A városhatáron belülre szorulnak a BKV buszai

2013.01.12. 13:00 beeni

Ha a NEFMI által erőltetett terv tényleg megvalósul, a BKK kénytelen lemondani több elővárosban biztosított buszüzeméről: az ország 10 leggazdagabb településéből háromról: Budaörsről, Solymárról, és Nagykovácsiról, valamint Gyál, Pécel, Lakihegy, Diósd, Törökbálint és Budakeszi kiszolgálásáról is. A döntés nem csak azért rossz, mert csomó, a településektől kapott pénztől esik el a BKK, hanem azért is, mert megfelelő átszervezések nélkül a városi és elővárosi közlekedés integritásáért folytatandó törekvésekben ez egy óriási visszalépés. A HÉV-ek a BKV-nál maradnak.2009-05-15_11-49_bksz_logo_4c_kicsi.jpg

"A BKK beszorítása Budapest közigazgatási határai közé, az agglomerációs járatok „kiszedése” a budapesti hálózatból indokolatlan és értelmetlen lépés. Teljességgel szembemegy a Európában bevett integrációs gyakorlattal – állítja a Magyar Közlekedési Klub. – A minisztérium dróton rángatja a fővárost, de Tarlóstól nem telik többre olcsó, ráadásul teljesen eredménytelen kufárkodásnál – véli Tüttő Kata, az MSZP fővárosi képviselője. Az LMP pedig úgy véli, hogy újabb fideszes szög került a budapesti tömegközlekedés koporsójába. Az agglomerációs buszok leválasztása a BKK-ról egyenértékű a városhatárra húzott közlekedési vasfüggönnyel. Budapest lassan mindent elveszít: a parkolási bevételeket, oktatási, egészségügyi és szociális intézményeit, most pedig a főváros vérkeringését biztosító közösségi közlekedés egy darabját." írja a nol.

Jönnek a Volánok

Az iho cikke szerint nem olyan aggasztó a helyzet, ugyanis az infrastruktúráért felelős miniszter szerint ez technikai változás lesz, amelyből sem az utasok, sem a BKV-s dolgozók nem éreznek majd semmit. Ám a dolgozók elbocsátástól, az utasok ritkítástól tartanak. Én azt gondolom, hogy megfelelő átszervezéssel meg lehetne oldani a helyzetet, és igaz lehet, amit az államtitkár mond, hogy a szolgáltatási színvonal növekedni fog. Ám én is tartok tőle, hogy a kevésbé kihasznált időszakokban: délelőtt, este, hétvégén ritkítások lesznek, ahogy arra is kíváncsi lennék, hogy a reggel 2-4 percenként járó budaörsi 240E busz forgalmát a Volán kevesebb állóhellyel és több ülőhellyel rendelkező, nem rövid és nagy forgalmú szakaszra berendezkedett buszai hogy bírják majd.

Baljós árnyak

Ez is a Fidesz nevű politikagéptől a már megszokott értelmetlen változtatgatás, mely a "háhá, gyerekek hatalmunk van, változtassunk meg gyorsan mindent, amit csak lehet"- policy érvényesülése, amit ki tudja még meddig kell elviselnünk, de már nagyon rossz.

Ami még nyomasztóbb, ez is az ország hihetetlen centralizáltságát mutatja. Van egy szervezet: a BKV, akinek a BKK diktál. A jó BKK pedig kénytelen a főváros akaratának alávetnie magát. A főváros pedig mindig épp aktuálisan az érintett minisztériumnak csicskul, most éppen a diplomahalmozó Németh Lászlónénak és a csapatának.

Ugyan az is egy felmerülő opció volt, hogy az utasok érdekeit nézzük, és ne csökkentsük 114-re 132-ről a buszok számát az említett vonalakon (mert ez a terv), és igyekezzünk minél magasabb szinten megvalósítani a Budapesti Közlekedési Szövetséget, a városi közlekedés harmonizálását az elővárosival, a MÁV összehangolását a Volánnal és a BKV-val. De végül is jobb ez így, hogy inkább azt mutatjuk meg, hogy csak sikerül az elővárosi buszokat is egy fővároshoz nem kötődő, központosított vállalatnak adni, és a haldokló BKV-ba még egyet belerúgni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr815013695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor majd megyek lovasszekérrel Budaörsre! Jegy és bérlet helyett zab lesz a fizetség! :) Most komolyan,az élet minden területén visszafelé fejlődünk?!
Mit várunk ettől az agyilag megzakkant, rabló, hazug, hazaáruló kishitlertől, meg a seggny@lóitól!!!
Jutalmazzuk meg azt a tejfeles szájú Vitézy gyereket,fideszkatonát! Adjunk neki egy tutajt azzal közlekedjen a városban. Aztán mikor partra száll menjen rollerrel! Utazzon minden fidesz párttag hasonlóképpen! Nem àm audi! Még mit nem!!!
süti beállítások módosítása