Hogyan lehet kirúgni doktor Schmittet?

2012.01.12. 14:00 napon tamas

Hát nem úgy, hogy a csinos HR-es időpontot egyeztet Pali bácsival, a cég (valamiben) megőszült szenior alkalmazottjával, átnyújtja a felmondást, kitöltik a humános papírokat, illetőleg Pali bácsi kap egy szép színes magazint, arról, hogyan is folytassuk életünket, ha kirúgtak ("Towards a new horizon").

Itt van nekünk ez a szép Alaptörvényünk, amiben alaposan és igényesen erre is gondoltak a bölcs alkotmányozók.

Jelesül, hogy mi van abban a helyzetben, ha egy elnök csalással doktorál. A plágium, amit Schmitt állítólag elkövetett, ugyanis nem másként üldözendő bűncselekmény, mint a Btk. csalás tényállása alapján. Csakhogy, csakhogy. Az elnök személye sérthetetlen a hivatali ideje alatt, a bíróság tehát nem mondhatja ki, hogy a csalást megvalósította. Mi a teendő?

Erről az Alaptörvény 13. cikke van nekünk szólandó. Ez a megfosztási eljárás, amit akkor lehet az elnökkel szemben alkalmazni, ha:

1. Az országgyűlési képviselők egyötöde úgy találja, hogy az elnök szándékos bűncselekményt (vagy más, ott nevesített visszaélést) követett el, és az eljárást kezdeményezi.

2. Az országgyűlési képviselők kétharmada egyetért a kezdeményezőkkel és megindul az eljárás (innentől az elnök hatásköreit nem gyakorolhatja)

3. Az Alkotmánybíróság egyedi ügyben eljáró fórumként megállapíthatja, hogy az elnök a szándékos bűncselekményt, vagy egyéb, a kezdeményezés szerinti visszaélést elkövette-e, illetőleg a tisztségétől megfosztja.

A megfosztásról szóló cikk a "köztársasági elnök" által elkövetett bűncselekmények esetében engedi ezt az eljárást, ez pedig felveti azt a jogértelmezési kérdést, hogy a hivatali idő előtti cselekményei valójában milyen megítélés alá essenek. Mindenesetre, a parlamenti egyötöd cselekvési szabadságát ez nem korlátozza. Várjuk a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr993539871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NEM MENŐ. 2012.01.13. 11:44:34

Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük voln...

Trackback: Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát 2012.01.13. 09:21:14

Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai g...

Trackback: Pálgium és Orbán 180 foka - Vágó Gábor 2012.01.12. 22:31:13

Orbán Viktor és Schmitt Pál álamfő egyszerre vált hiteltelenné, előbbinek gazdaságpolitikai tervei, utóbbinak doktori plágiuma akadálya a nemzetépítésnek. Ha Viktor nem ismeri el szabadságharca vereségét, a befagyasztott EU pénzekkel végleg lehúzhatjuk...

Trackback: Meghalnál a Fideszért? 2012.01.12. 15:54:50

Elmennél ma egy kormánypárti tüntetésre? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni képes lennél Viktorért? Mennyire vagy fanatizálható?Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban szoktak. Most, 2...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2012.01.12. 15:53:55

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.12. 15:53:25

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.12. 15:52:56

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nahát, Republikánusok rombolják a Köztársasági Elnök Úr Tekintélyét. :)

Én már csak egy kávét kérek.
Van IMF az FBn? nem is gondoltam:) Orbán vajon Lálkolta már?
Egyébként, ha simán lemond (méltatlanná válás, etc etc) akkor ki kell, hogy engedjék a mókuskerékből.
Shit-Snitt-Skicc Pálnak 1 bites az agya, ahogy eddig, majd eldönti Orsós-Olstein, hogy a droidja mit csináljon. Ez a hazaáruló bohóc még szarni parancsra megy.
Ez komoly beégés. Az lenne a tiszta, ha sűrgősen lemondana, és meghatározatlan időre Nikaraguába utazna.
Impeachment.Pali ím picsába ment.
Én szegény anyukát sajnálom.
Ne csinálj már úgy mintha ez a következménynélküliség most kezdődne.
Mi más véleményen vagyunk. Az Alaptörvény megsértése esetén bármikor megindítható az impeachment, de bűncselekmény esetén csak akkor, ha azt hivatali idő alatt követte el.
igyirnankmi.blog.hu
Szerintem nem csalást követett el, hanem intellektuális közokirathamisítást (a szakzsargonban ez a közokirathamisításnak az az esete, amikor nem az elkövető maga gyártja a hamisítványt, hanem az egyébként jogosult kibocsátót csapja be és veszi rá a tartalmilag hamis közokirat kiadására) és bitorlást vagy szerzői jogok megsértését. A csalásnak ugyanis tényállási eleme a károkozás, és ezt Schmitt esetében elég nehéz lenne bizonyítani. Büntetőjogilag értékelhető módon, persze.
Mondjuk lemond. Vagy kirúgják. Milyen ember jön utána, ha újra fideszesek jelölik? Na? Egy legalább ekkora seggfej, ha nem nagyobb, vagy a legnagyobb seggfej, maga a szürkeszarhazug viktor.

Nem kell ezen rezegni, amíg a fidesz van hatalmon csak szégyellni való emberek jönnek.

Egyébként a főgengszter diplomája is NAGYON érdekes lehet.
A megemelt fizetés, mint károkozás esetleg?
Ebben az esetben (is) vastagon lesz@rom, hogy mit mond az Alaptörvény, hogy van elévülés, etc. Az az egyedüli kérdés: van-e még ebben a bábuban egy angströmnyi tisztesség? Mert ha van, már csomagoltat is Katalin asszonnyal és mennek vissza a számtalan luxusingatlan valamelyikébe. És kapja a gempát élete végéig. Akadjon a torkán a kaviár.
Teljesen mindegy hogy lemond-e, elküldik-e vagy marad... Már megbukott. Régesrég. Kb akkor járatta le magát ország világ előtt, amikor beégett mint aláírógép zombi. Hiszen több olyan kínos eset is volt, hogy nyilvánvalóan, elolvasás, komment, neagyisten kritika nélkül ír alá mindent Orbán végbelében a nyelvével...
Nem a plágium és nem is az, hogy nem tud helyesen írni igazán (ezek előfordulnak minden második politikussal) a nagy szégyen. Hanem az hogy nyilvánvalóan köztudottan egy agyatlan báb és még csak észre sem veszi magát, égeti magát, de az hogy ha csak magát égetné, ki nem szarná le.. De ez barom évek óta Magyarország lejáratásának, nevetségessé tevésének élharcosa... Ez itt a legnagyobb szégyen számára és ezzel írja be magát a történelembe. 50-100 év múlva lehet már senki nem fog emlékezni arra, még tán a legmélyebb Magyarország szakértő történészek sem, hogy nem tudott írni, vagy hogy másolta a doktoriját, arra viszont igen, hogy gyakorlatilag regnálása alatt NEM LÉTEZETT ÁLLAMFŐNK..!!! Szégyen és gyalázat az országnak, a nemzetnek, hogy a Fidesznek és Orbánnak is szégyen az teljesen mindegy, mivel morális, társadalmi, kulturális alapelveket nem képesek felfogni...
@Kelsen és Coase: Olvastam a Ti írásotokat is, meg az Atv. vonatkozó részét. Ott, abból - nem jogászként - azt vontam le, hogy csak hivatali feladatával kapcsolatos bűncselekmény miatt fosztható meg. Ha mondjuk részegen elköveti a garázdaság tényállása alá tartozó cselekményt, akkor nem.

Jól sejtem?

Amúgy van egy ötletem, hogy akár mi is állhat a dolog miatt. (az egyik összeesküvés-elmélet szagú dolgot GyF már lelőtte)

Schmitt ugye azért lett elnök, hogy mindent aláírjon. Ne gördítsen akadályt az ország átformálása elé.
Az Alaptv. már el van fogadva, a sarkalatosak is. (Persze, ezeken még kell az EB kívánalmainak megfelelően változtatni, de az már egy egyszerűbb eset lesz)

Mi van akkor, ha az volt a "terv", hogy a ciklus első felében gyorsan átnyomnak mindent, aztán már nincs szükség a kínos elnökre?

Most lemond a plágium-ügy kapcsán, és választanak egy olyant, aki méltóbb lenne az elnöki posztra. Mint mondjuk amilyenek SP elődei voltak.
És 2014-re, mire eljön a választás, már senki se erre a balf@szra fog emlékezni, hanem jóval rátermettebb és méltóbb utódjára - aki mondjuk még vétózik is?
Vihar a biliben. Schmitt nem emiatt alkalmatlan a feladatára (ez csak egy plusz adalék), hanem azért, mert elvtelen módon viselkedik.
Tele vagyunk politikusokkal (sajnos még mindig, szinte minden pártban), akik a kommunista rendszerben jóelvtársi alapon diplomáztak le.
@tothh: jól sejted (a jogi felelősséges részt)
@Muad\\\'Dib: a dajcstompikát nehogy kifelejtsd!
Jaj, de jó, hogy a cucclibeknek megvan megint a gumicsontjuk.
Rágjátok csak! :-)

Most ez a legfontosabb.
Legalább addig is nem írtok nagyobb hülyeségeket.
@Revolutionist:

Miért vagy ekkora szemét alak?
Amikor anno '98-'02 között valaki diverzáns bedobta azt az ötletet, hogy esetleg Torgyán doktor lesz a köztársasági elnök, úgy sivalkodtatok, mint a szopósmalac.
Azt mondtátok, hogy BÁRKIT, csak ne őt.
Most szavatokon lettetek fogva.
:-))))
@Dr. No: Tehát nem kapott fizetési papírt amire ráírták doktori fokozat = 1.5 milla / hó?
(Schmitt Pálról) ezt épp egy hónapja írtátok:

"Szerintem pedig a kommunizmus kevés pozitív fejleménye az volt, hogy eltörölte a Fidesz-KDNP által hőn szeretett Horthy-korszak merev társadalmi korlátait, és lehetővé tette, hogy akár csizmadiából, vagy netán egy falusi legényből is lehessen miniszterelnök."

