Adjunk esélyt Schmitt Pálnak, az embernek!

2012.01.13. 08:04 baum



Schmitt Pál igazi, vérbeli karrierista, volt ő már minden, sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus. A MOB főtitkára, madridi és berni nagykövet, EP-képviselő, a parlament elnöke. 1998-ban ajánlgatta magát az MSZP-nek, hogy szívesen lenne polgármester-jelöltjük, de volt a Fidesz alelnöke is négy évig. Változatos életutat járt be, no.

Pályafutása megkoronázásaként köztársasági elnök lett. Talán ő az utolsó reneszánsz ember, aki mindenhez ért. A nagy kérdés az, hogy tényleg mindenhez ért-e, vagy csak állandóan a tűz körül sertepertél. Olimpiai bajnok vívó, ezt tiszteljük, viszont nézzük Schmitt Pált, a köztársasági elnököt. Az ítélet sajnos megkérdőjelezhetetlen és egyértelmű: megalázta az elnöki intézmény méltóságát, elvtelen módon szolgálja ki a hatalmat, önálló gondolatai nincsenek.

A tragédia az egész plágiumos botrányban pedig az, hogy eljutottunk odáig, fel sem merülhet, hogy Schmitt Pált alkalmatlansága miatt lehessen eltávolítani pozíciójából, lemondatására csak ilyen botránnyal van esély, nem a nemlétező teljesítménye miatt. És az is egyértelmű, hogy akár ellopta a bolgár professzortól az írását, akár nem, neki kell kezdeményeznie az ügy tisztázását.

Ez egy esély is neki, hiszen ikonja lett annak az új embertípusnak, aki minden morális elképzelés nélkül szolgálja ki a hatalmat, a megbízóit, és akiket százával ültetett be a Fidesz kulcspozicíókba. Az ő döntése, hogy első megszólalásában vállalja, sőt kéri a vizsgálatot, hiszen amennyiben becsületesen írta disszertációját, akkor félnivalója nincs. Erkölcsileg is megerősödik. Ha viszont nem akar foglalkozni az üggyel, az a saját hitelességét tekintve egyértelműen karakter-öngyilkosság, és ami igazán sajnálatos, növeli abszurdisztán-együtthatónkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr363539617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál eltávolítása a Fidesz érdeke 2012.01.14. 17:55:03

A hvg szerint Schmitt Pál plagizálta a doktoriját. S akár csalással is lehetne vádolni, ha az egész ügy nem lenne elévülve. Persze, az egyetem elveheti a doktori fokozatát, és lenne mit magyarázkodni belföldön és külföldön, de ettől még, jogi szempontb...

Trackback: Adjunk esélyt Schmitt Pálnak, az embernek! 2012.01.13. 11:59:01

Ikonja lett annak az új embertípusnak, aki minden morális elképzelés nélkül szolgálja ki a hatalmat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a miniszterelnöknek a héten hivatalos programja lett volna Bonnban, ahol találkoznia kellett volna Angela Merkel német kancellárral. Úgy tudjuk, ezt személyesen mondta le a múlt héten, Brüsszelben.

Valami fontosért mehetett Bulgáriába?
2010. jún. 22. – Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával. E hír azért érdekes, mert értesüléseink szerint a ...

Dr Schmitt letette esküjét 2010 június 29-én!

