Az NGM nem ismeri Grúzia nevét

2012.02.20. 14:03 Fent és Lent

Legalábbis a honlapjukon közzétett cikk alapján. Azért valószínű, hogy nem az USA-államra gondoltak, hanem a kaukázusi köztársaság angol nevének unortodox magyarításáról van szó, mert érdekességképpen említést tesznek (azért ez igen dicséretes, hogy a minisztériumi közleményekben efféle kisszínesek is vannak mostanában) a Tbilisziben nyitott Hungaricum-boltokról. Meg aztán Georgiának nincs is ilyen fess, jónevű pénzügyminisztere, mint Dmitri Gvindadze.

UPDATE: az unortodox elnevezést Grúzia szorgalmazta. Fennhagyjuk a posztot, hogy lássátok, milyen jókat tudunk bukni mi is!  

Végezetül küldjük ezt a szép dalt az NGM munkatársainak, és mindenkinek, aki szereti:

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr14145922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez kb. annyira ciki, mint az, hogy a nagy magyar közszolgálati tévé egy angol nyelven adott interjút adott le Fliegauf Bencével: arra sem vették a fáradságot, hogy saját interjút készítsenek vele... :(
"A Külügyminisztérium a magyar-grúz diplomáciai érintkezésben, a kétoldalú baráti kapcsolatok elmélyítése céljából már a Georgia elnevezést használja."
hvg.hu/vilag/20110721_gruzia_neve
Biztos angolból fordították a hírt
volankombi nem követi az eseményeket és híreket :-) georgia MAGA változtatta meg a hivatalos nevét az oroszoktól kapott grúziáról. (mint mo. mk-ról...)
Tessék szépen tájékozódni :)
www.nyest.hu/hirek/nem-gruzia-hanem-georgia
www.nyest.hu/hirek/diplomaciai-celu-nyelvujitas-a-koztarsasagi-elnoktol
www.nyest.hu/hirek/heves-georgiai-tamadas-gruzia-ellen

Grúzia szeretné ha Georgia lenne. Ami a szempontjukból érthető. Viszont ilyen kavarodások vannak.
UPDATE: az unortodox elnevezést Grúzia szorgalmazta. Fennhagyjuk a posztot, hogy lássátok, milyen jókat tudunk bukni mi is!
Na ezt már szeretem, egy olyan blog, amelyik nem titkolja, ha hatalmas epic fail-t követ el:)

Ez van, ha valaki első impulzusra akarja szopatni a kormányt, és csúnyán beég:)

Ezzel együtt remélem tanultatok az esetből: tájékozódni elvtársak, tájékozódni!
Legalább eddig magyarban meg lehetett különböztetni az USA államot és Grúziát, míg az angolban ugyanaz volt a nevük. Ez inkább hátralépés, hogy most már mi is ugyanazt a szót fogjuk használni rájuk. De legalább a kiejtés eltérő lesz nálunk.
Köszönjük az "update"-t és a dalt! :)
bezzeg a régi szép időkben, amikor még úgy mondták, hogy "soviet georgia"... :-)
Na, ez szép. Ritka, ha egy blogger beismeri, ha téved, és még javítja is a bejegyzést (és nagy ciki esetén sem a nyomok eltüntetésével van elfoglalva).
@Mitzimackó:

Nem. Grúzia nem változtatott nevet. Régebben is, most is a hivatalos neve Szakartvelo.
Magyarorszagon elterjedt a Gruzia(Gruzja), ami az oroszbol jott. Mondjuk ez a megszokottabb, de kb. mintha minket Vengrianak hivnanak az angolok Hungary helyett. Volt ebbol egy Familia kft.-s poen, hogy az USA beli Gerorgia helyett Gruziaba utaznak. Pedig mar beleeltek magukat.
na jó, de akkor ezt most hogy kell ejteni? "dzsordzsá"-nak mint az USA-beli államot?
@Donald R. DeCicco: Georgiának kell ejteni. Ahogy írjuk.

a bloggazdának respekt, hogy elismeri a blázt.
És kik élnek Georgiában, georgok?
süti beállítások módosítása