetők csatlakoznak a kairói tunéziai konzulatátus előtt ünnepelő tunéziaikhoz a példát követelve.

A legjobb a Hirtv-n valamelyik biztonságpolitikai szakértő volt, aki azt mondta:

Ha az USA és a nyugati világ nem készített legalább 3 tervet Tunézia után a forradalom továbbterjedésére, adják vissza a diplomájukat.

Azon meg kár csodálkozni, hogy ha valóban vannak ilyenek tervek, minket kihagytak a jegyzetosztásból.

Amatőr külpolitika.
Egyébként vajon Cohn-Bendit felszólalása után, aki számon kérte a Tunézia után Orbán szótlanságát,a miniszerelnök elgondolkodott azon, hogy ebből még lehet más is?
sajtoszabadsagert.blog.hu/2011/01/30/nem_kerjuk_a_partok_vagy_azokhoz_kozelallo_szervezetek_tamogatasat

Ennyit a mai magyar rendőrterrorról... És most beszéljünk a tömegbe lövető diktátorokról, mint pl. Gyurcsány. :)
@venszivar: Ohh, bizonyára a kedves papához van szerencsénk! (A kapával... :))
@szárny: :)) Hú, ej de jó! Felírom! (Neve?) :))
(Ha saját megfogalmazás, engedelmeddel lementem.)
Részemről az egyiptomi segítséggel megvédendő magyar nehézipart féltem.
Viktátor szép nagy belet eresztett, csak nem öregszik a fiatal demokrata?
Istenem hogy örülök, nincs politikus idolom, nem érzem magam sértve, bármelyiket is cikizik.
Állandóan védelemre készen állni, gyors érveket találni, hogy védjem meg szerettemet....hát nagyon fárasztó lehet.
A blog beírásról pedig annyit, ez csak a magyar külpolitika mellényúlási sorozatáról szól, ami nem a mostani miniszterelnök éleslátásáról szól.
Száz éve ---talán a rendszerváltás körüli időszakot kivéve--- csak mellényúlásokat látunk, ami néhányszor humoros (pl. az iráni sah magyarországi fogadása díszdoktorsággal stb, rögtön utána bukás), de legtöbbször tragikus következményekkel járt.Sajnos ez a koncepcio hiánya, helyette a sodródás jellemző.
Állítólog hazatérése után Viktor sietve felhívta újra Mubarakot telefonon:
- Félreértettél kedves Hoszni, azt mondtam fülkeforradalom, ismétlem FÜLKEforradalom!
Most őszintén, nem mindegy hogy kinek a karaktere van gyilkolászva (ami valljuk be, inkább fideszes találmány, dehát mindenki tudta hogy egyszer majd visszaüt)?
@szárny: A Dire Straits nyomán...
@G. Wolf:

"egy demokratikus ország (és az EU) elnöke ne tárgyaljon diktatúrák/féldiktatúrák elnökével - mert ezzel (is) legitimálja azt."

Értelek, vagyis Oroszországgal vagy Kínával sem, így gondolod, ugye?
"a helyemen ülsz Mubarak..."
@krampi: "a helyemen ülsz Mubarak..."

10 pont :-D
Nem semmi szemét firkálmány ez! Az író úrnak a figyelmébe ajánlanám a hírt, miszerint el akarják temetni Lenint! Kérje el a f.szát szopogatni!
Ez az orbánfan banda pont annyira fanatikus mint a gárdisták, heh... ennyi szemellenzős embert...
Az egész adócsökkentésem ráment erre a "forradalmi" látogatásra!Ugrott az üdülésem!Viktor fizess!
Egyes rossz nyelvek szerint a tüntetések nem is Mubarak miatt törtek ki...
Már vártam, hogy mikor jön elő Orbánnal, Egyiptom kapcsán valamelyik barom.
Te nyertél!

Nálad a fent is lent van.
Utálom Viktort, de ez nagy baromság.Ugye csak azért írtas hogy neked legyen a legtöbb kommentelőd?Akkor bocsánatos a bűn. :DDDD
Tiltakozom!

"A sajtó feladata - a hírközlés más eszközeivel összhangban - a hiteles, pontos és gyors tájékoztatásról való gondoskodás."

Ez a blogbejegyzés a lehető leg távolabb esik a sajtó igazi feladatától. Ez a blog demoralizál és hülyének nézi az olvasói közönséget!

