Betiltott melegfelvonulás: kezdjük újra

2011.02.14. 14:23 nurker

Disclaimer: Ez egy szupport-cikk, ami elítéli a felvonulás betiltását. 

Kissé hirtelen, de azért várható lépés volt. Az utóbbi években a melegfelvonulás az egyik olyan kiemelkedő identitáspolitikai eseménnyé nőtte ki magát (nem csak nálunk, lengyelcsehszerbrománbolgár stb. barátainknál is), ahol az országos nyilvánosság szintjén a liberális ideológia a szélsőjobbal összecsap. Melegfelvonulás nélkül a szélsőjobb identitáspolitikai pozícióját eggyel nehezebb lenne az országos nyilvánosságban felmutatni és megerősíteni. A széljobb hordák megjelenése pedig kiváló alapot nyújt a ’mint a harmincas években’ típusú liberális érvelésekhez. Szóval minimum logikus, hogy a Fidesz ezt a szép alkalmat egyik félnek se kívánja biztosítani. A módszer pedig az utóbbi hónapok fényében szinte természetes.

Világért nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy azoknak az embereknek, akiket napi nyomorok sújtanak amiatt, mert egymást szeretik, ne járna, hogy demonstrálják, hogy joguk van ehhez. És hogy ne lenne mindannyiunk ügye, hogy elérjük azt a helyzetet, amelyben ez természetes. De az utóbbi évek melegfelvonulás-történetei azt mutatják, hogy ezekre az alkalmakra olyannyira más, a régió egyéb gazdasági és politikai problémáival kapcsolatos tétek tevődnek rá, hogy azok alatt az országos politikai nyilvánosság szintjén a melegek saját problémái már nem is látszanak. Jobban mondva: csak annyiban látszanak, amennyiben azokat valakik valami másra felhasználják - vö. egy másik identitáspolitikai sztár-téma, a „cigánykérdés” felhasználásaival a magyar politikai pártok érdekei szerint.

A melegfelvonulás így vált egyfelől a demokrácia és multikulti jelölőjévé, s ezzel együtt a társadalmi részvétel és egyenlőség kérdését a szabadság és emberi jogok szőnyege alá besöprő liberális diskurzus egyik alapvető példájává. Ráadásul Nyugaton is van, tehát ha itt is van, akkor az már majdnem a Nyugat. A liberálisok szerint csak azért nem az, mert nálunk széljobbos hordák támadják meg rendszeresen a rendezvényt. Tehát a melegfelvonulás önmagában jele és példája annak, miért tart itt ez az ország ahol tart, hogy nem érett meg az elit által bevezetendő reform Kánaánra, mert folyamatosan ott pislákol benne a fasizmus, amit pedig el kell nyomni.

A másik oldalon ugyancsak kiváló céltáblát nyújtott a melegfelvonulás, hiszen a strukturális lehetőségek hiányáért kompenzáló szélsőjobbos ötletnek nem csak a nemzet, de a férfiasság is a lényegéhez tartozik. S a férfiasság-kompenzációra nehezedő súlyokat (úgymint nem tudod eltartani a családodat, mert nincs munka) megéri egy identitáspolitikai szinten a buzikkal behelyettesíteni, mert ott van esély a konfliktus felvállalására.

 

A melegfelvonulás körüli érzelmek megfejtéséből mindkét oldalon megérte kihagyni azt a strukturális feszültséget, amely a melegfelvonulás körüli konfliktust a saját ügyükben felhasználó politikai blokkok között fennáll. A liberális oldalnak arról jó beszélni, hogy a demokráciát fasizmus fenyegeti, és arról nem, hogy itt egyesek egy ideje a saját életlehetőségeiket tekintve egyre kevésbé rúgnak labdába. A szélsőjobbnak arról jó beszélni, hogy az, hogy nem rúgunk labdába, a magyarság, azaz a zsidók, a cigányok és a buzik miatt van, és nem egy olyan gazdasági kontextus miatt, amin a gárdás masírozás nem tud változtatni. 

Sajnos a melegfelvonulás szervezői nem nagyon voltak hajlandók figyelembe venni ezt a dinamikát annak érdekében, hogy a demonstráció jelentését a demonstráció valódi céljához közel tartsák. Minél magasabbra csaptak a politikai hisztéria hullámai a felvonulás körül, ők annál hangosabban képviselték a demonstráció nyugati, konfrontatív mintáját, ami az itteni körülmények között csak olajat öntött az ő ügyüknek egyébként ártó tűzre.

Ebben a folyamatban most elérkeztünk arra a pontra, hogy a melegfelvonulás témáján is lejátszott kártékony konfliktus jelenlegi nyertese a sikeres monopolizáció sokadik gesztusaként magát a tüntetést is betiltja. Az a hang, ami eredetileg arról szólt volna, hogy a melegek is éppúgy lehessenek boldogok, mint bárki más, most a tüntetés témáját kisajátító politikai hangokkal együtt lesz lefojtva. Reméljük, hogy ez arra lesz esély, hogy egy a hazai körülményekhez pontosabban bemért, eredményes megszólalás következzen utána. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr652660559

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:37:06

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:31:26

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Jobbik: Őfelsége ellenzéke 2011.02.15. 11:54:45

Ahogy minden ellenzéki párt, a Jobbik is a konstruktív ellenzék magasztos célját tűzte ki maga elé az országgyűlési választások után. Ezzel szemben az új kormány első ülésszaka alatt a két másik ellenzéki párthoz képest sokkal gyakrabban támogatta a ko...

Trackback: Melegfelvonulás törölve 2011.02.15. 06:17:19

Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozva. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs.Kapcsolódó cikkek:Idén nem lesz melegfelvonulásStrasbourg: az államok kötelesek engedé...

Trackback: Azok az országok boldogabbak, ahol elfogadják a melegeket? 2011.02.14. 23:52:16

A budapesti melegfelvonulást 18 ország nagykövetsége támogatta. Ezek alapvetően nyitott toleráns országok, amelyekben a melegek házasságot vagy élettársi kapcsolatot köthetnek. Érdekes összevetni, hogy az általános boldogságindex-en ezek az országok...

