Amit Bajnai kifelejtett a beszédéből

2013.02.11. 08:00 aaron.

„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság iránt.”

(Bajnai Gordon, gazdasági miniszter, 2008. június 26.)

egyutt_1.jpg

A szombati E2014 gyűlésen Bajnai Gordont a „válságkezelő miniszterelnök” titulussal konferálták fel. Már ekkor viccesen vártam, hogy mi lesz, hiszen aki kicsit is ismeri Bajnai miniszterelnöki tevékenységét, tudja, hogy ugyanennyi erővel lehetett volna nyugodtan a "megszorító miniszterelnök" vagy éppen az "IMF legjobb magyar helytartója" - ez utóbbit szívesen fogják emlegetni Orbánék is. Lényeg, hogy Bajnai jött, látott, sikert aratott.

Szigetvári Viktor a kezdeti stratégiai bukás ellenére ezúttal elégedetten csettinthetett a hátsó szobában: a „trükkök százai” ezúttal is működtek, a kiváló színielőadásban még az eleinte kellemetlenkedő Juhi is meglepően jól teljesített, még úgy is, hogy kicsit látszott azért, hogy neki volt leginkább ellenére ez a sunyi mismásolás, amit amúgy Együtt2014-nek neveztek el. Aki nagyon el akar hinni valamit, meg akar találni valakit, most bizonyára sokat közeledett a volt miniszterelnökhöz. A beszéd tartalmilag meglepően rendben volt. Igazából pont az nincs rendben, hogy rendben volt.

A helyzet ugyanis az, hogy Bajnai nem hazudott. Bajnai nem is nagyon ferdített, sőt meglepően éles kritikát fogalmazott meg. Az MSZP technikáját követve felmondta szinte szóról-szóra a kisebb kormányellenes, ellenzéki szervezetek, például a HaHa és a 4K! retorikáját egy az egyben, ami - bár nem szép dolog - önmagában még mindig nem főbűn. Egész egyszerűen az történt, hogy a mi Gordonunk kifelejtett dolgokat. Eljátszotta a kedves srácot, nyilatkozott az elmúlthúszévről, és annak elkúrásairól, csak egy apróságot felejtett el: hogy

ebben ő is vastagon benne volt.

A szakértő miniszterelnök ugyanis hagyján, hogy nem elszenvedője volt az előző rendszernek, hanem része - az egyik időről-időre egyre fontosabbá váló fogaskerék, és bizony-bizony, az egyik komoly haszonélvező. Bajnai nem is olyan rég könyékig benne volt abban a rendszerben, amelynek leváltását most határozottan követeli. Nem egészen három éve még fő működtetője volt „mindannak, ami az elmúlt negyedszázadban tévútra vitte Magyarországot.” Akinek mond valamit például a Dataplex-botrány vagy a Hajdú-Bét-ügy, annak nem kell különösebben magyarázni semmit.

Bajnai Gordon azt mondta: tévútra vitték az elmúlt húsz évben Magyarországot. Igaza van. Tévútra vitték a "politikus-üzletemberek", az a kaszt, amely jelenleg is irányít, csak éppen a narancsos része. Azok, akik ugyanúgy mentik most a pénzt off-shore cégekbe, mint tette azt Bajnai annak idején. Azok, akik elkúrások sorozatát hajtották végre az ország ún. "vezetése" közben azért, hogy minél gazdagabbak legyenek. Azok, akik emberséget nem ismerve lopták el az adónkat. Azok, akik milliárdos rablásai miatt 2008 óta megszorítás megszorítás hátán érkezik.

Ezek közé az emberek közé tartozik Bajnai. Ezek az emberek, akikből elegünk van. Ezek az emberek azok, akiknek azt üzeni több, mint 50 százaléknyi választópolgár, és ezúton én is: takarodjatok a picsába!

És ez az a kaszt, melynek egyik vezető példánya tegnap délután azt akarta velem és még sok honfitársammal elhitetni, hogy 2014-től minden más lesz. Én meg rohadtul nem hiszem ezt el. Nem hiszem el attól, aki Gyurcsány régi barátja, üzlettársa, később minisztere, majd pártjának miniszterelnöke. Nem hiszem el attól, akivel kapcsolatban erős gyanú merült fel, hogy közvetetten felel emberek kiszipolyozásáért és annak következményeiért. Nem hiszem el attól, aki nyíltan vállalja, hogy családja ciprusi offshore cégeket üzemeltet. Nem hiszem el attól, akinek a holdingja körül több mint gyanús ügyek tucatja lebegett a szocialista kormányzás idején.

A helyzet az, hogy Bajnai tényleg azt csinálja, amihez ért: kihasználja az embereket. Kihasználja azt a reményt, amit olyan sokszor emlegetett, és kihasználja néhány új politikai szereplő (így a Párbeszéd, a Szolidaritás és a Milla) gerinctelenségét és megvehetőségét. Undorítóan próbálja lenyomni a torkomon azt, hogy ő aztán ártatlan, mint a ma született bárány, és vele majd más lesz. A valóság azonban az, hogy jobb helyeken azért, amit Bajnai Gordon csinált, minimum tárgyalóteremben kéne beszélnie a Millenáris helyett, és minimum szép csöndben éldegélne otthonában, ahelyett, hogy százakkal ünnepelteti magát ellenzéki megváltóként.

Mások vagyunk, ugyanazok

A válságkezelő miniszterelnök úr ugyanis most eljátssza a kisfiú esetét, aki rossz fát tett a tűzre, és illedelmesen bocsánatot kér. Azt azonban minden elvakult Bajnai-amnéziában szenvedő illető hajlamos elfelejteni, hogy Gordon nem egy egyszerű gyalog vagy egy gyengécske huszár volt az előző rendszer sakktábláján, hanem üzletemberként oligarcha, politikusként pedig miniszterelnök, tehát király és királynő egy személyben. Ez pedig nem egy olyan szerep, amit egy egyszerű „Bocsika, srácok”-jellegű mondattal el lehet intézni. Nem véletlenül felejtett tehát el a korszakváltással együtt járó valódi elszámoltatásról beszélni tegnap mindenki Gordonja.

Azt is mondta Bajnai tegnap: „ha egy kormány rosszul végzi a dolgát, akkor mi nem hazát akarunk váltani, hanem kormányt.” Tökéletesen egyetértek vele. 2010-ben az ő kormányát kétharmaddal váltotta le a Fidesz. Elvitathatatlan felelőssége van emiatt, mert jelentős szerepet vállalt abban a kormányzásban, ami miatt mára oda jutottunk, hogy Orbán azt tehet az országgal, amit akar. Én akkor is szerettem volna kormányt váltani, most is szeretnék. Akkor sem szerettem volna hazát váltani, most sem szeretnék. Így a minimum, amit elvárok a válságkezelő miniszterelnök úrtól, hogy ne próbálja nekem eladni magát úgy, mint ellenzéki Messiást, és ne próbálja meg több millió másik magyar honfitársamat is átverni ezzel.

Azt is mondta tegnap Gordon: „Sokan leszünk és jobbak leszünk, mint a régi politika képviselői”. Ez lehet, hogy így lesz, csak azt felejtette el odatenni a kis huncut, hogy sokan, jobbak, és ugyanazok leszünk. Ízlelgessük csak kicsit a veretes névsort: Kuncze, Draskovics, Bozóki, Bajnai, Szigetvári, Mécs, Heller.

Hát igen, Bajnai szerint „az Együtt 2014 az út a magyar politika korszakváltásához.” Innen is csak a fránya hárombetűs szót felejtette le Gordon: nem.

 

Lábjegyzetben hadd gratuláljak külön a két PM-es Szabónak, akiknek hihetetlen gyorsan, már tegnap sikerült beülni a fent felsorolt nagyságok közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr695071919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Bajnai faló 2013.02.13. 09:12:16

A lányommal elmentünk a Millára, pontosabban a Szolidaritás menetével csatlakoztunk a közös demonstrációhoz. Családilag cidriztünk egy kicsit azon, hogy nem-e veszélyes ez a kor gyerekeknek, de summa summárum végül is ketten nekivágtunk. Londonból iri...

Trackback: A bajnai-expressz kifutott termék, cunami veszély 2013.02.12. 15:07:09

Magyarország viccország. Egy pusztító vírus tombol a nyugati civilizáció gazdaságaiban (lásd, hogyan ment tönkre Írország, és „néhány” másik ország, évek alatt), ez pont olyan, mint egy komputer-vírus, ami szoftveresen teszi tönkre a hardvert, rossz ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amit írtál, azt értem.
Ezt a mondatkezdést nem értem:
"Már ekkor viccesen vártam, hogy mi..."
Biztos, hogy így volt? Vicces voltál?
Az álmosan, részegen és így tovább jobban ide illik.
További sikeres bloggyártást!
Üdvözlettel: j
Eddig azt hittem már megvan a legalja,de még nincs úgy tűnik,még gyilkossággal is meg kéne vádolnod...
Akkor drága barátom, ha elfogadsz tőlem egy javaslatot ha már olyan embert (politikust) keresel aki nem volt haszonélvezője az "emútnyócévnek" akkor talán válaszd Vona Gábort. Hiszen őt nem vádolhatod ezzel!
szegény ártatlan Bajnait mindenki csak báncsa'
Ne már... a Wallis rajongók legmélyebb érzéseibe gázolsz bele.
Pedig ők nap mint nap tanúságot tesznek, hogy eljött a Megváltó/Mahdi/Krisna egy személyben és megtestesült Gonoszt elűzve majd jól megújítja az országot.

Erre itt avval jössz, hogy a csóka egy korrupt oligarcha, aki privatizációból lopta a vagyonát, tagja volt országot szétcsesző kurzusok vezetőinek?

Ez kérem már blaszfémia.
Teljesen egyetértek azzal, hogy elég volt a ködösítésből. A liberalizmus legalább annyira veszélyes, mint a fasizmus! Elhiteti az emberekkel hogy elnyomó, és elnyomott egyenlő lehet. Hiteltelen bagázs mind! Vona Gábor a hiteles? Ugyan! Javaslom nézzétek meg a partizán infót. Tiszta és okos ember, a mai értelmiség között ritka! Az a pár meg nem sározza be magát, hogy ezekhez csatlakozzon. Valóban érdekes, hogy az ország tele van messiással:) Az meg még érdekesebb, hogy idáig egyik sem hozott megváltást (legfeljebb saját klientúrájának) ellenben hiába veszítette el a hatalmát egyiket sem feszítették keresztre! Én felszögelném őket!:)
"Lehet, hogy a Bajnai is csinált pár apróságot, de legalább nem bontotta le a jogállamot!!!!!!" (egy sablonos válasz)
@mesz86:
Egyrészt, Bajnai nem apróságokat csinált az én véleményem szerint.
Másrészt, 2010-ben a szavazók kétharmada e mentén az elv mentén döntött. A kisebbik rosszat próbálta meg választani. Mára már látjuk, hogy mi lett belőle.

Azzal egyet tudok érteni, hogy míg a Bajnai-Gyurcsány duó "csak" rosszul vezette az országot, addig Orbán rendszert épített az elkúrásra. Ez azonban szerintem nem hozza természetszerűleg azt, hogy hipp-hopp, elfelejtek Gordonéknak mindent.
Itt csúsztatsz:
"2010-ben az ő kormányát kétharmaddal váltotta le a Fidesz."

Vagy szimplán félreértetted a dolgokat.
De sötét vagy te gyerek, aki 2008-as idézetekkel jössz elő. Miért nem 1998-assal? Biztos akkor is mondott valamit, amit most elő lehetne cincálni.

Siralmas, amikor politikai elvek és koncepciók helyett személyeken lovagolnak egyesek, ráadásul úgy, hogy a személyhez semmilyen negatív ügy nem tapad, egyszerűen már 2010 előtt is politikus vagy közéleti ember volt. Ez elég a meghurcoláshoz, a sanda célozgatáshoz.

Vajon a baloldal cikizése helyett nem inkább az Orbán-rendszer rémségeivel kellene foglalkozni egy "másik baloldalinak"? Csak kérdem.
Az hogy Hajdúbéteznek azok, akinek elég egy HírTV-ben megjelenő anyag, az még hagyján, de aki egy ilyen blogot szerkeszt, annak azért illene tudnia, hogy az összes pert BG ezekben az ügyekben, "hírekben" mindet megnyerte. Tehát azok, akik ezeket állították, nem tudták az állításaikat semmivel sem alátámasztani. És akkor most Te úgy teszel, mintha ezekről nem tudnál...Nem kell szeretni Bajnait, de ez nagyon gyenge minőségű írás volt.
"Akinek mond valamit például a Dataplex-botrány vagy a Hajdú-Bét-ügy, annak nem kell különösebben magyarázni semmit."

Na azoknak tényleg nem kell....
Elmagyaráznád például a Hajdú-Bét ügyet?
De szabályosan, több forrásból megerősítve, a jogállam szabályait betartva...a jogerős bírósági ítéleteket is megmutatva.
@debreceni.blog:
miért nem az atv-be mész blogozni?
ott még tapsolnának is nektek, mind!
sok nyalóka!
@aaron.:

"Másrészt, 2010-ben a szavazók kétharmada e mentén az elv mentén döntött. "

- Te tényleg ennyire szerencsétlen vagy?
@fanus:
Csak.
És most akkor talán a tartalmi részekre is kitérhetnél.
Orbán következetesen végrehajtja amit igért. mégpedig: rendfenntartók nem mennek 40 évesen nyugdijba. felülvizsgálja az előrehozott nyugdijakat.Magyar föld magyar kézbe.Igenis az egyetemisták tanulhatnak még ma is,igaz diákhitellel. Az iskolák államositása. Az egészségügy, állami kézben maradt. Visszavásárolni a létfontosságu ellátórendszereket: -gáz.Ujrafogalmazni az alkotmányt. Média.A média a szoclib idejében ocsmány népbutitó adásai nézhetetlenek ma már, igaz szépséghiba, hogy az rtl és tv2 még mindig vezet, nézhetetlen! Sajnos sok a mosott agy, munka után jó látni,hogy a többiek hogy szenvednek és milyen bajok történnek, utána legyünk rosszkedvüek, nehogy már jóked- s förgeteg!
@debreceni.blog:
A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt.

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter
@debreceni.blog:
A tartalmat nem értetted "nyalóka"
jó mélyen!
ha süllyed majd a hajó tudd,hogy mi a dolgod...
@aaron.: 2010-ben se Bajnai, se Gyurcsány nem indult a parlamenti választáson, ebben az országban egyetlen egy bukott miniszterelnök van: a zsebnéró, mert őt 2002-ben LEVÁLTOTTÁK!
Amúgymeg az ekézi Bajnait és Gyurcsányt, aki be van szarva tőle, és ki akarja beszélni a félelmeit. Fordulj inkább cihiáterhez :-)
@kobakaba: Valóban ő az orbán rezsim haszonélvezője !
@laszlos: Ma még sokkal nézhetetlenebb. Na és a félázsiai nem azt mondta hogy rabszolga sorba hajtja az embereket. Mocskos hazug banda. Úgy látom te visszasírod a Kádár-.rendszert., de akkor legalább volt munkahely. Most meg lófasz van na meg ilyen seggnyaló bértollnokok.
@Mitzimackó: Ezt azért gondold még egyszer végig. Segítek: Medgyessy Péter 2004, Gyurcsány 2009.
Mi a bukás? Elveszíteni egy demokratikus(nak látszó) választást vagy a politikai támogatás elvesztése a választási cikluson belül. Tudod az elvtársaik hátráltak ki mögülük. Na, dereng már?
A csodatévő válságmenedzser megtalálása emlékeim szerint egy meglehetősen komikus casting eredménye volt 2009-ben.

Más:
Nem hiszem, hogy a Bajnai amerikai felkészítése, kiképzése, pénzelése a magyar állampolgárok gondolkodó felében a szimpátiát erősíti a derék manager iránt.
Mi van, ha mégsem a mi érdekeink szerint fog válságmenedzselni? Az Orbán a következő választáson 90%-os eredményt fog elérni?

Érdekes, az LMP mögül kihátrált az USA money, a Lehet Más az SZDSZ szárny megy a Bajnai nyájba. Az LMP-t korábban támogató CIA ügynök "üzletemeber" nem mer az ország területére lépni. Vajon most milyen technikával támogatják a Bajnait és az MSZP korán kezdett kampányát.
Elvtársak a választás még nagyon messze van. Addig még nagyon sok pénzt kell belétek pumpálni a gazdáitoknak.
Kérdés, hogy lesz-e lehetőség a hálára?
@aaron.: mégis, ha megnézed az arányokat, majd minden posztban Bajnait fikázod, hol régi idézetekkel, hogy azért mert a közönségben ültek olyanok akiket nem szeretünk, miközben az Orbán kormányról sokkal kevesebbet beszélsz.

Ha tudsz bárkit, aki jobb lenne Bajnainál, mondd már meg légyszi, mert nekem a legnagyobb bajom pont az, hogy miközben az Orbán kormánynál rosszabbat elképzelni is nehéz, nem látok senki mást, aki leválthatná.
Ez így nekem csak szánalmas maszturbálásnak tűnik, amit csinálsz, és még hazudsz is magadnak közben.
Ezt a blogot a Selmeczi Gabika írta?
Én elhiszem azt, hogy sokaknak Orbánnal mint legfőbb gonosszal szemben muszáj találni egy Kwisatz Haderach-ot, csak nem igazán értem. Őszintén szólva nekem szimpatikus volt Bajnai amíg bele nem vágott ebbe az ellenzéki kavarásba. Évekig lebegtette, hogy most visszatér vagy sem (Uj Péter írta jól, hogy "vissza van ő már térve"), aztán elkezdte magát túltaktikázni. Még az Együtt bejelentésénél is azt gondoltam, hogy igen van ráció a dologban, de két dolog sajnos végleg meggyőzött arról, hogy semmivel sem jobb mint az MSZP. Az egyik, hogy annak ellenére, hogy kvázi elismerte a 2010 előtti világ - finoman szólva - hibáit, a saját felelősségéről mélyen hallgat. Egyszerűen ignorálja azokat a felvetéseket, hogy neki bármi köze lett volna Gyurcsány ámokfutásához. Mintha nem ő ült volna az EU-s kincsesládán (mint az NFÜ vezetője), aztán nem lett volna belőle Gyurcsány minisztere. Okolja az MSZP-t holott ő is nyakig bennevolt.
A másik dolog, hogy milyen alakok kezdtek körülötte megjelenni. A most szombati értékelőjéből látszik: Kuncze, Draskovics (!), Suchmann. Bitch please!

Ha komolyan gondolná ezt a rezsimváltás dolgot, akkor én azért több őszinteséget várnék el tőle. Ami pedig rohadt gerinctelen dolog volt tőle, hogy valószínűsíthetően ő "indukálta" az LMP kettészakadását is (az utolsó húrig, ennek a januári kongresszusi erőlködésnek Jávorék részéről semmi értelme nem volt). Persze lehet, hogy ez az LMP-nek még hosszú távon jól fog jönni, de ne higgyük, hogy Bajnai szívjóságból kezdett nyomást gyakorolni az LMP-re.
@aaron.: "Azzal egyet tudok érteni, hogy míg a Bajnai-Gyurcsány duó "csak" rosszul vezette az országot"

Igen, és "csak" olyan eszközöket használtak , amik a demokrácia építését szolgálják: erőszakszervezetek, titkosszolgálatok politikai célú felhasználása, azonosító nélküli garázdálkodó egyenruhás bűnözők rászabadítása minden akkor és ott az utcán levő emberre. Igen ezek a demokrácia alapvető ismérvei.

Ennek a csapatnak volt "csak" oszlopos tagja Bajnai 2006-2007-ben az EU-s pénzek eltapsolásáért felelős kormánybiztosként, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjeként, 2007-2008 Önkormányzati és Településfejlesztési miniszter, 2008-2009 Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági miniszter, 2009 április 15-től az előző kéthetes kutyakomédia eredményeként miniszterelenök.
Vajon nem látta miniszterként, hogy mi megy a saját minisztériumában (40cm kilátó, kutyavelnesz projekt, kutyafitnesz projekt, NFÜ-ben éhségsztrájkoló vállalkozó, mert Ő nem kap pénzt az értéket előállító exportra termelő vállalkozása fejlesztéséhez)? Vajon nem látta, hogy mit művel az a kormány, aminek ő is tagja?
Vagy erre, is az a válasz mint a Hajdú-Bét válságkezelésére és csődjére: Nem értettünk hozzá.
Nem tudom, hogy érdemes-e dollármilliókat beleölni egy ilyen kaliberű kétsegtelenül megnyerő modorú figurába. Mint tudjuk ez a legtöbb csaló és szélhámos jellemzője, ezért tudnak másokat becsapni. Azért az szomorú, hogy az ellenzéki oldalon csak ezt az alakot tudják kiállítani az Orbánnal szemben.
@Pacsapapa: Gyurcsány mőgül nem hátráltak ki, bizalmat kapott, mindent megszavaztak. Gyurcsány azért mondott le, mert a hazaáruló, hatalőméhes zsebnéró és tettestársai az ország érdekében sem voltak hajlandók kompromisszumot kötni, amit viszont megtettek bBajnaival, bár azt óbégatják most is, hogy ő is Gyurcsány bábja volt. Medgyesit pedig kvázi megpuccsolta a balfasz MSZP frakció. De a zsebnérót egy ország zavarta ki a Parlamentből!
Ki nem emlékszik mire, te amnéziás?
@Pacsapapa:

"Elveszíteni egy demokratikus(nak látszó) választást"

- Én most válaszolok egy értelmes(nek látszó) ember(nek látszó) hozzászólására.
@Kürtös:

Milyen alakok gyülekeznek a hiteles fidesz háza táján?

Például Pozsgai elvtárs.