Ez a blog a sajtó legalja. Ez a blogbejegyzés majdnem az egyik legnagyobb bikaszar amit eddig olvastam.
Aki egyetért velem az jöjjön és offolja szét ezt a semmirekellő blogot. Többet nem érdemel.
amúgy ráadásul a 1+3. kép habár Egyiptomban készült de nem Mubaraknál, hanem a koptok pápájával III. Senudánál. de azért "ügyesen" olyan képet tettél be, amin ez kevésbé látszik.

ennyi erővel akár PS-el is összevághatnád mondjuk a pápát és Oszama bin ladent... pff
@Goompah: olvasd végig a kommentemet és kiderül
Breaking: Izrael Mubarakot támogatja.

index.hu/kulfold/2011/01/28/soha_nem_latott_tuntetesek_egyiptomban/

Áh, tájékozatlan ez az izraeli külügy is! Azt sem tudják, merre van észak meg dél.

Különben is, diktátorokat támogatni! Dupla Washington Post publicisztikát a demokráciatagadó bitangoknak!
@Petykabá: addig a dolog világos, hogy miniszterelnökünk gatyába rázza az iszlám világot, egyben létrehozza a magyar nehézipart Egyiptomban. Egyetértek.
@is: 1, Félreértettél. Nem azt mondtam, hogy Mubarak nem diktátor, mert az (de legalábbis egy antidemokratikus autoriter vezető). Azt írtam, hogy a Fent és lent blog szerzője egy hete még maga sem nevezte volna Mubarakot annak, mert fingja nem volt róla, hogy hogy is néz ki az egyiptomi belpolitika. Egy hete még hidegen hagyta Orbán egyiptomi útja.
Mostanra megvilágosodott... vagy kapóra jön neki egy kis orbánozáshoz az, ami Egyiptomban történik.
Szánalmas.

2, Teszi ezt valami elképesztő ostobasággal. Fölteszi a kérdést, hogy vajon "a magyar külügy mennyire tartja rajta a szemét a történelmi folyamatokon"... Még egyszer írom, olyan folyamatokon, amiknek láttán a világ vezető hatalmai is kissé lefagyva állnak, annyira nem számított rájuk senki... (Mint ahogy ezt az ostobaságot te is erőlteted a titkosszolgálatok kapcsán.)

3, Ráadásul a cikkben érzek egy olyan felhangot is, hogy diplomáciai kapcsolatokat ápolni nem demokratikus országokkal és vezetőkkel egyértelmű bűn vagy ostobaság lenne. Ez megint csak egy irtó nagy butaság.

Összességében nem az a ciki a posztban, hogy a szerző egy jóízűt orbánozik, hanem hogy ezt izzadságszagúan és végtelenül bután csinálja...
@venszivar: Tényleg elképesztő korlátoltságra vall egyszerűen fehér-fekete, forradalom-diktatúra rendszerben látni mindent és a magunk közép-európai szemléletét rávetíteni mindenre.
A posztban pedig pont ez a szemlélet jelenik meg. A helyzet tehát az, hogy amit Vicomte írt az stimmel.

Ráadásul Önnél sokkal kulturáltabban, érvekkel alátámasztva és gyalázkodás nélkül tudja megfogalmazni az álláspontját...
Az sem mellékes.
Sajnálom, hogy ezen a kiváló blogon Debreczeni József is írhat már.
@szárny: mindezt írod az elmegyógyintézetből, te szaros konzervatív.
Az EU kedvéért mosolygott Orbán Mubarakkal Egyiptom utolsó nyugodt óráiban

Európai uniós diplomatáktól származott az ötlet, hogy Orbán Viktor, az EU soros elnökeként Egyiptomba látogasson. Orbán volt az utolsó európai diplomata, akit Hoszni Mubarak még azelőtt fogadott, hogy kirobbantak volna a leváltását követelő véres zavargások. Az [origo]-nak nyilatkozó források szerint nem lehetett előre látni, hogy mi készül Egyiptomban, azóta pedig Mubarak legfőbb szövetségese, Barack Obama is máshogy látja Egyiptom helyzetét, mint másfél hete.

(...)

www.origo.hu/itthon/20110203-orban-a-zavargasok-kitoresenek-napjan-utazott-el-egyiptombol.html

Na, ennyit erről a színvonalas posztról...
@Balt: bizonyára. És bizonyára EU diplomaták kérésére egyszerűsítette le ezt az utazást az előző kormányzat arabellenes fikázására. És bizonyára EU diplomaták kérésére avatott nehézipari gyárakat abból a célból, hogy a hazai nehézipart rendben hozza. Ózd és Diósgyőr legnagyobb örömére. De lehet, hogy feladata (EU diplomaták kérésére) simán a fülkeforradalom exportálása volt...
@Balt: köszi a kieg-t, maximálisan megnyugtató!

/gyk. :-)/
süti beállítások módosítása