Lehet Vicc a Párt

2012.01.23. 07:49 volankombi

Ezt persze már tudjuk a Kétfarkú Kutya tevékenykedése óta, mégis figyelemreméltó, hogy most egy parlamenten belüli formáció bizonyítja. Az LMP-nek a közelgő kongresszuson több okból is nevet kellene változtatnia, erre kínálunk néhány javaslatot az alábbiakban.

Egyfelől itt vannak ezek a lemondások. Kaufer, Scheiring és Schiffer különböző módokon való háttérbe húzódásában egy közös van: mind a hárman rájöttek, hogy nem lehet más a politika. Másfél év töketlenkedés után az LMP elkezdett egy hatékonyabb irányba mozdulni a módosítóírogatástól, és ennek elindításában pont Kaufer volt az egyik főszereplő. Persze nem túl guszta, hogy a december 23-ai megmozdulásukon megjelent Gyurcsány és próbálta magára vonni a figyelmet, dehát ilyen a politika: sok taktikázás van benne, és ha valaki jól csinálja, sok támadás is éri, ami nyilván igen stresszes dolog. Na meg az a fránya bázisdemokrácia sem akart működni egy pártban. Névjavaslat: Nem Lehet Más a Politika.

Itt érkezünk el a névváltás másik sürgető okához: most, amikor végre van nyomás (értsük ezt jól: minden oldalról nyomás van, a szimpatizánsok is sokat várnak és az ellendrukkerek is fenik a fogukat, és ezt nem lehet könnyű elviselni), az LMP legtöbbet szereplő politikusai közül három egész egyszerűen feláll az asztaltól, és azt mondja, hogy nem csinálja tovább. Ez gyalázat. Ezek az emberek arra szerződtek a választóikkal, hogy képviselik őket, majd, amikor szorultabb lesz a helyzet, inkább faképnél hagyják őket. Nem tudom máshogy értékelni ezt a magatartást, mint a választók és a képviseleti demokrácia arculcsapásaként, és nem tudom elfogadni azt, hogy valaki nem erre számított. Könyörgöm, politikusnak mentek, nem játszóházba, és ha valaki kurvának áll, az ugyebár ne csodálkozzon, ha néha megbasszák. Schiffer András lemondása teljesen érthetetlen, elvégre az elvétve elszórt megnyilatkozásokból egyelőre úgy tűnik, sikerült végigvinne akaratát az LMP-n, és a lehető legrosszabb pillanatban elutasítania bármiféle együttműködést a többi ellenzéki párttal. Scheiring Gábor pofátlan indoklása a disszertációírásról egyenesen vérlázító, főleg a mellé helyezett szöveggel, amelyben saját pártja szennyesét teregeti ki. Avagy nem látta volna előre, hogy még meg kell írnia a doktoriját, midőn négy évre közfeladatot vállalt? Persze el lehet trollkodni (vajon mit kapott Schiffer a Fidesztől?) és el lehet viccelni a témát (vajon miért az LMP három német nevű frakciótagja mondott le? Vajon Scheiring Gábor köztársasági elnöknek készül-e, és a plágiumbotrány döbbentette rá, hogy nem lesz jó a copy-paste módszer, és meg kell írnia rendesen a doktorit, nem is beszélve arról, hogy a neve leírása is kicsit bonyolult?), de az igazság az, hogy az LMP-re igenis nagy szükség lenne, akár összefog a „demokratikus ellenzék”, akár nem. De Magyarországnak általánosságban is határozott, saját pozíciójáról véleményt formálni képes pártokra van szükségük, parlamentben ülő amatőr viccpártokra egyáltalán nincs. Névjavaslat: Lehet Vicc a Párt.

A párt Szél Bernadett és Karácsony Gergely semmitmondó sajtótájékoztatója óta mély hallgatásba burkolózik, és bénultan várja a kongresszust, ahol stratégia és állásfoglalás kialakításának mintegy másodlagos kérdése mellett alapvetően módszertani változtatásokra fókuszálnak. A bázisdemokratikus döntéshozatal megváltoztatását én nagyon pártolom, ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy nem is olyan régen erre még mindenki nagyon büszke volt. Az egészben a legnevetségesebb, hogy amikor baj van, akkor az LMP még a saját honlapján sem kommentálja az eseményeket, és miközben recseg-ropog a frakció, a Facebook-oldalukon támogatókat és aktivistákat toboroznak. Névjavaslat: Lehet Strucc a Politika.

A nagy hallgatás közepette azért arra jutott energia, hogy a Schmitt Pál lemondását követelő tüntetésen az Új Ellenállás nevű civil szervezet (!) nevében beszédet mondjon az LMP legismertebb aktivistája, Érsek-Obádovics Nándor. A tisztalelkű párt, amely az átláthatóságot tűzte ki célul, nem átall civil köntösben megnyilatkozni egy olyan tüntetésen, amelynek beharangozójában az szerepel, hogy „lehetőséget adunk arra, hogy felszólaljanak ellenzéki szervezetek (de nem pártok) képviselői is”. Névjavaslat: Lehet Mindent a Pártoknak.

Érdeklődve várjuk a kongresszus eredményét, és sok sikert kívánunk Ertsey Katalinnak és a többi képviselőnek, aki nem adja fel, valamint az egész LMP-nek, hogy mielőbb kimásszon abból a gödörből, amelybe saját magát taszította.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr483710245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet vicc a párt 2012.01.24. 18:02:02

Az LMP legtöbbet szereplő politikusai közül három egész egyszerűen feláll az asztaltól, és azt mondja, hogy nem csinálja tovább. Ez gyalázat.

Trackback: 10 éve tört ki a kiflicsücsök-botrány 2012.01.23. 12:17:57

Azóta se tudjuk, lopott-e kiflit a budaörsi Tescoban Selmeczi Gabriella. Az eset 2002. január 23-án este történt. Selmeczi hajszárítót akart venni az áruházban, ahol összetalálkozott egy ismerősével. Elmondása szerint a férfi megkínálta őt egy kifliv...

