Nem érteni mit mondani

2012.12.23. 15:00 Fent és Lent

GrandRieux írása

A Kossuth Rádió december huszadiki hírműsorából kaptam el az utolsó, engem váratlanul meglepő hírfoszlányt. A kormány részéről valaki azt találta mondani bátran és szemérmetlenül őszintén, hogy a diákok a diákhitel lényege felett elsiklottak, nem sikerült azt a kormánynak jól elmagyaráznia. Summa summarum: rossz kommunikációról van szó. Itt elakadt a belső hangom és a lélegzetem. A helyzet tehát az, hogy az egyetemeken irodalom- és jogtudományt, meg egyéb tárgyakat hallgató diákok egy egyszerűen tálalt kijelentésben nem látták meg azt a rájuk nézve kedvező tényt, hogy a diákhitel az ő érdekeiket szolgálja, a diákhitel rövid- és hosszú távú következményei a boldogságuk és boldogulásuk megoldókulcsa. Nem értem és remélem, nem maradok egyedül az értetlenkedésemmel.  Ha változtatnak a diákhitelen, a rossz érzés kitörölhetetlenül bennem marad, hogy vajon mire gondoltak, amikor a diákhitel előnyeit taglalták? Milyen logikai folyosón mentek végig magabiztosan?

Ne kerülgessük a forró kását, az igazság az, hogy maga a kormány sem érti a saját szavait, a saját kútfőből kihalászott mondatai felett ácsorog némán és próbálja utómagyarázatokkal korrigálni, javítani, mint egy kilyukadt tömlőt, amiből az utolsó csepp levegő is elszivárgott. A Fidesz lassan ott tart, hogy az elmúlt években elhangzottakat szíve szerint letagadná, azonnali hatállyal semmissé tenné, emlékezetéből kitörölve azt a napot, amikor több ezer embert ráncigált el a szavazófülkékbe, hogy szavazzanak nemmel arra, amit ők mostanság egy továbbtanulni vágyó diák számára az egyetlen lehetőségként tartanak számon.

Ha a sajtósaikban, szóvivőikben van a hiba, ajánlom, cseréljék le őket: több ezer tehetséges, jó képességű, kommunikációban jártas munkanélküli bölcsész várja, hogy végre a képzettségének megfelelő állást kapjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr854977504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...az igazság az, hogy maga a kormány sem érti a saját szavait..."

Ó, dehogy nem! Ők nagyon is tudják az igazságot, csak nem tudnak elég ügyesen hazudni, hogy mindenki bevegye a cumit!
Viktorka agyát szétcseszte a hatalom ópiuma,már a saját legitimitását is aláássa,csak így tovább.Az irány jó,ő lehet az első idő előtt távozó.
A hallgatókat nem tudják hülyére venni min t sok mást pl. Eü. dolgozókat,ígérgetésekkel mindenféle süket dumával,így aztán most marhára fel van háborodva ez tetű banda!
tegnap kezembe került egy dec15-i Magyar Nemzet. épp nem volt jobb dolgom, elolvastam belőle a felsőoktatási reformra vonatkozó részeket, és eléggé meglepődtem:
koherens, értelmes koncepció képe bontakozott ki, amely nem állt ellentmondásban sem a korábban, sem az azóta elhangzottakkal; a tüntetők / tiltakozók követelései közül jóformán csak a hallgatói szerződés eltörlésével volt összeegyeztethetelen.
ugyanebben a számban egészoldalas interjú Nagy Dávid HÖOK-elnökkel (nagyon korrekt), valamint egy külsős véleménycikk valami építésztől, miszerint a kormány alaposan elszúrta az egyébként jó koncepciójának kommunikációját: a diákhitelek átvállalását kellett volna hangsúlyozni.
ha olvasták ezt a (HÖKösöket listázó címlap miatt hírhedt) lapszámot, és mégis tiltakoznak (azt állítva, hogy nincs koncepció, és káosz van), akkor itt már rég nem a felsőoktatásról van szó, az csak ürügy.
szerintem.
süti beállítások módosítása