Kész az ebéd, tessék megenni, tálalva van. Óriási vívmány, tényleg, hogy BÁRKIBŐL lehet elnök. :)
@Kara kán: "sivalkodtunk"..? Miről beszélsz ember? A jobkonzerv zombiktól nagyobbat csak mindbűnöző liberálbolsiktól okádok... ez benézted nagyon... lol
Szerintem ne legyunk farizeusok.
@tothh:
Na, megbosszantalak egy kicsit tikteket.

Miért is ítélték el a volt izraeli elnököt?
Szegzuális zaglatásért!

Azért egy plágiumügy már kulturáltabb dolog, ilyene volt pl. a volt német hadügyminiszternek is, tehát akár kordivatnak is vehetjük. Arról nem beszélve, hogy rengeteg diák koppint ma a netről, tehát sokan elfogadják az ilyesmit - már ha volt egyáltalán "ilyesmi".
:-D
@Kara kán: És az nem zavar, hogy ő lemondott, és vissza is vonták a doktori címét? Ja, hülye kérdés, persze, hogy nem.
A plágium nagyon egyszerűen bizonyítható. Ugyanis, ha a doktori disszertáció nincs tele helyesírási hibákkal, akkor egyértelmű, hogy kölcsönvette valahonnan.
@tothh:
Szerintem rossz úton jársz a következtetésekben, de az alaptétel igaz: az álamfő távozását készítették elő ezzel. Ezt a dolgot a Fidesz nyomta ki, pont úgy, mint a Tocsik-ügyet a Szadesz 5 ezer éve. Akkor rábasztak, elbukták a választást. Most nincs választás, csak kell a hely a bukás elől menekülőben levő Szeretett, Tévedhetetlen Vezetőnek (aka Vezénylő Tábornok). Smitpál álamfő hosszabb faszverésre számított a Sándor-palotában, hát így járt.
Minden tiszteletem az összes kitűnő önjelölt és önképzett jogtudósnak de.......

Milyen impeachement van itten emlegetve ??? Esetleg arra az eljárásra gondolunk ami nálunk demokráciában fejlettebb államban az után indult hogy Idiamin Dada hűtőszekrényéből előkerült néhány felkar ?

Aztán meg közokirat és hamisítás, meg rájadásul itel-elektuális ???
Mert ugye elsődlegesen kérném szépen melyik okiratot kellene nékünk hamisnak tekinteni ? A magyarra fordított jó bulgár szakember irománya az Államelnök saját névén megjelenve ? Vagy esetleg azt az okiratot amely a dottori címét tartalmazza. Előzetesen jegyzem meg, igen az intelelektualitáshoz csak és kizárólag vaamiféle közreműködés kell a valótlanság befoglalása érdekében... Azonban a processus akkor sem úgy működött, hogy Béla a marós beadta a Hahota utolsó nyári számát és ezzel a lendülettel megkapta a címet, hanem szükség van a rigorosiumra is meg egyéb nyalánkság, na most és ennek alapján ki merhető-é jelenteni már csak a "conditio sine qua non" figyelembe vételével, hogy a remekbeszabott pamflett önállóan is eredményezte volna a kissé csalóka fényű doktori cím élethossziglan tartó birtoklását ?
Aztán csupán elméleti célzattal megfogalmazódik bennem az a lényeges kérdés, hogy amennyiben a nagy művet tekintjük hamisnak, akkor az rendelkező vagy bizonyító jellegű közokiratnak számit-é. Előbbi esetben ugyanis nem is lehetne tárgya az intelligenciális közokirat hamisításnak. Ha pedig bizonyító erejűnek tekintenőnk, akkor vajon mi az amit önmagában benne fogaltan bizonyít valóságként ? Talán azt hogy ez az Államelnöknek hívott szerzet nem képes egyetlen önálló gondolatra sem a nyári olympiák műsorának vizsgálata tárgyában sem ? Mert ugye ez oly mértékben köztudomású tény, amely semmiféle további bizonyítást nem igényel.

Egyszóval nehéz piac ám ez, totálisan kriminalizálódó mindennapjainkban...

Egyebekben pedig kultúrember ilyenkor tradicionális szeppuku útján vonja le a konzekvenciákat, de ezt néki nem kívánom, mert el sem tudom képzelni, hogy helyette ki is regnálhatna a rend és helyesírás legfőbb örzője, az állam első embere, a jogrend védelmezője álságos szerepkörében ennyire végletesen mulatságosan ?
Ha már nincs reális alternatíva kérlek benneteket rossz hatalomgyakorlók, szerény szolgátoktól legalább a mulatságot ne vonjátok meg !
@Kara kán: Ne izgulj, van itt is sexuális szál: Paja bácsi rengeteg nőt megdöntött, miközben egy baromi jó nő a felesége... Van szerencsém ismerni több általa leoltott hölgyet. A keresztény családmodell nagyon távol áll tőle, a tárogató inkább!
@Na mi újság, Wágner úr?: Erre mondtam, hogy az "összeesküvős" megoldást GyF. már lelőtte...

Amúgy ilyet először tavaly nyáron hallottam egy ismerősömtől, aki korábban politizált. Akkor persze teljesen hihetetlennek gondoltam.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: "Édesapám e munkáit ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Múzeuma finanszírozta, így a szerzői jogok is a Bizottságot illetik meg."
Ez tévedés. A szerzői jog elidegeníthetetlen és finanszírozótól független.
Frady Endre:
APÁM TYÚKJA

Ej mi a kő! tyúkanyó, kend
A szobában lakik itt bent?
Lám, csak jó az isten, jót ád,
Hogy fölvitte a kend dolgát!

Itt szaladgál föl és alá,
Még a ládára is fölszáll,
Eszébe jut, kotkodákol,
S nem verik ki a szobábol.

Dehogy verik, dehogy verik!
Mint a galambot etetik,
Válogat a kendermagban,
A kiskirály sem él jobban.

Ezért aztán, tyúkanyó, hát
Jól megbecsűlje kend magát,
Iparkodjék, ne legyen ám
Tojás szűkében az apám.

Morzsa kutyánk, hegyezd füled,
Hadd beszélek mostan veled,
Régi cseléd vagy a háznál,
Mindig emberűl szolgáltál,

Ezután is jó légy, Morzsa,
Kedvet ne kapj a tyúkhusra,
Élj a tyúkkal barátságba’...
Apám egyetlen jószága.

;-)))
zseneális húzás orbántól.
ezután mondja valaki, hogy nincs szabad sajtó meg demokrácia Magyarországon: egy baloldali hetilap államfőt buktat.
Csak az vigasztalt minimálisan ebben a fidesz tragi-komédiában, hogy erős párhuzam állapítható meg a haza és az olasz események között. Szóval nem csak mi vagyunk ekkora balfékek Európában. Ott ugye a Papa túl élte azt is, hogy konzervati keresztény demokrata miniszter elnök 14 éves kurvákat húzogat a farkára. Schmidt se fog belebukni egy ilyen bagatel dologba, pedig egy nyugati kultúrkörben alap lenne.
Viccisztánban itt a Meggebedeusok földjén príma páros

Debil kormány és Kretén álamfő

amolyan "Koki és Saller" páros....
@Kara kán: Beleolvastam a blogodba. Tolod a dumát a tisztességről, meg becsületről. Vagy neked külön értelmező szótárad van? A te tisztességedbe, meg becsületedbe a csalás belefér. A tízparancsolattal is úgy vagy, mint a diákok, ha 10-ből 8 pont megvan még ötös, mi? Csalni és lopni akkor így lehet, úgy is jó magyar keresztény a Palibácsi. Ó, Istenem...
követelem hogy az EU elnöke legyen VIKTOR és a smicpali és matolcsi is kapjon valami nagyon magas EU polcot...
@tothh:
Arról lemaradtam, mi köze ehhez Gyurcsánynak. És hát igen, Sólyom is rádöbbent, Smityu is rádöbben, így megy ez.
@pom pom:
Te, ne haragudj, de Kovács László, Andor meg az ilyen kvázi-főkomcsik (mint EU-biztosok) után már csak feljebb lehet.
Mit kerestek ezek Brüsszelben?
Annyi közük van Európához, mint Soros Gyurinak.
lényeg hogy dajcs az egy nagyon eszes nagyon tehetséges díplómata...
meg a bizi szájer is
nyugalom elvtársak, ha bűncselekmény is, már elévült. csak morális kérdések maradtak, jogiak nem.
nyugalom elvtársak, ha bűncselekmény is, már elévült. csak morális kérdések maradtak, jogiak nem.
@Up yours: Ez akkor sem igaz, ha a munkakörének feltétele a doktori cím, azt ugyanis szabályos eljárásban kapta. Teljesen ugyanaz az eset, mint amikor valamelyik - azt hiszem, szintén fideszes - "pártmunkás" hamis nyelvvizsgával szerezte meg a diplomáját. Nem csalás miatt indult eljárás, hanem okirathamisításért.
@Frady Endre: Amilyen jó spanok vagytok, lefogadom, hogy holnap Petőfi is fog írni valami hasonlót. Nyilván összedugtátok a buksitokat és átbeszéltetek vagy hat szakaszt.
"Hogyan lehet kirúgni doktor Schmittet?"
Sehogy. De miért is kellene.
@Schindler Pistája:
Ha politikus tette akkor bizony nem.
@poszt.
Volt nemrég egy csaló, aki fogorvosnak adta ki magát és praxisa volt.
Betegeit megelégedésükre kezelte.

Mégis csalóként itélik el.

Volt azelőtt egy csaló, aki pszichiáterként dolgozott egy intézetben.

Csalóként itélték el.

Pálunk lopott doktorival szerzett magának megélhetést - szintén.