- Nem a személyek, a program a döntő. Bajnainak van. A fidesznek a mai napig nincs.
@aaron.:
Az, hogy egy ember színpatikus vagy sem, még nem pozicionálja felkéréseinek teljesítésére.
Írásodból kitűnik, semmit nem tudsz arról, Bajnai miért változtatta meg a politikától való távolmaradását.
- egyrészről, mert a fidesz Orbán korábbi hozzádörgölőzése után elkezdte módszeresen lejáratni, ami ellen védekező megszólalásokra kényszerült.
- másrészről Bajnait és Oszkót több sok-sok tízezren arra presszionálták helyenként már-már könyörögve, nehogy magukra hagyja a nemzetiszínű szalagokkal ékesített maszlaggal jogfosztottakat, kisemmizetteket.

Az LMP-t nem Bajnai osztotta meg, hanem a kialakulatlanságuk. Az LMP prominenseinek megnyilatkozásában is alaptézisként volt jelen, hogy a fideszt el kell zavarni. Adódott egy lehetőség, amit a Szolidaritás talált ki (ellenzéki kerekesasztal), Milla gondolta tovább, és ezek után több VALÓBAN CIVIL SZERVEZET megalakította az E 2014-et. Ennek vezetésére kérték fel BG-t. Szinte rögtön ezután körvonalazódott a támogatói kör a pártok részéről. DK, MSZP és az akkor még vacilláló LMP. Ebben az élethelyzetben következett el a tüntetés, melyen Bajnait gyurcsány miniszterelnök jelöltnek nevezte meg, amit a tömeg közfelkiáltással el is fogadott. (A szervezők akarata szerint történt.)

Szóval mindennek sora volt, van és lesz. ...de ebben sok minden nincs benne abból amit te tényként állítasz.
Bajnai nem gyakorolt még nyomást SENKIRE. Ő rá gyakoroltak nyomást, aminek csak vonakodva engedett.
Az LMP-re némileg nyomást gyakorló szervezet, az Együtt 2014 mozgalomból a Szolidaritás Mozgalom, és a Milla. Ők egyeztettek az LMP-vel. Őket is kereste meg az LMP amikor azok valamilyen rendezvényére meghívottak voltak. Az LMP részéről akkor delegáltak, az LMP nevében kellett megjelenjenek, fellépjenek, esetleges együttműködést körvonalazzanak.
Az LMP kongresszusán ez, mint egyfajta demokrácia ellenes központosítás (a liberalizmus legfőbb ellensége)jelent meg. Finoman szólva kihátrált azok mögül az emberek mögül (lejáratva azokat), akik elvégezték azt a munkát amire ők restek voltak.

Ha téged így pofára ejtettek volna, te meddig maradtál volna azok társaságában?
...már csak hogy valamelyest is érzékeld a szavaiddal ellentétes valóság súlyát. ;-)
Csak egy mai hír a sikertörténetekben hívőknek:
"Soha nem látott csúcson az államadósság."
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezt a beidegződést imádom, ha nem szereted Bajnait/Gyurcsányt/az MSZP-t, akkor tutira Fideszes/jobboldali/neonáci/jobbikos vagy. Elárulom, hogy a két oldalnál (rossz-jó, fekete-fehér, jobb-bal, demokrata-autokrata stb.) azért kissé árnyaltabb a világ. A vicc az, hogy se Bajnai, se Gyurcsány se az MSZP nem nevezhető baloldalinak (főleg nem értelemben). Az ő eszmerendszerüket NEOLIBERALIZMUSNAK hívjuk, ami sokkal közelebb áll a Fidesz által "képviselt" konzervativizmushoz, mint hinnéd ;)
A bejegyzés több ponton nem helytálló, ami miatt az abból levezetett következtetések sem azok.
Ebből csak néhány a teljesség igénye nélkül:
1. "...nincs gazdasági válság..." világszerte kötelező pánik elkerülő kijelentés. Ennek többet tulajdonítani mint ami, blődség.
2. Bajnairól reklámozott már-már elvárt titulusok arról tanúskodnak, hogy egyáltalán nem Bajnai tevékenységét ismeri, hanem a fidesz vele kapcsolatban hazudott, lejárató propagandáját. Abból ötös.
3. Semmiféle bukás nem történt, főleg nem stratégiai. Ilyen csak a beteges fidesz agyakban jelenik meg, mint új magyar népköltészet. Ráadásul neveket is felemlegetve, hogy az eljárás még becstelenebb legyen.

Elképesztő a felszínre kavart csőcselékünk, és az azok agyi "karbantartását" végző hivatásos és önjelölt Cipollák.
Némelyikről, mint pl. eme posztnak az írójáról, még azt is ellehet hinni, hogy hiszi csőcseléki hazudozásait.
Sajnálom. Sajnálom, ha (mint esetünkben is) egy exhibicionista lényben mutatkozó IQ ilyen súlyosbító körülményként hat a rettenetesen zilált EQ-ja miatt.
Szumma: csak a tényekre szabad hagyatkozni, ha véleményem van akkor azt úgy vezetem fel, nem mint itt is, hogy tényként adott elő tömény hazudozást, amit csak azért nem vettem végig nagyító alá, mert a tendenciózus hazudozás szándéka már az első három bekezdésben is nagyon egyszerűen tetten érhető. ...és ez nem vélemény. Bizonyítást nyert.
Tudod, egyebek mellett az a különbség Magyarország és Amerika között, hogy X számú Bajnai által megnyert Hajdú-bét per után, ha csak egy posztban említenéd Bajnai nevét meg azt hogy reggelire libatöpörtyűt ettél, a gatyádat is leperelnék rólad.

De hát, ez Magyarország, hajdubétezz tehát nyugodtan, sőt, még gágoghatsz is mellé.

Az eszed megvan hozzá.
Én csak azt nem értem, miért akadtatok ki azon, hogy a hvg fideszesnek aposztrofálta a fenteslent blogot.:))))))))))))))))))))
Tisztelt Mindenki!

Kérlek Titeket okosiitsatok /nincs hosszú i-m :( / ki engem , hogy mitől folyik Bajnai egész nap a csapból? Majdnem minden média róla beszél. Nem gyanús ez?
1990 MSZMP-ből MSZP 2014 MSZP- Együtt 2014 100 éve megújulnak csak a 90% marad. Sorolhatnám! Egy normális világban ezek már 1%-ot sem érnének el!
Valaki árulja már el, hogy ez a félnyilas blog miafaszé' van állandóan az index címlapján!

@languageguard: mert nem ez. Ez egy álszent, jobbikos csürhe blogja. Kb. annyira liberális, amennyire a stefánia kisszony (vagyhogyapicsába hívják a tündérkét) náci.
Egyébként ajánlom az ovasók figyelmébe a mno.hu-t! Valahogy az az érzésem, hogy azok a firkászok, akik ott hörögnek, azok okádják ide is a fasságaikat... A színvonal azonos.
@fidesz = népirtó csőcselék:

Most komolyan! A jobbik mitől is "félnyilas" ?
@kobakaba: nem a lófaszt nem! Már eleve az, hogy ott eszi a rohadás a parlamentben azt a végbélterméket... Semmit nem csinál, de felveszi ért a képviselői fizetését, költségtérítést stb. és még mentelmi joga is van, hogy gazemberkedhessen kedvére. Ez nem haszon? Szeretnék ennyire nem haszonélvezni!
Bocs Kürtös, de szerintem a fidesz nem a konzervativizmust képviseli, hanem az idiotizmust.
@fidesz = népirtó csőcselék: Minden náci idióta, de nem minden idióta náci.
@eddie.e: Igazad van, nem félnyilas. Teljesen az.
@eddie.e: jó, akkor teljesen, de ezen a Vóna (értsd: jó vóna, ha emberbő vóna) Gabika megsértődik. :DDD

Nemrég ugye egy történész prof. tételesen levezette, mitől neonáci párt a jobbik. Én hiszek neki.
@kistukesz: ez tévedés vagy a tények szándékos ferdítése! A fidesz az antidemokratikus gazemberkedést képviseli, némi kommunista beütéssel (és itt a kommunistán nem a marxi kommunizmust értem, hanem a sztálinista-rákosista verziót)
@fidesz = népirtó csőcselék:

Nem tudom nem láttam a filmet.
De nem hiszem hogy valaha ártott volna a jobbik valakinek. Persze lehet nácizni őket meg stb, de egyedül ők "tiszták" a mai politikai "elitből"! LMP van még? Akkor lehet ők is.
@eddie.e: Tiszták??? A fél Jobbikot kistafírozták a gyarmatosító EU pénzéből.
ez nem számít
hiszen híveknek beszélt
őket ez nem érdekli
"„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság iránt.”

(Bajnai Gordon, gazdasági miniszter, 2008. június 26.)"

Te elmeroggyant...ki tudta még akkor hogy ekkora világválság lesz ?!
Senki !
@languageguard:

Hát ezt nem tudom, de legyen! Akkor tisztábbak? Egyedül azt nem tudjuk milyen lenne ha ők nyernék a választást! Persze hallom a tippelőket ahogy "maiisroznak, stb...
A gyuli tüntetésen is Szanyi kapitány a demokráciát féltette csak azt felejtette el mondani hogy 3 évvel korábban pont ők lőttek a tüntetők közé!
Elkezdtem olvasni aaron írását és probáltam rájönni hogy mi a fenének rakta bele...
Talán átaludhatott egy gazdasági válságot és nem vette észre hogy a világ 99%-ában ilyen kijelentések hangoztak el de a válság kirobbanása után ezeket csak az kéri számon aki... hmmm.. hát szóval átaludta azokat az éveket valami eldugott hegyi faluban, hírek nélkül!

Egyébként én spec nem vagyok teljesen megelégedve Bajnaival de a felhozatal nem túl kecsegtető!

Van egy:
- fideszünk aki még most is abból él hogy 98-02 között jól ment az országnak és akármilyen sz.rul viszik most de azért valamikor bizonyítottak! Kb mintha az mszp azzal kampányolna hogy "milyen szépen rendbetettük az országot a 1946-ban milyen jól stabilizálták a forintot(még a történelemkönyvekben is benne van).
- Jobbik, akiknek a gazdasági programja valahol a lőzungok és a hihetetlen ígérgetések között van. Valamint bár egy megvesztegő pénzet adót kirugják de akinek adja és akik belőle éltek azokat nem, nah meg aki lányokkal erőszakoskodik és a lány segítségére siető testvért is majdnem megfojtja amellett maximálisan kiállnak! Ja és a budai villát már 2011-ben vásárló Jobbikost se felejtsük el...a többit fel se kell hoznom...
- LMP akik azt se tudják mit akarnak de azt nagyon...
- MSZP akik abból élnek hogy "nem a fidesz", és ezzel nyernek szavazatokat. Hááááát...

Szavazni mindenképp fogok és majd 2014-ben eldől kire! Aki értelmesebb gazdaságpolitikát akar és aki nem demagógiát mond! Lásd, hivatkozás egy pont a válság előtt elmondott nővekedésről szóló beszédre.
Ne tévesszétek össze a szezont a faszonnal. Ezt ma már ez a szerencsétlen Orbán is megmondta...

Bajnai akkor is pozícióban volt, amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök. De akkor ez utóbbi nagyon hülye Gyurcsány volt agóré, ezt ne feledjétek, az meg annyit töketlenkedett, mint tán még senki előtte. Naponta feltalálta a spanyolviaszt, de soha, semmit nem tudott megoldani, keresztülvinni, s éppen azért is, mert ott álltak mögötte a maszopos gazemberek, suchmann, lendvai stb stb.

S sok hercehurca után jött Bajnai, mint miniszterelnök. Nektek nem szimpatikus, hogy úgy vállalta a miniszterelnökséget, hogy ha szabad keze van csinálja, ha ugyanúgy gúzsbakötik mint szerencsétlen Gyurcsányt, akkor pedig nem.
Na kérlek benneteket, itt kezdődik valahol az államférfi, aki azt mondja, hogy én tudok segíteni az országon, de akkor a partvonalról ne szóljon bele senki.
Hát nem egy finom hozzáállás ez, hogy ha kellek így kellek, ha így nem, akkor csináljátok ti.

Más szóval Bajnai nem zsarolással, hanem a józan észre hallgatva vállata a miniszterelnökséget s jól is csinálta. Szakember, csendes szavú úriember. Csak hát most minden gazemberséget elmond róla mind ez a hülye Orbán, mind pedig Gyurcsány is, meg Mesterházy is, hiszen ezeknél nagyságrendekkel különb ember.

No szóval, ki meri szidni ezt a kis, ám amúgy jelentős embert? Mert velem gyűlik meg a baja :-) !
@dr kíváncsivagyok:
KB. mindenki a világon!
Csak hát mást kell mondani ellenzékből és mást a "kormány" mögül!
szolj igazat,betorik a fejed...
tobzodik is mar a ballib fizetett trollok serege az osszes neven...
:)

azt hiszem en mar csak egy kvt kerek...
@eddie.e: De tudjuk, mi lenne. Szálasizmussal kevert rákosizmus. Numerus clausus, listák, átnevelő táborok cigányoknak, 'rend', dresszúra, államosítás.
Én nem kérem.

A tömegbelövetés nevű hülyeséget meg el lehetne már felejteni, már (még) nincs kampány. (Arról nem is szólva, hogy több mint 6 az a 3 év.)
eddie.e 2013.02.11. 21:18:12

Pontatlan vagy!
Példával kezdem.
Orbán Viktor apja Gánton függetlenített pártitkár. Anyja egy pártbizottsági állásért hagyta ott a pedagógus pályát. Viktor fiuk középiskolai KISZ-titkár, majd az egyetemen is az, egészen a változás első szeléig.
Apuka vagyongyarapodását, baráti kapcsolatának hatását a kőbányára, Viktor feleségének nevén lévő Tokaji holdak eredetét most hagyjuk.
...de ennek ismerete nélkül te kijelented, hogy MSZMP-ből lett az MSZP. ...és a többi?
Na ja! Azok csak átfestették magukat. Pl. jobboldalivá (is). Ugye?

Szumma: az, hogy az MSZP anyagi megfontolásból, mint örökös jogutódlást vállalt az MSZMP után, az nem azt jelenti, hogy a maradék posztkomcsikból összerakott pártok mások. ;-))
És ismét nem értem, mekkora rettegést vált ki egy ember, pedig a jellemzése alapján, abszolúte veszélytelen hiszen csak negatív dolgok tömkelegét tudják felróni neki. És mégis félnek tőle, gyártják neki a reklámot. Istenem de jó most az elvakult fdesznyikek orcájába kiáltani a nemrég még általuk hangoztatott tézist: Mi van, bérrettegő vagy?
@gomorra: Ezért van hogy Ángyán is hiába akart bármit csinálni ha nem lehetett mert Orbán nem hagyta.
És mondok érdekesebbet. Én olvastam Matolcsy könyveit és ha azt csinálná, még el is fogadnám. De azokkal homlokegyenest mást alkot most! Nem is értem az egészet...
Ő keményen kiállt a nyugat mellett és a keletet csak másodlagosnak tekintette, valamint a hatalom központosítását rossznak és veszélyesnek ítélte. Ehhez képest meg most mit csinálnak kormányon? Katasztrófa!
@languageguard:
Igazad van! 6 év! Fáradok!

Elfelejteni?!?!?!?! Nem hinném hogy el kellene! De nem ezen akarok rugózni csak hogy ki mit mond! "Ezek a sajtószabadságot féltik és köszben meg az m1-en 2órás "dokumentumfilmen " szidja Gyurcsány Orbánt! Vicc az egész! Még mindiig olyan pofátlanok mint voltak!
Miböl gondolod ezt a "baromságot" már bocsánat?!?! Nem hinném hogy valaha mondott olyat a Jobbik hogy külön törvén vonatkozna a cigányokra! De viszont törvény kellene a tolvajokra gyilkosokra szintől szagtól és mindentől függetlenül!!
SZTEM!!
@Kürtös: "Egyszerűen ignorálja azokat a felvetéseket, hogy neki bármi köze lett volna Gyurcsány ámokfutásához. Mintha nem ő ült volna az EU-s kincsesládán (mint az NFÜ vezetője), aztán nem lett volna belőle Gyurcsány minisztere. Okolja az MSZP-t holott ő is nyakig bennevolt.
A másik dolog, hogy milyen alakok kezdtek körülötte megjelenni. A most szombati értékelőjéből látszik: Kuncze, Draskovics (!), Suchmann. Bitch please!"

Lássuk, van-e füled:
1. Gyurcsány elkúrta - de mit is? Mikor is? 2006 előtt vagy után? Mivel is pontosan? Szerintem egy hosszabb, tartalmasabb és _tárgyilagos_ beszélgetés végén nem sok fogodzó maradna. Nem baj, gyurcsányt sikerült kutálni, szerintem se jöjjön vissza, csak rögzítsük, hogy 2006 után olyan nagy elkúrást elég nehéz kimutatni. Bezzeg a FIDESZ oldaláról a hülyenépszavazást, ugye.
2. A ti érvelésetekből poszttal együtt) úgy hiányzik a gazdasági világválság, mint a pinty. Nagyon mókás a poszt, hogy jön egy 2008. szeptember 15. (na mi is volt akkor?) előtti idézettel, és ezután kéri számon a másik félen, hogy nem mond el mindent. Simán belekúrjátok az egészet Gyurcsány nyakába, IMF hitelestül, mindenestül.
3. Neked nyilván az ismereteid az újságokbl vannak, minisztériumban még sosem jártál, az államigazgatás működése neked kínaiul van. Én mindezeket már mind láttam, tudom, ismerem. Nos, ahogy te és a posztoló (hasonló tudással) elképzeled Bajnai működését a második Gyurcsány-kormányban, az olyan messze van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
4. Lehet ilyen kijelentéseket tenni, hogy 'politikus-üzletember kaszt', és akkor az a cigány általánosítás párja, és mindegyik biztos csal, lop, hazudik, kivétel nélkül. Mondjuk 8 éves szellemi kor felett az ember már tud disztingválni (ez Magyarországon az emberek 30%-a, tehát a posztoló simán a többség azzal, hogy ilyenekkel dobálózik).

Egyszer most leírtam. Ha ennyiból nem tanulsz, akkor örökre hülye maradsz, és kártékony vagy Magyarország jövőjére nézvést, a posztolóval egyetemben.
Látszik, hogy a posztoló híven követi LMP-sként a Schiffer-i mantrát. Mindegy, hogy Bajnai mennyire értelmes, mennyire az ország érdeke lenne, hogy racionálisan, szakszerűen ő vezethesse, nem lehet, mert Schiffer szerint ez nem hiteles.
Mutasson nekem már valaki olyan miniszterelnökjelöltet a szóba jöhetők közül, aki Bajnainál jobban kormányozna! Ezt kéne már Schiffernek is belátni!
@Mérleg Előd:

Tudod az MSZP egyvalamihez nagyon ért! Elülteti a "bogarat" az emberek fejébe. Orbán nejének Tokaji Holda.. Na persze. Az sárazsadány aza Tokaj és kb 20 Ft-nem ér! Kóka meg közben helikopterrel járt, meg Gyurcsánynak az órája többet ért mint a Holda!
Nem tudom hallottad-e Orbán beszédét Nagy Imre ujratemetésén? Vagy emékszel-e kit vertek a rendőrök 89-90-ben?
Ki az aki a sajtószabadságot félte, de régen a cenzúra elnöke volt?
@aaron.:

Ez nagyszerű. Azt is elárulod, hogy akkor a büdös-mocskos Bajniaval szemben kire kéne szavazni, aki vele ellentétben tiszta mint a fehér hó?

Schifferre, akinek az ügyvédi irodája éveken át segédkezett egy olyan szektának, ami emberek százait tette tönkre és nem egy embert öngyilkossága kergetett?

A náci Jobbikra?

Thürmer Gyulára?

A Mikulásra? A húsvéti nyúra?

Annyira jók ezek a menetrendszerű Bajnai fikázós posztok, mindig nagyon részletesen leírja mindenki, hogy Bajnai milyen egy pfújjj, csak azt felejtitek el mellé tenni, hogy ki az aki nem az? Mert 2014-ben választani kell!

Ha szerinted van jobb, akkor ne mellébeszélj, állj ki és mondd meg, hogy Bajnai egy inkompetens marha, ellenben XY olyankedvesrendesaranyosokos ember. De amíg ezt nem mondod, addig túl sok értelme nincs az ilyen fikázásnak. Mind itt voltunk 2009-ben, tudjuk, hogy Bajnai nem Neo a mátrixból, nem hajlítja el a kanalat, ő is csak egy átlagos magyar politikus, ennek minden hátrányával. És? Tudsz jobbat?
@burbion:

Bajnai mitől hiteles.

Már kis seggdugó korában is Gyurcsány KISZ-es bulijába kérődzött hogy a komcsik közé férkőzzön.

Aztán össze is tolták a bútort, és a privatizációs időszakban a Bajnai és Gyurcsány család Apró segedelemmel ki is rabolták az országot, és néhány gazdát.

De nem érték be ennyivel. Holmi milliárdok, 1-2 öngyilkos nem volt elég.
Mentek együtt politikusnak.

Bajnai ott lihegett most is a főnök seggébe, meg is kapta az EU-s pénzeket, amit hűen és örömmel osztogatott széz az MSZP-s tolvaj bandának.

Mikor a főnök már nem bírta, akkor egy röhejes minsizterelnököt keresünk bohózat után, befut, mint a főnök jó csicskása.

Most meg arra nem veszi a fáradságot, hogy a kampányfőnökét elrejtse. Ugyanaza a takonyzabáló (szó-szoros értelmében) Szigetvári Viktor, aki MSZP-s rendezvényeken ette a taknyát.

Most meg bejelenetkezett az egész SZDSZ horda..

