Barbár pusztítás a Kossuth téren

2013.04.19. 09:56 baum

5_1.jpgA Kossuth tér felújítása rendben zajlik. A minimum 40 éves hársfasort ma hajnalban elkezdték módszeresen kivágni, meggyilkolni, kivégezni. Nincs itt semmi látnivaló. Hogy ezt a tetves lakosság is megértse, mintegy 50 biztonsági őr állja körbe a parlament körüli kordont, hogy véletlenül se lehessen megközelíteni a barbár pusztítást.

Nos, ez világít rá legjobban a regnáló hatalom igazi énjére. Erőből, az ellenkezés vagy átbeszélés lehetőségét megtagadva, hidegvérrel és sunyítva. A barbárok szoktak így szétrombolni minden értéket, ha elfoglalnak egy új területet. És tök mindegy, hogy méltóságteljes fákról vagy az alkotmányos értékeinkről beszélünk. No limit.

Borzalmasan volt látni, ahogy dőlnek sorban ezek a csodálatos fák.

4_1.jpg2_3.jpg1_1.jpg3_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr825234506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kossuth tér 2013.04.19. 13:21:30

Most, hogy a Kossuth téren éppen 40-60 éves éves hársak kivágása jelzi a kormányzati rombolást, sok szeretettel küldeném az alábbi dalt annak az Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárnak, aki 2006-ban a Liszt Ferenc téren még a bokrokat is megvédt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Végül a föld színével tettek egyenlővé mindent, ami még állt a városban, Scipio ünnepélyes formák között átkot mondott a romhalmazra; ekével barázdát vonatott, abba sót hintett annak jelképéül, hogy a hely örökre lakatlan pusztaság marad."
Ez majdnem olyan barbárság mint amikor a keresztények lerombolták Alexandriát felégették a könyvtárakat, összetörték a szobrokat .
megértem őket. Félnek. Sok mindenre jók a fák. Ezt most kivédték. Itt már nem fog senki és semmi himbálózni.
Lökött Blogíró!
Nézd meg a 2014-ben elkészülő Kossuth tér látványtervét!!
Gyönyörű !
Minek ez a hangulatkeltés,f@szfej ?
Ha egy szép teret építenek a régi helyére,akkor nem maradhat meg a régi ,beteg , ótvaros hársfád sem!
Lehet,hogy azért vagy dühös,mert nem a te terveid alapján épül fel az új?!
Igazi irigy,lázadozó, lázító magyar "ember" vagy! A sok hülye meg eszi a blogod...
@ököljog: De rondán stílustalan vagy. Valaki normálisan leírja a véleményét, erre te idepofátlankodsz és trágár megjegyzéseket teszel.
Nem volt joga leírni? Kár, hogy nem kérdezte meg tőled, hogy mi a véleményed, mert ha neked nem tetszik, akkor leírná inkább a tiédet...
Én is osztom, hogy bűn kivágni a régi fákat, és bűn szórni a pénzünket, főleg akkor, amikor sok munkanélküli éhezik és még filléres közmunka sincs a számukra.

És még valami. A sok hülye eszi a blogot? Úgy látom, te is itt vagy :))
Azért vágatják ki a fákat, hogy ne legyen min átdobni a kötelet.
Mocskos féreg orbánbagázs.
Láttatok már nagy nyitott műtétet?
Tudjátok ott milyen rombolást végeznek?
Mikor aztán mindent helyre raknak ,bezárnak csodálatos a gyógyulás.

Úgy tudom hogy az eredeti állapotokat állítják helyre, a mai követelményeknek is megfelelően, abban mi a baj?
A fákat nagyon egyszerű pótolni, gondolom még többet is fognak ültetni, több éves, konténeres fákkal, rövid idő alatt, nagy lombfelületet lehet előállítani.
Nem kell félni, nem csak az ellenkezők között van értelmes, természetet védő okos ember!
házelnök: lámpavas azért még van.
Neked!
@baraboo:
ha nemúgy gondolod, amit én megfogalmaztam ...
olvasd el a: sesa és a házelnök kommentjét
Akkor rájössz mi az igazság
Sok bunkó,
és még én vagyok "rondán stílustalan"..
Most már értem miért nem jár az a redvás villamos.ezért kell kerülnöm minden nap?
egyébként a fákkal kapcsolatban létezik olyan gép amely földlabdástul ki tudja szedni a fákat de ehhez ész kell.bármekkora fát kiszed.Mi gályázunk fizetjük az adót ők meg elbasszák kíváncsi lennék hány milliárdért csinálják,mi meg dögöljünk éhen!!!
futballpályát oda bazmeg! hadd tuggyon afaszszopó orbán is futkározni a palotála előtt!
A Fidesz,ha erre lehetősége van rátör a Kossuth térre. Milyen nagy vívmány, amit
a Zorbán kormány elkövet !!!
ököljog, nézd meg a látványtervet jobban! Hatalmas üres placc, semmi árnyék. A cél, hogy hogy a Kúriából szemmel tarthassák a Parlamentet és viszont. Mint Ulanbátor főtere vagy a Vörös tér. Európában viszont nem szokás ép, egészséges félévszázados hársakat, platánokat kivágni, mmert tudják, hogy az érték.
@ököljog: Nem kezdünk úgy mondatot, hogy f@szfej. És nem is folytatjuk. Ettől kezdve te vagy a gyengébb és a kisebb. Akármi is a neved, ami meg téged nevesít. Tudod? A stílus maga az ember. Akit képviselsz és ahogy képviseled, az pedig már stílusos, cseppet sem meglepő.
süti beállítások módosítása