Schiffer esete a kettős mércével

2013.01.09. 08:00 baum

schiffer_vona-qpr.jpg

Úgy tűnik a Magyar Narancs szerkesztőségében kiadták a kilövési engedélyt Schiffer Andrásra. Történt, hogy Schiffer annak a véleményének adott hangot az LMP sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesznek ki kellene zárnia Bayer Zsoltot az elhíresült uszító publicisztikája miatt. Hozzátette azonban, hogy:

„Az LMP tisztában van azzal, hogy jó néhány magyar településen „közbiztonsági válsághelyzet van”, ráadásul ezt a rendőrség „hosszú évek óta távcsővel figyeli”. Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat – fogalmazott. Az LMP véleménye szerint ugyanakkor a közvéleményt formáló személyeknek tartózkodniuk kell attól, hogy a társadalmi problémákat etnikai színben tüntessék fel. A rasszizmus ott kezdődik, amikor egy társadalmi konfliktusban az ellenfelek vagy az elkövetők származása érv lehet.”

Nos, ez verte ki a biztosítékot mancséknál, és azon nyomban szerkesztőségi jegyzetben nekiestek, hogy tisztességes politikus márpedig nem pengethet hamis hangszeren. Kettős mércét kiáltanak. Pont ők, igen a Magyar Narancs. Miért is? Mert nem hallgat el valós problémákat? Nem hallgatja el azokat a tényeket, amik pont az okán lettek egyre súlyosabbak, mert nem volt valós társadalmi párbeszéd róluk? Nem volt átgondolt válasz rá, csak zsigerből előhúzott rasszista kártya, vagy szélsőséges oldalról cigánygyűlölet.

Schiffer társadalmi és környezeti helyzetből fakadó okokkal magyarázza a tényeket és egyáltalán nem etnikai konfliktusokról beszél. Mélyszegénység, kilátástalanság, munka és lehetőségek hiánya, és az ezzel járó morális züllés. A Magyar Narancsnál azonban ezen tények kimondása továbbra is tabunak számít. Nehéz eldönteni, hogy kicsinyes politikai támadást indítottak az LMP-s politikus ellen, vagy a beidegződött szdsz-es reflexek jöttek elő ismét. Gyaníthatóan mindkettő igaz.

Pedig ha jobban belegondolunk, akkor pont a valós problémák tabuként kezelése miatt fajult el a helyzet. Igenis ki kell mondani, hogy mindaz, amit például a Mancs is képviselt a rendszerváltás óta ebben az ügyben, vezetett ahhoz, hogy a pozitív folyamatoknak még a lehetősége se legyen meg. Belekódolták a közéletbe, hogy erről nem beszélünk, mert az rasszizmus. Ennek a hozzáállásnak köszönhető nagyrészt a Jobbik térnyerése. Lehet-e haragudni azokra az emberekre, akik naponta tapasztalják falvaikban a lopásokat, és ez nem nagyon jön be nekik? Ám választ csak kettőt kapnak: vagy egy ócska cigánygyűlölőt, vagy „okos” pestiek azt magyarázzák meg, hogy mindaz, amit látnak maguk körül, csak a képzeletük szüleménye. Csoda-e, hogy elkeseredettségükben a szar választ adó Jobbikkal kezdenek el szimpatizálni? Főleg azért, mert ők legalább meghallgatják őket.

Véleményem szerint Schiffer pont ezzel a mancsos, vagy balliberális elit által képviselt hozzáállással akar végre leszámolni, mert csak így van esély valódi megoldásokra és a szélsőjobb térnyerésének visszaszorítására. Így kell tennie minden felelősen gondolkodó embernek. A Magyar Narancs meg játsszon továbbra is az egyre kisebb homokozójában, elég kárt csináltak már így is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr805007177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kert születik - infografikus változat 2013.01.09. 14:53:16

Már született róla poszt, nem is egy, de ez még kikívánkozott az ásással kapcsolatban belőlem.

Trackback: Schiffer esete a kettős mércével 2013.01.09. 11:00:01

Mindaz, amit például a Mancs is képviselt a rendszerváltás óta ebben az ügyben, vezetett ahhoz, hogy belekódolták a közéletbe, hogy erről nem beszélünk, mert az rasszizmus.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most lehet hogy túlozni fogok de nem érdekel.
Azt kívánom, hogy a Fent és Lent blognak ez a posztja legyen a jövő magyar közéletének az alapvetése.
Persze tudom, hogy ettől nagyon messze vagyunk, de mégis, valami olyat szeretnék szellemiségben, amit ez a poszt sugall.
a gond szerintem, hogy a törvényeket nem tartatja be minden esetben a rendőrség, az egyszeri rendőr vagy ott sincs, vagy széttárja a kezét, vagy elfordítja a fejét, mert ezért van itt... Én voltam már oylan helyzetbven, amikor nyilvánvaló törvénysértésnek voltam tanúja egy rendőrrel együtt, aki azt mondta nekem, hogy őt más miatt küldték ide.... amikor ez előfordulhat egy jogállamban, akkor tényleg nagy baj van
kiegészítem: nem tarja be és nem tartatja be
c@Mitya Ivanov: cikketek tendenciozus,rossz nem olvastok mancsot,de még Sch.t sem.
ott is a baj, hogy ilyen cikkekkel, mint a mancsos, meg lehet vezetni "értelmiségieket"
Aki ezt írta, vagy nem olvassa a Mancsot rendszeresen és nem ért sem a szociológiához, sem a pszichológiához, vagy szándékosan akarja félreérteni a
"balliberális elitet".
Szvsz a Mancs a valós problémákat messze nem kezeli tabuként, csak nem általánosítanak elfogultan.
@fanzine: szociológus vagyok, olvasom a mancsot úgy 2havonta, és a cikknek teljesen igaza van.
Mi lett volna ha a posztró a nagy agit-propos igyekezetben el is olvassa Schiffer elvtárs sunyi kettősbeszédét?
"„Az LMP tisztában van azzal, hogy jó néhány magyar településen „közbiztonsági válsághelyzet van”, ráadásul ezt a rendőrség „hosszú évek óta távcsővel figyeli”. Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat "

Schiffer tulajdonképpen azt mondja, hogy a rendészeti szervek hagyják a bűnözést, távcsővel figyelik a bűnözőket, de nem avatkoznak be, tehát támogatják.
Ugyanezt mondja a Vona és Jobbik, amikor Gárdista bohóckodásba kezd, paramilitáris felvonulásokat rendez a csürhének,pl. a 741 milliárdos neoliberális megszorítás bejelentésének másnapján.
Az a Vona, aki a kép szerint igen jól megérti magát a politikai elitbe született Schifferrel, ugyanúgy, mint a Fidesz a bértollnok, milliomos Bayerral.

A Mancsról lehet leszállni, ha a posztíró olvasná, akkor tudná, hogy ők valóban foglalkoznak társadalmi, szociológiai problémákkal, a mélyszegénységgel, a kettősbeszédű, sunyi Schifferrel és a termékpozicionáló, marketingszakembereivel ellentétben.

Schiffer és barátai sunyi kettősbeszéde semmiben nem különbözik a Fideszétől, vagy a Jobbikétól egy és ugyanaz.
Megoldásokat meg végképp nem adnak.

Lehet cenzúrázni, ahogy itt megszokott :))))
@bogardus: "Mélyszegénység, kilátástalanság, munka és lehetőségek hiánya, és az ezzel járó morális züllés. A Magyar Narancsnál azonban ezen tények kimondása továbbra is tabunak számít."

Hogy ezek ne lennének kimondva-leírva a Mancsban, az egyszerűen hazugság.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Sajnos teljesen igazad van. Schiffer inkább tűnik Orbán "aranytartalékának" a választásokon mint valami reális alternatíva. Schiffer Orbán találmánya.
Igaza van a poszt írónak.Kevés lenácizni a zombikosokat,ideje valamit kezdeni az őket életrehívó,rohamosan növekvő problémahalmazzal.Az sem mentség,hogy a fidesz volt az egyik alapítója a zombiknak,szalonképtelenek voltak az árpádsávos zászlók és a zsidózás már a tüntetéseiken.
Like
Az egyébként legkésőbb 2010-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a Mancs (ma is hangoztatott álláspontja erősen kisebbségi, vagy úgy is mondhatjuk: szélsőséges.
@vantaan:

Az egész ott, azon a hazugságon bukik meg, hogy Schiffert szűz, ma született politikusnak termékpozicionálják.

Ez ugyanaz a hazugság, mint az MSZMP pártkarrierre felkészített Fidesz vezetők esetében.

Schiffer születése, családi előjogai révén huszonéve a politikában van.
Még Gyurcsánnyal is volt közös pártja.

Amit Schiffer csinál, azt termékpozicionálásnak hívják a marketingszakmában.
@zagy: Egyre kevésbé. Remélem...
Kedves posztoló, Ön egy humorzsák, egy tipikus magyar értelmiség, valójában ez a poszt egy Fideszes stilusú cigányozás, semmi több, nem annyira ótvar mint Bayer elvtársé, de talán még undorítóbb, mert nem nyíltan csinálja, hanem megpróbálja magát demokratának beállítani, miközben, valójában egy rasszista pöcs. A Magyar Narancs-nak nagyrészt igaza van az említett cikkben, de Schiffer András nem rasszista - Önnel ellentétben, Schiffer csak gusztustalan, aki szavazatokat akart szerezni, ezért kiszólt az olyan értelmiségi szavazók felé, mint Ön is - mert valószínüleg úgy gondolja, hogy az efféle burkolt rasszizmus nem annyira ocsmány, mint a Bayer meg a Jobbik féle mocskolódás, csak szegény Schiffer ebben nagyot tévedett... lelke rajta.
@Balt:

Igazad van, a Mancs tényleg kisebbségi állásponton van, legfőképp ha az államilag futtatott, pénzzel kitömött Bayer Zsolt és elvtársai állami agit-propos fellépéseit, és a kézivezérelt pártállami médiában való megjelenésüket, legfőképp ha az államilag futtatott, nézzük.

Így olt ez az előző Pártállamban is, a szamizdatok idejében.
Most kiderült hogy a Mancs is egy utolsó pártlap. Mancs=MNO Schiffer nem akar nagy ellenzéki együttműködést a leszerepelt, korrupt álbaloldali elittel? Akkor húzzuk rá a vizes lepedőt. Ja, hogy amit mond az igaz? Nem számít, beállítjuk Orbán bábjának, meg rasszistának, ez eddig is működött. Ha nem, akkor majd sokszor elmondjuk majdcsak átmegy idővel a népnek... Eddig olvastam Magyar Narancsot. Pfuj.. Sokkal rosszabb amikor egy "barátban" csalódsz, mint amikor egy idegenben. Érdekvezérelt szar lap lett a Magyar Narancs. Be kell végre látnom.
@Anyád, a szúnyogok!!!:
"A Mancsról lehet leszállni, ha a posztíró olvasná, akkor tudná, hogy ők valóban foglalkoznak társadalmi, szociológiai problémákkal, a mélyszegénységgel,"

Hahaha... Ez volt az év vicce.
@Mitya Ivanov:

Tényleg mintha túllelkesednéd, de igaz, hogy helyes a megközelítés.
"Schiffer pont ezzel a mancsos, vagy balliberális elit által képviselt hozzáállással akar végre leszámolni"

Én azért a balnemzeti "elit" (???) )l. még nemzeti-komunista) által képviselt hozzáállással is leszámolnék végre!