Csalás ez, nincs ezen mit szépíteni.
@Na mi újság, Wágner úr?:

Jó párhuzam a Tocsik-ügy. Mármint abból a szempontból, hogy a tocsikolás kifejezés éppúgy polgárjogot nyert a közbeszédben, mint a schmittelés a tegnapi naptól... :)
@simonmondja.: igen. de ez a nemzetérdekében tett kis "ferdítés" hogy a nép és az ország együtt halagyon előre...

ez önzetlen és a köz érdekében tett kis "csúsztatás"

a komcsik azok csalók! de a nemzeti az nem lehet csaló, az áldozatot hoz érted! érted?

de látom hiába... hiába is várnánk köszönetet...
a buta nép csak áskálódik...
Szabad hozzászólni komolyan is?
Szóval: Azért vagyok megrendülve, mert akikkel eddig szóba került, többnyire csak vállat vontak. Olyan is volt aki visszacsodálkozott, hogy aszongya Trebitsch, te eddig hol éltél? Most mit vagy meglepve? Különben is, eddig nem tudtad, hogy ez egy pojáca? Nem mindegy, hogy lopta-e a disszertációját, annyival súlyosabb gondjai is vannak az országnak...

Igazából még csak meglepett sem vagyok, csak rosszkedvű. Mert azt sejtem az ismerőseim reakciója alapján, hogy egy-két hét alatt napirendre tér felette az ország, olyan magasan van már mindenkiben az ingerküszöb. SP moráljáról nem táplálok illúziókat, de ha ez következmények nélkül marad, és még csak érdemi felháborodást sem szül, az már az ország morális állapotáról is szól. Megszoktuk, hogy az elnök pojáca, megszokjuk azt is, hogy csaló. Ha így lesz, akkor viszont meg is érdemeljük őt, Orbán sleppjének többi tagjával együtt.
Nehogy már kirúgják ezt a hülyét. Maradjon csak szépen, lehessen elővenni a lopását és csalását minden megszólalásakor, égjen csak rá a Fideszre szépen ez a bűn is.

Ha lenne praktikus haszna a kirúgásnak, támogatnám, de nem nem lenne.

Milyen praktikus haszon lehet? Két féle:

1. Jön helyette egy komoly, autonóm ember, aki védi óvja a köztársaságot, azaz a lényegében megsemmisített intézményt újraépíti és működteti.
Van erre esély? Nincs. Gond nélkül kineveznék másnap helyébe Szíjjártót vagy Német Lászlónét.
2. A másik haszon a morális lenne, kicsit lassulna a nemzet morális züllése, és nem lenne irtó kínos az erre igényes emberek számára az, hogy egy csaló-lopó-hazudozó félanalfabéta gerinctelen senkiházi, szellemi és morális toprongy az államfő. Ez önmagában haszon, de ahhoz az általános zülléshez képest, ami itt folyik, egy elhanyagolható tétel, vannak ennél súlyosabbak is, naponta. A züllés megállíthatatlan amúgy is.

Tehát a kirúgásnak nem vagy csak egészen minimális haszna lenne, ellenben amíg marad, addig is rombolja a jobboldalt, ami kifejezetten a haza üdvét szolgálja... maradjon csak szépen, és csináljon magából hülyét ahogy eddig is.
@Kara kán:
Te paraszt már megint itt vagy???
Húzzál a saját csürhédhez.
@Kara kán:

" már ha volt egyáltalán "ilyesmi"."

Te Kaka kán megfnézted azt a HVG-s anyagot.

Először én is azt hittem, hogy vihar a biliben, de nem b+, minent de mindet lemásolt szolgai módon.

Sajnos ezt nem lehet letagadni, nem egyszerű csúsztatásról van szó, hanem szolgai másolásról, és annyira egyértelmű a másolás, hogy rém ciki.

Lehet sokan olvasnak a netről, lehet betesznek anyagokat. De ez mindig is bukó volt, én is bíráltam már diploma munkát, és ugy adtam vissza, hogy egy rakás szar, mert csak másolás.

Nem arról van szó, hogy elolvasta, és az ott olvasotaknak adott egy új megvilágítást nem.

Nézd meg, vér szopó.

Természetesen ez a legkisebb baj.

A kéréds miért most????

Valami formálódik mélyen a Fideszen belül. mivel

11-én jelentik be, hogy 18-án elküldenek 6000 embert,

Valaki fedobja a Smith ügyet,

Járai lemond,

Szoval valami erodáció megindult.

Ami nem is lenne baj, ha azt jelentené, végre jó irányba indulunk...
De ki az a schmitt pál?
@pom pom: a nemzetiességedhez külön gratulálok.

Aki ilyet le tud írni, hogy "halagyon", az igaz magyar. Már csak írni és olvasni kellene megtanulnod magyarul és minden zsír lenne.:)
@pom pom: Jó, de aki ennyire meghaladja a korát, annak el köll buknia.

A nagyság átka, a máglya.
@Kassian: bocs igaz... két gy... kösz meglyegyzem...
@sárkányfő: De ne maradjon, mert szépen csak pörögjenek a jobbosok.

Nézzük a következőt.

Lászlóné ?

Akkor már ez itt a sor vége...

Lehet, hogy mindegyiknek van a füle mögött, csak még lapulnak.

Hát ne olyan kényelmesen. Magastérdemelés.
@Doubledecker:
Nehogy azt mond nekem, hogy egy ilyen piszlicsáré disszertáción múlik, hogy vki jó államfő-e vagy sem.
Egyébként is, ma ezeknek az írásoknak a 75%-a idézet, mások gondolatainak az ismételgetése stb.
Ha nem ezt teszed, azt mondják a bírálók, hogy nem ismered a szakirodalmat.

Lehet, hogy a szocijaid és libsijeid össze tudtak hányni egy disszertációt, de mit ér az, ha amúgy milliárdokat sikkasztottak az államtól?
Inkább azt végezném ki, aki elfogadta a szóban forgó disszertációt tisztességes jegyzetek nélkül... Hallgatóink alapesetben mindent megtesznek, hogy készen legyenek a dolgozattal - ez a világ minden táján előfordul. Az, hogy később politikus lesz belőle...nos ez baromi ciki, de nem hiszem, hogy _ettől_ veszélyeztetve lenne az ország vagy annak képviselete (legalábbis nem jobban, mintha doktorival nem tudna helyesírni). Azonban az a megélhetési felsőoktató aki átengedte miért tette, ha már kiszúrták a védéskor, hogy valami nem teljesen kóser a disszertációval az sokkal érdekesebb kérdés...
@Kara kán:

De te most teljese bezombultál ember.

A Schmit Palinál, nagyobb kommenita segnyaló nemigen van.

Te egfy komcsit, egy vér komcsit, egy igazú szardarabot védesz.

Olvas már útána a tuloknak.

Még mindig itt tartunk, hogy az én kommunistám, jó kommunista.

És nem idézet!!!!!!

LLEMÁSOLTA? SZÓRÓL SZÓRA......

NE ferdíts, ezt nem lehet megvédeni.

És a 75%-ny idézet is faszság szerintem, bár nekem mérnöki diplomám van.

Ez ráadásul egy szakdolgozat.
"Ez ráadásul egy szakdolgozat."

Akarom mondani doktori diszertáció.

Bocsánat.
@delpierro:

De ne legyél már te is tahó, azért mert mondjuk a Gyurcsány vagy a Horn egy szar alak, ez nem metni a Palit.

Hát megáll az ész néha.
en taho vagyok.
Nem engedem Pali bacsit bantani. Egyszer egyutt upgradeltek fel bennunket a Malevnal business classra, meg egyszer egymas mellett ultunk Brusszelbol hazafele. Olyan buszke vagyok erre ne, hogy a milyen illusztris tarsasagba kerultem, ne rontsatok mar el az oromom.
Megazer a NOBba alelnoknek lenni az nem semmi gyerekek. Ott ahol megeszik egymast vacsorara. Na az nem semmi. Miert nem probaljatok meg ? Hova jutnatok ? Genfbe utcasepronek maxi.
@delpierro:

Nekem az a bajom vle, hogy az elöző rendszert is tökéletesen kiszolgálta, és a mostanit is.

Gerince nemsok van.

Amúgy lehet, hogy egy kedves ember.

Lehet a szíve is van, de gernice?????
Vicces a fideszesek "és akkor mi van?" hozzáállása. Mondjuk, ha Gyurcsányról derült volna ki ilyen, amikor miniszterelnök volt, akkor már lángokban állna az Andrássy út.
@Kara kán: te beszélsz szexuális zaklatásról?rosszul mekegett a kecskéd,és kiraktad a fejét a fidesz irodára.köcsög ferdeszemű
@delpierro:

OK, lehet, hogy mint sportdiplomata sokra vitte.

De leginkább azzal haladt, hogy mindig csontig benyalt az aktuális hatalomnak.

Ez meg nem teszi szimpatikussá.

Lehet nem érted, vagy nem akarod.

Sokan sokra vihették volna a régi rendszerben (ahogy a mostaniban is) ha lefekszenek a pártnak, akinek volt gerince nem tette. Sokan meg felkapaszkodtak a párton.

Sajnos visszajö9ttek azok az idők, vagy el sem mentek.....
Ne mondjon le, ne rúgják ki, maradjon.
A Cég reklámja.