Trackback: Tilcsákbe. 2011.02.14. 20:44:07

"Konzervatív forradalomban" élünk ma Magyarországon. Mielőtt még nagyon nekimennénk a konzervatívoknak, tegyük hozzá, hogy valódi konzervativizmusról szó sincs - csupán egy halom önjelölt erkölcscsősz, kisebbségi komplexusos zsebdiktátor és á...

Trackback: És még buzik is! 2011.02.14. 19:22:32

p { margin-bottom: 0.21cm; }Coming out: a blog szerzője szurkol annak, hogy minél több férfi embertársa fedezze föl magában a meleg vonzalmakat. Így ugyanis több esély marad arra, hogy bájos lánykák pillantásukat szerénységére vessék – hogy egyeb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fotelagy: O, a profeta szoljon beloled!
De ezen tovabbmenve, remelem hogy a liberalizmus 5 even belul a leguldozendobb eszme lesz, amit tuzzel vassal irtani kell! Na egy olyan vilagra mar szivesen akarnek gyermeket! De ebbe az elfajzott, liberalis mocsokkal teli pocegodorbe 10X is meggondolja az embe!
@kis csibe: És majd Mayer Mihály konzervatív testvérisége kezelésbe veszi a gyerekedet.
Gratulálok, ezt nevezik cinizmusnak. SZERINTED nem a kívánt eredményt érik el, tehát a legjobb ha betiltják. Nem az lenne a normális, hogy ha ez így van, akkor belátják maguk, és nem mennek el? Esetleg rájuk kéne bízni, mi alapján vindikálod magadnak a jogot, hogy helyettük dönts? Legközelebb majd kitalálja egy másik okos, hogy a blogolás milyen kontra produktív, mert nincsenek normális viták, csak köpködés a hozzászólásokban, tehát tiltsuk be azt is, jobb így.
@Spiritmonger:
Szerintem van olyan blog is, amelyet a kutya se olvas. Vajon miért nem oda kommentelsz?
@kis csibe: Na az ilyenekről beszélek.
Nyugi, ebbe a liberális mocsokba te magad is nagyon jól elférsz, nem kell félni hogy bárki üldözni fog a másságodért.
@kis csibe: Jah ez 1 nagyon buzi világ.Pont azért mert még te is élsz.Remélem nem szaporodsz és eltűnsz a semmibe.
Az egész rendezvénnyel az a fő baj, hogy igencsak undorító látvány az átlag heteronak. Talán, ha a felvonulók normálisan (értsd: köznapi ruhát viselve, nem egymást nyalva-falva) vonulnának, az sokkal inkább azt az üzenetet hordozná, hogy: ugyanolyan emberek vagyunk mint te. Ebbe még belekötni is nehéz lenne.
Ehelyett úgy látszik, hogy a rendezvény szándékosan provokálja a társadalmat, különösen annak szittya-öntudatú részét. Pláne, hogy az utóbbi években a legutáltabb politikusok közül is sokan tették tiszteletüket a rendezvényen, élükön a nagy LQR-óval.
Márpedig a hatás-ellenhatás törvénye itt is működik.
Erről az egészről csak pár szó jut eszembe.
Szánalmas balkáni nyomor...
Úgy emlékszem, hogy az ominózus 2007es volt a 11. felvonulás. Addig nagyon senkit nem érdekelt, csak ugye a lelátók népe felgyújtotta a nemzeti öntudat lángját a kelrikómamákban, meg a Károli, Pázmány konzervmókusokban. Végre felébredt a magyar és teli torokból kurvaanyázik, zsidózik, cigányozik, buzizik, okádék stílusban.
Én nem vagyok meleg, sem ultralibsi, csak egy kibaszott normálisan viselkedni próbáló HONPOLGÁR...
@áfonyáspuding: Nyugodtan legyél büszke Pozsonyi "elmebeteg vagyok" Ádámra..
Buzmantyúim, ha ki tudjátok bírni, ne hazudjatok már a címben is: sajnos senki nem tiltotta be a homárfelvonulást.
@smoor: az egyenrangúságra törekvő buzik egész szép eredményeket értek el a férfiszabóiparban, a diplomáciában, a gőzfürdőüzemeltetésben és a balettben. Olyannyira, hogy csak a buzik tudnak oda bejutni. Talán nem kellene sajnálni őket.
@kolbászoszsömle: emlékezzünk meg a pedofil rabbikról is. Ráadásul ugye ott még cölibátus sincs :$
@kolbászoszsömle: ne hazudj, engedélyezték. Csak azt nem, hogy az Alkotmány utcáig szétfolyjatok.
@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány: Ez igen!

A papok szennyét a zsidrákok szennyével takargatni ősi keresztény szokás!

Édes istenem, mind ilyen hülyék a keresztények, vagy csak neked követtett el lobotómiát a valagadon keresztül a papod?
@kolbászoszsömle: miért gondolod azt, hogy ez keresztény specialitás? Hihetetlenül sok pedofil rabbit csíptek fülön (ha máshol nem) Amerikában.
Sok foglalkozás képviselői közt van pedofil újságíróktól kezdve (Radványi Barna!) zeneszerzőkön át (Rosenmüller, Saint-Saens!) papokig, de kétségtelenül a legundorítóbb a papok részéről. Mármost itt nem szorítkozik a híres szokás a keresztény papokra, jócskán kapnak el rabbikat is. Bárhogy is és bármiért is fáj ez egyeseknek.
@fotelagy: betegségnek betegség most is. aki láb nélkül születik ma azt is úgy nevelik hogy ő nem mozgássérült csak máskéntjáró, csak különleges.

ahelyett hogy beérnék utazási támogatással, iskolába beilleszkedés elősegítésével bemesélik neki "te másként vagy egészséges"

gyerekek, ez nem igaz! így PC, de a szarba hiába rakosgatok gyertyákat nem lesz csokitorta. ne bántsa senki a melegeket de nem is kell büszkének lenniük arra hogy sérültek, betegen születtek vagy valamilyen hatásra azzá váltak. a sérültség nem jár különleges jogokkal, nem a társadalom dolga gyereket adni nekik vagy más módon irreálisan, abnormális irányban kompenzálni amit a természet elvett tőlük.
@Kult: talán nem kellett volna a politikával bájologni. egyébként sincs mire büszkének lenni. én sem vagyok büszke arra hogy nővel gyereket tudok gyártani. ami sok buzi is megtesz
Mondjuk azt én sem értem, hogy miért kell pár száz buzi miatt 2 napra megbénítani a teljes fővárost.
Senki nem a gyülekezésüket tiltja, csak a teljes Budapestet megbénító faszságukat.