Mely momentum az, mely hitelességet kölcsönöz eme Bajnai nevű Gyurcsány csicskának áruld már el légyszives !
Akárki is a posztíró, akármilyen írások is jelenhetnek meg itt időről időre, ezt most jó érzés volt olvasni. Köszönjük.
@Ivanka:
Tegyük fel megválasztják Gordont.
És?? Utána? Szted meddig lenne a székében az MSZP-vel a nyakában? Milyen törvényt tudna véghezvinni? Azzal telne minden napja hogy egybentartsa a koaliciót mint Gyurcsány tette anno.
Lehetne alternativa Bajnai, de nem az MSZP-vel! Azzal soha!!!!
@eddie.e:

Kezdetnek talán tanulj meg magyarul.
@Pacsapapa: Bocsi, de Maczkónak igaza van. Itt csak Orbán vesztett választást az elmúlt tíz évben.
Megyó nem nyert, Orbán bukott. Gyurcsány sem nyert, Orbán bukott.
Legutóbb meg gyakorlatilag senki nem indult a maszop színeiben.
Mert ugye Bajnai csak a választásokig vállalta...
Hát igen, ellenfél nélkül nem nehéz!
@eddie.e:

Ok, mondd ki legyen helyette?
Ez egy LMP-s blog! Tessék kirakni a logót!
@Ivanka:
Személyeskedni egyszerűbb mint normálisan válaszolni. Nem iirom le megint miért iigy iirok.
@eddie.e: Törvény most is van a tolvajokra, gyilkosokra, úgy hívják: Btk.

Amúgy:

'Vona Gábor biztos benne, hogy önfenntartó börtönökre gondolhatott Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, mikor azt mondta, hogy a Jobbik táborokba záratná a többszörösen visszaeső, cigány származású bűnözőket. ... Szegedi Márton egyébként a napokban jelentette ki, hogy táborokba záratná és kitelepítené Miskolcról a többszörösen visszaeső cigánybűnözőket és esetleg állampolgárságukat is megvonnák.'

atv.hu/cikk/20100826_ciganytaborok_vonanak_vedekeznie_kellett_parttarsa_kijelentese_miatt?source=hirkereso
@Ivanka:

2 lehetőséget látok!

1: Maradjon Orbán és vagy bejön amit csinál vagy úgy jár mint Gyurcsány.
2: Jobbik. Lehet hogy 19-re lap, de nem hiszem hogy rasszabb lenne bármelyiktől!
Kürtös 2013.02.11. 21:05:05

Hibás koncepció, magyar marhasággal.

A fidesz abnormalitása szerint akarsz szokásokról, kvázi szokásjogról beszélni.
Butaság!
Olyan, hogy NEOLIBERALIZMUS NINCS. Nem tud lenni. Képtelenség.
A neoliberális szó, a a köztudatba az ifjabb Bush kormányzása alatt került. Úgy, mint neoliberális gazdasági elemek alkalmazása. A jobboldali gazdaságirányítás elemeire bevezetett -már Bush-nál bukott technika.

Ebből csinált még nagyobb marhaságot a fidess-rosszabbik, amikor pejoratíve, mint szitokszót kezdte bevezetni az ellenlábas komcsi maffiára. A csőcselék pedig olyan "okos" és találó köpésnek tartotta, hogy még szinte meg is ideologizálta. :-DDD

Némi tájékoztatásul. A neoliberalizmust jellege és alkalmazói után nevezik neokonzervativizmusnak is. Ilyen megtestesítőkkel Augusto Pinochet, de Margaret Thatchert, Ronald Reagant . :-DDD

Figyu!
Biztosan tudtad miről akarsz beszélni?
...mert ezek szerint gyurcsány bajnai és a többi fikázott a virtigli jobboldali, a fidesz pedig megmarad annak ami? ...a származásának megfelelő identitáshoz.
Látod ez is hülyeség, még akkor is, ha a fidesz időszerű és kívánatos helyretételét feltételezné. ;-)))
Most KELL egyesülni, mert ÍGY van esély a kormány leváltására. MOST kell egyesülni, mert MOST minden egyes szavazatra szükség van. Az ellenzéki pártoknak - melyek számosan vannak - külön-külön néhány száz szavazója van csak, de együtt 2014!
@aaron.: "szerintem nem hozza természetszerűleg azt, hogy hipp-hopp, elfelejtek Gordonéknak mindent. "

nem is. csak először azon gondolkodj el, hogy ami a fejedben van, és amit nem akarsz elfelejteni, az vajon igaz, vagy csak beszoptad a FIDESZ retorikát 2006 utánról? _pontosan_ mit is ne felejtsünk el?
@languageguard:
Nem nézek ATV-t! Nem mennék ebbe nagyon bele, de a BTK-t még sztem nagyon is lehetne szigoriitani!
Nem hinném hogy meg lehet különböztetni cigány és nem cigány bűnötőket!
@eddie.e:

Szerintem elég egyértelműen megfogalmaztam a kérdést már az első kommentemben, szóval talán inkább te válaszolj, nem érdekel a mellédumálás.

Ki legyen Bajnai helyett?
"Akinek mond valamit például a Dataplex-botrány vagy a Hajdú-Bét-ügy, annak nem kell különösebben magyarázni semmit."

Ja és akkor ezzel minden el van magyarázva. Aha. Miért nem írtad frappánsan, hogy "emú't nyo'c év!"

"Nem hiszem el attól, aki nyíltan vállalja, hogy családja ciprusi offshore cégeket üzemeltet."

Van olyan hiteles mint egy olyan kormány "harca" az off-shore cégek ellen akiknek TAGJAI és az őket támogató "nem oligarchiák" között szinte csak off-sohre lovagok vannak.

Félreértések elkerülése végett a Bajnairól lehet tényleges rossz dolgokat írni (bár csak róla lehetne egyedül), de ez a bejegyzés nagyon sovány, tisztára olyan mint egy harmad rangú CÖF propaganda plakát.
@eddie.e: "A Tokaj Kereskedőház különleges státuszát mutatja, hogy míg 2001-ben - központilag - összesen 1,5 milliárd forintot fordítottak az egész szakma megsegítésére, csak maga a cég - 2000-ben és 2001-ben - 4 milliárdot kapott, mondta Török Zsolt a bizottsági ülésen elhangzottak summázataként."

Ne terelj. Senki nem a sárazsadányi szőlőkről beszélt, hanem a Tokaj Kereskedőházról.
Egyébként Nagy Imre újratemetése régenvolt, azóta óriási jellemfejlődésen ment át az egész fidesz.
A hosszú bitek éjszakája megvan? Josip Tot? Kaja Ibrahim?
A hiány eltűntetése a MFB-ben? A hiány finanszírozása az MNB-vel? A beléptetőrendszer?
Az autópálya-osztozkodás a maszoppal?

Attól, hogy hallgatsz róla, még megtörténtek. Szóval egyik kutya, másik eb. Ami a gondom, hogy most mindenből kipréselik a lét, és eltűnik valahol, az ország meg összeomlik. Te is beledöglesz, hacsak nem vagy kollégiumi szobatárs...
@languageguard:
Miért ?

Nem bűncselekmény Gyurcsány leghűbb csicskájává vállni ahogy azt Bajnai tette.

Csak nem értem miért tagadja ?

Azaz értem hogy a magadfajta hinni akaró marhákat meg akarja etetni.
Csak fura, mert kb 70 IQ felett mindenki tudja, hogy Bajnai az MSZP ejtőernyőse, és Gyurcsány belépője a parlamentbe.

Csak én azt hittem eddig, az alatt, már írni se tudnak az emberek pl ide.
@eddie.e:

Orbán már 2011-re úgy járt mint Gyurcsány.

A jobbik meg egy náci párt.

Következő?
@eddie.e: Én meg királyit nem nézek, tehát nem tudom, hány órában szidhatta Gyurcsány Orbánt egy 'dokumentumfilmben'.

A Btk. már így is extra durva lett Európához képest.

Az utolsó mondatoddal viszont mélységesen egyetértek. A Jobbik sajnos nem.
Ja, egyébként most jut eszembe! Az LMP 2010-ben sem csinált mást, csak az MDF-et támadta. Annak a hulláján keresztül mászott be. Most is azért nem az MSZP-vel, vagy a FIDESZszel hadakoznak, mert Bajnaiban látják a saját legnagyobb ellenségüket. Bajnai viszi el a szavazóikat.

No de remélem, hogy most sikerül is. Bokros is jobb lett volna, mint Schiffer, Bajnai meg még ezerszer.
Elmebeteg a blog írója, enyhén szólva!

Akkor nézzük mi volt sikertelen Bajnai egyetlen év alatt elért válságkezelésében:

"Azonnali válságkezelés

Ennek leginkább mérhető hatása a forint árfolyamának stabilizálódásában jelent meg. 31 milliárdos költséggel 100 ezer munkahelyet mentett meg a Bajnai kormány munkahelymegőrző programja.[13] Az "Út a munkához" program segítségével további 100 ezer alacsony képzettségű ember tért vissza a munka világába, sokévi passzivitás után. A krízisalap támogatásaiból 100 ezer családnak jutott pénzügyi támogatás. A távhő árát is csökkentették, ez 650 ezer család, összesen mintegy 2 millió ember életében hozott könnyebbséget.

Egyensúlyteremtés

A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány. Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását. A hivatalos adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal.

Bizalom újjáépítése

A válságkezelő kormány programjának harmadik pillére a bizalom újjáépítése volt. Ez tette többek között lehetővé, hogy a jegybanki alapkamat 20 éves mélypontra volt csökkenthető, ami komoly segítséget jelentett a gazdaság újbóli felpörgetéséhez, így a vállalkozások jövedelmezőségének növeléséhez.

Növekedés beindítása

A nyugdíjrendszer átalakítása biztosította a nyugdíjasok járandóságát, de értékes munkaerőt is bent tartott a munka világában. A Bajnai kormány a szociális rendszerben is komoly átalakításokat hajtott végre. Ezek arra ösztönözték a munkára képes embereket, hogy segély helyett inkább vállaljanak munkát, ugyanis így jobban járnak. Az adórendszerben is komoly, mindenki számára érzékelhető változások történtek. Az adóátrendezés hatására 2010 év elején már több millió munkavállalónak emelkedett a nettó fizetése. Egy átlagos keresetű emberé kb. 15 ezer forinttal, így nem volt szükség kormányzati kommunikációra arról, hogy mindenki jól jár. Az adóátalakításoknak köszönhetően további 400 milliárd forint maradt a magyar vállalkozásoknál beruházásra és munkahelyteremtésre."

Süllyedj el szégyentelen hazugságaid miatt, te beteg ember!
@Ivanka:
Nem láttad mit irtam?
Én Orbánra fogok szavazni!
Ne tévesszétek össze a szezont a faszo..al. Ezt ma már ez a szerencsétlen Orbán is megmondta...

Bajnai akkor is pozícióban volt, amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök. De akkor ez utóbbi nagyon hülye Gyurcsány volt a góré, ezt ne feledjétek, az meg annyit töketlenkedett, mint tán még senki előtte. Naponta feltalálta a spanyolviaszt, de soha, semmit nem tudott megoldani, keresztülvinni, s éppen azért is, mert ott álltak mögötte a maszopos gazemberek, suchmann, lendvai stb stb.

S sok hercehurca után jött Bajnai, mint miniszterelnök. Nektek nem szimpatikus, hogy úgy vállalta a miniszterelnökséget, hogy ha szabad keze van csinálja, ha ugyanúgy gúzsbakötik mint szerencsétlen Gyurcsányt, akkor pedig nem.
Na kérlek benneteket, itt kezdődik valahol az államférfi, aki azt mondja, hogy én tudok segíteni az országon, de akkor a partvonalról ne szóljon bele senki.
Hát nem egy finom hozzáállás ez, hogy ha kellek, akkor így kelljek, ha így nem, akkor pedig csináljátok ti.

Más szóval Bajnai nem zsarolással, hanem a józan észre hallgatva vállalta a miniszterelnökséget s jól is csinálta. Szakember, csendes szavú úriember. Csak hát most minden gazemberséget elmond róla mind ez a hülye Orbán, mind pedig Gyurcsány is, meg Mesterházy is, hiszen ezeknél nagyságrendekkel különb ember, ezt ők is tudják, félnek is tőle.

No szóval, ki meri szidni ezt a kis, ám amúgy jelentős embert? Mert velem gyűlik meg a baja :-) !
@debreceni.blog: "Elmagyaráznád például a Hajdú-Bét ügyet?
De szabályosan, több forrásból megerősítve, a jogállam szabályait betartva...a jogerős bírósági ítéleteket is megmutatva."

Van egy jó link, ahol valaki megtette, de azért sem másolom ide. Dolgozzon meg érte a kérdezett. :D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Attól, hogy a Fideszes mantrákát és papagájkommandós dumát nyomod Bajnairól, az még nem lesz igaz!
Számomra igenis hiteles! Amikor ő tárgyalt az ország nevében, akkor nem kellett szégyenkeznünk. Idehozta a Mercedes-t, új Audi és Opel beruházást, ez számít, nem a szájhősködés amit zsebdiktátor előad.
Akárhogy erőlködik is a posztoló, ez rég lejárt lemez, és Schifferen ezzel már nem segít. Jobb lenne felhagyni ezzel a visszatetsző és kontraproduktív mantrázással.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Csak fura, mert kb 70 IQ felett mindenki tudja, hogy Bajnai az MSZP ejtőernyőse, és Gyurcsány belépője a parlamentbe."

És azt vajon tudtad-e, hogy Orbánnak három heréje van, és Semjénnel néha nyelves puszit váltanak? Neeem? Pedig kb. 70 IQ felett mindenki tudja.

Ugye milyen egyszerű ilyen hülyeségeket leírni? Na de minek?
@eddie.e:
Kérlek ne ámits!
A fidesz mit csinál még mindig?
Nézd csak meg ezt a bejegyzést, aminek okán itt vagyunk.
Mind-mint tele személyeskedő, lekicsinyítő gyalázkodással.
Figyu!
Az itt megfogalmazottak kifogásolását még nem láttam tőled, pedig a fidesz által alkalmazott kommunikációs stílusban előadott ék primitív, evidens hazugság. Jó-jó! néhány jelentéktelen valóság morzsa beépítésével, hogy hitelesnek lehessen eladni.

...és akkor ki ültet bogarat kinek?
...mert ha ragaszkodsz ehhez a kontextushoz, akkor ez egészen onnan ered, amilyen lejárató, gyűlöltető példát mutatott az embereknek a fidesz, aminek két eredmény lett;
- szétverte a magyar társadalmat (fidesz dumával nemzetet);
- felkavarta a csőcseléket, társadalmunk hulladékait a felszínre, és belőlük kovácsolt buta, fanatikus szavazótábor.

...de jó nekünk!
@Ivanka:
Hát nagyon más a véleményünk annyi szent!
De hát ez ettől szép!
Csak tényleg nem értem mitől más ha együtt 2014 nek hiivják a kormányt és ugyan azok vannak benne mint 2010 előtt csak más sorrendben?
@eddie.e: 1: Maradjon Orbán és vagy bejön amit csinál vagy úgy jár mint Gyurcsány.
2: Jobbik. Lehet hogy 19-re lap, de nem hiszem hogy rasszabb lenne bármelyiktől! "

1. Ha orbán marad, nem úgy jár, mint Gyurcsány. Nincs aki váltsa, a fidesz egy emberre épül. Ha elbasszák, akkor csúnya vége lesz. Eddig kurvanagy szerencséjük volt.
2. sose lesz ilyen alternatíva, fölösleges ezen törni a buksidat
@Könnyen elkaptuk, uram!:
1. kérdésben egyetértek veled! Ha a Fidesz 8 év után elbukik akkor elbukik örökre! Nincs úgy beágyazva a társadalomba mint az MSZP.
2.Nem tudhatjuk mi lesz!
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy szeretném hogy a Jobbik legyen, de nem tudhatjuk és inkább ők mint az MSZP bármilyen formálya!
SZTEM!
@eddie.e: Orbán azt állította, hogy Bajnaitól úgy vette át az országot, hogy az a válság után rendbe lett téve.
Vagy Orbán hazudik?
@is:
Csakhogy én felsoroltam erre bizonyítékot is, melyek mindegyike közismert tény, ellentétben a három herés ostobasággal.

1. Már kis seggdugó korában is Gyurcsány KISZ-es bulijába kérődzött hogy a komcsik közé férkőzzön.

2. Aztán össze is tolták a bútort, és a privatizációs időszakban a Bajnai és Gyurcsány család Apró segedelemmel ki is rabolták az országot, és néhány gazdát (Hajdú-BÉT).

3. De nem érték be ennyivel. Holmi milliárdok, 1-2 öngyilkos nem volt elég.
Mentek együtt politikusnak.

4. Bajnai ott lihegett most is a főnök seggébe, meg is kapta az EU-s pénzeket, amit hűen és örömmel osztogatott széz az MSZP-s tolvaj bandának.

5. Mikor a főnök már nem bírta, akkor egy röhejes minsizterelnököt keresünk bohózat után, befut, mint a főnök jó csicskása.

6. Most meg arra nem veszi a fáradságot, hogy a kampányfőnökét elrejtse. Ugyanaza a takonyzabáló (szó-szoros értelmében) Szigetvári Viktor, aki MSZP-s rendezvényeken ette a taknyát.

7. Most meg bejelenetkezett az egész SZDSZ horda..
@eddie.e: az mszp bárnilyen formája, és a fidesz sem engedi a jobbilot. De a választók körében is elérte maximális támogatottságát. Vona nem tud vezéregyéniség lenni. Ne félj, ha gáz lenne, megkezdődne a lejáratása. Már Csurka megmondta, Vona szefárd zsidó.
És mindehhez hozzájön, hogy ork bánnak végbélrákja van, 2014ben már nem lesz érdemes rá szavazni... heheheh....

Az a szép ebben, hogy az egység sugarú kretén mindig a rosszra kapja fel a fejét.
Maradjunk annyiban, hogy az EU-s pénzek eltapsolását ugyan Bajnai nyakába lehet varrni, de azzal nem károsította meg az országot, hiszem majdhogynem talált pénz, de mondok jobbat, a mostani kormány 2,5 év alatt nem tudott értelmesen alkotni ezirányban.
Aki Hajdú Bt-zik vizsgálja már meg a nemzetvezetőnk (azt hiszem) bal kezét, simicska lajost, aki per pill 3-4 életnyagyságú aranyszoborra valót keresett.
De mindezek semmiségek ahhoz képest, hogy a tündérmesébe illő kormányzás mennyivel növelte a létminimum alatt élő embereket. Nagyon sokan visszasírják a 2009-es állapotokat.
Valaki említette a népbutító szoclib médiát, hát igen, 2010 óta már csak minőségi műsorokat adnak, ezért kellett kitakarni Lomniczi fejét....
És végül a személyes véleményem, azért jobb Bajnai, mert hitelesebb még mindig a befektetni kívánó vállalkozók számára, mint a Mr. pávatánc.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Gyurcsányhoz képest biztosan!
Bajnait a külföld elfogadta és "nem bántotta" a választásokig. Tudták hogy szükségmegoldás!
Amúgy meg téphetjük itt a szánkat!
Csodák nincsenek! Lopni fog mindenki. Ki iigy ki úgy! De ha valakinek nincs kellő többsége a kormányzáshoz és kellő ereje akkor mind szabhatjuk!
@eddie.e: Ja, a fidesznek nem lesz 8 éve, ha bukik. 8 éve akkor lesz, ha valami csoda folytán nem omlik össze az ország. Eddig nem úgy látom.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: azért kurva nagy szerencséd, hogy sem gyurcsány, sem bajnai nem olyan idióta mint az a pap(p?)csák nevű faszkalap. Különben igen sűrűn járhatnál bíróságra rágalmazásért... :DDD
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Persze! Igazad van!
De mi van ha Orbán elbukik?
Az MSZP szavazói lassan kihalnak. /már elnézést/
Bajnai egyenlőre 5-6? %-on áll.
Akkor mi is van?
De nem szeretném hogy iigy legyen!
@dr kíváncsivagyok: "ki tudta még akkor hogy ekkora világválság lesz ?!"

2003-2004 tájékán 2007 végére jósoltam (tanúk vannak rá) egy "lufipukkadásos" pénzügyi válságot, egy évet tévedtem.
Kormányon lévő politikus soha nem fog számára kedvezőtlen prognózist citálni...
@eddie.e: milyen filmet? :-o Én az indexen olvastam, hogy vóna elvtárs/testvér/fasztuggyami feljelentette azt a történészt és a cikkben felsorolták az úriember indokait, amivel alátámasztotta, hogy a jobbik bizony náci párt...
Indítsunk egy "Tiltsuk be a pártokat!" mozgalmat! :)
@eddie.e: miből gondolod, hogy az mszp-re kizárólag elaggott nyugdíjasok szavaznak? Köztük sokkal több a fideszes egyébként, ahogy utcán sétálva időnként elkapok egy-egy beszélgetést... Bár azok asszem, nem annyira fideszesek, inkább jobbikhoz húznak, mert ugye ők istenítik az 56-os khm... forradalmárokat. (mert abból egy ideje annyi van, mint partizánból az ötvenes években :D)
A balos kormányzás eredményességéről annyit, hogy az ország 2005 óta folyton kapja a hitelleminősítéséket.
nyilasi.hu/blog/abrak2012/bovli.png
Ez az ábra mutatja, hogy 2002-ben az ország még kiváló hitelkategóriában volt, 2005-től kezdve viszont folyamtosan romlott a besorolásunk, 2010-ben már bóvliban voltunk. Ez alapján nem kérdés, hogy ki tette tönkre az országot.
@Martian: első körben a profi focit kellene betiltani. Többet árt, mint a pártok. ;-)
@EXO: és ugye ezért a fidesz EU parlamenti képviselői semmit sem tettek? Emlékszel még rá, hogy épp ők kérték az EU-t Magyarország elleni fellépésre?
@fidesz = népirtó csőcselék:

Ki ?
A tolvajok ?
A közokirathamisító, adócsaló görény meg a csicskása ?

Ne röhögtess..
Az adócsalást adócsalásnak nevezik.
A közokirathamisítást közokirathamisításnak.

Mellesleg ezt a meccset lejátszották.
Gyurcsány perelte az MN-t és veszített.

Ez elévült bűncsleekmény, attól még hogy elévült megtörtént.

