A trafikmutyi igazi tragédiája

2013.07.04. 08:00 baum

banner_01.jpgNektek volt már olyan érzésetek az új Nemzeti Dohányboltok bármelyikébe betérve, hogy akárhogy is próbál jópofizni a pult túloldalán lévő, mégiscsak egy sunyi tolvajnak adod a pénzed? A fideszes lenyúlós biznisz sötétített üvegű templomaiban eleddig kétszer voltam cigivétel végett. Mindkétszer haragudtam az eladóra, és ennek megfelelően is zajlott a vásárlás: Köszönés, cigit kérek, kifizetem, köszönés, el.

Az a kérdés, hogy tényleg a pult mögött álló ember tehet-e arról, hogy a fideszesek ilyen pofátlanul lenyúltak egy iparágat. Minden bizonnyal nem. Talán még azt a felelősséget is levenném róluk, miszerint tudniuk kellett, hogy a nagy dohánymutyi kiszolgálói lesznek. Permanens válság van, munkalehetőség szinte semmi, enni meg kell.

A pénzéhes és maffiamódszerekkel operáló Fidesz az egyetlen felelőse az ügynek. Sőt, sajnos ez jóval túlmutat azon, hogy a gusztustalanul ellopták a trafikokat, és leosztották a haveroknak. Még az a rengeteg lenyúlt pénz sem a legnagyobb tragédia.

Hanem az, hogy ezzel a lépéssel megint elvész valami az egymás iránti bizalomból. Megint csak azt érte el egy kormány, hogy ne egy jobb kedvű, egymás szemébe őszintén belenézni tudó országot építsünk, hanem épp ellenkezőleg, lehajtott fejű, a másikban nem bízó, a közösségi érdek helyett a mocskos kis egyéni harácsolásra épülőt. A már alapvetően módos szemétládák háttéralkui miatt gyanakvó az egyszerű állampolgár egy valószínűleg minimálbérért dolgozó emberrel szemben.

A kádári éra megteremtette a kiskapuk országát, a kiskapuk paradicsomát. A rendszerváltás utáni kormányok nem tudtak megküzdeni ezzel a teherrel. Nem volt rá akarat, nem volt szándék, hogy társadalmi diskurzus keretében addig beszéljük át ennek a rendszernek az erkölcsileg vállalhatatlan mivoltát, míg le nem mossuk magunkról örökre.

Ehelyett az Orbán-kormány állami szintre emelte, sőt gránitba öntötte a kiskapuk rendszerét. Ha megvannak a megfelelő pártkapcsolataid, akkor nincs határ. Trafik, föld, nyugdíjkassza, még a gyereked fenekén is lesz piros pötty, ahogy Matolcsynak mesélték a japán tudósok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr25389619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trafikrablás: Az utolsó tangó 2013.07.04. 16:49:13

Viktor és János pontot tesz az ügy végére. Trafikrablás-trilógiánk befejező része. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Trackback: A trafikmutyi igazi tragédiája 2013.07.04. 15:13:02

Még az a rengeteg lenyúlt pénz sem a legnagyobb tragédia. Hanem az, hogy ezzel a lépéssel megint elvész valami az egymás iránti bizalomból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A dohányboltok eladói sok esetben a saját trafikjukból kirugdosott, majd alkalmazottként felvett egykori boltvezetők, már csak ezért sem érdemes haragudni rájuk. A cikk többi megállapítása teljesen rendjén van.
Igazui közröhej a "trafikmutyizás" a baloldalon. Emlékezzünk csak egy kicsit, mi zajlott itt a 80-as évek végén, a spontánnak nevezett privatizációval, majd a töketlen Antall-kormány alatt minden akadály nélkül folyt tovább a szabadrablás, és jött a Horn-kormány, ami betetőzte, hogy a szocik a teljes állami vagyont lenyúlhassák. ha minden trafik fideszkézbe került, akkor ez kábé a teljes, privatizáció előtti állami vagyon nullákkal le nem írható töredéke.
Ha szétnézne Kádár máma,
Nagyon örvendezne: "Lám a
Rendszer újra szovjet-szerű!"
S arcát átjárná a derű...
:)
A trafik lufi kifújt elvtársak.
Szokjatók le a bagóról, ha igazi ellenállók vagytok...
@states1: "ha minden trafik fideszkézbe került, akkor ez kábé a teljes, privatizáció előtti állami vagyon nullákkal le nem írható töredéke."

Tehát, ha a szomszéd lop, akkor nekem is szabad?

Igazi keresztényi gondolkodás...
states1, azbesztos, dr. Kóser Malac: Nem kétséges, hogy a szocik legalább ennyire mutyiztak volna, ha történetesen az ő idejükben került volna sor a dohánykereskedelem államosítására. De! Mégsem lehet szó nélkül hagyni, hogy sokan azért veszítették el az évtizedek óta megélhetést biztosító trafikjukat, hogy népszerű popsztárok vagy polgármesternék a 4 trafikjuk mellé kaphassanak egy ötödiket is. Vagy már nem bűn a lopás, ha a komcsik is loptak?
Hát ez a rendszer minden, csak nem szovjet-szerű.. :D
@Frady Endre:
Endre megint versel
rímeddel innen hess el!
@states1: Gerincedet mikor cserélték gumírozottra?
Persze mit is várhattam volna. Kezdjétek egymást szapulni. A jobbosok a balosokat, a nem dohányosok a dohányosokat.

Végre egy jó cikk arról, hogy nem csak anyagilag, hanem morálisan is szétkúrják az országot a tolvaj politikusok. Ehhez a munkához csak arra van szükségük, hogy az olyan 1 bites választópolgárok, mint ti, megvédjétek őket egymással szemben. Pedig nincs két oldal, ezt a nagyon hülyéken kívül mindenki látja.

A rendszerváltásban részt vevő pártok és azok jogutódjai mind kommunista ideológián nevelkedett gátlástalan korrupt senkiháziak tolvajbandája.

Aki ezeket a pártokat és ezeket az embereket bármiben is támogatja, az kognitív gondolkodásra képtelen, megszállott, agymosott, vagy részleges amnéziában szenvedő egyén, de mindenképpen bűnrészes.
@states1: Én nem vagyok "szoci" csak egy Magyar ember aki rohadtul nem ért egyet azzal ami itt megy.Nem elég, hogy mocskos módon nyúlják le az embereket,szarrá adóztatnak minket még ennek a tetejébe itt vannak az olyan faszok is mint te,aki azzal védi a tolvajokat,hogy hát őőőő 30 éve is ezt csinálták...
Hát magasról leszarom a szocikat de a rohadt fideszt is és legfőképp azokat akik ezeket bármilyen alapon védik...
Ostoba faszok vagytok egytől-egyig vagy nem vagytok azok de akkor ti is tolvajok vagytok...
Szóval így vagy úgy de rohadnátok meg mind...
Teljesen mind1 melyik kormány csinálja ezt balfaszjóskák, gusztustalan amit csinál a fidesz jelenleg, de ha za mszp csinálná ezt akkor is vérlázító lenne. És igen amikor ők loptak akkor is fel voltam háborodva. De ennyire talán nem csinálták pofátlanul. És ezek még a képembe is beleröhögnek.
Palcsó Tomi 5 jogot nyert el. Biztos, hogy nem mindet sajátkezűleg fogja üzemeltetni. Azaz a trafikban egy alkalmazottal találkozol, akire éppen nem szabad haragudni. Ahogyan a CBA-ban vagy teszkóban sem a dolgozó a hibás.

