Az MTV szerint a Dolly Roll-t tudjuk az EU-nak felmutatni

2011.02.21. 08:00 baum

Létezik-e kínosabb dolog a magyar EU-s elnökség szempontjából, mint az új médiatörvény EU-s fogadtatása? Örömmel jelenthetjük, hogy az MTV által celebrált Halló Európa, itt Budapest! c. programsorozat zenei kínálatának sikerült mindent alulmúlnia. Nem lenne ezzel baj, ha nem a magyar EU-s elnökség hivatalos kísérő rendezvényéről lenne szó.

Várkonyi Attila (DJ Dominique) egy ideje a Magyar Televízió szórakoztató műsorainak főszerkesztője. Ismerve korábbi szerepét zenei életünkben, tőle oly sokat nem várhatunk minőségérzékben - például neki köszönhetjük a nyári foci VB dalának MTV-s feldolgozását is. Egy pillanatig nem állítjuk, hogy rossz ember lenne, vagy, hogy nem őszinte, amit csinál. Jótékonykodik, szervez, lelkes, ha rábíznák egy kisváros művházát, bizton mondhatjuk, hogy felpezsdítené a helyi hétvégi éjszakákat. Azt sem lehet mondani, hogy ami mostanában néha délutánonként megjelenik magyar zene kapcsán az állami tévében, az ne törekedne a kiegyensúlyozottságra. Valamelyik nap például nagy meglepetésemre Sziámiba és Hobóba futottam bele ott. Mégis komolyabban kellene venni ezt a pozíciót, és most elsősorban nem is arra a fejkendőre gondolunk. Nehéz elhinni, hogy nincs felkészültebb, kellő intellektuális háttérrel megáldott szakember, aki alkalmasabb lenne erre a feladatra, különös tekintettel, hogy a nemzet televíziójáról van szó.

Most egy parádés zenei felhozatalt sikerült előkaparni a mélyből. Többek között a Dolly Roll, az Első Emelet, a Bikini és Zoltán Erika hívatott megmutatni Európának, hogy mit tudunk hozzáadni a nagy közös halmazhoz. Egészen dermesztő. A koncertek után Fergeteg Party, ahol meglepő módon maga a mester, DJ Dominique szolgáltatja a muzsikát.

Köszönjük, MTV!

Széljobbról erős támadás éri az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházat, pedig az százszor vállalhatóbb, mint ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr372675095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajon Te kit léptettél volna fel?
Komolyan érdekel!
Dalriada, Misztrál, Ghymes, Bogányi Gergely, 100 tagú cigányzenekar, Dresch Mihály, MR Gyermekkórusa, Lajkó Félix, Napra... most így hirtelen.
@73: stílustól függetlenül olyan művészeket, akik vállalhatóak. Tudom, hogy a minőség egy szubjektív kategória, de azért valahol helyes értékítélettel mérhető is. Szóval, magam akár a Zuboly, Csík zenekar, a PASO, vagy Harcsa Veronika, Lajkó Félix, Parno Grast, vagy még hosszan tudnám sorolni kiket tudtam volna ezerszer inkább elképzelni. Az a lényeg, hogy se a zene ne legyen semmitmondó, se a szöveg ne legyen felületes, leegyszerűsített, és ne csak maximum közhely puffogtatásban merüljön ki. Igazából az húzott fel, hogy ezt úgy akarták eladni, mint a magyar EU-s elnökség hivatalos kísérőprogramja...
Vitray ebben nem énekelt? Vagy Juszt László? nahát...

@73: Quimby, Csík Zenekar, Kiscsillag, Zagar, Yonderboi, DJ Bootsie, Korai Öröm, Irie Mafia, Paso, stb stb stb stb stb stb stb stb.
De akár jöhet a kommerszebb is, Janicsák Vecától a Rúzsa Magdiig.
igazából mindegy, csak legalább az utóbbi 20 évből legyen valamilyen munkássága, ne csak a 80-as évekből... ez már elég is lett volna...
@baum: (a minőség speciel pont nem szubjektív, mert a jól kiénekelt hangszín az akkor is megvan ha valaki az élet nagy igazságairól értekezik vagy csak hogy egy szál bikinit hozott-e el az útra :)
@baum: Tudod, van egy olyan dolog, hogy intelligencia...Te egyértelműen az alternatív zenét szereted...akkor menj olyan helyre szórakozni. Attól, mert vki nem alternatív zenét játszik lehet jó. Én ott voltam szombaton, és az Első Emelet a dermesztő hideg ellenére állat jó koncertet adott. Élőben léptek fel, nem úgy mint a többi, akik play back nyomták. Szeretem, amikor valaki, ha nem az ízlésének megfelelővel találkozik, csak fikázni tud. Megjegyzem...a magyar zene napján, az általad felsorolt zenekarokat láttam megállás nélkül a tv-ben...sokaknak nem ez a magyar zene, főleg úgy, hogy még a nevük sem BÍR magyar lenni. Az Alföldi féle, pucér szamár méteres fallosszal előadott Szentiván-t meg...kikérem magamnak, de mivel nem érdekel, nem megyek el megnézni, de nem is írok róla fikázó cikkeket, pedig tudnék mit. Javaslom tedd ezt te is, ne írj baromságokat és ne akard ráerőltetni a hülye ízlésvilágodat a népre. A Dolly Roll, a Bikini és a többiek is mind...többet tettek le a könnyűzene asztalára, mint bármelyik felsorolt zenekarod.
@islanderannie:

