Népbutítás ingyen a Magyar Posta közreműködésével

2012.01.19. 08:00 Fent és Lent

Jó hírünk van: a Helyi Téma című sajtóterméket 2012 januárjától a Magyar Posta fogja kézbesíteni otthonainkba. Hurrá! Mit kell tudni erről a termékről? Tulajdonosa a híres Vitézy család sarja, Tamás. A 90-es évek elején alapozta meg vagyonát, mégpedig gázkereskedelemből. A 100 leggazdagabb magyar egyike. A Vitézy család szegről-végről rokoni kapcsolatban áll Orbán Viktorral, igaz, nem vér szerinti a kapocs.

Ámde fókuszáljunk inkább az újság küldetésére. A Helyi Téma online-felületén rá is lelünk hamar. A következőket állítja magáról a médium:

Lapunk küldetése az, hogy felélessze a magyar közélet színterét adó helyi sajtót, és teret biztosítson minden olyan civil kezdeményezésnek, amely erősítheti az ott élők összetartozását. (…)
Célunk továbbá a kerületben élők hiteles tájékoztatása a lakóhelyükön történő, közéleti és kulturális eseményekről, illetve a közérdekű információk által a kerületi és területi érdekképviselet. Az újság készítése során arra törekszünk, hogy a család minden tagja hozzájusson a számára hasznos és fontos információhoz.

Nos, hazatérvén rá kellett jönnöm, hogy a postaládámban talált legfrissebb Helyi Témát is ezen alapelvek szerint állították össze. Végre hozzájutottam a számomra hasznos és fontos infókhoz. A címlapon három hír kapott helyet: Dukai Regina jótékony, egy oklevélnepper 12 év óta nem bukott le, és nem utolsósorban, Pofátlan Paprikajancsi címmel egy „nostradamusi” jövendölést tár elénk a lap.

A harmadik oldalon az is kiderül, miről van szó. 1947-48 táján egy táltostalálkozón hét táltos összegyűlt a nyirkai Hanyban, és valamilyen módon megjósoltak az eljövendőt. A Helyi Téma elemzése szerint ezek a jelenre vonatkozhatnak.

„A döglött sárkány kutyáit a Koronázatlan Cár veszi pórázra. A Szűkszavú Tárnokmestert tuszkolják élre. Saját táborából ütnek pártot ellene, mert a Koronázatlan Cár úgy akarja. Paprikajancsiból csinál vezért. A nemzet tűri - nem látja meg rajta a rángató madzagokat. A csellel hatalomra segített Paprikajancsi pofátlanul önkényeskedik. Nyegle és buta. A Kiskanász malmára hajtja a vizet.”

A Helyi Téma nem vállalja magára a felelősséget, hogy magának tulajdonítsa, mit jelentenek e szavak. Ám azt leírják, hogy „egyesek” szerint a Paprikajancsi Gyurcsány Ferencet, a Kiskanász pedig Orbán Viktort takarja. Nem hiszem, hogy nálam bárki jobban szeretné, hogy Feri végleg eltűnjön a közéletből, de azért ez a szint nagyon gáz. Köszönjük, Helyi Téma, izgatottan várom a következő számot!

Eme jóslat megfejtését pedig várjuk kommentben:

Még öt-hét!
 
A medvebocsot lépre csalják
és elverik rajta a port.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr473575189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paprikajancsi vs. Kiskanász vs. Helyi Téma 2012.01.19. 21:34:04

Ha Gyurcsányt kell ütni, akkor a Vitézy klán házilapja, a Helyi Téma mindig hálásan beállt a sorba. A lap hiteles közéleti információforrásként definiálja magát, de a legfrissebb szám mindenhova ingyen bedobált címlapjával sikerült a Móricka szintjére ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Függetlenül a Helyi Téma tartalmától (én is rühellem), kár ez a szenzációhajhász cím a Postával. Te is terjeszthetnél akármit a Posta útján, ha megfizetnéd az árát.
Tüntessünk a bóvlista Orbán kormány mellett?
Aki nincs velünk, az ellenünk / az egész világ/!!

Követeljük:
- legyen 600,- ft a benzin
- nekünk 400,- ft-os euró kell!
- 5 nagydoktorit Schmitt copy Pálnak!
- Kétmilliós fizetést és karcmentes autókat a képviselőknek!
- a Felcsút kerüljön az első osztályba!

- Európa szeret minket, mi is szeressük üket!

- Csak 30 évente választásokat és felcsúti kötődésű, sose dolgozott, többször bukott, 150 cm mély, focista agyú, O. V. monogrammú jelölt lehet m.elnök!
- Hazudj még nagyobbakat Szargyártó Péter!
- Legyen mindenki seggszájú a fideszben!

- 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle életpályamodellt mindenkinek!

- minden kisdoktorinak Schmitt Pálgium legyen a törzsanyaga

- Bájer Zsót a te anyád!

- Pataki Attila dáridóénekesnek Kazinczy díjat és sikeres érettségit!

- Orbán-Matolcsynál magasabb GDP növekedést!