Menjenek ki a picsába Rákoskeresztúrra, ott van hely bőven, aztán melegbüszkeségezzenek. Vagy ott az egész Városliget (ha már a Népliget nem elég nekik, ahol a natúr hétköznapokon buzulnak).

Ja, hogy ott nem basznának ki egész Budapesttel?
Hát a kurva anyjukat!

(Nem csak a buzikra érvényes, bárkire, aki ilyen útvonalon akar felvonulni. Cigányok, szkinhedek, jobbikosok, fideszesek, maszoposok, mindenki. Keressenek olyan helyet, ahol senkit nem zavarnak.)
Pál apostolnak Rómabeliekhez írt levele 1. részből: (Károly fordítás)

Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsõítették õt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az õ okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az õ balgatag szívök megsötétedett.

Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
És az örökkévaló Istennek dicsõségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.

Annakokáért adta is õket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplõsítsék;

Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtõ helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.

Annakokáért adta õket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az õ asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták õket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;

A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;

Súsárlók, rágalmazók, istengyûlölõk, dölyfösek, kevélyek, dicsekedõk, rosszban mesterkedõk, szüleiknek engedetlenek,

Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.

Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvõkkel egyet is értenek.

Apostolok Cselekedetei. 17.30
E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:

Róma levél 10.13
Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Róma levél 10.17
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
@Nagyon_Komoly: lécci menjél már a szentkönyveddel a sunyiba! majd ha feltámasztja az istened akiket a zsidók kezére adott kiirtás céljából, ha sértetlenné teszi az ószövetség tömegesen megerőszakolt lánygyermekeit akikhez beméne pár ezer köcsög istenkomplexusos büdös kecskepásztor, ha testben leküldi a kinyírt gyermekét lazítani, akkor beszélhetünk az agyonkövezett buzikról, idegenekről, bűnös nőkről. végére bocsánatot kérhet és megcsókolhatja a szőrös seggem pállal együtt
@Husi_Laci: mielőtt elfelejtem 50 millió halott indián is azt kéri vigye el a híveit a szent prostituált astarte édesanyjába
@gauche caviar: márpedig tényleg semmi haszna sincs annak, hogy mutogatják magukat. Aki azt hiszi, hogy a melegeket azért tartják ma egyenlő állampolgároknak, mert pár ilyen cirkuszt csaptak az egyszerűen csak ostoba.
@Spiritmonger: vagy ha nagyon akarják foglalják le. mert miért ne lehessen nagy utcabálokat, fesztiválokat tartani.

Csak akkor legyen ízléses rendezvény, ahova ki lehet menni kisgyerekkel is, illetve fizessék ki. Így van, nincs ingyenebéd. Amíg az ország gazdaságilag hadd ne mondjam hol van, fojtogató a munkanélküliség, és egész térségek szakadnak le, addig egy centet se költsenek közpénzből magáncélokra.

A magánélethez való jog persze elidegeníthetetlen és mindenkinek joga van melegnek lenni, de ez még csak távolról sem kapcsolódik ahhoz való jogokkal, hogy ő kedvére parádézhasson elképesztően drága rendőri felügyelettel keresztül-kasul a városon.

Megtervezik, rendeznek gyűjtést, és leadnak egypár szép nagy kövér csekket az önkormányzatnak, és máris mindenki boldog.
szép az a zsidó csajszi a jobbik plakáton :) shiri appleby :))

miért vált ki éles reakciókat, erősebbeket mint korábban?
igen, az a fránya politika... amikor egy életre lejáratódott masszív közutálatnak örvendő politikus áll ki egy ilyen rendezvény mellett, ott nem kell ezen meglepődni.
ő (és sleppje) a mondern kor midász királya, csak amihez ér(nek) konkrétan szarrá változik. hát ezért kedves elftássak
szép az a zsidó csajszi a jobbik plakáton :) shiri appleby :))

miért vált ki éles reakciókat, erősebbeket mint korábban?
igen, az a fránya politika... amikor egy életre lejáratódott masszív közutálatnak örvendő politikus áll ki egy ilyen rendezvény mellett, ott nem kell ezen meglepődni.
ő (és sleppje) a mondern kor midász királya, csak amihez ér(nek) konkrétan szarrá változik. hát ezért kedves elftássak
ejj, de nehezen lehet itt kommentelni
ejj, de nehezen lehet itt kommentelni
Budapest nem New York
ennyi az észrevételem
ejj, de nehezen lehet itt kommentelni
Nekem a híradóból annyi jött le, hogy megkapták az engedélyt, csak ők be akartak vonulni a parlament elé, amit már nem engedélyeztek.
Márpedig ha a parlament elé akartak vonulni, az nem melegfelvonulás hanem tüntetés.
Ne is vonuljanak fel! Én se megyek felvonulni, hogy imádom a barátnőm göndör barna haját, kerek fenekét és a judeo-keresztény arcélét...engem aztán nem érdekel, hogy, hogyan vétenek Isten törvényei ellen...menjenek aztán masszírozák farba egymást, de ne reklámozzák!!
@kéne egy nick:

B@szod ide ne küld a buzikat:))!! A 17-edik egy normális polgári kerület, egy rahedli alkoholista melóssal...ők is felvonulnak mindennap..aztán ha buzit találnának keresztúron...hááát lenne ott minden de nem puszizkodás..
@Kult:

