Apád is meg fogja érteni!

2012.11.20. 07:30 dupla félix

Apám korabeli ismerősömtől kaptam egy levelet, csatolmányban az Együtt 2014 támogató nyilatkozatával. Írjam alá. Nem írom, válaszoltam, mire jött a kétségbeesett riposzt: ezért fog nyerni a Viktor ’14-ben!

Hadd nyerjen! Le vagyunk taglózva ettől a jobboldali populista kormányzástól, a jogcsorbított államtól. Azt gondoljuk, hogy Viktornál nem jöhet rosszabb. Mélyen tisztelt hallgatóság, jöhet! Ha a felelős magyar választópolgár nem áll le a kormányváltós, valami ellen szavazós magatartásról, ha nem lesz egy olyan párt sem, aki nem valami ellen, hanem valamiért jön létre, akkor lesz még a Viktornál is rosszabb!

a világ a miénk!.jpg

A közösség megteremtése és építése fontos, talán mindennél fontosabb. Elengedhetetlen az összefogás, a közös gondolkodás. Fontos, hogy tudjunk kompromisszumokat kötni, s hogy ezt megelőzze az értelmes párbeszéd. Mindehhez nem kell beolvadni egy neoliberális (gazdaságpolitikát zászlajára tűző), populista, tőkevezérelt pártkonglomerátumba! Lehet úgy közös ügyeket képviselni, hogy közben kritikusok vagyunk, lehet úgy értelmes párbeszédet folytatni, hogy nem értünk mindenben egyet!

Most feltűnt a politika unalmas és szürke palettáján két színfolt, akik nem akarnak a balosnak hazudott, rendszerváltós és önmagát újrendszerváltós elitként definiáló populista masszába beolvadni. A globalizáció-kritikus, zöld, baloldali gazdaságpolitikát szorgalmazó LMP és a baloldali, patrióta 4K! nem akar elveket feladva kormányt váltani, hogy aztán a 23. báránybőrbe bújt Viktort kelljen elszenvedni még húsz év múlva is. Bízzunk benne, hogy lesz elég energiájuk megtartani a függetlenségüket és artikulálni nézeteiket. Ők fontos szerepet játszhatnak a tényleges kormányváltásban.

Persze két, egyelőre kis párt önmagában bőven nem elég – mindenesetre bizakodásra okot adhat. Politikai közösség kell, amit az ellenállás kovácsol össze, de nem az ellenállás vezérel! Demokrácia kell, ami az egyén közösségi felelősségét és felelősségvállalását jelenti, nem (csak) a szabad határokat, a szabad választást és a még több plázát! Ország kell, aminek a nyelve magyar, a földrajzi helyzete Közép-Európa és a múltja döntő részt Kelet-Európa! Választói attitűdváltás kell - ami érik, ebben biztos vagyok! Valamint munkabíró emberek kellenek és sok-sok idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr204914726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.20. 11:12:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...két, egyelőre kis párt önmagában bőven nem elég – mindenesetre bizakodásra okot adhat..."

Értelme ? ?? ???
Vannak még olyan pártok akik nem akarnak sem az mszp, sem a fidesz mögé beállni! Mondjuk érdekes lenne egy lmp-jobbik-munkáspárt koalíció! :)
jah bármi jöhet.
még olyan is, hogy nem is igazán lesznek választások, 40 évig lesz soros diktátorunk és ezek a mai aggodalmak, jaj nem érdekel az Együtt, várunk még egy kicsit teljességgel okafogyottak lesznek és nosztalgiával tekintünk vissza ezekre az időkre, amikor még volt értelme vitázni.
Ha fideszék 2013-ban is képesek tartani a 1,5%-os GDP növekedést, akkor -esküszöm - rájuk fogok szavazni.
javít "növekedést" -> "csökkenést"
Kedves Fent és Lent, te egyre nagyobb marhaságokat írsz.
@TetraB: neked jó, mert neked legalább nem kell aggódnod a jövő miatt. megbízható helyről hallottam, hogy orbánék -ha nyernek '14-ben- élve ledarálják az összes olyan kommentelőt, akinek T-vel kezdődik a nickneve. ez teljesen komoly, csak egyelőre nem verik nagydobra.
A közösséget jelenleg az LMP sem építi, és nem is építette. A Novák Előd mellől beszédeket mondanak az Orbán Viktornak, utána meg kis hatalmi harcaikat vívják. Arról nem is beszélve, hogy aki az SZDSZ romjain jut be a parlamentbe, Schiffer Andrással az élen, ott a rettenetes tagság és a szavazók kombinációja kapásból elég az agyhalálhoz. Aztán bedarálta őket a parlamentarizmus, meg az idióta tömegdemokrácia, a kommunikáció fétis, a Schering új szemüvegkerete.

Ez borítékolható volt.

Mindenki úgy kezdi, hogy mozgalomépítés, aztán majd mi együtt (lásd Jávor). Lófasz sem lett ebből, ahogy a 4K-nál se. Aki pártot alapít, az funkcikat gyárt, pártembereket, és lapozgatja a határidőnaplóját. Persze nekik belülről ez bizony közösség, csak a 99,999%-nak nem az. Mi kívül vagyunk hello-hallo!

Aki közösséget akar, az egy közösség működéséhez megfelelő struktúrát alakít ki magának. Nézzünk már szét a parlamentben, hol van ott bármi ilyenre lehetőség? Esetleg a takarítószemélyzet között ezt el tudom képzelni.

A parlamentáris liberális demokrácia struktúrája egyszerű halandó emberek számára halott. Nem az Orbán Viktor miatt, hanem mert mindegyik párt magával van elfoglalva, mi meg csak nézhetjük ezt a moslékot. De jure, és még inkább de facto is ki vagyunk zárva.

Az aktív állampolgárságról pedig csak az beszél, akit nem ugatott le százszor lakossági fórumon a polgármestere, nem kémezték, árulózták le a korrupt gecik, és büntették meg, mert úgy próbált viselkedni mint egy ember. Ameddig ők fent vannak mint legitim erő, uralva az erőforrások zömét, és ezt elfogadjuk, esélyünk sincs.

Ezt viszont egyetlen párt sem kérdőjelezi meg, mert pont ez kell nekik: az állambácsi, erőforrásai, és legitimitás. Mert egyébként ugye csak egy gyenge szar szervezet, és ha nagy is, a többség vett ember, a helyi kiskirályok egylete.

Aztán amikor nincs se legitimitása a parlamentáris elitnek, se lé amivel megdolgoznak minket napi szinten, na akkor jön ki igazán, hogy nem a pártok körül sürgölődtünk, hanem építettük a közösségeinket.
Minden jel arra mutat, hogy képtelenek vagytok felfogni a 2014-es választások tétjét.
vééégre!

amúgy ha van olyan párt, ami nem a kormány elkergetése körül forog folyton, az nem csak egészséges, de kb az egyetlen esély a fideszt nem gyűlölő szavazók elcsábítására az Egy Zászló alól.
süti beállítások módosítása