Ellenben nem vagy köteles teszkóba, vagy CBA-ba menni, hasonlóképpen trafikba sem. Ha pedig eddig dohányos voltál, akkor szedd össze magad, mert kurva nehéz lesz leszokni !
@mrbloodbunny: Nem ez fáj, hanem az élet maga.
Hja kérem, az élet nehéz és utána meghalunk...
Addig pedig mindenki olvasson Frady Endrét! :)
fradyendre.blogspot.hu/ :)
@belekotty: Sajnos nem jön ki a szótagszám, biceg a versed. Ugye, milyen nehéz jót s jól írni? :)
Gyerekek haggyukmár azt a privatizácios mutyit, akkor részesult mindenki bizonyos koncbol, nem csak a szocik. Annak iddején gazdagodott ott sok, sok mindenki!! De jelen mutyiban csk és kizárolag egy bizonyos körhöz tartózok, kemény leköteletségi bijogot vesznek ezáltal magukra, mivel alfogadják a koloncot. Lehet azt a bizonyos napestig ..gatni!! Ez nem Privatizáció FOSZTOGATÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@states1: A trafikablakok azért nem átlátszóak mert a gazdáik is elsötétített autókkal járnak és még éjszaka is napszemüveg van rajtuk?
Hogyan nézne ki a sok feketeüveges trafik?
A trafikmutyi a tocsikolás, cuslágolás, hagyózás, őszödölés, szilvásyzás, nokia-dobozoláshoz képest bakfitty. Ez tény.

Én azt is szíveen látnám, ha a szeszes italokat is kiszerveznék az ABC-kből. Ugyanis a szesz, csakúgy, mint a dohány, nem ABC (alapvető élelmiszer).
Ezzel az orbánista népnemzeti vonulat még egy kicsit lecsíphetne a multi kereskedelmi láncok profitjából.
Erre az ötletre nem jegyzek be szerzői jogot, szabadon felhasználható.

Amúgy, Orbán javára írom, hogy Magyarországon trafikok nyílnak, nem drogkávézók, mint pl. Hollandiában (bár ott is lassan a múlt lesz ez).
Csak így tovább Viktor, a nép normálisabbja veled van.
Mondjuk, én azt sem bánnám, ha a melegekkel elfogadóbb lenne, mert az úgy illik.
Imádnivaló ez a standard kormánypárti érvrendszer, ami mindig visszafelé mutogat, mintha az ellenoldal múltban elkövetett lopásai bármilyen formában is jogilag vagy erkölcsileg indokolnák a "Nemzeti Dohányboltok" (még a név is abszurd) nyílt arroganciával elkövetett lenyúlásait...
@states1:
A csuti tolvaj orbán háta mögött mennyi privatizátor áll?
otp meg a többi......
@Kara kán:

Bizony, hol van Zuschlag, meg Hagyó tízmillióihoz képest ez a mostani kósza kis évi 30-40 milliárd? Meg amúgy is, ha azok loptak, akkor nekünk is szabad. Sőt, az bűn, ez nem.

A bótba meg kenyér köll és párizsi, lehetőleg jegyre.
@Kara kán:

Ez súlyos volt. Amikor épp kezdtem öklendezi azon, ahogy virtuálisán o viktor ánuszát nyalod, szóba hoztad a melegeket. Vizuálisan az egész kép összeállt. Majdnem leestem a székről.
...és legyünk őszinték: évtizedekig kéne lopnia a Fidesznek, ha csak a nyomaiba szeretne érni a liberálbolsevistáknak.

De azért van egy nagy különbség: a Fidesz a saját holdudvara meggazdagodásához legalább megteremti a törvényes kereteket. A libsibolsik még a saját maguk által elfogadott törvényeket sem tartották be, szabad rablás volt

Pro memoria:
Horn Gyula: „Ami Magyarországon van, az nem közbiztonság.”

Meggyesy Péter: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.”

Gyúrrcsány Ferenc: „hazudtunk éjjel, nappal...” „trükkök százai” stb. és etc.
@Kara kán:

Igen, a kizárólag pártállás alapján elbírált pályázatok mindenhol szerepelnek már a törvényes keretek definíciójában is. A többi hazugságot most észre se vegyük.
@Kara kán: agymosott vagy komcsikám ! Persze ha csak megjátszod ..... de az is veszélyes lehet mert mi lesz ha el is hiszed amit leírsz?
Pont ez a bélyeg sújtja azokat, akik ilyen trafikbuliba belementek. Még akkor is, ha netán jóhiszeműen, és nem mutyiztak.

A másik. A sok doktor trafikos? Az milyen?
Reggel eladja a dohányt, délután meg a tüdőgondozóban előadást tart a dohányzás ártalmairól?

Ez a jelenség ügyességnek hívja azt, ami egyszerű nepotizmus.
Érdemnek, és rendjén valónak azt, hogy elveszi sokak kis megélhetését, hogy néhány kitüntetettnek adja. A kitüntetettek sem érzik azt, hogy mások kárán nyerészkednek, és hogy az nem oké?

A járulékos jelenségek:
Évek óta üres, kiadatlan üzlethelyiségek hirtelen trafikok lettek, szép kirakattal, dekoratív cégérrel. Mintha érzésem támad, mintha beindult volna a gazdaság. Mintha nem döglődne. De ez sajnos csak látszat.
@Kara kán: Nem, nem nagy különbség. És nem lehet elfogadni, relativizálni.
gránitba önt?

bocs! :)
@Kara kán:

A fidesz ugyanolyan kommunistákból áll mint a "bal" oldal. De nincs semmilyen oldal, mert ezek egy banda és egymás beleegyezésével csinálják ezeket a stikliket.

