Interaktív budapesti faszaság-leltár

2012.06.21. 07:30 Fent és Lent

Annyi minden fér egy városba!

Tegnap felhúzta magát az egyik bloggerünk a Deák tér ízléstelen összevisszaságán. Én viszont úgy döntöttem, hogy nincs kedvem azon keseregni, sem azon, hogy a Bazilika lépcsőjét lezárják éjszakára, mert mocskot hagynak ott maguk után az emberek, és az egyháznak nincs pénze folyton takaríttatni, a kerület és a város meg nem akar.

Inkább örülök annak, hogy az egyik szerzőtársam beszámolója szerint: "halak élnek az újpesti Szilas-patakban."

551764_3659519640241_361929810_n.jpg

"Ez kb. olyan fejlemény, mintha mókusok költöznének a Rákóczi útra."

Írjátok meg nekünk kommentben, hogy mi van még a városban, aminek örülni lehet mostanában! A szerintünk legjobb tippeket betesszük a posztba update formájában.

Amíg gondolkodtok, addig hallgassátok meg, hogy milyen az, amikor mókusok halakról énekelve mondják el, hogy időnként abba kell hagynunk a világ hülyeségein való idegeskedést. Ugrálnak a halak!


Küldjétek a tippeket! :)

Raklapfotelek a Duna-parton - Kükütől

"A programsorozat célja, hogy minél kreatívabb és minél szórakoztatóbb módon mutassa be a Duna értékeit és csábítsa vissza az embereket a folyópartra. Ennek érdekében tavasztól őszig Budapesten vidám programokkal várja az érdeklődőket. A bútorfestő program keddi megnyitójának befejeztével mostantól október közepéig négy ponton találkozhatnak a helyiek és a turisták színes, köztéri fotelekkel, padokkal a Vigadó tér és a Parlament között. A nagyszabású vállalati-civil (Coca-Cola Magyarország, Mindspace, VaLyo) kezdeményezés kiemelt része a VaLyo (Város és a Folyó) Csoport munkája, a „Duna Tanösvény”."

Indul az új BKV hajójárat - Baumtól

"A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 18 igen, 12 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadott előterjesztés szövege szerint a D11-es járat óránként szállít utasokat munkanapokon reggel 7 és 19 óra között Újpest, Árpád út és a Haller utca között, a D12-es szintén munkanapokon közlekedik Rómaifürdő és a Kopaszi gát között 7-től 9 óráig, majd 15 órától 18 óráig, csúcsidőben 1 órás követési idővel. A D13-as járat ugyancsak a Rómaifürdő és Kopaszi gát között közlekedik, de csak hétvégén 9 és 18 óra között óránként."

Sündisznók élnek az Andrássy úttal párhuzamos Bajza utcában - Jack Torrance-től

Óriásbicikli a Dunán (sajnos ez csak a dicső múlt)- Hegyitől

Angyalföldön, a Rákos-patak partján kacsák élnek - Beenitől
 

Az Info parkban él egy kacsa-pár. Az egyikről van fotó is. - CsOpitól.

Lenge ruhás jó nők mindenhol - Tékás Lacikától

A Csalogány utcában esténként nyestek grasszálnak. Bélabáttyától

- otthon lehet cigizni
- a mol székházzal szemben a sparban kedves a pénztáros
- a mexikói úton a szipusok kidobják a használt zacskót e három dobja fel most Diamond Dave napját.
 
Kőbányán élek gyerekkorom óta (37) és tudjuk mennyire lepukkant volt még pár évvel ezelőtt is. Kellett némi önkormányzati váltás ahhoz, hogy mostanra virágba és körforgalmakba borultak az utak, a (Szovjet-Magyar:-) Barátság Park gondozott és hívogató, na de azt, hogy a lakásom mellett két hónapos fesztivált szervezzenek, soha az életemben nem gondoltam volna! Nevezem Kőbányát és az Óhegy fesztivált. Kivetítő, sör, programok, és egészen komoly ingyenes koncertek (Anima, Ganxta, Balkan Fanatic...) augusztus 20-ig! - Macaroon szűkebb életterére büszke.
 

