Külön 2014

2012.11.16. 19:02 Fent és Lent

Az aláírók az LMP alapításánál segédkeztek.

Mi, az LMP alapításában egykor segítséget nyújtó önkéntesek, szimplakörös aktivisták, mára inaktívvá vált tagok, a pártszerű politizálást elhagyó civilek egykor olyan párt létrehozásában működtünk közre, amely

1 - meg kívánja haladni a politikai paletta kétosztatúságát,

2 - az ökopolitika révén alternatívát kínál azzal az uralkodó gazdasági paradigmával szemben, amely mára a gazdasági, pénzügyi és élelmiszerválságon keresztül egyre nagyobb mértékben a civilizáció létét fenyegeti,

3 - a képviseleti demokrácia kiüresedett intézményeivel szemben a felelős állampolgári részvétel lehetőségeinek megújítását ígérte.

Civil szervezetek és személyek, mozgalmak hitele és aktivitása az, amelyre e párt épült - ez jelenti valódi erkölcsi és egyben politikai tőkéjét.

A fenti célokhoz hűen, mozgalmaink, személyünk, aktivitásunk és elveink hitelének megőrzése érdekében arra kérjük az LMP aktív tagjait, kongresszusi küldötteit, hogy:

 1 - tartsák magukat a kétosztatúság meghaladásának politika- és társadalomformáló céljához – az Együtt 2014-hez való csatlakozásukkal ne idézzenek elő olyan helyzetet, amely új, formálódó, hiteles politikai erők megjelenésével szemben lejárt szavatosságú politikusokat legitimál; betagozódással, a 'lehet más' elv felszámolásával ne hiteltelenítsék el közös elveinket,

2 - tartsák magukat ökopolitikai, rendszerkritikai alapelveinkhez, gyökereinkhez, ne járuljanak hozzá annak a neoliberális gazdaságpolitikának a restaurálásához, amely nagy mértékben hozzájárult a társadalmi szolidaritás és a szociális háló szétszakadozásához,

3 - a társadalmi részvétel megújításának vezetőjéül ne fogadják el azt a politikai elitet, amely tevőlegesen hozzájárult az Orbán-rendszer 2/3-os győzelmének létrejöttéhez.

A nem cselekvés természetesen kevés. Arra kérjük az LMP-t, hogy minden tudását, erejét, kreativitását és bölcsességét megmozgatva:

- a jobb-bal lövészárkot önmagán belül igyekezzék betemetni, meghaladni,

- építsen új, hiteles pólust, kínálja a paradigmaváltás alternatíváját a választóknak

- és bízzon az emberek bölcsességében, bízzon abban hogy elegen lesznek, akik nem akarják az országot 4 vagy 8 évente jobb híján protest szavazatok sorával tovább lökni egy egyre mélyülő politikai válságba.

Kérjük a pártot, higgyen önmagában és küldetésében, legyen kész az elveihez hűen, azokat fel nem adva, politikai aprópénzre nem váltva folytatni munkáját.

Ferenczi István
Fidrich Róbert
Gönczy Monika
Herbert Tamás
Lajtmann Csaba
Molnár Antal

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr444910675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!! 2012.11.18. 15:30:22

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom. Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szép és nemes, csak értelmetlen és haszontalan. ha lenne jelentősége, kártékonynak is mondhatnám, de nincs.
tényleg szép és nemes, teljes szimpátiámat bírják az aláírók, s remélem, nem fog majd hiányozni 2014-ben a szavazatuk.
"lejárt szavatosságú politikusokat" írtok, ám aki emberekről úgy beszél, mint tárgyakról, az bármilyen színű is a diktatúra nyelvén beszél. Az aláírókat (akiket ismerek) nem gondolom ilyennek, de lehet, hogy a nyelvüket a diktatórikus oldaltól vették. Hogy a jelenlegi rendszer kialakuljon azt megelőzte hosszú évek ilyen beszéde, s ez a beszéd előkészíti a diktatúrát. Mert természetessé teszi, hogy a politikai ellenfelekről nem mint személyekről, hanem mint tárgyakról beszéljenek. E beszéd kulturálisan a jelenlegi rendszer része.
Később árokbetemetésről is írtok, de ez inkább árokásás még mindig.
Hihetetlen mekkora csalódás nekem az LMP.:( Miközben a célkitűzések minden szavával egyetértek, és voltak kezdeményezések, amik tetszettek, sajnos a szervezet olyan szintű életképtelenséget mutat, ami lejáratja mindazt, amit képviselnie kéne. Mert az még nem "más politika" ha most nem jobbról balra vagy balról jobbra hányom a szart mindenkire, aki nem én vagyok, hanem egy harmadik pozícióból, jobbra is meg balra is hányom. Nem a kétpóluság volt a legnagyobb baj eddig sem, hanem a pólusok párbeszéd képtelensége. Ez a levél most éppen arra szólítja fel az LMP-t, hogy legyen egy harmadik párbeszéd képtelen pólus. Biztos, hogy erre van szükségünk? Nekem az LMP éppen akkor lenne az, amit nevében hirdet, ha ennek a levélnek az inverzét fogalmazná meg. Nem elzárkózna mindenkitől, hanem éppen nyitna mindenki felé, mert sem kiirtani sem áttolni nem lehet az ország egyik vagy másik felét. Vagyunk, akik vagyunk, ebből kell valamit főznünk jobbostul, balostul Magyarország néven. És a valódi "Más politika" azé lesz, aki betemeti az árkokat nem keresztbe, más tengelyen újakat ás.
Tisztelt külön 2014,kevesen lesztek.
Azért több mint feltünő ám, hogy amint létrejövőben egy olyan erő, amely esetleg képes eltakarítani Orbán bűzös sztálinista rendszerét, akkor hirtelen előkerülnek az "önérzetes" "balos " elvtársak, akik a "tiszta" kezükről és árokbetemetésről merengve, átszellemült kommunista orcával veszik át Orbán elvtárstól a JÚDÁSPÉNZT!

