Ránkdőlt egy barackfa!

2013.05.27. 07:00 Tékás Lacika

glenn-beck_crying.jpgCsak azért ízléstelenebb az Összetartozás dala a NER-nél, mert sűrűbb nála. A NER éveire jellemző tartalmatlan, közhelyes, számító nemzetieskedést tömörítették bele négy és fél percbe. Sikerült tehetséges emberekből (többek között Kállay Saunders Andrásból és a Magyar Rádió énekkarából) kisajtolniuk valami rendkívül színvonaltalan dolgot. Mindezt egy amúgy szerintem kifejezetten jó, üdvözlendő kezdeményezés, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. A barackfás szám a klippel együtt a NER audiovizuális arculati kézikönyve. 

Jó ebben, saját esszencia-gyártásban a NER. Önvallomásos abszurd performansznak is beillik például a Kossuth tér szétbarmolása. Lehet, hogy nagyon szép lesz az, ami ott épül, de az milyen már, hogy a magát konzervatívnak gondoló kormányzat a Parlamentnek helyet adó téren mutatja be ugyanazt a dühöngő, destruktív tempót, amit a Parlamentben is prezentál folyamatosan... Basszus, ennél didaktikusabb parabolát nehezen találhattak volna. Baum kolléga már szépen összefoglalta ezt:

"A minimum 40 éves hársfasort ma hajnalban elkezdték módszeresen kivágni, meggyilkolni, kivégezni. Nincs itt semmi látnivaló. Hogy ezt a tetves lakosság is megértse, mintegy 50 biztonsági őr állja körbe a parlament körüli kordont, hogy véletlenül se lehessen megközelíteni a barbár pusztítást.

Nos, ez világít rá legjobban a regnáló hatalom igazi énjére. Erőből, az ellenkezés vagy átbeszélés lehetőségét megtagadva, hidegvérrel és sunyítva. A barbárok szoktak így szétrombolni minden értéket, ha elfoglalnak egy új területet. És tök mindegy, hogy méltóságteljes fákról vagy az alkotmányos értékeinkről beszélünk. No limit."

Az esszenciák esszenciáját létrehozandó Kerényi Imrének üzenem, hogy kéne festetni egy olyan képet, amin az látható, hogy az Összetartozás dalát éneklő munkások írtják a Kossuth tér hársfáit, miközben a Parlamentben negyedjére módosítják az eredetileg gránit-szilárdnak szánt új alkotmányt. Zavaros kép, Imre, tudom. Pedig én csak az idősíkokat csúsztattam össze, a többi abszurditásért nem én vagyok a felelős.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr725317336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit lehet erre mondani. Amúgy szocialista módon ? Éljen és sokáig virágozzon az 50.
éves barackfa, s terjessze ki termését a
jó magyarokra ! ( Reményeim szerint ez is majd kidől egyszer...)
"Nem adhatok mást, csak mi lényegem." Na, ki mondta ezt?
süti beállítások módosítása