Nem volt holokauszt, de a vonat azért elindul

2012.05.22. 12:30 baum

A diósgyőri szurkolók egy része, mintegy 420 kilométer utazás után a Szombathely-Diósgyőr meccsen üzent Dániel Péternek, tudtuk meg a Képviselőfunky-ról:
 „Dániel: Hív a Duna, vár a MÁV!”

Nem szaporítva a szót leszögezhetjük, hogy két tanulsága van az esetnek. Az egyik a régi mantra, hogy a dániel-szerű gyurcsányista, szoborleöntő vagy miféle rettegőknek, és a szélsőjobb prominens képviselőinek úgy van szüksége egymásra, mint ama borsónak a héjára. Egymás nélkül legitimációjukat, fontosságukat vesztenék. Nekik az ilyetén diskurzus létszükséglet.  

A másik elemzésre méltó szempont pedig, hogy milyen törésvonalak vannak a szélsőjobbon belül. Egyfelől ugye holokauszt nem volt (ld. holokamu). Tudjuk ez egy olyan projekt, mely arra való, hogy az emberiséget sarcolják a zsidók. Megkaparintsák a gyerekeink jussát, sőt a gyerekeink gyerekeinek a jussát, arról nem is beszélve, hogy a gyerekeink gyerekeinek a gyerekeinek a jussát is nagyon szeretnék habzsolni, mert ők már csak ilyenek.

Másfelől marhavagonnal küldenék a holokamu bizniszből boldogan élő zsidó honfitársainkat mindenféle táborokba a széljobber szurkolók. Hogy retorikailag is ráerősítsenek, az „indul a vonat, Auschwitzba indul a vonat” rigmust skandálták a molinó mellé, mintegy tejszínhabként.

Akkor most ez hogyan van? Volt holokauszt, meg Auschwitz, vagy nem volt? A két ellentétes vélemény egyidejű képviselete legalább annyira fura, mintha valaki egyszerre hinne a Szent Korona tanban, és abban, hogy a Pilisben található a Föld szívcsakrája.

„A szélsőjobba már mindenkit fölvesznek?” – dohog magában az égi Magyar Fórum szerkesztőségében Csurka István…

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr194531527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viccesek ezek a széljobber faszmajmok.
Szerintem az értelemmel bíró emberek felfogják, hogy:
1. A zsidókat vonatokkal elvitték kényszermunkára.
2. Sokan meghaltak a rossz körülmények (tifusz, éhezés) miatt.
3. A tervszerű és teljes kiirtás (endlösung) vitatott.
@gabesz7004: szerintem meg úriember tényeken nem vitatkozik. Az Endlösung-ot a wannsee-i konferencián határozták meg. Vagy érdemes elolvasni a tettesek vallomásait. Sokan kevesellték is a "megoldást". A cél a tervszerű és hatékony kiirtás volt.
Csak Magyarországról 437.000 vidéki zsidót (az akkori, nagyobb területeket nézve 600.000 embert) deportáltak 1944. április és július között (aktuális? még Horthy idején), többségüket Auschwitz-Birkenauban gyilkolták le. A legpontosabb bizonyítékokat maguk a magyar és német hatóságok készítették. Lengyelország 3,1 milliós zsidóságát 95%-ban elpusztították. Jól összefogott magyar oldal: www.degob.hu
De ha a zsidókkal van bajod, abban nem tudok segíteni... Tudom, kínos azt látni, hogy az esztelen zsidógyűlölet okozta kb. 5,8 millió ártatlan ember (egyharmaduk gyerek volt!) borzalmas halálát.
@Plumper: bla...bla...bla... Nem zsidókkal van a bajom! A dogmákkal!
vagy ahogy tgm szokta írni: a holokauszt-tagadást lassacskán felváltja a holokauszt-helyeslés.
süti beállítások módosítása