Trackback: A Fidesz az új nyugdíjaspárt? 2012.01.23. 12:17:18

10 év alatt ránézésre 30 évet öregedett a párt tömegbázisa. Az 1. képsor a 2002-tes és a 2010-es tavaszi nagygyűlésre igyekvő tömegben készült, a 2. és a 3. sorozaton a 2012. január 21-ére szervezett Békemenet résztvevői láthatók. Elmondhatjuk, hogy a...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.23. 12:14:09

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.23. 12:12:26

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek szónoki képességei rendkívüliek, a polmarketing trükköket is ügyesen alkalmazza, ám mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n h...

Trackback: Vasárnap hivatalosan is gyarmattá nyilvánították Bayert, Szélest és Bencsiket 2012.01.23. 11:24:45

Úgy tűnik, hiába tiltakozott óriási tömeg a szombati Békemeneten a gyarmattá válás ellen, ez a világuralomra törő birodalmakat egyáltalán nem hatotta meg. Vasárnap délután hivatalosan is bejelentették a Békemenet három főszervezőjének gyarmatosítá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Lavor509: Mivel érvek nem érkeztek, így nincs mivel vitatkozni. A síkhülye szlogeneket bedobálóknak szerinted van értelme válaszolni?
Lehet Más a Pajesz.
Az LMP-n tényleg nagy a nyomás: ha beáll az "ellenzéki összefogásba", akkor Gyurcsányék és az MSZP szatelit pártjaként leírja magát. Ha nem teszi, akkor a balliberális értelmiség a párton belülről egyesével kigolyózza az "ellenállókat".
Szánalmas cikk. Tele önellentmondásokkal, csak a görcsös fikázási akarat érződik belőle, semmi más.

De egy DK tagságot biztos megér, jelentkezz Ferinél.
"majd, amikor szorultabb lesz a helyzet, inkább faképnél hagyják őket."

De a parlamenti fizut -köszönik szépen- megtartják.
@Sir Galahad:

B@sszus, "lenyúltad" az 5letemet! Szóról szóra eztet gondótam.
Levédetted?
Lehetetlen Madárnélkül Pártoskodni
Legyenek Madarak a Pozicíóban

Érdekes, hogy pár héttel azután, hogy a nagynéni, megszidta Schiffert, hogy nem befogadó fletóval és mosolygott egy Jobbikosra, ezért szégyent hoz nagyapjára Szakasits Árpádra népünk hős fiára........stbstb
Már ment is a levesbe a kiugráló bolhafiú.
Lehetetlen Másnak Politizálni!
Nem enged a nagy tesó.

Scheiring más tészta. A kis szemét azt hiszi, hogy csak azzal, hogy nem veszi fel a fizetése egy részét, rendben van egy ország szempontjából fontos pozició foglalása.
Tényleg azt képzeli, hogy egy képviselőnek forintban annyi hasznot kell hoznia az országnak ahány napot dolgozik és akkor rendben??? Az a döbbenet, hogy eszébe sem jut, hogy ilyenkor menni kellene, hogy jöjjön valaki aki teljes munkaidőben(sőt) mindent megtesz az ország jobbá tételéért. Felelőtlen tacskó és még pofátlan is. Az ilyenek miatt nem lehet komolyan venni az LMP-t.
Lehetne Méghülyébben Politizálni?
@Lastres: Tehát ha kedvenc pártodat, az lmp-t egyébként jogos kritika éri, a mindjárt görcsös fikázás? Te sem vagy jobb egy elvakult fideszesnél...És miverl lehet mindjárt csípőből visszacsapni? DK-bérencséggel. Típikus fideszes érvelés
Lötyögünk a Marhák Pénzén
@val: nem, Kaufer Virág lemondott képviselőségéről, nem tartja meg a fizetését sem. A másik kettő pedig képviselő marad.
@Frady Endre: JJaa.nemi erőszakért.A férfiakat szeressükk..:-)A kis gonosz törpéket.
@pástétom: nem, nem fideszes érvelés. Adekvát válasz egy alacsony színvonalú fikázásra.
az történt, az mszp és gyurcsány megfertőzte az lmp-t a leprás kezével. a fidesz nagy örömére. rájuk szállt a baloldali média. igen, talán lehettek volna kitartóbbak, de az is lehet, hogy pont jókor hagyták el a süllyedő hajót. vagy csak taktikai visszavonulársról van szó. majd egyszer kiderül.
@iii:
Ja, tud működni, csak nálatok nem működik. Scheiring: "bázisdemokráciának hazudott informális alkuk"
@val: Nem tartják meg, Kaufer teljes egészében lemondott róla, hisz visszaadta a mandátumát, Scheiring 90%-áról mondott le, amíg a Cambridge-i doktoriját írja.
@kurgan: Bocs de nekünk ez nem jó. Egy fletótól elhatárolódó liberális párt, nem rossz a Fidesznek. Sok esetben lehetne szövetséges ráadásul több darabban tartja az ellenzéket.
Szóval minket hagyj ki belőle.
Így szerintem kinyírják a pártot.
Nem hiszem, hogy mégegyszer egy "szocialista párti" liberális párt bejuthat a parlamentbe. Szerintem elveszítik a parlamenti helyüket, ha fletó mellé állnak. Miért szavaznának 2 felé a fletóisták. Kevés fanatikusból áll a pártoló tagság.
@pástétom: tudod, a legrosszabb ebben a cikkben ez a mondat: "Könyörgöm, politikusnak mentek, nem játszóházba, és ha valaki kurvának áll, az ugyebár ne csodálkozzon, ha néha megbasszák."