Ezeket a Bajnai és Gyurcsány nevű teveket csak a magadfajta rohadékok védik.
@eddie.e: A miniszterelnök bántása nem külföldről indul. Gyurcsány ellen sem a külföld vezényelte ki a fradi bal-középet.
Orbán ellen sem a külföld lázítja a diákokat.
Egyébként igen, én sem szeretném, hogy Bajnai nyerjen. De azért, mert akkor Orbán szétszedné ellenzékből, tönkretenné az országot, mostmár ellenzékből, majd visszajönne.
Sajnos egy út van, ez pedig a fidesz öngyilkossága. Ha a világgazdaság kissé bekeményít, bukik a magyar gazdaságpolitika, és a fidesz mögött álló érdekszférák egymásnak esnek.
Így is rohad a narancs. Nem érzed a szagát?
@gomorra: "Csak hát most minden gazemberséget elmond róla mind ez a hülye Orbán, mind pedig Gyurcsány is..."

Gyurcsány mi mindent mond el Bajnairól, világosíts már föl kérlek, hadd okosodjak egy kicsit.
@fidesz = népirtó csőcselék:
Láttál már MSZP gyűlésen fiatalok? Akik nem rokonok vagy pénzért vannak ott?
Na ugye! Én sem! :-)
@fidesz = népirtó csőcselék:

Ez természetesen nem igaz.
A Fidesz azt kérte, hogy egységesen bánjanak a hiányt túllépő országokkal, és következetesen. Nem emelték ki Magyarországot.

Ellenben az MSZP-sel saját kezükkel fogalmazták önnön országukat elmarasztaló határozatot, lobbiztak a pénzügyi elvonás mellet, amit a biztos úr jóvá is hagyott.

Védenckéid árulják el rendszeresen az országot, és támadják hátba.
@eddie.e:
Az előbb kicsit elkalandoztam.

Akkor közelebbről az állításaidról:

- Tokaj-hegyalján több mint harminc hold, nem ér 20 Ft-ot? :-DDD
Jó ezt tudni, mert anno pl. 40 milló vissza nem térítendő !!! támogatást fizetett nekik. Hogyan állunk a gyurcsány órájával? :-DDD
- Teljesen mindegy hogy egy képmutató hazudozógép anno mit mondott, és mit tett a hatalomba kerülésének legalizálása érdekében. Pl. mint botrányok felvidéken, vagy a Rákoskeresztúri temetői dumák, amitől az ünneplőbe öltözött lelkű, eufóriával vegyes megrendültséget érzőket, egészen egyszerűen kizárták a temetőből eme önmagukat -ezzel az újratemetéssel és néhány '56-os felvonultatásával- legalizálni akaró komcsi fajzatok.
Úgy látszik a felének nálad sikerült. A ventilátorként köpönyegváltóknak.
- ...és biztosan nem az félti a sajtószabadságot, aki mostanság a fidesz rezsimrendszabályainak betartását felügyeli. Aminek köszönhetően NINCS KÖZÉLETI HÍREK MÉDIÁKBAN. Csak tragédiák, bűnözés, fidesz önfényezés.
...mi van Chon Bendit állításaival? Ő is rettenetesen naaagy ellenség. Nem?
Főleg úgy, hogy nem győzi a fidesz a korábbi hazudozásaival takargatni azt, hogy minden egyes EU parlamentben előadott vádja betű pontossággal visszaigazolódott. ;-)

Megismétlem!
Nem csak a propaganda hazudozás elemeinek ismeretéből kellene számot adj/adjatok. Ki kellene már kémleljetek lopva (nehogy a fidesz megtudja) az ablakon a valóságos dolgokra. ;-)))

Ki az aki a sajtószabadságot félte, de régen a cenzúra elnöke volt?
"A balos kormányzás eredményességéről annyit, hogy az ország 2005 óta folyton kapja a hitelleminősítéséket."

Ez jogos és anno Orbánék meg is magyarázták, hogy a leminősítés, a rossz forint, a csökkenő GDP az MIND MIND a kormány sara. Már ugye AKKOR.

Mert most neeeeeem, most az előző kormány sraa, a jelenlegi kormánynak semmi köze a CHF égbeszökéséhez, se a GDP zuhanásához, áááá, ők semmiről se tehetnek.

LOL. Mint az oviban.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
...de orbánhoz képest még így is szende lelkű és igazmondó szent.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Látom te sem nagyon jársz meccsre! Majd 1x ülj be bármelyik bal?-középbe, /gondolom itt"b"-re gondoltál/ de nem az MTK-ba! :-)
A diáktüntetésnem max 1 hetet adik. Elvesztette a hitelét!
Rohad? A szegfűt érzed ami már rég megrohadt. A narancs még most fog virágozni!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Az adócsalást adócsalásnak nevezik."

szerintem is, rég börtönben volna a helye annak, aki ellopta Josip Tot és Kaja Ibrahim útlevelét, majd azokkal visszaélve megkárosította az országot, adócsalás révén. Annak is, aki elrendelte a dél-pesti APEH három napos bezárását, és letörölte az állomány egy részét. (hosszú bitek éjszakája)
@EXO: Igen, valóban kaptunk leminősítést az elmúltnyócév alatt is, de nagyon nem mindegy hogy akkor a legfelső "A" kategóriában kerültünk le egyel alacsonyabb szintre, majd még alább - de még messze a befektetésre ajánlott kategórián belűl, vagy most Orbánék alatt egyből be a bóvliba.
@ob.szerver: Mert nektek van valami bírósági papírotok arról, hogy Orbán elkúrta az országot?...
Ha nincs, akkor még a gatyát is leperelnék rólad, ha ilyet mersz mondani!

Erre szokták mondani, hogy a fuldokló ember a szalmaszálba is kapaszkodik...
Mással nem lehet felépíteni ezt a Bajnai-gyereket, csak azzal, hogy ő "tiszta".

Tündérmese.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: anyád kurválkodásával kapcsolatos frusztrációidat légy oly kedves és otthon éld ki!
@eddie.e: elég sokat. Hogy egy jobbikos majom erről miképp vélekedik, az különösebben nem tud izgatni nyilaskám. :D
@eddie.e: Na, most megfogtál! Nem járok meccsre! Igazad van, nem vagyok NER kompatibilis.
Sajna a b-közép őrjöngése nem tud magával ragadni, ugyanúgy, mint az ájtatos vallásosság sem.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "A Fidesz azt kérte, hogy egységesen bánjanak a hiányt túllépő országokkal, és következetesen."

Amivel az egyetlen baj, hogy egy csúsztatás maga a kérés/állítás, mert az egész EU-ban NINCS másik ország ami ennyi ideig nem volt hajlandó az ALAP kritériumokat teljesíteni. Konkrétan már 2002-ben/től volt túl nagy a hiány és a belépésnél kaptunk türelmi időt (meg víztisztításra, tojóketrecre, miegymásra , ugye?) amiket összes kormány leszart.

Akikkel meg egyenlően kéne kezelni minket nem tettek ilyet, nekik a válságban szaladt el a ló.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: nem kicsim! A fidesz igen tisztelt képviselője kifejezetten a magyar kormány, így Magyarország elleni fellépésre kérte az EU-t. Sajnos már az évszámra sem emlékszem, különben szívesen előkeresném...
@fidesz = népirtó csőcselék:
Most miért nyilasozol le?
Én mivel bántottalak?
@pástétom: Csakhogy nem számoltál egy híres tétellel. Vannak jó leminősítések és vannak rosszak. Tippelj mikor melyik volt.....
@eddie.e: mert közben eszembe jutott az indexes ámokfutásod. :D
@eddie.e:" A diáktüntetésnem max 1 hetet adik. Elvesztette a hitelét! "
Előtted. Mert sose voltál diák.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Tévedsz!
Az index nyert és a pécsi lap.
A Magyar Nemzetnek aposztrofált szenny, 2 ízben elveszítette a pert gyurcsánnyal szemben.

Tudod ez az, az eset megint nálad/nálatok, amikor ha valamit véletlenül tudnátok is a fidesz hazudozások mögül, azt is csak rosszul.

Röviden: élesebb volt a nyelved mint az eszed. Kicsit többet tájékozódj, és kétkedj, akkor nem fogod a hülyék magabiztosságával lejáratni magad.
@pástétom:
Bocs de már a bóvli határára érkeztünk az MSZP alatt, csak akkor ebből nem csináltak církuszt, és a Fidesz megörökölte a szar gazdasági helyzetet.

Amúgy a sorozatos leminősítések bármekkora mértékűek voltak is, elárulják, hogy a gazdaság és költségvetés állapota egyre fenntarthatatlanabb volt(minden balos propagandával ellentétben).

Amúgy nem mondom, hogy Viktorék istenek lennének, ők is viszik tovább a lejtőn a rendszert, csak a helyzetet attól még tisztán kell látni
@eddie.e: " A narancs még most fog virágozni!"
A narancs négyszer virágzik egy évben. Viszont ezen az éghajlaton egyszer sem, de rohadni rohad.
Na, csak kibújt a szög a zsákból, buta narancsbolsi vagy, csak próbáltad leplezni.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ha valami nem tetszik akkor egyből jön a személyeskedés!
Baj hogy én másképp gondolok vmit?
ÁÁááá nem voltam diák! Eleget!
@Mérleg Előd: Cohn-Bendit meg a vádjai?
Ne röhögtess...
Pont te vagy(többek között) az ékes példája, hogy működik még a szólásszabadság.
Pedig hogy sírtatok, hogy betömik a szátokat, jajj.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Tudod ha eddig is olvastad én iirtam kire fogok szavazni? Ez nem a szög a zsákból. Csak mindenki nácizik, de senki nem fogadja el ha más a véleményem!
Szerintem a magyar nemzethez miniszterelnökként Orbán illik a legjobban. Zárt magánhangzókkal beszél, kanállal eszi a mákostésztát, letagadja a multját. A nemzet jórésze nem tud mit kezdeni az olyan emberekkel, akik az irodalmi nyelvet beszélik, tudnak öltözködni, viselkedni, késsel villával enni. Ide szónok kell, de olyan Marosán féle. Ha meg megunják a hiperaktívokat, akkor meg Horn Gyula. Törzsi szellem van.
Érdekes itt olvasni a sok féleszű gyűlölködőt, akik megsértődtek, mert ez a blog leírta az igazságot...

Mondjátok csak a linkeket is elolvastátok ami a posztban van?

Például ezt a HVG cikket:

hvg.hu/velemeny/20090602_wallis

"„A Danilac Investment Limited (…) tulajdonosai Bajnai Gordon 20 éve külföldön élő és ott adózó szülei. (…) A társaság nem 'offshore' cég, hanem Cipruson, egy uniós tagállamban van bejegyezve, ott jogszerűen működik, tulajdonosi köre nyilvános, a ciprusi jogszabályok szerint fizet adót.” A társaság ügyintézője Bajnai élettársa, aki „a család bizalmát élvező és jogászként hozzáértő személyként látja el ezt a feladatot”. Ezek a sorok nem egy ádáz jobboldali lap hasábjain jelentek meg Bajnai karakterének lerombolására, hanem maga a kormányfő adta ki sajtóközlemény útján, válaszul a – mint fogalmaz – „egyértelműen politikai szándékkal indult rágalomhadjárat” megcáfolására. Ismételjük meg röviden, mit is állít a Magyar Köztársaság miniszterelnöke! Nincs offshore cége. Ami a családnak van, az sem offshore, hanem ciprusi. Nincs hozzá köze, hiszen a szüleié, akik 20 éve külföldön adóznak. A cég ügyeit a család bizalmasa, a kormányfő élettársa intézi. Ha az embernek ilyen kommunikátorai vannak, szüksége van-e ellenségekre? "

Bajnainak NINCS offshore cége, CSAK a szüleinek van CIPRUSI cége, ami mint tudjuk nem ám offshore adóparadicsom, de nem bizony! A ciprusi cég ügyeit amúgy Bajnai élettársa intézi innen Budapestről, miközben adózni már kellemesebb Cipruson. Nehogy már meggazdagodjon ez a geci magyar állam igaz?

Ez amúgy arra is jó módszer, hogy bemutassa, hogyan játszik Bajnai a tényekkel, amikor azok ellene szólnak. Neki nincs cége, csak a szüleinek. A cég nem offshore, csak ciprusi...

Innen válik nevetségessé a "megnyert perekre" való hivatkozás Hajdú-Bét ügyben, hiszen pont most bizonyosodott be, hogy Bajnai milyen érveléseket használ...

A HVG az nem hiteles forrás nektek igaz, hanem hazug jobbnáci lap, ugye?

Vagy említhetnénk az atlatszo.hu cikkét

atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

Bajnai Oligarcháról...

Az atlatszo.hu sem hiteles forrás igaz? Szemét geci jobboldaliak ők is, ugye?

Mindenki az, aki le meri írni az igazságot Bajnairól, ez a blog sem tett többet.
@EXO: Ha megnézed a grafikont, van a minősítések irányában egy törés. Igen, 2009-re gondolok.
De érdekesebb lenne vizsgálni a konjunktúra indexet.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Az államadósság alakulásánál is van valahol egy törés, tudod, amikor fölvettük a 25 milliárd eurót!

Jaaaa, úgy könnyű...
@prin Table: Ezek után van bőr a pofájukon....
Na azzal a tudattal kiivánnék jó éjszakát mindenkinek, hogy Gordon a nagy összefogásban már szét is verte az LMP-t. /akik a legjobb példa arra hogy nem lehet más a politika!/
És mire jönnek a választások az MSZP-vel is összerúgja majd a port. És akkor marad a régi cimbora! Igen Gyurcsány Ferenc! És kis szerencsével együtt lehet még a perlemntbe is bekerülnek!
Bajnai miatt többmillióan lettek öngyilkosok csak Hajdú biharban. Érdekes, hogy Bokros is megszorított, de csak az államból élő baloldali segélyezettek szívták meg, mert aki dolgozott, annak nagyol jól ment. Igaz, a megszorításokkal egyidőben privatizált, nem államosított, mint ezek a vörösök. Hozzáteszem, pártállástól függetlenül a nemzet egyetért abban, hogy a magyar állam jó gazda. Tehát nem az elit gondolkodásával van baj.
@kulcsar2011: "mindenképpen objektívnek nevezhető"

És utána linkel egy nevesincs blogot, hahahahahahahahaaha...

Szánalmas ez a mosakodási kísérlet...

Tudod mit kéne bebizonyítonok?

Hogy többszáz libatenyésztő nem ment tönkre, nem fosztották ki őket, nem szipolyozták ki őket...

Kezdjétek itt, hogy bebizonyítjátok ezt az apróságot...
Én nem tudom ki vagy, ez az első poszt, amit (félig) elolvastam, de szerintem ne erőltesd.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: na, egy kis műveltséget tanítok neked. József attila: Thomas Mann üdvözlése c. versében van egy sor, így szól: "az igazat mondd, ne csak a valódit".

szóval kapkodd ki nyugodtan a negatív minősítéseket a pontjaidból (melléknevek, jelzők, negatív főnevek helyére neutrális), aztán azok nélkül, tényleg a tényekről kezdjünk beszélgetni.

amíg csöpög a negatív előítélet a pontjaidból, addig azok nem tények. utána, ami marad, arról meg szívesen hallgatom, hogy ugyan már mitől is bűn. sajnos nekem az sem axioma, hogy Gyurcsány az ördög, tehát elég összemosni vele valakit, és máris negatív színben van. márpedig a pontjaid jórésze ezzel próbálkozik.
Rettegnek a viktorosok Bajnaitol. Ezt mutatja a rengeteg lejárató blog.
@Doctor Klauße: Viszont tovább törik a mutató, noha lenyúltuk a manyupot, sikeresen bocsájtunk ki államkötvényeket, kifizetjük rendben az IMF-et, és a hiánycélt is teljesítjük. Ki érti ezt? Talán nem is azt vizsgálják? Lehet, hogy más szempontok vezérlik a minősítőket? Mondjuk a fenntarthatósága a fejlődésnek?
"A gazdaság termelési potenciálját a termelési tényezők és a termelékenység trendjei határozzák meg. Becslésünk szerint a potenciális kibocsátás 1996−2007 közt átlagosan 3 százalék feletti ütemben bővült, ami szinte kizárólag a tőkebővülésnek és a termelékenység javulásának köszönhető. A potenciális növekedés lassulása már a válság előtt megkezdődött: 2007−2008-ra 1,5 százalékra csökkent a kétezres évek elején tapasztalt, 4 százalék közeli növekedési ütemről. A válság ezt a szerény potenciális növekedést tovább erodálta, így 2010−2012-ben a potenciális kibocsátás növekedése évi fél százalék körül alakulhatott.

"Ez azt jelenti, hogy a válság kitörése óta gyakorlatilag megállt Magyarország felzárkózása a fejlettebb nyugat-európai gazdaságokhoz. Előretekintve a vállalati beruházások élénkülésétől, valamint a termelékenység helyreállásától várható a növekedési potenciál erősödése, amihez a hazai pénzügyi rendszer hitelezési hajlandóságának helyreállása is szükséges."

Most hogy is alakul? Nincs beruházási hajlandóság, a bankok forrást vonnak ki, az állam a saját bank felállításával önfinanszírozáson gondolkodik. nem értem, minek, ha minden oké? Nem értem, miért gondolják, hogy az ország képes önmagát finanszírozni? (nincs a világon ilyen ország, legfeljebb Kuba)
@prin Table: "bemutassa, hogyan játszik Bajnai a tényekkel, amikor azok ellene szólnak."

A ciprusi cég nem offshore. Ez a tény, az EU is így definiálja. Te meg azt akarod elhitetni velünk, hogy de, a ciprusi cég offshore. Mondd, miért akarod ezt tenni, hogy hazugságot akarsz másokba bebeszélni?
@prin Table:" Hogy többszáz libatenyésztő nem ment tönkre, nem fosztották ki őket, nem szipolyozták ki őket... "

500 ezer ember vándorolt ki. Ezek effektíve tönkrementek. Meg még az a pár millió, aki otthon maradt...
Nem, nem mondom, hogy ez csak Orbán hibája. De az övé is.
Az off-shore az a Kajmán szigetek vagy (kérdezzétek Csányit!) Szingapúr! :D
@prin Table: "nem fosztották ki őket, nem szipolyozták ki őket... "

madárinfluenza, 2003? hát az jól kiszipolyozott mindenkit! mocsok, büdös, komcsi madárinfluenza, MONNYONLE! nyilván modnjuk ismerned kéne, hogy mi volt az a madárinfluenza, meg annak mi volt a kövektezménye ott, hogy egyáltalán felfogd, amiről beszélek.
@Doctor Klauße:" Az államadósság alakulásánál is van valahol egy törés, tudod, amikor fölvettük a 25 milliárd eurót!"

Akkor nézd meg, a világ más országainál hogyan alakul. Csak nem ugyanígy? A világgazdasági válság után több fejlett ország épp a hitelminősítőket vádolta meg azzal, hogy túl szigorú leminősítésükkel okozták a válság elhúzódását.
Persze tudom, Franciaország is Bajnai miatt kapott leminősítést, a Görögország helyzetének alakulása pedig egyértelműen Gyurcsány hibája.
@is: "A ciprusi cég nem offshore. Ez a tény, az EU is így definiálja. Te meg azt akarod elhitetni velünk, hogy de, a ciprusi cég offshore. Mondd, miért akarod ezt tenni, hogy hazugságot akarsz másokba bebeszélni? "

Érdekes a magadfajta MSZP-s nyaloncok hozzáállása...

Nektek MSZP-seknek egy ciprusi cég hol offshore hol nem offshore, mindkettő lehet. Bár hogy a tényeknél maradjunk 2004 előtt minden definíció szerint teljesen offshore volt, tehát amikor Bajnai előadta ezt a szánalmasságot, amit még a HVG is kiröhög(!!!), akkor is maximum "nemrég még offshore", "néhány éve még offshore" stb stb a helyes minősítés.

De mint MSZP nyalonc tudsz pártodtól esetleg pártlapokból olyan cikkeket linkelni ahol alig néhány hete hívnak cégeket "offshore cégeknek", amiért volt benne Ciprusi tulajdon IS, (Bajnai család cégeiben csak az volt).
@EXO: A 2009-es válságkezelés már meghozta a gyümölcsét. 2010-ben javuló fundamentumokkal, rendberakott költségvetéssel adta át az akkori kormány Orbánéknak az országot. Szárnyalt a tőzsde, azóta sem látott erős szinten volt a forint. Ebből a helyzetből kerűlt 2011 végére az ország cirka 1,5 év alatt oda, ahova. Bóvliba.

Szóval van különbség, méghozzá jelentős, (nem mellesleg 2008 őszén még egy gazdasági válság is kitört) de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék tisztában vele, mi vezetett az előző kormányzati érában 2004-től kezdve a megfogalmazott sorozatos negatív országkilátásokhoz és leminősítésekhez.
Érdekes ez az off-shore háború. Majd akkor pofázhat bármelyik oldal embere atémában ha az övéik nem nagyiparban nyomták/nyomják saját idejükben.

Európa második legnagyobb élelmiszer lánca a TESCO után valami CBA ... van nekik jó pár ezer kis üzletecskéjük. Van fogalmatok róla az mennyi adó ami nem ide jön, hanem Svájcban "optimalizálják"?
Vagy fordítsuk meg a Britt gazdaságnak smafu lenne ha egy éjjel az UFO-k ellopnák a Tesco összes üzletét? Miért nem?
@prin Table: Tényleg, a Magyar Nemzet azt állítja, hogy Bajnai nem volt a Wallisnál, mikor a Hajdú-Bét-et felvásárolták, hogy nem ő számolta fel a céget, és hogy pénzt öltek a megmentésébe. Szóval, a Magyar Nemzet hazudik?
@Schindlеr Pistája: Meg Bajnai alatt Görögország sem volt csődben! Se Írország, se Portugália nem evickélt a szakadék felé! Rohadt orbán!
@aaron.:

A poszt nagyon jó. Úgyhogy legalább te ne ess bele abba a csapdába, hogy eleve értelmetlen kérdésben próbálsz dönteni. Rossz kérdésre, csak rossz válasz van. Orbán egy árnyalattal sem rosszabb Gyurcsánynál, legföljebb most éppen őt lehet inkább érezni.
@is: Valahogy az a tippem, hogy kár lenne neked elmagyarázni az egész folyamatot mert úgysem értenéd meg.