Egyetértek a cikkben foglaltakban. Végre valamiféle megoldást kell keresni erre a dologra. Is.
Azért avval, hogy a Jobbik szar válaszokat ad, vitatkoznék. Elég, ha a problémás etnikumokról szóló részt elolvasod a választási programukból.
@fanzine: "Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat"

Nem szeretem Schiffert, de ez teljesen igaz. Ha ebbe belekötött a Mancs, akkor bizony el vannak tévedve. Ez nem általánosítás, hanem tény. Amit kezelni kellene. Ha már kötözködni akarnak Schifferrel, akkor inkább az e2014-gyel szembeni szerencsétlenkedését rágják.
Hát nemtom, nekünk ki kellett menekítenünk a nagyanyámat egy kis alföldi faluból a távcsővel nézett közbiztonság miatt. A vidéki rokonság pedig Jobbikos lett, consequently. Elég nehéz velük politikáról beszélgetni. Bizony jó lenne, ha valaki végre értelmesen beszélne ezekről a kérdésekről. Hajrá!
@fanzine: a MANCS előszeretettel készít riportokat a mélyszegénységről és kilátástalanságról, ezt elismerem. Megkockáztatom a HVG-ben is nemrég voltak ilyen jellegű cikkek.
A cikkek végkonklúziója rendszeresen az, hogy mindez azért van, mert a kormány megszüntette ezt meg ezt a támogatást, bezárta ezt meg ezt a szociális intézményt, XY végtelenül korrumpálható vezető cseréje negatív irányú változást hozott. 90%ban ez mind igaz egyébként, mert a kormány szociálpolitikája egyébként hasonlóan az elmúlt kormányok szociálpolitikájához: kritikán aluli. És itt véget ért a cikk.
A MANCS egy dolgot nem képes viszont sose kihangsúlyozni: az,hogy itt morális züllés is van, és a bűnözési statisztikák az egekben vannak.
Erről úgy hallgatás van.
A témával érdemben nagyon kevesek képesek foglalkozni, az átlagos cikkek színvonala meg olyan mint a bayer féle rettenet.
A MANCS ehhez mindig annyit tett hozzá, hogy egy ilyen Bayer féle rettenetre hatalmas siránkozás vette kezdetét, hogy magyarország a kirekesztés és a nácizmus melegágya,blabla, (plusz schiffer meg amúgyis a bögyükben lehet mióta nem rohant ajtóstul az együtt2014 karjaiba, ezáltal szerintem amúgy az egyetlen vállalható párttá téve az lmpt, de ez nem ide tartozik)
Eredmény: egyik seggfej állatozza a cigányokat, másik seggfej sikítozik h rasszizmus. aztán szépen minden lecsendesedik...
Ez az állapot mindenkinek rossz: rossz a romáknak, mert a nem deviáns rétegüket megint elítélik, rossz az ország nem roma lakosságának, mert a probléma nem lett megoldva csak ostoba sárdobálás ment, meg idióta flashmobokat szerveznek, és a feszültség levegőjével teli lufiba megint belefújtak egy kicsit.
Nem akarok ott lenni, amikor kidurran ez a bizonyos, de akkor mind jobbikosok,bayerek,,fideszesek,hegedűs zsuzsák,mancsosok,szdszsek,168órások,mszpsek gondolkozzanak majd el rajta, hogy mennyit tettek ahhoz hozzá, hogy ide fajuljon a helyzet.
Kicsit elkalandoztam, de visszatérve az elejére:
A MANCS bőven benne van abban, hogy a folyamatok folyamatosan romlanak, azzal, hogy nem ismerik el a deviáns folyamatokat amik kísérik a mélyszegénységben élőket, és tönkreteszik a nemroma-roma együttélést. Beszélni kell a témáról, és megoldást találni/keresni, nem pedig kussolni vagy vádaskodni, mert ez az állapot ami igazán belesodorja az embereket az ostoba szélsőségek karjaiba és szítja a feszültségeket.
Hirtelen az egész Mancs szerkesztőség idejött ezt a jó kis posztot gyalázni, vagy mi ez itt ez a nagy vircsaft?
@bogardus:

"itt morális züllés is van, és a bűnözési statisztikák az egekben vannak."

Fejétől rohad a hal farka!
Schiffer is a rohadó fejben van, a politikai elit, gátlástalan, haszonleső, kórokozó tagja!

"A MAGYAR FIATALOK 80%-A SZERINT NEM ÉRI MEG MA BECSÜLETESNEK LENNI"

"A politikusok rendkívül alacsony népszerűségnek örvendenek a magyar fiatalok körében, ugyanis a válaszadók 90%-a gondolja úgy, hogy nem mutatnak jó példát, egyáltalán nem tartják a politikusokat követendő példának."

www.transparency.hu/Fiatalok_es_korrupcio?bind_info=index&bind_id=0
Eszem ágában nncs védeni a MANCS-ot, de a blog írója és még jó néhányan nem értik, miről van szó, nem értik mitől rasszista Schiffer gondolkodásmódja.
Egy kísérlet a magyarázatra:
Schiffer, amikor folytatja a gondolatát és válsághelyzetről beszél, akkor a cigány kontextusba helyezi gondolatait. Tehát: a jelentése annyi a mondatainak, hogy: ahol tisztességes emberek rettegnek, mert félelemben tartják őket, ott biza nem más a heleyzet, mint hogy cigányok tartják rettegésben a magyarokat, és a rendőrség távolról figyel.
AZaz: szegénység egyenlő cigányság egyenlő rettegésben tartás. Ez a lényeg. És ott vagyunk ahol Bayer, csak éppen finomabban: nem bűnözés és szociális helyzet a megítélés tárgya, hanem bizony a rassz, a bőrszín. a verbális rasszizmus itt kezdődik, és Bayernél végződik. de jól látható vonal köti össze őket.
Aki egy tagmondaton belül, vagy gondolatfutamon belül úgy beszél, ahogy Schiffer, bizony ezt a jelentést hordozza. Mert a jelentése - ismétlem: elfogadhatatlan Bayer rasszizmusa, de a cigány bűnözőket meg kell fékeznie a rendőrségnek. Pedig mindenféle bűnözést meg kell fékezni. a bűnözés nem etnikai alapú.
@malanya: jóigen, meg az efféle hozzáállás is rontja a helyzetet, de olvasva a kommenteket hálistennek egyre többen vannak akik érdemi párbeszédet szeretnének a témában, és túlakarnak jutni a rassziztázó és budöscigányozó emberek hangos ordibálásán.
@SignorFormica: "nem más a heleyzet, mint hogy cigányok tartják rettegésben a magyarokat, és a rendőrség távolról figyel."

A helyzet ugyanis pont ez. Az más kérdés, hogy az oka nem a származásuk, hanem a szociális helyzetük.
Ő a jelenlegi legtehetségesebb, korrektebb, értelmesebb politikus.

Nyilatkozatai tiszták, világosak, érthetőek, reálisak.
Ha a fidesz-szoci csürhe emberei helyett "sifferfélék" irányítanák az országot, nem itt tartanánk.
Pedig ez a szép jövő útja!
U.I.
Orbán a törpe "jellemóriás" már a FIFA berkeiben is keveri a szart, ott sem szeretik, mert ott is hatalmi ambíciói vannak.
A magyar-román szigorú zártkapus eltiltás is jelzés az országnak és Orbánnak.
A békemenet emberei leszólítanak embereket és pénzt gyűjtenek!
@Anyád, a szúnyogok!!!: Schiffer pont nem tartom ehhez a rohadó halfejhez tartozónak, számomra a hitelességét még ő őrizte meg a legjobban, aztán persze lehet,hogy benne is csalódni fogok idővel, de egyelőre nem.
Amúgy egyetértek veled abban, hogy ez a helyzet nagy részben politikai elitnek köszönhető.
Ez esetben a Magyar Narancsnak van igaza.

Ugyanis Schiffer beszéde nyíltan rasszista, cigányellenes kirekesztő. Elkezdett a közbiztonságról beszélni, amikor NEM erről volt szó.

Kb. mintha egy szomszédos ország parlamentje éppen elítélné a magyarellenességet, mikor Schiffer felállna elítélni a magyarellenességet, majd elkezdene beszélni a revizionizmusról.

Schiffer kb. azt mondta: "alapvetően Bayernek igaza van, de nem szabad ilyen durván fogalmazni".
@WLaci: ezzel azt állítod, hogy csak cigányok tartanak rettegésben családokat. Na, pont ez a rasszizmus, ugyanis azt állítod, ezzel, hogy magyarok nem tartanak rettegésben családokat, ami nyilvánvaló hazugság, hiszen jó pár színmagyar maffiózó szed zsarolópénzeket, megfélemlítéssel, veréssel, fenyegetéssel. Balaton parti vállalkozók esete, vagy az éppen letartóztatott Vizovicki rá a példa, de az valahogy elkerülte a figyelmedet, helyette kijelented, hogy a cigányokn zsarolonak.
Éppen nem bőrszíntől függ a dolog, de sajna ez a gondolkodásmód uralkodik.
@SignorFormica: Ez logikus és végtelenül polkorrekt érvelés, véleményem szerint rajtad kívül még talán a népesség 5%-a pontosan így gondolja, mint Te. Ez az 5% hangos, jó érdekérvényesítő képességű, városban élő, a blogszférában felülreprezentált, de egyre inkább vállalhatatlan és a realitástól elszakadó tételeket harsog. Ha rasszizmus, amit Schiffer mondott, akkor ideje magam büszke baloldali rasszistaként meghatározni.
Cuslágot is a zsidókkal történt viccelődése miatt vitték börtönbe, különben még ma is gazdagodhatna.

Most itt fordítva történik ugyanaz, nem akar Schiffer a komcsikkal közösködni, ezért kikezdték más oldalról.

Ilyen piszkos ez a ballib média.
Szal ha siffernek felolvasnának mondjuk egy ríl náci rasszista kiáltványt, akkor a cigányság haramia rétege által sújtott magyar jómunkásember jut neki az eszébe, akit sajnálni kell!

Itt megint árukapcsolás van! Külön kéne kezelni és elítélni bájer zsóti röffenéseit és pont! Valamint külön kéne kezelni és beszélni a vidéken létező cigány és nemcigány nyomorbűnözésről, mert az is van, és tényleg robbanni fog ez a dolog!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Pedig ezt mindenki tudja, csak jó pénzért képesek a fejüket a homokba dugni.
Schiffer most kiszállt a homokozóból, na ez nagy bűn ballibéknél.
Ebben az országban csupa beteg barom van. Semmi rasszistát nem mondott Schiffer, de itt már azt sem szabad leírni, hogy vannak helyek, ahol rettegnek az emberek. Minden olyan posvány alak, aki ebben is rasszizmust lát, személyesen járul hozzá minden gyilkossághoz/késeléshez, és minden csepp vér a lelkükön szárad. Várhatóan meg is fogják ezt köszönni nekik előbb-utóbb annak rendje és módja szerint, mikor elpattan az a bizonyos húr. Ami véleményem szerint nagyon szomorú és elkeserítő lehetőség.
Sokkal több ilyen ember kellene, mint Schiffer és sokkal kevesebb Vona, meg mancs féle szennylap, meg megélhetési rettegő és agyatlan soviniszta/rasszista...
"A Magyar Narancsnál azonban ezen tények kimondása továbbra is tabunak számít."

"Igenis ki kell mondani, hogy mindaz, amit például a Mancs is képviselt a rendszerváltás óta ebben az ügyben, vezetett ahhoz, hogy a pozitív folyamatoknak még a lehetősége se legyen meg."

Sztem te nem olvasol MANCS-ot...
@WLaci: Akkor adj már választ arra, hogy a rendőrség miért csak figyel?
@Bayer, te sunyi, tetű békemenetes nemzeti szar!:

"A magyar-román szigorú zártkapus eltiltás is jelzés az országnak és Orbánnak."

Lószart!
Ez a zártkapus meccs csak azt jelzi, hogy Orbán és a Fidesz rettegnek az általuk pénzelt és ajnározott, a rendőrség által támogatott párszáz fős bűnözőcsürhétől.
Ennél jobban más nem is mutathatná Orbán egyre jobban jobbra való húzódásának kudarcát.

Hiába tömi őket pénzzel, hiába épít nekik stadionokat milliárdokért(nagyobb összeggel, mint amennyit pl. szociális segélyekre fordít), hiába ad a hangadóknak jól fizető állásokat a csürhe nem hallgat rá, irányíthatatlan.
Egyszerűen azért, mert a csürhe az csürhe és ők csak balhézni akarnak.
@Rox: sajnos az vagy. tehát bőrszín alapján ítélsz meg egy bűnözőt és nem a tettei alapján. összekötöd a bőrszínét a tetteivel, és bőrszínből következik nálad a bűnözés. ennyi erővel a magyarok undorító gyerekgyilkosok, mert gyerekeket veretnek agyon. maffia népség, mert Vizovicki sokkal több embert tetetett el láb alól, veretett meg, mint sok általad gondolt cigány. de ez nem veri ki a biztosítékot.
Egy cigány fát lop, vagy elveszi a néni paradicsomát, az sokkal jobban kiakasztja a magyar közvéleményt, mint amikor Simicska nyúlja le a milliárdokat. Mert ha a nagyságrend alapján kellene ítéletet mondani, azaz az ellopott érték után, akkor a magyar az egyik legnagyobb tolvaj banda lenne itt Ajrópában. A gondolatmeneted szerint..
Hm! Hogy mi van? Mi-mi, mi az kisfiam, ki van itt mumpsza?
Hagyjuk már a mostani politikusok "pozitív oldalait"! Nincs nekik olyan! Csak ott akarnak maradni a húsos fazék körül, mert qrvára nincs kedvük "dógozni" menni. Ezért minden jól hangzó témát képesek "illendően" felvállalni, de igazából sz@rnak rá nagy ívben, ahogy a választópolgáraikra is!... Ebből kellene kiindulni, így kellene hozzájuk állni... és szépen lassan (8-10 generáció alatt) talán eljuthat majd az utókor a tisztességeshez közelebbi politikai és állami szerepvállalókhoz... De addig is, akkor higgy' egy politikusnak, amikor ló legel a sírján!!! (Maverick után szabadon)

Ja és még egy: "mindaz, amit például a Mancs is képviselt a rendszerváltás óta ebben az ügyben, vezetett ahhoz, hogy a pozitív folyamatoknak még a lehetősége se legyen meg". Ez mind rendben van, csakhogy az alapvető (és szóban forgó) probléma nem a rendszerváltással kezdődött, hanem 700 (de minimum 600)évvel ezelőtt...
@Anyád, a szúnyogok!!!:
Jelzés az országnak, hogy nem szabad izraeli focistákkal közösködni, mert feljelentés lesz a vége.
Úgy tűnik mintha senki sem olvasta volna az említett cikket.

