Arany Obersovszky-díj 1.0

2012.06.12. 09:40 baum

obersovszky.jpgA Demokratikus Koalíció honlapja interjút közölt Gyurcsány Ferenccel, az emberrel. A beszélgetést Kerecsényi Zoltán, az MSZP Pápa és környéke Szervezete elnökségi tagja jegyezte (Valószínű, hogy jelenleg a DK helyi szervezete hasonló titulusának tulajdonosa). Ezúton szeretnénk Arany Obersovszky-díjra jelölni az újságírót. Íme a kérdések, gyanítjuk, hogy a válaszok e-mail útján érkeztek.

Hat általános iskolát végzett fonónő és egy kétkezi munkás gyermekeként, szegény körülmények között egyszobás, udvari, düledező kis házba született Gyurcsány Ferenc 1961. június 4-én. A nagy szegénység ellenére édesanyja gondosan nevelte őt és leánytestvérét. Milyen volt az 1960-70-es évek Magyarországán élni, egy dunántúli kisvárosban iskolásnak lenni, és hogyan vélekedik hitbéli dolgokról "plágiumügyről", oktatásról? A volt kormányfőt pedagógusnap alkalmából Kerecsényi Zoltán kérdezte.

KZ: Milyen tanuló volt Elnök Úr az általános iskolában, kikre emlékezik szívesen a tanulótársak és a tanárok közül? Van meghatározó iskolai élménye ezekből az időkből?

KZ: Kapott vallásos nevelést? Úgy hallottam, hogy gyermekként szívesen járt templomba, s volt idő, amikor azon gondolkozott, hogy a papi pályát választja.

KZ: Kérem, meséljen röviden középiskolás éveiről! Úgy tudni, egy ideig abba a neves középiskolába járt, ahová Kövér László és Bereményi Géza is. Illetve Elnök Úrnak van egy beceneve: Fleto. Úgy tudom, ez a név is a gimnáziumi időszakban ragadt Önre; így hívta mindenki később a pécsi főiskolán is.

KZ: Mostanában sokat lehetett Önről az ún. "szakdolgozat-ügy" kapcsán hallani. Kérem, röviden összegezze olvasóinknak, hogy érintette ez az ügy?

KZ: Elnök úr! Kormányzásának időszakában az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a kormány és az Európai Unió segítségével az elmúlt 50 év legnagyobb oktatásfejlesztési programja valósult meg. 2011-ig közel 105 milliárdos európai uniós és hazai forrásból vált lehetővé több száz óvoda és iskola felújítása. Ez óriási dolog. Hogy összegezné Elnök úr mindezt? Mire büszke még?

