Hogy néz ki az irredenta propaganda, ha van CGI

2011.10.25. 08:08 napon tamas

Miközben Izrael nem hagy fel a ciszjordániai telepítésekkel – amely a palesztin álláspont szerint feltétele lenne a béketárgyalások újraindulásának -, az ENSZ főtitkára a Biztonsági Tanácshoz továbbította a palesztin állam tagfelvételi kérelmét (amit a BT várhatóan elutasít). Izrael már nem csak a 67-es háború területszerzésének önvédelmi és jogszerű jellegét emeli ki védekezésében, hanem a magyar revíziós liga húszas évekbeli retorikájával – mivel az etnikai arányokra hivatkozni nem tud, ahogyan Magyarország sem nagyon tudott – a terület geostratégiai, biztonsági, ellátás-stratégiai nélkülözhetetlenségének és az állam „életképességének” lózungjaival érvel. Amely persze reális érdek, de a nemzetközi politikának nem éppen a legmagasabb eszményei (ld. népek önrendelkezése) szerinti szöveg.

Itt van például ez a tuti kis videó:

A magyar Revíziós Liga számokat, táblázatokat, térképeket bevető francia és angol nyelvű győzködése akár így is kinézhetett volna, ha van a húszas években CGI.

A világ közvéleményének meggyőzésére szánt magyar irredenta propaganda sok esetben ma már nevetséges esztétikával, de Rothermere bárón kívül legalábbis bizonyíthatóan eredménytelenül győzködte a világ közvéleményét. Izraelnek pedig most olyan területekről kellene lemondania, ahol a dokumentálható történelemben sohasem voltak többségben a zsidók.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr893309657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Erdélyt vissza!” – most a Szabadság téri játszóteret rondították össze 2011.11.28. 22:02:39

Egyre keményebbek a Szabadság téri firkálók: most, hogy a szovjet emlékművet szigorúbban őrzik, irredenta felirataikkal a játszótéren folytatják a harcot Erdélyért. A kisvonat mászóka oldalaira az „Erdélyt vissza!”, „Vissza mindent&rd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis videó, kár így lehúzni.
A magyar történelemmel összemosni sem jófejség, különösen csak fricskázás miatt. Igen, tök jó lett volna, ha Apponyi projektorra dobhatott volna egy ilyet a laptopjáról. Bár a trianoni határokat éppen geostratégiai okok miatt nem az etnikai határokon húzták meg, így egy hasonló CGI-t épp a románok mutattak volna be, nem a magyarok. Itt tehát van némi ellentmondás is.
Fantasztikus!!! :-D És még az is hogy összeillik, hogy a "nyugati világ" érdeke az bolsevizmus/iszlám elleni harc.
A palesztinok nem érvelhetnének még sokkal nagyobb terület visszakapásáért a "terület geostratégiai, biztonsági, ellátás-stratégiai nélkülözhetetlenségének és az állam „életképességének” lózungjaival"?
Azonban ne felejtsük, van jogos és jogtalan irredentizmus. Izrael Palesztina '47-es felosztásakor hivatalosan kapott területeken túli irredenta szándékán igazságtalan lenne, mivel például a mai gázai övezet soha nem volt az övé (még a régi Izraelé sem), a többi is csak több mint két évtizede.
Ezzel szemben pl. a magyar, a dél-tiroli osztrák, a mai Ny-Lengyeloirszág-i német ajkú, saar-vidéki német, isztriai olasz, lengyel és finn igazságos és kívánatos.
Egyébként tényleg jó lenne egy ilyen bemutató nekünk is.
Trianonban gondolom szinte cél is volt Magyarország ellehetlenítése, szóval kb. hiába érveltünk volna ilyenekkel. Hát nem is lehet megvédeni a magyar határokat. :(

Csehszlovákiának viszont elfogadták a hasonló érveit amikor hajózható folyókat akartak.

Ezek szerint kevésbé múlik a prezentáción, sokkal inkább a politikai hátszélen.

Ettől még a prezentáció érdekes :)
@Kuku:
Az integer revíziónak, és Apponyi "organikus egység" és "alacsonyabb kulturális szintű népfajok" érvei nem a nemzeti önrendelkezés elvei szerinti érvek voltak. Ha tisztán etnikai elv érvényesül, a mai határokhoz képest persze még mindig pluszban lennénk.
A népek önrendelkezése is jogos igény, de mindenkinek csak addig terjednek a jogai, amíg a másik hasonló jogait azzal nem sérti. Izraelnek sem lenne semmi baja a palesztin arab állammal (mint ahogy 1948-ban sem lett volna, azt is a másik fél utasította vissza), ha azt félig nem egy terrorista-szervezet vezetné, és a leendő Palesztinának nem lenne nyílt szándéka, hogy függetlenné válásának másnapján megtámadja Izraelt és a zsidókat belenyomja a tengerbe. Ennyi.
süti beállítások módosítása