Titkos alku Orbán és Tarlós között?

2011.11.29. 09:48 volankombi

Mint tudjuk, a BKV már megint igen nehéz helyzetben van, Tarlós István a közelmúltban levelet is írt a miniszterelnöknek ezügyben. Nem tudjuk, milyen tárgyalások zajlanak a háttérben, de az biztos, hogy a BKV igazán megtesz mindent, hogy elősegítse a megegyezést - alig pár nappal a segélykérő levél kézbesítése után szimbolikus módosítást hajtottak végre a 990-es busz járatán:

2011.11.25 14:10

December elsejétől a 990-es autóbuszok útvonala új megállóval gazdagodik. A buszok Rákoskert irányában ezentúl megállnak a Fodor utca 3. szám előtt. A megálló neve: Szent Orbán tér.

Az esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.

Ugye érezzük a finom iróniát abban, hogy még azt is megteszik, hogy a Fodor utcában levő megálló neve lesz Szent Orbán tér? Az utolsó mondat sejtelmes elnézéskérése az útvonal gazdagodásáért pedig leginkább az elmúltnyolcév (vagyis elnézést, ezesetben elmúlthúszév) helytelen gazdasági döntéseiért érzett önkritikaként értelmezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr533418648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:36

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: BKV: fizetésük ötödét bukhatják az alkalmazottak 2011.11.29. 16:54:01

Jövőre havonta 37 ezer forintot bukna egy átlagos BKV-dolgozó, amennyiben a vállalat menedzsmentjének szándékai szerint módosítják a kollektív szerződést – írja a Népszava. A BKV jövőre 5,05 milliárd forintot takarítana meg mintegy 12,2 ezer munkavállalój…

Trackback: BKV: fizetésük ötödét bukhatják az alkalmazottak 2011.11.29. 16:54:01

Jövőre havonta 37 ezer forintot bukna egy átlagos BKV-dolgozó, amennyiben a vállalat menedzsmentjének szándékai szerint módosítják a kollektív szerződést – írja a Népszava. A BKV jövőre 5,05 milliárd forintot takarítana meg mintegy 12,2 ezer munkavállalój…

Trackback: Egységes fővárost akar Tarlós 2011.11.29. 16:52:01

Az egységes fővárost nevezte a felemelkedés alapjának Tarlós István főpolgármester a Heti Válasz konferenciáján. A fejlesztéspolitika vezető elvei a reális igényekhez igazodás, a gazdasági környezethez való folyamatos alkalmazkodás, valamint a főváros egy…

Trackback: Egységes fővárost akar Tarlós 2011.11.29. 16:52:01

Az egységes fővárost nevezte a felemelkedés alapjának Tarlós István főpolgármester a Heti Válasz konferenciáján. A fejlesztéspolitika vezető elvei a reális igényekhez igazodás, a gazdasági környezethez való folyamatos alkalmazkodás, valamint a főváros egy…

Trackback: Nevezzük át Budapestet Pest-Budára! 2011.11.29. 13:43:12

Hiszen ez volt a főváros eredeti neve, a jelenlegit a szabadságharcot leverő idegen érdekek és idegenszívű kiszolgálóik aggatták rá. Pest-Buda természetesen visszatérne eredeti közigazgatási határain belülre. A jelenleg városrészként kezelt település...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.29. 13:42:11

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett jogi diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha va...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.29. 13:37:24

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Adóváltozás 2012: januártól terményben és szervekkel is lehet majd adózni 2011.11.29. 12:07:17

Az éjszakába nyúló parlamenti vita legfontosabb eredménye, hogy 2012. január 1-től nem kizárólag Forintban, de terményben is lehet majd adózni. Mivel az ország lakosságának jelentős része vélhetően nem tud majd élni ezzel a lehetőséggel, számukra a köz...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 12:05:56

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironia az onironiaban:
"Ha Orbán megvédte a termést a fagytól, akkor borral vendégelték meg a szentet, ha viszont fagykáruk lett a gazdáknak, akkor megvesszőzték a szobrát."