Viktorék azért tűnnek pofátlanabbnak, mert öszöd óta rájöttek a politikusok, hogy azt csinálnak amit akarnak egy kis rajongó táboruk akkor is marad, ha anyagyilkosságot követnek el.
@h_zolee:

:D

Lehet gránitot önteni, csak elég nagy hőmérséklet és nyomás kell hozzá. Pl egy vulkán. Ezért inkább meg szoktuk várni, hogy a természet elkészítse az előterméket, amit aztán anyageltávolításos megmunkálással hozunk formára.
@Kara kán: Mindig feltűnik egy újabb fasz...Igen,igen a mai fasz te vagy...
Nem dohányzom, és nem is érdekel ez az egész trafikügy. De az lett volna a krrekt, ha mindenki kap a tortából egy kis szeletet, aki beállt a sorba. Tényleg nap mint felfordul a gyomrom amikor meglátom az iskola melett megnyitott 2db trafikot nap mint nap.
Az alkohol hasonló monopolizálása komoly érvágás lenne az amúgy is földbetaposott, lesz@rt borászatnak. Káros következményei messze túlmutatnának a trafik tragédián, ha a bortermelők kiszolgáltatottá válnának egy szűk dilettáns kereskedői érdekcsoportnak. Nem kell ötleteket adni a vízfejű kormányunknak!
@Kara kán: istenem, de buta vagy...
@Sárga Király: Igen, fontos tudni, hogy a 5-10-15 trafikot nyerő mutyis családok nem maguk dolgoznak a boltokban, hanem minimálbéres alkalmazottakat vesznek fel.
@Jhonnyq: Nem tudom, ki adóztat szarrá, mert hogy az adók sohasem voltak ilyen alacsonyak. (A legmagasabb jövedelemadó ma alacsonyabb, mint korábban a legalacsonyabb volt). Csak nem bankár vagy? Mert akkor nyugodtan adóztassanak csak szarrá. Remélem nem közmű-multi vagy, mert akkor ájvékolj nyugodtan tovább te nagy "Magyar", én inkább a kisemberek terheinek csökkentésének örülök.
@Petyat: Te olyan vagy, mint a többi tolvaj, aki azt ordibálja más is lop. Nem, barátom, a Fidesz nem lop, és hiába szajkózzátok hazugságaitokat az ország talán Horthy idején fejlődött ennyit három év alatt, mint most. Rend és tisztaság, sorban felújított házak, megújuló közlekedés, negyedével csökkent rezsiszámlák, megmentett több százezer hiteles, megnyugtatóan szigorú, a magyar tulajdont védő földtörvény, tisztességes, magyar szellemű alkotmány, a bűnüldözés szigorítása, csupa örömteli dolog. Aki sanda, lophatnék- hatalomvágyból ez ellen hazudozik, az húzzon el.
@Online Távmunkás: Eddig a tulaj dolgozott szerinted a benzinkutaknál és a multiknál a trafikpultnál? Most sokkal több esély van arra, hogy aki dolgozik a trafikban kapjon is valamit, mert nem viszik ki a nyereséget az országból.
Valójában minden ilyen üggyel kapcsolatban csak a felszínt kapargatjuk, nem ásunk mélyebbre. Nyilván mindenkiben lehet hibát találni, nekem mégis csak két olyan magyar politikus rémlik fel az elmúlt két évszázadból, akire rábíztam volna a hazámat, és saját személyes sorsomat is: az egyik Széchenyi volt, a másik Deák.

A trafikügyet sokféleképpen lehet magyarázni, egyet azonban nem lehet tagadni: a tisztességes verseny lehetőségét eleve kizárta: gondoljátok meg, mi lett volna az egész evolúcióból, ha a "naffőnök" mondja meg, ki életképes és ki nem.

Egy dolog tűnik most - megint - biztosnak: aki jóban van a "hatalommal" az nem jár rosszul, igaz, hogy ennek az az ára, hogy a hatalommal "nemjóban" levőket el kell árulni.

Orbán ebben (az egyben) nagy: szembe fordítani egymással a magyar állampolgárokat,

- szolgálati nyugdíjast a nem szolgálatival,
- kisgazdát a nagygazdával,
- manyupost a nem manyupossal,
- régi trafikost az újjal,
- takarékszövetkezeti tagot a NER-rel,
- alkotmánybírót az alaptörvénybíróval,
- európai néppártit az európai szocdemmel.

Na, amikor ezek mind egymással harcolnak, akkor kiáll a Zorbán a Duna partyára, és megvédi a nemzetet, egyenesben közvetíti a mindannyiunk adójából fenntartott közmédia (Móricka közbeszól: ha ilyen a közméd, milyen a magán?).

Ebura fakó, Ugocsa non Simicska!
Mi az az egyéni harácsolás?
Mindenki a bldogságot, boldogulást keresi.

A különbség ott van, hogy valaki tudásával, hozzáadott értékkel, munkájával, míg más a feudalista urai által juttatott előjogokkal élve, másoktól elrabolva akarja azt.

Az "egyéni harácsolás" egy baromság.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.
@states1:
Kétezer-kibaszott-tizenhármat írunk.
Több, mint két évtizeddel a rendszerváltás után.
Nem szaporítom a szót: ottrohaggyáel.
@Kara kán:

A nagy különbség, hogy az mszp rohadt emberei fű alatt loptak, mintha valahol mégiscsak érezték volna, hogy jogállamban ez nem így szokás.

A fidesz erkölcsös tetvei meg törvénybe foglalják, amit el akarnak venni és utána el is veszik.

Az utóbbi tényleg annyival jobb, hogy neked jobban tetszik? Komolyan?

Mindkettő a medencébe pisál, csak az egyik a rajtkőről teszi. Pedig savban is fel lehetne oldani mindet, ha már folyadékokról van szó.
Le kell szokni a cigirol es kulfoldrol hozatott e-cigire atterni...

Illetve utazasok alkalmaval kulfoldi repterekrol a dohanyos haveroknak kartonszamra hozni a cigit.

Ennyi.
@azbesztos: Igazad van...Tényleg alacsonyabb lett az SZJA és az a kurva rezsi is csökkent 10%-al nem negyedével ahogy írtad!!!
Eddig rendben de mit fizetünk cserébe?
Sorolom a teljesség igénye nélkül

-Lenyúlt nyugdíj megtakarítás (3000mrd)
-27% Európa rekord ÁFA
-Csekk adó
-Tranzakciós adó
-Baleseti adó
-Telefonadó
-Megemelt jövedéki adó
-Elszállt élelmiszer árak/az e-útdíj miatt ez tovább emelkedik/
-Horror közlekedési büntetések/vadásznak az emberekre/

Tényleg csak néhány mert még vagy kétszer ennyi lenne ha a teljes lista kellene.
Mégis mindennek ellenére a legnagyobb árat nem pénzben fizetjük,hanem morálisan.
Soha eddig nem volt még ennyi megtört,reményét vesztett ember ebben az országban.Soha nem volt még ennyi szegény ember.

Orbán legnagyobb bűne, Magyarország jelenlegi lezüllesztett morálja,a széthúzás Magyar és Magyar között soha nem volt még ekkora.

Nem vagyok multi, nem vagyok bankvezér csak egy ember egy Magyar, egy apa a sok közül és az ahova ez az ország tart, az nem az a hely amit fiatalabb koromban elképzeltem és nem az a hely, ahol a fiam jövőjét biztosítva látom...
@azbesztos:
Szóval minden csökkent itt a gazdaságban csak a kisemberek terhei nem.
@Jhonnyq: a fogyasztásod szabályozhatod, nem kell évente új TV, meg bőr ülőgarnitúra, ha sokallod a 27% ÁFA-t. Az adót viszont meg kell fizetni, az nem tetszésed szerinti. Aki felelősen gondolkodik, megtakarít, az jobban jár az alacsony jövedelemadóval, mint az alacsony fogyasztási adóval. Ráadásul így a magas importhányadú lakossági fogyasztást is vissza lehet fogni, vámok hiányában erre mi más mód lenne?
@Jhonnyq:
Kicsikét tévedel:

"Soha eddig nem volt még ennyi megtört,reményét vesztett ember ebben az országban.Soha nem volt még ennyi szegény ember."

A sok sok megtört reményvesztett ember nem ebben az országban van... 100.000 számra menekülnek... úgy kellene fogalmazzál, hogy anyaországi magyar.
Úgy lenne helyes "Soha eddig nem volt még ennyi megtört, reményét vesztett anyaországi magyar"
@zobod:
Nemtom tesó, nálam azt érték el, hogy minden műszaki cikket az USA-ban veszek és csempészek.

Ennyi. Aztán majd amikor nem marad pénz arra, hogy elássák a beteg rokonaid a korházban, akkor baromira elgondolkodhatsz.

Én azt nem értem, hogy miért nem a gazdaság felpörgetése a cél? Nem a rezsi magas basszátok meg, nem az árak magasak, hanem a fizetések alacsonyak, mert szar a gazdaság, mert megfojtják az összes vállalkozást, ami nem a Közgép.

Erre mikor jöttök már rá?

Mindenki püffög, hogy tönkretette a csúnya EU meg multik az ipart, meg a cukor gyárak meg a lófasz... hát csinálj bazd meg cukorgyárat, és mutasd meg, hogy mekkora perspektíva van benne. Gondolkozz... (azt még nem törvénytelen, bár a Lázár már fogalmazza a képviselői indítványt)
@Jhonnyq:Nincs lenyúlt nyugdíj megtakarítás, illetve ha volt lenyúlás, azt a nyugdíjpénztárak követték el, mint kiderült az elszámolásnál. A magánnyugdíjpénztárakban levő pénzeket mindenki megkapta/kapja ha akarta készpénzben, ha nem majd nyugdíjként, mint a többi ember. Nem fizettek több nyugdíj járulékot, tehát ugyanúgy fogják kiszámolni a nyugdíjukat, mint másoknak. Ha ne adj isten és bolsi kormányok jönnek és az emberek nem kapnak nyugdíjat, ők sem fognak. Ez így igazságos.
Az áfát az előző kormányok jobban emelték, mint ez a 2 százalék. A rezsicsökkentés egyébként áfa csökkentésként is felfogható.
A bankokat, telefontársaságokat sújtó adó csak azokat érinti, akik hagyják magukat megzsarolni a bankok és telefontársaságok által, mert azokat az adókat nem a szolgáltatásokat igénybe vevőknek kell fizetni, hanem a bankoknak és telefonszolgáltatóknak, saját nyereségük terhére. Aki összejátszik velük és nem csinál balhét minden jogtalan számla után, az fizessen.
Mindenki döntse el, hogy mennyi drága élvezeti cikket akar fogyasztani. Az adó, ami kötelező. Ez nem.
Az élelmsizer árak nem növekedtek, aki általánosan ezt állítja, hazudik. Szezonális élelmiszerek a természeti adottságoktól függően lehetnek drágábbak, de sokszor még ez sem igaz.
Az üzemanyag ára például jelentősen csökkent, vagy stagnál.
A közlekedési büntetéseket én megtízszerezném, és például az ittasan, vagy gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetnél elkoboztatnám a bűnelkövetés eszközét, az autót, legyen az 40 milliós, akkor is, ami a BTK-ban eddig is benne volt köztelezően, de soha nem hajtották végre. A begyűjtött pénzekből a balesetvédelmet, az egészségügyet támogatnám.
Az ország morálja soha nem volt jobb. Egyre kevésbé szemetelnek az emberek, egyre több a derűs arc, a kultúrált szórakoztató esemény, és a széthúzás is csökken, egyre több balodlaival lehet értelmesen megbeszélni a dolgokat. Naivitás azt hinni, hogy a baloldali embereknek tetszik a gyűlölködés szítása, hazaárulásig menő hisztéria, lásd Göncz Kinga, Tabajdi Csaba, Bokros Lajos, stb. Nem véletlen, hogy a baloldal prominensei csak néhány száz főt képesek "nagygyűléseiken" összetrombitálni. Ha az országot külföldről támadják, az emberek összezárnak.
@Exploiter:
"A nagy különbség, hogy az mszp rohadt emberei fű alatt loptak, mintha valahol mégiscsak érezték volna, hogy jogállamban ez nem így szokás."

Nagyon nagyon tévedsz... nem azért csinálták mert nem szokás, hanem mert azt hitték, hogy nem lehet. Most (vagy 2018-ban) Orbánt úgy elfogja zavarni a nép,hogy soha nem térhet vissza (mint a Jurcsányt). Emlékezzünk vissza, hogy a mai 2002 utáni MSZPs - SzDSz-es nomenklaturához képest milyen úri brigád volt a 94-98-as.

Amikor Orbánt elküldik, olyan véresszájjal fogják az MSZP-sek széjjel baszni az országot, mint még soha. Mert nem lesz semmilyen következménye.

Ez lesz Orbán legnagyobb bűne.
@azbesztos:
Az általad leírt világ már majdnem olyan idilli mint Rákosi és Kádár idején volt...

Lassan vissza is fejlődünk oda. És csodálkozunk, hogy ez Európának nem tetszik, amikor az ő pénzükből újít itt föl minden szart a Simlicska.
Kedves posztíró! Ne csökkentsd a trafikos bűnét! a te világnézetedben pár hete még bűnrészes volt ő is. Te pedig ha nem tudsz lemondani a cigiről.

annyira kell az a kurva nikotin, hogy meghunyászkodsz, és odaadod a pénzed azoknak, akiket még pár hete gyűlöltél. Még most is gyűlölöd, de már megpróbálsz megbarátkozni a helyzettel, átírod magadban, anyhíteni akarod a benned levő feszültséget. ÉS ezt nem úgy teszed, hogy erőt veszel magadon, hanem hazudsz magadnak, és mostantól másként nézel azokra, akik két hete még aljas fideszmazziózók voltak szerinted.

Növessz gerincet: dobd el a bagót.
@KopaszMercis:

Attól tartok ebben igazad van.
Ha visszajön az mszp, elgondolkodik, mit csinált a fidesz előtte és lám, mégse lincseltek meg senkit, nem tépették szét őket lovakkal a főtéren, akkor mi baj lehet.

Ennyi életképtelen, agyhalott fasszal egy országban, mint itthon, én se csinálnám másképp.
@KopaszMercis: csempész árut ne keverd már ide, ennyi erővel az autód is lopathatod akkor nem kell regadót meg áfát fizetni, meg a benzint azon is mennyit spórolnál. A beteg rokonom vagy a beteg engem meg miért is ne látnák el, az egészségügyi járulék/adó nem csökkent semmit, sőt nőtt is (munkaadói rész). Semmi köze az SZJA-hoz.

Magyarországon a pénzügyi egyensúly a megteremtése lenne cél, a stabilitás. Magyarország egy kicsi, fejlődő ország, az USA hiányát finanszírozni más feladat, mint a magyart, lássad már ezt. Majd ha nem kétmillió ember fog itt dolgozni, hanem több, és csupa exportképes motyót fognak termelni, akkor majd itt is lehet magasabb (import)fogyasztás, mert lesz reálteljesítménnyel alátámasztott fedezete. Viszont, ha csak a másoktól elvont jövedelem, meg a szakmányban felszedett hitelek a fogyasztásbővülés forrása, hát akkor inkább ne bővüljünk.
@Kara kán: Te idióta! A trafikokon évi 50 milliárd haszon lesz! Hol van ettől Tocsik? Te idióta fasz!
@KopaszMercis: Tévedsz, Európának egyre jobban tetszik, ami itt van. Nem tetszik a habzó szájú gyurcsánynak, meg a többi tolvajnak. Az únió nekünk egyetlen centet sem ad, azt mi adjuk nekik, mivel az úniónak nincs gazdasága és itt szedik be az adókat, amit át kell utalunk nekik. Hogy cserébe minden szart kell a saját önrészünkön felújítani ezt is ennek a jelenlegi Úniónak köszönhetjük, amely előírja, mire költhetjük a pénzünket, tyúkketrecre, vagy multik által épített síkvidéki alagutakra, dombokat átívelő vidaduktokra. Ahelyett, hogy a gazdaságot tudnánk igazán fejleszteni. De a brüsszeli mocskoknak nem érdeke, hogy mi megálljunk a saját lábunkon, a multik fizetett ügynökeként (bár horribilis fizetésünket a mi forintjainkból kapják) ideárasztják a szar lejárt élelmiszereket, sőt még a szemetüket is ide szállítják, megfojtva a magyar gazdákat, vállalkozókat. Kizárólag fogyasztásra osztogatott hiteleikkel bepalizzák a hiszékeny embereket, hogy ingatlanjaikra is rátéve a kezüket földönfutó rabszolgává tegyék őket. Aztán hiteleznek a bolsi kormányoknak, amit a nyugati országok állampolgáraitól szednek be adóként és játszanak át rajtunk keresztül a nemzetközi pénztőkének. Így rohadnak le az államok, szegényednek el a nyugati polgárok is, amíg rá nem jönnek ott is, hogy a nagy átverés showból ők sem maradhatnak ki.
@Jhonnyq: Ez egy régi fasz, csak @Kara kán: egy időre eltűnt.
@azbesztos:
Mekkora hazug geci akkor ez az Orbán Viktor, hogy azt mondja, hogy Európának nem tetszik ami itt van rezsi csökkentés stb....

Én azt hittem eddig, hogy a Viktor igazat mond. Köszönöm, hogy felvilágosítottál!

Azt felejtsük el, hogy mi ezer milliárdokkal többet vettünk ki az EU-ból, mint amennyit befizettünk ezidáig. Az nem fontos. Az matek, azt nem lehet megmagyarázni a NER-en keresztül.

Én csak azért sajnálom ezt az országot, mert azért nem tud egy sikeres döntést sem hozni már 500 éve, mert elég a hozzád hasonló agyhalottaknak egy leegyszerűsített ellenségkép és mindent hajlandó vagy elhinni.

Egyszer ha lesz egy olyan ismerősöd legalább akinek nem ér véget a világ Hegyeshalomnál majd te is megérted... addig pedig magyarázhatom én a pontnak, hogy mi is az a gömb...
@Ј.László: ostoba csíta, hogy lenne a kb. 5-600 milliárdos piacon, aminek az árrése lesz 12%, 50 milliárd a haszon?
@Exploiter:
Márpedig jönni fog...

Gondolj bele, már MOST kormányváltást akar az emberk 54%-a... a legnagyobb kibaszás ami jöhet most, ha az ellenzék egyszerű többséggel nyer (a sok bebetonozott pártkádert nehéz lesz leváltani, el kell kezdeni legyilkolni őket, és azért az mégis csak ciki...). Én nagyon remélem, hogy a fidesz nyer egyszerű többséggel (jó lenne a kétharmad, dehát azt a Gyurcsány hozta össze nekik, és ő már nem van) folytatják a mélyrepülést, és ha nem jön (pechünkre) nagy nemzetközi gazdasági felívelés, akkor ha kis szerencsénk van, egy forradalom keretében az ÖSSZES parlamenti képviselőt élve megnyúzzák az országházban, és talán jön egy új nomenklatúra, akik már egy kicsit félni fognak a népharagtól. Ha ez nem következik be, akkor valamelyik balfasz ellenzéki erő fog 2/3-dal nyerni, kibassza az alkotmányt meg minden szart a picsába, és BÁRMIT megtehet majd Orbánra hivatkozva. Addigra sokkal de sokkal nagyobb szitokszó lesz az Orbán, mint a Gyurcsány valaha volt, és jajj nekünk.

Nagyon nagyon borús kilátások :(
@zobod: Éves szinten, összesen, te funkcionális analfabéta.
@röhögő:
Már mitől lenne funkcionális? :)
@röhögő: éves szinten összesen 5-600 milliárdos forgalmat bonyolító dohány kiskereskedelemben, 12% árrés mellet, hogy lenne a _haszna_ 50 milliárd? (tudod mi az árrés, és mi a haszon?)
@zobod:
Igen es a cigarettan lévő összhaszon nem csak a kiskereskedelmi árrés függvénye. Nochdazu nem csak dohányárút árulhat. Ez a képlet bonyolódik emiatt kissé. De a Tocsik és eközött 2 nagyságrend különbség van. Ezt nem birod megérteni...
@zobod: Te barom, az eddigi 5 százalékos árrés is eltartott egy kisboltban egy embert.
@azbesztos: Te melyik burokban élsz, jóember, vagy szelektív a látásod.
@KopaszMercis: Ja, mert nem funkcionális analfabéta, hanem komplett elmebeteg.
@röhögő: ödönke, ha barmot akarsz látni nézzél tükörbe. Legközelebbi, nekem címzett hozzászólásod előtt a haszon és a fedezet közti alapvető különbséget próbáld megérteni. Sunyi, aljas kis hazugságaitok ennyit érnek...

@KopaszMercis: egy évi ötvenmilliárdos hasznot termelő bolthálózatban nem nagyon kellene lottót, fagyit, meg kólát kólát árulni. Ez éppen azt igazolja, hogy azért kell még oda más árucikk is. A sok ostoba függő miatt persze biztos, tisztességes megélhetés lehet egy jó helyen lévő nemzeti, de messze nem olyan aranybánya mint aminek néhány hazug láttatni szeretné.
@zobod:
"egy évi ötvenmilliárdos hasznot termelő bolthálózatban nem nagyon kellene lottót, fagyit, meg kólát kólát árulni."

A kapitalizmusban a profit sosem elég.. tudom, hogy ti akik ilyen "extraprofit"-tal dolgozó marxista kommunisták vagytok ezt így nem vágjátok, de nem azért kell oda a boka kóla, mert különben éhen hal a trafikos, hanem azért mert még egy kicsivel többet akar magának, mert a kis köcsög hülyegyerknek is el akar adni valamit, hogy bejöjjön lássa, hogy milyen menő a cigi és ő is szépen idővel rászokjon...

Nem olyan bonyesz ez. Több hasznot akar magának, és kevesebbet másnak...
@zobod: Ebből is látszik milyen retardált vagy. Nem veszed észre hogy már a kisboltok lenyúlására mennek? Te idióta fasz! Anyád időben elvetethetett volna, ha nem diagnosztizálnak fekélynek!
Orbán nem egyszerűen kommunista, hanem nemzeti szocialista. Egy fokkal rosszabb. Gondolom tehát, hogy nem szorul magyarázatra, miért úgy indult az egész etap, hogy mindenre a nemzeti jelzőt aggatta. Tessék csak behelyettesíteni Orbán neve helyett Hitlert és máris kész a forgatókönyv. Jéé, hogy lehet ez? Hát nem úgy, hogy itt feltalálták unortodoxiát, hanem sokkal valószínűbb, hogy csupán a hitleri hatalomátvételt játssza régi kottákból. Ugye, hogy ugye?
Amiről azt gondolta őkelme, hogy már senki nem ismeri, régen volt,tehát el lehet adni, mint új módszert. Hát eladta, de ez a magyar nép nettó hülyeségéről árulkodik, nem az ő zsenialitásáról. Büszkének nem ő lehet arra, hogy meg tudta csinálni, hanem a magyaroknak kéne szégyenkezniük, hogy át lehetett őket verni egy ilyen egyszerű trükkel. Nem tanulták meg a történelmet, Orbán meg a jogi karon mást nem is nagyon tanult. Tehát átverte a hülyéket egy idióta.
De korábban kell ám ahhoz felkelni, hogy mindenkit hülyének nézzen, azt is mondom.
Hogy a többséget annak tudta nézni, nos arról a többség tehet - de ne feledjük: hülyének nézni csak azt lehet, aki maga is azt szeretné, hogy hülyének nézzék. Orbán csak felismerte ezt a primitív igényt és eleget tett neki.
@KopaszMercis: 18 év alatti be sem mehet egy nemzetibe, bukott az okfejtésed.
@zobod:
"18 év alatti be sem mehet egy nemzetibe, bukott az okfejtésed."

MUAHAAH MUAHAHHAHA AHAHAHAH EHEHEHHE MAUAHHAHAHAHAHAHAHA

Eddig még egyszer sem küldtek ki egy 18éven alulit sem...
@röhögő: viselkedj már, bugris.
@Mr. Waszabi:
Ilyen szempontból amúgy zseniális és hibátlan politikus Nulladik Viktor...
@zobod: Te ugatsz, amikor egy három szavas mondatban két helyesírási hibád van?
A szülész a biológiai hulladékba kellett volna hogy hajítson téged!
@zobod:
ŐŐŐŐ... biztos, hogy jó az, hogy ilyen balkán cigányfattyú létedre itt osztod azt az észt amiből neked eleve túl kevés jutott, szegényember?
@KopaszMercis: Túlbecsültem. A helyi kisboltos mondta, hogy a cigi eddig kitermelte egy ember bérét neki. Ez az idióta zobod pedig meri a Tocsik ügyet ezzel összehasonlítani. Mindegy, ezzel már elismerte hogy a Fizess - izé Fidesz - semmivel sem jobb a szociknál, sőt.
@röhögő: @KopaszMercis: Meddig pöckölgetitek ezt az idióta @zobod: -ot?
Nem méltóságon aluli ez nektek?
Látom a narancsbarmoknak már csak arra futja hogy bezzeg a szocik. :-))
Ez a zobod meg a csúcs elmebeteg közülük.
@Ј.László:
Most sajnáljam azért mert csóró? Az nem lenne egyenlő bánás mód... Szegényember is megérdemli a zrikálást, ugyanúgy mint a gazdag :) Engem is baszogatnak én is visszabaszogatok :)
@röhögő: @KopaszMercis: @Ј.László:
Bukfencek, nem mindenki olyan hátrányos helyzetű közegben nőtt fel, mint ti. Attól, hogy versengtek a blog tahója címért, még nem lesz megalapozottabb, amit itt összehazudoztok.
@Joske: Úgy emlékszem, van valami Orbán-féle szőlőbirtok Tokaj környékén. Na ez ad reményt arra, hogy Nem lesznek Nemzeti Kocsmák.
@zobod:
Nemtom te milyen hátrányos helyzetben nőttél fel, én az USA egy olyan környékén aminél anno csak Beverly Hills-ben volt drágább az eccségnyi ingatlan átlagár. Tudod voltak aki elmenekült a komenyizmus elől, nem pedig besúgóként éldegélt vígan és most közjogi méltóságok :)

A blog tahója címére viszont büszke lennék nagyn, nem könnyű alul múlni a sok narancs komcsit... kurva komoly erőfeszítésembe telik. Köszönöm az elismerő szavakat.
Jobb-bal helyett, mint szimpla bagós mentem ma be nemzeti dohányboltba, a hölgyikének a pultnál nagyjából annyit tudott, hogy cigit árul, hogy milyet, kinek, hogyan és mitmióta, arról dunsztja nem volt, nálam a kereskedelem amúgy azt is takarja, hogy tudom, mit árulok... (23 éve állok pult mögött) amúgy meg félt kicsit szegényke a besötétített mattüveges kuckójában, ez így sajnos nem színvonalas kereskedelem, viszont nagyon snassz...
@azbesztos: Mivel most sem a tulajdonosok dolgoznak, most sem a pult mögött dolgozó kapja a nagy pénzeket.

Szerinted neked mennyivel lesz jobb, ha nem egy multi, hanem egy magyar nagyvállalkozó viszi ki a svájci bankszámlájára a nyereséget? Csak az érintetteknek lesz jobb.
És a multizást be lehetne fejezni, mert eddig nagyjából a dohányárusító helyek 5%-a volt a multiké, ha a CBA-t is odaszámolod.

Nem az a bajom, hogy a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncok közül kevesebben lehet majd dohányt kapni, hanem az, hogy a pályázaton nem a tisztességes trafikosok és boltosok nyertek, hanem a képviselők családja és haverjai.
@zobod: " Aki felelősen gondolkodik, megtakarít, az jobban jár az alacsony jövedelemadóval, mint az alacsony fogyasztási adóval."

Ez csak akkor igaz, hogy ha a megtakarítás végén a megtakarított pénzt a tűzbe dobod. Mert ha vásárolsz belőle (nem véletlenül hívják a megtakarítást késleltetett fogyasztásnak) a végén úgy is ki kell fizetned a fogyasztási adót...
@zobod: Mibe fogadjunk, hogy a 18 éven aluliak ugyanúgy vesznek majd cigit, mint eddig? Már legalább 10 éve büntetik, ha valaki fiatalkorúaknak dohányt ad el. Hány büntetésről hallottál? Hány gyerek mondta azt, hogy nem tud cigit venni?
A dohányboltok átlátszatlan üvege pedig még kifejezetten jó is olyan szempontból, hogy kívülről nem látod, ha gyerek vásárol bent...
@states1: Leszarom, mi volt a 80-as években. Attól még a fidesz ne lopjon! Rosszul mondom?
@Joske: A házi pálinkafőzéssel hogyan is lehetne összeegyeztetni az alkoholmonopóliumot? Mondjuk a pálinkát kivéve minden egyéb töményt csak a dohányboltban árulnának? :)
Ady Endre publicisztikából:

"Zsidó kézben van a sajtó – zúgják, zokogják folyton a néppárti lapok. Nem boldog a magyar, mert a zsidó kapzsi, nem tud nemes, nem tud altruista lenni. Ilyenre csak a klerikális újságírók, na meg elsősorban a néppárti vezérek, a grófok, a püspökök képesek.

