Kádár és Nyírő - bábozás két hullával

2012.05.31. 07:32 Döry L.

Szegény hülye Magyarország - ekképpen sikolt fel bennem a jóízlés és a jövőbe vetett megkopott fényességű hit. Tudom persze, hogy az én génjeimben is ott sóhajtozik, nyög, túrva tenni tör az egész Magyarország, tehát, ha nyavalyája miatt elátkozom, akkor először magamból kellene a sejteket lecserélni, mint a levegőt hasító repülőgépen az alkatrészeket – szóval nem lehet. De mégis: Szegény Magyarország! - kiáltom az égbe, mint valami hímzett irredenta falikendő. Elvándorolnak a fiatalok, rohad szét az egész - zsémbelek, mint egy büdös nyugger.

A harmadik köztársaság egy egészen használhatatlanságig kopott Zsiguli volt, ékszíjas, dőlt belőle az olaj. De ez volt. Ez volt a családi kocsi. Ezt vette át örökül a Fidesz. És ahelyett, hogy megjavítaná, vagy elcserélné egy modernebb, kisebb kategóriásra, kiviszi a szántóföldre a hétvégén és szétralizza a belét. Mert azon a hétvégén még akkor legalább bulizunk egyet, úgyis csak ötvenér' lehetne eladni. Széttaposott belű csotrogány száguldozik a határban a szántóföldön és bepiázott suttyók bömböltetik benne a ricsét. Ez most a haza. Hol a mélyben, hol a magasban, ahogy az alkalmi kolinmekré megtalálja a huppanókat.

Ez így persze gyász, de mi az a plusz, amitől az ember bezárkózik öt napra, lehúzza a redőnyt és a Meditative Music Selection Vol. 7-t rakja be végtelenítve? Amikor ebből az amúgy is nyomasztó káoszból, véreres szemekkel előmászik a híres magyar identitáspolitika és bedrogozva elkezd őrjöngeni a búcsúban. És mindenki annyira készen van, hogy nem tűnik föl. Nem tűnik föl, hogy bazdmeg:

az NORMÁLIS, hogy Moldova György a proletárszent(?) Kádár Jánosnak mobil (contradictio in adiecto) mellszobrot avat?

Hogy NORMÁLIS, hogy a román barátaink útzárakkal keresik egy középszerű magyar író hamvait az államtitkár sifonérjában, a házelnök bundabugyijában?

Hogy a festékkel leöntött ellentengernagyi faszobrot tényleg csak szobrászattörténeti kiválósága miatt ne keverjem ide.

Na ugye, hogy két hullával való bábozás fejezi ki itten az igazi problémákat! Vagy ez csak valami nagyon komplex metafora, amit én nem értek? Nyírő hamvai jelentik az egykulcsos adórendszer reformját, Kádár mellszobra pedig azt fejezi ki, hogy részvételi költségvetést kellene bevezetni? Aki érti ezeket a törökgáborosan „szimbólumoknak” nevezett pol-trippeket, az legyen kedves és írja meg.

Hírös magyar identitáspolitika nekifeszül, beleszív a zacskóba és megbicskázza a cirkuszi tevét, vagy rigót, vagy díványt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr374555266

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Gábor politikai elemző reszketni méltóztatik: letiltotta a kommentezést a blogján 2012.05.31. 10:22:24

  Megrendelhettek Gáborunktól egy Horthy Miklóst és Nyírő Józsefet méltató posztot, meg is írta szépen, még egy Nyírő-oltár előtt imádkozó Kövérlacás képet is kerített hozzá, sőt még Rajcsányi Gellért buksi fejét is megsimogatta benne, ám a kommen...

Trackback: Pszicho-Expressz 2012.05.31. 09:51:44

Ha pszichiáter lennék, őszinte aggodalommal figyelném a Nyírő ügyet, mely arra utal, hogy a kormányzat agyközpontjában súlyos zavarok keletkeztek....

Trackback: Negyvenhat érv: miért volt jobb magyarnak lenni huszonöt éve, mint mostanában? 2012.05.31. 09:50:28

“25 éve miénk volt Magyarország, a gyárak, az üzemek, a bankok és minden-minden magyar volt, kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. A magyar gyárakat mostanra bezárták vagy privatizált...

