Narancsidő

2011.12.16. 11:23 Tékás Lacika

Részlet a Politikai ABC új machiavelliánusoknak című műből

Narancsidő (fn): Olyan időpont, amikor kevés választópolgár figyel a kormányzat cselekedeteire.

  • A napi parlamenti munka szempontjából narancsidőnek számít az éjszaka. Az éjszakai és hajnali ülésezéssel korlátozható a rázósabb ügyek körül kialakuló parlamenti vita és bizonyos mértékben annak médiabeli megjelenése is.
  • Az éves politikai ciklust tekintve narancsidőnek számít például december közepe, amikor a választópolgárok már a karácsonyi bevásárlással vannak elfoglalva, és az ünnep közeledte miatt amúgy sincs kedvük egész nap híreket olvasgatni. A karácsony előtti narancsidő ideális új nyugdíjpénzek lenyúlására.
  • Narancsidő képezhető úgy, hogy a kormány vagy a kormányzó párt frakciója egy-két napra időzít sok, a választópolgárok nagy része számára felháborító döntést. Ebben az esetben a választópolgár véges információ-feldolgozóképességére apellál a kormányzat. A polgárok ugyanis egységnyi idő alatt véges mennyiségű időt tudnak politikai tájékozódással tölteni. Például, ha a már említett új nyugdíjpénz-lenyúlás napján némi alkotmánybíróságos machináció is végrehajtásra kerül, illetve ha mindezt egy nappal a jegybank függetlenségét súlyosan sértő törvény benyújtása után teszik, akkor jogosan számít arra az ország vezetése, hogy a polgárok lassabban kapkodják a fejüket, mint ahogy a sokak számára katasztrofális döntések születnek.

Figyelmeztetés: a narancsidő nem csodafegyver! Még egy szigorú médiatörvény esetében is maradnak olyan kommunikációs csatornák, amelyeken keresztül a sajtó figyelmeztetheti a narancsidő gyakori kormányzati használatára az állampolgárokat, akik ezután csakazértis megszerzik az előlük a narancsidő módszerével eltitkolni kívánt információkat. Ilyen lebukás esetén az ún. --> szíjjártópéterezést tudjuk ajánlani.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr213468242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.16. 16:01:44

Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztőségeket alapít, meg kitüntetéseket kap ne...

Trackback: Rablóbanda kormányoz 2011.12.16. 13:42:41

Mások vagyonát erőszakkal elvenni rablás. Akkor is, ha nem furkósbottal, hanem törvénymódosítással teszik....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor ennyi. Élt 22 évet.

Néhány milliárdból megvették vagy befolyásolni képesek a hazai médiát, így a fidesznyik birka meg azt sem tudja mi történik valójában az országban. A lényeg, hogy jó időben, sokszor megismételve elmondják nekik, amit szeretett pártunk és kormányunk a fejükbe ültetni akar. Sikerült. Mi meg vagy kimegyünk az utcára vagy nekünk is csak a hallgatás marad, mint szüleinknek és nagyszüleinknek.
Hmm. Megint kipicsáztuk az IMF-t.
Amikor Orbán arról beszélt, hogy december végén spekulációs támadás éri a Ft-ot egyből ez jutott az eszembe.
@csoko20: Igen, a narancsdiktatúra klientúrája akar még nyerni egy kicsit a forint/euro különbségen.
Brüsszelből hívták vissza az EU, IMF delegációt.
Már esik is a forint.

