A Tarlós folyó megmentése

2011.05.20. 09:12 miket

Tarlós István bebizonyította, amit már megválasztása előtt is vártunk tőle: tökös legény! Véghezviszi, amit kigondol, nem törődik a népakarattal, a nép úgyis buta, nem tudja mi a jó neki. Nagyon vártunk már egy ilyen vezetőt, aki elébe megy a dolgoknak, nem magyarázkodik, hanem egyszerűen meglépi, mert oly magabiztos, és oly megfontolt.

Majd a jövő biztosan igazolja. Ki fog emlékezni már 5-6 év múlva a Moszkva térre? Á, csak néhány generáció használta a nevet, egész élete során. Az igazi belevaló választás sokak szerint a Brüsszel tér lett volna. Én mégis úgy gondolom, az igazi lépés az, ha előre indul az ember. Ez az átnevezésesdi reményeim szerint csak egy próba, hogy mi az, amit kibír a városi néplélek. És lám, egy ilyen mélyen beivódott status quo megváltoztatása nem vált ki komolyabb ellenállást, mint egy néhány ezer fős Facebook-csoport és néhány hencegő blikk cikk.

Ezek után jöhetnek az igazán előre mutató, és városmegújító nagy dolgok: például az autós lobbi lenyomása és az élhetőbb város. Lelkesen várjuk a Polgármesteri Hivatal névjavaslatait a Duna-parton kialakítandó parkra. Ha ezt Tarlós megcsinálja, tőlem elnevezhet Woodstock minden fellépőjéről egy fát. A legjobb lenne, ha majd 100 év múlva a folyó partján üldögélők is büszkén nézhetnék a Tarlós folyót, mert szeretett polgármesterünknek lesz legalább annyi érdeme a város és folyó összekapcsolásában, hogy átnevezhetjük róla a Dunát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr872917792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása