Világ spekulánsai, egyesüljetek!

2011.11.19. 08:32 Fent és Lent

Sikerült, megint belefutunk IMF papa karjaiba. Annál, ahogy Matolcsyék idáig elvezették az országot, már csak az dühítőbb, hogy olyan országban élünk, ahol civilizált, mainstream ellenzéki véleménynek számít forgatni a saját gyomrunkban a kést, és ezen örömködni. Az utóbbi másfél év gazdaságpolitikájának következménye, hogy idáig jutottunk, ez tény. Szomorú következménye annak, hogy a kormány szabadságharcot hirdetett különösebb tartalom nélkül, ráadásul nem vette figyelembe a realitásokat: azt, hogy a forintot kistérségi helyzetéből adódóan könnyű támadni necces helyzetben, amit könyörtelen spekulánsok persze, hogy kihasználnak érzelmek nélkül. Spekulánsokból itthon is jól állunk.

A Tóta W. nevű közéleti szélhámos például, aki állami pénzekből gyártott vadkapitalista tanmeséket Gyurcsány idején a köztévébe, miközben tömegek vesztették el az állásukat és szorultak ki az egészségügyi ellátásból, aki elfelejtett felháborodni azon, hogy kenyéradói kicsit széjjelbaszták a gazdaságot és az államháztartást, most annak örvendezik, hogy „ha szerencsénk van, ideérnek a szövetséges ejtőernyősök, és átveszik az ország irányítását, épp úgy, mint Líbiában“.

Tóta W. most nagyon boldog, mert végre nem Gyurcsány, hanem Orbán csinált böszmeséget. És le lehet írni, hogy Orbán Viktor elkúrta! Így az már nem fáj nekünk, hanem direkt jólesik. Tóta W. elmondhatatlanul boldog, hogy “bennszülött” kormányunk van, aki “egy büfé vezetésére se képes”. Még boldogabb, hogy Viktor visszatántorgott a neoliberális vályúhoz, hiszen a hazai jövedelmek külföldre csorgatása államadósság formájában az egyetlen nyugaton is elfogadott módja a félperifériás szolgaságnak. Úgy kell nekünk, nem-nyugati, civilizálatlan állatoknak!

Tóta W. észjárását hűen bemutatja ez az általa írt kis rajzfilm. Mi pedig majd kitaláljuk, kik vagyunk és mit akarunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr23394450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... nem T.W.A. észjárásával van hiba ...
Nem egészen értem, mi a bajod ezzel a filmmel. Az úgy igaz, ahogy van. Ebben semmi vadkapitalizmus nincs.

Tótát nem mentegetem, mert szokott kapitális marhaságokat is mondani, de én nem éreztem, hogy különösebben örült volna Orbánék kudarcának. Az, hogy ez egy jó irányba tett lépés, azt mindenki elismeri. Te talán nem?
"Tóta W. észjárását hűen bemutatja ez az általa írt kis rajzfilm."

Ez a mondat kábé úgy hangzik, mintha azt mondanád: "A kapitalizmus rothadó állapotát hűen bemutatják ezek az coca-cola-mámorban fetrengő fiatalokról készült képsorok."