Ismételten gratulálok a barmoknak.
@barkacs: A hallgatás megmarad. De kenyér már nem...
1 gyerekem már kiment Angliába, boldogul. Azon leszünk a párommal, hogy a maradék 2 kövesse. :(
orbán cigány,"magyar"cigány,fordítva ül döglött dakota lován.erre a köcsögre egy használt fogpiszkálót sem bíznák.tönkretesznek mindent.
@Add_tovább: @vargalukrécia: Miért nem ezek a nyomorultak mennek?
@ZX: Mert nincs radikális összefogás. A "Nem tetszik a rendszer" már kevés. Azon és hasonló bohócforradalmakon csak gúnyolódnak, röhögnek a mocskok. Nekünk meg az ízlésünk, neveltetésünk tiltja, hogy a 2006-os csürheként viselkedjünk. :( Pedig mostanában már fantáziálok róla... Bár már a kapucnit sem használhatom törvényileg, hirtelen ezt is megtiltották. Lehet, hogy félni kezdtek?
@vargalukrécia: Nekünk meg az ízlésünk, neveltetésünk tiltja, hogy a 2006-os csürheként viselkedjünk

Vagy inkább az hogy 2000en nem bírtok összejönni.
@Red shield representative: Vagy inkább most nem fizetnek érte. Illetve azért fizetnek, hogy NE...
@Red shield representative: "@vargalukrécia: Nekünk meg az ízlésünk, neveltetésünk tiltja, hogy a 2006-os csürheként viselkedjünk

Vagy inkább az hogy 2000en nem bírtok összejönni.
"

És mennyire igaza van a g@cinek!
@Red shield representative: kadahfi is ezt gondolta, meg mubarak. az egyik már a föld alatt van, a másik meg tömlöcben.

minden gyorsan változik, az ezerfejűt nem lehet kiszámítani és irányítani, ha egyszer megindul. kis főnökeid ezt valamiért elfelejtették, addig is élvezd ki a pillanatot.
Ahogy a buddhista bölcs zuhantában az ötvenedik emeleten mondta: "Most még jó!"
Ha sikerül kigolyóztatni kicsi országunkat az EU-ból, jöhet még egy vérnarancs korszak is...
@barkacs: Milyen ezerfejüről beszélsz? Külföldön elegük lett belőlük és megpuccsolták őket. Vagy tényleg elhitted, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom nagy volt, szocialista volt meg forradalom volt?
@Red shield representative: ne menjünk annyira vissza az időben, mert nekem elsőre a főnököd fülke forradalma is megteszi.

a változások után, mert lesznek, ugye tudod, ott is ilyen élharcos leszel? tényleg van az a pénz, amiért képes vagy még mindig ezt és így csinálni?
@barkacs: Változások lesznek, sőt vannak. Jobbratolódás van. Ha a Jobbik jön az Index meg ezek a blogok balra el.
@ZX: Mert ők nem boldogulnának odakint.

Soha nem gondoltam volna, hogy eszembe jut a távozás, főleg nem őszülő halántékkal, középiskolás gyerekekkel, egyébként rendezett egzisztenciával.

Kb. 10 éve mondtam, hogy ennek a birkanépnek nem demokrácia kellett, csak Milka csoki meg Gorenje hűtő. Mindkettő van, tehát jöhet vissza a totális diktatúra. És jön is vissza egyre gyorsabb tempóban.
@Add_tovább: ez logikus, amit mondasz, de én mégsem értem, mert ez nem ennyire egyszerű. A normálisok többségét ideköti a család, vagy bármilyen más érzelmi szál, pont azért, mert normális. És innen borul az egész, tehát mindig lehet majd élősködni. A hülyéknek meg kell vagy 20 év, mire leesik a tantusz.
@belekotty: mivan itt ?magyar óra?ne kotyogj bele@Red shield representative: nyugdt legyél ,mint nyúl a hurokban,előbb-utóbb szakad a cérna,meg a nyakad is.
@Red shield representative: Azért már többször összejöttünk sok tízezren! Igaz, békésen. El is hallgatta a narancsmédia.
De leszünk többen is és hidd el, sokaknál, nálam is, szakad a ám cérna...!
@barkacs:
Kadhafi, Mubarak? Ők azért nem kevés évet uralkodtak...
Egyértelmű, hogy a 2/3 kormányt idő előtt csak komoly tüntetésekkel lehet elküldeni. Mint mondjuk az araboknál. Most a komolyt nem arra értem, hogy egy fegyelmezett tömeg vonulgat. A piszkos Gyurcsányt is el lehetett volna kergetni, ha nem 1500 ember fogócskázik az utcán, hanem mondjuk 150 ezer. De akkor vér, meg törés zúzás,gyújtogatás, fosztogatás kell.Kérdés kinek van erre ambíciója meg kedve.És a másik dilemma, hogy kik jöjjenek helyettük.Ha ez a forgatókönyv következik be, az az ellenzék jó pár figurájának is a végét jelenti. Az azért furcsa dolog lenne ha véres események után egyszercsak pozícióban látnánk a fletót, Verest, Szekerest, és had ne soroljam.
@barkacs: Azt nem pontosan értem, az mire lenne jó, ha felhúznád Orbánt a fára, a Kossuth tériek meg felhúznák Gyurcsányt.
A hullák száma több lenne ugyan, de a kormányzó képes erők száma vajmi keveset változna.
@ermi71: Arra lenne szükség, hogy civil szervezetek összefogjanak, és pártot alapítsanak.
Valami olyat ahol belefér a Jobbik tábortól, az MSZP-n, Fideszen keresztül az SZDSZ, LMP-ig mindenki.

Mert itt már rég nem az ideológia számít, hisz egyik párt se képvisel semmit (jobboldal, baloldal, liberális ? röhögnöm kell).
Ami nem is lenne baj, ha lenne bárminemű ésszerűség bármely párt mondataiban, és tetteiben.
De nincs.

Ezért kell hogy beleférjen majd minden ember az új kezdeményezésbe (ha lesz ilyen), mert teljesen mindegy mit csinálnak ha ésszerűen teszik azt.

Példa erre Esztergom (Medgyess ellen összefogott Jobbik-tól MSZP-ig mindenki, és még Fidesz szavazók is Tétényire szavaztak)
Eddig azt hittem, hogy el lesz zavarva a kormány . Nem,....NAGYON el lesz zavarva...
@Trompf: "Azt nem pontosan értem, az mire lenne jó, ha felhúznád Orbánt a fára, a Kossuth tériek meg felhúznák Gyurcsányt."

Őszintén,....ártott ennyit Gyurcsány ???
@Zabalint: látom sikerült a lényeget kiragadnod az egészből. segítek, ma azt hiszi mindent megtehet, aztán holnap felkel és jobb esetben csak az audi veszett oda.
@Trompf:
"Arra lenne szükség, hogy civil szervezetek összefogjanak, és pártot alapítsanak."

Előbb pártpolitikától független civil szervezetek kellenének, mert az olyan ritka, mint a fehér holló...
@Trompf: ezt hol olvastad, mert én ilyet nem mondtam. jaj. azt viszont igen, hogy ezeknek a fidesznyik férgeknek menni kell, immár végleg.
@ermi71: itt most nem csak orbánékról van szó, hanem az elmúlt 22 évben politikai pozíciót betöltő élősködőkről, ebbe pedig az általad felsorolt halmaz is beletartozik.
@barkacs: Mennyikell, mennyikell, mennyikell, mennyé akkor ahova akarsz. 10 blogger nem csinál nyarat.
Az MTVA és MTI felső vezetői 2-3 milliót !! keresnek havonta. Torz, hazug, álszent, simlis tudósítások , anyagok amit terjesztenek.
Az orbáni gőg és szarháziság fizetett hirdetői.

Nyílik a magyar szeme egyre jobban, jó lesz ha most takarodtok.

Érzik a belső ellenállást és feszültséget, robbanhat bármelyik pillanatban.

IMF ügyben mi a hazugság, miért nincs anyag??
@Orbán jobb ha most takarodsz!: Jó ez már máshova is bekopiztad.

Honnan tudhatná egy ilyen kis gyökér mint te hogy ki mennyit keres?

Honnan tudhatná hogy az sok vagy kevés?
Hazug anonimusok! Gyalázzátok a MINISZTERELNÖK URAT!
süti beállítások módosítása