SZT tiszt Orbánék ciprusi nagykövete is

2011.03.09. 10:45 napon tamás

Az ügynökkérdés látványosan képes megjeleníteni a múltról szóló eltérő beszédeket. Ez a látványosság persze nem véletlen.

Az ügynöközés, immár jogállamunkban szükségtelenül fenntartott titkosságával és fontoskodó leleplezőivel együtt akkor kerül napirendre, amikor valakinek érdeke lehet, hogy erről szóljunk és ne másról.

Ez sem véletlen persze, ez ezért van így, mert az ügynökkérdés minderre mégiscsak alkalmas.

Alkalmas, mert a megoldatlanság miatt a titkosszolgálati személyekben továbbélve  hatékony hatalmat fejt ki az államszocialista diktatúra (aminek csak a diktatórikus jellegzetességeire figyelünk, társadalom- és gazdaságtörténeti összefüggéseire egy globális kontextusban alig) - a jelenben. És ez a hatékony erő, gazdagság, hatalom, pina, autók, business, civilkedés, alapítványkodás, sportegyesülgetés a morálisan megalapozatlan, egykori politikai rendszert piszkos módszerekkel fenntartók kezében megkérdőjelezi a "demokratikus jogállam" önmagáról sugárzott képét, identitását.

Erre következik rá, hogy ezzel az ovisan hatásvadász megjelenésű, de kevés új tényt föltáró listával bárki lehet leleplező. Checklist: Születés évszáma, él-e még, ismerős-e a név valahonnan, szakmából? És aztán usgyi a guglira.

Így lehet az, hogy rájövünk, hogy az egykori finnországi elhárító, majd a Gyurcsány-adminisztráció külügyminisztériumi főosztályvezetője, Lovró Csaba, Martonyi Jánosnak is tökéletesen megfelel ciprusi, rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként. Ami, valljuk be, inkább jutalom. A diplomata életpályamodell reklámfüzetébe illő befejezés.

Izgatottan várjuk Martonyi minisztériumának válaszát, miért vállalható számára Lovró és miért nem akkor az összes „ügynök”, "besúgó"," "SZT tiszt"? Végülis Lovró is egy diktatúrát tartott fenn. Csak ha már így a Bérczes Robit lemondattuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr112721165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Esztergomi vízumot Budai Gyulának! 2011.03.11. 10:11:25

  Mert valami oka csak van, hogy Leszámoló Gyula nem jut el Esztergomba kivizsgálni a 25 milliárdos hiányt és annak okait.  Pedig sokan és többször felhívták a figyelmét, hogy valami nagyon nem stimmel a bazilika környékén.  Nem rég...

Trackback: Megemelem a kalapom Lázár János előtt! 2011.03.10. 06:49:21

  Mert most nagyon jó ötlettel rukkolt elő:  Lázár János - amint az a törvényhozásnak szerdán benyújtott előterjesztéséből kiderül - az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényt új bekezdéssel egészítené ki, amely kim...

Trackback: A korrupció melegágya (II-III. egybevont lecke) 2011.03.09. 13:07:30

II. A médiaalkotmány révén a sajtó alaposan szabályozott lett. Azt nem állíthatjuk, hogy cenzúra alakult volna ki. A cenzúra esetén ugyanis jól lefektetett, egyértelmű szabályok szerint működik a rendszer.De itt nem erről van szó. Olyan közálla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajon rokona-e Lovró Adriennek, aki az izraeli ABLON vezetőjeként a korrupt választott bírósággal és a nonszensz igényével megpróbálta szétbaszni a BVM-Épelem nevű céget és többszáz magyar munkavállaló megélhetését?

vajon véletlen, hogy ők is zsidók?
mer'őtetet megzsarolták és fenyegették, családilag, ha nem írja alá önként....
ezzel jönnek majd ha az ő kutyájuk kölke is az alomba szart...
@tót, vajon te mi vagy? Egy féreg? egy csótány? vagy egy szerencsétlen hülye?
Uraim! Lovrót nem gyurcsány küldte ki nagykövetnek. Mert ha igen, ez a cikk nagyon nagy csúsztatás!!!!
@tót, hacsak nem árpád: Értem én hogy frusztrál valami a gyenge életedben, de mi a faszért kell mindig ez 'zsidóbuzilbsicigány' duma?
Dolgozz és te is lehetsz sikeres :)
Bár ez a nehezebb út ugye nagyonmagyar barátom?
Szóval a neten utánanéztem, Lovrót Gyurcsányék idején küldték ki nagyklövetnek. Tehát csúsztatás a cím és csúsztatat az Index is a felkonffal.
Hű, de csúnyán benézték. Mert szerintem nem akartak olyan személyt belerakni aki hozzájuk is köthető.
@medve2

Mit csúsztattunk? Martonyi a kormányváltáskor NEM HÍVTA VISSZA tehát nagykövete neki, amúgy Gy-ról annyit mondunk, hogy KÜM fővezető IS volt alatta. azt sem értem amit az Indexről beszélsz, nincs benne Gy-ány.
ott van feketén fehéren
@medve2: Helyes szövegértelmezéssel fel lehet oldani a problémádat a poszttal kapcsolatban.
2006. augusztus 24
"Cipruson a külügy jelenlegi személyzeti főnöke, Lovró Csaba veheti át a nagyköveti hivatalt. Ő finn szakosként és többszöri finnországi kiküldetés után kerülhet a napfényes, földközi-tengeri országba."

hvg.hu/itthon/20060824nagykovet

Igen? Igen.

medve2 2011.03.09. 13:29:33
Uraim! Lovrót nem gyurcsány küldte ki nagykövetnek.