Akkor menjél el innen...anyád a balkáni...
Nem betiltani kéne, hanem engedélyezni valami külterületre. Ott semmit nem zavara, meg egy rakás urbánbuzi ki se merne adig menni a városból :D
Nem lehetett volna ezt a melegfelvonulast Csepelen vagy Ujpesten megtartani<><>? Nem hiszem, hogy ott gondot okozott volna a forgalomnak.
Kulonben mindennap felvonulnak. Eleg csak lemenni a Duna korzora este. Par evvel ezelott meg egesz prominens homoszexualisokat is ellehetett csipni amint eppen cigany fiukra vadasztak a korzon. Teszem azt a TV2 korabbi elnoket... Az RTL-esek nyilvan telefonon intezik az ilyen dolgokat :DD
@egy derék katona: "a rendezvény szándékosan provokálja a társadalmat"

A társadalom 90%-a még az E-mollt se tudja lefogni a gitáron. Oszt idejön ez a Carlos Santana provokálni, bazmeg! Tiltsuk be!
@volankombi:
@weisz manfréd huba:
@gauche caviar:
@smoor:
@SCUMM:
@HalivudEstevez:

ELNÉZÉST!

Ha már volt egy jóváhagyott Hősök tere - Erzsébet tér útvonal,

egyáltalán MIÉRT és HOGYAN MERÜLT FEL EGY ÚJABB ÚTVONAL?
na majd talán másodjára elmegy a kommentem

szép az a zsidó csajszi a jobbik plakáton :) shiri appleby :))

miért vált ki éles reakciókat, erősebbeket mint korábban?
igen, az a fránya politika... amikor egy életre lejáratódott masszív közutálatnak örvendő politikus áll ki egy ilyen rendezvény mellett, ott nem kell ezen meglepődni.
ő korunk midász királya, csak amihez ér konkrétan szarrá változik. hát ezért kedves elftássak
fasza, most meg látszódik az összes :)
a blogmotor is buzi!
mexokták,hogy eddig lehetett vonulgatni,most meg szarul esik,hogy nem. vannak dolgok,amiket megtiltanak,másokat meg megengednek,de ez folyamatosan változik. most kussolni kéne szépen,oszt együtt élni a gondolattal,mint bárki más. legyen büszke otthon, a négy fal között. a vegetáriánusok sem vonulgatnak,eccerűen csak élnek,oszt jóvan. miért kell a buziságot kitenni a kirakatba?
@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:

épp ideje kipicsázni az államgépezetből

az alkalmatlan, hazug tolvaj szocialista bűnözőket

:)
@egy derék katona: Na és ha a szellemi fogyatékosok akarnának felvonulni,hogy hallassák a hangjukat hogy vannak és itt vannak köztünk,az is undorító látvány lenne és betiltanád?
@Irgun: De ha análisan is megvágod a barátnődet,akkor legbelül te is meleg vagy.
@smoor: a pedofiloknak is joguk van akkor a felvonuláshoz, 5 éves kisgyerekeket pórázon vezetve. Mert joga ugye mindenkinek mindenhez van ebben a rohadt országban, csak a hetero, gyermekét kevés keresetből nevelő ember van állandóan letojva.
Jól tették hogy betiltották. Beteg emberek ne verjék már a mellkasukat, hogy lám milyen jó, hogy ők melegek. Intézzék el otthon az fospumpát, ne vigyék az utcára.
Elég a pozitív diszkriminációból. Nem szabad engedni ilyen felvonulások szervezését.
@HUN_Sector: Látod milyen csökött agyú vagy?Ha a buzik ne hallassák hangjukat hogy vannak,sőt szünjenek is meg létezni,akkor velük együtt az összes szellemi fogyatékos is szünjön meg létezni,nem?Elcseszték,mert én a helyükben kivinném a Down kórosokat és a skizofréneket is az utcára és velük együtt vonulnék és igen is,hallatni kell magukról,itt élnek köztünk és bármennyire utálod,nekik is joguk van létezni és hallatni magukról!
@Gempacsöki boborján: nem, nincsen joguk a korcsosságukat hirdetni. MINDENKINEK joga van ahhoz amit szeret, de a 4 fal között! A buzulás nem utcára való. És ha te ezt másképp látod, lehet te vagy a csökött agyú.
@HUN_Sector: Te vagy egy csökött agyú fröcsögőgép és sajnos sok hozzád hasonló él még ebben az országban.Joguk van kimenni az utcára a vakoknak is és a többi sérültnek is,és joguk van ahhoz,hogy KÜZDJENEK az elfogadásért és ezt pontosan így teszik.
De egyébként meg:
Az a véleményem,hogy aki fröcsög ellenük,az a lelke mélyén mind látensbuzi egytől egyig,és otthon az asszonyt jól análba vágja rendszeresen,továbbá az erőteljes fröcsögéssel és tiltakozással akarja mindezt leplezni!)
@Gempacsöki boborján: Kedves Boborján! Akkor most betegek a melegek?? Eddig azt mondtátok, nem azok, most igen? Ezt nem értem. Vagy amikor a jogaitokról van szó, akkor betegek vagytok, amúgy meg nem??
Joga van mindenkinek a saját nemét szeretni, ezzel semmi gondom, de tegye azt otthon. Felvonulni meg menjenek a stadionba, s ott gyönyörködhet bennük aki akar!
@kis csibe: remélem majd arra a világra megszületik a meleg, leszbikus, liberális,zsidó vagy komcsi gyereked és üldözik majd őt is..csessze meg.
@HUN_Sector: A 4 fal között nem létezik demokrácia.A demokrácia pontosan erről szól,hogy ha akarok,kimegyek a parlament elé egy papagájtollal a seggemben és és bemutatom nekik a hátsómat.Mert ez a véleményem és a demokráciában elvileg bármi lehet a véleményem anélkül,hogy besitteljenek érte!
@doci606: Bocsi de én nem vagyok meleg,gyerekem is van és hetero párkapcsolatban élek.De a demokrácia nem a 4 fal k özött létezik,és az a baj hogy te is mint sokan mások,nem tudjátok mi a demokrácia,lövésetek nincs róla.
@a katona fehérben: Ha ennek elmagyaráznád a logikáját hálás lennék!
több probléma is van.
1: a felvonulás szervezői sima magyar irigységtől vezérelve egyáltalán nem keresik meg SOHA a melegbarát lapokat, hogy támogassák legalább 1 bannerral a felvonulást.
2: miért rendőrség biztosítja, és miért nem a szervezők által fizetett biztonsági szolgálat?
3: a politikusok miért nem indítanak kamiont, mint Bécsben? és miért nem ülnek végig ott, mint Bécsben? (csak nem homofóbok?) és itt most hagyjuk Gyurcsány álbarátkozását, ami csak piár
4: Bécsben 500.000 eber volt rá kíváncsi tavaly. Mennyi bevételt is hozott a városnak, boltoknak, szállodáknak, benzinkutaknak, és egyébb szolgáltatási helyeknek? he? kibaszott sokat.
5: barom a magyar nép, és meg is érdemli, hogy a szocializmus szintjén mozogjon.
6: a budapestparadot is szétzilálták a politikusaink, pedig már 1 millió ember bulizott rá, mekkora pénz volt a városnak?
@Gempacsöki boborján: A demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinál amit akar. Azt káosznak, szabadosságnak, liberalizmusnak, önzésnek hívnak. A demokrácia az, ami a többség akaratán alapul. Ilyen egy választás, hisz a demokratikus választás lényege, hogy a többség által megválasztott párt, személy, tövény nyer.
A többség nem bőrruhás, egymást ... embereket akar a belvárosban, Városligetben látni.
Ennyire egyszerű a dolog. Ez a demokrácia. Nem pedig az, hogy egy kissebbség ráerölteti magát társadalomra. Éljék az életüket ahogy akarják, de ezt ne dörgöljék mások orra alá. Én se megyek ki az utcára, hogy nővel élek, hetero vagyok, bár lassan erre lesz szükség, mert a liberális világrendben pontosan a normális erkölcsök, normák, a heteroszexualitás, a család, a kábítószerek elutasítása, ami negatívum. Ha nem pártolod ezen dolgokat, akkor rasszista, náci, ... vagy. Ez lenne tényleg a demokrácia???
@Gempacsöki boborján: látom ugyanazt másolgatod át a magyarinfo.blog.hu-ról is amit ide írsz, ám már ott sem áll melletted senki
Azt hiszem ez mindent elmond az érveidről.