Nem az a baj, ha egy jelentős cég csődbe megy, ettől még senki sem lesz öngyilkos.

Nagy cégeknek rengeteg vagyonuk van, épületek, bankbetétek, gépek, egy csomó dolog ami a működésükhöz kell. Csöd esetén ezeket el lehet adni és ki lehet fizetni belőle, hitelező bankokat, dolgózók utolsó havi bérét, és másokat.

Ezzel szemben ha bár egy cégnek nagy vagyona van, de ezt a vagyont kilopják különböző legális jogi trükkökkel dörzsölt oligarchák akkor mi van...

Akkor bár eredetileg megvolt az ingatlana, vagyona a cégnek amiből fizethetett volna, a csőd pillanatában már nincs meg, eltüntették a mágusok, és ami visszamarad azok kifosztott, kiszipolyozott emberek. Akiknek mindenük elveszett, mindenük odalett, mert ők nem voltak ilyen dörzsöltek. Ők csak azt látták, hogy a cégnek hatalmas vagyona van, ha csődbe megy is, abból őket bőven ki tudják fizetni, gondolták...
@Schindlеr Pistája: " És most a 12 milliárdos NFÜ-s támogatást kapott cégek mögött nem ciprusi offshore van? Az nem zavar téged? "

Figyelj már te nem is olvasod a kommenteket? Csak írsz ész nélkül? Nem hallottad az elvtársadtól, hogy

"A ciprusi cég nem offshore. Ez a tény, az EU is így definiálja."

@is: írta nem olyan rég...

Tehát egyik MSZP-s cáfolja a másik MSZP-st. Egyikőtök szerint a ciprusi cég nem offshore, másikotok szerint nagyon is offshore.

Ezért nem jut a baloldal sehová, mert össze vissza, egymás ellen beszéltek, nincs világos álláspont semmiről, csak káosz. És nem csak rólatok van szó, a ballib sajtóban ugyanígy leírják szívbaj nélkül egyszer azt, hogy a ciprusi az offshore, egyszer meg nem az.
@prin Table: neked is lehet offshore céged narancsvitéz :) mi ezzel a probléma? törvénytelen? nem. mit rugózol baromságon? csak az ilyen nyomorékokat lehet ezzel hergelni..
ezzel nem azt írtam, hogy bajnai mekkorahúdejó, csak röhejes a narancsvakságotok :)
@Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz.: lehet, hogy nem rosszabb, csak nagyobb lehetőséget kapott a romboláshoz, és élt is vele :(
Álljunk minél többen a diákok mellé, mert ez a kormány a szégyen a bóvli, a sunyiság , aljasság kormánya.
Már a fél világ figyel rátok, drukkol nektek és a magyar népnek.
Hajrá oktatásügy, egészségügy, bírák, rokkantnyugdíjasok, köztisztviselők, rendőrök...mindenki, változtassatok a sorsotokon!
Kormány és igazi rendszerváltást, Orbán banda takarodj!

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0
@prin Table: Amúgy tisztában vagy azzal, mit jelent az off shore? Ugye, nem? Magyarország is lehet off shore, ha itt kedvezőbb az adózás, és ezért ide hozza át a vállalatát mondjuk egy szlovák.
@Schindlеr Pistája:" Faszságokat dumálsz. A felszámolásnál a sorrend. Bérek, közterhek, hitelezők és csak a végén a szállítók, vagyis a libások. "

Figyelj csak ha én irányítok egy bármilyen céget, és elég dörzsölt oligarcha vagyok jó kapcsolatokkal akkor bármit el tudok intézni, a sorrend nem számít. Én már hónapokkal előre előre tudom hogy a céget fel fogják számolni. Hisz látom az összes kimutatás, a piaci viszonyokat (akár madárinfluenza hatásait is), ekkore még SZÓ SINCS felszámolásról, de én már tudom hogy jön, mert előre tudok számolni pár hónapot és látom mikor fogy el a cég pénze.

Ezek után ha elég dörzsölt vagyok, akkor fogom a csőd szélén álló céget és ADOK EGY NAGY HITELT egy másik cégemnek. Tiltja valami? Semmi. Egy másik saját cégemnek eladom az ingatlanokat... Áron alul? Dehogyis! Viszont a bejövő pénzből egy harmadik cégemnek hitelezek. Akik majd jól elköltik a pénzt. A csőd pillanatában ők nem kötelezhetőek arra hogy fizessék vissza a hitelt (nem is tudnák hisz elköltötték), és amikor a cég végleg megszűnik, akkor már nincs is ki követelje ezt a hitelt. Így a pénz és ingatlanvagyon a cégből KIÁRAMLÉK MÉG A FELSZMOLÁS ELŐTT. Volt nincs. Ami a kisembereknek jutott volna az ezekben a céghálókban landol. Így lehet kifosztani kisemmizni, kiszipolyozni, tönkretenni kisemberek százait. Teljesen legálisan ám teljesen erkölcstelenül és aljas módon.
@is: Lássuk van-e szemed ;)

1. Gyurcsány elkúrta. Elkúrta, amikor az első (fél)kormányzását a választásnak vetette alá. Persze, érthető, ilyen a mi politikai kultúránk (na azért nem hungarikum), de elkúrásnak elkúrás. Aztán amikor valahogy kikerült az őszödi beszéd, akkor ragaszkodott a hatalmához. Sőt mai napig vitathatóak a tüntetések körüli balhék is, nincsen hiteles forrás. De egy tény: akkor le kellett volna mondania. Ehelyett egy olyan mély morális válságba taszította (tovább) a politikai életet, amivel frankón megágyaztak Orbán hatalomátvételének (és ámokfutásának). Ezen kívül virágzott (tovább) a korrupció, a rendszerváltás utáni fehérgalléros bűnözés új evolúciós szintet ért el. Persze azért ott volt már nagy elődként Viktor is. És hol volt közben Gordon? Az uniós támogatásokért felelt, aminek a lecsippantásából sportot űz a mindenkori politikai elit. A miniszterségéről nem is beszélve.

2. Világválság. Részben jogos, persze egy globális pénzügyi válság előidézésében nyilvan nem az akkori magyar kormány tehet (a neoliberalizmus, amit képvisel már annál inkább, de most ezt hagyjuk). A válságkezelésben már bőven voltak hibák, Gyurcsány kapkodó politikája látjuk hova vezetett (egészségügyi reformostul kezdve sokmindenen át). Ne felejtsük el azt a bizonyos banki magatartási kódexet viszont, ami például nagyban hozzájárult, hogy a globális válság mellé sikeresen benyeltünk egy tetemes devizaeladósodást is (kérdezd csak a frankhiteleseket). Ezt a kódexet Bajnai védte, mondván "akkor az tűnt a jó megoldásnak". Aki egy kicsit is belegondol, az beláthatja, hogy devizában eladósodni kurva kockázatos, ehhez még diploma sem kell. Azt elismerem, hogy végeredményét tekintve Bajnai válságkezelése sikeres volt (az eszközökről lehet vitatkozni, én nem látom annyira sötétnek a helyzetet, mint a blogposzt írója). Kérdés, hogy hosszú távon az általa elképzelt megoldások működnének-e. Szerintem kétséges, és valahol baloldalon kéne keresni a megoldást (értsd: svéd modell, fejlesztő állam stb.). De ez már csak ízlés kérdése :)

3. Igazad van, én csak egy szaros közgazdász végzettségű tejfölösszájú vagyok. Lehet, hogy te jobban ismered a minisztériumok működését. De azt azért ne akard nekem bemagyarázni, hogy Bajnai sírva végezte a napi munkáját, mert annyira rosszul érezte magát, hogy milyen kormányban kell dolgoznia. De még ha így is volt, most a megbánás időszakában én azért kicsit több szembenézést és belátást vártam tőle. És nekem akkor is szúrja a szemem, hogy olyan emberek ülnek a VIP székeken az évértékelője alatt mint a 90-es évek közepén a privatizációért felelős MSZP katona (nem tudom emlékszel-e mekkora sikersztori volt fiatal demokráciánk történetében a privatizáció, óriási!), Draskovics (aki előbb pénzügyminiszterként majd igazságügyi és rendészeti miniszterként is milyen faszán megállta a helyét Gyurcsány mellett), az öreg Kuncze apóról nem is beszélve (soroljam az SZDSZ hülyeségeit? szerintem nem kell). És akkor így beszélünk teljes megújulásról meg új korszakról?

4. Te valami eszméletlen naiv lehetsz, ha nem látod, hogy az egész politikai rendszerünk (a választásoktól kezdve a közbeszerzésekig) semmi másról nem szól, hogy ez a "kaszt" hogyan gazdagodott meg az adófizetők és az EU pénzéből. Ezek nem egyedi esetek, ez az egész kibaszott rendszer mozgatórugója, amit se Orbánék, se Gyurcsányék, se Bajnaiék meg sem kíséreltek átalakítani (pártfinanszírozás, EU-s pénzek hatékony és átlátható felhasználása, közbeszerzések szigorú kontrollja stb.)
@prin Table: "Ezért nem jut a baloldal sehová, mert össze vissza, egymás ellen beszéltek, nincs világos álláspont semmiről, csak káosz. És nem csak rólatok van szó, a ballib sajtóban ugyanígy leírják szívbaj nélkül egyszer azt, hogy a ciprusi az offshore, egyszer meg nem az."
Látod, ez teljesen így van. A magyar politikai elit össze-vissza beszél. Csak a fideszre nem jellemző, hogy egyik nap ezt mondja, másnap már cáfolja ugyanazt.
Még szerencse, hogy Szíjjártó, Kósa, Matolcsy, Orbán sose mond hülyeséget.
@prin Table: Tévedsz. Csődeljárás esetén egy évre visszamenőleg vizsgálja az APEH /NAV a cég pénzügyi eseményeit, és gyanú esetén igenis eljárhat.Akár börtönbe is kerülhetsz csődbűntett miatt. Tehát nyugodtan fel lehet jelenteni Bajnait, ha csődbűntett gyanúját véled felfedezni.
Tedd meg!
@Schindlеr Pistája: Jogászkodni próbálsz de pofára esel. Mint mondtam ezek az akciók jóval csőd előtt történnek, nem amikor már bekövetkezett a csőd.

Egy szállító csak akkor értesül a csődről amikor bejelentik.

De egy cégvezető aki legjobban ismeri a saját cégét, saját piacát, saját helyzetét, akár évekre előre, de hónapokra biztosan, ki tudja számolni, hogy mikor fog bajba kerülni a cég. És akkor megkezdheti dörzsölt módon a "vagyon kimentését" a cégből. Jóval a csőd előtt, tehát csődbüntettről szó sem lehet.

Amúgy meg ki tudja meg ezt, ha jó kapcsolatai vannak mint oligarcha és Offshore cégeket használ a vagyon kimentésére?

Akkor aztán sosem jutnak a pénz nyomára...
Valamit mindig elfelejtenek a hipergazdag milliárdosaink.
Hogy a milliárdjaik 99%-át volt Állami vagyonok privatizációjával szerezték.

Gyakorlatiasan megfogalmazva a Nép vagyonát vitték szaré'-húgyé', amikor azt mondták nekik az Elvtársak, hogy most vigyék, állami garanciás kezes hitellel.
@Kürtös: " Aki egy kicsit is belegondol, az beláthatja, hogy devizában eladósodni kurva kockázatos, ehhez még diploma sem kell."

Csak az nem látta be, aki felvette ugye?

Amúgy nagyon gyenge poszt ez.
@prin Table: " Jogászkodni próbálsz de pofára esel. Mint mondtam ezek az akciók jóval csőd előtt történnek, nem amikor már bekövetkezett a csőd."

egy kérdésem lenne, őszintén, kíváncsi vagyok rá. hány céged volt eddig?
@aaron:
Egyetértek!
Marad a szlovák rendszámú autód, a békemenet, a gondolataidat is tisztára mossák, már csak egy dologra kell figyelned: nehogy kritikus hangnemben blogolj, mert könnyen tanuként a rendőrségen találod magad!
Nem csoda ha nem akarsz elmenni.
A perspekzíva remek!
@prin Table: igen, és ha időgépe van a cégvezetőnek, akkor a csőd után menti ki a vagyonát.... te jó éééég....
@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tehát nyugodtan fel lehet jelenteni Bajnait"

Már miért lehetne feljelenteni Bajnait? Gondolod hogy ő lenne olyan hülye hogy a saját bankszámláját, saját nevét használná bármihez is amit el akar érni? Nem olvastad kicsit fentebb? Neki még offshore cége SINCS. Csak a szüleinek van. És nem offshore hanem ciprusi cége.

Bajnai személyesen miért is intézne el bármit is? Neki számtalan ismerőse, kapcsolata van, ha valamit el akar intézni, ezeken keresztül el tudja.

Olyan ez mintha egy nagy nyomozás után Joszip Tot-ot állítanád bíróság elé és jól elítélnéd. Az értelmi szerzőt meg nem fogod tudni elítélni, mert ő a háttérből irányít, mozgatja a szálakat, a büntetőjog szempontjából végig árnyékban marad. Vagy szerinted akkor Joszip Tot ügyben is minden rendben volt?????? Hisz nem ítéltek el senkit??????

Ezért szánalmas és nevetséges ez a mosdatás és mentegetés :"Nem zárták börtönbe tehát biztosan bűntelen szent lélek!"

"Az nem lehetséges hogy voltak/vannak olyan jogi kiskapuk, amiket oligarchák ki tudnak használni a jogilag támadhatatlan fosztogatáshoz, kisemmizéshez! Ez Magyarországon elképzelhetetlen, abszurdum, pfuj!"
@Indriq: Igazatok van mindenben. 100%-ig.

Magyarországon minden mindig a lehető legerkölcsösebben legszentebb módon történik az üzleti életben.

Elképzelhetetlen az, hogy egy dörzsölt oligarcha kisembereket semmizzen és fosszon ki, ez NEM LEHETSÉGES.

Az aljas jobbnáci atlatszo.hu pedig Bajnai Gordont ezt a szentélető embert oligarchának nevezte.

atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

Ez egy aljas karaktergyilkosság volt!! Jobboldali ármány!! Egy szent embert így bemocskolni, aljasság!!!!

(atlatszo.hu
Főszerkesztő: Bodoky Tamás
Főszerkesztő-helyettes: Mong Attila )

ezek az Ultrajobboldaliak ártani próbálnak a Gordonnak!!!!

Visszaverjük!!! Megvédjük!!!

ÉLJEN BAJNAI!!!

ÉLJEN BAJNAI!!!
Lehet ütni Bajnait, oszt majd háromszor veri kendeken vissza. :)
@prin Table: sajnos vagy nem sajnos, a törvényeket azok hozzák ott fenn, és a bíróság meg ítélkezik. szerencsére nem bemondásra bűnös valaki. pedig orbánra is ráverném a bilincset.. de hát ez van
@prin Table: a helyzet, hogy magyarországon jogilag addig nem bűnös valaki, amíg a bíróság el nem ítéli.
@karacsi_maci: Ha egy kicsit utánanéznél, akkor tudnád, hogy annak idején a bankok sokaknak nem is adtak forinthitelt, mondván, hogy a devizát még be tudják vállalni (erős forint mellett alacsony kamat), de a forinthitelt már nem (a magasabb kamat miatt). Nem mindenki lehet közgazdász, és mivel az ország pénzügyi kultúrája olyan amilyen, a bankok finoman szólva éltek a helyzettel. A kormány meg jól az emberek oldalán állt, és védte őket minden eszközzel, hogy véletlenül se csússzanak bele devizaadósságba, ugye? :)

Arról nem is beszélve, hogy az önkormányzatok is orrán-száján vették fel a devizahiteleket. (Mondjuk ebben a fideszes városok sem maradtak el, sőt.) Nem értek egyet a jelenlegi kormány bankellenes politikájával, de azért ne tegyünk már úgy, mintha az előző kormányok olyan kurvára ártatlanok lennének.

És pont ez zavar Bajnaiban. Úgy próbálja mutatni magát, mint akinek semmi köze nem volt ahhoz, ami akkor zajlott. Se tettekben, se értékközösségben. Pedig legalább az utóbbi áll rá. És az, hogy politikai zombikkal veszi körül magát csak ezt erősíti.
No, ez megint egy féligazságokat tartalmazó, torzító, sárdobáló cikk lett...
Miben volt benne vastagon a Bajnai? A 2009-2010-es kormányban, ami visszarántotta a szakadék széléről MO-t. Kábé neki (és néhány kollégájának) köszönhető, hogy 2010-re nem ment csődbe az ország, és stabilizálódott a nemzetközi megítésélünk, s a gazdaság.
Annyira rá akarták húzni a vizes lepedőt a Hajdú-Bét ügy miatt is, hogy ha volna valami alapja, már rég elkaszálták volna! Cégek alakulnak, csődbe mennek. Kicsit fel lett fújva ez az ügy... Nem kicsit...
Egyébként az ilyen sárdobálós vélemények a fenti tényeken túl csak azt felejtik el megemlíteni, hogy 2011-ben Orbán a Bajnai kormány által elért eredményekkel büszkélkedett külföldön. Ez már magában mond valamit...
Haggyá má' a ciprusi off shore cégekkel.
Ciprus az EU tagja.
Nyissá' te is cukrászdát Bécsben, off shore céget Cipruson, oszt' jónapot.
Mi az hogy, nagyon is! :)
Nem értem, miért okoz lelki fájdalmat a blogolónak, hogy BG-t sem lehet maradéktalanul szeretni. Nyilván nem tökéletes, de egyszerűen jelenleg ő a legkisebb rossz. Politikus meg eszerint választunk.

Ha mondtok valakit, aki kisebb rossz és választható, szívesen szavazok rá.

Ha viszont nincs ilyen, akkor pofa be, és mars pártot alapítani.
Fúj, a Csúnya Gonosz Bajnai lopott.

De amikor te lopsz az nyilván etikus kispajtás, ugye? Azért, mert ahhoz béna vagy, hogy a posztot önállóan illusztráld még nem kéne szó nélkül ellopni amit más csinált magának:

m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/bajnai02.jpg

Te akarod elhitetni másokkal, hogy minden más lesz. Aha, értem. Menni fog. Hitelesen, faszán.
@Schindlеr Pistája: valamit nem értek... Van itt a blog.hu-n (meg régebben az index fórumán is) egy azonos nickű nácipalánta... Elfelejtettél nicket váltani, vagy sikerült hamisítani egy hasonló nicket vagymivan? :-D
ket dolog:
jo lenne egyszer valami blogon megoldast is olvasni, komolyan erdekelne. ja az nincs.

masik:
nem az a kerdes h magyarorszagon a gazdag es befolyasos emberek elnek-e a gazdagasagukkal es befolyasukkal (miert ne tennek, hiszen ezert azok), ami problema az a mertek, jelenleg elkepeszto hianya.
mindig is voltak utepitesek, elosztasok, egyebek, de vegletes tonkretetel - minden kozossegi erdeket figyelmen kivul hagyva - meg nem.
olyat meg tenyleg csak a privatizacio legvadabb 1-2 eveben lattam hogy konkretan mindent leszarnak csak nekik jo legyen.

sok mindent lehet bajnai nyakaba varrni, vagy kepzelni, igy van. bajnai nem azert lett gazdasagi miniszter es miniszterelnok mert egy elzart kunyhoban eldegelt, aztan hirtelen felkertek... ezt nyilvanvalo.

ugyanakkor a naivitas cimborassoja azt gondolni hogy egyaltalan letezhet olyan politikus aki egesz eleteben semmit nem csinalt. illetve ha feltesszuk, hogy most 40-60 eves, akkor 20-40 eves kora kozotti idoszakot 'kihagyta', nem ismert senkit, nem uzletelt, nem vallalt posztot sehol, es ki sem hasznalta a lehetosegeit... nem volt semmilyen parttal (azaz adott idoben a gazdasagot iranyito elittel) kapcsolata es nem hasznalta azt,DE megis hirtelen alkalmas egy orszag vezetesere...vagy a blogger ezt komolyan gondolja?

illetve konkretan bajnairol: pont o vegye nyakaba az elmult husz evet? magat nevezze meg fobunosnek? azert nezzunk mar korul...
@karnak: azért meglep, mennyi híve(?) van Bajnainak. Tény, hogy amit korábban láttam tőle/belőle, annak alapján most én is őt választanám, de kicsit félek is. Drága jó politikusainktól kitelik, hogy az a pár hónap, míg ő volt kormányon, csak a beetetés volt és egy új bokrost kapunk a nyakunkba, ha esetleg sikerül eltakarítani a jelenlegi söpredéket.
Balról nem lehet leváltani az Orbán kormányt, mert ott nincs egyetlen egy hiteles politikus sem. Szerintem a megtisztult LMP, egy 30%-nyi hülyeségtől mentes Jobbik közösen elérhetné a 40% körüli eredményt.
Nem is akármiylen részese. Benne volt az elkúrók csapatának első tíz helyezettjében.
@SilenceOfTheMasses: Az űj LMP nekem is szimpatikus. A Jobbiknak sokat kellene fejlődni, bár kétségtelen sok igazságuk van nekik is. De ezek ketten soha nem fognak összeállni.
@hornet599: "...üzletember, politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban."

Semmi köze nem volt az elkúráshoz. Hát persze.:))
@karacsi_maci: De attól még erkölcsilag lehet pária. Kéne is, hogy legyen.
Ez a blog tokeletesen lett megfogalmaza, en pont igy gondolom. Gratulalok hozza.