De igenis csodálkozzon. Az LMP azért alakult, mert elege volt ebből, hogy kurvának és tolvajnak tartjuk a politikusokat, és éppen ezért senki értelmes ember nem megy be az arénába; következésképp csak teflonbőrűek és a morálmentes ügyvédek irányítják a politikát, "képviselnek" minket. És éppen ennek a hangulatnak a keltésével, márminthogy a politikus egy férek, tartják fenn az uralmukat.
Tényleg ezt várja el a szerző? Ez a jövőképe? Hogy mindenki váljon Lázár Jánossá? Hogy 386 Szíjjártó Péter legyen ott? Dehát ebben semmi új nincs, ez a szociáldarwinizmus már itt van velünk 100 éve, ez a szolidaritás-mentes, technokrata szemlélet uralkodott errefelé is mostanában.
@pástétom: arról nem is beszélve, hogy a te hozzászólásod is hemzsegett az "érvektől" (nem, a címkézéstől), úgyhogy egyetlen szavad sem lehet.
@Kalmár: hm, ezt most nem értem, kinek a nevében beszélsz, de asszem szoci-fletó párti lehetsz.
nos az ellenzéket éppen a fletó osztja meg azáltal, hogy képtelen visszavonulni, nem veszi észre hogy soha de soha nem lesz több neki 3%nál, a nagy többséget iszonyúan irritálja a személye. és döbbenetes volt látni, amilyen undorító módon ráerőszakolták magukat a dec 23-i lmp akcióra. erőszakkal elvitették magukat ők is, hogy szerepeljenek. plusz a médiabirodalmukat is ráuszították schifferre- HÁNYINGER. ezekkel kéne összefogni? és ugyan miért kéne az mezsp-t visszasegíteni a hatalomba? inkább kivárok még 4 év fideszt.. fideszt mszp-vel leváltani semmi de semmi értelme.
@Nils. H: de működik. Scheiring sem lát mindent a Parlamentből.
@Kalmár: ja hogy te vagy az kalmár, bocs. szóval fidesz párti, megzavart ez a fletóistázás. sztem lmp-s soha nem szavazna fletóra..
@Lastres: attól tartok, félreértetted a hasonlatot. Nem arról van szó, hogy politikus = kurva, hanem, hogy
kurva -> baszás ~ politikus -> stresszes szituációk, taktikai harc, no time for PhD etc.

@Zöld_Dani és egyéb LMP-fanoknak: nem hiszem, hogy a problémák felvetése rögtön fúrás vagy fröcsögés volna. Olvasd el a poszt utolsó mondatát.
@Lastres: A '90-es évek első felében még a Fidesz fürdött abban a kitüntető össznépi bizalomban, amelyhez hasonlóan te most az lmp mellett érveltél. Aztán mi lett belőle? Szóval bocs, de láttam már karón varjút...

Nálam egyénként az verte ki a biztosítékot, amikor asszem a Jávor Benedek arra panaszkodott, mennyire leterheltek a képviselőik, hogy ők ehhez nincsennek hozzászokva. Rossz közérzet, gyomorpanaszok, ájulás, stb: rutintalan parlamenti képviselőként persze érthető, de ebbe nincs mese, bele kell jönni. Másrészt havi félmilliós fizuért már bassza meg: állják a sarat!
@Nils. H: Scheiring véleménye is egy vélemény a sok közül és nyilván nem tökéletesen működik, ezt is tanulni kell.
@Lastres: "arról nem is beszélve, hogy a te hozzászólásod is hemzsegett az "érvektől" (nem, a címkézéstől"

LMP fan vagy, vagy nem?? Láthatóan igen, ez volt az egyetlen címkézésem. Az pedig igenis fideszes mentalitás, hogy azonnal gyártjuk az összeesküvés-elméleteket, ha kedvenc pártunkat valami "sérelem" éri egy blogbejegyzésben. Rossz gyakorlat!

De azt hiszem, akkor ezt megbeszéltük.
@Lastres: :D
Ne haragudj, de ez kurva vicces. Nyilván ő a hülye, ha kritikája van, akkor ő nem lát/tud/ért valamit. Tipikus politikus-duma. Ezzel a dumával még fidesz szóvivő is lehetnél Selmeczi mellett.

@iii: Ellenben ez korrekt.
Én nem vagyok ellendrukker, sőt, de Scheiring kritikája igen kemény volt szerintem.
@volankombi: Oké. Csakhogy úgy teszel, mintha a 2010-es választásoknál az lett volna a kérdés, hogy válasszuk ki a leginkább stressztűrő, ugyanakkor szakmailag is penge és jó szónoki képességekkel rendelkező embereket a nagy tömegből, és küldjük képviselőnek. Nos, mint nyilván tudod, nem ez volt a helyzet. Viszonylg kis létszámú csapatból leginkább szakmai alapon ment a válogatás. Ezért természetes folyamat, hogy nagyobb a fluktuáció, mit egy Fideszben; különösen, hogy a feladat is háromszor durvább, mint amire számítani lehetett józan ésszel. Erre ilyen álszent módon reagálni, tényleg csak azt a jelenséget erősíti, amit leírtam, mert a teflonbőrt teszi meg a politikus legfontosabb jellemzőjévé.

Plusz: az első szakaszban milyen klassz, hogy az LMP felismerte, máshogy - nem a parlamentben - kell politizálni. Aztán a második szakaszban az ezt felismerő és ezért lemondó képviselők már a választók elárulói. hogy is van ez?
@kurgan: Igen, Fideszpárti. És igen, szerintem sem szavazna LMP-s Fletóra. Pont ezért űzték el schiffert. Nem akart közösködni Fletóval.
Szerintem ne várjon senki értelmes és logikus döntést egy olyan csapattól, akik hajlandók voltak beállni egy schiffer-kategóriájú bohóc mögé. A kétfarkú kutyákat könnyebb komolyan venni, mint ezeket a fogyatékos eszdéeszeseket. Szerintem simán dávid ibolya kéne nekik, esetleg a kuncze. Sajnos horn nem ér rá, pedig ő lenne az aduász.
@Nils. H: nem hülye, hol állítottam ilyet?

Rosszul látja, szerintem; egy létező jelenséget felnagyított és torzított, mert drámai akart lenni a - nem nyilvános - levelében. Vannak informális csatornák az LMP-ben, de a lényeg nyilvánosan zajlik. Ez a helyzet.
@Lastres: a teflonbőr nem egyenlő a stressztűrőképességgel, de nevezzük így - szerintem alapkellék. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez esetben az LMP felkészületlenül vágott neki a 2010-es választásnak. Ettől függetlenül én drukkolok, hogy akkor most kikristályosodjon valami, valaki azt állította, hogy jó lesz a felhozatal, meglátjuk... az LMP 2011 végi politikai fordulatának súlya viszont éppen abban állt, hogy parlamenti képviselők akcióztak. Ha lemond és úgy szervez, már nem ugyanaz.