Nekem ismerős ez a történet 1988-89ből, amikor az MSZMP létrehozta és teletömte besúgóval leváltására a kiszemelt utódpártjait, MDFet, SzDSzt, Fideszt.

Most is keresik a Fideszes elvtársak a GAZDATESTET, amelybe átmenthetnék magukat és a tekintélyelvű rendszert.
Schiffer elvtársból, Orbán ügyvédjéből legalább olyan patkány és csigagerincű igazságügyminiszter lesz Orbán alatt, mint az anarchistának indult Navracsicsból.
Sok sikert elvtársak!
Ja,és egy kis tanulságos, "tisztakezű" írás Orbán egyik "árokbetemető", "önérzetes" bértollnok seggnyalójától, Horváth István kommunista belügyminiszter kisonokájától.

Pont úgy aggódik Stumpf elvtárs az LMPért, mint a Külön 2014 aláírók!
Megtalálta a bolsevik zsák a sztálinista foltját!

"Bocs, hogy élünk?"
A másik út az egyértelmű nem útja. Nem bonyolult döntés, tényleg, hiszen az antiorbánizmuson túl a pártnak tartalmilag semmi köze Bajnai politikájához. Azok a közkeletű tévedések pedig, amelyek szerint az LMP lenne a hibás, ha külön indulna, ezáltal megosztaná az ellenzéki szavazatokat, és így Orbánt segítené győzelemhez, akármilyen közkeletűek is, mégiscsak tévedések.”
mandiner.hu/cikk/20121116_stumpf_andras_bocs_hogy_elunk
Szívemből szól ez az írás. Ha az LMP belép a baloldali választási szövetségbe, nem csak nevet kell cserélniük ("nem lehet más"), de nagyjából az összes potenciális szavazójuk is elpártol tőlük.
De még mennyire, hogy külön!!!

Az igen kedves és szimpatikus, kifinomult kultúrájú LMP - hányóvödör, gumikesztyű - copiryght Vay Márton - soha, de soha ne legyen tagja az Együtt 2014-nek!
@Putyilov gyári melós: Stumpf Andrásnak az égadta egy világon semmi köze Horváth Istvánhoz, te nagyon hülye.
"mára inaktívvá vált tagok, a pártszerű politizálást elhagyó civilek"

Olyanok, akik otthagyták a pártot, most jól megmondják, hogy mit csináljon a párt. Érdekes...

Az LMP két éve stagnál, miért hozna az önállóság ezután több szavazatot? Közben nézzétek meg az új választási rendszert: hiába szerepelne a 2010-esnél jobban az LMP, listán nem tudja összeszedni a frakcióalapításhoz szükséges 10 főt. Az együttműködés elutasítása nem csak Orbán újraválasztását segíti, de az LMP megjelenni is nehezebben tudna.
@Simplicio: Ilyen alapon miért ne mondjuk a Fidesszel lépjen választási szövetségre az LMP? Talán ugyanezért ne lépjen az MSZP-vel se. Mert pont arra jött létre, hogy ezt a két nagy szarkupacot kisöpörje a magyar politikai életből. Ezért.
renevol: Az LMP egyedül semmit se tudna eltakarítani. Gondolom te se hiszed, hogy egyéniben nyerni tudna a párt.
Az LMP-sek nagy többsége szerint le kéne váltani a Fideszt, ez pedig csak együtt megy.
@Simplicio: a Fidesz eltakarítása (az aláírók, illetve a kongresszus szerint) nem olyan cél, aminek _mindent_ alá kell rendelni, beleértve a párt alapításkori alapelveit. majd szavaz Bajnaira, akinek megfelel Bajnai a Fidesz helyett.
lenulláztátok magatokat
süti beállítások módosítása