Demagóg, na.
Ööö...
Biztosan ezt a videót akartad berakni?
Mert az teljesen rendben van.
Sőt: de jó lenne már olyan Mo-n lakni, ahol erről nem kisfilmeket forgatnak, hanem meg is valósítják, ezer százalékosan.
Mint a világ összes normális helyén.
Álljon meg a menet Fent és Lent! Ha nem te és fideszes cimboráid forgattatok volna 8 évig tőrt - ahogy írod - az előző kormányok gyomrában, akkor már nem itt tartanánk. Ha lett volna ennek az akarnok törpének annyi esze, hogy más farkával csalánt verve hozták volna meg a szocik azokat a törvényeket, amik jól jöttek volna neki is, de nem volt.
Ja, csak az a háborúzási kényszere ne lenne állandóan orbánnak. Szólni kéne, kijöhet már az erdőből. Vagy talán magától is kijön már feltartott kézzel.
Belenéztem a jobbos médiákokba és hát eléggé röhejes bizonyítvány magyarázatokat hallottam-láttam.
Tejes gőzzel védték a jelenlegi gazdaságpolitikát,hiszen szerintük nem is lehet ez másként. Magyarázták a megmagyarázhatatlant, és többek között továbbra is úgy szidták az IMF-et, mintha ők erőszakkal köteleznének most minket arra, hogy azonnal sétáljunk be a karmai közé.
Ez nem kötelező, hiszen nem ők szívóskodnak, hogy mindenáron pénzt akarnának adni, jóval kisebb kamatért, mint a piaci. Csak hát azok a kurva feltételek ne lennének.
Miután az állampapírok szart sem érnek, a bóvli már a spájzban, de a hazugságkelepcéből még mindíg nem tudnak kikecmeregni és mondani Egy Becsületes, Őszinte Mondatot.
Mégis, most, hogy komoly bejelentésre volna szükség orbán részéről, hol lapítanak napok óta? Máskor naponta ugrik ki valamelyik szavahihetlen macskajancsi sajtótájékoztatókon és hazudik a szemünkbe.
@Spániel:már megbocsáss,de ennek az oldalnak semmi de semmi köze a fideszhez,én elég régóta olvasgatom. Ha fordítanál egy kis türelmet arra,hogy végigolvasod a cikkeket,akkor talán erre magadtól is rájönnél.
de azért csodás látni, hogy mennyire beindultál,remélem jót tett a vérnyomásodnak,hogy a vasárnap délutáni zorbánozásodat megtehetted egy olvasott fórumon.
Nekem is elképesztően negatív a véleményem a kormányról,de én azt hiszem képes vagyok normális keretek között kifejteni,és nem mint egy idegbeteg,ostoba frázisokat csattogtatva.
A cikk pedig arra próbál reflektálni(ha ezt nem értenéd meg)hogy nemsokára egy olyan időszak fog következni,amire senki sincs felkészülve,ennek ellenére most meg mindenki tapsikol,mert hogy a sátáni orbán/matolcsy/fidesz,hogy beégett.
Igen beégtek,és ki is járt nekik a beégés. Csakhogy,ha ezen kicsit túl nézünk...
Ami most jön, azaz IMF feltétlek teljesítése,az kegyetlenebb lesz,mint bármilyen eddigi orbáni megszorítás. Ezt valahogy pedig úgylátszik az ellenzéknek egy bizonyos része képtelen megérteni, és hallelujázik az IMF bejövetelének. És ennek szószólójaként Tóta W leír olyan baromságokat,hogy: "ha szerencsénk van, ideérnek a szövetséges ejtőernyősök, és átveszik az ország irányítását, épp úgy, mint Líbiában“.
Az lesz ám a "szerencse",valóban.... Fogalmuk sincs arról,hogy mi vár ránk. Ha nem hiszel nekem,akkor pedig kezdj el olvasgatni nemzetközi (hangsúlyozom a nemzetközit,mert már a magyar média elkezdte nyomatni,hogy igazából az imf mennyire jó és hasznos,és kellemes,és ÍGY leszünk majd térségbeli vezető állam) sajtóban,az imf tevékenyéségről más országokban...
@nehéztüzérségiágyunaszád: lényegében neked is igazad van, de sajnos már nem tudok - sokadmagammal együtt - eltekinteni végre egy kis kárörömtől.
Tudom, kurvára megszívjuk az IMF-et, de az a véleményem, és gondolom, neked is, hogy 2/3-dal és ilyen nulla ellenzékkel nem lett volna szabad idáig jutni. Annyi jószándékú figyemeztetést és tanácsot kaptak és szartak mindenre. Nagyon sok idejük és tapasztalatuk volt, hogy alaposan, naprakészen vegyék át a kormányzást és ilyen felhatalmazással jól feleljenek meg.
Sajnos, a nemzetközi pénzügyi sajtó már a kezdetektől figyelmeztette a kormányt a baklövéseire és következményeire. Olvasom. De hát a harc az harc, ugye?
Sajnálom az országot és benne magamat, hogy egy ilyen erőszakos, dilettáns csürhe vitte majdnem csődbe. És nagyon félek a jövőtől. A közeljövőtől.
A gőzt mindig ki kell engedni!
Tótát egyébként nem olvasom, ez csak a saját puffogásom volt.
Tóta W mindig korrekt volt, bár kicsit éles.
Ez persze nem tetszik Orbán gyalázatos védőinek.
Ma itt tartunk:nepszava.com/2011/11/magyarorszag/orbannak-mennie-kell.html

