Napi abszurd: nem lehet szabályosan lejutni a rakpartra!

2012.09.25. 07:20 beeni

Nézzük meg jól az alábbi fotót! Mi vele a baj?

Photo0532.JPG

Az Újlipótváros mellett húzódó Carl Lutz rakpart (régi Pesti alsó) szinte minden Dunához vezető utcájának végén szépen kiépített, két oldalra is levezető kőlépcső található. A lépcsőnek viszont egyik végén sincsen zebra, melyen a Duna-parthoz le lehetne jutni. Márpedig a zebra felfestésének költsége igencsak eltörpülhet a sok lépcső megépítéséé mellett... De tegyük fel, hogy a bátor, Duna-partra kiülni szándékozó pesti lakos szabályszegésre szánja magát, bevállalja az élet-halál harcot, és átverekszi magát a két irányból folyamatosan áramló autósforgalmon: nyilván egy szalagkorláttal találja magát szembe, hogy amíg azt is átmássza, a nagy sebességgel érkező autó, melyet nagy nehezen leküzdött, még nagyobb eséllyel üsse el, mint addig:

Photo0515_1.JPG

Mint azt korábbi cikkünkben már megállapítottuk: Budapest (ahogy egyébként a legtöbb nagyváros) az autósoké. De oké, ezt fogadjuk el a modernizáció következményének!  A rakparti autóút és a Duna-part közti nem is kicsi teret nyilván egyáltalán nem lehetne semmilyen más módon felhasználni, csak autó-és buszparkolónak. Ez természetes, sétánynak, füves területnek, kerékpárútnak nyilván nincs helye a folyópartokon:

Photo0516.JPG

Na de: az autós békésen megáll, otthagyja az autóját a parkolóban, és elindul újlipótvárosi munkahelyére. És hogy is jut el szabályosan a lépcsőhöz?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr664797961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atmaszik. Ha nincs zebra 50 meteren belul, es at kell menned, akkor tok szabalyos, hogy siman atmesz az uton, ha nincs auto.

Ettol persze meg fassag, hogy nincs jarda.
Ez is egy szakma...
Ez egy baromság, ilyen alapon építsünk akárhová lépcsőket zebrákat stb. mert a kedves gyalogosnak éppen kedve lett átkelni. Tudomásul kell venni, hogy nem lehet mindenhol autózni, motorozni kerékpározni, gyalogozni. Csak a kijelölt helyeken.
@magyar seggbe, magyar lófaszt!: Nagyon oktondi, a parkoló autós meg repülve száll el mi?
süti beállítások módosítása