Ha olvasta akkor nem érti. Bár birca igen.

A MANCS blogos álláspont szerint vannak ügyek ahol nincs de. A Bayer hangnem elítélése ilyen.

Schiffer eleresztett egy de-t ezt kifogásolták.

Ennyi az ügy.
Lehet, nem tartozik közvetlen a poszthoz, bár meg van említve benne...
Az, hogy rendőrség "távcsővel figyel", amikor meg nem távcsővel figyel és tesz valamit, akkor jajj, szegény cigányok... amikor 50en felvonulnak a rendőrség elé randalírozni, meg ordibálni és a rendőrség TESZ valamit, akkor jönnek a jogvédők...
kb 1 hónappal ezelőtt volt.
Schifferre már akkor kiadták a "kilövési" engedélyt amikor nem feküdt be a libatolvaj ágyába! Talán azon kevés zsidó közé tartozik akinek van annyi esze, hogy azokat akikből él nem szabad kiéheztetni és kiadni az ellenségnek! A cigányok csak addig fognak a zsidók parancsai szerint gyilkolnak amíg el nem fogynak a Magyarok és utána ők jönnek sorba a népirtás során! Csakhogy akkor már késő lesz mert a betelepített "haszon állatok" nem fogják őket kutyába sem venni és a zsidó védelem is megszűnik számukra!
@SignorFormica:
Vesd össze a Jobbik megitélésével. Nem a tetteik alapján, hanem zsigeri gyűlöletből mondanak róluk véleményt.

Amúgy már lerágott csont, de a cigánybűnözés, mint rendőrségi fogalom, nem a bőrszín miatt létezik, hanem az elkövetés formái és gyakorisága miatt.

Bizony vannak cigányokra nagy számban jellemző bűncselekmények, és ez nem jelenti azt, hogy minden cigány bűnöző.

Lásd még fiatalkorú bűnözés, fehérgalléros bűnözés.
@tarackos:
Mert Schiffer azon kevesek közé tartozik, aki nem rekedt meg azon szinten, hogy ez bizony a nyilas házmesterek országa, és mint ilyen a rászizmus, meg gyűlölet bele van kódolva az emberekbe. Ő legalább eljut oda, hogy a gyűlöletnek a legtöbb esetben van valami kiváltó oka, amit nem kezeltek megfelelően. Nem úgy megy, hogy felébred reggel a vidéki parasztbácsi, nyújtózik egyet, majd eldönti, hogy márpedig ő rasszista lesz.
fasza a poszt, minden szavával egyetértek.
Ha nem úgy kezdődne a poszt, ahogy, talán érdemes lenne megfontolni. Csak hát úgy kezdődik.
@O. Kán:
Már melyik? a Magyar Narancsé gyalázatosan sunyi.
@merre: Cuslágot pont, hogy nem bántották a zsidó vicce miatt. Egy kicsit hátrébb húzták, de nem sokkal később már ismét képviselőjelölt volt. Ennyit a rasszizmusra oly érzékeny szocikról.
@merre:

Nem cimbora, ez azt jelzi, hogy kár a csürhe kedvében járni, a seggüket nyalni, mert irányíthatatlan.

Persze, ha a politikust olyan hátsó szándékok vezérlik, hogy alkalomadtán a klubbokra rátelepedett bűnözőcsürhe alkalmas ellenzékiek szétverésére is, vagy provokációkra, akkor érthető.

Mással nem nagyon tudod magyarázni, hogy a rendőrség miért nem csukja le a részegen, benarkózva a stadionokban és a környező utcákban dühöngőket MIKÖZBEN TÖBBSZÁZ KAMERA FIGYELI ŐKET ÉS RÖGZÍTI AZ ÁLLATIAS ÖRJÖNGÉSEIKET, VANALIZMUSUKAT, TÖRÉS-ZÚZÁSAIKAT, GYÚJTOGATÁSAIKAT, ÁRTATLAN KÜLSŐSÖKKEL VALÓ AGRESSZÍV KÖTÖZKÖDÉSEIKET.
Mind évek óta közismert arc a rendőrség előtt és mindet börtönbe lehetne csukni köztörvényes bűncselekményekért.

Mondjuk megérne egy szociológiai tanulmányt a fociklubbokkat fogjul ejtő bűnözőklánok kialakulása, működése is.
Ara-Kovács nagyon szép cikket rittyentett a Mancsba a Gyurcsány időszak programjairól:
magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/balogtol-bayerig-83116
Azonban ha valaki nem csak olvasni tud, hanem értelmezni is, hamar észreveszi, egy szó nincs se a ráfordításokról, se az eredményekről.

Vígan ficánkol egy olyan 3 lábú széken, amelynek 2 lába hiányzik.
@SignorFormica: Kedves Signor Formica, a nekem írt válaszodba olyasmik vannak becsomagolva, amik se a Mancs által idézett Schiffer mondatokban, sem az általam írtakban nem szerepelnek, hanem a Te tendenciózus továbbgondolásaid. Erről az a véleményem, hogy a saját lelkedből megidézett démonokkal küzdj meg Te magad, ezt én nem vállalhatom helyetted. A hozzászólásodból annyival tudok egyetérteni, hogy a népgazdaságot szétrabló privatizátoroknak sokkal többet kellene részesedniük a gyűlöletből. Egyebekben ez a történet a Romsics - Gerő kutyakomédiára emlékeztet.
Nincs olyan, hogy balliberális. Csak buta emberek nevezik magukat vagy neveznek másokat annak. Szerintetek akkor ki a jobbliberális? Irtsuk már ki ezt a szót a beszédünkből és egy nagy lépést tettünk a helyes valóságértelmezés felé, különben kő pofon?
Hiller haver extra penzt csak a sajatjainak adott anno es ebben benne volt a mancs a 168 ora, klubradio es atv mellett. Sima partlap, mszp-re szavazast nyiltan reklamozta mint szerkesztosegi allaspont.
A poszt nagyon jó!

Schifferről meg annyit, hogy természetesen semmi rosszat nem mondott, igaza volt. És kimondott olyan dolgokat is, melyeket pl. a Narancs sosem mondana ki, pedig nem ártana. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Shiffer amúgy sem a kedvencük, mert nem rohant az újracsomagolt MSZP karjaiba, érthető, hogy megvan rá a kilövési engedély.
@zaza79:
Erről van szó. A ballib elit ha alkalma adódik rá újra és újra eljátssza a Rajk pert. Ha teheti kivégzi a bűnbakot, akire előtte persze még ráaggat mindenféle negatív cimkét (Orbán láncos kutyája, kriptofasiszta stb)

Ez hozzátartozik a mozgalmi életük belső természetéhez. Most szerencsére diktatúrában élünk, nem lehet csak úgy kivégezni embereket mint a népi demokráciában
@tarackos: igen komám, a Bayer megnyilvánulását csak elítélni lehet. Schiffer is elítéli, illetve jómagam is. Schiffer a bűne annyi a hozzád hasonlóknál, hogy megjegyzi, hogy azért vannak problémák is. A MANCSnál azt sejtetik, -persze nem mondják ki nyíltan- hogy Schiffer fasiszta/náci. Nem úgy náci, érted, hanem csak kicsit. (a kérdéses MANCS poszt legvége)
Ez a szekértábor logikának a weberi ideáltípusa. Ha valaki nem feketét-fehéret lát, hanem lát a két szín közt árnyalatokat, akkor elkezdik leköpdösni, fasisztázni, kommunistázni, mindenki a maga szekértáborának megfelelően.

Nekem ennyi a bajom a MANCS bejegyzésével.
@Anakin Skywalker: Akkor lehet nem uazt a cikket olvastuk. Amit én olvastam abban nem személyt hanem egy jelenséget köpödnek. Amiről egyébként egy szót sem ejtesz.

A jelenség: vannak esetek amikor nincs de.
reszpekt Andrásnak és a szerzőnek
Opsz..
Ez meglepett ez a poszt tőled.
Azt hittem te is inkább a nácizó zombikhoz tartozol, mint a középhez.

trompf.blog.hu/2009/01/31/magyarbunozes_3
Megoldás a problámára addig nem lesz, amíg nem nézünk vele farkasszemet. Még ezután is csak homályos sejtések vannak mi a helyes és járható út, mely megoldja a problámát. Mely szerint egzisztenciát kell teremteni a cigányoknak. Munkát megélhetést biztosítani a számukra. Érdekeltté tenni őket, hogy gyermekeik tanuljanak. Hogy legyen veszítenivalójuk. Mert akinek van veszítenivalója az kétszer is meggondol minden cselekedetet. Törvényest és törvénytelent egyaránt.
Nem is olvastam ezt a Narancs cikket, de most nektek, hála kénytelen voltam.
Eggig is tojtam az LMP - re, és ezután is tojni fogok. A Mancsot viszont továbbra is előfizetem, kész passz:)
@boldogvagyok:

Nem csodálom, hogy nem találod, hisz ott van a zsebedben.

A bűnözési hullám azért fut fel(és ez még nem a csúcsa!), mert a kormány a szegény néprétegektől forrást von el, és odaadja neked és Simicskának, az elitnek.

Különben semmi meglepő nincs ebben, 2010 őszén Pintér egy felsőrendőri vezetőknek tartott állománygyűlésen megmondta, hogy a bűnözés fokozódni fog és a bűnözési hullám felfutása várható.

Pontosan tudta, hogy mivel jár az, ha az állam elvesz a szegénytől és odaadja neki, nektek AZ ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁS KERETÉBEN.
@Muad\\\'Dib: Más is eljutott már ide. Nézd meg pl. a mancsos összefoglalót az előző kormány ezirányú tevékenységéről...
@Trompf: Pontosan. Ettől még az is jobb volt mikor Kádár berugdosta őket vmi gyárba. Mert legalább látták a gyerekek a szűlöket dolgozni járni.

Tudod kiket rúgtak ki először a rendszerváltás után? A cigányokat. Akkor rontották el!
@fanzine: "Szvsz a Mancs a valós problémákat messze nem kezeli tabuként, csak nem általánosítanak elfogultan."

Akkor mond meg lécci, hogy Schiffernek ezzel az állításával mi baj:
„az LMP tisztában van azzal, hogy jó néhány magyar településen »közbiztonsági válsághelyzet van«, ráadásul ezt a rendőrség »hosszú évek óta távcsővel figyeli«. Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat.”

Ugyanis hiszem és vallom, hogy addig a cigánykérdés nem fog megoldódni, amíg a tisztességes romák még a Jobbiknál is határozottabban nem lépnek fel a bűnöző romák által elkövetett tettek ellen.

Itt is érvényes kellene lennie az amerikai modellnek: "Legyenek fehérebbek a fehéreknél!"
az utolsó (meglehetősen stílustalan és kicsinyes) bekezdést leszámítva korrekt.
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Schiffer tulajdonképpen azt mondja, hogy a rendészeti szervek hagyják a bűnözést, távcsővel figyelik a bűnözőket, de nem avatkoznak be,"

Tudnod kellene, hogy a közbiztonság az egy olyan fogalom, amit nem a statisztikák döntenek el, hanem a TELJESEN szubjektív érzés. És képzeld ma az embereknek ez a szubjektív érzésük, amit Schiffer mond.

Ha ez tényleg csak egy szubjektív érzés és nem a valóság, akkor nagyon egyszerű dolga van a rendőrségnek meg Pintérnek: tessék az érzetet megváltoztatni és eljön a kánaán!
A Mancsnak igaza van, ez a jegyzet amolyan figyelmeztetés, hogy Schiffer figyeljen oda jobban, mit mond, milyen szövegkörnyezetben. Tehát azt nem vonja kétségbe, hogy sok településen valóban válsághelyzet van.

A Mancs jegyzetének a lényege ez:

"Ám Schiffer – a távirati iroda tudósítása szerint – azt is mondta tegnap, hogy „az LMP tisztában van azzal, hogy jó néhány magyar településen »közbiztonsági válsághelyzet van«, ráadásul ezt a rendőrség »hosszú évek óta távcsővel figyeli«. Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat.”

Mit keresnek itt ezek a levegőben lógó állítások? Schiffer olyan írásra reagál, amelynek szerzője a cigányokat (vagyis nem, mondjuk, a magyar állampolgárok egy részét) állatoknak titulálja, s likvidálásukra szólít fel. Schiffer mégis megenged magának egy hasonló, ám jóval bújtatottabb érvelést, egyértelműen használva a cigányokra alkalmazott sztereotípiákat."
Nagyon nagy szükség lenne arra, hogy a cigánykérdésről végre normális párbeszéd induljon, elfelejtve az MSZP-SZDSZ bukott balliberális vonalát és a MIÉP-Jobbik vállalhatatlan javaslatait is. Sajnos a Fidesz nem vevő a témára.
@Szevasztok:

Te egész jól lefordítottad a sunyi Schiffer kódolt beszédét.