Kerényi úr meg festet képet, hogy Szent István kardjával megvédi az elnök ur disszertációját.
Ha megigeri, hogy 2012 szilveszteren zongoran kiserve enekli el a beszedet felolem maradhat.
@Doubledecker:
Ne értetlenkedj!
Közösen kutattak valamit azzal a bolgárral, és teljesen jogosan írta bele a disszertációjába a közös munka eredményeit.
Szerintem nagyon egyszerű : Fidesz törvényjavaslatnak kell álcázni a felmondó levelet,úgyse olvassa el csak aláírja. Ennyi!
@Nem Penny hajója: "Mondjuk, ha Gyurcsányról derült volna ki ilyen"

Kiderült tóla ilyen... :)
@antitaxis: Hajdanán egy katonatársam a következőt mesélte róla. A Pali gyerek Erzsébeten nőtt fel, és egy utcában lakott a történetet elmesélővel.Addig amíg csak kis gyalog kakukk vívócska volt, mindenkit megismert és szóba állt velük az utcájukból. Amikor azonban mint kispados vívó ő is megkapta az olimpiai aranyat, hát nagyot változott a srác és már senkit nem akart megismerni a street-jéből.
Nem állok messze az igazságtól ha ezek után merem feltételezni,hogy az egyetemet is úgy végezte el, mint ahogy a doktoriját írta. Azokban az időkben ha egy élsportoló nem volt analfabéta, hát minden faxni nélkül elvégeztettek vele egy egyetemet. Gondolom ugyan úgy, ahogy a Szőke Szikla végezte el a műegyetem gépészmérnöki karát annak idején. Kellett egy diplomás hátvéd a válogatottba.
Már csak arra szeretnék rájönni, hogyan jött a Palinak össze jó néhány luxus ingatlan Budán, ami gondolom barátok között is min.500 milla, és mi a francból tanultak a lányai mind az USA-ban, ahol csak a tandíj évente 15-20 ezer dollár, és akkor még nem laksz sehol és nem eszel.
3 leányzó az 3x5 év USA egyetemen= 3x 100.000 dollár= 300.000 dollár + még lakhatás és megélhetés az barátok között is ca. 450.000 dollár. Oszt még ott volt a Palinak a brüsszeli lakása is amikor még EU képviselő volt. Ezzel ő hencegett annak idején a köztévében.
Ennyit róla.
Egy normális embert nem kéne kirúgni az állásából, mert szégyellné magát, és menne magától...
De Caligula lova nem normális és talán nem is ember...
meg veletlenul se rugjak ki.
nagyon jo emlekezteto mindenkinek mennyire hozzanemerto talpnyalokat ultet orban minden fontos pozicioba. raadasula tobbi talpnyalo kozel sem ennyire szorakoztato
Ha a minimális gerinc is lenne Schmittben, akkor a nyilvánosság elé állna, aztán próbálná cáfolni, vagy elismerné a csalást.
Ehelyett bátor nemköztársasági elnökünk lapul, mint kutyaszar a gazban és csak a hivatali sameszait küldi a sajtó elé.
Miért nem néztek olyan híradást ami ezzel az üggyel foglalkozik? mindenki üvölt bele a nagyvilágba.Tegnap előtt este ATV ,egyenes beszéd, Kolláth György alkotmányjogász elmondta, mi a helyzet ezzel az üggyel.
Tisztázandó hogy megvette e, vagy ajándékba kapta.Ugyanis nem törvénytelen.
Addig nem lehet vádaskodni amíg ez nem tisztázott.
De! Az ügy elévült ,tehát bíróság szóba sem jöhet!
A dolognak kizárólag morális oldala lehet,ha! Valóban nem rendes úton jutott hozzá! Leváltani csak 2/3-l lehet!
Ez a valóság röviden!
A saját véleményem meg az, hogy mi a francnak nekünk köztársasági elnök, ha gyakorlatilag csak kirakati bábú! Pont!
@Politizátor: Már miért tüntette volna fel a lábjegyzetekben, hogy kitől idézett. Akik elbírálták a disszertációját azt sem tudták, hogy van egy bolgár faszi aki ezt már 6-7 évvel előtte megírta.Ha mondjuk a fiam lemásolta volna az unokatestvérem 1972-ben leadott kanadai diplomamunkáját, szerinted ki jött volna rá? Talán Dr. Kovács a aerodinamikai tanszékről? Na ne má.
Egyszerűen csalt, lopott oszt jó napot. Már az is nagy meló volt, hogy valaki lefordította neki franciáról magyarra.Gondolom ingyen, mert ha karakterenként mindössze 1 Ft-t kellett volna neki ezért fizetni, hát ráment volna a több mint 1 éves MOB-os gázsija. Itt jegyzem meg, hogy 5 évvel ezelőtt 7-8 oldal hivatalos irat fordítási díja az országos fordító irodánál
120.000 Ft volt.
@Kara kán:

Ember ne legyél már droid.

Nem beleírta a munkája eredményét, hanem szó szerint, értsd szó szerint lemásolta a Bolgár csávó könyvét.

Ez nem köüzös munka, ez egyszerű másolás.

Nézd meg az a rohadt Hvg-s oldalt.

Ebből csak egy kibuvó lenne, ha a hvg hazudott volna, azaz ők csinálták volna a hamis képeket.

Mondom először én is azt hittem, hogy ez valami hülye csúszatatás, de nem, ez egy durva másolás.

Szó szerinti.

Nem közös munka.

Akárki csinálta volna, ez védhetetlen.

Az elismerem, hogy akiriban az átkosdban meg még útána egy darabig ez ment, na de pont emiatt hübörgünk mindig.....

Paja egy szar ember volt midnig is. Sajnos.
@torró: kapta????????????

nagyon buta vagy...

nem a szerzői jogok miatt aggódunk...

igaz... a dolgozatot másolod órán, akkor sem gond ha a másik megengedte...

ki hogyan "szerzi" a tudását...
@bebe tv: Rosszindulatú vagy nagyon.
Az már a KGB ügynök Samaranch NOB-os botránya idején terítékre került, hogy bizonyos emberek Atlantára és Salt Lake Cityre adott szavazatáért az érintett szervező bizottságok USA egyetemi ösztöndíjakat intéztek cserébe.
@realirreal: Nem értek egyet veled. Ha elkövette, akkor el kellene ismernie, ha nem követte el, akkor viszont mi a fenét csinálhatna?

Tehár vagy (1) bűnös és gerinctelen vagy (2) ártatlan és akkor nem tudjuk, hogy milyen. Lehet, hogy bűnös, nem lepődnék meg. Lehet, hogy ártatlan, akkor meglepődnék, de ugyan már, akkor mi a fenét tehetne? Bizonygatná, hogy ártatlan? Ki hinne neki?

De mondok egy egyszerű dolgot, amire nem sokan gondolnak: ha valaki PhD szinten ért egy témához, annak nem nehéz "éreztetnie" a tudását. Ilyen emberekkel tele vannak a magyar egyetemek, okos emberek, értenek valamihez.

A megoldás: 2x45 perces előadás a témáról. Papír nélkül, közérthető formában, érdekfeszítő interpretációban, komoly elméleti tudással, érvelve, bemutatva, bizonyítva. Nem lehet két hét alatt felkészülni rá, nem lehet színészkedni... aztán már nem is számít, hogy másolta -e vagy nem.

Ugye?
Beszarok azon, hogy egyesek szerint ezzel minden rendben van.

Akik megint csak a szokásos komcsizásig jutnak, azok magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.
Azt nem értem, hogy a jobboldal baloldal egyaránt a hülye droidjaivcal járatja le magát.

Ez a magyr ploitikai kultúra.

A hülyéktől meg kell szabadulni, ahülyék mögé nem kell felsorakozni, nem azt bizonygatni, hogy de nem is.

Aki hülye, szar alak, az az, ha a miénk ha az ellenségé.

Ezt kellen már megtanulni.

pl. civilek már em igen akarják a Gyurcsokot....

De ha a Fideszben is lenne gerinc nem ezt a szardarabot tezsik oda, de ezeknek pont a gerinctelen tetű kellett.
@Kara kán: Te irtal szakdolit? (Nem doktorit...) Ismered a tartalmi es formai kovetelmenyeket?
@torró: Tisztázandó hogy megvette e, vagy ajándékba kapta.Ugyanis nem törvénytelen.
Addig nem lehet vádaskodni amíg ez nem tisztázott.

Ilyen esetekben el szokták venni a doktori címet.
Az más kérdés, hogy ki merné magának venni a bátorságot, hogy el is vegye.
Egyébként nem fura, hogy az akinek állítólag közgazdasági-kereskedelmi végzettsége van, az épp mondjuk az elmúlt 20 év olimpiai játékaiból disszertál? Mondjuk kézenfekvőbb lett volna, ha pl. Magyarország kereskedelmi anomáliái és hiánygazdálkodása a kádári időkben címmel írt volna. Esetleg a " Fórum szálló főportása és a külföldi vendégeknek kiközvetített luxus prostik
esete". Netán arról, " Hogyan lehetett 20 év alatt Henneesy konyak helyett Lánchíd felszolgálásával LADA 1500-ast venni".
A híradások szerint a bolgár fazon sporttörténész volt és abból az aspektusból írta meg a könyvet, de a Pali még történész sem volt. Magyarán a NOB-nál a kezébe került oszt lenyúlta a szöveget.
@Pipas:

Te ez 20 éve volt.

Olvas bele az anyagba, hát ezt nem annyira lehet kikérdezni.

Nagyjából semmi az egész, mintha írt volna egy lexikont, iletve másolt volna.
Szerintem ezt az egészet Ork bán csipet-csapata találta ki, hogy inkább Pali bohócon rögjünk, mint Gyuri bohócon. Van másik, látod? ;)
@Doubledecker: Nem, nem úgy van. Én írtam 20 éve egy szakdolgozatot, azóta írtam egy másikat, más témával foglalkozom. Hidd el, tudok összefüggően beszélni a régi támáról egy két órát és érdekessé is tudnám tenni.

Aki ír egy PhD dolgozatot, az 20 év múlva el tudja mesélni.

Mit gondolsz az egyetemen hogyan buktatják le a csalókat (már az, akit egyáltalán érdekel)? Itt a dolgozata, elolvastam, beszélgessünk róla... harminc másodpercen pelül bukta. :)
@Kangörény_: hiába szarsz be :) jobb ha elfogadod, hogy a legtöbb embert ez egészen egyszerűen nem érdekli, akiket érdekel, azokból a legtöbben aljas rágalomnak tartják, a maradék meg vagy megszokik, vagy megszökik...ne próbálj meg Magyarországon racionálisan gondolkodni, abból csak bajod lesz :D
@Doubledecker: Igen, ez a szep benne. A masik, hogy meg masolva sem elegendo egy doktori fokozathoz, ahhoz ugyanis olyan tudomanyos erteku munka kellene, amely uj oldalrol kozelit meg vagy uj megoldast kinal egy problemara, amihez kutatast kell vegezni es valami eredmenyre jutni. Ez egyszeruen tortenetleiras ahogy latom (bar nem olvastam a muvet.) Szakdolinak talan elmegy de kisdoktorinak???
@Pipas: Nem PhD :) csak egy kisdoktori
@El Visco Stello: Dr. Petőfi és Dr. Frady! Egy közös bulgáriai nyaraláson dobtuk össze a verset. :)
Üdv!