A városban nyüzsögnek a bringások. - VDM'12-nek tetszik, hogy egyre többen vannak.


Koenigh szerint
Budapest a hedonizmus fővárosa, ezt az állítását számos példával támasztja alá:
Budapest annyira király, hogy csak kapkodom a fejem! A Nép-szigeten a retró hekkező határozottan menő. A Csakajósörben (csakajosor.hu/index.php) és a Rézhasú Bagolyban végre lehet különleges söröket, sőt a világ legállatabb sörét, hazai főzésű Grabancot kapni. Menő lett hurkát enni a sarki hentesnél. Jobbnál jobb fröccsöket kapsz bárhol a városban. Ettől nyugatabbra nem találsz normális piacot egyetlen fővárosban sem, magyarul a piac intézményének nyugati végvára vagyunk. Nincs kétségem, Budapest a hedonizmus fővárosa!

(a kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr424601818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erre például régen várunk: "A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 18 igen, 12 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadott előterjesztés szövege szerint a D11-es járat óránként szállít utasokat munkanapokon reggel 7 és 19 óra között Újpest, Árpád út és a Haller utca között, a D12-es szintén munkanapokon közlekedik Rómaifürdő és a Kopaszi gát között 7-től 9 óráig, majd 15 órától 18 óráig, csúcsidőben 1 órás követési idővel. A D13-as járat ugyancsak a Rómaifürdő és Kopaszi gát között közlekedik, de csak hétvégén 9 és 18 óra között óránként."
Sündisznók a Bajza utcában
@Kuku: bizony ám, nem is kevés!
Ha ugrálnak a halak a patakban, az nem jó jel, mert azt jelzi, hogy kevés a vízben az oxigén :(
De egyébként köszönöm a kivételesen vidám témát :)
@Oxy:
Olyankor pipálnak, nincs erejük ugrálni. :)
Angyalföldön, a Rákos-patak partján kacsák élnek
A Kossuth téren sok disznó tanyázik. Szerencsére sokszor mennek haza...
az andrássyval párhuzamos bajza utcában lehet élnek sündisznók. még talán unikornisok is.
Lenge ruhás jó nők mindenhol!
A Csalogány utcában esténként nyestek grasszálnak. Nem túl ijedősek, de túl közel nem lehet menni hozzájuk.
Az Adrássyval hogy lehet a Bajza utca párhuzamos, ha keresztezik egymást?
A városban nyüzsögnek a bringások. Szemmel láthatóan többen, mint korábban.
Kőbányán élek gyerekkorom óta (37) és tudjuk mennyire lepukkant volt még pár évvel ezelőtt is. Kellett némi önkormányzati váltás ahhoz, hogy mostanra virágba és körforgalmakba borultak az utak, a (Szovjet-Magyar:-) Barátság Park gondozott és hívogató, na de azt, hogy a lakásom mellett két hónapos fesztivált szervezzenek, soha az életemben nem gondoltam volna! Nevezem Kőbányát és az Óhegy fesztivált:
www.kobanya.info/index.php?option=com_content&view=article&id=4326:ohegy-fesztival&catid=104:ajanlo&Itemid=85
Kivetítő, sör, programok, és egészen komoly ingyenes koncertek (Anima, Ganxta, Balkan Fanatic...) augusztus 20-ig!
- otthon lehet cigizni
- a mol székházzal szemben a sparban kedves a pénztáros

- a mexikói úton a szipusok kidobják a használt zacskót
Budapest annyira király, hogy csak kapkodom a fejem!
A Nép-szigeten a retró hekkező határozottan menő.
A Csakajósörben (csakajosor.hu/index.php) és a Rézhasú Bagolyban végre lehet különleges söröket, sőt a világ legállatabb sörét, hazai főzésű Grabancot kapni.
Menő lett hurkát enni a sarki hentesnél.
Jobbnál jobb fröccsöket kapsz bárhol a városban.
Ettől nyugatabbra nem találsz normális piacot egyetlen fővárosban sem, magyarul a piac intézményének nyugati végvára vagyunk.
Nincs kétségem, Budapest a hedonizmus fővárosa!
süti beállítások módosítása