Szerintem meg az az álszentség, hogy próbálod elbagatellizálni azt a zavart, amit ez a három egymást gyorsan követő lemondás keltett. Lehet, hogy a kommentelők közül sokan olvasgatják az LMP roppant felemelő, ámde nem nyilvános belső levelezését, de én például nem, és kívülről azt látom, hogy egy tök jól induló lendületet akasztottak meg ezek a fejlemények. Az LMP-nek is meg kell küzdenie azzal a sajnálatos ténnyel, hogy a potenciális szavazóbázisuk nagy része nem a belső levlistákon van.
Liberális Másik Párt
Liberális eMe Párt?
Lehetetlen Mosni a Pénzt
Lehet Mocskolódó a Poszt
@LAVÓRVAGÁNY: schiffer annyira fogyatékos mint orbán volt 90-ben. de talán nem lesz belőle ilyen ronda dinoszaurusz..
ha tényleg választást akarnak nyerni, akkor egyetlen név jöhet csak számításba:
a csodálatos MesePárt, ami tökéletes emberekből áll

sok indexes bérkommentelő hisz a létezésében, hiszen több bizonyíték van rá, mint magára az evolúció elméletre
Szóval őszintén szólva nem tartom jó ötletnek az LMP-t azért baszogatni, mert ellene van az MSZP kvázi halálos ölelésének. Ezért becsülöm őket,és egészen addig fenntartom,hogy rájuk szavazok,amíg ez nem változik.
Nekem például a 4K!-val az egyetlen problémám,hogy nagyon sok fórumon hangoztatják, hogy választásokon együtt kéne működni az MSZP-vel. Na nem. A 4K!-nak legjobb lenne az LMP-vel együttműködnie.
Az ország jelenlegi állapotának, a 2/3 ámokfutásának és a politikai elitbe vetett bizalom minden jellegű erodálódásának az oka az MSZP. Egyik párt sem tudott maga mögött ennyi korrupciós ügyet, és egyik párt sem hajtotta bele az országot véget nem érő adóságspirálba ilyen módon. Ennek nyögjük most az eredményét, hogy a FIDESZ 2/3-adal azt csinál amit akar ( ami még nem is lenne akkora baj,ha jól csinálná, csakhogy még amit lehet, azt el is rontja, ráadásul oly mértékig arrogáns módon teszi mindezt,hogy az már komolyan vérlázító).
Lehet mondani,hogy az MSZP nélkül nincs esély a FIDESZ leváltására, de ha valaki beleszarik a nappalim közepére, majd a következő személy még rá is hugyozik, akkor nem az a megoldás, hogy visszahívom azt aki, odaszart.
Technikai jellegű koalíció pedig nincs. És őszintén szólva, én az MSZP szavazóbázisával sem vagyok hajlandó egy tömbbe kerülni.
Összefoglalva: én is bízom abban,hogy az LMP kilábal a válságból, és megtartja jelenlegi egyedi arculatát,amivel ma Magyarországon talán az egyetlen vállalható párttá vált.
Szombaton mi ellen vagy mellet volt a birkamenet?
Szidták az Uniót és az IMF-et! Holnap a törpediktátor főbóvlista meg könyörögni megy pénzért az Eu-ba.

Maaargit, normális ez a banda?

Leállt a pécsi egyetem számítógépes rendszere - akadozó vizsga- és betegfelvétel!

Leállt az egyetemen a vizsgára jelentkezés, a klinikákon a betegfelvételt papíron adminisztrálják.
Hétfő délelőtt összeomlott a Pécsi Tudományegyetem számítógépes rendszere.

Ez várható volt a "nem hívők" tudták előre, a káosz , a fejetlenség, a bóvli.
Márciustól orvos, gyógyszer, személyzet hiány, ha marad rezidens azok fognak rendelni!

Magyarország térj észhez!

Éljen a seggszájú, nemzeti, bóvli kormány?
Névjavaslat az LMP nek: M L H M V. ( Mindenki látja, hogy metéltek vagyunk.
Schiffer főrabbi:(egyedül maradunk ha senkivel nem kötünk szövetséget és minket fog egy ország utálni ha nem sikerül leváltani az Orbáncot:)))
@Bruhahahahihihi: mindenki látja, hogy te egy idióta vagy.
@Bóvli kormány, Bóvli Orbán takarodj!:
Jól fizetnek ezért? Suli mellett jól jönne egy ilyen egyáltalán nem megterhelő meló.
@bogardus: "Egyik párt sem tudott maga mögött ennyi korrupciós ügyet,"

Mármint ennyi korrupciós vádat? A bíróság sorra szünteti meg az mszp-s politikusokat érintő nyomozóhatósági eljárásokat. Sukoró, Hunvald, Hagyó...
@Lavor509: Ilyen mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
Eléggé furcsán venné ki magát, ha egy bázisdemokratikus pártban a kongresszust megelőzően már nyilatkozgatnának, nem?

Kaufer lemondása teljesen világos, nem a pénzért csinálja, a kormány ellen értelmetlen a parlamenti bohóckodásban küzdeni, az új házszabály teljesen ellehetetleníti az ellenzéket. Virág az utcán fog helyt állni.

Scheiring érve már gyengébb, ő gazdaságpolitikusként éppen a gazdasági szabadságharc közepén szállna ki, ami nagyon szerencsétlen, a phd hallgatóság pedig eléggé önös cél.

Schiffer András nem érezte, hogy az együttműködésben vallott álláspontja széles támogatottságot élvezne a frakcióban. Majd a kongresszuson kiderül, hogy mi a tagság véleménye, hátha ismét belelkesül Schiffi.