'A gazdasági ámokfutás mellett semmi mást nem tett Orbán, minthogy lerombolta a jogállamot, felszámolta a demokráciát, bebetonozta saját hatalmát, megpucscolta a demokratikus alkotmányt, a hatalom kizárólagos birtoklásának megszerzésére törekedett. Felszámolta jogilag a médiaszabadságot, elfoglalta a közmédiát, lerombolta az egészségügyet, elüldözi az orvosokat és az értelmiséget az országból, felszámolta a hatalmi ágak szétválasztását, a fékek és egyensúlyok demokratikus rendszerét, törvénysértő törvényeket vezetett be, mert felfüggesztette és csorbította az alkotmánybíróság jogosítványait, visszamenőleges hatályú törvényekkel felszámolta a jogbiztonságot, koncepciós pereket indított a politikai ellenfelekkel szemben, felszámolja az érdekvédelmet, a sztrájkjogot, egy fasiszta állam alapjait vetette meg. Rátámadt nemzetére, korlátozza a vallásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, felszámolja a világnézetileg semleges oktatást és véget vet az önkormányzatiságnak. Magyarországot századokkal vezeti vissza a felvilágosodás előtti korba, a sötét középkor ideológiai szintjére. A nyomor közepén ellenőrizetlen milliárdokat tolnak a katolikus egyházba, amely az elnyomó rendszer elsőszámú ideológiai támasza.

Orbán Viktor a rendszerváltás utáni Magyarország rákfenéje, az ország rákos daganata, átka. Ez az ember lezüllesztette a közgondolkodást, meghonosította a gyűlölködést, a faji kirekesztést, elbutította a magyar népet, megutáltatta és felszámolta a szabadságot. A magyar történelem egyik legpusztítóbb és legkártékonyabb figurája, akinek bíróság előtt kell majd felelnie a tetteiért, és akinek mostantól fogva nemcsak mennie, hanem takarodnia kell a közéletből örökre. Mindazokkal együtt, válogatás nélkül, akik a Fidesz nevű pártjában ehhez az ámokfutáshoz asszisztáltak.
"- Azt gondolom, hogy az IMF berántása a képbe nem egy őszinte gazdaságpolitikai belátás és irányváltás eredménye, hanem egy hirtelen pánikreakció volt. Az előzmények, a bejelentés körülményei és az azt követő ellentmondásos kommunikáció számomra azt sugallja, hogy itt nem várható, hogy gyorsan közös nevezőre jutnak. Nem gondolom, hogy a kormányfő könnyen fogja beáldozni a tárgyalóasztalnál az ed...digi politizálását karakteresen meghatározó intézkedéseinek egy sorát, hiszen itt már a személyes politikai hitelessége is a tét. Éppen ezért, és az euróövezeti krízis nagyon gyorsan eszkalálódó természete miatt, még mindig óriási szerencsére van szükségünk ahhoz, hogy elkerüljük a legrosszabbat."
Szalay-Berzeviczy Attila egykori tőzsdeelnök
hát ez meg mi? egy cikk, ami semmiről sem szól azpn kívül, hogy tóta w idióta, aztán berak egy teljesen reális és okos kisfilmet. akkor most ki az idióta, és hol is vagyunk?
az ilyen eszetlen, gyűlölködést szító cikkekre ott van a magyar nemzet meg a magyar hírlap, és azok ütősebben is nyomják, mint jelen blogszélhámos :-)
Elképesztő, hogy sokaknál a tényszerű, nyugodt észérvek és a realizmus mennyire kiveri a biztosítékot. Mert Tóta W. maga a kőkemény logika és tényszerűség.