Kicsit kisarkítva a példádat. Ha bemész ku-klux-klán csuklyában a Harlembe, hogy küzdj a másság elfogadásáért, hullazsákban jössz ki.

Magyarán, vannak dolgok amik nem valók közterekre, utcákra, és jobban teszi mindenki ha nem hirdeti fennhangon, hogy ő más. Mert nem elfogadtatni kell a másságot, hanem beilleszkedni a kollektívába, mert csak az építi a nemzetet.

Ha a hangyaboly is széthúzna, hogy ni, mi vagyunk a szárnyas hangyák, ni, mi vagyunk a dolgozók, akkor már nem lenne hangyaboly. Ugyebár az élet a legjobb példa.
@www.Bisex.hu: az osztrák és német népet hagyjuk, ők még mindig azzal vannak elfoglalva - hála a szovjet és amerikai agymosásnak - hogy mekkora nagy bűnösök és még a hetediziglen dédunokáik is szégyelljék magukat azért, mert valaha valaki a családban a waffen ss-ben szolgált.
Az országukban semmi nemzetiesség nincs, csak a bugyuta, amcsi liberalizmus.
Nem élnék egy olyan országban, ahol ha előre engedek egy nőt az ajtónál, az beperel megkülönböztetésért, vagy ha átadom a helyem egy idősnek, az 200 milliárd dollárra/euróra perel diszkriminációért.
@www.Bisex.hu: jajj, még annyi a budapest(bukarest)parádéhoz: 1 millió ember vonaglott az utcán, mikörben másfél millió budapesti nem tudott pihenni az ütemes tüc-tüc-tüc-től.
Mi lenne ha a metálosok rendeznének felvonulást és napokig halálhörgés menne az Andrássyn? Netalán ha a rapperek vonulnának fel és szólnak a nigga zene egész nap. Akkor meg a tüctüccerek vernék a tamtamot hogy tiltsák be.
@kerdezoe: Miert, a Tied az?
ES ha igen...engem nem zavar.
Engem az érdekel, hogy ez a - képen is látható - szovjet úttörősapka, ami Lamperth elvtársnő hathatós támogatásával maradt (lett?) a magyar rendőrök fején, - az orosz népviseletnek megfelelő bilikucsmával és óriástányérral együtt -, mikor lesz végre magyarabb, vagy legalább európaibb?

1990-ben azzal indokolták a letűnt diktatúra jelmezének fenntartását, hogy "sokba kerülne" az egyenruha cseréje. Valószínűleg jól sejtem, hogy azóta lezajlott néhány teljes csere, egy kis fazonigazítás, de az alap maradt...
@ninimimi: szerintem semmi baj a sipkával, bár lehet a rendőröket kellene róla megkérdezni. Jobb mint a nagy szőrme kobakvédő.
@Gempacsöki boborján: ezt a logikátlan érvelést felejtsük már el! te látens nekrofil anyagyilkos vagy csak azért mert elítéled ha látsz egy ilyet a tv-ben? akkor én látens katolikus vagyok :DDDD (ami igaz is a családom 50%ára 2 generáció pogányt leszámítva)
@HUN_Sector: A egyenruha viselet kényelmes, praktikus mivolta valóban a viselőinek fontos, erről őket kell megkérdezni. A formája, fazonja viszont az egész nemzet ízlését kell, hogy kifejezze, szolgálja, ahogyan maga a testület is a népért, az állampolgárokért van.