 Az Arany Obersovszky díjat a Fent és lent adományozza azon újságíróknak, akik interjúikban kiemelten ügyelnek az objektivitásra, és a szakma szabályait mesterfokon alkalmazzák. A díj sajnos anyagi vonzattal ugyan nem jár, de ez a fajta erkölcsi elismerés mintegy glóriát von a derék sajtómunkás köré. Sorozatunkban ezért a válaszokat nem, csak a kérdéseket adjuk közre, hogy olvasóink kizárólag a lényegre tudjanak figyelni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr624572687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Gyucsány Ferenc az ember"?????????????????????
Ennél jobbat nem találtatok?
Mert ennek az interjúnak az Obersovszky-faktor olyan 0,1 táján van. (Fontosabb gyengítő tényezők: párthonlapon jelent meg, a kérdező még csak véletlenül sem újságíró, hanem a kérdezett pártjának tagja és persze a kérdések sem sikerültek messze olyan benyalósra).
@flamer: ez csak az első rész, a következő Hende Csaba vs. Helyi Téma lesz.
Nem keveritek ti a közszolgálati objektivitást igénylő riportokat a pártlapok más funkciót betöltő cikkeivel? A Demokratikus Koalíció honlapja talán mégse azonos a Magyar Televízió képernyőjével!
Szerintem egy interjúnak ilyennek kell lennie!Vicces és átlátszó összemosni egy olyan riporttal ami scmith plágiumáról kellett volna szólnia!Itt az volt a lényeg,hogy bemutassanak egy politikust,schmittet a lopásról kellet volna kérdezni!fent és lent nagyon gagyik vagytok!Ja és utóbbi egy közszolgálatinak nevezett TV-ben egy közszolgálatinak látszó riporterrel történt.ciki!
Ez szerintem sem ül igazán: "Az Arany Obersovszky díjat a Fent és lent adományozza azon újságíróknak"..."A beszélgetést Kerecsényi Zoltán, az MSZP Pápa és környéke Szervezete elnökségi tagja jegyezte". Egy hivatásos politikust aposztrofálni sajtómunkásként szerintem kétséges dolog. Illetve egy ilyen figura összevetése Obersovszky-sajtómunkással fals párhuzam.
Attól persze, hogy ez egy szar párhuzam a teljesítmény még nem lesz értékesebb, ezzel kb nem érdemes foglalkozni.
@baum: Akkor ti itt most ezt a középenállásosdit játszáttok, hogy ha egyszer volt egy Obersovszky jobbról, akkor mindenképpen muszáj valakit balról is összeszedni?
A seggnyalás az seggnyalás. Bukott fazonok valagát fényesítgetni meg a legalja.
játszáttok > játsszátok
tehát egy - felvállaltan - pártkatona által a párt honlapjának készített pr-anyagot állít párhuzamba a szerző egy köztévében tevékenykedő, hivatalosan független, de a kormányzó párt propagandáját visszaöklendező médiaribancnak a bukott pártkáderrel történt alákérdezős interjújával? lehet, de ez kissé hitelteleníti a díjat odaítélő zsűri objektivitását is, nem? viszont a blog szerzői megmutathatnák hogyan kell egy díjukra méltatlan interjút készíteni, akkor jobban lehetne látni a különbséget. olyasvalakivel, akinek az ideológiáját, céljait követendőnek gondolják, akkor mutathatnák meg csak igazán. egyáltalán kit/mit tart követendőnek egy másik baloldal felé haladó blog a hazai választékból? létezik ilyen egyáltalán?
@flamer: hálistennek fel se merül bennem, hogy így pozicionáljam az írásaimat, hogy jobb és bal. Kizárólag a fent és lent érdekel, lehet, hogy fura ez közéletünkben, de megszoktam az értetlenkedést :) Kompenzálni, meg középen állni sem célom, ami jön, ez az elv.
@baum:
"hálistennek fel se merül bennem, hogy így pozicionáljam az írásaimat, hogy jobb és bal."

Nem általában a jobbosok szokták ezt erőltetni, hogy neeeem, nem jobb, nem bal, hanem az igasság...

"...középen állni sem célom"

Se jobb, se bal, se közép????...
@flamer: én is valahogy ezt érzem. ha mindkét oldalra csulázok, akkor maga vagyok a megtestesült középen álló független.
ez a szakdoga-csaló mocsok nagyon bujkál mostanában.
Nem kell bántani a bogot, őt ezért fizetik, hogy ilyen összemosásokat gyártson.
Különben biztos van annyi esze, hogy nem hasonlítson össze egy pártlapot a köztelevízióval. Az egyik sima seggnyalás volt az én adómból a másik meg egy önreklám saját pénzen.
Ja olyanról már ne is beszéljünk, hogy egy közszolgálatinak illene pártatlannak lennie.
Amúgy meg a fidesz vagy Viktor honlapján vannak ám az igazi csemegék seggnyalás terén:)
@baum: Nem a pozícionálás a baj, hanem, hogy az összevetés egy marhaság. A DK politikusa a DK honlapján egy DK-s pr-interjú keretében miért ne lehetne alákérdezős? Vagy felékérdezős, vagy középre kérdezős, vagy akármerre kérdezős, vagy akármilyen? Max. röhögnek rajta egyet az olvasók. A saját emberük által, a saját eszközeikkel készített és a saját honlapjukon közölt interjúban azt csinálnak amit akarnak. Nem ez a helyzet (nem ez kéne legyen...) azonban a közszolgálati tévé riportere által a közszolgálati tévében sugárzott, közszereplőt közérdekű kérdésben interjúvoló műsor esetében... khm...
Nem is értem, komolyan gondoltad-e az összehasonlítást.
@baum: Lesz Orbán vs Magyar Vizsla is???
És még egy nem elhanyagolható különbség: Obersovszkyt az én adómból fizetik. Kerecsényit nem.

Blogírónak: ez gyenge poszt volt.
@hopptarisznya: "ez a szakdoga-csaló mocsok nagyon bujkál mostanában."