Addig tessék várni. Köszönöm.
Lehet Strabag a Politika
@Member:
Mi az a "bázisdemokratikus párt"?
@wmiki: Mindig meglep, hogy ez a mozaikszó gúny még mennyire menő, pedig már rémesen unalmas. Lehetőségek Magyar Pártja, ez fejezi ki a legjobban.
Az SZDSZ is jól indult, aztán a kukában végezte!
Szegény klónoknak sem jósolok jobb jövőt, csakhogy nekik múltjuk sincs.
@Amatőr:
Az SZDSZ még meg sem alakult, amikor 1987-ben már kezdte a "szarkeverést", elnézést a kifejezésért.
@bogardus: Én meg nem értem hogy a 4k miért lett tényező.
Új pártnév: Kit Érdekel A Súlytalan Elem Pé.
@volankombi: tévedés, nem akarok semmit elbagatellizálni. Komoly helyzet van, fel kell hozzá nőni. Egyes állításokat és nézeteket próbáltam kritizálni, pl. annak a visszamenőleges elvárásnak a totális irrealitását megmutatni, hogy 2010-ben ennél felkészültebben kellett volna belevágni.
Úgy beszél itt mindenki, mintha az lmp tényező lenne... pedig hát....

A bejutásuk is a fideszen múlt.

A csodaszámba menő utolsó napokban nyilvántartásba vett vidéki lmp jelöltek tucatjai, kopogtatók ezreit kapták, hogy felállhassanak mint jelöltek, és legyen mindenütt lmp megyei lista.

Gyerekkori jóbarátom az egyik területi vb fideszes delegáltjaként az utolsó pillanatban leadott kopogtatók közt egy rakás saját szervezetében lévő fidesz tag kopogtatóját találta...

@-Astaroth-:
Igen, LMP = Lájkol Minket Párt
...mivelhogy a való életben egy aktivistájával, vagy tagjával se sikerült még összefutnom, míg a net hemzseg tőlük...
Van amelyiknek tíz nick neve is van, hogy sűrűbbnek tűnjenek :)
@Nils. H: A 4k nem tényező:D Csak néhány korlátolt, elszigetelt embernél, akik a mindennapjait az index és a milla facebook oldala közötti síkon töltik.
A baloldalnak egy gyűjtőpárta van szüksége, nem sok kis hülye pesti gittegyletre.
Ezek a fővárosi, vidéken sosem hallott pártok csak egymást gyengítik.
@Bóvli kormány, Bóvli Orbán takarodj!: Te, macskajancsi! Mizu Pécsen? :))
Írj már valamit! Nem állt még le Pécsen a lélegezető géped?
:)))
@AbuBakr: "
Hazugság.

A 20 vidéki lista úgy lett meg, hogy abba a 3-ba, amelyik inogott (Fejér, Nógrád, Békés), száznyi aktivista utazott, és álltak neki minden faluban gyűjteni. Ha 10 helyett 100 gyűjt, akkor a megtízszereződő cédulaszámot lehet csodának nevezni, meg összeeskövéselméleteket gyártani, de ez leginkább matematika.

Az meg hogy fidesz-tagok nem a Fidesznek adták, hogy 1 millió után 1 millió 4 legyen nekik, hanem egy új dolgot támogattak, létezett (én az önkormányzatin kaptam cédulákat tudott Fidesz-tagoktól).

Amúgy egész kopogtató rendszert el kellene törölni - ehelyett a Fidesz megerősítette és még magasabbra emelte a korlátot.
@J.László: Szerintem valami liberális varázsige lehet...
Biztosan köze van a kémiához mert ott vannak bázisok...
Akkor lehet hogy mégis inkább valami varárászfőzet és nem ige?
@AbuBakr: A 7.5%-os eredmény erősen cáfolja ezeket a kopogtatócédula-legendákat. Egyébként meg Fidesz-tagoknak is joguk van az LMP-nek adni a kopogtatócédulát. Sőt, én személyesen is kaptam kopogtatócédulát Fidesz-fantól, ugyanis nekik már mindegy volt. Ez azonban abszolút nem állt a Fidesz érdekében, ha volt is ilyen, az nem központi akarat volt. A népszerűségük ma már 10% közelében jár, úgyhogy nagyon vicces a negligálásuk.

Valóban, kevés aktivistájuk van. És? A Fidesznek jóval több van feltehetően, én mégsem találkoztam soha életemben egyetlen eggyel sem. Lehet, hogy nem plusz jellel vagyok rajta a Kutabov-listán? :D Pont az aktivista hiányt pótolják a netes aktvitással, mi van ezen csodálkozni való?
@J.László: Ne rúgj a halott oroszlánba, mert minek.
Szerintem az SZDSZ egy jó ötlet volt, ami lejáratódott.Nem az ideológiával volt a baj, hanem a velejéig romlott képviselőikkel.
Kell egy emberöltő, hogy ismét el lehessen adni kereskedelmi mennyiségben. Mert ma nincs rá kereslet. Eladhatatlan raktárkészlet.
Szerintem soroljanak be a Fideszbe, Magyarországra úgy sem kell több párt csak egy...erre van igény ugyanis.
Az SzDsz lejáratodott, jól mondod, mégpedig azért, mert a szürkeállomány betömörült egy pártba és ők akik a liberalizmus szószólói sőt éllovasai voltak - éppen ők rekesztettek ki mindnkit, akik nem egy véleményen volt velük. Sok álarc ami mögül szóltak, sosem hitelesen, mert ők mindig a hatalomért és annak megszerzésért, illetve beépülésén dolgoztak/nak. hamar átláttal rajtuk és így nehéz lesz feléleszteni.
@iii: 10%? Van aki meg azt mondja 20%, van aki 30%-ot mond, van aki 99,9%-et. Mindegy.
Én bízom benne, hogy a Fidesz bukik, remélve azt is hogy Bajnai lesz a Kingslayer, és aztán Bajnai is bukik akkorát, hogy talán végre a magyar nép felhagy a mesehősök bálványozásával, és véget ér a Tisza Kálmán óta tartó urambátyám korszak, vagy a személyi kultusz, ahogy tetszik.