Tartalom és forma egysége, ugyebár.
@ninimimi: nekem konkrétan nincs bajom a sapival mit mondtam, jobb a régi tányérsapkánál. Egy időben baseball sapkában is járőröztek nem?

Leginkább az angol anyakirálynő (múmia) testőreit sajnálom, 40 fokban a másfél méteres fekete mikrofonfrizurás fejfedőben...

Milyen sapkát javasolnál a magyar rendőröknek?
Sokat hallom ilyen viták alkalmával, hogy pfujj milyen undorító, hogy így sétálnak, meg kézen fogják egymást. Én lelkes heteroként sem értem, mi ebben az undorító. Szőrös segglyuk@t rakni na az undorító. De kézen fogva sétálni, abban mi undorító van? Ha két nő kézen fogva sétál, az miért nem undorító? Szerintem pár szélsőséges esetet és értelmetlen provokációt leszámítva ezek a felvonulások inkább viccesek, színesek.

Másik érv, mi van, ha a gyerek meglátja. Először is, igyekezni kell gyerekkel kerülni. Ha mégsem sikerül, és kicsi, akkor még úgysem érti, lehet azt mondani, hogy farsangoznak a bácsik. Ha meg nagyobb, akkor előbb-utóbb úgyis szembesül ennek a dolognak a létével, legalább a szülőtől hallja, hogy mi ez.
@kerdezoe: Kedves fogyatékos! Reméljük a tied nem lesz az.
@TetraB: Kedves Tetra! Ha megnézel ilyen felvonulás képeket, ott sajnos nem csak simán kézenfogva sétáló pároicskákat látsz. S persze lehet jönni a demagóg dumával, hogy nem kell odamenni gyerekkel annak, akinek nem tetszik. De pl. két éve pont akkor volt a szokásos évi Streetball verseny a Városligetben, tele 8-12 éves gyerekekkel (plussz futóverseny). Nem hiszem, hogy szerencsés egybeesés lenne a dolog.
@HUN_Sector:

Egyrészt olyat, ami kifejezi a magyar rendőrség és a magyar fegyveres testületek - kommunizmus és nácizmus előtti - hagyományaihoz kötődést. Másrészt a szabad, demokratikus nyugati világhoz tartozásunkat is. Emellett pedig - mint említettem - kényelmes és praktikus, továbbá költséghatékony.

Volna ilyen.
@TetraB: az a gond, hogy ez tanulható viselkedés. a homoszexualitás pedofiliával fűszerezve egy társadalom egyetlen tökéletes kapcsolatává válhatott görög közösségekben. afgánoknál is él a pedo homoszexualitás és gyerekkereskedelem népszokásként, mivel ez tanulható viselkedés. a hetero pedo is tanulható ahogy azt a lázadó mormonok és Mohamed követői (9 éves felesége volt!) mutatják ma is
@doci606: nyilván lehetne jobb helyen is, ebben egyetértünk. tőlünk nyugatabbra azért meg tudják oldani, hogy senkinek se legyen idegesítő a dolog.
Nem való a magyarnak ilyesmi, szarral dobálni egymást, betiltani, szabályozni, büntetni kell. Nem vagyunk feltörekvő nép. Mi olyan porosz mentalitású sunyi nemzet vagyunk.
Itt a politikus,a párt dönt és leszabályozza a csökönyös igavonókat, s azok pedig dagonyáznak tovább.
Viva Egyiptom! :)
Őszintén szólva én nem csodálkozom rajta, hogy betiltották a menetet. Ugyan nem értek ezzel egyet, de abban igaza van a posztírónak, hogy túl sok olyan probléma rakódott már rá, amiknek semmi köze a melegek büszkeségéhez, és előbb ezeket kellene megoldani, csak aztán kezdeni újra a vonulgatást, az eredeti értékek szerint. Kérdés, hogy így lesz-e, vagy megragad az egész a tiltás szintjén?
@LumPool: mi köze a feltörekvésnek ahhoz hogy a kukid berakod egy férfi popójába? mikor lesz BDSM és nekrofil felvonulás?
@TetraB: Látod, pont itt van a gond. Azt hiszem, a jóérzésű meleg el se megy. Sajnos ezen felvonulások két dologról szólnak: Politika, polgár pukkasztás.
Akkor meg minek? Ezen az alapon jogosak a támadások.
Én az Arrabona Intercity vágányára javaslom helyezni a felvonulást úgy, hogy jön a vonat!
@HUN_Sector: de hát ők pont beilleszkedni szeretnének, pont azokat a jogokat szeretnék megkapni, ami a heteró pároknak megvan: házasodni, a házastársuk gyerekét gondviselésbe venni, kórházi orvostól a házastársuk állapotáról tájékoztatást kapni, házastársként a másik halála esetén örökölni. Miért ne kaphatnák meg ezeket a jogokat?
@joco: Kedves joco!
Egyszerű kérdésem lenne: Mit kap a társadalom, a nemzet, az ország a melegházasságból?
Mi a haszna?
@joco: egy vak miért nem kaphat jogosítványt? ezt a kirekesztést!
@doci606: két ember boldogabban, bürokráciai buktatók nélkül élheti az életét. De megfordítom a kérdést, milyen kára származna a társadalomnak, ha ezeket a jogokat odaadnánk?
@joco: Kedves joco! Ez nem haszon. Ez félrebeszélés. A haszon az, amit egy férfi és egy nő kapcsolata adhat: gyerek
Gyerek, akiből adófizető polgár lesz. Ennyire egyszerű dologról beszélünk.
Lehet megint jönni a demagóg általánosításokkal a válásokról, szeretet nélküli családokról, stb. de egy társadalom alapja a gyermeket nemző család. Ez a jövő (hacsak fel nem találják az önnemzést ...).

