Matricázzuk fel mindet, abból ért az ember!

2012.10.20. 07:30 baum

Most, hogy végre kötelezővé tették a cigis dobozokra a durva és elrettentő fényképek kötelező felpakolását, mindenkiben tudatosulhat, hogy naponta néhány cigi elszívása miatt az összes foga el fog rohadni. Jól van ez így, és ha kellő ideig sulykolják, úgy is lesz. Mint tudjuk a pszichoszomatikus betegségek lényege pont az, hogy hidd el, hogy bajod lesz. A történelem derekán a szentek nem azért nem lettek leprások, mikor gyógyították a betegeket, mert szkafanderben nyomultak, hanem mert nem hitték el, hogy elkaphatják a leprát.
cigisdoboz.jpg
Természetesen nem akarjuk elmismásolni a dohányzás káros hatásait. Káros. Nagyon is az. Tény, hogy aki cigizik, az a saját egészségével cseszik ki. Azt viszont igazságtalannak érezzük, hogy csak a dohánytermékekre kerülnek fel ilyen fotók. A társadalmi igazságosság nevében kérjük, sőt követeljük, hogy az életünk egyéb károsító termékeire is kerüljenek fel hasonlóak.

Matricázzuk fel mindet, abból ért az ember! Várjuk törvényhozó szervezetek, pártok és oligarchák támogatását!

auto-hirdetes-szmog_v2.jpg

Köztudott, hogy az autóipar mekkora szeletet hasít ki a Föld pusztításából, teljesen természetes, hogy ráutaló képekkel kell kiegészíteni a gépkocsi hirdetéseket.

auto-szmog_v2.jpgÁm itt nem állhatunk meg: követeljük, hogy minden 2014 január elseje után forgalomba állított autón szériafelszerelés legyen egy jól látható kép, a károsanyag kibocsátásuk következményeiről.

benzinkut_v2.jpgbenzinkut2_v2.jpgMi a felelős a nagyfokú széndioxid kibocsátásért elsősorban? Hát, persze, hogy az olaj és a benzin. Egyértelmű, hogy minden benzinkúton, minden egyes töltőpisztolyt el kell látni a megfelelő információval, hogy mindenki kellő ismeret birtokában dönthessen szándéka komolyságáról.

burger-kover_v2.jpgA gyorséttermi kaják nagy részét tán maga a megboldogult Vegyi Ali fejlesztette ki. Az biztos, hogy egészségünkre károsabbak, mintha avart ennénk az őszi erdőben. Hogy tiszta fejjel haraphassunk bele frissen vásárolt burgerunkba, tükröt kell mutatni!

cheeseburger_v2.jpgÚjra és újra!

konyv-dioptria2_v2.jpgMajd fél évezreden keresztül a papír és könyvkiadó lobbi lefizetve az egészségügyet, elhallgatta a betűfaló célcsoport elől, hogy az olvasás milyen káros szemünk épségére. Az optikusok meg nem győzték egyik tengerparti villájukat építeni a másik után. Ennek vége, minden könyvre rá kell tenni az egyértelmű elrettentő fotót.

bank.jpg

Devizahiteles honfitársainkhoz fordulunk! Belementél volna, ha ezek a képek ott vannak azon a bankon? Ugye, nem?

Az ötletgazda és a képek alkotója BorZoli volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr374852326

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Coki Brüsszelből Viktornak 2012.10.20. 12:16:05

A tegnapi brüsszeli - még nagyobb csomag kell - ukáz ismeretében valószínűleg lényegesen haragosabban vonulnak majd Pataki Attiláék, mint korábban tették volna és lényegesen erősebb hittel arra vonatkozóan, hogy Viktor értük vívja hősies küzdelmét a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bankos nagyon király lett :D
A fidess és O.V. plakátján miért nincs ott, hogy káros az egészségre, a kormányzásuk halált okoz. Kártékonyak a társadalomra.
Az alkoholt kihagytátok. Kár.
Az tényleg egy csónakban evezik a dohánnyal (lényegileg).
Nemcsak az alkohol maradt ki, a húskészítmények, a kozmetikumok, takarítószerek, a kereskedelmi csatornák, ...
Persze, a te felelősséged belátni és mérlegelni, ez nem vitás.