Íme egy érv a másik oldalról... Már csak ezen is elgondolkodhatna a szerző.
@bcs222: a szakma, az szakma, felülettől függetlenül. Ezt a rovatot azért hoztuk létre, hogy felhívja a figyelmet erre. Mindegy, hogy a falunapokon, vagy az olimpián futod le 10 másodperc alatt a százat, a végeredmény, ami igazán számít.
@kidon: ha lesz ilyen, akkor miazhogy, nagyon is :)
@baum: Akkor viszont azt mondom, hogy szerintem Kerecsényi a szakmájának (azaz a politikusnak - mert hogy ő NEM újságíró, ilyet soha nem is állított, pláne nem közszolgálati újságíró!) tökéletesen megfelelt ebben a feladatban (azaz pr-interjú készítése a párt weboldalára). Mi a probléma?
@baum:
"Mindegy, hogy a falunapokon, vagy az olimpián futod le 10 másodperc alatt a százat, a végeredmény, ami igazán számít. "

Mondjuk ez nem egészen igaz... az előbbi nem hivatalos, nincs rá bizonyíték, nincs hitelesítve stb. stb.
@bcs222: Egyetértek. Leszögezhetjük tehát, hogy Obersovszky a szakmáját megcsúfolva végezte a dolgát, Kerecsényi ezzel szemben mindenben megfelelt a szakmának (pártújságba pártelnökkel készített párt-PR cikket).

Lassan oda jutunk, hogy a blogírónak saját magának kell, hogy odaítélje az Obersovszky-díjat :-)
Baum! Itt aztán teljesen magadra haregítottad Gyurcsány seggnyalóit. Az indexen nem illik ilyen posztokat mejelentetni, mert ez lesz a vége.
Azért a kommentezők nyalják csak továbbra is a szakdolis fletó seggét!!!!
Vagy talán még jobb lenne ezzel együtt továbbra is keresni a szakdolit, mert az az "áldott igaz" ember már kétszer majdnem leesett a létráról annyira kereste, hátha ti megtaláljátok /azt ami soha nem volt/.
@peti6: És ilyenkor toppantasz is a lábacskáddal? Mert az nem helyettesítheti az értelmes érvelést ám!
@peti6: "Az indexen nem illik ilyen posztokat mejelentetni" - szerintem is maradhatnál a kurucoknál. Ott csak neked tetsző posztokat olvashatsz.
Azért csodálkozom, hogy még senki nem jutott el addig a nyilvánvaló tényig, hogy mivel a DK-honlapját kevesen olvassák, csak ilyen trükkökkel tudtuk a megfelelő számú emberhez eljuttatni és promotálni ezt a csodálatos interjút :)))
@Gargantua: Mihez kellene itt érvelni pajtás.
A ti kommentetek talán érvelés???
Dehogy is az , csak turbózzátok a fletót.
Pedig hidd el: semmi értelme...
Ha pedig a kommentemet olvastad volna, nekem nem a poszttal volt bajom... söt......
azért érdemes elolvasni a válaszokat is.

az általános iskolai téma:
GYF: "Nagyon sokakra emlékezem ezekből az időkből."

szakdolgozat téma:
GYF:"És miután valóban kevés emléke van az embernek, nagyon nehezen tudja magát védeni."
@peti6:
"Mihez kellene itt érvelni pajtás.
A ti kommentetek talán érvelés???"

