Öt dollárral a sajtószabadságért - ma megteheted!

2012.04.05. 10:38 volankombi

Magyarországon állandó téma a sajtó szabadságának kérdése a Fidesz médiatörvénye kapcsán - hogy mást ne mondjak, a jelenlegi legnagyobb ellenzéki civil mozgalom is ez elleni tiltakozásként alakult meg, de még Schmitt lemondása is ezt a témát juttatta sokak eszébe; és persze mi is reagáltunk rá különböző módokon.

De nem áll olyan jól a sajtószabadság szénája a Művelt Nyugaton sem, már ha húsba vágó dolgokról van szó, ezt bizonyítják a Wikileaks történetének legújabb fordulatai - a független, kizárólag támogatói hozzájárulásokból fenntartott portált, amely szivárogtatásaival a bolygó leghatalmasabb szervezeteinek tör borsot az orra alá, közel 500 napja tartó, egybehangzó banki blokád alatt tartják a Szabad Pénzforgalom Prófétáinak olyan aprócska szervezetei, mint a Visa, a Mastercard, vagy a Western Union. Bármi is a véleményünk a Wikileaks módszereiről és munkájáról, az biztos, hogy ez nem a közvélemény érdekében történik, és bár kifinomultabb támadás a szabad véleménynyilvánítás ellen, mint az NMHH, ugyanaz a szándék vezeti a hatalom részéről: elhallgattatni azokat, akik nem az ő akaratuk szerint szólalnak meg.

A WikiLeaks a banki blokád miatt költségvetésének 95%-ától esik el: ez számtalan meg nem írt cikket jelent. Különböző szervezetek segítségével azonban a WikiLeaks-nek sikerült megkerülnie a blokádot, és felhívást intéztek az olvasókhoz, hogy a mai napon adományozzanak öt dollárt a számukra. Ha fontosnak tartod a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát, tenni is akarsz érte, és van rá 1.120 forintod, katt ide vagy ide! Na és persze ne feledkezzünk meg a magyar kistestvérről sem.

Győzzük le a blokádot!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr154364760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása