A karácsonyfaállítás betiltása a liberalizmus megcsúfolása!

2012.12.03. 07:30 beeni

Brüsszel idéntől nem állít karácsonyfát főterén, ezzel megszakítva régi hagyományát. A helyette felállított installációval a város lakosságának már majdnem negyedét kitevő muzulmánok érzékenységét szeretnék tiszteletben tartani, más források szerint viszont egyszerűen csak modernitásukat akarják demonstrálni.

Így nézett ki eddig Brüsszel főtere karácsonykor:

brussels-christmas1.jpg

Na de kit sért a karácsonyfa, most komolyan?

- A karácsony egy mára már vallástól teljesen függetlenedett ünnep, mely másodsorban szeretteink megajándékozásáról, a családdal töltött időről és a szeretetről szól. Elsősorban pedig a konzumizmusról.

- Az önkényuralmi jelképekkel ellentétben senki elleni uszítást, gyűlöletet nem sugall egy karácsonyfa, és semmilyen korábbi elnyomó korszakra sem utal.

- Attól, hogy valaki, akinek vallása, vagy akár vallástól független kulturális kötődése miatt - mely ugye nem tudatos, hanem a társadalom által determinált - a karácsony ünneplése mellett dönt, semmilyen ítélettel nem rendelkezik arra nézve, aki ezt nem teszi.

A főtér ma:

brussels img_606X341_s3011-ELECTRONIC-CHRISTMAS-TREE.jpg

A ló másik oldala

Én a döntést nem jobbról kritizálom: ellenkezőleg, a liberális értékek nevében kérem ki magamnak, és az eszmének. Az a fajta gondolkodás, amely ezt a döntést ihlette, tipikusan túlzásba esés. A politikai korrektség, befogadás, és liberalizmus eltúlzása, elkorcsosítása és félreértelmezése, ami másban ellenérzést vált ki, és az eszmét nevetségessé teszi.

Én a kulturális relativizmusban hiszek: azt gondolom, hogy minden kultúra egyenlően értékes, és mivel fönnmaradt, saját környezetéhez a legjobban alkalmazkodik. Egy sivatagban élő beduin például nem tudja kezelni az internetet, mi viszont nem találnánk a sivatagban oázist. Más körülmények között más az érték.

Éppen ezért a más kultúrából jött bevándorlók beilleszkedését, munkavállalását támogatni kell, és segíteni minden eszközzel.

De a karácsony, a szeretet ünnepének eltörlése nem tartozik ezen eszközök közé!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr414942538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európa a saját sírját ássa...
A poszt szerzője jobban is a körbejárhatta volna a témát, konkrétan fasságot ír, senki nem akarta és akarja Brüsszelben a karácsonyfát betiltani, bazdmeg.

Ha a liberalizmus ellen akart uszítani, akkor gratulálok, méltó partnerekre talált a szlovák nemzeti pártban és a szlovák kereszténydemokratákban.

Röviden és tömören: a brüsszeli városvezetés cáfolta a karácsonyfaállítás betiltását és azt, hogy ezt a muszlimok érzékenysége miatt tenné: www.euronews.com/2012/11/12/many-are-not-fans-of-brussels-modern-art-christmas-tree/
Nincs semmi se betiltva, se eltörölve.
Azon még nem gondolkodtál el, hogy miért kellene ilyen óriási fákat kivágni?
Inkább ültessenek a főterekre egy fenyőt, ha annyira akarják a népek.
A közelgő ünnepek miatt nagyon leterheltek a faszállítók a közeli Amszterdamban, így nem tudták volna határidőre elkészíteni a jézuskás-angyalkás karácsonyfát. Ment az ötletelés, hogy mi legyen, aztán végül egyedül a maoista frakció (ex 68-asok) volt képes valami épkézláb ötlettel előállni. Így sikerült létrehozni a képen látható bugyirózsaszín csodát. Szegény marketingesek is vért izzadtak, míg végül sikerült valami elfogadható magyarázatot köríteni a dolognak, ezért kéretik nem röhögni!
Nem akarom nagyon elrontani az oromot, de ez a hir leginkabb a "kamu" kategoriaba tartozik, aminek olyan nagyon nem is lett volna nehez utananezni, egyebkent.
Addig igaz a tortenet, hogy hagyomanyos fenyofa helyett ezt az installaciot raktak oda karacsonyfakent, de emellett vannak rendes karacsonyfak, van betleheni jaszol valamint valami muszlim fejes is nyilatkozott, hogy oket aztan nem serti a karacsonyfa, sot, eleg sokan otthon is allitanak.

Eleg egyertelmuen latszik, hogy az egesz "ugy" egyetlen keresztenydemokrata kepviselotol fakad, akinek hirtelen tiltakoznia kellett es a helyszini tudositasok is ezt latszanak alatamasztani.
"Egy sivatagban élő beduin például nem tudja kezelni az internetet, mi viszont nem találnánk a sivatagban oázist. Más körülmények között más az érték." - Ez mekkora egy orbitális lózung. Betöltöm a GoogleMaps-ot, megnézem hol vagyok és merre van a legközelebbi oázis tele karácsonyfával...
"város lakosságának már majdnem negyedét kitevő muzulmánok érzékenységét szeretnék tiszteletben tartani,"

A város háromnegyedét kitvo NEM-muzulmán lakosság érzékenységét figyelembe véve, mikor lesz eltakarítva ez a bizonyos egynegyed ;) ???
Törökországban pl. a muszlimok állítanak karácsonyfát. Igaz, nem Jézus születéséről emlékeznek meg, viszont vesznek egymásnak ajándékot.
Tegyük hozzá, hogy a brüsszeli városvezetés ultapolkorrekt-agyonliberális agytrösztjének "electronic winter tree" ötlete annyira rossz visszhangot kapott, hogy jövőre biztosan lesz karácsonyfa.
Amerikában próbálták szélsőséges ateista szervezetek betiltatni a karácsonyfát pár éve. Azonban a próbálkozás ellenük fordult.
Pontosan a liberális és feminista görények befolyásolhatóságának köszönhetjük,hogy ilyen beteg lett a világ!!Mikor nyílik már ki a szemetek?!
@vilagoskek: Én konzervatív vagyok, ellenzem a szélsőséges liberalizmust és feminizmust. De ha valaki az ideológiai különbségek miatt az embertársát legörényezi, az is a világ betegségei közé tartozik. Ti, gyűlölködők ugyanolyan elvakultok vagytok....
@miketbeszéltek: Amit az családokkal,országunkkal és a világgal tesznek azért görényezem le őket.Szerintem aki meg sem próbál tenni ellene az inkább tartozik a "világ betegei" közé.Van bennem harag nem tagadom,de nem ok nélkül,nem azért,mert beteg vagyok,hanem azért mert látom,hogy mi van körülöttünk.
@miketbeszéltek: Ja és szerintem igenis az ilyen felfogásúaknak köszönhetjük ezt is.Nem vagyok neonáci vagy hungarista,de ezt az országot igenis a szemünk láttára teszik tönkre és a legtöbben ölbe tett kézzel nézik sőt az ilyenek még küzdenek is azért,hogy a nyugati szenny ellepjen minket.
Nem szar dolog a hülyék padjára kerülni a HVG-ben?:)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121228_Karacsonyfake_Bayer

Egyébként te pont ilyen technokrata karácsonyfával kívántál boldog karácsonyt, nem tudom, mit ugrálsz.
@rabelais: Hahó,
Szerintünk inkább őket minősíti az a cikk, reagáltunk is rá: fenteslent.blog.hu/2012/12/31/szilveszteri_humorbonbon_a_hvg-tol_fidesz-kozeliek_vagyunk

"Egyébként te pont ilyen technokrata karácsonyfával kívántál boldog karácsonyt, nem tudom, mit ugrálsz." Mi egy blog vagyunk, nem egy világváros. Kicsit mások a feladataink, más elvárásoknak kell megfelelnünk.
@Tékás Lacika:

1) a lényeget szépen elsunnyogjátok, mégpedig, hogy alaposan benéztétek a dolgot

2) konkrétan a HVG nem Fideszközelizett le titeket. Ezt is benéztétek.

Komolyan ennyire szerencsétlenek vagytok?! Mindent benéztek?!
süti beállítások módosítása