Ehhez a néppárti vádhoz szolgál most egy kis adattal a Budapesti Napló.

Nemrég meghalt egy katolikus újságíró, néppárti lap munkatársa, ki szegényen, de rajongó hittel dolgozott a klerikális megváltó eszmékért, s aki sok-sok gonoszságot, rosszaságot fogott rá az ő liberális zsidó és – néppárti nyelven – zsidóbérenc kollégáira.

De jó, derék, becsületes újságíró volt. Kidőlt a szegény, terhes életben, s nagy nyomorban hagyta özvegyét és öt kicsi árváját.

Összeültek az ő újságíró kollégái, a zsidó és zsidóbérenc kollégák.

Gondoskodni kellene a halott kolléga nyomorgó családjáról. Ők is összeadják az ő filléreiket, gondolták, de ott lesznek majd, akikért a boldogult újságíró annyit küzdött: a katolikus főurak, főpapok. Bizonyára megnyílik a szívük és erszényük az ő ügyük halott katonájának szegény árvái előtt.

Az ív körüljárt az újságírók közt, a levelek szétmentek a katolikus főpapokhoz, főurakhoz.

Azon az íven, amit az újságírók maguk közt, meg némely ismerősük közt köröztek: összegyűlt körülbelül húszezer korona. Annyi, hogy a katolikus ügy kidőlt katonájának özvegye és árvái számára tíz esztendeig havonként közel százhetven korona járadék már ebből is biztosítva van. Biztosították pedig a járadékot többek közt azok az újságírók, akiket a megboldogult a katolikus ügy szolgálatában nemegyszer megtámadott, s egy szabadkőműves páholy, mely maga évi százhúsz koronát kötött le az árván maradt családnak tíz esztendőre. Ujjongtak az újságírók. Hiszen most jönnek majd a püspökök, a kanonokok, a káptalanok, a mágnások, a mágnásasszonyok. S ha politikai ellenfelei is megnyitották szívüket a szegény rajongó családja előtt, hát még a barátai, az ideáljai, akikért elvérzett?

Főpapoktól, káptalanoktól, mágnásoktól és mágnásasszonyoktól összegyűlt összesen, egyszer s mindenkorra valami nyolcszáz korona. Annyi sem, mint az újságírók adományának egy évi kamata. Hát hogy esett a dolog? Úgy, hogy például gróf Majláth Gusztáv, aki úgyis, mint dúsgazdag mágnás és úgyis, mint erdélyi püspök, rendelkezik egy átlagos újságíró évi jövedelmével: egyszer s mindenkorra tíz koronát küldött a katolikus ügy kidőlt harcosának özvegye és öt árvája számára. Gróf Károlyi Sándor, akinek az elterjedt pletyka szerint van mit a tejbe aprítania, levélben azt felelte, hogy sajnálatára ilyen célra nem telik neki. Gróf Zichy Nándor, a néppárt vezére és gróf Zichy János, a néppárt elnöke meg ezt a tíz fillért is megtakarította s nem is felelt. Hasonló takarékosságról tettek tanúságot az összes mágnásasszonyok is. Hát így aztán a kidőlt katona ideáljaitól bizony véknyan csurgott. Abból ugyan az ő özvegye, öt kis árvája egy évig se tudna eltengődni…

– Hát ilyenek ezek a zsidó újságírók. Mentse meg tőlük az ég Mária országát, hogy benne csak a szerető szívűek, jók és altruisták maradjanak meg …

1901. május 24."
@lyia:
Ady Endre egy szifilizes libsi volt.. szegyenfolt a magyar irodalomban.
@azbesztos:

Áfa például? Miért, az emút nyóc éveben 40% volt és azt mérsékelték 27-re?

Laffer görbét láttál már? 27-es áfát már megéri megkerülni így vagy úgy...
@azbesztos: Te TÉNYLEG elhiszed, hogy nem viszik ki a nyereséget az országból???

B+, ilyen magas elvonásokkal operáló adórendszer, mint itt, sehol nincsen!!!

Azok a milliomosok/milliárdosok, akik most a trafikokat leszüretelték, már RÉGEN NEM MAGYARORSZÁGON ADÓZNAK!!!

Komolyan azt gondolod, hogy a Continental csoport és a CBA csoport vezetőinek, akik benne vannak az ország 1000 leggazdagabb emberében, nincsen ciprusi vagy bahamai vagy svájci bankszámlája, ahol a trafikonkénti évi pártízmilliót tisztára mossa???

Nagyon szereted te a fideszt, kár, hogy megvakulsz és elbutulsz tőle.
@zobod:

És például TE esetleg feljelented azt a trafikost, aki elad cigit 18 év alattinak?

Hiszen ő is fideszes! :)

Holló a hollónak...

De ha valaki esetleg feljelentené: még akkor is inkább őt kezdenék el zaklatni. Csak nem gondolod, hogy Lézer Jani barátját elmarasztalná a bíróság, hogy valami kiskorú hülyegyereknek cigarettát adott el? Még meg is dícsérik érte!!!
@zobod: Te roggyant elméjű! Hát nem aláztak szarrá még eléggé?
@lyia: A nemzeti dohányboltokról egy kis zsidózás jutott eszedbe? Orvos látott már?
Mekkora kampanyt lehetne epiteni erre: dacbol leszokni!

Eleg durva drog, es nagyon szar lejonni rola. Ha kimutathatoan visszaesne a fogyasztas, az eleg jol mutatna az elszantsagot, elegedetlenseget.

Amennyivel kevesebbet szivsz az atallas utan, annyival kisebb szavazatarannyal nyer a Fidesz a kovetkezo valasztason, mint legutobb!
@Kara kán: Te biztos kitűnő eredménnyel végezted el a fidesznyik-képzőt. Engedd meg, hogy gratuláljak! Csak így tovább, jó elvtársaknak jut még majd egy kis összesepert morzsakupac az asztal szélén át szájba tolva. Ezt ne feledd, majd, ha nyitni kell a szád, és nem csak a nyelvedet használni légy résen, különben újra évekig nyalhatsz, eredmény nélkül.
@Kara kán: " legyünk őszinték: évtizedekig kéne lopnia a Fidesznek, ha csak a nyomaiba szeretne érni a liberálbolsevistáknak."