A közélet megtisztítása - mint választási lózung - csaknem minden párt elvi programjában szerepel(t). Ez egyes értelmezések szerint azt jelenti, hogy MINDENKIRE érvényes a makulátlan múlt, míg mások szerint a jobbosoknak csak a baloldalon, míg a balosoknak a jobboldalon kell kutakodni... szerintem az első verzió az ideális!

smittpál (aka: nemecsek) esetében maga a plagizáció szellemi tulajdon eltulajdonítása, 1992-ben a szerzői és szomszédos jogok megsértése még nem létezett, így szvsz lopás történt (szellemi tulajdon sérelmére). A lopás révén közhiteles nyilvántartásba került egy jogosulatlan doktori cím (mintha azt nyilatkozta volna, hogy nem használta, de akkor mikortól jegyeztette be? Mert az az elkövetés időpontja a közokirat-hamisításnak).

A közokirat-hamisítás mint eszközcselekmény révén jogosulatlanul jutott hozzá x mFt plusz jövedelemhez, tehát csalást is megvalósított. Ha a közokirat-hamisítást mint hivatalos személy követte el, az minősítő körülmény.

Szóval lehet, hogy mindezek közül minden elévült (a csalás szvsz nem, ha még mindig felveszi a doktori cím után a lóvét, mert akkor folyamatban lévő cselekménynek kellene tekinteni), de én az ő helyében nem utazgatnék olyan helyekre, ahol nem kedvelnek bennünket magyarokat, meg olyan helyre sem, ahol minden kapitalista fertő ellenére az ilyenért le szokás mondani (pl. Németország), mert könnyen lekezelik a T. diplomatát vagy netán tömeges nevetség tárgyává teszik (pl. Szlovákiában)...
@Shinjuku: Ó, kisdoktori? Úgy olvastam, hogy PhD... akkor meg minek hisztizik mindenki? Egy tesis kisgoktori? Azokat már régen vissza kellett volna vonni, olyanok, mint a Marxista Egyetem. :)

Summa cum laude a hököm! :)
@V u, de ja vu: "az ő helyében nem utazgatnék olyan helyekre, ahol nem kedvelnek bennünket magyarokat"

akkor ezért megy Egerbe... mert már nem mehet sehova...
@Pipas: Szerintem, ha egy minimális gerinckezdeménye is lenne Schmittnek, akkor
a, Ha igaz a plágium, akkor, azt mondja ok, buktam, vagy elkezdi tagadni, de legalább személyesen.
b, ha meg nem igaz, akkor felháborodva áll a nyilvánosság elé és mond bármit.
Ehelyett olyan, mint a lakótelepi kukatárolóban a patkányok, ha a házmester benyit és lámpát gyújt, elbújik, bebújik a szemétbe és várja, hogy a zaj elcsendesedjen....
@Pipas:

Figyú, én értem, mivel én is tudok a munkámról rengeteget beszélni, arról is amit 12 éve csináltam, max nem tudok belemélyedni a részletekbe, de az egzakt tudomány.

De ha beleolvasol, ez egy kurva lexion. Erre elég nehéz emlékezni.

Vagy pl. a barátnőm portugálból is írt valami nyelvészeti témája szakdolgozatot,de ma már nem bezséli a nyelvet, nem hiszem hogy tudna róla értelemesne beszélni.

Mondjuk ha elé raknák, megértené.

Elee nem értelmzhető a Paja féle anyag, mert egy történelmi leírás.....
pom pom!
Bakker olvasd már el még egyszer! Nem én állítom, a Kolláth mondta,neki mond hogy buta!A végén ott a véleményem, az érthető?
bebe!
Te is olvasd át még egyszer! Kolláth György ALKOTMÁNY JOGÁSZ!!!!!Na basszus nem tettem idézőjelbe. Tehát azt mondta :"NEM INDÍTHATÓ ELJÁRÁS! NEM VEHETIK EL TŐLE, MERT ELÉVÜLT." Na! Vitatkozzatok vele!
Én elolvastam amit felettek a netre és annak alapján csak leforditotta, mégcsak át se fogalmazta :-(

Nem hiszem, hogy bármi következménye lesz, hiszen ő egy Köztársasági Elnök. Annak sincs következménye, hogy bármit aláir, amit az orra alá dugnak és az szerintem sokkal komolyabb gond...
@torró: Pontosabban valoszinuleg azt mondta hogy jogilag nem szankcionalhato. De a diploma kibocsatoja (pontosabban jelen esetben annak a jogutodja) visszavonhatja. Ugyanugy, mint a doktori cim, ez sem evul el.
@realirreal: Ha nem bűnös és elkezdi tagadni, akkor roszabbul jár mint ha kussolna. Ha bűnös, akkor szintén jobban jár, ha kussol. Szerintem...

@Doubledecker: Nem a dolgozatot kellene felmondani, hanem arról beszélni, hogy miért és hogyan csinálta. Ha írsz egy lexikont a méhészetről, akkor tudsz másfél órát beszélni a méhészetről, nem?
@anyu:

"csak leforditotta, mégcsak át se fogalmazta :-("

Ja, ja mi is ezt néztük reggel bent.
Nem akartam elhinni. Dettó ugyanazok a mondatok.
Na gyász az egész, egyszerűen hihetetlen.

Sima másolás..... Durva na.
@pom pom: Azért megy Egerbe, mert ott akol-meleg várja (Fidesz városvezetés, fideszes megyei közgyűlés, Majtényi-talanított tanárképző, Szépasszonyvölgy, sok bor, anno volt ott egy tárogatós is, talán koncertet adnak, vagy megtanítja az öreget, hogy hogyan kell írni a hangszer nevét: tárógato...

És csak a komcsi korszakban fújták előlről, mostanában inkább a vége felől szívják:-D
@Pipas:

Nézd meg a forrást, már ami fent van. Elég speciális téma, nehezen megitélhető.

Akkor meg azt mondaán, hogy együtt dolgozott a csávóval, együtt csinláták.

Mondjuk én esküszöm beszopattam volna a HVG helyében, ha már lud legyen kövér (csak a Bajnai el ne csorja... :D).

Szoval fetettem volna az anyagot de egy másik hamis nevet jelöltem volna meg forrásnak.

Ha erre is rábasszák, hogy haverok együtt írták, akkor azonnal vége..... :D
@Doubledecker: Jó ötlet. :) Honnan tudod, hogy nem ezt tették. :)

Balneológia mi?! :)
@Kara kán: Akkor nem gondolhattad te sem komolyan hogy a KEHI magyarazkodasa barmilyen szinten is megallja a helyet, ugye?
@Shinjuku:
Ez egy pitiáner ügy, ráadásul 20 éve történt.
Gyurcsány céges piszkos ügyei is elévültek azóta, meg a Bajnai hűtlen kezelése is, vagy micsodája, ráadásul ezekben milliárdokról volt szó.
Ez teljesen friss hír: az eredeti dolgozat tulajdonosának a leánya nyilatkozott, miszerint kizárt ,hogy az apja együtt írta volna,legalábbis nincs róla tudomása!
@Pipas:

"Balneológia mi?! :)"

Ezt Pokorni mondta????

De Pkorni különben jó arc. És később kicsit nevetve kért elnézést, a magyar balneológusoktól.

Tehát, aki ember tévedhet. Ciki volt kicsit, de beválalta.

Ja és amennyire vágom, a baloldalon is szeretik a Pokornit, ennyit tesz ha az ember, ember.....
@Kara kán:

Tényleg piti, de akkor is gyász. Nem igen válalható morálisan. De a Pali, ahogy írtam fenntebb sehogyan sem válalahtó. Pont azért mert egy mocsok kommunista tapló volt.

A gyurcsok üggyel egyetértek.

Csak érts már meg egyszer és mindekorra, hogy az egyik szarsága nem metni a másikét.

Mikor érünk el ide. Hogy midnen hüye talpnyalót egyformán itélünk meg????

Ha sikerülne, talán nem hülyék irányítanák az országot.

Melesleg mi a helyzet a Viktor szűőbányáival, a Pintér közbeszerzés nélküli lenyúlásaival????ű

Mind szar ember ez.
@Doubledecker: Nem kell elnézést kérni, a műveletlenség nem bűn. Csak ciki.

Nekem személyesen nincs bajom vele, csak elgondolkodok, hogy miképpen váltak buta emberek (tanárképző főiskola, tesi tanszék, balneológia, torgyánó brúnó és a többi) az uralkodóinkká.
@Kara kán: Azért egy plágiumügy már kulturáltabb dolog, ilyene volt pl. a volt német hadügyminiszternek is, tehát akár kordivatnak is vehetjük.