A dohány viszont kivétel lehet, mert a cél az, hogy minél több embert elrettentsen fiatal korában a nikotinfüggőség kialakulásától, amikor még azt hiszi, hogy dohányozni nagyon menő, nagyfiús/nagylányos.
Azt az apróságot azért oda lehetne tenni, hogy a posztban szereplő dolgok alapvetően szükségesek az élethez ha nem ókori szinten gondolunk a társadalomra, szemben a cigivel ami nem több mint egy nettó káros kényszercselekvés, utóbbi ha egyik pillanatról a másikra eltűne a földről nyom nélkül, némi elvonási tüneten és adóbevételkiesésen kívül semmi nem történne.
Közlekedni kell. Enni kell. Olvasni kell. Hitelt felvenni muszáj.

Cigizni nem. Ennyi a különbség.
Na jönnek már akik szerint minden létszükséglet a sajtburgeren keresztül a népautóig meg a nyárregényekig csak a cigi nem;)
@Sieg: Ettől nem fognak el rettenni. Addig, amíg valaki saját magától rá nem jön, és maga nem akarja, addig ragaszthatnak, festhetnek, vagy felmatricázhatnak rá ló fityfirittyet akkor se fogja abba hagyni.
Én magamról tudom, 20 évig szívtam a cigarettát, le akartam minden hónapban szokni, de igazából a neki állással volt a baj. Egyszer határozottan eldöntöttem, de nem a matricák meg a hülyeségek miatt, hanem a komámmal megbeszéltük és elmentünk egy biorezonanciás kezelésre és azóta nem szívom én se meg a komám se.
A matricákon előtte jókat röhögtünk, egyéb értelme szerintem nem volt.
@Alikam: a sajtburger mennyivel rosszabb mint a páriszis szendvics vagy pacalpörkölt?

enni kell.

A közlekedés a XXI.sz-i eszköze a gépjármű. Lehetne persze ujra lovon meg szekéren járni, csak akkor kicsit drágább lenne a tableted és kellemetlen lenne minden nap 5kor indulni a 8-orás munkakezdéshez.

etc.

Cigizni meg csak egy netto egészségkárositó hobbi.
@Alikam: Igazad van. De azért a tisztesség úgy kívánná, hogy egy cimke rákerüljön a cigis dobozra ezzel a szöveggel:

"A DOHÁNYTERMÉKEK ADÓJA JELENTŐSEN NÖVELI AZ ÁLLAM BEVÉTELEIT!"

Ha már ugye.....
@eßemfaßom meg áll: a sajtburger, legalábbis a gyorskajáldás, kurva egészségtelen. Tudod mit tesz a sok koleszterin az érrendszerrel? Na akard tudni.

Ahhoz képest, hogy a XXI. század közlekedési eszköze nekem nagyon úgy tűnik, hogy inkább a biciklit meg a lábbuszt szorgalmazzák itten a politikusok.
@Alikam: Nem létszükséglet, csak igény kérdése.Nyugodtan vissza mászhatsz a fára, senki nem akadályoz.
Viszont, ezek felmatricázása már kissé erőltetett, netto baromság.Matricázzuk fel a papír lapokat is, bútorokat is, mennyi fát vágnak ki miatta, és a Föld pusztulásához vezet.Matricázzuk fel a szörméket is, megnyúzott állatok képével ésatöbbi.Én is fölöslegesnek tartom ezeket a képeket a cigin (nem cigizem amúgy), akinek nincs annyi esze 2012ben, hogy ne legyen cigi függő, hát azt mondom megérdemli.
A cigaretta drog. Éppen olyan mint a kokain vagy heroin, csak éppen legális. Úgyhogy emiatt sírni visszatetsző.
Érdekes, amikor felvetették, hogy az autópályákon legyenek baleseteket ábrázoló elrettentő táblák, hogy csökkenjen a súlyos balesetek száma, akkor erről szó sem lehetett. Pedig ott valóban emberéletekről van szó, méghozzá többségében vétlenekéről, és az ilyen tábla hatására bizonyíthatóan levesz a sebességből, aki látja.