Mi a kulonbseg Orban es Bajnai illetve az altaluk kepviselt oldalak kozott?! Csak a nev es a szinek, mas semmi. Csoborbol vodorbe illetve megint vissza a vodorbol a csoborbe? Ne legyunk mar megint amneziasak.
@komplikato:
- Következésképpen: a külpiacon folyamatosan romlanak a cserearányok. S minthogy az ország a külpiacot nem nélkülözheti, versenyképességét csak úgy őrizheti meg, ha ellentételezve a magasabb rezsit, mély szinten tartja a reálbéreket, a reálnyugdíjakat, adóztatással, "megszorításokkal", ha a gyermekes családok megnyomorításával föléli a jövő beruházásait, noha az évtizedek óta fosztogatott maradék jövőtől egyre kevesebbet lehet rabolni. Ha dobra veri mélyen szállított áron a nemzeti vagyon vakarékát is, s újabb kiszolgáltatottságokat kínál fel még lehetséges újabb kölcsönökért, "privatizációs" ügyletekért - tovább nő tehát az unokákra hagyott terhes örökség: a máris visszafizethetetlen adósságtömeg. ( teljes Pulpitus.hu Szürke veszedelem)
Rossz helyen kapirgál a posztíró. Mindenkit a munkája minősít. Amikor Bajnai miniszterelnök volt jól végezte a munkáját, amikor meg nem volt politikus akkor is jól végezte: cégvezetőként, vállalkozóként.

A jobboldal képtelen felmutatni olyan embert, aki önerejéből bármit is produkált volna. A közpénzek és közvagyon szétlopásán kívül semmihez nem értenek. Előbb nekik is próbálkozniuk kellene a szabadpiacon, ahol csak a személyes kvalitások számítanak. Ahol nincsenek ingyen osztogatott földbirtokok potya támogatások milliárdjaival, nincsenek állami cégek felesleges reklámtevékenységéből befolyó pénzhegyek, nincsenek pályáztatás nélkül megítélt milliárdos bizniszek.
@nu pagagyí: Jól? Csökkentve az amúgy is szemérmetlenül alacsony béreket és nyugdíjakat, mert azt követelte a hatalmas kölcsönért az IMF? Hát ez önálló és jó döntés nem volt, az biztos.

Az önerőt meg olyan privatozáció során szerezte, mikor bennfantasek (meghirdetve egyik sem volt) fillérkért jutottak óriási értékekhez. Ügyes, de attól még nem értékteremtő, hanem rabló.
Nem is kell a szerzőnek elhinni semmit, ami Bajnait illeti. Higgyen csak Orbánnak, Pintérnek, Csizmadiának, Bayernak. Egyszer írjon majd róluk is ilyen szívhez szóló posztot, felsorolva benne, hogy ki hogyan,- miből jutott el oda, ahol van, ki hogyan-, mennyire tudta megőrizni az arcát, a hitvallását, önmagát.
A helyzet az, hogy nem felejtette el kimondani.
Ott van a Hölgyeim és uraim! után.

Újraolvasás? Új poszt?
@esefe: Valamit nagyon összekeversz. A reménytelen gazdasági helyzet, a devizahitelek bedőlése, az ipari termelés mélypontja, a közszolgáltatások lepusztítása nem Bajnaihoz kötődik, hanem a szabadrablást végrehajtó fideszes szennyáradathoz. A tehetségtelen, számolni nem tudó, antiszolidáris tolvaj oligarchákhoz, a rablott pénz tetején ücsörgő lázárokhoz, akik szerint mindenki annyit ér, amennyit el bírt lopni a közösből.
@Kürtös: Jól írsz, Kürtös, csak egy valami jutott eszembe.

Valamikor a rendszerváltás hajnalán csináltunk egy falufórumot, legyen helyben is rendszerváltás, ítéljük el helyben is a kommunizmust.
S az első nagyobb rendezvényen azt súgja a mellettem ülő: nézd csak az első sorban ott az egész kommunista bagázs a faluból.

Nem hívtuk őket, jöttek. Nem lehet esetleg, hogy most sem hívták suchmannt csak ment? A pofátlanságnak nincs határa ezt tudjuk, Orbánnak is, Gyurcsányak is az a jó, ha Bajnait minél inkább lejáratják Kunczéval, társaival.

Tehát é ebből oly nagy következtetést nem vonnék le.
@SilenceOfTheMasses: Balról nem lehet leváltani, biztos, az emberek undorodnak a baltól.

Jobbról lehet leváltani, nem a Jobbikra gondolok, az egy patkánypárt, valódi jobboldali tömörülés kellene, egyszer lesz olyan remélhetőleg.
Jobbik patkánypárt, ami nem azt jelenti, hogy mindenki patkány benne, de azért elég sokan vannak. Az LMP pedig egy erőtlen gyenge kis pártocska, most már még erőtlenebb, nem hinném, hogy valaha nagyobb szerepe lenne az országban.
Úgyhogy új erő kell, jobboldalon lehetőleg.
@Hajrá diákok, az ország sorsa a kezetekben!:

Álljunk minél többen a diákok mellé, mert ez a kormány a szégyen a bóvli, a sunyiság , aljasság kormánya.
Már a fél világ figyel rátok, drukkol nektek és a magyar népnek.
Hajrá oktatásügy, egészségügy, bírák, rokkantnyugdíjasok, köztisztviselők, rendőrök...mindenki, változtassatok a sorsotokon!
Kormány és igazi rendszerváltást, Orbán banda takarodj!

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0
@gomorra: A kommunisták végre otthont találtak a Fideszben. Ismét van mit nyalni, ismét nem kell gondolkodni, ismét lehet szerény képességgel fontos embernek lenni. Ott sürög az egész MSZMP KB, ha nagyon akarnák megtarthatnák az azóta elmaradt kongresszusokat.
@nu pagagyí:Ki is hozta reménytelen helyzetbe az országot? Nálunk már akkor egy-két százalék volt a növekedés (Bajnai minisztersége alatt is, mikor a tótoknál még nyolc-tíz százalék, a lengyeleknél, cseheknél meg öt-hat. A válságban nálunk mínusz hét százalék volt a GDP változása, a tótoknál, stb. mínusz kettő. Bajnai gazdasági minisztersége idején.

''A tehetségtelen, számolni nem tudó, antiszolidáris tolvaj oligarchákhoz, a rablott pénz tetején ücsörg'' ,''akik szerint mindenki annyit ér, amennyit el bírt lopni a közösből''

Ráismertem a boslikra, meg a liberáltakra.
@nu pagagyí: Szánalmas. Még midnig szánalmas, mikor kenetegtni próbáljátok a szart. Nem vevő erre rajatok kívül senki. Nem veszitek észre?
@pástétom: Volt rá példa, hogy Gyurcsány is megkérdőjelezte Bajnait, nekem nem erősségem a memória, de tavaly, Bajnai bejelentkezése után úgy kommunikált Gyurcsány, hogy annak az volt az értelme, hogy Bajnait lejárassa.
Valószínűleg gerincesebb Gyurcsány Orbánnál, már ha lehet ilyet elmondani bármelyikről, de bizony neki is be kéne látni, hogy aki ennyire meggyűlöltette magát, az hagyjon már fel azzal a kurva polititizálással mert csak ront a helyzeten. Az ország helyzetén.
@esefe: Nem vagy te komoly ember, Esefe!

Hogyan veted össze Bajnai pár hónapját Orbán két ciklusával, Gyucsány kb. 6 évével? Ezt magyarázd meg.

S olvass föntebb is a hozzászólások között, több helyen leírják, hogy azalatt a pár hónap alatt amíg miniszterelnökként dolgozott, milyen helyes utat követett gazdaságilag.

Gondolkozz ember! A gondolkozást nem lehet megúszni, ne csak higgyetek, gondolkozzatok, mert a hit szar dolog amikor ember felé teszitek. Higgyetek a Jóistenben, vagy Jehovában vagy Allahban, emberben sosem.
@Mérleg Előd:

na igen az ilyen népirtó, tolvaj, lakhely áruló maffia mit bíróságnak csúfolnak nem is hozhatott más ítéletet hiszen saját magát ítélte volna el!
@esefe: Érces hangod tompán pufog a szarkupac közepéből, amit kormányod összehordott. De csak nyekeregj bátran, amíg bele nem fulladsz.

Bajnai gazdasági növekedéssel adta át a kormányt. Az Euró 270 alatt volt, a svájci frank 180 körül. Az államadósság kisebb volt kb 2 ezer milliárd forinttal. Az IMF hitelt, amelyet nem ő vett fel, nem költötte el, azóta is hiánytalanul megvan az MNB trezorjaiban. Azt is el lehet még kúrni. A magyar devizaszükségletet a piacról finanszírozták, alacsony hozammal.

Ez a kormány visszabombázta az országot a világgazdasági válság idejére, egy sokkal kedvezőbb külpiaci helyzetben. Feleslegesen elcseszett háromezer milliárd magánmegtakarítást, amit előzőleg, de facto ellopott polgáraitól. Kifosztotta a közintézményeket, tönkrevágta a piacot, szétlopta Magyarországot. És hazudik és hazudik.
@Schindlеr Pistája:
Mire nincs bizonyíték te idióta ?!

Mond mi nem igaz szerinted, és hozom a linket:

1. Már kis seggdugó korában is Gyurcsány KISZ-es bulijába kérődzött hogy a komcsik közé férkőzzön.

2. Aztán össze is tolták a bútort, és a privatizációs időszakban a Bajnai és Gyurcsány család Apró segedelemmel ki is rabolták az országot, és néhány gazdát (Hajdú-BÉT).

3. De nem érték be ennyivel. Holmi milliárdok, 1-2 öngyilkos nem volt elég.
Mentek együtt politikusnak.

4. Bajnai ott lihegett most is a főnök seggébe, meg is kapta az EU-s pénzeket, amit hűen és örömmel osztogatott széz az MSZP-s tolvaj bandának.

5. Mikor a főnök már nem bírta, akkor egy röhejes minsizterelnököt keresünk bohózat után, befut, mint a főnök jó csicskása.

6. Most meg arra nem veszi a fáradságot, hogy a kampányfőnökét elrejtse. Ugyanaza a takonyzabáló (szó-szoros értelmében) Szigetvári Viktor, aki MSZP-s rendezvényeken ette a taknyát.

7. Most meg bejelenetkezett az egész SZDSZ horda..
@nu pagagyí:

Ocsmány béna szoci hazugság.

A szocik 80/ fölé vitték a GDP arényos hiányt, az egész EU-t tekintve rekord mértékben növelték.
Ahogyan a munaknélküliségi rátát is megduplázták 8 év alatt.

Eurostat adatok, google data exloreerben gyönyörű grafikonok igazolják, hogy az egész EU legbénább kormánya végig az MSZP volt.

Hiába nyalod a seggüket majom.
@gomorra:
Milyen pár hónapról beszélsz ?
Bajnai személyesen osztotta vissza a szoci klientúrának, oligarcháknak az EU-s pénzeket.
A főtolvajt mentegeted, Gyurcsány legaktívabb, és legnagyobb csicskáját.
"Fent és lent."

Nos, "kedves" blogszerző, Te már nem kerülhetsz lejjebb.
Na most fent és lent barátaim itt lehet szépen megállni és abbahagyni az egész politizálást, mert ha annyi jut törpe szúnyogként el a tudatotokig, hogy bajnai rossz és hajdúúú-bééét akkor biza nam lesz itt semmilyen szerepetek, mert bajnai az arc akivel lehet elzavarni orbánt úgyhogy pofa súlyba működjetek vele együtt és majd ha bent vagytok az országgyűlésban akkor igyekezzetek, hogy más legyen minden mint eddig
A cikk írójával zömében egyetértek,de amit álltalában mond a pólitikusokról az
már felvet egy kérdést : ki a fene kormányozzon itt a jövőben ?
Speciel a Hajdú Bét ügy emlegetése elég unalmas, az már többször tisztázódott, hogy speciel abban nem sáros. A többi a helyén van, és érdemes foglalkozni vele, de miniszterelnökké válva akkor is sokat tett a gazdasági stabilitás visszaállításáért, ezt nem lehet elvitatni tőle, számok bizonyítják, és ha nem saját mikrofonnak beszél, még Orbán Viktor is elismeri.
@alien:
Apró bibi, hogy akik rászavaznak azok nem kerülnek a parlamentbe.
Bajnai pedig úgy bassza át őket a palánkon, ahogy akarja.
Eddig is Gyurcsány és az MSZP parancsait követte, és ezután is azt fogja.
Mostmár megtámogatva az ex-SZDSZ-es megélhetési szarháziakkal, nincs is más választása.
@nemecsek ernő áruló:
Én akárhogy nézem a stabilitás számait, az jön ki, hogy Bajnai alatt nőtt a GDP arányos hiány, igaz kevésbé, mint az elkúró szocik alatt.
Ahogy nőtt a munkanélküliségi ráta is nyakló nélkül.

A Fidesz alatt meg nem nőtt. AHogyan 1998-2002 között sem nőtt.
@nemecsek ernő áruló: Ja. Maga állította, hogy nem bűnös. Erkölcsileg, igen is bűnös, ha a drága ügyvédek ki is mosdatták. Tellet.

Egyébként éppen az imént mondta, hogy rossz kormány az,amelyik hitelt kényszerül az IMF-től felvenni. Tekintsük ezt beismerésnek.:)) Mégha Orbán állítólag dicséri is. Nyilván neked, mert mástol még ilyet nem hallottam.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te melyik grafikont nézed? Megállt a GDP csökkenés Bajnai alatt, amit Matolcsy ismét lejtőre taszajtott, óriási mértékben nőtt a deviza-tartalék, aminek a fidesz épp most készül a seggére verni, miután a nyugdíjakat már ellopták.
@nu pagagyí: ''Érces hangod tompán pufog a szarkupac közepéből, amit kormányod összehordott. De csak nyekeregj bátran, amíg bele nem fulladsz.''

Ótvar proli vagy, a sítlusod alapján.
@esefe: Hát ha neked a dokumentumok semmit nem jelentenek. Élj csak a paranoid kis világodban.
@nemecsek ernő áruló:
Be lehet fejezni a hazudozást majom:

Itt vannak ez Eurostat adatai, google grafikonba.

Gyönyörködj tetves szoci kedvenceid gyümölcsében:

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&met_y=gd_pc_gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Aztán ha kigyönyörködted magad, itt van egy kis munkanélküliségi ráta grafikon is:
Ezek a hülye szoci bérencek elfeljtik, mindig, hogy az adatokat nem ők hamisítják már.

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&ctype=l&met_y=unemployment_rate#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=en_US&dl=en_US&ind=false
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Én ebből azt látom, hogy Bajnai visszafogta az eladósodást, a fidesz meg egy generáció nyugdíjának elrablása útján volt képes icike picike mértékben csökkenteni. Ez mit igazol?
@nemecsek ernő áruló:
Ezek a grafikonok azt igazolják, hogy a szociktól szarabb kormány az egész EU-ban nem volt.
Mindenkitől rosszabb mutatókat produkáltak.
MIndenkitől.

Így fordulhatott elő, hogy a Szlovákok elötti pozicióból (2002), 2010-re mindenben utolsóak lettünk az EU-ban.

Mert a szociktól szarabb nincs gazdaságilag.
Ezt bizonyítják a grafikonok mindösszesen.
@nemecsek ernő áruló:
Elmondanám hogy mind a GDP arányos hiányt tekintve, mind a munkanélküliségi rátát az EU élmezőnyébe tartozunk.
A GDP növekedésben vagyunk most szarok.

Ez EU átlagát tekintve közepes Matolcsiék teljesítménye. (Ami egyébként szar kétségtelen)

A szocik meg utolsóak voltak, legszarabbak az egész EU-ban minden mutató szerint. (AMi a leggázabb ami létezik)
@esefe: Ajánlom neked is, hogy alakíts céget, élj meg a saját tehetségedből, vállalj felelősséget alkalmazottaid jövőjéért. Én ezt csinálom húsz éve, a szabadpiacon, távol mindenféle közpénztől. Te viszont életedben nem vállaltál felelősséget semmiért, nem kockáztatattad szaros kis egzisztenciádat, így váltál egy szimpla seggnyalóvá. Van alapom megítélni, hogy mit művel ez a kormány és látom a tehetségtelen szarjankók nyomulását. Nem sokáig fog tartani, mert önerőből képtelenek bármiféle hasznos tevékenységre. Ha elfogy az állami pénz, megszűnnek az egyindulós pályázatok, ha versenyezni kell elpusztulnak. Sajnos közben tetemes kárt okoznak a társadalomnak, többet vesznek ki, mint amit betesznek.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A szocik szarok voltak, de most Bajnairól van szó, aki azért minden teljesítményben messze Matolcsy fölött áll, az EU parlamentben még Viktor is méltatta.
@gomorra: Szerintem nem ennyire cizellált a helyzet. Egy ilyen rendezvényen általában az első sorok a VIP vendégeknek vannak fenntartva, hát voltak is illusztris arcok. De nézzük a másik példát: a nagy ellenzéki tárgyalásokon a Bárándy család tárgyalt magával, Szigetvári egészen mostanáig MSZP tag volt, sőt Bajnainak voltak nyilatkozatai amiben kvázi mentegette Gyurcsányt. Nem vagyok meggyőzve, sorry.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az a gond, hogy a jövő felélésében vagyunk csak elsők, minden másban utolsók. Nincs beruházás, nincs vállalkozási kedv, nincs piac. Ez a kormány szándékosan generál válságot, mert ennek leple alatt lehet mindent szétlopni. Mindenre azt lehet mondani, hogy nincs pénz, miközben tényleg nincs, mert lapáttal hordják szét a közvagyont. Egy olyan ország készül ahol csak kitartottak és kizsákmányoltak lehetnek. Az első kategória természetesen vékonyabb. A kettő közt nincs semmi, önálló magukért felelő emberekre nincs szükség. Nincs szükség tudásra, nincs szükség kultúrára, nem kell nyilvánosság. Az egész társadalmat megpróbálják valamiféle parancsuralmi rendszerbe belekényszeríteni.
@laszlos: Hol igért manyuplopást?Hol igért tadijat?Hol igérte,hogy szétcseszi a felsőoktatást,egészségügyet?Stb...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "mind a munkanélküliségi rátát az EU élmezőnyébe tartozunk."

a demagogszarjankok vagytok:-)
500e elmenekult eloletek a munkaeropiacrol es kenyszermunkat vezettek be. es meeg igy is szarabb a foglalkoztatottsag, mint amikor a seggestorpe fonokod es maffiozoi kitoltak a "rosszabbul elunk, mint negy eve" plakatsorozatot, abban negyszazezer munkanelkulit hanytorgattak fel a cociknak. es hanyan vannak most a munkanelkuliek a felmillio elvandorlo es a kenyszermunka ellenere?

520-550ezer

a jo edes anyad tanitott erre, igaz?:-)
Nagyszerű írás! Orbán rossz, de ebből nem következik, hogy aki szemben áll vele az jó. Bajnai olyan vastagon benne volt az elkúrásban, hogy az teljességgel hitelteleníti minden, egyébként jól hangzó mondatát. Gyenge érv, hogy ő a kisebbik rossz.
Zsenikém, te is dezinformált, ráadásul felületes is vagy. Gordonka 1991-ben végzett a Közgizdasági Egyetemen, amikor a Vadkelet már elkezdett tombolni kis hazánkban. Hogy mire bujtogatták az isiben, azt nem tudom, de az 1989-ben tudatosan elkúrt rendszerbe illeszkedett bele. A körülményekhez képest még szorult bele valamelyes üzleti tisztesség. Ami a Hajdú-Bét-et illeti: A fő rivális az a Bábolna volt, amely később szintén eltűnt a színről, de agyonhallgatják, hogy miért és hogyan? Valszeg ők "nyomták le" a Hajdú-Bét-et.
@prin Table: "Már miért lehetne feljelenteni Bajnait? Gondolod hogy ő lenne olyan hülye hogy a saját bankszámláját, saját nevét használná bármihez is amit el akar érni? Nem olvastad kicsit fentebb? Neki még offshore cége SINCS. Csak a szüleinek van. És nem offshore hanem ciprusi cége."

Ne keverd!
Az off shore nem törvénytelen!!!!
Legalább a fogalmakkal legyél tisztában!
A csődbűntettről beszélgettünk, konkrétan, hogy egy évre visszamahet az Apeh/nav a vizsgálattal, a csőd bejelentése előttre. Tehát csak úgy nem lehet kimenteni a vagyont. Egyébként olvasd el a MN helyesbítését, leírta, hogy NEM Bajnai vezette a cég felszámolását (ami nem azonos a csőddel), és nem vontak ki pénzt a BÉT-ből, sőt, megpróbálták megmenteni! Vagy a Magyar Nemzet hazudik? Mondjuk ezt tudtuk.
bajnai nagyon szereti elfelejteni, hogy ő is politikus.

max a válságmenedzserre szeret emlékezni, de arra is csak amolyan szakember szemszögből...

Azt, hogy a saját sz.rát (is) kellett válság menedzselni meg jóindulatúan ő is, meg a követői is elfelejtik. :S
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Elmondanám hogy mind a GDP arányos hiányt tekintve, mind a munkanélküliségi rátát az EU élmezőnyébe tartozunk.
A GDP növekedésben vagyunk most szarok."

Ez kábé olyan, mintha azzal kérkednél, hogy milyen jó a focicsapatod, mert nálad van a leggyorsabb szélső. Igaz, a többi féllábú, de a szélső....
Csak azon gondolkozz el, hogy miből lesz növekedés, ha a beruházások leállnak, ha a gdp nem nő???
Épp a költségvetési hiány a legkisebb gondunk.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Figyelj, amit belinkeltél az eg Poldi bácsi szösszenet.
Egyébként érdemes összevetni a válság alatti eseményekkel a magyarországi gazdasági fejlődést.
Amit mondtál az igaz, csak arra nem ad magyarázatot, hogy az elmúlt két évben miért rontottunk a más kelet-közép európai országokhoz képest?
Ha kivesszük a manyup pénzek hatását , mennyi a hiány? Jézus! Több, mint bármikor????
Tudod, a manyup pénzekkel azért nem kéne számolni, mert egyszeri tétel.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:" Mert a szociktól szarabb nincs gazdaságilag.
Ezt bizonyítják a grafikonok mindösszesen."