- Tereljük a fideszes politikusokat a munka világába!
Én a magam részéről minden alkalommal, miután kiveszem a postaládából, azonnal összetépem és kidobom. Gondolkodtam azon is, hogy ráírom a postaládámra, hogy "helyitémamentesövezet", de aztán az jutott eszembe, hogy a kubatov-lista helyi szerkesztője (mert sajnos tudom, hogy van nálunk ilyen) dolgozzon meg a pénzéért. Ne kapjon ajándékba adatokat, amivel majd nyálcsorgatva rohanhat gazdájához a jutalom-koncokért.
Ja a másik meg az új kerületi fidesznyikes önkormányzati "tájékoztató". Ad acta az is, azonnal.
Ne bántsátok azt lapot. Nagyon jól éghető papírból nyomtatják, így méltó helyére kerül, a kazánba.
Ha már a jóslatban politikai felhangokat kellene észrevenni: nekem a Paprikajancsiról kurvára a Schmitt Pali ugrott be!!! :)

Mert ha Gyurcsány lenne a Papikajancsi, hát kurvára nem türte a nemzet, volt itt minden 2006-ban, aztán ment is a levesbe...

Mindenesetre jobb mint egy GDP vs. államadósság grafikon:)
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: és kivállóan alkalmas arra is, hogy az ember zöldséget pucoljon rajta, ezt tapasztalatból mondom!
Hát hozzánk már hónapok óta nem jutott el a Helyi téma,pedig egy budapesti lakótelepen lakom.
"ingyen" persze.olyan unorthodox csatornákon fizeti meg a nép, hogy észre sem veszi
Az az érdekes, hogy eddig alternatív úton terjesztették, mert az lényegesen olcsóbb volt, mint a Posta (értsd kevesebb, mint a felét kérték a terjesztők). Vajon most, hogy a rokonság pozícióban van milyen ajánlatot kaphattak a Postától. Valószínűleg ugyanannyit, csak ezt majd mégsem kell kifizetni.
A posta már 2002-körül fizetett 50 milliót a fideSSznek a "terjesztés jogáért".
Ha megkapja akkor évi 300 millát fog fizetni érte a fideSSz kasszába.

Én tudatlan meg éppen ma reggel szedtem ki a
társasház postaládáiból vagy 30 példányt és
iktattam a méltó helyére : kivágtam az
egészet a kukába!
A Koronázatlan Cár lehet Orbán is, a Szűkszavú Tárnokmester meg esetleg Varga? Szakértői kormány Varga vezetésével amit Orbán koordinál a háttérből?

De a Paprikajancsi ki lehet? Esetleg Lázár vagy Kósa?

Sokféleképpen lehet értelmezni az ilyen jóslatokat. :)
miért is baj, hogy egy magáncég helyett egy állami kapja a pénzt?

ez egy szimpla ingyenes bulvárújság.
nem az a gond hogy kiadják hanem az hogy erre van igény. ahogy a blikkre és a többi szennyre.

az meg különösen vicces, hogy a legnagyobb netes bulvárfos, az index címlapján hozzá a másik bulvárfos fikázását.
Mi az, hogy "még öt-hét"?

Viktorunkat már most elpáholták Brüsszelben! A mostani padló-felmosás után már nehéz lesz neki meg seggének (Szíjjártó) kokikról meg sallerekről handabandázni...
Ezt a wc papírt azért hozták létre, hogy a fővárosban is győzelemre segítse a narancsos testvériséget. Ha így nézzük, még sikeresek is voltak, persze nem hiszem, hogy ezen a valamin múlt.

Azt lehet tudni, hogy mennyit fizetnek ezért éves szinten a postának vagy a kihordók felajánlották, hogy munkaidőn túl a nagy vezér kedvében járnak?
Amióta nincs Kretén magazin, más humorforrásom nincs. Ráadásul ez ingyen van.
Nem értem ezt a sok panaszkodást.
Bocsánat, egy kérdés, mert tényleg nem tudom: eddig is volt házhoz kézbesítve a HT néven megjelenő, pocsékul megírt izé?

Mert ha így van, akkor:
1. nagyjából iszonyatos gáz
2. ahogy tudom, a posta - mint állami tulajdonú cég - majdnem mindenkinél drágábban terjeszt mindent.

köszönöm a válaszokat.
Valóban jól ég,másra nem jó
A medvebocs a magyar orbán, aki lopja a mézet, de az erdő ordas népének meg,magyarázza, hogy tulajdonképpen ő csak vigyáz mindenki mézére, nem úgy, mint a torkosborz, aki előtte már minden mézet ellopott.
Ez is csak arra jó, hogy szegény postásokat szívassák. Amúgy is túl vannak hajtva, mióta a Magy Levelező hatalomra került, most heti rendszerességgel , nagy zsákkal a hátukon mászhatnak végig a járatukon, szórni ezt a szemetet.
Most nem mernék rá megesküdni, de szerintem ez a nyirkai jóslat valami ilyen hoaxszerűségnek indult, de mivel igény az volt rá, olyan szinten elterjedt a dolog bizonyos szubkultúrákban, hogy most már nagyon nehéz kibogozni a szálakat.
süti beállítások módosítása