Így igaz, de annak rendje és módja szerint miután kiderült el is vették a doktori címét, és le is kellett mondania.
Ugyanúgy, ahogy 1993-ban az akkori német gazdasági miniszternek Jürgen Möllemannak is le kellett mondania. A lemondás oka az volt, hogy a minisztériumának céges levélpapírján írt egy levelet egy nagy kereskedelmi láncnak, amelyben a felesége nagybátyja cége által gyártott bevásárló kocsik megvételét ajánlotta.Ezt a levelet az íróasztalán felejtette, ahonnan valaki a környezetéből kiszivárogtatta.
Szintén 1993-ban mondott le az NDK-ból származó német közl. miniszter Krause az un. "Putzfrauaffäre" miatt ahol is kiderült róla,hogy az időközben tőle elvált feleségét mint tartós munkanélküli takarítónőt jelentett be és jogtalanul évi + 6.000 DM állami támogatást vett fel, ami gyakorlatilag a volt felesége asszonytartás díja volt.
@Kara kán: En pedig azt mondom, hogy ha mar felelossegrol beszelunk akkor nincs piszlicsare ugy. Ugyanugy feleljen Gyurcsany is azert amiket csinalt, de azt sem szabad figyelmen kivul hagyni hogy ilyen ember (Schmitt) nem allhat olyan pozicioban, ahol az osszes magyarnak peldat kellene mutatnia. Az elnoki pozicio pont ez kellene hogy legyen es szerintem az eddigi elnokok tobbe-vagy-kevesbe de mind peldaertekuek voltak. Szerintem ez a lenyeg.
" Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a miniszterelnöknek a héten hivatalos programja lett volna Bonnban, ahol találkoznia kellett volna Angela Merkel német kancellárral. Úgy tudjuk, ezt személyesen mondta le a múlt héten, Brüsszelben.

Valami fontosért mehetett Bulgáriába?
2010. jún. 22. – Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a ...

Dr Schmitt letette esküjét 2010 június 29-én!

Orbán életrajza is maga a hazugság! 1989-1990 között azt írja a Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális politika történetét. Nos erről, hogy nincs papírja az biztos, vagy félcédulája esetleg. Az igaz, hogy Soros ösztöndíjat kuncsorgott ki magának, de jól tudjuk követni Orbánt az Internet segítségével. 1989 október végéig a Fidesz szóvivője. videotorium.hu/hu/recordings/details/2219,A_Fidesz_II._kongresszusa 1989. november 18 videotorium.hu/hu/recordings/details/2226,Egy_politikai_palya_-_A_Fidesz_megalakulasa Egyszóval Orbán novemberben nem kezdte meg tanulmányozását egyáltalán, sőt a karácsonyt itthon töltötte, és másik életrajzában írja, hogy 1990 januárjában félbeszakította oxfordi "tanulmányozását" a közelgő választások miatt. "Hogyan tanulhat valaki Oxfordban, hogyan kaphat papírt erről, ha fizikálisan nincs ott. Nem szabad elfeledni 1989-1990-es tanévről van szó. Orbán máskor azt írja más életrajzában, hogy megszakította tanulmányait. webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QG55abKSUjsJ:beszelo.c3.hu/01/11/07hegedus.html+Orb%C3%A1n+Viktor+1990+janu%C3%A1r&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Orbán Viktor 1990. január első napjaiban érkezett haza Angliából. Formálisan nem volt tagja a vezetőségnek, miután az előző kongresszuson nem vállalta a jelöltséget oxfordi útja miatt, de természetesen minden választmányi ülésre meghívtuk. Azonnal nyakába vette az országot, rengeteg gyűlésen szerepelt, ahová nagy tömegeket vonzott. Hamar túlpörgetett állapotba került - a választmány végül határozatot hozott, hogy nem vezetheti maga az autót, amellyel a rendezvényekre hajtott"
A fentiek azt sejtetik, hogy 1989 karácsonyát, szilveszterét nem töltötte itthon, ha ez igaz miért maradt Angliában, miközben a Pembroke College-ban nem volt hallgató. Mit hallgatot és kitől ebben az időszakban? Lényeg, hogy vissza már nem utazott, de a "diplomát" megkapta?
Amit tudni kell a Pembroke College-ról: Ide vonják össze a volt gyarmatokról egyéb helyekről a későbbiekben számításba jöhető "fiatalokat" Sir Richard Dearlove (MI6) dekonspirálódását követően pont a Pembroke College főnöke lehetett, vajon miért? Igaz, nem Oxfordban, hanem Cambridge-ben. Mindenki gondolhat persze bármit. Sir Richard nyilatkozata szerint a hírszerző ügynökségek kedvenc toborzó helye a Pembroke College. *.telegraph.co.uk/news/celebritynews/1925383/MI6-chief-Sir-Richard-Dearlove-tells-all.html Piás állapotban mondja Sir Dearlove: Among the wines that Sir Richard - a graduate of Queens' College, Cambridge, a favourite recruiting ground for the intelligence agencies - and the 120 dinner guests could enjoy were the Mercurey blanc "Vieilles Vignes" Domaine Brintet 2000 and the Coudoulet de Beaucastel, Perrin freres, Cotes du Rhones 1998. April H. Foley és Soros György kapcsolata közismert, hát bizony a Parlamentből származó bizalmas, és titkos információk, vajon nem juthattak el Soros Györgyhöz? "
@Pipas:

Azért a " balneológia" szakifejezést szerintem kevesen ismerik. PL. én het 2-3 megyek úszni többnyire valamelyik gyógyfürdőbe, sok helyen ki is van írva, hogy balneológiai osztály.

'Oszt mégse tudtam mi a bánat az..... :D :D :D

Legalább tanultam valamit.

Amúgy meg így működik a világ, az arogűns hülyék kerülnek hatalomra, nem csak nálunk, de többynire ez ilyen.
@Doubledecker: Aha, értem. És előhoztad ezt a szót valaha? Beszőtted a mondandódba, szóba hoztad? Elkezdted használni nélkül, hogy tudtad volna mit jelent? :)))
@Seggszájú, bóvlista, simlis fidesz banda, húzás!: "a Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális politika történetét"... ezzel semmi gaz nincs. En is tanulmanyoztam a Edinburgh-i egyetemen a skot nacionalizmust annak idejen egyetemi osztondijjal. 2 het skocia, vittem egy ajanlolevelet a tanszekrol amit odaadtam a konyvtarban es konyvtaraztam. Aztan az oneletrajzomban jol nez ki. Ilyen jol kinezo dolgokkal tele van a pince mindenhol.
@Pipas:

Ó hát nem.... Igyekeztem kerülni.... :D

Ileltve addig fel sem tűnt.

De mekkora jóság volt az az elszolása. És még meg is magyarázta, hogy minek ez nekünk, hiszen tengerünk sincs...... :D
@V u, de ja vu: És csak a komcsi korszakban fújták előlről, mostanában inkább a vége felől szívják:-D

De mindezt csak azt követően, miután reggelente elmélyülten elolvasta a bibliát. Pedig a tízparancsolat 8. pontja úgy szól: Ne lopj.
Igaz 1992-ben nem volt még a Fideszben sem kötelező olvasmány.Csak azután világosodott meg, miután a Fideszhez benyalta magát alelnöknek. Az sem lehetett semmi, hogy azt is csak azzal a feltétellel vállalta el, ha az EU parlamenti Fidesz listán ő lesz a Nr.1. Hiába kellenek a jó arcok a pártnak, mint például az Eddás Pataki.
@Doubledecker: A csávóóó b+ aszitte, hogy a bálnyákat tenyésztik... és b+ aszitte, hogy ezt nálunk az egyetemeken tanítják.

Annyi köze van a csávónak a valósághoz mint a a Kiss Gyuszi gyereknek, aki batmennek nézte az örek Baumgartner tiszteletest, amikor az reverendába ment át a kocsmába három kisfröccsre! :)
@insomniásalvóügynök: Az pedig ugyebár nem korrumpálás, mert nem egy aktatáska dollárt a szavazatért cserébe. Hát akkor ezek után én sem fogadok el pénzt tőled, csak fizesd a lányom tandíját a költségtérítéses szakon.
Ez a jellemtelen , sunyi ember megtévesztette a kommunistákat is , mert AZT HAZUDTA HOGY ELKÖTELEZETT KOMMUNISTA , nagyon zsíros pozíciókat viselt Kádár alatt is,...és megtévesztette az egész országot , mert CSALÓ ! FIZESSE VISSZA KAPOTT PLUSZ PÉNZEKET , KÉRJEN BOCSÁNATOT A ZEMBEREKTŐL ÉS MONDJON LE !!!
a bebetevehez, karakanhoz hasonlo majmoknak:
ha az doktori disszertaciodrol kiderul, hogy a szovegenek nagyobb resze csupan egy mas altal megirt mu forditasa, akkor az aztan teljesen tokmindegy, hogy akitol masoltad annak fizettel-e honorariumot, ismerted-e, esetleg hosszu ejjeleken at egyutt kormoltetek a vitatott szoveget. Ha nem igy lenne, akkor a doktori valojaban penzert megirathato lenne massal, oszt ha rakerdeznek, hat te kifizetted...
Remelem olyan sebesz fog benneteket muteni egy borongos hajnalon, aki a doktoriat hasonlokepp szerezte mint siccpalikank.
@Doubledecker: Csak nehogy a flúgos Jobbikos irányba...
@Doubledecker: Legalább fellendítik a humoripart...
@realirreal: Amúgy télleg, ha nem plagizált, akkor nosza, perellye be a HVG-t hitelrontásért, vagy valami. Legalább kérne helyreigazítást, egy köztársasági, akarom mondani álamfő meg tudja tenni, hogy azonnal hejreigazíttást kér, nem?
Ilyesmire gondoltam én is, ha nem Schmitt nem ért egyet a plágiumváddal, akkor támadjon vissza, de ne a hivatali lótifutikkal üzengessen vissza, miközben ő meg lappul, minta kutyaszar a fűben.
@dbeata:

Ja de nagyon úgy tűnik tényleg igaz.

Valaki írta, hogy volt a hvg-s főszerkesztővel riport és mondta, hogy egy külsős csávó 9 hónapig nyomozott az ügyben.

Utána mindent sokszor megvizsgáltak.

A HVG azérttényleg nem szokott nagyn mellélőni....