Nekem nincs kedvem hallgatni ezeket a sarlatánokat még 30 évig. Mert az tuti hogy ezek halálukig a magyar közélet szerves részei lesznek, hacsak nem csapunk az asztalra.

Bár ejrópai barátaink megkímélhetnének minket a szenvedéstől, a szuverenitás látszatától, és iderakhatnának egy helytartót, aki a "nyugati elvek" szerint kormányozza az országot.
@Lastres: idefigyel takonypóc...
Hazugozd le azt, aki a világra szült.

És ne kábíts... Valószínűleg én már akkor kopogtatót gyűjtöttem, amikor te élet halál harcot vívtál a bilivel...
Ha nincs, vagy nem adják, baxhatod, mehettek ezren is nem lesz meg, A nagy szervezetek családi-ismeretségi alapon kezdenek gyűjtenek, közben meg az aktivisták a postás után közvetlenül mennek, lerabolva a támogatók és az érdektelenek kopogtatóit. Gyakorlatilag versenyt futva a többi párt aktivistáival, így a zárás előtti napokban már nem lehet komoly mennyiséget összekaparni, mert vagy nincs már meg, vagy ami megvan azt az atyaúristennek sem adnék oda. Bizalmatlanság... Csak ha kintről segítenek... 90 óta végigjátszottam sokféle szerepkörben ezt.
Az hogy nem kötötték az orrodra, attól még így van, hidd el. Az lmp szívott el mindenkitől szavazatot, de leginkább a szociktól, így a fidesznek jó volt hogy felálltak a listák. A 7,5%-os eredményhez kellettek a vidéki 2-3%-ok is...

@iii: Ugyanezen barátom a kisvárosi polgármesteri jelölést bukta el azon, hogy a felesége a jobbiknak adta a tavaszi országgyűlési kampányban. A helyi (-akiért egyébként kampányolt tavasszal) országgyűlési képviselővel kiegészített etikai bizottság többek között ezért vonta kétségbe a jelölése helyességét...
Lajos álmában sem gondolta volna hogy a fidesz így számon tartja a kopogtatók útját.
Na azóta nem fideszes... pedig lelkes droid volt sok éven keresztül
@iii: "1. A bázisdemokrácia tud működni, a lemondások oka nem a bázisdemokrácia. "

"...nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg..."
index.hu/belfold/2012/01/13/scheiring_lemondhat_a_mandatumarol/
Szerintem a cikk tele van rosszindulatú csúsztatással.
- a három képviselő nem adta fel. Egyikük úgy látja, hogy mindent megtett, de most már nem ez az útja számára a politika megújításának. Az Új Ellenállás vezéralakjaként folytatja. Másikuk, aki eddig az egyike volt a legtöbbet dolgozóknak, elkészíti a doktoriját - és mellette ellátja a képviselői munkáját is. A plenáris ülésre bejár, és a háttér munkákat elvégzi. Pl. a Fideszesek be vannak osztva, egy adott képviselőnek csak néha kell bejárni. Az LMP-sek szinte mindig bent vannak. A harmadik pedig teljes értékben marad képviselő, csak a frakcióvezetői tisztségről mondott le. Egyikben sem látom a feladást.

- Ha egy kérdéseben kongresszusi határozat kell, akkor hiába is vár valaki valami zaftos nyilatkozatot a szóvivői sajtótájékoztatón, nincs mit mondani. Egyébként nem tudom, mit várt a cikkíró.

- Nem tudom, honnan vette a cikk írója, hogy az LMP abbahagyná a bázis-demokratikus döntéshozást. Erről nincs szó, és ronda csúsztatás ezt állítani. Arról van szó, hogy egy folyamatban van a párt: igyekszik megtalálni azokat a szabályokat, módszereket, protokollokat, amelyek segítségével egyre csiszoltabban, hatékonyabban, de a bázisdemokrácia elvét fel nem adóan működhet a döntéshozás a párton belül.

Felelőtlen és rosszindulatú az a beállítás, hogy a vita az valami rosszat jelez. A vita azt jelenti, hogy felelősen és szabadon gondolkodó emberek keresik együtt a legjobb megoldást. A vita az a folyamat, amelynek során felmerülnek a különböző szempontok, bejönnek információk, kikristályosodnak irányok. A vita az ókori görögök óta a közösségi döntéshozás egyik legfontosabb eszköze. Ahol nincs vita, ott nincs közösség, csak közönség, ami egy megmondóembernek tapsol.
@iii: "A népszerűségük ma már 10% közelében jár, úgyhogy nagyon vicces a negligálásuk."

A vidéken tartott időközi választások eredményei alapján -fel se tudnak állni- én nem lennék a 10%-ban olyan biztos...
Örülhetnek ha a küszöböt megint megugorják, ezt tudják is jól, azért vinnyognak a 5%-os küszöb, az 1500 kopogtató és a gyűjtési idő leszűkítése ellen annyira.
@Lavor509:
"Bár ejrópai barátaink megkímélhetnének minket a szenvedéstől, a szuverenitás látszatától, és iderakhatnának egy helytartót, aki a "nyugati elvek" szerint kormányozza az országot. "

2002-2009 között hol éltél?
@Zöld_Dani: Nem kell az LMP-t fúrni. Megfúrja az saját magát.
@AbuBakr: "Valószínűleg én már akkor kopogtatót gyűjtöttem, amikor te élet halál harcot vívtál a bilivel..."

Mikor? Kádár alatt? S melyik pártnak gyűjtöttél? :)

"így a zárás előtti napokban már nem lehet komoly mennyiséget összekaparni," 3 választáson gyűjtöttem kopogtatót az LMP-nek, a tapasztalatunk ennek tökéletesen ellentmond. Az utolsó napokban az emberek könnyebben adták oda (már ahol meg van még). Amit te írsz, az spekuláció, vélelmezed, hogy úgysem adnád - de ez a steril gondolatkísérlet kevés, mi többször megcsináltuk. Csak befektetett munka kérdése. Például a VIII. kerületben a leadás reggelén még hiányzott 220 db. 70-100 aktivista ment ki reggel nyolckor, ha csak 2 db-ot kaptak, du 4-ig, már megvan. Végül 263-at adtunk le, azaz 240 gyűlt össze egy péntek délelőtt/koradélután! (az más kérdés, hogy végül buktuk, mert csak 745-öt fogadtak el.)
@hidrodinamikusnyomatékváltó: Nem értem mi a problémád.
Magyarországon az elsődleges, hogy teljesítsük az elvárásokat, amiket a nyugat állít. Ami leginkább a megalázkodásban merül ki.
Gyurcsiék ezt tökéletesen teljesítették, így a fejmagasságra leadott célzott lövések sem okoztak problémát a demokráciának.
Most meg ez a Patás. Pfúúj! Én "nyugati elveket" akarok.