Fentebb írták, hogy ezzel az összevetéssel az a baj, hogy "tehát egy - felvállaltan - pártkatona által a párt honlapjának készített pr-anyagot állít párhuzamba a szerző egy köztévében tevékenykedő, hivatalosan független, de a kormányzó párt propagandáját visszaöklendező médiaribancnak a bukott pártkáderrel történt alákérdezős interjújával"
Köszönöm, köszönöm, hogy a válaszokat nem írtátok meg! Sokkal békésebb így a délutánom. A múltkor is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor Fletó ismét évet értékelt, felhívva a figyelmet a jelenlegi kormány által elkövetett hibákra. A Fidesz iszonyatos, de tízmillióból Fletó kábé az utolsó, akinek joga van itt bármit is kritizálni.
Mint mások is megjegyezték, a párhuzam az Obersovszki-interjúval teljesen hazug. O. hivatásos újságíró, akitől a pártatlanság alapvető elvárás. A Gyurcsány-interjú belső pártközlemény. Ott nem is várható el a durván kritikai hang.
@Terézágyú: Ez a válasz nem teljesen korrekt.
Abban igazad van, hogy az egyik a közmédiában, a másik egy honlapon volt található. Még az is valós, hogy az Obersovszki alákérdezett. Mellékesen jegyzem meg nézd az atv-n a Kálmán Olgát, ott aztán tanulhatsz az alákérdezésből...
De a fletóval türtént beszélgetés sem a gyurcsány bemutatása volt /ismerik őt sajna elegen/, nem is PR. fogás, hanem egy sima interju, amit ilyen alákérdezések nélkül is meg lehetett /kellet/ volna csinálni,pláne a nevezett honlapon. Gondolom a dk-soknak nemigen van szülségük a gyurcsány ilyenfajta fényezésére. Ők aztán elég jól ismerik...
@Váci Révész: Az általánost nem piálja végig az ember, a főiskolával ellentétben. :D
Csakhogy a köztévét a mi pénzünkből fizetik, egy párt honlapját csak közvetve. A köztévének tárgyilagosnak,pártatlannak kellene lenni. Egy pártmédiának nem feltétlen. Hogy mi az alákérdezés iskolapéldája?: A NEMZETI "KONZULTÁCIÓ"2. No az aztán az.Ez a felháborító. És persze ez is a mi pénünkből!!!
@peti6: Te hallottál már az ártatlanság vélelméről?Aki bizonyítani akar,bizonyítson. A mi jogrendünkben,BŰNÖSSÉGET és nem pedig ÁRTATLANSÁGOT kell bizonyítani. A Plagibácsinál megvolt a bűnösség. Én nem vagyok Fletó párti. Én is azt mondom, hogy el kéne már tünnie. Az volna a legjobb mindenkinek.Ezt a kettős mércél való mérést ejezük már be, Ez szól mindkét oldalnak.Aszemellernzőket le kell tenni!!!
@hopptarisznya: Hol a bizonyíték???????(Szánalmas)
@baum: Hol volt itt alákérdezés???? Kilóg a lóláb!!!
"Gyurcsány Ferenccel, az emberrel"

Ez üt :D
@Misi56: Már elnézést, de kit érdekel Gyurcsány, és a szakdolgozata.
Egyértelmú, hogy a vádlónak kell bionyítani, de amint az utóbbi időkben tapasztalhatod, már szinte mindenki elfelejtette ezt a szakdolis témát.
Az viszont egy morális kérdés, hogy ha én lennék a helyében, mindenképp bebizonyítanám az igazamat, még ha nem is az én kötelességem a bizonyítás.
@Terézágyú:
"Se jobb, se bal, se közép????..."

tehát marad a fent és lent.
te, mi a blog címe?
@Secnir:
ami fent/lent van az nem lehet egyszersmind a bal/jobb/közép oldalon is?

de bizony :)

sőt: nemcsak lehet, hanem szükségszerűen van is.

azt mondhatod, hogy számodra fontosabb, hogy valami fent/lent van, mint az, hogy közép/bal/jobb oldalon, attól még jellemző lesz a dologra ez a hármasság is.

és látszik is ebből a blogbejegyzésből - ahogy többen megállapították...

megjegyzem:
untersovszki/smittpál/orbán ma mindenképpen fent van, míg ez a dks/gyurcsány mindenképpen lent hozzájuk képest...
@peti6:
"Mellékesen jegyzem meg nézd az atv-n a Kálmán Olgát, ott aztán tanulhatsz az alákérdezésből..."

nem érdekel az atv, életemben egy képkockát sem láttam belőle.
de jól sejtem, hogy az nem köztévé??? nem a mi adónkból fizetik?

az alákérdezésből meg akarok tanulni, tanuljál te, neked van szükséged ilyesmire a munkádhoz.
@Terézágyú: Te valóban nagyon szét vagy esve...-:)))
E poszt írója megkapja a Bayer Zsolt 2.0 díját.

Gratulálunk!
@genyamagyar: Akkor pedig neked minimum Bolgár György díj jár!!!!! /Mellette azért különdíjként megkaphatod az Orosz József díjat is../
@peti6:
neked aztán vannak érveid.
@peti6:
Te meg megkapod a birkadíjat a szarcsimbókokkal.
@peti6: cicamica, szakadj le rólam, mert szénné szívatlak!
@Terézágyú: Te idióta bértollnok......
@Terézágyú: Az érveimet meírtam neked, de te csak az atv-t olvastad ezek szerint, úgyhogy csak ismételni tudom: válóban szét vagy esve......
@genyamagyar: Jujjjjj de rám ijesztettél...-:)))
@peti6: Peti, Peti, ki Obersovszki (sic) faszát nyeli!