Trackback: Három napig rugdosták Kádár János emlékét az Index címlapján 2012.05.31. 09:48:23

  Két nap alatt tizenhat beszólogatós cikket gyártottak az egykori MSZMP pártelnök századik születésnapjára, amit legalább négy darab csípős hangú blogposzttal támogattak meg – ez utóbbiakat nem kerestem tételesen vissza, lehet, hogy több is...

Trackback: Pohárköszöntő 2012.05.31. 09:46:11

Az Orbán kormány első két évének tiszteletére.   nothing to add nothing to take away mAx   UI: Nincs mit hozzátenni, nincs mit elvenni (a szerk.)

Trackback: Töprengő levél Kövér Lászlóhoz 2012.05.31. 09:38:30

Tisztelt Elnök Úr, Drága Lacám!Remélem, nincsen ellenedre, hogy ily baráti hangnemben, per tu, írom a levelemet Hozzád, de hát, Te is tudod: én magam küldtelek arra a magas pulpitusra, ahol mostanság ütöd el az idődet; ha annak idején – többek kö...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.31. 09:37:22

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, normális, hogy Kádár Jánosnak szobrot avatnak. A huszadik század kiemelkedő politikusának persze nemcsak mobilszobor járna.

A tiltakozók pedig kérdezzék meg a mamájukat, hogy melyik rendszerben volt utoljára két hétig a Balatonon nyaralni.
@Zsdanov: "A tiltakozók pedig kérdezzék meg a mamájukat, hogy melyik rendszerben volt utoljára két hétig a Balatonon nyaralni."

A mocskos kapitalisták meg az IMF hiteléből!
Azt is kérdezd meg, hogy visszafizették-e!
@Zsdanov: Khm... Azert a nemetek sem allitanak szobrokat Hitlernek, pedig az elejen nagyot lenditett Nemetorszagon es mindenkinek sokat javultak a korulmenyei, aki nem volt epp "nepellenseg".
@Zsdanov:

Egyrészt hazudsz mint a vízfolyás.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/25/kadar/

Szóval minden szarabb volt, és egy mocskos diktatúra is volt ráadásul, ami alatt legalább annyi magyar halt meg mint Szállasyék alatt.

Ezt a rendszert csak a hozzád hasonló diktatúra fenntartók, ügynökök, pufajkások, MSZMP KB tagok éltetik.
"És ahelyett, hogy megjavítaná, vagy elcserélné egy modernebb, kisebb kategóriásra,"

*

Támogatom az ötletet.

Húzzon az összes mocskos fideszes valahová Észak-Koreába!
Normális az lenne, ha a judeobolsevik ávós pribékek mind lógnának és nem "liberális demokrataként" osztanák az észt.

Ennyit tud a Fidesz, a maradék mocskos kommunista röhögve és zavartalanul avathatja egy mocskos kommunista mellszobrát.
@Kutchek:

"A mocskos kapitalisták meg az IMF hiteléből!"

*

Hát persze, kisökör.

Mert nemzetgazdaság, meg termelés, az nem volt. Csak hitel, oszt jónapot.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"mint Szállasyék alatt."

*

Ki volt az a "SZÁLLASY" aranybogaram?
@sivatagi n.:

"Ennyit tud a Fidesz,"

*

Még két év és mehetnek vissza a balettba ugrálni :)))
@No_Fidesz_No_Problem:

Aha kispajtás, aztán jön a Jobbik és te is tiplizhetsz Kanadába a genetikában jártas haverod után.
Magyarország szerintem Észak-Korea, Oroszország, Kína és Irán után az ötödik legabszurdabb hely ezen a gömbön, ki kéne használni turisztikai célokra ezt a csodás lehetőséget!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Ezt a rendszert csak a hozzád hasonló diktatúra fenntartók, ügynökök, pufajkások, MSZMP KB tagok éltetik."