Orbán életrajza is maga a hazugság! 1989-1990 között azt írja a Pembroke College-ban tanulmányozta az angol liberális politika történetét. Nos erről, hogy nincs papírja az biztos, vagy félcédulája esetleg. Az igaz, hogy Soros ösztöndíjat kuncsorgott ki magának, de jól tudjuk követni Orbánt az Internet segítségével. 1989 október végéig a Fidesz szóvivője. videotorium.hu/hu/recordings/details/2219,A_Fidesz_II._kongresszusa 1989. november 18 videotorium.hu/hu/recordings/details/2226,Egy_politikai_palya_-_A_Fidesz_megalakulasa Egyszóval Orbán novemberben nem kezdte meg tanulmányozását egyáltalán, sőt a karácsonyt itthon töltötte, és másik életrajzában írja, hogy 1990 januárjában félbeszakította oxfordi "tanulmányozását" a közelgő választások miatt. "Hogyan tanulhat valaki Oxfordban, hogyan kaphat papírt erről, ha fizikálisan nincs ott. Nem szabad elfeledni 1989-1990-es tanévről van szó. Orbán máskor azt írja más életrajzában, hogy megszakította tanulmányait. webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QG55abKSUjsJ:beszelo.c3.hu/01/11/07hegedus.html+Orb%C3%A1n+Viktor+1990+janu%C3%A1r&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu Orbán Viktor 1990. január első napjaiban érkezett haza Angliából. Formálisan nem volt tagja a vezetőségnek, miután az előző kongresszuson nem vállalta a jelöltséget oxfordi útja miatt, de természetesen minden választmányi ülésre meghívtuk. Azonnal nyakába vette az országot, rengeteg gyűlésen szerepelt, ahová nagy tömegeket vonzott. Hamar túlpörgetett állapotba került - a választmány végül határozatot hozott, hogy nem vezetheti maga az autót, amellyel a rendezvényekre hajtott"
A fentiek azt sejtetik, hogy 1989 karácsonyát, szilveszterét nem töltötte itthon, ha ez igaz miért maradt Angliában, miközben a Pembroke College-ban nem volt hallgató. Mit hallgatot és kitől ebben az időszakban? Lényeg, hogy vissza már nem utazott, de a "diplomát" megkapta?
Amit tudni kell a Pembroke College-ról: Ide vonják össze a volt gyarmatokról egyéb helyekről a későbbiekben számításba jöhető "fiatalokat" Sir Richard Dearlove (MI6) dekonspirálódását követően pont a Pembroke College főnöke lehetett, vajon miért? Igaz, nem Oxfordban, hanem Cambridge-ben. Mindenki gondolhat persze bármit. Sir Richard nyilatkozata szerint a hírszerző ügynökségek kedvenc toborzó helye a Pembroke College. *.telegraph.co.uk/news/celebritynews/1925383/MI6-chief-Sir-Richard-Dearlove-tells-all.html Piás állapotban mondja Sir Dearlove: Among the wines that Sir Richard - a graduate of Queens' College, Cambridge, a favourite recruiting ground for the intelligence agencies - and the 120 dinner guests could enjoy were the Mercurey blanc "Vieilles Vignes" Domaine Brintet 2000 and the Coudoulet de Beaucastel, Perrin freres, Cotes du Rhones 1998. April H. Foley és Soros György kapcsolata közismert, hát bizony a Parlamentből származó bizalmas, és titkos információk, vajon nem juthattak el Soros Györgyhöz? "
@Schmit takarodly, szégyen vagy a hazzára!: érdemes lenne ennek a gyeröknek is alaposabban utánanézni. Amíg nem késő...
lehet, hogy tényleg arra megy ki a dolog: smitt lemond, aztán orbán is lemond, és az utódja (lézerjani?) őt nevezteti ki smitt helyett. így 5 évig bizton ülhet a ke. bársonyszékben, és bármi is jön (gondolja), még fel is oszlathatja az esetleg nem eléggé jobboldali vagy nem eléggé hülye új parlamentet 2017-tel bezárólag. addig meg még bármi történhet, nyer 5 évet, és nem dobják egybőla szemétdombra pár hónapon belül.
Csak halkan jegyzem meg, a fiatalabbak kedvéért: A szóban forgó egyed úgy lett kétszeres "olimpiai bajnok", hogy 1968-ban egy másodpercet sem harcolt a páston, mert tartalék volt. A siker Kulcsár Győző, Nemere Zoltán, B. Nagy Pál és Fenyvesi Csaba érdeme, de az akkori szabályok szerint neki is adtak érmet. A Müncheni (1972 Erdős, Fenyvesi, Kulcsár, Schmitt /Osztrics/) olimpián már küzdött, de ő volt a "leggyengébb láncszem" ennyit erről...
Világéletében csak az elvtelen, gerinctelen helyezkedni tudása vitte előre a szocializmusban és a gengszterváltás után egyaránt. Igaza volt Kövér Lászlónak: Paprikajancsi!
Rövid összefoglalásotok alapján azt kell mondanom, ez az ember tökéletesen alkalmas a köztársasági elnöki posztra.

Nagyszerűen reprezentálja, hogy tényleg BÁRKIBŐL lehet elnök ebben az országban. Ami tegyük hozzá, egy nagyszerű demokratikus vívmány. :)
Olyan káosz van a politikusok között,hogy a jó Isten sem igazodik már ki rajtuk!
Orbánnak igen megfelel,mert így azt irat alá amit akar!Talán a nevét pontosan.

Csak még egy kis csavar.

Tegnap előtt azt írta a sajtó:
Az ominózus munka nem található mivel sok egyéb írásokkal együtt elveszett.!!!!!(mikrofilm)Az írott anyagot meg meg semmisítették.Mivel nem kell őrizni.

Ma meg megtekinthető az irattárban!!!!Persze nem fényképezhető és nem tapizható illetve olvasható kép nem készülhet!!(talán még fog a festék???)
Mikor hazudnak??
Most vagy mindig!!
Nos ez is így jellemző a fidioták bandájára!!
4K!: nem rendeztek tüntetést a tolvaj s. p. ellen??

enyhén szólva indokolt lenne...
@tatamtatam: javaslom ezt inkább 4K!-s fórumokon vesd fel, mi szellemi műhelyként gondolunk magunkra. Nem vagyunk szócső, nagy részünk nem is 4K!-s.
süti beállítások módosítása