TEK-etlenek?

2012.04.30. 16:02 tintas

A magyar liberális és baloldali közvéleményt óriási meglepetésként fogja érni, de a TEK nem sokkal veszélyesebb, mint a Társadalomelméleti Kollégium. Itt ugyan nem Marx-szal vernek halálra szellemi vagy fizikai értelemben (lásd: MEM óriási kötetei).

Szily László komoly bejegyzést szánt a TEK-nek, mondván ez az új magyar titkosszolgálat, noha Magyarországon van elhárító és információ szerző tevékenységet végző szervezet is. Vagyis nem szorulnak rá a támogatásra! Hatalmukat sem kívánják megosztani.

Ettől még a belső ellentéteket könnyen orvosolhatja a TEK egy tuti nyomozás keretében? Na ez a baj, ugyanis a TEK-nek nincs nyomozati jogköre! Csak titkos adatgyűjtést végezhet. Ez egy laikust, aki egész életében SZDSZ-es véleményvezérek demokrácia felfogásán nőtt fel, nem mozgat meg szellemileg, de aki érti, hogy mit jelent a fenti mondat, az tudja, hogy még egy koncepciós pert sem tudtak rendes nyomozati szerv nélkül levezényelni. Nemcsak a látszathoz kell, hanem valóban önmaga kerékkötője.


Tele van a TEK bevetési alegységekből származó, rendőrségtől a plusz jutattások miatt átpártoló kommandósokkal. Ha bárki azt gondolja, ezzel meg lehet oldani Magyarországon bármit is, azzal közlöm, hogy még mindig az 1997-es Fenyő János elleni gyilkosságot nyomozza az egész ország címlapon, míg a fajsúlyos ügyek, a gazdasági témájúak azok, amik a magyar viszonyokat jellemzik. (Fenyő meggyilkolásakor is a gazdasági kapcsolatain indultak el, hiszen a megbízói kört ott feltételezik ma is). Ráadásul a gazdasági ügyek politikai vonatkozásai sem elhanyagolhatóak. A Fidesz politikai ellenfeleire viszonylag ritkán kell rárúgni az ajtót, mert nem rejtegetnek több kilogramm kokaint, hanem olyan gazdasági bűncselekményeket követnek el a párt és saját maguk fenntartása érdekében, amihez a TEK ugyan tudna információt szerezni, de sajnos az ott dolgozók, nem lévén gazdaságvédelmi nyomozók nem tudnak semmilyen értelemben sem hasznos célt szolgálni. Hogy a titkosszolgálat őket kéri meg? Minek? Hiszen ők még inkább megszerzik titkosan ezeket az információkat! Az ügyészek meg nem használhatják fel a titkos adatgyűjtést. Szóval ez a szuper titkos banda még mindig magának marad a legtitkosabb. Legalábbis saját feladatát illetően.

Most mondják, hogy Orbán magánhadserege! Mégis mire gondoltak a szervezet létrejöttekor azok az újságírók, akik ma ezt úgy írják le, hogy kezdettől fogva tudták, Orbán saját, egykori biztonsági főnökét nevezi ki a szervezet élére? Inkább ne válaszoljonanak... Mert még kiderül, hogy ők már akkor is sejtették, amit valójában ma sem tudnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr94477512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még jó, hogy a Fidesz politikai ellenfelei gazdasági bűncselekményeket követnek el.

Ha ők nem tennék, már megszűnt volna a bűnözés az országban.
Csak ők bűnöznek, nyilván.

Aztán ha ők se, akkor minek a sok fakabát meg szimat...

Elvesztenék a sok munkahelyet.
Náluk van a pénz a paripa és a fegyver.
Meddig tart ma jogszabályt alkotni és elfogadtatni a nyomozati jogkörről, mondjuk 2010 áprilisi visszamenőleges hatállyal?
A most kistafírozott UD Zrt-nél bizonyára megvannak az adatok.
Folytassam?
höhö...nem sokkal veszélyesebb. aha. azért egy nagyobb csapat kiképzett,felfegyverzett és szinte korlátlan jogkörrel felruházott kommandós sok minden,csak nem ártalmatlan. nincs nyomozati jogköre. jó,de ki fogja őket megfeddni,ha mégis megteszik...? nem tartoznak elszámolási kötelezettséggel gyakorlatilag senkinek. és igazából mi szükség van rájuk,ha amúgy is van egy kalapra való bevetési egység az országban?
@Lajosforras: Nem ellenőrzi őket senki...