"kenyéradói kicsit széjjelbaszták a gazdaságot és az államháztartást"

Hogy ezt az elmúlt másfél év után így le merted írni... hát az kemény arcbőrre vall.

Tóta W egyáltalán nem örül Orbánék nevetséges, agresszív, hazug bénázásának. Csak dokumentálja. Ébredj fel.
A poszt szerzője jól érzékelteti TWA észjárását (amelynek a kisfilm, minden ellenkező híresztelés ellenére, tökéletes lenyomata): vaslogika, azzal az apró szépséghibával, hogy eredménye a gyakorlattal összevetve nyilvánvaló hülyeség. A fenti kisfilmben pl. úgy érvel a falusi iskolák megszüntetése mellett, teljes meggyőződéssel, hogy nyilvánvalóan a közelébe sem ment egynek sem, valamint így messziről is tárgyi tévedései vannak. A falusi iskolák fenntartási költségéről az exfőnöke elvégeztetett egy kalkulációt, amelyből az jött ki, hogy ezek a napi utaztatás, a bejárás és iskolabezárás járulékos költségeivel vannak partiban. (Az exfőnöke persze ezek után is azon az állásponton volt, hogy a falusi iskolákhoz "érdemes hozzányúlni", miután két perccel korábban mondta ki a gazdasági megalapozatlanságról szóló verdiktet, azaz az iskolákat nem "gazdasági" alapon kellett volna bezárni, az csak a szöveg volt, de mindez itt csak mellékszál, nem érdekes). Az is mellényúlás, hogy aki megteheti, az iskola milyensége miatt viszi városba a gyereket. Tévedés, azért viszi a városba, mert a sajátos viszonyok miatt az osztályoknak néhol mára vagy fele cigány - amivel faji szinten nincs, oktatási-kulturális szinten azonban a gyakorlatban van gond. Azt viszont kétlem, hogy ezen gond megoldására a falusi iskola bezárása volna a megoldás (persze ha a cigányok felzárkóztatását kompletten el akarjuk lehetetleníteni, akkor lehet). Arról nem beszélve, hogy eközben szó sem esik azon gyerekek idejének ellopásáról - életminőségének rontásáról -, akiket ez az ökörség ingázásra kényszerít. Mondjuk, úgy nyolc évre. Az smafu, nem tétel. Fel sem merül. Ez jellemző TWA-ra - az okos, "vaslogikával" végigvitt, mégis cinikus, "értéktelen" gondolkodásmód. Teljesen összhangban azzal, ahogy a szerző megítéli.
Hát ez a poszt eléggé "savanyú a szőlő" típusú lett. Az ellenzék nem nem annak örül, hogy szükség lett az IMF-re, hanem annak ,hogy végre véget érni látszik az az ámokfutás, ami az elmúlt másfél évet jellemezte. Ráadásul kezd egyre unalmasabbá válni, hogy a kritizálókkal szemben az az egyetlen ellenérv, hogy anno nem volt ekkora nagy hangja. Ez csak azt jelzi, hogy nincs VALÓDI ellenérv.
"Az utóbbi másfél év gazdaságpolitikájának következménye, hogy idáig jutottunk, ez tény"
Meg az előtte levő 70... :)
"Minden faluban nem lehet templom" (a videóban).

Én bírom Tóta W-t, de tényleg régen járhatott vidéken - igenis minden faluban van templom, van ahol 2 is. :)

Az alsó tagozatokat szerintem nem lenne szabad körzetesíteni addig amíg a gyereklétszám le nem csökken 7-8 alá. Mégiscsak egyszerűbb a tanárokat utaztatni mint a gyerekeket. És az alsó tagozaton a labor meg a csontváz nem is téma még.
süti beállítások módosítása