Ez Magyarország igazi tragédiája. Hogy ez a mocskos söpredék nincs innen kitakarítva. Ehelyett "demokrataként" játssza itt az eszét az összes hazaáruló vörösbolsevik patkány.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csak tudnam, akkor miert el akkora nosztalgia a Kadar-rendszer irant ebben az orszagban. Az orszag nagy resze vagyik vissza konkretan abba a rendszerbe, egy masik tekintelyes resz meg nagyon haragszik ra, de kozben epp lemasolni igyekszik.
@Kutchek: Azt is kérdezd meg, hogy akkor mekkora volt az államadósság, és most mennyi?!
Mivel nincs már mivel foglalkozni, marad az urnákkal való trükközés. Mit nekünk gazdasági recesszió, mit nekünk nyugdíjrendszer összeomlása! Nekünk cirkusz kell. Szegény kicsi Bohócország! :(
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te vagy nem éltél még akkor, vagy nem engedtek a húsosfazékhoz, azért haragszol rájuk, vagy annyira hülye voltál, hogy már akkor sem tudtál érvényesülni!!! Akkoriban, ha dolgoztál, megéltél belőle, fenntartottál lakást, autót, elmentél nyaralni évente, nem lebegett a fejed felett a kirúgás "damoklészkardja", ha gyorsabban akartál előrébb jutni, azért vállaltál plusz munkát, nem azért mert rászorultál! Soroljam még, nagyokos?!
@Bogyo65: @No_Fidesz_No_Problem:

"Elvtársak, megesszük a jövőnket!"

Kétségtelen, hogy ilyen fokú őszinteséggel kiemelkedik a magyar politikusok sorából, de szobor tán csak nem kéne ennyiért.
@sivatagi n.:

"Aha kispajtás, aztán jön a Jobbik és te is tiplizhetsz Kanadába a genetikában jártas haverod után."

*

A Jobbik nem jön, mert BÁRMIT tesz is, a Fidesz még a választások előtt bedarálja kutyatápnak. A Fidesz legnagyobb riválisa a Jobbik, csak nem hagyják, hogy megmaradjon?
@Bogyo65: Na, ez meg a masik iranyba nem igaz.
@Kutchek:

"Elvtársak, megesszük a jövőnket!"

*

Az arany tojást tojó tyúkra gondoltál? Azt nem Kádár mondta, hanem Rákosi, és arra értette, hogy "Ne együk meg az aranytojást tojó tyúkot", hogy ne hőzöngjenek a népek az éhezés és nélkülözés ellen, hanem dolgozzanak, hiszen a JÖVŐT építik abból, amit megtermelnek, de nem kapják kézbe érte a pénzt.

Ezzel a hülyeséggel egyébként MINDEN párt bepróbálkozik, amikor azt mondja, hogy még X év megszorítás, és MAJD UTÁNA jobb lesz.
A DIKTÁTOR SZOBRA

Lovas Horthymikiegér
Szobrot kap most Budapest is.
Ez a látvány sok pénzt megér,
S szép lesz, mint a bubópestis.

Avítt elit büszkén avat,
Vivátot zeng sok száz torok,
S szónok zagyvál hetet-havat...
Éljenek a diktátorok!

Ellentengernagyé a Vár,
Népé csendes Don kanyaró,
S Kádár is a szobrára vár...
Gyagya ország, ülj le! Karó!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/05/diktator-szobra.html
:)
@Bogyo65: "ha dolgoztál, megéltél belőle, fenntartottál lakást, autót"

Hülyegyerek, akkoriban lakásból és autóból is sokkal kevesebb volt az országban, mint ma. A legtöbb családnak NEM volt autója, még Trabantja sem. Ami a lakást illeti, a hetvenes években mi pl. öten laktunk egy 38 négyzetméteres józsefvárosi kéróban, ahol nem, hogy fürdőszoba, de még meleg víz sem volt. WC a folyosó végén, a szomszéddal közös használatban. Nem számítottunk kivételnek; akkoriban ez elég általános volt. Ma is van ilyen, csak sokkal kevesebb. Összehasonlíthatatlanul magasabb az életszínvonal ma, mint akkoriban volt.
@Bogyo65: Hülyeségeket beszélsz !!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Szóval minden szarabb volt, és egy mocskos diktatúra is volt ráadásul, ami alatt legalább annyi magyar halt meg mint Szállasyék alatt."

Azért tippelnék, hogy két nagyságrenddel kevesebb mint Szálasi idején. Legalább. Viszont tény, hogy jó sok kárt okozott a JELEN társadalomnak azokkal a ronda hitelekkel ...
süti beállítások módosítása