Martonyi pedig nem hívta vissza. igen? igen.
@Rob67: miért nem egyből azt mondod, hogy a munka szabaddá tesz?

@CubΕ: én egy ember vagyok, akinek felfordul a gyomra a náciktól. arról már nem én tehetek, hogy van egy olyan népség, ami többnyire nácikból áll és jelenleg is náci bűncselekményeket követnek el.

a férgezést meg tartogasd a zsinagógába...
@napon tamás: 2006. augusztusában ki volt a miniszterelnök? Fletó? Fletó. Seggfej. Nem elég, hogy manipulálsz, de még hülye is vagy?
@medve2:
teljesen meg tetszettél őrülni.

1. a cikk nem állított h, Gy-ány nevezte-e ki vagy nem ezt te vetetted föl kétszer két ELLENTÉTES kis kommenetedben

medve2 2011.03.09. 13:29:33
Uraim! Lovrót nem gyurcsány küldte ki nagykövetnek. Mert ha igen, ez a cikk nagyon nagy csúsztatás!!!!

medve2 2011.03.09. 13:36:08
Szóval a neten utánanéztem, Lovrót Gyurcsányék idején küldték ki nagyklövetnek. Tehát csúsztatás a cím és csúsztatat az Index is a felkonffal.

2. Elmondtam neked, h helyes a meglátás még hvg linket is kaptál hozzá. Ki mondta akkor szerinted, h nem ő delegálta ki? Éppen ez (is) a lényege a cikknek, titkosszolgálati hátterű komcsi áppárátcsikot foglalkoztatnak tovább O.V. és Martonyi. Ezért írtunk róla nem másért. De te olvasni nem tudsz. És ez kár.
@medve2:
szóval ha nem gyurcsány küldte ki (ahogyan tévedted első kommentedben) és ha a gyurcsány küldte ki (amiről nem írtunk konkrétan, csak h előző kormány embere) mindenképpen - hogy is mondtad - csúsztatunk? Teljesen idióta vagy. Ha már ad hominem fröcsögünk.
Te, egy kérdőjel valóban lemaradt. De Lovrót Fletó küldte ki nagykövetnek. Vagyis a cikked csúsztatás, megpróbálod a mostani kormányra kenni. Nyilván elolvastad a címedet. Amúgy Orbánon nem kérheteted számon, mert múlt péntektől tudjhatja, hogy SZT tiszt volt. Szóval felsültél, mint a rottenbiller. Vélhetően ezért kevertek le pillanatok alatt az Indexről.
@medve2:
Ez butaság. A nagykövet most is az MK-t képviseli. És annak mostani Kormánya a megbízólevelét nem vonta vissza, pozíciójával egyetért. A felelősséget viselik, ha tényleg lusztrálni szeretnének, a külképviseleten végigmentek volna. És ugye nem tetszetted azt gondolni, hogy tőlünk kellene tudniuk? Egyszerűen nem zavarja.

És itt nem rákenésről van szó, hanem a következetesség számonkéréséről. De te majd úgyis azt olvasol amit szeretnél és nem azt amit leírnak.
Te, csűröd-csavarod, de gyengén nyomod. A nagykövetet Fletó küldte ki. A Mostani kormány legfeljebb múlt péntek óta tudja, hogy SZT tiszt. Örültél, hogy fantasztikusat alkottál, de valójában nagy baromságot írattak veled, főleg ami a címet illeti, mert manipuilálni akartál.
Magyarországon mennyi olyan ember élhet aki Romániából költözött át és a secu tagja volt ? Van-e valakinek erről elképzelése ?
@medve2:

... te! A kommunista ügyész, Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos sem zavar, mint ahogy a jelenlegi Orbán kormány AVH-jának katonai titkosszolgálatait, az előző Orbán kormány NBH-jának polgári titkosszolgálatait irányító igazgatóhelyettese, az a Horváth József, III/III-as operatív tiszt, aki az ellenzéki időkben, a két volt titkosszolgálatokat felügyelő fideszes politikus, Kövér László és Demeter- ilyen nevű embert nem is ismerek - Ervin irányításával az árnyék titkosszolgálatot, az UD ZRT-t tulajdonolta-irányította?

www.youtube.com/watch?v=8LM96N8hZjU&feature=related
www.youtube.com/watch?v=jpo-5b8BvxQ&feature=related
www.youtube.com/watch?v=uEraHENtJ7U&feature=related

kep.index.hu/1/0/175/1758/17589/1758941_3fd5a72701f23e5107f923b0a5f54c74_wm.jpg
@ki kicsoda: Sköcök. Az UDZ zavar titeket? De baszki, akkor miért kezdtétek ki Martonyit. Ráadásul ilyen hülyeséggel, hogy Fletó nagykövetét és személyügyi külügyesét az ő nyakába akarjátok varni. Akartatok egy jó kis akciót,csak elcsesztétek. Nem kellett volna manipulálni, akkor talán jobban jártatok volna.
süti beállítások módosítása