Helyes! Matolcsy a Kádár érában kupálódott, példaképe, nagy tanítója a Kádár pénzügyminisztere volt.
"Így a minimum, amit elvárok a válságkezelő miniszterelnök úrtól, hogy ne próbálja nekem eladni magát úgy, mint ellenzéki Messiást, és ne próbálja meg több millió másik magyar honfitársamat is átverni ezzel."

Poszt toló!

Mivel akar téged Bajnai átverni? Tudod te miről beszélsz?

Bajnai nem magát, hanem azt a tömeget akarja eladni, akik most mögé állnak, mert hisznek benne. Ha rossz az emlékezeted, akkor jusson eszedbe, amikor kormánytag volt, ő is olyan végrahajtója volt az akkori miniszterelnöknek, és a mögötte álló parlamenti többségnek, mint a mai kormány tagjai. Akkor a marsalbot nem az ő tarsolyában volt. Most a sajátjába szeretné látni, ami majd teljesen más lehetőségeket biztosít neki. Úgy, mint most orbán Viktornak. Had emlékeztesselek ár, az első OV kormányban sem mentek olyan símán a dolgok, mint most, de OV időközben rájött, hogy a vezetés nem közösségi tevékenység, hanem egyszemélyes felelősség.

Mielőtt letámadna bárki, én nem vagyok egyik oldal-párti sem, de a tényeket nem kell letagadni, mert a vakság mindig megbosszulja magát.

Bajnai szakértelme a kormányzásban már egyszer bizonyítást nyert azzal együtt, hogy az akkori tevékenységét feltétellel vállalta. Ha jól emlékszem arról volt szó, a kormányzó többség nem tehet keresztbe neki.

Nos ha Bajnai hibás a történésekért, akkor a mai kormány tagjai és a parlamenti frakció tagjai nem hibásak a mai történésekért?

Talán nem csak azt kellen nézni, hogy ki mit tett, hanem azt is, hogy amit tett, milyen feltételek mellett tette, teszi, és ki milyen segítséget, támogatást, gáncsot nyújt ehhez. A kormányzás ugyan is kollektív munka, de a vezetés egyéni. Úgy tűnik ez nem tetszik ma sok embernek, pedig enélkül a káoszból soha nem lehet kimászni.
Pedig k*rvaegyszerű a képlet.

Vagy jön Bajnai (vagy valami jobboldali, demokratikus, liberális, piacbarát formáció) 2014-ben, vagy a maradék 150-200e értelmiségi aki az SZJA 80%-át fizeti - és valamiért eddig még itt maradt - az elhúz a francba és akkor az országnak 30 évre befellegzett.
A komment író vélhetően a Békamenet tagjaként próbálja lejáratni Bajnait.
Elfelejti ugyanakkor, hogy ő maga is fizetett adót a Gyurcsány kormánynak, sőt egy levegőt is szívott vele, tehát ő maga is csak egy utolsó nemzetrontó sátáni fajzat, akinek még csak élni sincs joga.

Ehhez képest persze osztja az észt ezerrel.
A poszt írója tipikus magyar. Gratulálok. Most, hogy százezrek takarodnak el az országból, mert úgy süllyed a hajó, hogy a titanic is megirigyelhetné, csak Bajnaizni tud. Itt már réges régen nem arról szól a dolog, hogy Bajnai maga Jézus Krisztus minden jóságával együtt, hanem arról, hogy ezt a dilettáns bandát KELL LEVÁLTANI.

De a média a kezében, írott sajtó a kezében, nem az értelmiségre próbál hajtani, hanem a sült parasztra, azokra a gyökerekre, akik azt sem tudják hogy mit ikszelünk választáskor, csak a sör és a leves kell.

Inkább én is megyek, egyszerűbb..
@iBKV: Pontosan. Az esélyeink, hogy ne süllyedjünk el végleg, napról napra csökkennek. És még Bajnaival is lehet, hogy elsüllyedünk. De ha itt valami nem változik gyorsan, akkor sör meg leves sem lesz a nagy többségnek. Sötétség és hideg lesz. Valószínű, hogy a Dataplex egy zűrös ügye volt Bajnainak, de mennyivel kisebb ügy volt az, mint amiket manapság a Fidesz művel. A Hajdú-Bét kapcsán egyértelműen nem vétkes Bajnai. Csak a HírTV-n táplálkozó droidok hiszik másként.
Aki tehát Hajdú-bétezik, az butább a libáknál is.

Ébresztő. Süllyed a hajó! És nekünk ma a Bajnain kívül más esélyünk nincs!
Bajnai a kisebbik rossz? Ugyan már!
A Fidesz és az MSZP egymás komplementer párjai.
Bajnaival is el fog süllyedni az ország.
Aki teheti, meneküljön!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Szerinted ilyen Bajnai. De te egy szar vagy, tök mindegy, mit gondolsz.
Na, ez a posztoló is kurvák közt szeretné megtalálni a szűzanyát. Bajnai politikus, kapcsolati hálóval, gazdasági háttérrel és sok éhes szájjal, akik alig várják a zsíros kormányzati megrendeléseket.
Bizony, a szar és a fos között kell választani, ez a demokrácia. Ja, szavazhatsz még az idealista vadbarom Schifferre, aki 1%-ot sem elérve fog kiesni a parlamentből.
Miben jobb Bajnai, mint a FIDEX? Maximum annyiban, hogy szebben mosolyog rá az IMF, meg az EU. Ez eurókban is mérhető.
De ez az ország megérdemli Orbánt és Matolcsyt, pont az olyan idióta hisztizők miatt, mint a poszt írója. Viselkedj egy kicsit is felnőtten és ne köldöknéző értelmiségiként. Szar van, meg minimálisan kevésbé szarnak tűnő választás. Egy realista felnőtt meg tudja hozni ezt a döntést, egy idealista álmodozó kevésbé.
@Állítsátok meg Arturo Uit!: Bajnainak nincs köze az MSZP-hez, de nem baj. A tények ne nagyon izgassanak, mert még megártana.
@MEDVE1978: Ezért tart itt ez az ország, mert mindig megelégszünk a kisebbik rosszal, a jó helyett. Ez szimpla igénytelenség.
@Állítsátok meg Arturo Uit!: Ezt írtad: aki teheti, meneküljön! Indulhatsz, nem tartunk vissza.
@Edomer.: Nagy bölcsesség szól belőled. Akár Buddha is mondhatta volna. Csak hát hol a jó jelölt? Miért nem termelődik ki, ha igény volna rá? Aki nincs, arra nem lehet szavazni.
Na, kedvesd Áron, kapsz a pofádra rendesen, akárhogyan nézem is. Nem kell tehetetlenkedni, faszoskodni, mint az LMP, vagy mint tette Gyurcsány, nem kell nemzetieskedni, mint teszi szar Orbán, hanem kell egy olyan ember, aki ért is valamihez, s arra kell figyelni, hogy legyen minden átlátható, magyarul kedves NÉP, oda kell figyelni a politikusokra, mert különben tényleg húzzuk le a rolót.
@aaron.: hallod ember..

végre valaki, aki normálisan látja ezt a barom gordont

rengeteg ismerősöm gondolkodik azon, meglehetősen komolyan, hogy 2014-ben a bajnai szerveződésre szavaz, mert hogy a bajnai gordon milyen egy kurva jó szakember

szakember? az tény, hogy egy mocskos sok pénzt csináló üzletember, de itt nem üzletembernek kell lenni, hanem egy ország és egy gazdaság vezetőjének

kérdem én, mitől volt ő olyan nagy szakember? semmi mást nem csinált, mint megszorításokat eszközölt

hát baszki, ez a szakpolitika? hogy megszorít? úgy, hogy közben semmilyen strukturális átalakítást nem csinál, tehát hosszú távon csak mélyíti a válságot és a recessziót? ez az a bizonyos szakpolitika? az a bizonyos hozzáértés?

na ne vicceljünk már..

teljesen egyetértek veled, végre valaki aki értelmesen látja ezt a barom bajnait

zárásul, szegény megboldogult nagyanyámat idézném:

"Milyen a magyar szimfónikus zenekar?

Egy gordonka és 10 millió bőgő."
Nahh...egy újabb bullshit iromány! :)
Az az érdekes, hogy amikor O.V. Miniszterelnők "Úr"-ról születnek ilyen irományok, akkor jön egyből, hogy mi az féltek?...bérrettegés....mocskolódás... hazugság és gyűlöletbeszéd....éééés mi csak "megvédjük"...éééés blablabla...:)
Szóval...megkérdezném: MI VAN? FÉLTEK?
Egyébként meg tipikus, a tolvaj üvölti hogy a másik lopott! A számok számok, a tények tények! Az akkor rossz számok, most, 2.5 év "sikeres Tündérországkeletiagráriumipariszolgáknemleszünk" működése után, katasztrofálisba fordult! Bár igaz,soha ennyi országzászló és 3havonta újra rakott díszkő nem került még az országba! Jut eszembe, ki ne felejtsem "világnyelvszékelyrovásírásos" táblákat! És akkor jön egy ilyen írás, hogy Bajnai így...Bajnai úgy....lopott, simliskedett... Miért? Ki nem? Melyik magyar politikus nem???? Melyik mostani "sikeres vállalkozó" nem? Az egész politikai "elitünk" kéz a kézben kéne hogy bevonuljon a börtönbe! Mind! És nem 3 napra! 24 évre! Mert ennyit loptak el tőlünk!
@OdettésaMacskák: Eddig kómában voltál? Nézz már körül az isten szerelmére ebbe a tetves mocskos országban!!! Mert Orbánnak olyan hatalmas hozzáértése van... Mert amit most művel az aztán a szakpolitika mi? Na ne vicceljünk már...

index.hu/belfold/2013/02/08/lekerul_az_mszp-rol_az_alaptorvenyi_stigma/

Olvass! és ez csak egy a sok közül.

Ismét hozzá teszem, hogy tökmindegy, felőlem egy terhes sziámi macska is irányíthatja az országot, csak ne a nagy vezír, mert lassan párhuzamot fogunk állítani Észak Korea és hazánk között.

index.hu/belfold/2013/02/11/zsiga_fele_hazam_a_felesegeme/

Tessék, a házam a feleségemé, de még a fáradtságot se veszi, hogy kamuzzon valami jobbat...
@OdettésaMacskák:

"kérdem én, mitől volt ő olyan nagy szakember? semmi mást nem csinált, mint megszorításokat eszközölt"

Kérdéseim: Hány éves vagy? Tudsz-e olvasni és hogy van e szabad kijárásod a házból, lyukból, barlangból, ahol tengeted a napjaidat? Hogy lehet ilyen bődületes butaságokat írni?
@iBKV: légy szíves olvasd végig amit mondtam még egyszer, és utána válaszolj IGENnel vagy NEMmel, a következő kérdésre:

Írtam olyat, hogy Orbán Viktor szakember lenne, illetve hogy amit a Fidesz csinál jó, esetleg hogy az szakpolitika lenne?
hiteles új friss arcok:a Ciános a Drogos a Cigány a Libás stb. kár a pénz meg a fáradság.ezekkel a leharcolt politikai hullákkal csak veszteni lehet.de hát hajrá zsidó-balos söpredék.a remény hal meg utoljára
@iBKV: továbbá, kérlek még egyszer olvasd el amit írtam, és ugyan azt kérném, mint az előbb:

kérlek IGENnel vagy NEMmel válaszolj az alábbi kérdésemre

Ahhoz van bármi köze a Fideszes politikusok nevetséges vagyonbevallásainak, hogy szerintem, azaz AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT, bajnai gordonkának semmi keresnivalója az ország vezetésében?
@Doctor Klauße:
Miért hazudsz ilyen képmutatóan?
Há ki mondta nektek, hogy az összes médiát magatok alá kell gyűrni, hogy csak benneteket dicsőítsen, vagy legalább ne mondjon semmit? ...de ha mégsem sikerül célt érnetek, akkor körbe hazudozzátok, mint a Klubrádiót, mikor lebuktok ellehetetlenítési kísérleteitekkel.

Soroljam még miért nyilvánvalóan nevetséges butaság az, az aljas propaganda, amit előadtál nekünk?
Még hosszan lehet sorolni, de "tájékozottságodat" tekintve, a két legismertebb valóságát adtam elő neked. (is)
@OdettésaMacskák:

...mert? Mindenképpen azt akarod, hogy a kezed alá hazudjon? Neked mióta fekete-fehér a világ?
@OdettésaMacskák:
Igen, van köze. Véleményed szerint nem szakemberre van szüksége az országnak. A nevetséges vagyonbevallások nagyszerűen mutatják, hogy mi van, ha nem szakember van ott, ahol.

Írtam olyat, hogy Orbán Viktor szakember lenne, illetve hogy amit a Fidesz csinál jó, esetleg hogy az szakpolitika lenne?

A direkt Bajnai fikázásból, a nagyszerű megállapitásaidból következik, hogy Viktor márkájú napszemcsi van rajtas és nem látod a fától az erdőt. Hogy hivatkozhat valaki arra, hogy bezzeg Bajnai csak megszorítani tudott. Ragaszkodsz az IGEN, NEM-hez, igen, ritka nagy marha vagy barátom...

Javaslom, hogy nézz utána az akkori eredményeknek és utána fikázz.
@iBKV: Természetesen ha szakember van ott ahol, akkor is fognak lopni, de "ötleteik" nem mesebeliek lesznek.
@Mérleg Előd: nem értem, hogy ha én azt mondom hogy a bajnai egy fasz, akkor miért írja ide hogy a fides is? tudom én is hogy faszok, de most nem erről van szó

ez a tipikus ballibi gondolkodásmód: szar az mszp -> ja de az orbán se jobb

és? igen tudja mindenki hogy nem jobb, de most kurvára nem arról van szó

és mi az hogy fekete-fehér a világ? leírtam hogy serintem a bajnai eyg barom, és semmi keresni valója nincsen ott

erre fekete-fehéren látok mindent

honnan tudod kiszűrni hogy hogyan látok dolgokat, hogyan vélekedek a világról abból a marginális információanyagból, hogy serintem bajnai gordon rossz politikus és szakember? illetve hogy egyetértek a poszt szerzőjével?
Talpra magyar , itt az idő....

Szombaton 11-re az ország összes devizahitelese a Kossuth térre gyülekező, a felszabadulás napja jön!

KÁSLER ÁRPÁD a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke toborozza azokat, akik nem hagyják tovább kifosztani magukat.

Szervezz autót, buszt, lovaskocsit, teleautót, a média nem tudja elhallgatni.

Nagyon nagy tömeg várható, időben érkezz!

www.kaslerarpad.hu
Hallottam egy jó mondást: ha egy alkotmány teljes szövege nem fér el egy oldalon, az az éppen uralkodó hatalomtól függetlenül gazemberek rendszere. :)
@OdettésaMacskák:
Normális?
Bajnai csak annyit csinált, hogy megmentette az országot a csődtől. Ha ő nincs, most a nagyeszű vezéreidet szapulhatnád gyurcsányékkal együtt. Egyszerűen azért, mert gyurcsányék erélytelenek voltak a fidesz 8 éves országromboló, társadalom szétverő, gyűlöletkeltéssel uszító propagandájával szemben.
Ergo itt csak azok a barmok, akik vannak olyan ék egyszerű szellemi közelharcosok, hogy ne tudja megkülönböztetni a valóságot, a hazudott propagandával. ...még akkor is, ha az egyszerű emberek millióit hülyítette meg elsőre, és a tömeg csordaszindrómája hatott rájuk. CSAKHOGY EME TÖMEGNEK IMMÁR A 2/3-A KIJÓZANODOTT A FIDESZBŐL. MÁRA CSAK AZOK A FANATIKUSOK MARADTAK A FIDESZ PÁRTJÁN, AKIK AGYILAG ZOKNIK (EZÉRT INDULKATOKRA VANNAK LEBUTÍTVA ÉSZ HASZNÁLATA HELYETT) ÉS/VAGY KÖZVETLEN ÉRDEKÜK FŰZŐDIK AZ OLIGARCHÁK BÁBGYŰJTEMÉNYÉNEK EME LEGHAMISABB, LEGHAZUGABB, LEGSZALONKÉPTELENEBB MAFFIÁJÁNAK TÁMOGATÁSA.

...és te ezekkel szemben mit is reklámoztál a buták magabiztosságával?
@nu pagagyí:
Jaja!
Az meg, hogy egy MSZP kongresszuson egy színtiszta egypárti szocialista kormányzat miniszterelnökének jelölték és válaszották meg, csakis a véletlen műve!
@iBKV: hát azt hiszem hogy én beléd szerelmes vagyok

elfogultsággal vádolsz, és megállapítod hogy fidesz-nyalonc vagyok, mert szerintem a bajnai gordon egy barom

zseniális ez a gondolatmenet, egyszerűen zseniális!

és továbbá az is tetszik, hogy próbáltam érthetően, egyszerűen megfogalmazni a kérdést, de mégsem sikerült választ kapnom rá, csak annyit, hogy egy barom vagyok

"Véleményed szerint nem szakemberre van szüksége az országnak."

hallod, tegnap megittam 3 sört este, lehet volt benne valami, vagy reggel a sonkás kiflibe raktak valamit, nem tudom, de valahogy nem emlékszem, hogy leírtam volna azt, hogy "véleményem szerint nem szakemberre van szükség"

fuhh! fuhh! csak annyit mondok fuhh!

megsúgom neked, felőlem akárki lehetne mondjuk (nemzet)gazdasági miniszter, vagy miniszerelnök, csak értsen hozzá

gondolok itt arra is, hogy akár még külföldi is lehetne, csak tényleg értsen hozzá, és tényleg meg akarja oldani

egy külföldi esetében ez nyilván nem belső kényszer lenne, hanem egy kihívás inákbb, jó fizetéssel, de a végeredmény szerintem lényeygtelen, a lényeg hogy flotul menjen minden
@OdettésaMacskák:

"honnan tudod kiszűrni hogy hogyan látok dolgokat" Onnan lehet kiszűrni, hogy láthatnád, jelenleg a porondon nincs más alternatíva arra, hogy Orbán elhúzzon a jó büdös francba.

Szerintem most nem elvekről van szó, hanem arról, hogy nyilvánosan diktatúra van kiépítés alatt, és meg kéne akadályozni, mielőtt tényleg késő.
@Martian:
Ale Usa.
A kapitólium bejáratának egyik oldalán a függetlenségi nyilatkozat, a másik oldalán az alkotmány!
@OdettésaMacskák: Na ebben végre egyet értünk. Felőlem is lehetne külföldi, sőt felőlem lehetne egy terhes macska is, csak ne ez, mert ha valaki nem csinál semmit, az is kevésbé árt nekem, mint kancsal barátunk.

Btw. nemtom ez a szerelmes vonal honnan jött, inkább szívj el egy cigit és piece;)
@Mérleg Előd: igen, megmentette a csődtől

és mit gondolsz, ezt bárki-akárki nem tudta volna megtenni?
@iBKV: a szerelmes vonal onnan jött, hogy álalában szerelmes vagyok az olyan emberekbe, akik ilyen gondolatmeneteket vezetnek le

egyébként gondolom azt akartad írni, hogy szívjak el egy cigit és béke

a piece angol nyelvű szó jelentése: darab, rész

a szó amit kerestél az a 'peace', azaz 'béke'.

egyébként előbb megebédelek, és majd utána ;)
@agyamputáltak:

Mellékkörélmény, akár igaz, akár nem. A dolgok logikája az adott rendszeren belül az, hogy
1. minden fokozatosan romlik, így az előző kormány mindig egy árnyalattal jobbnak tűnik a hivatalban lévőnél, még az azt éppen rosszabbnak átélő érzelmi torzítások nélkül is,
2. mindig mindegyik maximálisan igyekszik a maga javára haszálni azt a lehetőséget, amit ál-jogi megközelítésben igazolni tud.

Ilyen körálmynek közott minden méricskélő összehasonlítás kizárólag magét a rendszert erősíti, azt az illúziót keltve, hogy vannak különbségek, érdemes elmenni szavazni. Így legitimálják végül maguk ellen a megvezetett emberek azt a rendszert, ameit az ún. egyik meg másik valójában együtt csinál, ellenük tart fönn. Nicsenek oldalak, csak trükkös áldemokrata bitorolók és általuk növekően megnyomorított ország/nép.

Amint kiderül itt:

www.kibulizottorszag.net
Én me gilyen elírásokat követek el, akik csak az orruk hegyéig látnak és annyit fog fel az egészből, hogy fikázi kell, mert éppen akci ó van. Köszönöm, a javítást, de nem fogalom zavar volt, hanem elírás.

álalában szerelmes az milyen? vagy csak általában szerettél volna írni? naugye, mindenkivel megesik ;)

Én legalább gondolatmentet írok le, nem ragadok le a múltban. Nekem a jelen és a jövő számít, egy lenne a cél, hogy legyen még jövője ennek az országnak.Nem fogok libázni, miközben OV mindenkit análisan molesztál, meglop, megnyomorít. A gyengébbik nem a multi taskról híres, de most valahogy ez nem jött össze. Ezt igazán sajnálom...
Ez a szerencsétlen ijedt képű Bajnai úgy áll ki a pulpitusra, hogy látszik, tele van a nadrágja. Felolvassa az előre neki megírt beszédet jól rosszúl bakizva, minden belső elszántság nélkül. Szánalmas figura és szánalmasok akik rá bíznának egy országot.
@esefe: Az a gond csak ezzel, hogy a mostani kormány előszeretettel mossa össze a 2002-2010 közötti időszakot elfelejtve, hogy 2006 után nekik nagyobb részük volt az elkúrásban, mint az MSZP kormányzásnak, mivel minden kezdeményezésüket elkaszálták, amivel kiránthatták volna az országot a kátyúból. Nyilván az akkor MSZP sem szívjóságból tette volna ezt, de rá voltak kényszerítve, a Fidesznek egy dolga lett volna: befogni a szájukat, míg gatyába rázza az MSZP a dolgokat, ehelyett csuklóból mindennek keresztbe tettek. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy bár abban az időszakban (2008-09) Bajnai egy ideig valóban helyet kapott a kormányban, érdemi munkára azonban nem volt lehetősége, mivel a kormány gyenge volt, az ellenzék pedig a "hatalmat megszerezni mindenáron azonnal" taktikát folytatta.
Ezért írtam, hogy a 2009-2010-es kormányzása alapján kéne megítélni, ott viszont elég magasra rakta a mércét a többi (eddig bármelyik) kormányhoz képest...
@reálisan: szerintem te vagy szánalmas, mivel fogalmad nincs a politikáról, a gazdasági folyamatokról, és úgy szövegelsz, tényeket nélkülözve...
@hornet599:
Ja. Kevesen tudtak volna olyan sok pénzből - amit az IMF betett - akkora visszesést csinálni...
@OdettésaMacskák:
Nézd, a pillanatnyi csődöt bárki képes úgy elkerülni, ha beletolnak a zsebébe annyi pénzt kölcsönbe, ami az esedékes számla kifizetéséhez szükséges.