És tényleg nincs helyreigazítás kérés, csak egy gynege csusztatás.
@Doubledecker: Igen, félig hallgattam a Klub rádión a Megbeszéljük-ben faggatta Bolgár György. Nekem tetszenek ezek a fejlemények. Olyan jó, banánköztársaságos. Skiccpali a Banánköztársaság fője elcsúszott egy banánhéjon.
Szeritem 92-ben álmában se gondolta volna, hogy így felviszi az Isten (OV) a dolgát, hogy álamfő lehet egyszer. Úgy volt vele, hogy ő ugyan már eleget letett az asztalra, jó lesz ez is, no. Aztán elkedélyeskedett a vizsgabizottsággal, és le volt rendezve.
Hja kérem, kényelmetlen is tud lenni odafönt.
@Kara kán: ja, 5 év különbséggel, a bolgár meg nem említi sehol. szóval te ezt a maszlagot elhiszed? te vagy a célcsoport, a 80IQ-s zombi, akinek ezt az együttdolgozós hülyeséget kitalálták? sokan vagytok?
Na tehát vegyük sorra pontokat:

"1. Az országgyűlési képviselők egyötöde úgy találja, hogy az elnök szándékos bűncselekményt (vagy más, ott nevesített visszaélést) követett el, és az eljárást kezdeményezi."

Ezt nem fogja kezdeményezni, mert a parlamentben lévő, doktorált képviselők 15/4-de hasonló módon szerezte a doktoriját.

"2. Az országgyűlési képviselők kétharmada egyetért a kezdeményezőkkel és megindul az eljárás (innentől az elnök hatásköreit nem gyakorolhatja)"

Vagyis semmi sem változna a jelenlegi helyzethez képest!

"3. Az Alkotmánybíróság egyedi ügyben eljáró fórumként megállapíthatja, hogy az elnök a szándékos bűncselekményt, vagy egyéb, a kezdemény"

"Az Alkotmánybíróság", hogy kicsoda??? És mit csinálhat????????
A lányait sajnálom Ámerikában.
Bár ők nem tehetnek semmiről.
Bár lehet, hogy ismerték.
Pali.
A tartalék.
Főállásban láthatja el a megyei közgyűlés alelnöki posztját Pohl Marietta, amennyiben a grémium rábólint az előterjesztésre. Eddig az alelnök társadalmi megbízatásban látta el a feladatát.

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének az alelnöke, Pohl Marietta főállásban fogja ellátni feladatát, ha megszavazzák pénteken az SZMSZ módosítást. Az előterjesztésből kiderül, hogy eddig Pohl társadalmi megbízatásban látta el feladatát. Az indoklás meglehetősen kurtára sikerült: a közgyűlés alelnöke a megyei önkormányzat megváltozott feladatkörére tekintettel tisztségét főállásban látja el.
A helyzet két szempontból is abszurd. Egyrészt a megye 2012-ben egy másik előterjesztés szerint mindössze 247 millió forintot kap a költségvetéséből, ami töredéke a 2011-esnek, ami 11,5 milliárd forint volt. Másrészt a közgyűlés ősszel döntött arról, hogy a megyei vagyon állami tulajdonba kerül, így a megyei intézmények fenntartása sem a megyei önkormányzatot terheli. A feladatok száma is a töredékére esett vissza, így nem tudni mi indokolja az alelnök főállásba kerülését.

Fideszes szarjankó jól van ez így?
@SchindIer Pistája:
Na, és mi van, ha a bolgár kopizott egy piszkozatból, ami a Pali bácsié volt?
Pali bacsi erintehetetlen. Egyebkent ha lemond az meg rosszabb. Orban kinevezi a kovetkezo zsebelnokot aki a palibanal ket evvel tovabb marad a Sandor palotaban, igy akkor is elnok lesz amikor a kovetkezo kormany takaritja el a romokat a vikotr utan.
Ha a dolgozatában nincs helyesírási hiba, akkor nem ő írta.

Colombo nyomozó
Bolgár úrról másolta?
Nekem Schmitt régebben szimpatikus volt. Ma azért már árnyaltabb a helyzet.
Amikor diplomáztam, elvárás volt (és ismerősök közt ma is ezt kapom visszajelzésként), hogy a diplomamunka 99 %-ban ollózás. Hogy ez egy doktorinál hogyan működik, nem tudom.

De azért arra kíváncsi vagyok, hogy ilyen Szanyi-féle suttyó paraszt retkek, akiknek még az összeollózásra se volt sem erejük, sem tehetségük, milyen alapon javasolják Schmittnek a lemondást? Lenyenek azok az elsők a lemondásban, akik sz@ros piros párttagkönyvvel és (jó esetben) 8 általános iskolai végzettséggel, hazugságokkal lettek sokszáz ezret kereső képviselők!

Néha elmerengek azon, miért nem lehet ezt a sok tetvet a Dunába lőni valami hagyományosan hatékony módszerrel...
Miért kell kirúgni?

Mondjon le magától. Meglenne első európai cselekedete.
@HgGina: "Amikor diplomáztam, elvárás volt (és ismerősök közt ma is ezt kapom visszajelzésként), hogy a diplomamunka 99 %-ban ollózás."

En meg azt kapom visszajelzeskent (Magyarorszagtol nyugatra), hogy a magyar egyetemek tulnyomo tobbsege nem tul sokat er. Senki nem vitatja el a jogot a magyaroktol, hogy eldontsek, tovabbra is masolni/lopni/csalni akarnak-e, vagy a sajat labukra allnak.

Biztos vagyok benne, hogy a tobbseg az utobbira szavazna, de azt is latom, hogy sajnos te nem tartozol kozejuk HgGina.
Nem is a képzetség lenne itt az alapvető probléma a pozíciójával kapcsolatban ...mint ahogy sok egyéb képzett embernél sem a képzettség a lényeg, hanem, hogy mit képes nyújtani a pozícióban.
A képzettség egyfajta bevezető tárgyalási alap, szűrő, de aki átment, annak még mindíg teljesítenie kell.

Itt a probléma az az, ami mindíg is volt:
hogy nem képes ellátni a feladatát, és akik fizetik, az adófizetők, azoknak nincs döntési jogkörük szankcionálni a rossz teljesítményt.
SEHOGYAN!
Fizetik akkor is, ha mihaszna.
Bocs! nem veszitek észre, hogy ez az egész a kereskedelmi- és bakárlobbi mesterkedése?

Először - az amerikai agytrösztök legyártanak egy disszertációt és mosolyogva biztatóan átadják Pali bácsinak - tiszta filoszemita érzésektől vezérelve mondván: Nehogy má' Magyarországnak egy csak egyszerű nemdoktor Államfője legyen...

Most meg, hogy nem akar Magyarország igazodni a sorba hát úgy gondolta a kizsákmányoló karvalytőke vezető tanácsa (a Trilaterális Bizottság és a Európai Unió Kereskedelmi központja, valamint a Soros Hálózatok vezetője Gerog Soros, na és a Bilderberg Csoport), hogy vége. Megbüntetik azt aki a Nemzet Egységét őrzi.
Na.

Hülyét csinál belőlünk az átpolitizált távolról irányított - és pénzelt - média és benne a médiaértelmiség!

***
@hagyma:
Hogy érthetsz egyet olyan emberekkel, akik másokat szeretnének a Dunába lövetni?

@HgGina:
De azért arra kíváncsi vagyok, hogy ilyen Szanyi-féle suttyó paraszt retkek, akiknek még az összeollózásra se volt sem erejük, sem tehetségük, milyen alapon javasolják Schmittnek a lemondást?
- Erkölcsi magaslat? Becsület? Csaló legen, ki a nemzet egységét megtestesíti?

Lenyenek azok az elsők a lemondásban, akik sz@ros piros párttagkönyvvel és (jó esetben) 8 általános iskolai végzettséggel, hazugságokkal lettek sokszáz ezret kereső képviselők!
- Remélem tudod, hogy nem csak egy frakcióból kellene akkor sokaknak lemondani. pali bácsinak is volt többek között pártagkönyve.

Néha elmerengek azon, miért nem lehet ezt a sok tetvet a Dunába lőni valami hagyományosan hatékony módszerrel...
- Ugyanazért, amiért neked sem lehet megtiltani, hogy a fröcsögéssel teli faszságaidat közszemlére tehesd egy kommentben.
Hogy őszinte legyek, engem az lepett volna meg, ha Pali bácsi saját kútfőből merített volna diplomájának összetákolásakor. Eddigi, általam ismert ténykedése kizárja a leghalványabb önálló gondolat meglétét.
Ennek ellenére tud tükörbe nézni smitt?
Hogy kell kirúgni? Két lábbal :)
Egyébként sincs semmi szükség köztársasági elnökre, mikor már nincs is köztársaság....

@igényes:
Természetesen tud. Elég ránézni milyen szépen tud mosolyogni és mutogatni mind a 32 fogát, ezt természetesen csakis tükör előtt gyakorolhatta!
@HgGina: Akartad mondani elvárás, hogy legyen benne saját kutatás is, ugye? Én 13 éve diplomáztam, és bár nyilván a témához kapcsolódó szakdolikat megnéztem, de ollózásra nem emlékszem. Inkább saját kutatásra, és szürkeállomány használatára. Még egy kutatóintézethez is bekunyeráltam magam, hogy segítsen feldolgozni az adatot. Akkor most én vagyok a lúzer, mert nem találtam egy bolgár társat, akiről koppinthattam volna... És ez csak egy szaros főiskolai diploma volt...
@nyuszicska: De ő álamfő! Nem köztársasági elnök..
@dbeata:
Tökéletesen igazad van! Mea culpa.....

Egyébként pedig nem is értem miért háborognak az emberek, hogy plagizált, mikor tudvalevően akcentussal beszéli a magyart írásban.
Esetleg ha azt a néhány millácskát amit a doktori címért jogtalanul felvett,talán ,ha visszafizetné...
Persze hogy ne haljon éhen szegény,megkapná utána úgyis jutalom,vagy akármiként...
A szemét politikusok megint megusszák büntetlenül.
Nem nekik kellene példát mutatniuk becsületből és tisztességből?

Nem mentelmi jogot adnék nekik, hanem 100 botütést, naponta.
@delpierro:
Persze hogy nem, benyomták a kommunisták a szovjetek segítségével, utána meg mindig jó segget nyalt.
Jelentős teljesítménynek azt nevezhetjük, hogy a hosszú évtizedeken keresztül folytatott seggnyalásban nem kopott el a nyelve.
@HgGina:

Nem tudom milyen büfé szakos diplomád van.

