Belvárosi pionírok

2011.05.18. 09:07 az okos pipacs

Oké, hogy erősen úgy tűnik: rohad szét körülöttünk az egész világ, de azért vannak jó példák is. Mint amikor egy Hunvald-féle gigahotel építése ellen úgy összekapják magukat egy utca lakói, hogy a végén egy életerős, működőképes közösséggé alakulnak, ráadásul az erre aligha alkalmasnak tűnő környéken, félúton a Blaha és a Keleti pályaudvar között, a Barát utcában. Megszervezik az olcsóbb és egészségesebb termelői zöldségek elosztását, utcabált szerveznek önerőből, és, ha beül egy hajléktalan zenét hallgatni meg kér egy zsíroskenyeret, akkor megkínálják őt is.

Akinek nagyon vágyik még a lelke a szerethető, működőképes jó példákra, az turkáljon a Humusz Nulla Hulladékos oldalán. Egészen brutális bátorságú pionírok vannak: komposztálnak egy belvárosi ház udvarán, mire megjelennek a cinkék, mátyásmadarak és csökkennek a szemétszállítási díjak. Egy iskolában ivókutat építenek, hogy kevesebb cukros üdítő fogyjon; és vannak emberek, akik olcsóbban, egészségesebb tejet vesznek a flakonjukba. Ilyenek. Balpop a gyakorlatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr862910851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kié itt a tér? 2011.05.19. 02:39:16

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }A Terézvárosnak, Budapest egyik vigalmi kerületének lassan megváltozik az arculata. Az önkormányzati képviselő-testület többségi frakciója és a polgármester asszony megkezdte a visszafoglaltház-akciók sorozatát. A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hihetetlenül fantasztikus minden, amit leírtok, szuperek ezek a kezdeményezések, és őszintén mondom, hogy közel állnak hozzám az ilyen dolgok. Nade miért dobjátok oda a végére, hogy balpop. Hát már miért lenne ez balpop. Az ilyen kezdeményezéseknek legalább annyira vannak jobboldali hagyományai is, a társadalmi kohéziónak konzi gyökerei.
@Krokodil: a társadalmi kohéziónak tényleg vannak jobboldali gyökerei. de van egy nagy bajunk a jobboldali hagyománnyal. az, hogy természetesnek veszi, hogy kevesen uralkodnak sokakon. mi ezt nem akarjuk. ez a balpop. a kommunista diktatúrát, meg amit a rendszerváltás után nálunk baloldalnak neveztek, kb. pont annyira nem állhatjuk, mint te.
süti beállítások módosítása