A társadalom jövője pontosan abban van, hogy a család intézményét megszilárdítsa, hogy az olyan alapértékeket, mint hűség, szeretet megerősítse. Persze amíg az ilyen megmozdulásokat erősen támogató média inkább a VV és társait nyomatja, addig ez mindig egy nehéz küzdelem lesz.
@doci606: remek, vegyünk két esetet:
a) egy teljes jogú házas homoszexuális pár örökbe fogad egy vagy több állami gondozott csecsemőt, és adófizető polgárt nevelnek belőlük, több az adófizető
b) egy teljes jogú házas homoszexuális pár béranyaságon vagy már praktikákon keresztül gyerekhez jut, és adófizető polgárt nevelnek belőlük, nő a népesség, több az adófizető
c) nincsenek ilyen párok, mert a törvények nem teszik lehetővé, hogy legyenek, több gyerek marad állami gondozásban, olyan életük lesz, amilyen, de adót nem nagyon fizetnek majd

Melyik eset hasznos, melyik káros a társadalom számára?

A hűség és szeretet nem tudom, hogy jön ide, de szerintem azok a buziknál is értéknek számítanak.
@Capra: az baszna még be, ha a homárfelvonulás Újpesten lenne....
@joco: Kedves joco!
Rögtön az elején megbukott az elmélet. "ÖRÖKBE FOGAD".
Ahhoz, hogy legyen kit örökbefogadni, kell egy férfi és egy nő. Nem két férfi, s nem is két nő.
ENNYI!!!
A hűség és szeretet egyszerű módon jön ide. Ha nem a lélek, erkölcsromboló viselkedésmódot súlykolják az agyakba, ha nem majkaféle ...-t állítanak példaképként a fiatalok elé, akkor csökken az örökbefogadást igénylők száma, mivel normális (férfi-nő) családokban növekedhetnek a gyerekek.
@doci606: már miért kellene egy férfi és egy nő az örökbefogadáshoz? Ezt nem is értem egyáltalán. Az a gyerek már meg van születve, teljesen mindegy, milyen neműek a szülei, ha szeretik és rendes embert nevelnek belőle.
Kedves honfitársaim, magyarul olvasók,
nagyon nem értitek, miről szól a felvonulás, ezért leírok egy példát:
gyereked másik szülője meghal, egyedül neveled tovább, összejössz valakivel, aki örökbe fogadhatja a gyerekedet, és nem viszi el az állam, ha éppen te is meghalsz. De csak akkor, ha ellentétes neműt szedsz össze. Ha azonos neműt, akkor az állam el fogja venni a mostohájától a gyivibe, pusztán azért, mert mertél úgy dönteni, hogy nem azt csinálod, mint a többség. Ha csak azt lehet csinálni, amit a többség csinál, és ezt gondoljátok demokráciának, akkor bevehetnétek a piros pirulát, és rájöhetnétek, hogy valójában embergyárban léteztek, s nem társadalomban.
Nem a provokációról, vagy reklámról szól a felvonulás (akinek nem inge, ugye nem veszi magára) hanem arról, hogy a fönt említett joghézagok kitöltésére nincs egyéb nyomást gyakorló esemény, egész évben kussolás van buziügyben. Nagyon is érthető, hogy milyen sokan szeretnék, ha ezt az egyetlen eseményt is ki lehetne iktatni a közbeszédből, hiszen az arachnofóbiások is szeretnék kiirtani a pókokat a föld színéről, pusztán azért, mert olyan hatással vannak rájuk.
Ez a fölvonulás irracionális félelmeket és elfojtott vágyakat piszkál föl bennünk: van olyan azok közt, akik fölhorgadnak rá, akik csak szeretnének tényleg azzal kefélni, aki szembe jön, mert noha életében nem beszélt még buzival ilyenekről, de azt képzelte el valamikor (mert hallotta) hogy azok azzal kefélnek, aki szembe jön (a statisztikák szerint a félrelépés hetero körökben pontosan ugyanolyan elterjedt) hogy a normaszegésnek csak ezt a bárkit érintő esetét említsem. De ez egy más ügy, hogy miért is éljük meg provokációként sokan a felvonulást; a szervezői oldalról ez nem szerepel a célok közt, hanem a fönt leírt példához hasonló szemétkedések megszüntetése az egyetlen. Örökölni már lehet, tehát nem tud a párod unokahúga kirakatni az utcára húsz év együttélés után a (másik nevén lévő) lakásotokból, ha a párod meghalt, és ez is a felvonulások körül generált közbeszéd eredménye.
Tehát a haszna a társadalomra, a nemzetre az, hogy védi az állampolgárait. Aki pedig a felvonulástól akarja védeni az állampolgárokat, az evvel az erővel tiltsa be az internetet úgy ahogy van, tiltsa be a démonoktól hemzsegő rajzfilmeket, tiltsa be a lottót és játéktermeket, a cigit, a piát, a cukrászdákat, hogy még édesebbé és vonzóvá tegye a fiatalok körében azt, amit ki sem próbálhatnak, hogy önálló véleményük legyen róla. Szerintetek önálló vélemény nélkül újra nagy lesz a nemzet, vagy mi? A tiltások, „egyes kategóriájú jövő(nemcigány)generáció-termelő alanyok” és „kettes kategóriájú nemjövőgeneráció-termelő alanyok” konkrét jogi megkülönböztetése – ami valójában a család értékeinek megerősítése mögött kimondatlanul húzódik – volna a jövő záloga? Ezt is el lehet képzelni, de ezzel a gondolattal az embert az állathoz és a növényhez hasonítjuk, és emberként Istent játszunk, az élet fölötti uralmat eltulajdonítva tőle.
Nem itt tartana ez az ország, ha egy picit is ilyen szinten nem a bulvármédia által sulykolt, készen kapott képek (akár a bőrtangás buzi, akár a cionista plutokrata háttérhatalom kész képei) mentén lehetne manipulálni a jónépet, hanem vennétek a fáradságot, hogy belegondoltok a dolgok miértjeibe magatok, és mindeközben az egyetlen törvényt tartjátok szem előtt: szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.
@joco: Ez az alap gond, hogy nem érted.
De tudod, ahhoz, hogy a gyerek megszülessen egy férfi és egy nő kell. Biológia, általános iskola.
De ha a homoszexualitást helyezzük piedesztára, akkor nem lesznek gyerekek, aztán örömködhetnek egymásnak nagy szeretetben, amíg kipusztul az emberiség.
Nem hiszem, hogy a homoszexualitás a megoldása az árvaházaknak.
@joco: ebben nem értünk egyet. Egy család egy férfi és egy nő, a gyermek pedig 'szerelmük gyümölcse'. ha egy családban csak két anya van vagy két apa, a gyermek személyiségképe nagy eséllyel torzultabb, mintha egy tradicionális családban nő fel. nem vagyok pedagógus, se gyermekpszichológus, így azt sem tudom, a csonka családokban milyen énképpel gazdagodik. Ez az én meglátásom.
Továbbá ezért van most gondban a fidesz-kdnp. Ha engednek, oda a kdnp hitele. Ezt nem engedhetik meg. Ha nyakaskodnak, oda több tízezer szavazó, illetve szintén a hitelük.
Egy szó mint száz, visszatérve az általad elmondottakhoz, én elfogadom ha élettársi kapcsolatban élnek, sőt, örökölhessék egymás vagyonát. De a házasságot és a gyermeknevelési jogot elvitatom tőlük. Előbbit még csak-csak megkaphatnák, de utóbbival szemben a fentiek miatt merev az álláspontom.
@doci606: ne haragudj, de te vagy az, aki mellébeszél, nyilván igaz, hogy egy gyerek születéséhez kell egy anya és legalább egy hímivarsejt, én viszont egy már meglevő gyerek felneveléséről beszélek.
Senki sem emeli piedesztálra a buziságot, de ha van a társadalomban 8-10% homoszekszuális (mert volt, van és lesz is), és ezek jelentős része szeretne gyereket is, miért ne adjunk nekik? Miért érdeke az államnak inkább megtartani és borzasztó rossz életkilátásokkal 18 évesen kilökni ezeket a gyerekeket a világba? Nem érdeke.