Na most te jössz, köcsögarcú! :)))))
@baum: "Azért csodálkozom, hogy még senki nem jutott el addig a nyilvánvaló tényig,.."

Dehogynem, olvasd csak el a megjegyzéseket. És pont ez az: A párttaggyűlésen, vagy párt-honlapon történő seggnyalás nem minősített eset (akár lehet kötelező is, ...), a köztv-ben meg az.
Focis példánál maradva:
Összekevertek egy barátit egy tétmérkőzéssel. (sőt!)
Azért azon nem kell már vállvetve meglepődni, hogy egy párthonlapon alákérdezős riportot nyomatnak.
Igaz, azon se, hogy a Schmitt-riportot pironkodás nélkül leadták. Hiszen kik háborodtak fel rajta? Egy fotelben, monitor előtt ülő pár ezres társaság?
Utcára emiatt sem vonultunk.
@genyamagyar: Úgy látom az Orosz József különdíj bejött neked...
Csak nem........te is??????:-)))
mókás, ahogy a felsőbbrendű értelmiségi/ateista/liberális index olvasóknak hisztiznek, hogy nem jó az összehasonlítás, hiszek ők már több éve tuggyák, hogy Gyurcsány a hibátlan!
@Nyomek:
Az tény , hogy egy párthonlap nem nagy valószínúséggel tárgyilagos /mindenben/, de azért egy párthonlapon egy riportnak illik árgyilagosnak lennie, sőt, inkább kötelező, mint a fényezés.
És szerinted a Schmidt-riport miatt miért kellett volna utcára menni???
Való igaz, hgy alákérdezős volt, de kérdem én, hogy ha a másik oldalon történt volna ugyanez, nem ugyanilyen alákérdezős lett volna???
Pl..ha a képzeletbeli riporter Aczél E, Orosz J., vagy akár a Baló lett volna.
Dehogynem.... Na persze ez feltételezés....
GyF-fel, az emberrel? Na, akkor meg csak pártatlan volt, nem ismerek az MSZP/DK-ban olyan Gyurcsány Ferencet, aki ember.
Mondjuk, ez a blog is nevezhetne a díjra, mert kb. annyira objektív, mint az általa kritizált riport.
Szomorú, ha olyan valaki veszi magának a bátorságot mások gyalázására, aki egy hatodikos gyerek szintjén sem képes a differenciálásra.

A két dolgot ( egy párt saját honlapjának PR cikkét - és a kormánynak, az elvileg "közszolgálati" média megerőszakolását) összemosni szánalmas erőlködés.
Vagy egyszerűen az ostobaság jele.

Mondom ezt úgy, hogy szerintem gyurcsány=orbán.
( És a kisbetű nem véletlen!)
Az első 4 kérdéssel semmi gond nincsen! Nem adja a választ fel, nem előlegezi meg azt.
Az utolsó kérdés az, amelyik alákérdezős.

De!!!
A kérdez/felelek a DK honlapján jelenik meg, nem közpénzből fizetett beszélgetés!
Ilyen riportokat tömegével látni, olvasni a Hír vagy Echo tv-ben, Heti Válaszban, Helyi Thémában, Demokratában is...
Ja...és a díjat SAJTÓMUNKÁSNAK adjátok, ne pártpolitikusnak!
A párbeszédben olvasható - ha vette volna a fáradtságot a posztoló, hogy végig olvassa! -, hogy "Most Veszprémben beszélgetünk..."!!!
tehát a válaszok valószínűleg nem e-mailen érkeztek, te gyökér!

Az viszont már a posztoló szövege, nem a beszélgetésben hangzik el, hogy "A Demokratikus Koalíció honlapja interjút közölt Gyurcsány Ferenccel, az emberrel."!!!
Kicsit hajaz ez az IHM Ákos paródia felvezetőjére!

Mellesleg valóban erről szólt volna, picit közelebb hozni az emberekhez "Fletót", megmutatni, hogy ő is csak egy ember...

De hol van ez az Obersovszky nyelvcsapásaitól!?!
Obersovszky-díj 2.0: baum
@hopptarisznya:fél,az ilyen éles elméktől,akiknek így VÁG az esze!
süti beállítások módosítása