...a probléma akkor szokott bekövetkezni, amikor később, az esedékes számlák mellett azt a kölcsönt is vissza kell fizetni...
@Poszter:

Én személy szerint, ha a 2010-es status quo-t (minden szempontból, törvénykezésileg, fékileg-ellensúlyilag, AB-ilag, DEMOKRÁCIAILAG, stb) helyreállítanák, már boldog lennék.

És INNEN csak azt helyreállítani, kétharmaddal is, legalább egy ciklus. És ez csak a 2010-es fejlettségi állapothoz való visszatérés.

Gordon és kormánya adott körülmények között bezzegországot csinált Magyarországból. Hjja, miniszterként lehet, hogy része volt neki is az elkúrásban, de nézd már meg, drága poszter, hogy MOST MI VAN?!
@konrada: Javaslom, nézzél meg pár grafikont, ne összevissza beszélj... Az a pénz arra kellett, hogy ne menjen csődbe az ország, akkoriban sikerült nekünk az egyik legkisebb visszaesést produkálni a régióban. A folyamatokat globálisan kellene szemlélni...
Orbánhoz hasonló elkúrást Gyurcsány csinált. Vagy fordítva: Gyurcsányhoz hasonló elkúrást Orbánt csinált. Mindegy. Bajnai semmit nem csinált, vállalt 1 évet, azt normálisan leszolgálta és vette a kalapját. Még az orbán kormány is elismerte munkáját a hatalomátvtel után, igaz utána gyorsan vissza is vonta. Egyetlen valód kihívója a jelenlegi hatalomnak, de ő is kevés lesz.
@OdettésaMacskák:
Hamis!
Hiszen már az alapvető feltevés is az, mert a pejoratív ballibnek bélyegzés a bizonyítottan ön festett posztkomcsik egyik oldalának köpettel sértése. Ennek átvétele nem hordoz semmi értékközpontúságot csak egyszerűen nevetséges. Ezért mondtam amit ki kell mindenki számára mondani ahhoz, hogy a valóságnak megfelelő rend kialakulhasson a fejekben.

Bajnai.
Több szinten, több fórumon megbuktak azok a rágalmak már, amit hangoztatsz te is. Éppen csak hogy nem libásoztad le. Azon is a fidesz bukott jó nagyot. Az már csak magyar közéleti, politikai "kultúra" gyümölcse, hogy miképpen lehetett gátlástalan és hazug retorikai megnyilvánulásokkal goebbelsi következetességgel, technikával, sulykolással fanatizálni tömegeket.

Bajnai és Oszkó csodájára járt a világ. Orbán az eredményeihez külföldön többször dörgölőzött. Nem lett tőle szalonképesebb a szemükben.

...de ha óhajtod, Bajnairól tett konkrét állításaidat könnyedén cáfolom meg tényekkel.

Sokak számára OKKAL Bajnai jelenti azt a halvány lehetőséget, amitől azt remélik, hogy a bábszínház parlamentünk oligarcháit le tudja hámozni a politikáról. Jelenleg a baloldal is csak azért van mellette, hogy a fidesz által tönkrevert bázisuk összeadásával a legkártékonyabb hatalmi tömörülést el tudják zavarni.
Számomra Bajnai jelenti azt az éket, aki képes lehetővé tenni a magyar politikai élet számára, hogy valóban megtisztuljon, és előkészítse azoknak a fiataloknak az útját, akik valóban az ország dolgával gondjával foglalkozzanak, mint elhivatott közszolgák. Ezt lehet naiv ábrándnak mondani, de addig marad minden naiv ábránd, míg meg nem valósul.

A fideszhez ragasztásod, amit elkövettem.
Jelenleg a fidesznek az is megteszi, ha a legmarkánsabb ellenlábasát is sikerül hiteltelenítse. Ezért ha Bajnai ellen fújod a szelet, a fidesz vitorláját dagasztod, mert valóban ők most a hatalmat elérő párt.
újabb lom párt...
@reálisan:

Reálisan?
Ha azt vesszük, még fikázni is füllentesz. Tehetetlen szerencsétlenként.
Ott voltál Szolnokon? NEM. Hiszen akkor nem beszélnél zöldségeket lesajnáló gyűlölködéssel köpködve.
@hornet599:
...azért betehetnéd azt a grafikont, ahol a 6,7% visszaesés a régióban a legkisebb.
(Ha csak nem arra gondoltál, hogy a grafikon aljától a távolság a legkisebb.;))
@konrada:

Hamis!
Avagy a hülyítő fidesz propaganda hatása.
Bajnai tudta a legjobban és Varga Mihály, hogy az mszp erélytelensége és a fidesz minél rosszabb annál jobb stratégiájú átfogó országrombolása milyen kiszolgáltatott helyzethez vezetett.
Abban a helyzetben kellett az, az IMF kölcsön, ami a kvázi spórolási struktúra kialakításhoz kellett.

...de füllentéseddel szemben áll már az, az alapvető ellentmondás is, hogy a fidesz maffia az első pillanattól kezdve heveny költekezésbe és csalássorozatba ment át. Ezzel az országnak további károkat okozva.
A teljesség igénye nélkül. A szemét kampányukkal okozott károkat kizárólagosan a mszp nyakába hazudva, a devizahitelesek kétségbe ejtő helyzetével kampányolva, mégis meglépték a devizaügyletükhöz a forint szándékos shortolását. (rosszabb az ország helyzete mint gondoltuk, miközben Varga Mihály a költségvetési bizottság elnökeként MINDENT TUDOTT). Mindezt a az évekig tartó kampányuk finanszírozásához kapott hitelek visszafizetésére. Hú de fájtak nekik a devizahitelesek.
Elköltötték a nemzeti bankban hagyott IMF hitel 500. mrd-ját... stb. stb. stb... A lényeg, hogy már 2010 végére 4500 mrd. NETTÓ kárt okoztak az országnak. ...és ez csak 2010. Folytassam?
Pl. az Ócsai lakóparkkal, aminek az árán 4-szer annyi panel lakást tudtak volna venni? Hiszen ugyanazokat a szerződési feltételeket ott is foganatosíthatták volna. ...de nem. Van itt pénz, mint a béka(-ke)menetekre a mi zsebünkből.

Már csak egyetlen kérdésem maradt? Az, hogy minket leszarsz, az a te dolgod, de miért kampányolsz saját magad ellen IS?
@iBKV: rossz a T betű a billentyűzeten

->általában

egyébként pedig itt cinikus voltam, szerintem az nem gondolatmenet, hogy ha nem bajnai akkor fidesz, és vica-versa
@csavari:
Nocsak!
Miféle botcsinálta igazságügyi-szakértőt tisztelhetünk benned? :.-DDD
Nem lehetne inkább kicsit ésszel, mint buta indulatokkal ágálj?
@Mérleg Előd: elhiszem hogy vannak olyanok, akik számára a bajnai jelenti, a - fogalmazzunk úgy - fényt az alagút végén

hát szerintem nem

és itt idéznék a posztból, ami alatt kommentelünk:

"azt akarta velem és még sok honfitársammal elhitetni, hogy 2014-től minden más lesz. Én meg rohadtul nem hiszem ezt el. Nem hiszem el attól, aki Gyurcsány régi barátja, üzlettársa, később minisztere, majd pártjának miniszterelnöke. Nem hiszem el attól, akivel kapcsolatban erős gyanú merült fel, hogy közvetetten felel emberek kiszipolyozásáért és annak következményeiért. Nem hiszem el attól, aki nyíltan vállalja, hogy családja ciprusi offshore cégeket üzemeltet. Nem hiszem el attól, akinek a holdingja körül több mint gyanús ügyek tucatja lebegett a szocialista kormányzás idején."

ezt gondolom én is
@Mérleg Előd: másrészt, ha a fidesz egy k*rva szót sem szólna gordonról, akkor is egy hiteltelen baromnak tartanám

nem szokásom politikai véleményekre hallgatni
Nézd, a józan mérlegelés egyik legnagyobb ellensége az indulati utálat.

Ha esetleg jelzőzés nélkül, reálfolyamatokat figyelembe véve leírod indokaidat, érveidet, azt akkor lehet mérlegelni, vitatni.

...de ezzel a fröcsögő ellenségeskedéssel nem tudok mit kezdeni...
@Mérleg Előd: ja és te Mérleg Előd.. látom hogy itt mindenkinél mindent kurvára jobban tudsz..

nem gondolod, hogy az kicsit szubjektív, ha itt 5-6-7-10-akármennyi ember véleményére azt írod, hogy egy faszság, mindenkit leoltasz hogy egy ostoba barom, és mindenkinek megmagyarázod a tutit?

csak kérdezem
@OdettésaMacskák:
No még egyszer. Mielőtt téged is adatokkal halmoználak el.
Bajnai és Oszkó zsenijére járt a világ, és úgy hódoltak előtte, mint a három királyok Krisztus Urunk előtt.
Jó-jó! Ez csak felszín.
...és az adatokból csak ízelítő. A válság okozta sokk közepette 05,%-al növelte a termelés egyetlen év alatt. 3,8%-ra vitte le a hiánycélt, a legkevesebb fájdalommal. Ja? ...és csak úgy mellékesen,NEM LOPOTT MEG minket, sem cégeken keresztöl, sem politikailag (mint pl. "béke"menet.)
@Mérleg Előd: és hogyan is jártak az ő zsenijükre? mutatsz nekem valamit erről?

ha mutatsz elhiszem

de ne baloldali, külföldi népszava legyen, hanem lehetőleg valami objektív forrás /mondjuk angol nyelven/
@OdettésaMacskák:
Hiszem... gondolom.
Ergo szubjektumok halomban. Na persze ez a véleményezés.
Csakhogy Bajnai mögött konkrét teljesítmény van, amit mind a bejegyzés írója, mind te elhallgatsz.
A baráti éra gyurcsányról ismert, Bajnairól nem. Ezért nem léteznek a vélt összefüggések sem.
Nos, amit ezekből továbbgörgettél innentől irreleváns.
@OdettésaMacskák:
...de csak alapvető tévedésből.
Bajnai egyetlen marhaságot csinált. A csődközeli helyzetben lévő Hajdú Bét válságmenedzselésére történő felkéréshez kevés volt kikötnie a hitelezők türelmi ígérvényét. Ugyanis azt a fidesz kártyavárként kezdetben suttyomban bedöntötte. Megszűnt a hitelek irányában a türelem, beteljesült a csőd, melynek során 9 ember lett öngyilkos, amit Bajnai nyakába tudtak hazudni.
Ennyi.
Ennél többre adat, NINCS.
@Mérleg Előd: @Mérleg Előd: és hogyan is jártak az ő zsenijükre? mutatsz nekem valamit erről?

ha mutatsz elhiszem

de ne baloldali, külföldi népszava legyen, hanem lehetőleg valami objektív forrás /mondjuk angol nyelven/
@doggfather: én csak azt láttam korábban, hogy úgy csinál, mint aki nem akar politikus lenni.
@OdettésaMacskák: mondjuk a szövegedből süt, hogy (nem)náci jobbikos köcsög vagy, de mindegy. :D
@OdettésaMacskák:
Már megint olyan érvrendszert füllentesz, amit te magad gyártottál. Senki nincs ki mindent jobban tud mindenkinél. ...de a politikai blogokon fórumokon megnyilvánulóknál lazán többet tudhat az, aki nem saját koncepcióit körbe bástyázandó gyűjt információ morzsákat, véleményének kifejtéséhez, önigazolásaihoz.

Sokan, így te sem a valóság alapjaitól építitek fel stratégiai szemléleteteket.
Kezdem az enyém bemutatásával, amiből már jócskán adtam ízelítőt.
Társadalmunk kényszerűen a szocializmus Kényelmét és kultúráját hozta magával, és az ott politikai karriert kezdett politikusokat. Ők az új társadalmi formációban rendszerváltás fedőnéven végrehajtottak egy velejéig erkölcstelen és törvénytelen tulajdonváltást, eredeti tőkefelhalmozásként aposztrofálva.
Mindenki előtt világos volt, a kommunistáink oszoltak több pártra és előtte soha nem látott intenzitással, gátlástalansággal harácsolnak. Ehhez magukhoz vettek néhány '56-ost, és idegenből hazaérkezettet. Utóbbiaknak gyorsan kitellett, mert a külföldi politikai kultúra ellehetetlenítette a gátlástalan harácsolást. Ezért pl. Zwackot előbb az USÁ-ba visszaűzték, majd onnan is leváltották. Tönkre tettek, eladtak minden ipart, és mezőgazdasági potenciált. Ebből mindegyik akkori párt, és párttag kivette a részét.
...de hogy legalizálják létüket, e posztkommunista úrhatnám szolgáink (túl azon, hogy politikailag ellenállónak minősülőkkel igazolták kifelé az ő korábbi létük másságát), még képmutató rendezvényeket is kreáltak. Pl. a Rákoskeresztúri temetőben, ami előtt a lélekben ünneplőbe öltözött tömegnek buszokból, kocsikból kiintegettek, majd kizárták őket a temetőből. ...de a sajtó mégis azzal volt tele, hogy '56-ban forradalom volt, és rehab. eltemették nagyjaink az '56-s mártírjainkat.
Totális hamisság minden szinten minden politikai résztvevőtől. ...még az akkor mindenkit kiszolgáló sajtótól is.
Aztán jöttek a köztörvényes bűncselekmények, ahol csak az 56-dik rugós alátéteket büntették, vagy éppen azokat, akik túl sokat tudtak meg a gazember úrhatnám szolgáink disznóságairól.

Na most, amikor Mutatkozik egy lehetőség, hogy ezeket a gazembereket és kontárokat el lehet hajtani, akkor a hiszem és gondolom azt latolgatja, és nem az ad hoc módon a régi fidesz propagandákból elővett hazudozások alapján gondolkozom, minden adat nélkül.

A mai (25 éves) politikai palettának eltakarításához Bajnain keresztül mutatkozik halvány remény. ...addig, míg valóban meg tudja tartani azt a távolságot a parlamenti pártoktól, amit az E 2014 alapítói (Milla, Szolidaritás) elvárása.

Addig szívesen látnám azokat a kötődéseket, Bajnaira, amit a poszt írója -ale natúr- ide füllentett. ;-)
@OdettésaMacskák:
A teljesség igénye nélkül egy kintről
Pl. mandiner.hu/tag/valsagkezeles/
egy bentről
www.168ora.hu/bluzone/kinek-jar-a-kalapemeles-66251.html

...de van még.

remélem nem csak én tudom használni az emlékezetemet és a guglit. ;-)
@Mérleg Előd: hát hallod

te nem vagy egy egyszerű gyerek

a "Na most, amikor.." részig teljesen egyetértek, bár hogy ezt most minek írtad ide azt kurvára nem értem :D

én annyit kértem tőled, hogy mutass valami olyan forrást, ahol látszik az, hogy az Oszkót meg a Bajnait ajnározzák

nézzük is akkor sorra hogy is van ez?

- te leosztod a poszt íróját, meg engem is, hogy a levegőbe magyarázunk, alátámasztás nélkül

- utána én kérem tőled, hogy akkor amit mondasz támaszd alá

- leírsz valamit, ami tök jó meg minden, de nyomokban sem válaszolja meg a kérdést

..
az, meg hogy a bajnai gordon, nem része az elmúlt 22-25 év, valamint a korábbi rezsim politikai palettájának.. hát ne haragdj, de ez egy akkora faszság, hogy attól féleg rámdől a iroda fala
@Mérleg Előd: apám... komolyan mondom már szakadok :D

KÜL-FÖL-DI FOR-RÁS

te tényleg kikúrt ostoba vagy :)
@OdettésaMacskák: sőt, tudod mit..

igazad van, elismerem, éljen az együtt 2014, éljen gordon, kívánom hogy ő legyen a miniszterelnök, és hogy mindig minden jól csniált azt is elismerem

csak könyörgöm hagyjál :D
Ja? ...hogy legyen benne azokból is, amik eddig nem is érdekeltek téged. Hiszen nem mai téma, tudhatnál róla. ...ha akarnál. ;-)

www.huembwas.org/Z_News/20090426_BajnaiGovernment/BajnaiGovernment.htm

...és akkor feladatul kapod, hogy legalább két másik gratuláló meghatározó külföldi politikust kigyűjtsél még hitetlen Tamás. ;-)
@OdettésaMacskák: honnan tudjam, hogy mi VAGY? Csak azt tudom, hogy minek látszol.
@OdettésaMacskák:
Kicsit több mindent nem értesz, de nem is akarsz. ...ezért zavarlak, és hagyjalak.
Ühüm.
Logikus.
Nem véletlenül tartasz ott ahol. Igaz kétlábú értékrendzavar?
@OdettésaMacskák: mondd, neked már az elvtársaid (mandiner for example) szövege sem elég hiteles? :DDD
@OdettésaMacskák:
Az egy dolog, hogy hülye akarsz maradni, na de ilyen látványosan. :-DDD
@Mérleg Előd: hallod, komolyan, maradok inkább hülye, csak ne legyek ilyen okos mint te!
@OdettésaMacskák: JÓ! Belátom. Nem látsz többet a szemellenződ miatt. Ez van. ;-)
@fidesz = népirtó csőcselék: nem olvasok mandinert

és nem vagyok mellesleg jobbik szavazó se
@OdettésaMacskák: pedig egyre inkább olyan vagy, mint a jobbikosok nagy többsége. :D
@Mérleg Előd: nézd

az, hogy te, bajnai gordont isteníted, gyanítom a farkad is kivered rá, az a te egyéni szoc. problémád

az, hogy én ezzel nem értek egyet, sőt, egy fasznak gondolom, az úgy gondolom nem jelenti azt, hogy egy aberrált barom lennék

de. ha te így gondolod legyen így, nem izgat különösebben

az eddigi megnyilvánulásaidból nagyrészt az jött le, hogy aki nem úgy gondolja mint te, az mind egy fasz

szép gondolkodásmód
@fidesz = népirtó csőcselék: neked meg barátom cska annyit, hogy ilyen kurva demagóg névvél szerintem nagyon ne demagógozz le senkit
@OdettésaMacskák: a demagóg és az ostoba, szarházi, gerinctelen takony nem ugyanaz! Sehol sem állítottam, hogy demagóg lennél.
Az viszont egyre biztosabb, hogy egy gerinctelen takony vagy a (nem)náci söpredékből... :D
@OdettésaMacskák: egyébként ezt leszámítva kísértetiesen emlékeztetsz egy gyurcsány-fan baromra. :D
@OdettésaMacskák: ha nem lennél ennyire kretén, akkor megkérnélek, hogy idézdbe, mégis hol és mikor, de nem teszem. Buta vagy hozzá.
@fidesz = népirtó csőcselék: sajnálom, hogy nem vagyok elég jó hozzád :'(

főleg, mert úgy figyelek rá, hogy minden egyes szavamon átszűrődjön Ferenc atyánk iránti rajongásom
@OdettésaMacskák: ostoba nyilaspalánta... több szóra nem vagy érdemes. :D
@OdettésaMacskák:
Hazudsz!
A veled szemben megfogalmazott egyetlen kilábalási lehetőség indokolt támogatása sehol nem istenítése senkinek. ...már úgy szoc. problémailag is. :-DDD

A tények nélküliségedre épített arrogáns gondolatvilágodon lelked rajta.

Aztán majdnem mindegy, miképpen "jön le" neked a valóság. Ami nem mindegy, miért a valóság készséges közlőjéhez kötöd tévelygésedből adódott kognitiv disszonanciádat.
Remélem még restelkedésed előtt sikerül megtaláld, a számodra is megnyugtató utat!
@fidesz = népirtó csőcselék: nyilaskommunista, már bocsánat, nyilaskommunista!

Mao ce-Tungot szoktam olvasgatni a horogkeresztes alsónadrágomban
@Mérleg Előd: hú

biztos úgy fog lejönni ettől is, hogy nagyon abberált meg demagóg és egy eltévelyedett barom vagyok

de nem érdekel

te tényleg egy nagyon nagy fasz vagy
@OdettésaMacskák:
Na ja!
"A csőcseléket soha nem szoktam hidegen hagyni." (Friedrich Nietzsche)
@Mérleg Előd: nem feltétlenül. Szerintem ez egy a szerepéből időnként kieső nyilaspatkány, aki próbálja játszani a függetlent. Persze tévedhetek, de erősen meglepne.
@Mérleg Előd:

Honnét veszed, hogy igazságügyi szakértő vagyok? Tanuld meg értelmezni a Magyar nyelvet!
@csavari:
Köszönöm a tanácsod! Túl vagyok rajta. Csavari módban már nem áll szándékomban. ;)
Ez a duma pont' olyan, mintha a zorbán szélsőjobbos izraeli tanácsadója írta volna. Ennyi...Széles ívben lesz@rom a zorbán-féle vlach ártányokat is és ugyanúgy ezt a fideSStámogató baromságot -is!
süti beállítások módosítása