Magad írod, hogy sima cigányozás, csak ahhoz még Bayernál is gyávább, sunyibb.
@Anyád, a szúnyogok!!!:

költözz akkor egy cigánytelep mellé és ott olvasgasd a mancsodat...
@Szevasztok: A mancs szerint csak annyi, hogy ubban a nyilatkozatban szerepel és ezzel gyengíti a Bayer kritikát. Ebben van vmi.
@Szevasztok:

Hehe, csak épp Schiffer nemmegoldásokban érdekelt, hanem a virtuális valóságra építkezve saját magát akarja eladni a politikai piacon.

Ahogy elnézem a kommenteket, ez legfeljebb a Fidesz és a Jobbik szimpatizánsainak sikerül.

Biztos ezek után otthagyják a pártjukat és rohannak az LMPre szavazni.

Normális ember, viszont nem szavaz egy Schiffer féle sunyi,alakoskodó szélhámosra.
@peterd127:

Éltem a Hős utcában, albérletben,hát te?
"Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat – fogalmazott."

Csak kérdezem: nem lehet, hogy ezeken a helyeken semmi, de tényleg semmi munkalehetőség sincs. Ha meg valami beesik, akkor oda biztos nem vesznek fel romákat? A 90-es években azok a gyárak, bányák zártak be legelőször, ahol a nem túl képzett romák dolgoztak és azóta sincs lehetőségük kitörni. Most már útépítések sincsenek, mert ha megfigyeltétek, ott szinte csak ők dolgoznak.
Én fővárosi, műszaki értelmiségiként nem találok munkát fél éve. 22 év munkaviszony után semmilyen állami támogatásban nem részesülök, a tartalékaimat élem fel. Mi lehet ott, ahol emberek 15-20 éve vannak így?
@TROLL:

balliberális a magyar baloldal (pszeudo-)szellemiségének titulusa:

se nem bal, se nem liberális, teljesen érdek alapú kapcsolat

kb ez az oka hogy nem is túl tartós...
(kívéve persze ha választásokra kerül sor:)
Mondjuk a narancscikk tényleg nagyon szar, de mér is kell ennek kiverni a biztosítékot, ilyesmiszerűt hallani eleget a dk, az mszp meg elvakult értelmiségi holdudvaruk tájékáról. Shiffer viszont egy löttyedt pénisz amikor mismásol meg családokról beszél, ahelyett hogy azt mondaná, hogy gyakran cigány emberek miatt a (random) emberek félnek, elveszítik az értékeiket, sérülnek stb. erre megoldást kell találni, de a megoldás sosem lehet a rasszizmus meg a bayer vagy a jobbik javasolta, mert az gusztustalan, gyilkos dolog, ráadásul eddig sem vezetett sehova.
@malanya: kedves malanya, ön csak rasszistázott, érdemben egy szót sem szólt.

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya
@Anyád, a szúnyogok!!!:

Nem éltem, de már kiraboltak, egyszer pedig meg is vertek. Ez így kettő.

Hát téged?
Az alapvető problémát én ott látom, hogy a túllihegett antirasszizmus miatt mára a józan antirasszista hozzáállás és a jobbikos szaloncigányozás között csak nagyon finom különbségek vannak.
Schiffer nyilatkozata erre nagyon szép példa:

"Az ország számos helyén békés, tisztességes emberek rettegnek olyan bűnözőktől, sok esetben bűnöző családoktól, akik nyíltan és büszkén áthágják az alapvető együttélési normákat – fogalmazott."

Tegyük a szívünkre a kezünket: ez a mondat bármelyik bayerista és/vagy szolídabb napot kifogó Kuruzischer Beobachter újságíró vagy szaloncigányozó jobbikos politikus virágnyelvű írásában megállná a helyét. A gond a MaNCS-csal ott van, hogy ezt elolvasva azonnal ledobta a szíjat az agyuk, és nem olvastak tovább, a lényeg ugyanis most következik. Merthogy sem az újságíró, sem a politikus soha a büdös életben nem fogja leírni azt a mondatot, amit Schiffer szintén mondott:

"A rasszizmus ott kezdődik, amikor egy társadalmi konfliktusban az ellenfelek vagy az elkövetők származása érv lehet."

Igenis van közbiztonsági válsághelyzet, csak van, aki egy kacsintás keretében ezt szaloncigányozásnak szánja, és van, aki tényleg csak annyit ért bele, amennyi: a rendőri felügyelet teljes hiányát. Sőt, nemcsak a felügyelet, hanem a konkrét adatok, információk teljes hiányát: kinek vannak egzakt adatai arról, hogy egy isten háta mögötti BAZ megyei településen hány tyúkot, hány kiló krumplit loptak el ismeretlenek éjszaka? Hány ilyen lopás történik havonta, évente? Hogy azért nem történik bejelentés, mert 4 tyúk miatt a rendőrség csak órákkal később kegyeskedik kijönni, ha egyáltalán még aznap kijön? Mekkora esélye van annak, hogy az elkövetőket megbüntetik? Már ha egyáltalán elkapják? (Már ha egyáltalán a rendőrség nem takarózik a gyalázatos "szabálysértési értékhatár" kifejezéssel?) Semmi? Akkor hol itt az elrettentés? (Nagy divat a büntetések szigorítása miatt verni az asztalt, de csak kevesen látják be, hogy szigorúan megbüntetni csak azt lehet, akire a nyomozás során sikerül rábizonyítani az elkövetést, enélkül sz*rt sem ér.)

Akik annyira aggódnak a cigánybűnözés miatt, miért nem verik az asztalt ugyanezzel a lelkesedéssel a közbiztonság javítása miatt? Miért nincs össztűz alatt Pintér "kéthétalattrendetcsinálunk" Sándor? Hjaaa, hogy a Bohócgárda politikai hozadéka náluk csapódik le, szemben a kormány esetleges közbiztonsági intézkedéseinek megítélésével? (Faszé' kell például csendőrséget létrehozni, amikor van rendőrségünk? Jóóó, értem én, hogy Horthy-nosztalgia, de az erre fordított pénzt miért ne költhetnénk rendőrségre?)
@Szevasztok: Az a baj ezzel, hogy a cigányság kapcsán folytatott vitában mondta. Vannak a bűnözők közt cigányok is, látható volt többször, hogy konfliktushelyzeteket hajlamosan tömegesen, agresszíven kezelni - az ilyen problémák valóban megoldásra várnak, s HA a cigányságra jellemző szocializációs kérdés (nem tudom, és nyilván nincsenek is ilyen statisztikák), akkor a "felzárkóztatási stb." programok eleme kell hogy legyen.
De hogy csak a cigányok közt lennének bűnöző( családo)k, akik kihívóan megszegik a törvényt, az nem igaz. Szerintem ezért nem volt szerencsés, amit Schiffer AKKOR, kizárólag a cigányokra vonatkoztathatólag mondott. Amit mondott, az hihető/nem vitatható.
Schiffer a Bayer üggyel kapcsolatban alkalmat talált szólni a közbiztonság és cigány probléma miatt, nem rasszista éllel, hanem reálisan.
A rasszista probléma Mo-n egy konzervált állapot ami arra jó hogy szerepeket adjon különböző csoportoknak. Az egyik csoport látszólag megvédi a cigányokat és kihasználja őket, csak azért hogy az antirasszista szerepet felvehesse, de a cigányságot semmi esetre sem emelné ki nyomorult helyzetéből, még kísérletet sem tenne. A másik csoport pedig azt használja ki hogy a cigányok ellen és így a cigányokat "védők" ellen is uszíthat. Nem szól ez másról csak álszent uszításról, aminek magyarok és cigányok ugyanúgy isszák a levét.

Bayer Zsolt = Magyar Narancs
Jobbik = SZDSZ, Milla, stb
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Schiffer és barátai sunyi kettősbeszéde semmiben nem különbözik a Fideszétől, vagy a Jobbikétól egy és ugyanaz"

mivel egy ceg a harom.

schiffer orban operettellenzeke, a jobbik pedig a pitbullja, a "nemzetvezeto altal megregulazott szeljobb"
@peterd127: kosoznjuk, hogy alatamasztod a mancs cikkenek igazat:-)

ha ti, europa leprasai igy ugrotok vedeni schiffer, akkor bizony elkurta:-D
A cikkel mind tartalmában, mind hangvételében teljesen egyetértek. Kevés ma az ilyen árnyalt megfogalmazás.
Schiffer a legkövetkezetesebb és legszimpatikusabb LMP-s, ha ilyenekből állna az egész párt, nem is lehetne másra szavazni.
Sajnos az LMP romakérdésben történő megnyilvánulásai nem Schiffer jelen felvázolt elvei mentén alakulnak.
A Jobbikkal kapcsolatos megjegyzés:
"elkeseredettségükben a szar választ adó Jobbikkal kezdenek el szimpatizálni? Főleg azért, mert ők legalább meghallgatják őket."...ezzel ők máris többet nyújtanak, mint a többi párt. Tehát lehet őket "szarozni", de a korrekt vélemény szerintem inkább az, hogy ők is szarul "politizálnak", csak a többi még szarabbul!
„Gyerekvédelmisnek radikális vagyok, jobbikosnak meg cigányimádó”

hvg.hu/itthon/20120803_toth_akos_interju
@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Normális ember, viszont nem szavaz egy Schiffer féle sunyi,alakoskodó szélhámosra."

Ezen az alapon nincs kire szavazni, mert mind sunyi és alakoskodó. És még egyéb is.
Schiffer is csak politikai tőkét kíván kovácsolni ebből az egészből.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

nem igazán értem hogy a beszámolóm hol implikálta volna azt hogy én védeném Schiffert

biztos nem vagyok még "ideológiailag képzett" hogy a nagy európához tartozhassam és szabadon számoljak be arról amiről akarok...

szegény én
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Te egész jól lefordítottad a sunyi Schiffer kódolt beszédét.

Magad írod, hogy sima cigányozás, csak ahhoz még Bayernál is gyávább, sunyibb."

Akinek Schiffer általam is idézett mondataiból a "cigánybűnözés" meg a rasszizmus jut eszébe, az a SAJÁT gondolatai között tegyen rendet elsősorban.

Ne hagyd figyelmen kívül, hogy a "cigány" szónak melléknévi jelentése is van és nagyon sokszor használja a köznyelv bármilyen rasszhoz tartozó emberre is (pl "cigánykodik", vagy "De nagy cigány vagy!")

Szóval nem kell ott is rasszizmust sejteni, ahol nincs is.

"Ahogy elnézem a kommenteket, ez legfeljebb a Fidesz és a Jobbik szimpatizánsainak sikerül."

Attól mert sztereotíp módon gondolkodsz, attól még nem biztos, hogy másban van a hiba. Attól még hogy nem tudom elfogadni a rasszista megnyilvánulásokat még tekinthetek egy valós problémára pl "kultúrális" oldalról.

Ugyanis a "cigánykérdés" elsősorban kulturális kérdés és nem közbiztonsági. Nagyon sokszor az együtt élő különböző kultúrák közti súrlódások tűnnek fel rasszizmus színében.
@Zuzu Petás:
"semmilyen állami támogatásban nem részesülök, a tartalékaimat élem fel. Mi lehet ott, ahol emberek 15-20 éve vannak így?"

H szűkülnek vagy megszünnek a megélhetési források, akkor az emberek egymásnak esnek.
A megélhetés, az élettér szűkülésével életbe lépnek a Farkastörvények és megszűnik a Társadalom.
Jön a túlélésért folytatott kegyetlen harc.
@Szevasztok:

"Ugyanis hiszem és vallom, hogy addig a cigánykérdés nem fog megoldódni, amíg a tisztességes romák még a Jobbiknál is határozottabban nem lépnek fel a bűnöző romák által elkövetett tettek ellen. "

Amit írsz, az nem más, mint a tipikus szaloncigányozós retorika egyik leágazása, mely onnan indul, hogy én nem is utálom a cigányokat, pontosabban csak a tolvaj, gyilkos cigányokat utálom, a becsületeseket nem. (Lásd még ugyanezen emberektől a zsidó - cionista megkülönböztetés filozófiáját.) Ha viszont így van, akkor felmerül az a vadliberális kérdés, miszerint ha a tett megítélése számít (becsületes - becstelen), akkor miért is van szükség az etnikum hangsúlyozására is?

U.i.: Hja, hogy a nemcigány- és nemzsidóbűnözésre (értsd: magyarbűnözés) az a megoldás, ha a tisztességes magyarok fellépnek a bűnöző magyarok által elkövetett tettek ellen? Én maradtam le valamiről, vagy tényleg nincs ilyen fellépés? És itt most nemcsak a Két Perc Gyűlölet meg-és kiélésére alkalmas se füle, se farka "politikusbűnözésekre" kell gondolni, hanem bizony beleértve a hétköznapi emberek által elkövetett olyan dolgokat - a zöldnek látott piros lámpától kezdve a hitalai beleszarok packázáson át a minimálbéres, zsebbe fizetéses trükkökig (azok az a dolgok, melyek hétköznapi pokollá teszik az életünket). Nos kedves Szevasztok, hol is ez a fellépés a tisztességes magyarok részéről?
@peterd127:

Átlagosan olyan 3 évente lopják el a pénztárcámat.

Az elmúlt 3 évben gyorsul, mert kétszer.
Két dologra kellene rengeteg pénz: 1. a cigány felzárkóztató programokra, 2. arra, hogy megtanuljuk valahogy elnyomni a bennünk élő ösztönös rasszistát addig is, amíg ez már nem esik nehezünkre, mert irigyelt kultúrlényekké válnak...Akkor majd a cigány miniszterelnök (kvázi obama) és véleményvezér újságírók csitítgatják az övéiket, hogy elviseljék a mi primitívségeinket.
@Szevasztok:

Kulturális kérdés akkor lesz, amikor a közbiztonsági és szociális problémák már meg vannak oldva, a helyzet azonban továbbra is változatlan, mert akkor azt mutatják a jelek, hogy nem az eddigiek voltak a jó válaszok. Addig viszont kulturális problémának tartani a "cigánykérdést" nem más, mint szaloncigányozás, mert kifejezetten az etnikai jellegget veszi célba.
Úgy látszik a Narancsnál is elmentek otthonról...
@Szevasztok:

Papa, ezt először beszéld meg önmagaddal, mert feljebb ezt írod, tehát te pontosan értetted Schiffer cigányozását!

"Ugyanis hiszem és vallom, hogy addig a cigánykérdés nem fog megoldódni, amíg a tisztességes romák még a Jobbiknál is határozottabban nem lépnek fel a bűnöző romák által elkövetett tettek ellen. "

És ezt is legelőször saját magaddal tisztázd le, a fenti idézeted függvényében:
"Ugyanis a "cigánykérdés" elsősorban kulturális kérdés és nem közbiztonsági."

Minimális következetesség elvárható egy normális vitapartnertől,kivéve ha hazugságiba belehülyült politikus az illető, aki két percenként változtatja a véleményét :))))
@peterd127: nem nem

szegeny mi miattatok:-)

nem eleg, hogy rasszista vagy, meg az altalad leirtak jelentesevel sem vagy tisztaban:-)

lehet, hogy mast akartal irni. csak nem sikerult:-D

innen, europabol amit csinalsz pont ugy nez ki, hogy valakit vedesz aki szalonrasszista kijelenteseket tett.

ez olyan dolog, mint amikor ballagsz reszegen hazafele es "megallok possenteni, mer' kollott", de attol a rendor meg fog buntetni kozszemeremsertesert.

ahogy civilizalt ember nem hugyozik az utcan, ugy civilizalt politikus sem csaladot, sem etnikai szarmazast nem kever bele egy tarsadalmi problemaba. ertem en,hogy a te korodben ez teljesen normalis. gondolom az utcan hugyozas is.

es ahogy nem erted, schiffer miert mondott hulyeseget es miert vagy rasszista es a fellepesed miert tamasztja ala a narancs allitasat, ugy valoszinuleg azt sem ertened, miert buntet meg a rendor, amikor csak hugyoztal egyet.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Akkor tehát a cikkben leírt, általad is idézett probléma nem is létezik?
Talán csak nem az a baj, hogy Schiffer nem fekszik le az mszp-nek, mint Bajnai?

Az a Bajnai aki legutóbb az ellenzéki egyeztetésre egy mszp párttagot küldött tárgyalni Bárándyval és az apjával. Az a Bajnai aki mam sem vesz részt az ellenzéki kerekeasztalon aDK-val és az mszpvel.
@reszeg tengeresz:

Ez nem nyert alkeszkám.

De azért fröcsögj csak a rumoshordódból, amíg a májad szét nem esik :))))
@Lesből Támadó Szárítókötél: "Amit írsz, az nem más, mint a tipikus szaloncigányozós retorika egyik leágazása, mely onnan indul, hogy én nem is utálom a cigányokat, pontosabban csak a tolvaj, gyilkos cigányokat utálom, a becsületeseket nem. "

Akkor kifejtem mielőtt teljesen félreértenéd.

Alapvetés:
A cigánykérdés megoldása ELSŐSORBAN a romáknak az érdeke.

Remélem ebben egyetérthetünk. (Persze ez minden tisztességes ember érdek egyben, de azért az érintetteknek mégiscsak jobban.)

Ha ez az ő elemi érdekük, akkor objektíven elvárható, hogy ezért tegyenek is valamit. Olyat ami HATÉKONY, és nem csak szövegelés.

(Itt szeretném felhívni a figyelmedet a fizika egyik alaptörvényére, ami a szociológiában is érvényes: hatás-ellenhatás törvénye. Jelesül, minél jobban ellentmondasz egy rasszistának, a rasszizmusa annál erősebb lesz.)

Tehát ha a romák által elkövetett bűntettekkel szemben MAGUK a romák lépnének fel igen határozottan, akkor ezzel éppen a rasszizmus vitorlájából fognák ki a szelet.

A "cigánykérdés" közbiztonsági vetületét tekintve nem tudok ennél HATÁSOSABB módszert. De ha neked van más ötleted, akkor várom.
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Papa, ezt először beszéld meg önmagaddal, mert feljebb ezt írod, tehát te pontosan értetted Schiffer cigányozását!"

Aranyom. A poszt a MANCS cikkről szólt, ahol igenis rasszistáztak. A hozzászólásom pedig a poszthoz és a Mancs cikkhez szólt. Vagy te úgy látod, hogy én vetettem fel a "cigánykérdést" legelőször?
@Régi Péter:

Melyik cikkre gondolsz?

A posztíró mancsfikázását én nem tekintem cikknek, inkább szerecsenmosdató agit-propnak egy szélhámos politikus stábjából.
Bértollnok mű, amely a Mancsot okádja és Schiffer seggét nyalja.

Problémákról nem nagyon akar tudni, azon kívűl hogy leírja, hogy vannak még problémák elvtársak, és megoldásokat nem kínál, nem is érdeklik.
Egyébként igyen, azért van a Jobbiknak támogatottséga, mert az mszp és a fidesz elfordítja a fejét. Ha mindenki més letagadja a problémát akkor náci nem náci de a Jobbik legaléb nem.

Kanadaika hazatoloncolják, franciák szintúgy, Szlovékok közéjük lőnek, falat építenek az antiszociális elemek köré. A hollnadok most kezdik gettóba költöztetni. És akkor ezek szerint az idióták szerint a magyar a rasszista mert elege vna a búnözésből?

Jön Pintér és azt mondja, hogy csökken a gyilkosságok száma. Mi a helzyet a halált okozó testi sértéssel? mert ezek nem gyilkolnak ám, neeeem , halált okozó testi sértenek.

Nagyon remélem, hogy az LMP és a Jobbik tarolni fog a következő választásokon.
@Lesből Támadó Szárítókötél: "Kulturális kérdés akkor lesz, amikor a közbiztonsági és szociális problémák már meg vannak oldva, "

Hát nagyon el vagy tévedve! (Remélem azért a "kultúra" szónak ismered az általánosabb jelentését is (lásd pl vállalati kultúra) és nem csak a "Magas kultúra" értelmét.)

Igenis az alapkérdés a kulturális különbségekben rejtőzik.
Ha a közbiztonságnál vagyunk, akkor pl: egy "törzsi jellegű" kultúrában a kívülállók irányába elkövetett cselekményt mindig kisebb súllyal ítélnek el, mint a "törzsön belüli" tettet.

Vagy egy másik terület: a cigány kultúrában a család sokkal erősebb köteléknek számít, mint a "magyar" kultúrában. Ebből fakad pl az, hogy a romák közében az iskolában töltött időt azt károsnak tartják, mert a gyerek addig sincs otthon a családdal.

Vagy még egy: a cigányok kiabálását a "magyar" fül sokszor bántónak tartja, és azt gondolja, hogy veszekszenek, pedig számukra a túlfűtött, indulatos kommunikáció sokkal természetesebb. (lásd még a dél-olaszokat is)

(Remélem nem érted félre a példáimat)
@Lesből Támadó Szárítókötél: Ez a lényeg, miért nem pintérnél meg Viktornál reklamálnak?

Mert azzal beismernék totális impotenciájukat. 2/3-al sem képesek elérni semmit...
@Szevasztok:

Nem papa, te vagy az élő példa arra, hogy Schiffer sunyi szövegét hogyan is kell érteni.

Te pont úgy cigányozol, ahogy Schiffer a hozzád hasonlóknak kódoltan szánja.

Pár száz liter Whiskey után majd belelendül, Bayer is így kezdte.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

miért lennék rasszista? ezután jön majd az is hogy antiszemita vagyok vagy mi? (amúgy zsidó vagyok)Netán egy öngyűlölő zsidó, mint Rákosi?

értem, tehát akkor tartod magadat ahhoz a felfogáshoz, hogy ha én véleményt nyílvánítok akkor azt csakis egy bizonyos érdek csoport keretében tehetem

valóban, cigánycsemcsemők vérét iszogatom szabadidőmben, és bayer zsolt személyesen pénzeli a taníttatásomat

Mi értelme akkor bármit is mondani? Mi értelme dobálozni ilyen fogalmakkal mint diktatúra, sajtószabadság és a többi hívószó?
Persze most sem a tartalomról megy a vita, hanem a formáról, nem a leistungról hanem a megfelelő nyelvi kódokról.

Ha ez lenne Európa, akkor én inkább a Balkánhoz tartozom. Köszi

Te pedig légy a királyok kutyája, Hobót idézve.
Schiffer rühellem, egy ostoba fazsnak tartom, de amibe most a mancs beleökött, abban semmi rasszizmus nincs.
Nem azt mondta, hogy cigány családok tartanak rettegésben embereket, csak azt mondta, hogy ilyen esetek vannak, és ezt nem kéne hagyni.
Aki az etnikai alapon szerveződő cigánybandákat nem etnikai alapon kezeli, az hülye és aljas. Ergo az az egész judeobolsevik bagázs az, mancsostól, schifferestől, elempéstől.
Előre szólok, nem olvastam el a kommenteket, csak a poszthoz:
@baum: Te csőlátó marha, te!
Összefoglalom a posztodat, két pontba:
- Aki Schifferre rosszat mond, az ki akarja lőni, kifejezetten azért, mert erre utasították.
- A Mancs szerk.-jeiről meg azt hazudok, amit akarok, hiszen - remélem - nem olvassa senki.
Ehhez képest mi történt:
- Schiffer mondott valamit.
- A Mancs szerk.-je kontextusba helyezete, és úgy látta, hogy elég rosszul hat (továbbá feltételezte, hogy a kontextusnak a beszélő is tudatában volt).

Most akkor azt magyarázod, hogy imádott pártod oly nagyon tisztességes, és még annál is sértődösebb embere egy érzéketlen tuskó, vagy csak valami talajt szerettél volna találni a "jajjj, minket üldöz mindenki!!!" jellegű lmp-s hisztihez?
Legalább döntsd el, mielőtt baromságokat kezdesz írni! Most egyik sem sikerült, de ne csüggedj, ráérsz még beülni Pilhál Györgyhöz mondjuk egy hisztipubli mesterkurzusra!
Esküszüm a ballibbantak cigányoznak a legtöbbett. Minden bűnözőt meg kell fékezni, ez a lényeg ezt akarjuk elérni. Ne fordítsa el a fejét a rendőr akkor sem ha cigán az illető. Merjen lemenni a sorra.

A bűmözőknek nincs helye a társadalomban.
@Anyád, a szúnyogok!!!: "Te pont úgy cigányozol, ahogy Schiffer a hozzád hasonlóknak kódoltan szánja."

Köszönöm, hogy ennyire ismersz.

A lényeget tekintve: Megoldott-e bármit is az, hogy a "cigánykérdésről" ennyire érzékenyen NEM beszélünk. Jobb lett-e a helyzet 23 év alatt? Én inkább úgy látom, hogy a Jobbik ereje pontosan az elfojtásból táplálkozik.

És lehet érzékenynek lenni a "szaloncigányozásra", de ez az érzékenység éppen RONTJA a helyzetet és nem javítja.

Másrészt ismét felhívnám a figyelmedet, hogy a "cigánykérdést" én elsősorban kulturális problémának tekintem.

A rasszizmust meg a Jobbik félék meg a harcos "antirasszisták" vetélkedése élteti.
Egyrészt rettentően ostoba az egész magyar köz, ami három napja a Bayer-féle gumicsonton rágódik, miközben olvasatlan suttyan le a címlapokról az Eclipse-féle pénzmosás dícséretes happy endje. Pl. Meg sok minden más.

Másrészt meg roppant ostoba a poszt írója, hiszen nem tud a tematizált közbeszéd toposzaitól elszakadni, írása is csak egy sokadjára vetett visszhang, röviden tartalmatlan közhelypuffogtatás. Ha jól értem, a szerző szerint a kettős beszéd űberfasza...
Elég furcsa perverzió, hogy a Mancs újságíróinak csak a Jobbikra és a Fideszre áll föl, és csak a fasiszta/rasszista magyarok emlegetése képes magömlést okozni.
Egyébként jó írás!
@peterd127: "Ha ez lenne Európa, akkor én inkább a Balkánhoz tartozom. Köszi"

mar oda tartozol, csak rossz helyen laksz:-)

"Te pedig légy a királyok kutyája, Hobót idézve. "

vs

"lassan lepdel a fuben a vak zeneszek kara
mondjatok emberek, ez mar europa?"
Kedves mindenki, mindig elképedve olvasom az egymást lehülyézős kommenteket, pedig valószínűleg mindenki a saját tapasztalatairól beszél.Én egy szabolcs megyei városban nőttem fel, de a nyarakat és hétvégéket a nagymamámnál töltöttük egy 1500 fős szabolcsi kis faluban, ahol testközelből tapasztalhattam, mi a helyzet.Abban ti is mindannyian megegyeztek, hogy előfordultak betörések, gyilkosságok.Nagymamámhoz is betörtek nem egyszer, nem kétszer, de olyan dolgokat vittek el, ami szinte értéktelen: biciklit, bort a pincéből, egyszer a gyümölcsöket szedték le a kertből.Ezért rendőst hívni nem volt érdemes, de valóban, a rendőrség tudott ezekről a bűnesetekről (távcsővel, de figyelt).Aztán volt olyan, amikor szükség volt rendőri intézkedésre: gyilkosság a diszkóban, benzincsempészés, miegymás.Cigányok voltak-e az elkövetők? Hát, néha igen, néha nem.Nagyanyám biztos rasszista volt, mert cigányozott rendesen (nyilván nem örült az ellopott biciklijének és a legtöbb esetben őket vádolta), de azért amikor a cigányasszony könyörögve jött hozzá egy kis ételért, akkor odaadta neki a befőttet vagy az öregecske tyúkot. Vagy ha a bárki, akinek pénzre volt szüksége, adott neki a kis nyugdíjából, néha valami ház körüli munka fejében, néha csak úgy.De bizarr módon ebédre bejáratos volt hozzá az elmegyógyintézetből szabadult, börtönviselt gyilkos is, aki ugyan nem volt cigány, de halálra késelte a szeretőjét. Az itt leírtakkal nem a nagymamámat akarom szentté avatni.De meggyőződésem,egy ilyen közösségben az emberi viszonyok jóval kibogozhatatlanabbak annál, semhogy ilyen éles határvonalat lehessen vonni cigányok és áldozatok között.Nem lesz minden szegény emberből bűnöző (sokkal inkább alkoholista), és nem lesz minden cigányból gyilkos.
Schiffer olyan, amilyen, de biztos, hogy nem rasszistának született, mert senki sem születik annak, csak azzá válik. Vagy a családi környezete, vagy tapasztalatai hatására. Amit mondott, abból nem az tűnik ki, hogy rasszista lenne. Mindenesetre a sok szalonfajvédőnek nem ártana eset tanulmányozásra virtigli roma közösségekben/mellett élniük. Nem 1 napot persze. És nem ártana elolvasni Lakatos Menyhért Füstös képek című könyvét sem, ami rávilágít a romák olyan szemléletére, hogy a magyarokat átverni dicsőség.
Az viszont tény, hogy bűnözés van Magyarországon is, és az is tény, hogy romák is vannak az elkövetők között. Ezt mondta Schiffer is. Mitől rasszista akkor ? Nem találgatni kellene, hanem pl a Mancs újságírói is végezhetnének felmérést az önként jelentkező roma elítéltek között, hogy mi is vezette/kényszerítette őket a bűn útjára. Az pedig kifejezetten kétszínűsűg, amikor körülírják, hogy 15-20 fős társaság verekedett, ami utal arra, hogy romák voltak. Mondjuk arról is szívesen olvasnék, hallanék, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek a romák a saját érdekükben, mert nem csak a többségi társadalomnak kell toleránsnak és szolidárisnak lennie, hanem a romáknak is el kell szánniuk magukat az integrálódásra és ezt ki is kell nyilvánítaniuk.
Ez az egész Bayer Zsolt féle műbalhé szépen illeszkedik a mai belpolitikai folyamatokba. Bayer Zsolt most mutatott a liberálisainknak, a polkorrekt dumát folytatóknak, a hülye jogvédőknek, a zsigerből rasszistázóknak egy (görbe?) tükröt. Ezek egy mást ölve tolongtak egyet a tükör körül és megállapították, hogy de ronda és elfogadhatatlan amit benne látunk. Nosza akkor gyorsan dobjuk ki a tükröt, mert ha nem látjuk ami benne van akkor csakis a tükör lehet a hibás!.
@Szevasztok: Te pl. mikor lépsz föl Simicska ellen magyarkám ?
@Anyád, a szúnyogok!!!: hanem olyan tehetséges, becsületes, bölcs férfiakra, mint mondjuk Orbán Viktor vagy Vona Gábor ! Gratulálok !!!!
@Vitéz Kőbányai Világos:

Nem hittem hogy ezt ezen a blogon le fogom írni, de a poszt írójának igaza van.

A homokba dugott fejek a cigányok által elkövetett bűnesetek kapcsán eddig se, és a jövőben se fognak segíteni.

A megélhetési rasszistázók persze összeszednek néhány szavazatot, az MSZP-nek, SZDSZ-nek , a mondatok félremagyarázásával, fél magyarország lerasszistázásval.

De ezen túl semmi haszna nincs annak a patkányszagú álfelháborodásnak amit itt a Manccsal együtt lökettek.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

mert szerinted minden rendben van a közbiztonsággal? nincsenek bűnözők, bűnöző családok, akik rettegésben tartanak egész településeket? szerinted nem igaz, hogy ezeknek a bűnözőknek a legnagyobb része cigány?

vagy nem lehet beszélni ezekről a tényekről? és ha nem lehet, vajon miért?

és hova vezet ez az elhallgatás? erre válaszolj!
@fanzine: honnan veszed, hogy nincsenek bűnöző családok? Valaki kutatja ezt?
eddig nem különösebben kedveltem schiffert, de most respect!
A Mancs nem állította, hogy Sch. A. rasszista, csak azt, hogy bénán, sértőn, félrehallhatóan beszélt. Ennyi ez az ügy, kár ennyit rágódni rajta.
@Anyád, a szúnyogok!!!: Nos, akkor itt a lehetőség, hogy megoldást kínálj a blogban leírt, Schiffer által is említett jelenségre. Vagy az nem is létezik szerinted?
@bigthereal:

Minderről nem egy rasszista szöveg elítélésekor kell beszélni.
@malanya: és van valami ötleted a túlnyomórészt cigányok által elkövetett bűncselekmények számának csökkentésére és a közbiztonság javítására?
vagy ennek a felvetése is rasszizmus?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
de ha akkor beszél, akkor sem rasszizmus, hanem egy valós és sokakat érintő társadalmi probléma.

vagy nem?
@SignorFormica: Bocsesz, de a negatív példáidhoz miért használsz következetesen Fideszhez köthető neveket? A másik oldalon nem találtál? Segíthetek!
@bigthereal:

De, rassziszmus, ha nem akkor beszél róla, amikor erről van szó.

Ez olyan "semmi bajom a zsidókkal, csúnya dolog volt őket gázkamárba terelni, de tegnap becsapott egy bank, melynek a főrészvényese egy zsidó" típusú alattomos szöveg. Schiffer idegengyűlölő rasszista vagy csak buta, mint a segg, aki nem tudja hogyan és mit kell beszélni.

Én is voltam már cigány bűnözők áldozata egyébként, nem szeretnék cigány szomszédot, de attól még nem lettem idegengyűlölő. A probléma létezik - aránytalanuk sok cigány él antiszociális módon -, de ezt nem akkor kell megbeszélni, amikor elítélünk egy rasszista szöveget.
Annyit amennyit a SA mondott, minden ballib elfröcsög a saját köreiben. Csak amikor "helyzet van" (vagyis helyzetet csinál) elfelejti mindezt, és angyali romabaráttá válik, és magára vesz minden romákat érintő kritikát.
@SignorFormica: az az érdekes kérdés. téged az zavar jobban, ha ellopnak 2000 forintnyi magántulajdont vagy 500 milliónyi közpénzt. te már szidtad meg ismerőseidet, mert lógott a BKV-n?
Jó poszt! Grat! :)

Teljes mértékben egyetértek.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"De, rassziszmus, ha nem akkor beszél róla, amikor erről van szó."

Szőrszálhasogató a gondolatmeneted. Az alkalom megfelelő volt szólni romaügyben. A reális problémáról való beszéd és megoldásra való törekvés soha nem rasszizmus.
Az indokod olyan mintha abba kötnél bele hogy ebéd után mintás szalvétát használ valaki és nem sima fehéret.
Az értelmén amit Schiffer mondott semmit nem változtat hogy mikor mondta. Túlkombinált okoskodó faszság amit írsz, már bocs.
A mancs egy lepusztult korszak szdsz-mszp még megmaradó szócsöve.
Szánalmas szennylap.
Mi az hogy kilövési engedély??
Kik ezek a "nagyágyúk.."
"A cigányságról

A cigány népesség eredetéről több középkori legenda született, és érdekes módon sok párhuzamot mutat egy másik népességgel, a Krisztus utáni zsidósággal a szimbolikus-mitologikus történetük.

Egyesek szerint – mivel „vályogvetők” voltak Egyiptomban – a cigányság a „tizenharmadik zsidó törzs”, illetve „Sába királynőjének és Salamonnak” frigyéből származó száműzött népség. Ezért volt sok helyen „Egyiptom hercege” stb. címe az egyes cigány vezetőknek, sőt innét ered az angol „gypsy” elnevezés is.

A népek szimbolikus történetében a letelepedettség és a vándorlás sajátos jelentménnyel bír – gondoljunk csak Káin és Ábel történetére. A vándorláson belül a „kóborlás” (a célt tévesztett száműzetés: kainiták, rabbinikus judaizmus, cigányság) a büntetéssel függ össze, míg a kiszakítás és a processzió a célra irányítottsággal (Ábrahám meghívása, Árpád honfoglalása stb.).

A cigányok „szent állata” a varjú. Egy dögevő vészmadár, ami jól kifejezi nemzetkarakterüket. Szét kellett szóródni a varjúfiókáknak a cigány népmonda szerint, mert Istent megbántották. Hasonló ez a „kóbor zsidó” legendájához, aki a Krisztust káromolta a kereszten. Amíg meg nem tér hozzá, addig bolyongania kell a népek között, és nyugalmat sehol sem talál.

A cigányok egyes néptörzsei magukat „kale”-nak hívják. Ez „feketét” jelent az ind nyelvekben. Összefügg Káli istennő személyével, aki a pusztítás, halál, dögvész istennője. Van egy pária (kaszton kívüli) népcsoport Indiában, amely kóborol, az asszonyaikat már gyermekkorban prostitúcióra adják, vérfertőzésben élnek, varázslással, meg kisegítő, vásári kézművességgel (pl. rézműves) foglalatoskodnak, dögevők stb. Őket is így hívják. Megjelenésük baljós előjel ott. A „varna” szó maga színt jelent szanszkrit nyelven. Ezt nevezték el a portugálok kasztnak (osztálynak). A magasabb varnáknak világosabb szín felel meg. A négy varnán (brahmin – pap; ksatrya – harcos; vaisnava – polgár; surda – szolga) kívül vannak a „kaszton kívüliek”, akik tisztátalanok, érintkezni velük tilos. Ők a páriák. A varnákon belül több ezer hivatás szerinti „dzsáti” van. A görög „asztignoi” kifejezés, érinthetetlent, törvényen kívülit jelent. Ebből ered a „cigány” kifejezés.

Van egy sajátos cigány folklór Franciaországban, a legnagyobb, kizárólagosan cigány búcsújáróhelyen. Ez a Rhone deltájában van. Marie-sur-Mar (Tengeri Mária) a hely neve. Három ereklye van ott. Mária Salome, Mária Magdaléna és Szent Sára. Szent Sára a cigányok szerint egyiptomi szolgálóleány, azaz cigány volt, akikkel együtt jött a két Mária az evangéliumot hirdetni Galliába, Szent Polikárp püspök tanítványának, Lyoni Szent Iréneusznak segedelmére. A nyári napfordulókor, amikor sötétbe vált a világosság, van egy sajátos szokásuk. A Kale Maria (Fekete Mária) szobrot feldíszítik, ilyenkor esküvőket, keresztelőket is tartanak. A szobrot megmerítik a deltában, és rituális mosakodást csinálnak itt. Hasonlóan, ahogy a hinduk a Gangesz deltájában.

A szimbolikus népkarakterológián kívül a cigányság a beltenyészet, a biológiai analógiával élve 90%-ban parazita létmódot folytató tevékenységével, és az ezzel együtt járó nemi, párválasztási szelekció („ki a menő csávó”, „ki a sukár a csaj”) évszázados hatása révén mint „népfaj” sajátos amalgám-ötvözetté alakult. Ez nem jelenti azt, hogy egyénileg nincsenek kivételek közöttük, de a szenttamási „ut in pluribus” (ahogy lenni szokott) elv szerint a cigányság parazita létmódja szerint nem élhet együtt a magyarsággal tartósan mint cigány. (Az egyéni kitérés lehetősége adott, mert az ember egyediség és személyiség is, túl a népiségi-kultúrális, vagy biologikumi-rasszbeli szövétnekén.) Maga a „cigánykodik”, „cigányútra megy” kifejezés is megjelöli, hogy ez életmódot kifejező szó lett, amely több (szinti, roma), indiai eredetű népcsoport gyűjtőneve lett Európában, akik önmagukat szigorúan elkülönítik egymástól. Nem-cigányra is mondják, hogy cigány. Ez olyan gyűjtőnév lett, mint ahogy régen a „vlach” nomád havasi pásztort jelölt, és a balkano-latin népcsoportokon (arumének, rumánok-románok, macedo-vlachok stb) kívül ezt délszláv, ruszin, sőt magyar, székely csoportokra is használták az oklevelek. (Emlékeztetőül: vlach => blach => venét, vend, windisch => white => havasi, hegyi. Havasalföld => Wallachia)

Így lett a „cigány” megnevezés alapvetően életmód jelzője, mely életmód az antiszociális mélyrétegeket jelöli. Így a „cigányság” nem integrálható, csak egyes cigány származású emberek. Hogy ez mennyire nem csupán neveltetés, életkörülmény, szocializáció kérdése, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 100 mélyszegénységben élő magyar közül 30-40 fog antiszociálisan élni, míg eközben cigány 90. Ez pedig csakis az átöröklődő genetikai hajlamosítások (diszpozíciók) által magyarázható, amely egyes népcsoportokban szignifikánsan magasabb. Mindezt egyedül az arisztotelészi-szenttamási emberkép tudja helyesen értelmezni. A gazdag ill értelmiségi pályára állott cigányok többsége is vagy csencseléssel, sefteléssel (leánykereskedelem, lopás, színesfémtolvajlás) lett gazdag, vagy pedig ingyenélő, nemzetellenes tevékenységet (szociológus, „közíró”, romológus) folytat. A kivétel erősíti a szabályt. Itt most nem a zenész romungrikra kell gondolni, amely külön dzsáti a cigányságon belül, még rasszjegyeik is szignifikánsan eltérnek."
@-JzK-:

"A cigányok „szent állata” a varjú. Egy dögevő vészmadár, ami jól kifejezi nemzetkarakterüket. Szét kellett szóródni a varjúfiókáknak a cigány népmonda szerint, mert Istent megbántották. Hasonló ez a „kóbor zsidó” legendájához, aki a Krisztust káromolta a kereszten. Amíg meg nem tér hozzá, addig bolyongania kell a népek között, és nyugalmat sehol sem talál."

Ezt valami középkori iratban találtad? Vagy a metapediában? A többi része is nagyon gáz. Ez viszont különösen hogy egy állatfajt negatív lényként feltüntessen valaki a 21. században... Baszki:))) Arról is hallottam hogy vannak olyan madarak amik teheneket ragadnak meg és elcipelik, tüzet is okádnak...
A varjúról a neten lehet találni jó leírásokat, egyikben sincs az hogy a "vészmadarakhoz" tartozna...:D
hű..szavam elakad. Én is hasonlót képet festettem volna, kissé más szavakkal..az együttélésre buzdítás avatott szakértői gondolom a rózsadombról szólnak a népre. Mert ha lenne more a szomszédságban, vagy a kölküket az uzsonnáért minden nap felpofoznák a bozóti niggerek, esetleg őket szúrták volna hasba merő jópofaságból, biztos nem lenne vita a napalm alkalmazásának szükségességéről...
@merre: Az ország, de alapvetően a politikusok nagy része álszent. Nem merik nevén nevezni a dolgokat, inkább a homokba dugják a fejüket. Holott ők azért vannak, hogy megoldják a problémákat, nem pedig ideológiai maszlagokba bújtatva odázzanak el fontos intézkedéseket. Tisztelet a kivételnek, de ki kell mondani: igenis van cigány bűnözés, akár rasszizmus ezt kijelenteni, akár nem. Kicsit határozottabban, átgondoltabban, szigorúbban kellene bánni velük. Kialakítani és megkövetelni a társadalmi együttélés szabályait. Pl. az a család, amelynek tagja börtönben van, vagy a gyereke nem jár iskolába, vagy nem fogadja el a felajánlott munkát, az ne kapjon segílyt.
Látom vannak itt szép számmal "liberális" értelmiségiek. Tőlük szeretnék kérdezni.
Amikor mi "nácifasisztagörények" esetleg fel merjük vetni, hogy le kellene szállni a magas lóról, elhagyni a Nagykörút mágikus bűvkörét és odaköltözni ezekbe a válságövezetekbe, majd aztán okoskodni, akkor csak a mélységes hallgatás és a lenéző mosoly a válasz.
Szóval hogy is van ez? Más faszával verjük a csalánt "kedves liberálisok"? Az ország azon része, akik kívül esnek a ti ingerküszöbötökön, azok le vannak szarva? Éljenek (vagy sokkal inkább haljanak) ahogy tudnak?
"Aki érezte már az éjjel felé imbolygó alakok láttán a görcsöt a gyomrában, és fohászkodott: istenem, csak ne cigányok legyenek – az tudja, miről beszélek." --> Tudom, ezt a Bayer is idézte. De ennek a valóságtartalmát tényleg csak az tudja, aki át is élte. A többiek meg csak mosolyognak. Úgy, mint eddig.
- a cikk a narancsblog-ban jelent meg
(Ez a blog a Magyar Narancs Online véleményblogja. A blogbejegyzéseket a Magyar Narancs hetilap és a Narancs Online munkatársai írják.)

- nem minden cikk sikerul jol, talan ez sem a legszerencsesebb

- a magyarorszagi irott sajto kiemelkedo minosegu hetilapja a magyar narancs. abszolut merce, profi, hiteles. akinek nem tetszik ne olvassa, de a mancs minosegen fogast szerintem nem igen lehet talalni. profi ujsagiras az a legjavabol.

- nalam meg az es es a hvg uti meg a mercet, az osszes tobbi hetilap gyalazatos minosegu, elfogult, manipulativ, gerinctelen.
@rugoman:
Igen, de Bayer cikke nem a kisebbségről szól ez esetben, hanem csak ennak ürügyén gyűjti a szavazatokat, kihasználva az indulatokat. Ha valaki, akkor Bayer az aki közvetlenül Orbánnak is mondhatná, hogy tarthatatlan a helyzet és magától nem oldódik meg.
Általában egyre több a (z állatias) bűntény és nincs határozott hatósági válasz rá, hanem csak cikkezés.
en a nemzetellenes tevekenyseget folytato szociologus, koziro, "romologus" szoveget mar nem allhatom szo nelkul.
mi van veletek?!?!?!

kulonben igen, most az egyszer, de tenyleg, eloszor, tok egyetertek schifferrel.

ezekrol a dolgokrol vegre tenyleg beszelni kene, amig nem keso! ( bar latva az itt irogatok iszonyu felindultsagat es elfogultsagat, szerintem mar keso...)
@vidékilány: Amit leírtál, az szép, de régen volt.
@Könnyen elkaptuk, uram!: annyira azért talán nem... még fiatal vagyok, és nagymamámat két éve temettük. az ottani helyzet leromlása egyébként a vasút leépítésével kezdődött, ami körülbelül a munkahelyek 90%-nak megszűnéséhez vezetett, ez sem volt túl régen (nem az előző rendszer alatt, ha erre gondoltál).
@altimus: " a magyarorszagi irott sajto kiemelkedo minosegu hetilapja a magyar narancs. abszolut merce, profi, hiteles. akinek nem tetszik ne olvassa, de a mancs minosegen fogast szerintem nem igen lehet talalni. profi ujsagiras az a legjavabol."

Akkor magyarázd meg, légyszíves, miért van az az érzésem, hogy a fenti szösszenet írója csúsztat?
Illetve miért csúsztat a Mancs idézett cikke?
Ugyanis Bayerrel nem az a baj, hogy cigányozott, hanem az, hogy kiirtásra ítélné a cigányokat, mint bűnöző réteget.
Bayer cigányozik, Schiffer cigány bűnözőzik.
Elmagyarázom, nehogy véletlen félreértsd:
Cigányság a magyar nemzet testében versus bűnöző cigány családok a falvakban.
Ez az a mancs, aki a szerk.-ben buzdított arra, hogy a komcsikra szavazzunk?
Az volt az utolsó szám, amit megvettem.
@vidékilány: Akkor mondanék egy élő példát(tényleg élő, ez ma is így van)
Két zsákfalu, egymás mellett, de elkülönülve földrajzilag:
Sály: nincs gazdálkodás, a magyarok sem tartanak állatokat (tyúk, nyúl, stb), az udvaron a diófák sem adnak árnyat
Kács: rendezett falu, állattartás, tiszta udvarok.
Egyetlen különbség van. A Kácsiak NEM engednek be cigányt a községbe.
@axolotl77: "Látom vannak itt szép számmal "liberális" értelmiségiek. Tőlük szeretnék kérdezni.
Amikor mi "nácifasisztagörények" esetleg fel merjük vetni, hogy le kellene szállni a magas lóról, elhagyni a Nagykörút mágikus bűvkörét és odaköltözni ezekbe a válságövezetekbe, majd aztán okoskodni, akkor csak a mélységes hallgatás és a lenéző mosoly a válasz. "

A dolog nem ennyire szétválasztható.
Azért, mert valaki liberális, vagy annak vallja magát, még láthatja a cigánybűnözés létét, és keresheti a megoldást rá.
Azért, mert valaki jobboldali, még gondolhatja azt, hogy a cigányság fizikai kiirtása nem a legjobb út. Vagy nem?
Nem lehetek liberális, ha úgy gondolom, hogy börtönben volna a helye a cigánybűnözőnek? Hogy az uzsora, a tolvajlás büntetendő?
Hogy a cigány, ha ellopja a rézkábelt, akkor bűncselekményt követ el?
Hogy a cigány, ha átmászik a kerítésen, akkor nyugodtan lehessen már agyonuttethetni a kettőhússzal, ne legyen mentség, hogy nem tud olvasni?
jó látni a magyar blogszférában, hogy lassan helyére kerülnek a dolgok. A véleménytöbbségben lévő elvadult libsik a partvonalra szorulnak. Nem fognak hiányozni.
@hopptarisznya: és még mennyien hozzá sem szólnak, csak olvasnak, mert már unják a parttalan vitákat pl. a sipi féle idiótákkal....
@axolotl77: Csak szólok, hogy Bayer sem ott lakik ám köztetek hanem ő is a fővárosból veri a pöcsöddel.

Ráadásul 2 év alatt 2/3-al is csak ott tart ahol ellenzékben: uszít.

Egyébként pl. Hegedűs Zsuzsa lemegy az A6-al, igaz ő pl. sosem uszít mint Bayer. Hanem érdemben tesz.
@SignorFormica: Vizó mint színmagyar....
A hajógyárin tervezett izraeli beruházásos kaszinóvárosról tán hallottál..
Na az ő katonájuk a Vizó.
Mit gondolsz, miért harapták el a Pintérék a torkát,
@Könnyen elkaptuk, uram!: tényleg nem tudok erre mit mondani, nyilván van ilyen falu is, meg olyan is.De olyan alapon, hogy ők nem tartanak állatot, vagy nem gondozzák a kertjüket, nem lehet őket kitiltani a településekről, mert amíg nem tesznek kárt más vagyonában, addig ez az ő magánügyük.Viszont az a szemlélet, hogy a cigányok, mint valami betegség megfertőzik a falvakat, és a magyarokat is úgymond eltántorítják a gazdálkodástól, azért szerintem kicsit furcsa. Visszatérve a saját példámra, ott az emberek, ha nem folytattak kertgazdálkodást, az azért volt, mert 1. nagyon öregek voltak (ilyen esetekben pl. van aki napszámost fogad fel, de akinek erre nincs pénze, annak a kertje sajnos lepusztul) 2.tíz év konstans munkanélküliség és/vagy alkoholizmus megtette a hatását, ezek az emberek sajnos már csak vegetálnak.
@tarackos: Nem is szeretem a Bayert.
@vidékilány

A magyarokat úgy tántorítják el a gazdálkodástól hogy egész egyszerűen ellopják amit megtermelnek, tyúkot, disznót, körtét, répát. Nem úgymond fura, hanem ez van:)
@vidékilány: szerintem nem értetted, nem azért nem tartanak állatot, mert a rossz példát követik, hanem azért, mert ellopják tőlük, minek etetni.
Persze lehet az is, hogy, oda közelebb van a teszkó.
Nem gondolom, hogy a MANCS egy komolyanvehető sajtótermék lenne, nincs értelme olvasni, na pláne idézgetni, ugyanúgy ahogy a népszavát, kurucinfót sem.
"Belekódolták a közéletbe, hogy erről nem beszélünk, mert az rasszizmus."