www.kislexikon.hu/szent_orban.html
Azt nem értem, mi az hogy "esetleges kényelmetlenségek".
Ez már elég régi vicc. Már kb. 10 éve kering a neten egy fénykép a tér másik sarkáról: Istenhegyi út - Szent Orbán tér.
:) még nem hallottam...
a hírcsárda babérjaira törekszik a blogger?
@Kakimaki0123456789:

ha lefagy a magyar gazdasag, akkor ki fogja megvesszőzni Orbánt?
Legszánalmasabb poszt hetek óta, amit olvastam.
Ha ennyire nincs miről írni, akkor inkább szüneteljen ez a _nívós_ blog, jobban jár mindenki.
@magyar ember teli szájjal: Ha a Fodor utcában akarsz felszállni, de a Szent Orbán téren kell keresned a megállót vagy fordítva.
@Kakimaki0123456789:

Nálunk most meg is vendégelik, majdan' eladják az újbort, aztán beadják a támogatási kérelmet a fagykár miatt, és tavaszra meglesz a 1.5éves terepjáró helyett a zsírúj....persze radardetektorral együtt a nemzeti együttműködés jegyében!
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
"Mostanában mindenki meghülyül?"

ez kérlek alássan alapkövetelmény a népnemzeti-keresztény-polgári kurzusnál....
Azoknak akik a keresztnevet sem tudják megkülönböztetni a vezetéknévtől: a katolikus egyháznak nem szokása reformátusokat szentté avatni.
@Link Elek: Mi ez a feltételes mód?

Poszt erőltetett, de a poén jó.
@aeidennis: Majd átkeresztelkedik:-)
Manapság mindenre van megoldás...
El kéne zavarni pár 1000 embert a bkv-tól, vonalakat kiszervezni. Mindamellett, hogy az ingyenes utazgatást államilag meg kéne szüntetni. Nem a horrormértékű jegyárakat kell tovább emelni.
A BKV-és családtagok ingyen utaznak még? A MÁV-nál mi a helyzet ez ügyben?
Konkrét hazugság a cikk.
Ugyanis nem tudom, feltűnt-e már, hogy nem az a megálló neve, amelyik utcában/téren van, hanem amit ott érint. A google map szerint a Fodor utcában megálló a térnél van, így eléggé természetes, h a megálló a tér nevét viseli.

(már csak azért is, mert pl a 7-es busz megáll a Rákóczi úton egy csomószor, akkor minden megállónak a "Rákóczi út" nevet kellene viselnie? De akkor honnan tudnánk melyik melyik?)
az a megálló eddig is ott volt, más buszok állnak meg ott. a megálló neve Szent Orbán tér (korábban: Orbán tér). ami jogos, hiszen tényleg ennél a térnél van.
@aeidennis: siman lehet szent,majd hamarosan visszamenoleges hatallyal atirjak a szente avatas szabalyait es a problema megoldva;-) mar csak allamositani kell az egyhazakat,es akkor a perselypenz is mehet zsebbe na de nem akarok en otleteket adni nekik...
@Link Elek: Vessző helyett lehetne láncos buzogány?
Ez a tapló, bunkó Taplós Pista ezerrel nyalja a bóvlista orbán seggét. Már semmin nem lepődünk meg, csak azon meddig tűri a magyar a fideszes ámokfutást!
@Kivlov: Már megint a nyugdíjasok! :-))
Gondolom a bérházban ahol a házmester vagy, a sok nyugger mindig basztat hogy nem takarítasz rendesen.
Jajj de gyenge...

A Felvonulási tér átnevezése Ferenciek terére nem volt gond?
@igazi Lencsés István:
Hát, inkább, mint aki dolgozik és bérből él!
@Lakásfelújító Feri: "A BKV-és családtagok ingyen utaznak még?"

De ingyen ám! És nem is akármivel:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/luxuskocsik-a-bkk-vezetoinek-2071221
@Link Elek:

És mit kell a mai modern időkben érteni megvesszőzés alatt?
@Alterix: Megnézetem a linket. Köszi. 5 Mrd Ft már utalás alatt van az adófizetők pénzéből a BKV megsegítésére. Lófaszt kellene segíteni. Adják el, és rendbe fog jönni a tömegközlekedés.. Nem lenne ennyi bújtatott embernek lehetősége ingyen élni, herdálni a közöst. Apropó! Most a Médiahatóságnál van kirobbanóban egy ügy, a prémiumokról. Fejenként 1.5-2 milla. Az adó levonása után sem rossz ez karácsony előtt. Aki meg dolgozik, és fizeti az adót, és járulékot, az meg dögöljön bele a teherbe.
Csak az ostobák hiszik, hogy Budán az Orbán-hegyet Orbán Viktorról nevezték el.

A valóság az, hogy az Isten-hegyet nevezték el róla.