Ez a cigaretta dobozos elrettentősdi egyszerűen képmutatás az állam részéről, semmi más.
@Alikam: mégegyszer kérdezem, mitől és mennyivel egészstségtelenebb egy vajkrémes-sajtos-párizsis vagy egy rántotthusos szendvicsnél, vagy egy jo zsiros sültkolbásznál?

gondolom te gyalog és/vagy bringával jársz a 20-30km-re levő munkahelyedre január2 - dec31.
@az_igazi_trebitsch: autópályán azért az önmagában veszélyforrás, ha a soför a táblákat nézegeti méginkább ha megijedve rálép a fékre.

a cigivásárló 10évesbe senki nem szalad bele hátulról, ha meglátva a dobozt inkább mégse vesz
... És kimaradtak az ételízesítők, az ízfokozók, az E akárhánnyal teletömött élelmiszerek, az állatokba nyomott tömegnövekedést serkentő vegyületek (!), amikkel tudatosan (ismétlem: TUDATOSAN!) mérgezik a fogyasztókat. Na, azokat kellene felcimkézni, de alaposan!
@az_igazi_trebitsch: "amikkel tudatosan (ismétlem: TUDATOSAN!) mérgezik a fogyasztókat. "

gondolom emiatt az évtizedek óta tartó tudatos mérgezés miatt nö az emberek várható életkora.

de természetesen le a dihidrogén oxiddal és soha többé E300, kukába az aszkorbinsavval
@eßemfaßom meg áll: Igen, pontosan ezzel érveltek az ellenzők. Csakhogy ez nem igaz. Semmivel sem követel nagyobb figyelmet egy ilyen tábla, mint az egyéb tájékoztató táblák. Aki pedig tövig nyomja a féket ijedtében tőle, az eleve alkalmatlan a járművezetésre.

Egyébként sem száz méterenként akartak ilyen táblákat, hanem egyet, maximum kettőt a veszélyesebb utakra, abból kiindulva, hogy a látványa hosszú ideig hatásos.
@Érdekes:

Tehát anyád fán lakott?
Már csak azért kérdem, ne vedd sértésnek, mert mondjuk 30 év olyan, hogy gyorskajálda itt nem is létezett, és autóból is tized ennyi volt.
Nekem a hamburgeres tetszik.

A magyar meg akkor is megveszi ezeket, ha beledöglik, mert a kényelme ezeken múlik. :DDDD

A matricázás is csak az elején működik, utána, ha már megszokja az ember, akkor mindegy.
@eßemfaßom meg áll:

"gondolom emiatt az évtizedek óta tartó tudatos mérgezés miatt nö az emberek várható életkora."

Nem. Többek között emiatt nő katasztrofálisan az emésztőszervi megbetegedések, köztük elsősorban a daganatok száma, sajnálatosan már fiatal korban is.
@Érdekes: szerintem a legtöbb ember úgy 16-18 éves korában szokik rá a cigire. Akkor azért még egészen más elképzelései vannak a világ dolgairól az embernek, hogy minek a hatására szokik rá az jó kérdés, lehet szülők dohányoznak vagy a baráti társasága.

Lehet amúgy van esze, Einstein pipázott, most akkor ő egy hülye bunkó volt?
@az_igazi_trebitsch: És a többszörösét viszi el egészségügyi kiadások és termeléskiesés formájában.
Ez a poszt most jól sikerült.XD
@az_igazi_trebitsch: "Aki pedig tövig nyomja a féket ijedtében tőle, az eleve alkalmatlan a járművezetésre."

viszont az ilyen tábla pont ezeknek szól, a normálisaknak nem kell külön szolni róla, hogy a vezetés veszélyes üzem.

@az_igazi_trebitsch:
www.origo.hu/tudomany/20110222-egeszsegugyi-statisztikak-betegsegkockazatok-hogyan-lathatjuk-at-jobban-az-adatokat.html

"Ha az internetről próbálunk tájékozódni az egészségünket érintő kérdésekről, rengeteg riasztó adattal fogunk találkozni, már egy egyszerű keresés során is. Elolvashatjuk például, hogy a nagyon forró tea nyolcszorosára növeli a nyelőcsőrák kialakulásának esélyeit, napi egynegyed grépfrút pedig harminc százalékkal emeli az emlőrák kockázatát. Több tanulmány emellett arra is figyelmeztet, hogy a vörös húsos szendvicsek napi fogyasztása húsz százalékkal növeli a vastagbélrák megjelenésének esélyét."
az alkoholra pedig tegyünk egy képet amin Varga István veri a feleségét.

