Orbán vagy Merkel: ki a nagyobb lovas Hitler?

2013.05.23. 07:00 Döry L.

orbanmerkel2.jpg

Tendenciózus félremagyarázásokat követően lássuk végre tisztán, hogy Orbán és Merkel üzengetésében ki a legHitlerebb!

Addig rendben, hogy Merkel egy kvázi kampányvitában vitapartnerenek korábbi kijelentésére idézi be a lovasságos hasonlatot, ahogyan ezt az Index Véleményipari-művek Tájékoztatási Hivatala rögzíti. Orbán tehát félreértette Merkel szavait, nincs itt semmi látnivaló, bunkó az Orbán.

Nos, ha én a nemzeti érdeket védő miniszterelnök volnék, akkor nem egy alapvetően német belpolitikai metaforába akaszkodtam volna bele, hanem Merkel egyébként elmondott szavaiba. Amelyekre a Deutsche Wirtschaft Nachrichten német olvasói, úgy tűnik, érzékenyebbek voltak, mint Orbán. Merkel három olyan dolgot is mondott, amely az európai birodalmi szerkezet immár egyre nyíltabb felvállalásának tendenciájába illeszkedik:

  • a törvényeket Magyarországon megváltoztatni;
  • barátainkat helyes útra vezetni;
  • befolyással lenni;

 Im Zweifel muss man erst einmal miteinander reden und die Gesetze in Ungarn ändern. (…) Aber ich glaube, dass wir alles tun müssen, um unsere ungarischen Freunde auf einen richtigen Weg zu bringen und nicht davon auszugehen, dass wir sie ausschließen. (…) Dann hätten wir ja gar keinen Einfluss mehr auf sie.

Ha Merkel szövegében valami bántó, az a leereszkedő, atyáskodó ide-oda igazítás. Amiből - lovas Hitler ide vagy oda - én mégiscsak kihallom a közép-európai népekkel szembeni (nem csupán a németre jellemző) fölsőbbrendűséget, amit a magyar értelmiség egyébként mindig meg is erősített és készséggel belehelyezkedett a felkínált önalárendelő pozícióba, magunkat kulturálisan is alacsonyabbrendűnek állítva be. Pont, mint az Index Véleményipari-művek Tájékoztatási Hivatala, napról napra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr325313021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saját sírgödrét mélyíti aki tengelyt akaszt a németekkel,így kell irtani a magyart!Így kell elqrni ezt a történelmi esélyt.Nyaljad tovább a csuti törperős ánuszát.
A 4K-ból 3 hím kurva?

... amúgy a toportyánzsóti-nak igaza van!
Csak félreértés az egész! Itt a magyarázat: mindentaszemnek.com/like/47938
Már kezdődik a Baltás mosdatása!Remélem a károk okozását majd a hívő mosdatók fizeti.Nincs még egy MNYP amit le lehet nyúlni
süti beállítások módosítása