@HUN_Sector: amit mondasz, hogy torzultabb lesz, félek, semmilyen kutatás nem tudná alátámasztani. Mit jelent az, hogy torzultabb? Elfogadóbb a mássággal (általában a mássággal, nem szigorúan a homoszexszualitással) szemben? Mert az valószínüleg tényleg lesz, de én ezt nem értelmezném torzulásnak. Sőt.
Ellenőrző kérdés, szerinted gáz, ha egy óvodába járnak arab, kínai, magyar és cigány gyerekek, nyitottabbak lesznek más bőrszínű/nyelvű embertársaikkal szemben, vagy torz lesz így a személyiségképük?
orgoványi erdőjáró 2011.02.15. 11:57:07
@Capra: az baszna még be, ha a homárfelvonulás Újpesten lenne....

Egyéniben ott nyomom napjában néhányszor. :p
@joco: ezért mondtam, nem vagyok gyermekpszichológus. Meglátásom szerint döntően befolyásolja egy gyermek fejlődését, ha csak azt látja hogy van 2 apukája, míg minden más gyermeknek van anyukája is. Vajon hogy szólítja őket, apu1 és apu2? Mi lesz a követendő példa amit lát? Két férfi csókolózik, együtt él, nincs nő az életükben. Akkor ez lesz számára a követendő példa. Ő is fiúkkal veszi körbe magát élete folyamán, ő is elkezd ismerkedni azokkal a dolgokkal amit otthon lát, rámászik más pasikra, mert ezt tartja normálisnak. Nem a CKM-re fog rejszolni, hanem a playgirl magazinra.
No és vajon a szülei mit válaszolnak neki arra a kérdésre, hogy miért nincs anyukája, vagy hogy hogyan született?

(jajj, erről eszembe jut egy jó vicc, nem kapcsolódik ide, de ha már születés:
Pistike megkérdezi apukáját, hogyan született.
-A gólya hozott - válaszolja neki
-És anyud meg téged?
-Minket is a gólya hozott.
-És a nagypapát?
-Őt is a gólya hozta.
-Nemértem, ebben a családban senki sem szeret b*szni?)

OFF vége.

Dióhéjban, az egészséges családkép, amely évezredek óta kialakult, két ellenkező nem által nevelt képet sugároz a gyermek felé.
Nézd meg az anyatermészetet. Nincs olyan, hogy egy oroszlánfalkában csak nőstények, vagy hímek vannak.
Ha a természet évmilliárdok alatt bebizonyította, hogy ez a működőképes, deviáns viselkedéssel hiába is próbálkoznak, nem tudják megcáfolni. Itt nem emberi jogokról van szó, hanem az élet rendjéről.
@HUN_Sector: de hát az orientáció nem három évestől felfelé alakul ki, hanem kb születéskor adott. Teljesen mindegy, egy gyereknek hány apukája vagy anyukája van. Vagy szerinted te azért lettél heteró, mert láttad a szüleidet csókolózni? A gyerek számára ebben a témában a követendő példa nem az lesz, amit otthon lát, hanem amit az élet kioszt neki.
en.wikipedia.org/wiki/Sexual_orientation

Olyan tényleg nincs, hogy csak azonos nemű egyedek legyenek, vagy ha van, az a populáció hamar kipusztul. Homoszexualitás viszont van az állatok között is:
en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
@Husi_Laci: Szerintem a szabad bulizás egy alapvető emberi jog, és ha tudnak embereket verbuválni a bulira, akkor bulizzanak ők is, attól még,h te egy prűd szoci család sarja vagy, vagy tudat alatt zavarna téged, hogy van aki hátulról támad, bár szerintem a lesbi filmeket benézed te is, csak ez egy jó téma amin lehet csámcsogni, meg elterelni a hülyéket a valós problémákról.
De az is lehet,h anyucid téged így nevelt, ilyen egyszerűen. Minden lehet, látod én veled ellentétben veled, több oldalról nézem a világot, s elfogadok olyan embereket is,akik vállalják magukat s kimennek, érezzék jól magukat.
Vagy olyan jó arc vagy,h betámadtak a múlt években? Mert akkor hűha! :)
süti beállítások módosítása