De nálnuk kurvára nem vették jónéven az ollozást.

Én hónapokiig dologztam a diplomamunkámon, és 90%-ban a saját munkám volt a maradék 10% volt max idézet, bemásolt ábra ilyesmi.

Ja igen annak még volt újdonság ereje, egy létező villamosmérnöki gyakorlati porblémára kellett megoldást keresni és találni.

Másrészt azt látom, hogy ma már terjednek az ilyen jeleggű diploma munkák, hogy pl. a GPS rendszer bemutatása.

Azért vicces ez mert erről több ezer oldalas irományokk vannak. Ebből könnyű összelapátolni vlaamit. De hol ebben az önálló munka.

Nó ezzel nem is jutunk semmire.

Viszont a bukta cukrozoknak mondom, hogy lehet a neten nagyon értelemes és komoly tudást igénylő diploma munkákat is találni. (pl. ME) Aztán ne tessék csokdálkozni mikor a kommunikációs összeolozott diplomával nem jön a dela......
Azért sajátos ez a magyar közvélemény. Losonczy Pál óta egyetlenegy államfőt nem volt képes elfogadni, mindenkivel csak baja volt. Úgy látszik, a magyar közvélemény csupa gáncs nélküli lovagból áll...
@salamander:

Lehet igazad van, csakhogy ezt a doktorit a palibá 20 éve csinálta.

Akkor még senki nem tudta, hogy ő valaha köztársasági elnök lesz.

Amúgy természetes, hogy a politika ilyen rohadt.....
@nyuszicska: Attól, hogy az ország neve megváltozott, az államformája még köztársaság maradt!
Akármibe fogadok, hogy nem lesz ebből semmi. Egyszerűen "nem lesz lopott" a doktori, így nem lesz miért eljárást indítani... Megoldják.

Mondjuk itt már nagyon kilóg a lóláb, hiszen ha bármilyen szintű hitelesség lenne fontos a politikai elitnek, illetve bármilyen szinten az ország lenne fontos, akkor emögé, és hasonló ügyek mögé nem állnának oda. (Nem ez az első olyan dolog, amikor valakit kimosdatnak...)

Az ellenzék meg nyilván azért vetette rá magát a dologra, mert támadási felület, különben leszarnák ők is, ahogy eddig, hiszen ez huszonéves történet...
@HgGina: Hova jártál? Nekem mind a két szakomon (és az összes ismerősömnél) elég komoly következménye volt az ollózásnak.
@Doubledecker: Jah, hát nekem is néztek már nagyot a témáimra ;) Pedig nem is akkora valamik.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nincs azzal baj, hogy mondjon le Schmitt... Csak igazán mehetne utána az összes alkalmatlan senki, akinek vaj van a fején.
Az az 1-2 ember, aki maradna, elvezetné az országot...
@Kara kán: Életszerű. Főleg, ha a bolgár csóka az életben nem járt itt.
@pom pom: egerbe boré megy .. adtam nekije egy sárga fecnit, melyik pincéből mit hozzon.

fhh' .. főzöm a karampácsot bográcsba. Sz'kell bor.
jobbos hívőknek: nincs ezzel semmi baj, a nemköztársasági elnök más dolgozatát tüntette fel sajátnak, na és?
bezzeg a népveszejtő hazaáruló gyúrcsány, az hazudott!

na elmentek ti a kurva anyátokba...
ez olyan egy kicsit mint Angliában a királynő, ott mivel az ő nevében ítélkezik a bíróság, nem lehet semmiért felelősségre vonni...a Sunban mindig vannak fotók, hogy biztonsági öv nélkül vezet a piszok....
Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)
@Doubledecker: Nyugi, bölcsész, jogász, közgazdász, turizmus-vendéglátás és minden társadalomtudományi, bölcsész és pedagógus szakon a diplomamunka, szakdolgozat színtiszta könyvtárazást jelent. Ez akkor plágium, ha nem tüntetik fel, hogy kitől idéztek, illetve szó szerint átveszik a szöveget.
És el kell, hogy keserítselek, még mérnök és természettudományos szakokon is teljesen általános az összeollózás. Az általad említett GPS rendszer bemutatása stb. szintű alkotások.
Sőt orvosin is láttam már olyat orvostörténeti témájú diplomamunkát adott le... na az aztán komolytalan egy annyira gyakorlati szakon.

Azt is hozzátenném, hogy nem lesz rosszabb egy angol szakos tanár attól, hogy nem ő volt az első a történelemben, aki Shakespeare-t elemzett és ezért kénytelen hozzányúlni forrásokhoz. Vagy egy történelem szakos, aki források alapján ír a Monarchia nemzetiségi konfliktusairól.
Jogon, közgázon is teljesen értelmetlen eredeti ötletekkel előállni, mert nem alkothatsz eredetit, le van írva, hogy mi van, és az a valóság, amit te gondolsz, az irreleváns böfögés. Újdonság akkor állhat elő ezeken a területeken, ha a jogalkotó új szabályozást vezet be. Szakdolgozat értelmetlen, kötelező formaság, a kutatás könyvtárazást jelent.

Összességében a diplomamunkák fél százaléka igazán eredeti becslésem szerint.

Ettől függetlenül Schmitt Pált egy emberi giccsnek tartom, aki kiseggelte, végig helyezkedte az egész karrierjét, sose vállalt egy markáns, önálló véleményt.
Amúgy mit számít, hogy a disszertáció eredeti-e?
Meg kell nézni, hogy milyen témában írta (ollózta), már az is nevetséges!
Modern olimpiák programja... vagy valami ilyesmi.
Komolyan, ha erről még a saját ötletei alapján is írna Schmitt, akkor is egy nagy kamu disszertáció lenne. Haszontalan papírköteg, irreleváns böfögés, szócsavarás, senki se olvasná el soha.
A baj az, hogy Schmitt nem akart megmaradni egyszerű buta sportolónak, ami mindig is volt, hanem okosnak látszó doktor úr akart lenni.

Sólyom László és Mádl Ferenc legalább művelt emberek voltak, releváns szakmai múlttal, elismert tudományos munkával.
@Rézfaszú: Rossz a megközelítés,
Nem írja,hanem írják neki.
Itt kezdődik az egész.Még nem is fizet érte.Ha legalább a neten vette volna,akkor azt mondom befektetett a tudásba,de erről itt szó sincs,majd kirúgják akivel megíratta és elbaszta!
@Doubledecker: A kommunikációs-t vond vissza, légyszi. Kikérem magamnak. A többi rendben van.@Rézfaszú: A kutatás nem feltétlenül jelent könyvtárazást. Lehet pl. közvetlen, primér kutatás, amikor megkérdezel embereket. Nem kérkedni akarok a diplomámmal, de azért az erős túlzás, hogy ollózás az egész. Ettől függetlenül rugózhatunk azon, melyik diploma mennyit ér, és hogy egy problémára megoldást találni sokkal nehezebb, mint elelmélkedni jelenségeken és abból következtetni majd leírni.
@dbeata:

Már miért vonnám vissza a kommunikációt. Lehet, hogy lehet abban is nagyott alkotni, de az egész egy haszontlan faszság, részben katalizátora a világméretű elhülyülésnek.

Hogyan hazudjunk hihetően?
Hogyan tálaljuk az emészthetetlenet?

Na kösz nem.

Nem áltudomány, mert van mögötte pszichológia. De gusztustalan egy tudomány.
Azt, hogy hogyan lehetne......no azt is tudom !
De én "egyszerűen" úgy seggbe rúgnám, hogy örökké keringjen a világűrbe ! S akkor még finom voltam !:):DDD
@Doubledecker: Az emberi ostobaságot nem a kommunikáció okozza... Szerintem tök jó, és az a vicc, hogy kommunikáció nélkül élet se nagyon lenne, de mondjuk lehet, IPad nélkül is kibírnám. Na, nem akarok izmozni. Te kevered, és összemosod azzal, hogy mindenhol vannak tisztességes és tisztességtelen játékosok.
@dbeata:

Ez igaz, de napjainkban a kommunikáció leginkább a tiszteségtelen emberek eszköze.

Bár való igaz, hogyha van még esetleg egy igaz ember, akkor neki is tudnia kell kifejezésre jutatni gondolatait szándékát.

Mindenestre azért light-osabb, mint sok valódi diploam..... :D
@Doubledecker: Az igaz, hogy azért jelentkeztem oda, mert a matek nem ment volna, viszont a nyelvérzékem jó, és ahogy elnéztem, sok műszaki diplomás viszont híján van a nyelvtudásnak. Ezen mondjuk segíthet a célországban eltöltött gyakorlati idő. Maradjunk abban, hogy mindkét fajta tudásnak megvan a maga helye. Amúgy az is igaz, hogy 3 éven keresztül csak kommunikációt tanulni, még ha azt két idegen nyelven is, eléggé uncsi. Amit lehetett volna helyette, az a pszichológia, és/vagy retorika (a vitázás tudománya).
Csalás, nem csalás, de erősen rombolja a moralitást, mondjon le. Ha nem mondana, akkor lenne a következő felháborodás, amikor 2015-ben megkapná az átala kiválasztott villát, élethosszig lakhatásra, ami mindegyik volt köztársasági elnöknek jár, ugye...
@Rézfaszú: Sólyom László és Mádl Ferenc legalább művelt emberek voltak, releváns szakmai múlttal, elismert tudományos munkával.

Neki is volt szakmai múltja. Például nagyon jól értett hozzá, hogyan lehetett elintézni a neje és 3 leányzója TV-ben történő minden esti tornamutatványait, és mindezt hosszú éveken keresztül. Gondolom nem társadalmi munkában ugra bugráltak a zembereknek. Harminc év meggyőződéses nyalás után már észre sem veszi az ember, ha más az íze a sz@rnak, hiszen van aki a káposztás cvekedlit fekete borssal eszi és van aki cukorral.
süti beállítások módosítása