Ez olyan dáridóncsápolósfajta vagyok című identitásbevállalós hozzászólás volt! Gratulálok!
@Mocca: Köszi....a dáridótól hányok...ha nem tudsz különbséget tenni a zene és a szutyok mulatós között, az legyen a te problémád. Szeva
tizedes meg a többieket kellett vóna
@Mocca: ez meg egy kegyetlenül beszűkült, nagyképű, sznob és elitista beszólás volt.

Gratulálok!
@islanderannie:
egyetértek - annyi megszorítással, hogy nem a huszonévvel ezelőtti sztárjainkat kellett volna tolni. Esetleg azt IS, meg a maiakból is.
@islanderannie: Korábban egy zenekritikus (nem emlékszem, h ki, nem tom idézni se őt, de ez most nem lényeg, mert úgy is kiderülne róla 2 kommenttel lejjebb, h dilettáns) HS7-tel kapcsolatos cikkébe írta, h manapság az igényes pop zenét alternatívnak kell hívni, mert a pop manapság annyira vállalhatatlan. Szétnézve a mai kínálat közt én ezzel csak egyetérteni tudok.

Dolly Roll, Bikini tényleg többet rakott le az asztalra? Nehogy az legyen az extra, h vki nem playback-kel tolja, és igen ez is az általad védett pop zene vívmánya.

Külföldiként bennem egy egész furcsa kép állna össze, látván h a magyar zene még mindig a '80 éveknél tart...
Ezeket a hozzászólásokat nekem most nagyon kellemetlen volt olvasni. Dolgoztam a Magyar Televíziónál és pontosan tudom, hogyan működik ott a rendszer. Teljesen felesleges Várkonyit fikázni. Az MTV rendszere úgy működik, hogy a mindenkori állam utasít, "Cirkusz kell a népnek, azt adjatok neki!". Azt, hogy ezt a cirkuszt miből prezentálja Phillip's tv, azt már nem mesélik el. Kérdezem én Tőletek, hogy nulla forintból milyen cirkuszt lehet csinálni? Pontosan tisztában vagyok az általatok felsorolt zenekarok tarifájával. Sajnos az egy egész estés műsor kereteibe nem igazán fér bele. A Teadélután című műsorba nagyon szívesen eljönnek zenélni 2 darab számot, amikor koncertjük lesz, vagy megjelent egy CD-jük és azt kell promozni. Olyankor a promoért cserébe bartel eljönnek. De egy nagy koncertfelvételre ingyen Te elmennél? A mai felkapott zenekarok nem. Akik meg igen, azokat láthattad a felvételen. Ezek a zenekarok mind jó barátai az MTV-seknek és jó néhányuk puszira, meg köszönöm-re volt ott, vagy azért, hogy halljanak róluk egy keveset...Persze fikázni mindent sokkal egyszerűbb, mint belegondolni abba, hogy egy szégyen szemre haldokló közszolgálati televízió, hogyan csináljon színvonalas műsort úgy, hogy a műsor készítőinek elmaradt fizetések miatt árverezik egyetlen lakásukat, miközben a felcsúti Ronaldo meg cirkuszt akar. Az MTV sajnos nem a BBC, pedig higgyétek el, indulásakor és utána még jó pár évig a BBC vett példát rólunk. Volt, hogy MTV-s műsort szinkronizáltak angolul és nem fordítva. Sajnos ma csak ilyen műsorokat tudunk produkálni, mert hagyták tönkre menni az MTV-t. De kérdezem én tőletek: Ádok fasztudjahonnanvankezelába Zoli halálgyenge playbackje, Lilu hadaró felvezetései, meg a sok tehetségkutatós playback mennyivel különb színvonalú?
A VB-dalt pedig ismét kár leszólni, tekintve, hogy a dalszöveg szinte pontos mása az eredetinek, vagy ugyanazt jelenti. Az, hogy a képi megvalósítás így sikerült...ingyenmunkával sajnos ennyit lehet kihozni.
Sajnálom, hogy ilyen az emberek véleménye az MTV-ről, pedig tele van tehetséges emberekkel, akik többre vágynak, de pénz nélkül ez lehetetlen.

Amúgy mekkora már a "szíjmelindaszatyor"? XD XD
süti beállítások módosítása