Orbán teste őrét Orbán naponta megtekinti.

És látá, hogy jó.
Mire is jó a TEK? Csak nem arra, hogy közpénzből, a hatalom megrendelésére, megfigyelje az ellenzéket?
a zombi infesztáció elleni sikeres harc már semmi?
Ezért a posztért is kár volt a billentyűt koptatni. Hacsak jól meg nem fizették.
Hogy a tényszerű ferdítésekről ne is beszéljünk.
Nincs nyomozati jogköre... na és? Az ügyészségnek van? És azt ki irányítja??
Az ügyészek meg nem használhatják fel a titkos adatgyűjtést. Ja, a törvény szerint. De azért ismételten megteszik. Legfeljebb optimális esetben a bíróság ezt nem fogadja el. Hát igen, amíg nem sikerül a megbízhatatlan bírókat is lecserélni.
@bukott_angyal:
"kár volt a billentyűt koptatni. Hacsak jól meg nem fizették"
Hmmm.....
Rád is vonatkozik, vagy csak egyoldalú?
Nekem az tetszik marhára, hogy a TEK-esek vizumra várnak Szíriában - megnézném hogy mondjuk a brit SAS mikor várt vízumra amikor Líbiába mentek be korbeszagolni.
(X) Szponzorált cikkünket olvasták. :)
Talán mielött ilyen hülyeségeket firkálsz, talán tájékozódj.

Ha belesasoltál volna a 232/2010 Korm. rendeletbe akkor talán feltűnt volna hogy a TEK bizony RENDELKEZIK NYOMOZATI JOGKÖRÖKKEL.

Így aztán jó nagy öngól rúgtál, mivel hosszasan bizonygatod hogy a TEK csak akkor lenne nagyon veszélyes a társadalomra, és a demokráciára ha lennének nyomozati jogkörei. Mivel a valóságban rendelkezik nyomozati jogkörökkel, így tökéletesen alkalmas "koncepciós perek levezénylésére."
"A Terrorelhárítási Központ végrehajtja a terrorcselekmény és ahhoz kapcsolódó más bűncselekmények felderítését, megelőzését, megszakítását. Szervezi, koordinálja a terrorcselekmények elhárítását végző szervek tevékenységét, elemzi és értékeli a Magyar Köztársaság terrorfenyegetettségének helyzetét. Ellátja a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmét. A belföldi vagy nemzetközi vonatkozású terrorcselekmény és az azokhoz kapcsolódó más bűncselekmények vonatkozásában kapcsolatot tart és együttműködik más államok terrorelhárításban érintett szerveivel. A miniszter kijelölése esetén képviseli a Magyar Köztársaságot a terrorizmussal kapcsolatos nemzetközi fórumokon, egyeztetéseken. Ellátja a kritikus infrastruktúrák védelmét, kidolgozza a biztonsági intézkedési terveket. A rendvédelmi szervek felkérésére elfogja a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverzett, ön- és közveszélyes személyeket. Felkérésre indokolt esetben végrehajthatja a kiadatási és átadási letartóztatásban lévő kiemelten veszélyes személyek államhatárig vagy külföldről Magyarországra történő kísérését."

Sem Szily, sem Scheppele nem állította, hogy a TEK-nek nyomozati jogköre lenne, vagy hogy koncepciós perek alátámasztására hozták volna létre.