ugyanitt címkenyomtatás olcsón.
@Rocko-: A pálinka egészséges, arra nincs adó, azt szabadon lehet főzni. De elmondhatjuk, hogy a mi májunk is dagad valamitől.
aki cigizni akar a felazsia bandabol nos az koltozzon azsiaba!
arrafele egy doboz cigi 50-90ft...
tiszta kanaan :)
ja es 20szal van benne nem 19 :)
@jöttem láttam mentem: a zsiros meki kaja pont anyira szükséges mint bármilyen más zsiros kaja. Továbbra se értem, mitől lesz egéségesebb egy zsömibe tett olajban sült ránntothus vagy egy zsirtól csöpögő sültkolbász kenyérrel és mustárral mint egy zsömibe tett olajban sült huspogácsa

Emellett a banki is szükséges sajnos, ha nem a cserekereskedelem korába tervezzük a visszaköltözést.

A cigi/piadrog jogos, vicces, hogy pont ezek nem szerepelnek a posztban. Az olvasást se értem, egyrész anélkül tényleg mehetnénk vissza a fára, másrészt nem is rontja a szemet.
itt az a baj, hogy ez az egész rohadt álságos.

Mert szerintem ez így nem megy. (Mondom ezt kőkemény dohányosként).

Legyen a cigaretta, dobozonként 500 Ft, és ragasszunk rá ilyen képeket.

Legyen a cigaretta dobozonként 1 000Ft, és akkor eszméletlen mennyiségű jövedék adót fizetek be rá, luxuscikk, viszont akkor hagyjanak békén engem a hülye matricáikkal.

Vagy, ha már káros, és ennyire nagy károkat okoz a társadalomban, akkor tiltsuk be a p*csába.

De az, hogy a befolyó pénz belőle kell, és cserébe még sokkolunk is, na ez így egy köpönyegforgatás.

Az alkoholról meg ne is beszéljünk, sokkal súlyosabb probléma.
@jöttem láttam mentem: "(...), a bank nem nem szükséges."

Ja, egyszeru prolik szamara valoban nem.
Bájos, mikor egyszerű egyedek kiemelnek egy szegmenst, és azt kiáltják ki a világ összes bajának okozójaként.

Csak szólok, attól, hogy valami nem közvetlenül az orrod alá pöfög, még szennyez.
Nem csak az autónak van ökológiai lábnyoma, van az i'fonnak, a i'fannak, az i'bannak, a b'ibannak, a b'ébannak, mindennek, amit éppen látsz, mikor körülnézel elektronikától, műanyagoktól hemzsegő, egyszerű, gondolatoktól mentes életedben.
Igazából, első lépésként az emberekre elegendő lenne matricákat ragasztani.

(Mondjuk például az ózonlyuk kapcsán jó néhány állat és növényfajra is kellene.)

(A globális felmelegedés miatt talán a Földre is kéne, nem ez az első húzása az éghajlati viszonyokkal való szórakozás terén, emlékeztek még a kis jégkorszakra, mikor a Duna jegén választottunk királyt? Csúnya eset volt az is.)

(Ja és természetesen a matricákra is kéne matrica.)

Első lépésként ti.
Nem hiszem el, hogy a dohányzással kapcsolatos adókból kevesebb pénz menne az államhoz, mint amit állítólag a gyógyítására fordítanak.
Miért nem tiltják be az alkohollal - házi pálinka - együtt mint a nyerőgépeket?
@szorokin: Ajánlom egy dohányos tüdejének felvételét, a bocsteremből! Kátrányos felmosórongy van a dohányzókba!
Pálinkás üvegen fotó a férfi elméről (idült) kidűlt alkoholistákkal!
Mintha mindannyian IQ hiányosak lennénk és csak a leg-leg-legprimitivebb eszközök-képek-elrettentések tudnának csak valamiféle jobb belátásra , szokásokra késztetni minket!!!Tényleg ennyire beszűkültünk? Mi jön ezután-gyenge elektromos sokk pl.?- ha hozzáérsz egy doboz valamihez???Anyám!:((
Nem a gyártókat kéne elrettenteni ezek előállítástól előbb-inkább????????
Ilyen demadód és szar posztot rég láttam itt. Közel a leiratkozás.
süti beállítások módosítása