Legalábbis Orbán Viktor szerint.
@Link Elek: Már lefagyott, mint a Windows95. Mikor kezdődik a nyilvános vesszőzés? Bár inkább doronggal kellene csinálni, hogy az érintett tanuljon is belőle.
@STX Joe:
Lehet, hogy gond lett volna, de a Felvonulási teret 56-osok terére nevezték át, a Ferenciek tere korábban Felszabadulás tér volt.
Szóval ezt ügyesen megoldották, hogy még neked se legyen vele problémád.

Egyébként Tapló Pista bá simán csak meg-megzsarolja időnként a kormányt azzal, hogy ha nem kap azonnal pénzt, leáll a BKV. Ez már nem az első eset idén sem, és tavaly is volt egy ilyenje.

Csak azt nem értem, hogy ha az én pénzemből (adó) fizetnek milliárdokat a BKV-nak, miért kell nekem mégis jegyet-bérletet vennem?

Ráadásul Tapló meg Vitézy Dávidka azt ígérte, rendbe teszi a BKV gazdálkodását, ésszerű jegyárak lesznek stb.
Ehhez képest több mint 1 év alatt semmit nem tettek (illetve de, a BKK vezetőinek béreltek 12 db csúcskategóriás autót havi X millióért, + sofőrt hozzájuk).

Viszont még mindig nyoma sincs az időalapú jegynek (SEM) - amit egyetlen adminisztratív intézkedéssel be lehetett volna vezetni 1 nap alatt -, sőt, a bélyegzők helyett ismét lyukasztókat szerelnek a BKV járműveire.
@STX Joe: Valamit keversz, de nagyon. A Ferenciek tere régebben Felszabadulás tér (röviden Felszab tér) volt. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak effektus. Valamit nem jól tudsz, de azzal nagyon szeretnél dicsekedni.
@csárli hárper: " "Mostanában mindenki meghülyül?"

ez kérlek alássan alapkövetelmény a népnemzeti-keresztény-polgári kurzusnál.... "
Lassan már hozzá lehet tenni :"népnemzeti-keresztény-polgári -náci ..." ...ugyanis már annyi gesztust tettek a szélsőjobbnak , hogy belefér....
@Alterix: Jó a cikk, csak a családtagokról egy betű nincs benne, amire amúgy idézted.

Ez viszont érdekelne: "Egy ilyen jármű felszereltségtől függően 7–12 millió forintba kerül, a havi bérleti díja pedig 200–400 ezer forint lehet."

Ha megveszed 7-12 millió pénzért, akkor milyen bérleti díj van rajta?
Én a szent Tarlós teret várom
@the_lonewolf:
Nem a régi neve volt a lényeg, hanem hogy FERENCiek tere lett az új neve.

Tudod, Gyurcsány FERENC.
@kíváncsivagyok: ááááh, ezek még náculni is hülyék....
Na ez ám a nagy hír, talán azért hívják így az új megállót mert a közelben lévő 90-es busznak is van ilyen megállója (talán még a 90 és a 990 is közt is van összefüggés?)
Ez a poszt tényleg szánalmas...
@Németh András: jut eszembe a 90-es jó ideje már újra 21-es :)
Hülyeséget mindenki tud írni, de azért legalább alapvető dolgoknak nem ártana utánanézni. A megállóhelyekkel kapcsolatos intézkedéseket (létesítés, áthelyezés, elnevezés) a BKV csak végrehajtja, mégpedig annak megfelelően, ahogy neki elrendelik. De hát nyilván ilyen apróságokon csak nem kell fennakadni, fontos, hogy mennyivel sokkal jobban hangzik...

Nem tudom, ven-e összefüggés a két hír között, de NEM a BKV kuncsorog a pénzért, a BKV-t a Fővárosnak ki kéne fizetnie, és NEM a BKV nevezgeti el vagy át a megállókat. Ha tényleg van összefüggés, és a pénzszerzés eszközéül szánták gesztusnak az új megállót, azt nem a BKV sara, hanem a kéregetőé.

Az egy ilyen blogon nyilván végképp mellékes, hogy egyébként számtalan más változás is történt mostanában, az utas szempontjából pedig valószínűleg jobban beazonosítható egy megálló elhelyezkedése egy tér neve, mint egy házszám alapján. Vagyis: tök mindegy mi van, nem lehet jót és jól tenni, biztos mindent ki fog forgatni valaki...
süti beállítások módosítása