Azt írják, hogy a TEK Orbán igazságszolgálatási kontroll nélkül működő magántitkosszolgálata. Ezt az állítást kéne valahogy kimosni, és nem eszdéeszezni érvek helyett.
Ilyen felszereltségű,kiképzett alakulatra szükség van.Más kérdés,hogy mire alkalmazzák.
Eddig legfőbb tevékenységük létük szükségességének görcsös bizonyítása .
Simán nem értem most a Fideszt ekézi? Létrehoztak egy semmire nem jó TEK-et (nevezhetnénk sóhivatalnak is) sok sok pénzért. Ezzel az a baj, hogy a volt SZDSZ esek azt hiszik jó ez a sóhivatal valamire pedig nem. Csak kell pár jól fizető állás néhány barátnak.
Most már hogy ilyen szépen leírtad mire nem jó, le kéne talán azt is írni mire igen. Írás alapján nagyon úgy tünteted fel semmire, bármit is csinálnának, van arra alkalmasabb jobb.
Erre jó a TEK:
index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2011/10/10/szaz_eles_fegyvert_foglaltak_le_vecsesen/
A kormányrendeletre pedig csak annyit, ha már a számát pontosan leírta, érdemes lett volna leírni, mert a legdurvább amik ott írva vannak az együttműködés olyan szervekkel, amelyek kiépített jogkörök révén fingfürészelőknek tekintik őket és a személyvédelem, amihez meg elegen vannak és elég pénzük.
A beidézett szöveggel meg az a baj, hogy a terrorizmusra vonatkozik, és azt még a Gyurcsányról se tudták bebizonyítani, hogy 2006-ban terror akciót hajtott végre az állami rendfenntartó szervek segítségével. Akkor lennének veszélyesebbek, ha a Pintér alá tartozó szervektől több jokört tudnának elvenni, de ahhoz nem csak a szervek, de maga a Pintér is ragaszkodik.
Kicsit kezd ez túlburjánzani.
Sándor palota = Honvéd Palotaőrség + TEK + Köztársasági Őrezred.
Simán csak haveroknak jól fizető állás.
@tintas:
A TEK-nek univerzális felhatalmazása van, - és NYOMOZATI jogköre - ugyanis nem csak a közvetlen terrorizmus ellen léphet fel, hanem az ahhoz kapcsolódó egyéb tevékenységek után is nyomozhat, amibe a pénzmosástól az áfa csalásig bármi beletartozhat ha ők azt mondják hogy fenn áll a gyanú hogy pl. terrorizmus pénzelnek belőle. Minden nemű bírói vagy ügyészi kontroll nélkül titkos adatgyűjtést fojtathatnak bárki, és bármi ellen, fedett nyomozást vihetnek végig, horribile dictu gyönyörűen össze tudják rakni egy koncepciós ügy anyagát, majd a amikor kész akkor simán lekönyvelhetik, hogy a nyomozás nem igazolta a terror gyanút, de egyéb bűncselekményeket "tárt fel", ezért szépen átteszik az illetékes rendőrkapitányságra az összes - bármely jogállamban illegálisnak minősülő módon összehordott - "bizonyítékkal". Ihászék vádat emelnek, Tünde kijelöli az eljáró vérbírót, és hopp már el is vagy ítélve, aztán mehetsz Strasbourgba, hogy aztán majd a parlament hozzon egy határozatot hogy nem hajtják végre a téged felmentő ítéletet.

Ugye hogy nem is annyira hihetetlen a történet? Minden egyes elemére megmutatta már kormányunk hogy hajlandó. (mondjuk aki ismeri a felgyújtott Trabant ügyét annak ez nem meglepetés)
A probléma ott van hogy olyan rendszert építettek ki - aminek a TEK fontos és integráns része - mely lehetővé teszi az ilyen visszaéléseket.

Mondanom sem kell, hogy erre semmilyen választói többség nem adott nekik felhatalmazást, de még ha adott is volna, akkor sem lett volna joguk hozzá, mivel esküt tettek a köztársaság - általuk kivégzett - alkotmányára, és a benne foglalt értékekre. És ezen semmilyen alkotmánymódosítás nem változtat.
@Csaba222:
Abban igazad van hogy mint az élet minden területén, itt is sikerült kormányunknak egy töketlen inkompetens bandát pozícióba ültetni. Csakhogy nincs annál veszélyesebb mint töltött fegyvert adni szellemi fogyatékosnak. Márpedig a TEK eszközei jóval veszélyesebbek mint holmi kézifegyver.

Tanmeseként ajánlom az alábbi cikket, még a "polgári" kormány előző ciklusából.

magyarnarancs.hu/publicisztika/egy_mese_vege-54077
a hadseregnek sincs nyomozato joggore, Orbán maganhadseregenek sem kell.

a puha diktaturaknak van szuksege koncepcios perekre, itt nem az keszul
süti beállítások módosítása