Például itt van Görögország, ahol már szakértői kormány működik, érvényesítve a "nyugati elveket". Rokkantnyugdíjat a pedofilnak.
www.origo.hu/nagyvilag/20120110-pedofilok-es-szenvedelybetegek-is-felkerulhetnek-a-fogyatekkal-elok-listajara-gorogorszagban.html
@AbuBakr: és az kinek jó, ha nem tud frissülni a pártrendszer, ha nincs verseny, és még 40 évig Fidesz-MSZP lesz a választék? A gengszter-elitnek, annak jó, az országnak nem.
@J.László: Ahol nem a párttisztviselők mondják meg, hogy mi legyen, hanem a mezei tagok választják a tisztségviselőket, akiket vissza is hívhatnak, ha kell.
Mégsem Lehet Más a Politika.
Csak hogy a jobbereknek felrobbanjon az agya felvehetnék ezek közül valamelyiket:

Legjobb(ik) Magyar Párt
LegMagyarabb Párt

:)

Egyébként a Fidesz se dobta el a régi betűszavát, attól függetlenül, hogy már egyáltalán nem a fiatalok pártja. Lehettek volna Öregedő Autokraták Szövetsége azaz ÖRAUSZ, de inkább Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnek hívják, ahol a Fidesz már nem feloldandó rövidítés, hanem amolyan vezér- vagy mozaikszó, ami a párt múltjára emlékeztet.

Szóval az LMP is megtarthatja a régi betűszavát "emlékbe" és lehet belőle bármi, pl: LMP - Magyar Zöld Párt
@Member:
Értem.
Ez a jelzős demokrácia engem a népi demokráciára meg a demokratikus köztársaságra emlékeztet. Akkor kell talán mindenféle jelzőkkel ellátni egy magától értetődő, kézenfekvő kifejezést, amikor meg akarjuk változtatni annak eredeti jelentését.
@Lavor509: nem gondolom hogy létre tud jönni egy gyűjtőpárt, de azt sem értem hogy a parlamenti lmp-t (legyen az bármilyen amatőr) és a netről kinővő, szerveződő 4k-t miért emlegeti bárki is egy lapon...
@J.László: A "demokratikus köztársaság" éppen hogy képviseleti demokrácia alapú, az ember lemond felelősségéről és a döntést átruházza másra, az LMPben ezzel szemben a részvétel a fontos a döntésekben.
Csak példának, a Fideszben mindenkinek megvan a dolga, a felső bagázs egy baráti kör, ahová még Lázár sem juthat be, az alsó szinten viszont a fizetett kc gyűjtők vannak. Egészen más elv.
@Avatar: Ez nem hülyeség amúgy. Bár én a zöld pártot azért nem érzem szerencsésnek, mert éppen attól távolított el a frakció.
@Member:
Tartok tőle, hogy ti nem tudtok semmit. Erre hajazott az LMP.
@Member:
Rosszul mondtam, ne haragudj. A magát LMP-nek álcázó SZDSZ hajaz.
@J.László: Akkor mivel magyarázod, hogy külön indult a két párt a választáson (II. kerület), hogy a tüntetésen külön jelentek meg, vagy hogy a vidékpolitika, a gazdaságpolitika és a nemzetpolitika köszönőviszonyban sincs egymással a két párt esetében?
Lehet, hogy te nem tudsz semmit? :D :D
@Member:
Mivel magyarázod Schiffer rejtélyes lemondását? A többi képviselőjük lemondását?
Van vezetője az LMP-nek?
Bázisdemokrácia.
Schiffer nem érezte, hogy a frakcióban bárki is az ő álláspontját képviselné együttműködési stratégia terén és ebből elege lett. Scheiring nevében nem nyilatkozom, nem akarom rontani a népszerűségét. :) Kaufer megunta a parlamenti bohóckodást, nem akar ingyenélni a kétharmad javával ellentétben. Őt és Schiffert ismerem személyesen, szóval ebben biztos vagyok.

Lehet, hogy társelnökök lesznek, mivel eddig az OV nem bizonyult hatékonynak, gyakorta a két szóvivő viselkedett vezetőként. A kongresszus dönti el.
@J.László: Schiffer nem érezte, hogy a frakcióban bárki is az ő álláspontját képviselné együttműködési stratégia terén és ebből elege lett. Scheiring nevében nem nyilatkozom, nem akarom rontani a népszerűségét. :) Kaufer megunta a parlamenti bohóckodást, nem akar ingyenélni a kétharmad javával ellentétben. Őt és Schiffert ismerem személyesen, szóval ebben biztos vagyok.

Lehet, hogy társelnökök lesznek, mivel eddig az OV nem bizonyult hatékonynak, gyakorta a két szóvivő viselkedett vezetőként. A kongresszus dönti el.
@Member:
Bázisdemokráciában van pártkongresszus?
@J.László: Van. A döntéseknek kell egy keret (pl. határozatképesség), kongresszusi delegált bárki lehet, akit a területi szervezet küld. Alapszabály módosítást, szavazást bárki kezdeményezhet. Ennél durvábban nem lehet mellérendelni, különben sohasem lesz a gyűlés határozatképes. Ha megnézed a Zöld Baloldal alapszabályát, ott egész jól leírják, hogy 300 főig minden tag szavaz, afelett már delegálnak.
@Member:
Akkor én tévedtem. A bázisdemokráciáról azt hittem, valami más. Erre jössz a szokásos határozatképesség, kongresszus, delegált, alapszabály, stb. dolgokkal.