És nem egy náci cikk.
Nem, bazmeg.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Én ismerek/ismertem ilyen magukat liberálisnak valló értelmiségieket. De ha az jelenti a liberalizmust, hogy "Én elfogadom a más véleményét, mindaddig, amíg azt vallja, amit én." és egyéb esetben jön a lenácizás, lefasisztázás, akkor az számomra semmivel sem különb a bayerzsolti stílusnál. Legfeljebb kevésbé trágár.
Egyébként azzal, hogy leírtad a "cigánybűnöző" szót, a jelenleg érvényben lévő terminológia szerint te már nem is lehetsz liberális. Ezzel szalonképtelenné váltál. Az ő szemükben.
Más: áramot vezetett a kesznyéteni öreg a kerítésébe? Nem! Nem a kerítésébe vezetett áramot. Hanem sok méterre a kerítéstől, jócskán a telekhatáron belül, két fadarab közé drótot feszített és abba vezetett áramot. Ezek után, ha a betörő megvágja magát a konyhakésemmel, miközben vígan falatozza a kolbászt a konyhaasztalomnál, és jól el is vérzik nekem, akkor én rasszista indíttatásból megöltem őt, és börtönbüntetéssel vagyok sújtható? Vegyük már észre az analógiát!
@OftF: Kérlek, akkor olvasd el azt is, amit kicsivel feljebb írtam, egy másik faluról. Ott is vannak lopások, bűncselekmények, cigányok, magyarok. És még azt is elhiszem, illetve látom is, hogy egyik faluban rosszabb a helyzet, mint a másikban. De ezek mind-mind többtényezős dolgok, nem a cigányokon múlik csak és kizárólag minden. Egyszerűen nem lehet ezt ennyire leegyszerűsíteni.
Már a zsidók is nácik!!!
Gyerekek miért hagyjuk, hogy így legyen?!!
Mindenhonnan csak a gyűlölet, rasszizmus, antiszemitizmus, antiromanizus ömlik.
3 évig terjedő kötél általi halállal kellene sújtani mindenkit, aki náci, vagy nácinak tűnik, vagy eltűri, hogy más nácinak tűnik.
anti-zikkajl!!!!
@vidékilány: "nem a cigányokon múlik csak és kizárólag minden."
Hát kin múlik, a pirézeken?
Ha már homo sapiensnek születtek viselkedjenek is emberként.
@vidékilány: Félreértettél: azért nem tartanak állatot, mert ellopják. Azért nincs diófa az udvaron, mert fényes nappal kivágták!!!
A bolt viszont tele fagyasztott csirkével, mert jól eladható.
@axolotl77: Hisz pont ezt mondom én is. Egyébként a liberális definícióját TE határozod meg, aki nem vallja magát annak. TE egyenlőségjelet teszel a szadesz, a lmp és a liberalizmus közé.
Ha én holnaptól azt mondom, hogy én vagyok az USA koronázott királya, tényleg elfogadod, vagy kiröhögsz? Na ugye! a szadesz is minden, csak nem liberális.
A liberális meg nem az, aki eltűr mindent, mert neki tűrnie kell.
Nem az, aki saját véleményét nem ütköztetheti máséval, viszont el kell tűrnie a másik mocskolódását, mert ő liberális. Ez tévképzet.
És igen, van cigány bűnözés, ahogy van cigányút, meg szamárköhögés is.
De nem, nem tartom jó megoldásnak az ilyen elemek, csoportok fizikai megsemmisítését, kirekesztését , főleg nem pusztán azért, mert cigány/roma!
@greatwideopen: A gond ott van, hogy a cigány egy olyan csoportba születik bele, ahol lennie kéne egy vezetőnek (vajda), de az nincs, a Kádárizmus integrációs törekvéseinek hála, illetve szerepét átvette a galeri/bűnözőcsoport feje.
Ezt felerősíti a társadalmi perspektíva: szülj sokat a sok gyerek eltart (segíj, az jááááár).
Ez a legnagyobb hibája a szadesznek, sok egyéb mellett, persze. (szerintem)
@Könnyen elkaptuk, uram!: De akkor próbájuk megfordítani a kérdést, a példád a két faluról azt sugallja, hogy ha valami csoda folytán varázsütésre eltűnnének a cigányok a Földről, akkor megoldódna minden, és bekövetkezne valamiféle idilli állapot. A színtiszta magyar közösség, valami magasabb rendű erkölcsiségtől vezérelve csendben ülne szép, rendezett kis udvarán, és bölcs belenyugvással tűrné, hogy szépen lassan felkopik az álla? Mert munkahely, infrastruktúra, pénz az nem lenne továbbra sem. Szerinted mennyi idő elteltével ütné fel újra a fejét a bűnözés, amit eddig ugyebár nagyrészt a cigányoknak tulajdonítottak?
@TROLL: még jó, hogy te egy kemény pöcs vagy
@-JzK-: hallod, ne menj se antropológusnak, se ornitológusnak...
@vidékilány:

Ebből a szövegből kiderül, hogy nem "vidéki kislány" vagy hanem judapesti örömlány! Fogalmad sincs a vidéki életről mert amiatt hagytak fel az emberek az állatok tartásával és a kertek megműveléséről mert a "betakarítást" már elvégzi helyettük az általad protezsált állati élősködök!
En mindossze csak annyit fuznek hozza a dologhoz, hogy kivancsi lennek azokra a etnikai jogvedokre akinek egy amikor egy cigany betor a lakasaba es szetbarmol mindent es csinal kb 1 millas kart, nem az ellopott cuccokbol mert az kb 50 000 ft.... hanem mert akkora bunko hogy szetver mindEnt a hazban.... nos es ezek utan a birosag felmenti mert megelhetesi bunozesrol van szo es kap egy ejnye bejnyet kb 15 ilyen eset utan... nos hogy akkor a tisztelt jogvedo ugyanilyen megerto lenne e?? A masik fele a dolognak.... a rassziszmus nem egy faj kinezeti gyuloletebol ered.... nem azert lesz mert egy adott emberfajta sarga fekete barna zold stb... hanem mert egy adott csoportra valo viselkedest testesit meg. Igy pl a zsidokat azert utaljak mert ok iranyitjak legjobban a penzt es ok tartanak ossze a legjobban...szerintem ez nem utalatra melto, dE az emberek irigyek... inkabb kellene tanulni toluk... a ciganyokkal sem az a baj hogy barnak... az a baj ami egy adott csoportjukra jellEmzo.... Magam reszeRol meg soha sem hallottam hogy pl a Mágát aki orszagosan a legnagyobb koncerteket adja es elismert muvesz nem kicsit, nos azt ciganyozzak vagy egy kalap ala vegyek pl a szigethalmi fergekkel.... a problema a butasagbol ered, mert ha egy kozossegben ami mondjuk eppen valami putricigany nem uti fel a fejet a tanulni akaras vagy a szarbol valo kimaszni akaras akkor mindig is ugyanezen a szinten fognak maradni akik addig jutnak el a sotetsegukben hogy ha valamit nem adnak akkor el kell venni erovel es utana lehet arra hivatkozni hogy ha meg akarnak buntetni emiatt akkor hivatkozhatok a szarmazasomra hogy haa...kerem en szegeny cigany vagyok akit a fajtaja miatt akarnak bantani.... sajnos ezen tul nem fonak jutni amig a sajat adott esetben muveletlen kozossegukbol ki neM tudnak torni. De nem attol fog ez megvaltozni hogy annak akinek szart csinalnak annak be kell fognia a szajat, az aki szart csinal es cigany az megt eppen azert ussza meg nert az.
@csavari: te viszont remekül illusztrálod a Toldit... szép öcsém, de kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál...
@csavari: Ön egy hosszabb beszélgetés utolsó fejezetét olvasta el csak, és kétlem, hogy ez a hozzászólása lendítene valamit is a vita vagy a megértés folyamatán, úgyhogy kérem, ne személyeskedjen és használjon idétlen kifejezéseket, mert ezeket megtették már ön előtt is sokan, és ennek nem sok értelmét látom.
Hogy pezsegnek a ballib jogkufárok és szabadelvtelenek.
Illene már észrevenni, hogy csak addig hörögnek a cigányok védelmében, míg tőlük távol vannak. Alig hogy valamelyik "fejlett demokráciában" megjelennek rögtön vizumkényszerrel fenyegetnek. De akkor hallgatnak, ám itthon eljátsszák a jó embert.

orulunkvincent.blog.hu/2012/07/17/bandykata?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_07_17&utm_campaign=index

A kávéházi értelmiség felelőssége meg az, hogy hallgasson. Ellenálljon a kísértésnek, hogy lila ködbe burkolózva szemantikailag elemezze, vajon mennyire pc kifejezés az a szó, hogy cigánybűnözés, miközben önmaga nagyszerűségét nézegeti a tükörben. Ezzel ők sem tennének mást, mint meglovagolni egy aktuális témát, amiben kiélhetik szereplési vágyaikat. Inkább ne!
@vidékilány: tényleg meg akarod magyarázni, mi a kontextuális összefüggés, neki? Hiszen jó, ha két komplementerpár neuron ázik a liquorkamrájában ott, ahol másnak a nagyagy van...
A Magyar Narancsnak ez a DOLGA, hogy ilyen baromságokat írogasson. Ha nem írogatna ilyen baromságokat, nem tudnák eladni azt a pár ezer példányt sem.
@Cherokee: nem, nem akarok magyarázkodni, csak annyira elszomorító, hogy az emberek többsége az ilyen internetes fórumokat nem a probléma megvitatására, esetleg más nézőpontok, gondolkodásmódok feltérképezésére használja, hanem nettó mocskolódásra. Pedig tényleg lenne mit megbeszélni.
@RoxyCRX: Szerintem a probléma ott keresendő, hogy amint egy közszereplő kiejti a száján a cigánybűnözés szót, az emberek a CIGÁNY szóra dühödnek be, és nem pedig a BŰNŐZÉSre, amiről szólni kellene. Ez aztán beindít egy lavinát, ahol megint éppen csak a lényeg sikkad el. Pedig ahogy te is írod, amíg a vidéki térségekben a perspektívátlanság a fő jellemző, addig a bűnözési ráta nem fog változni. A politikusok felelőssége ilyenkor nem az lenne, hogy szavakon lovagoljanak és mindenféle zavaros ideológiák mentén egymásnak ugrasszák az embereket (sajnos sikerrel), hanem hogy perspektívát teremtsenek és megoldják a vidéken kialakult helyzetet.
@vidékilány: tedd magad túl rajta... (bár én sem tudom) ez egy kompország, katonái menetelnek nagy vidáman. Fentebb valaki Hobót idézte, mondjátok emberek,ez már Európa? A magam részéről annyit szoktam ezen variálni, biztos, hogy ez ,már a 21. sz,ázad és nem a majmok bolygóján vagyunk? Ami elég sértő, belátom - a majmokra nézve...
@vidékilány: P.s.: Sajnos, a klasszikus liberalizmus eléggé eltávolodott a gyökerektől. Mit eltávolodott, köszönő viszonyban sincs. A szavakon való lovagolás, a szájtépés a lényeg meglátása helyett... Néha, ironikusan azt szoktam mondani, én csak a rasszistákat és a romákat, a szemitákat és az antiszemitákat gyűlölöm...ha nem lennének, én már csak egy capuccinót kérnék.Viccet félretéve: az Unióban nem szalonképes - itt, ahol most rövid ideig vagyok, Párizsban sem - a "néger" szó. Ezt állítólag ők is megértik és ez sértő rájuk nézve... A szalonképes kifejezés: színesbőrű... Szoktam volt kérdezni, és ha a kínaiak ezen megsértődnek? Vagy az arabok? A japcsik? stb. Lehet majd ragozni: egészen sötét színesbőrű; világosbarna színű színesbőrű, sárga színesbőrű stb.
Nemrégiben a fészbükkön, a világmegváltás és kollektív önkifejezés megvalósításának netes fórumán vitatkoztam egy kb. másodéves egyetemistával a homelessekről. Nem tudtam meggyőzni, a világot nem lehet egy bites, azaz fekete-fehér, igen-nem szemlélettel nézni. Szeretném pedig meghívni a fazonkát, itt, Párizsban is vannak hajléktalanok szép számmal. Amelyik olyan, semmiben sem különbözik magyar kollégájától... Dehát, honnan is tudná az ifjú titán, a padlón fekve már más dimenzióban látszik a világ.
@pástétom: "Schiffer is csak politikai tőkét kíván kovácsolni ebből az egészből."

Mégis mi a büdös aszt kellene csinálnia szerinted egy politikusnak? Ha a politizálás szerinted egy elítélendő cselekedet a szemedben, ugyanis az alapján, amit írtál, nekem ez jött le.

Hasonló, az egész társadalmunkat érintő témában, az egész politikai palettának meg kell nyilvánulnia, szerintem erről szól a politizálás.
Schiffer egy elfogadhatatlan "politikus" aki a saját pártját is szétveri önös, sértődött dacból. Csak azt tudnám mitől van benne ennyi ellenszenv a demokratikus mozgalmak iránt. Egyébként most már sz@rok az LMP-re.
kirsten 2013.01.09. 18:25:20
Schiffer egy elfogadhatatlan "politikus" aki a saját pártját is szétveri önös, sértődött dacból. Csak azt tudnám mitől van benne ennyi ellenszenv a demokratikus mozgalmak iránt."

Talán emiatt:
"...A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél: világbéke, atommentes föld, kihaló fajok, állati jogok; gyermekszegénység; pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb., minél nagyobb erkölcsi felhajtást rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak. "
lent és lent, és egyre lejjebb, ahogy szoktad
süti beállítások módosítása