Akkor ez demokrácia. Maradjunk ennyiben. Jelző nélkül.
@J.László: Azért nem teljesen, más pártokban a kongresszuson csak végighallgatod a nagyon döntéseit. Más pártokban a vezető jelöli ki, hogy ki dolgozik alatta, itt fordítva.

Ha tudsz valami olyan rendszert, amibe minden tag beleszólhat és ellenőrizhető (ellentétben pl. az internetes szavazással), az info@lehetmas.hu-ra várjuk a javaslatodat.
@Member:
Más pártokban az SZDSZ jelöli ki, ki dolgozik alatta. Ha ismersz ettől eltérő rendszert a Fideszt leszámítva, kérlek szólj.

Ezért nem tudtok semmit.
@J.László: LOL, ez a kommentet átküldöm mindenkinek, az év vicce. :)
Ez kb. olyan, mint azt mondani, hogy a Jobbik nyilas párt.

Mert a Fidesz miben jobb, ami angolszász liberálból lett jobboldali populista? Ahol Kövér László azt mondta 22 éve, hogy miért vitatkozunk olyan felesleges kérdéseken, mint a címerkérdés, ma meg a címert is a sajátjukra formálják?
@Member:
Az SZDSZ szó elhangzása után mindig kibújik a szög a zsákból.

Tehát: mi különbözteti meg a demokráciát a bázisdemokráciától?
@J.László: Mi nem vagyunk liberális párt. Arról van szó, hogy akkor, amikor a szólás szabadságáról van szó, vagy a jogállami intézmények védelméről van szó, akkor igen, mi liberális jogelveket követünk. És arra bátorkodtam rámutatni, hogy az az álláspont, amit nagyon helyesen kifejtett, az bizony egy liberális álláspont a szólásszabadság védelmében. Ennyi, nincsen többről szó. (Dr. Schiffer András; 27. ülésnap (2010.07.21.), 214. felszólalás)
Úgy tűnik, hogy miközben ebből a parlamentből eltűnt Kóka János és eltűnt az SZDSZ, most az önök képében visszabújt. (Derültség. - Hangok a Fidesz soraiból: Ó!) (Dr. Schiffer András; 13. ülésnap (2010. 06. 08.), 8. felszólalás)
Köszönöm, elnök úr. Szóval próbálok erre az ostobaságra reagálni, bár azt gondoltam, nem fog felbugyogni a Fidesz-frakcióból zöld SZDSZ és egyebek - szóval, akkor menjünk vissza egy kicsit a történelemben! […] Elárulom önnek, a liberális ellenzék, az SZDSZ és testvérpártja, a Fidesz, önök voltak azok - meg kell nézni a '90-es választási programjukat -, önök követeltek privatizációt. […] Ezek után ön liberálisoz? Ön SZDSZ-ez minket? Az önök elnöke volt a Liberális Internacionálé alelnöke! Önök azok, akik konzekvensen 1989-90 óta egy neoliberális politikát követnek, akkor, amikor éppen hatalomhoz férnek hozzá. (Dr. Schiffer András; 88. ülésnap (2011. 05. 03.), 292. felszólalás)
Köszönöm a szót. Először is szeretném a tőlem balra helyet foglaló új SZDSZ képviselőit szeretettel köszönteni. Az önök által képviselt gazdaságpolitika ugyanis egyenes ági leszármazottja a Kóka-Bokros-féle bukott gazdaságpolitikának. Úgyhogy szeretettel üdvözlöm önöket. (Scheiring Gábor; 88. ülésnap (2011. 05. 03.), 208. felszólalás)
Ha már itt a civil társadalomra, civilekre és összefogásra hivatkoznak, nem tudom, engedjék meg, hogy hadd hasonlítsam önöket megint az SZDSZ-hez. (Derültség és taps a Jobbik soraiban.) (Scheiring Gábor; 88. ülésnap (2011. 05. 03.), 242. felszólalás)
Látom, hogy most bennem az SZDSZ reinkarnációját látják, legalábbis ezek a szempillantások jönnek vissza. (Bólogatások, derültség a Fidesz, a KDNP és a Jobbik soraiban. - Szászfalvi László: Úgy van, jól beszél!) Ezzel szeretnék szembeszállni. (A romák oktatásbéli nehézségei volt vita témája – A szerk.) (Vágó Gábor; 7. ülésnap (2010. 05. 26.), 292. felszólalás)
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Novák Előd képviselőtársam előhozta a politikaelméleti érdeklődésemet és énemet, hiszen arra kell rávilágítanunk, hogy mind a Jobbik, mind az LMP egy XXI. századi párt, ezért nem skatulyázható be XIX. századi ideológiákba, bárhogyan szeretné is a Jobbik rárakni a liberális címkét. (Vágó Gábor; 27. ülésnap (2010. 07. 21.), 216. felszólalás)
@Member:
"Mi nem vagyunk liberális párt."
Ezt nem kell szégyellni. Majd azok lesztek.

Különben szabadelvű. Magyarul így mondják.
@J.László: A szabadelvű párt a Fidesz. Mindenki azt mond, amit akar, csak a hatalomvágy köti össze őket. Olyan, mint a Szabadelvű Párt Tisza Kálmánnal.
@Member:
Istvánt akartál mondani.
@J.László: Mindketten ott politizáltak, Kálmán tovébb.
@Member:
Rendben.
Örülök, hogy szabadelvűnek nevezted a Fideszt. Szerintem is az.
A "liberálist" kikértem volna magamnak.
@Lastres: Ahhoz képest elég határozottan közeledtek a szocikhoz, némi vezér és parasztáldozat belefér, de én, és a választók is azt szűrik le, hogy közeleg az összeborulás.
Tudod láttunk már ilyet, egy másik liberális párt ezt a táncot már eljárta. Valami újat kéne bemutatni, háta azt beveszik a népek.
Innen mintha a radírpók eltörölt volna egy kényes hozzászólást...
...a szólás és sajtószabadság még nagyobb dicsőségére :)
süti beállítások módosítása