Akkor csak nekem fura, hogy a Fidesz, annak prominens arcai és a haveri köt abban a csúnya csúnya "elmúlt 8 évben" mitől lett milliomos vagy milliárdos, miből tellett felvásárolni a médiára, stb?
@Haloperidol: CBA-nak nem svájci bankszámlája, svájci off-shore cégei vannak. Csányiék Szingapúrba tolják a lóvét és így tovább. Én se értem egyesek miért tetteik ez a naivitást.
@Kara kán: te full hülye vagy! és gerinctelen!
@Kara kán: "a Fidesz a saját holdudvara meggazdagodásához legalább megteremti a törvényes kereteket"

sokat ér az a törvény, amelyik megteremti a feltételt ahhoz, hogy korrupt emberek a saját javukra dönthessenek.
@azbesztos: haha! te vagy az ember, aki nem lát az orránál tovább!

bármilyen szolgáltató (bank, közmű, stb...) költségeit és ezzel együtt az adóját az emberek fizetik. meg ne kérdezd, hogy miért... ;)
@azbesztos: Olyan mély a sötétség a fejedben, hogy inkább egyetlen orbitális tévedésedre vagy szándékos hazugságodra sem reagálok...
Remélem sok ilyen demagóg monológot adsz még majd elő itt és máshol...
Utálom a jellemzően magyaros széthúzást de veled nem lehetek egy csapatban...
Egyre égőbb fideszesnek lenni...
@A sellok hova alljanak?:
Én 10 évet cigiztem de egy hónapja már csak e-cigi:)
Imádom:)
A végső lökést pont a fideszbérencek közvetlen,önszántú pénzelésének gondolata adta meg...:)
@KopaszMercis: Ha neked nem ér véget a világ Hegyeshalomnál, akkor takarodj.
@Kara kán: "a Fidesz a saját holdudvara meggazdagodásához legalább megteremti a törvényes kereteket"

Figyelj te egyszerű...Ez tudod milyen? Mondok példát-

Ülünk ketten az asztalnál a kocsikulcsod az asztalon,beszélgetünk.
Egyszer csak zsebre teszem a kulcsod a szemed láttára.
Te kéred vissza én nem adom,majd azt mondom nincs is nálam.
Te kéred megint de válasz helyett hozok egy törvényt, hogy te nem kérhetsz ilyet.
Aztán ha kéred megint,akkor hozok egy törvényt,hogy ha ilyet kérdezel akkor büntetést kell fizetned....

Na ennyit a Fidesz "törvényes kereteiről" faszkalap...
@Haloperidol: Nincs külföldi bakszámlájuk, azaz ha van is, az legfeljebb egy egy vezetőé, de a cégek itt fektetik be a nyereségüket. Ha esetleg külföldön, akkor is a cég, meg az adójuk, az áfa itt marad.
A fideszkormány egy bűnszövetkezet. Pont.
Én remélem hogy véresen lesz végük, mert akkor tanulságul szolgálhatnak az utánuk következőknek.
@azbesztos:
Kicsillag a magyar atlagkerest 10x-eset keresem... ugyan mar minek mennek en akarhova innen, rajzolj mar nekem zsirkretaval egy szep kepet hogy miert :)
FELESLEGES KÉSZÜLNI A VÁLASZTÁSRA, ÉS A PÉNZT KIADNI...A NEMZETI ROHADÉK GAZEMBER BANDA ÚGYIS ELCSALJA A VÁLASZTÁST ...EZ BIZTOS....UTÁNA ÚGYIS ELŐKERÜLNEK A FEGYVEREK ÉS NAGY LÁZADÁS LESZ!!!!!!
( a határon túli szavazatokkal csalnak...és a bejelentett lakásokkal, az új körzetekkel és nem engedik az EBESZ belenézni...stb. stb. )EZ EGY BŰNSZÖVETKEZET NEM VESZITEK ÉSZRE???????
@lyia: Engedelmeddel de ezt "ellopom"! Köszönöm.
@vantaan: Á! Egy szárnyait bontogató náci.
@KopaszMercis:

Nesze neked műveltség,már Ady sem jó,és nem magyar!Szégyen a bejegyzésed minden betűje,és csak a tahóságod bizonyítja!
@KopaszMercis: Időd sem lenne rá,hogy betedd a hájas löttyedt seggedet a lopott mercidbe és elhúzzál.
Mert szétszed a tömeg és elevenen fog felfalni.
A mercid meg jó lesz majd hajléktalan hálónak,miközben téged fellógatnak az első fára.
Vagy azt gondolod,hogy az van veszélyben,aki nincstelen?
Tévedsz.
Az emberek már nagyon rühellik a magadfajta nagy arcoskodó retkes lopós gecibaszókat,ezért fog ellenetek fordulni a tömeg.
Hát ennyit rólad.
@memiklos: Mit vársz egy mocskos tetű cigánytól?

Magyar ember ha gazdag,akkor sem mercit vesz,azt csak a romák veszik.
@Wagеm: Elolvastad? ....vagy csak a szád jár?
Orbánék 2000milliárd Ft-ot herdáltak el vagy nyúltak le eddig. Közgép, stadionok, sportpályák, nyugdíjkassza, nem sorolom.
Ennek ellenére rájuk szavaz 2 millió zombi.
Ilyen sötét, aljas, irigy, bunkó és gonosz ország kevés van.
@azbesztos: ember, akkor tekints az EU ki-és befizetési adataira. Magyarország jóval többet kap, mint amennyit befizet. EU-s pénzek nélkül semmi nem lenne.
Örülhetünk, hogy egyáltalán nem b@sznak ki minket az EU-ból ezzel a folyton elégedetlenkedő, kicsinyes, irigy, tolvaj, ellenségkereső, fóbiás, melldöngető, porbafingó kis segglyuk Orbán-kormánnyal együtt.
@lyia: a hétszilvafás, iszákos, járási, gyűlölködő mélymagyaroknak nem kellett az akkor még felvilágosult, erősen fejlődő, polgári Magyarország.
így aztán 1920-1945-között a mélybe taszították, aztán ugyanők csodálkoztak, miért bántak velünk úgy, ahogy 1945 után is.
Ady alaposan leírta, mintha a mára is alkalmazható lenne.
@vantaan: Úgy tűnik nem olvasta el... csak ugrott a zsidó szóra. :-))
@vantaan: De ne várj tőle sokat! Londonban takarít és onnan ugat haza.
@hot-spot:
Se kover nem vagyok, se mercim nincsen, se lopni nem loptam soha semmit.
Egyszeruen okosabb vagyok mint te, tanultabb, muveltebb, tobb nyelvet beszelek, tobbet kepeztem magam, es ha szerencsed van, akkor csak 10szer annyit keresek. Ha peched, akkor tobb, mint 10szer... ha megcsiped almaid melojat, akkor meg mar csak 4-5szor :)
Felsobb rendu vagyok. Te pedig egy porbafingo szar vagy, es ugy is fogsz megdogleni. Egy jelentektelen senkinek szulettel (mint en), csak te mar eleted vegeig az is maradsz...

You can take the girl out of Kansas... nezz utana mit jelent ez te egyszeregy kis csoro kis semmire kello ingyenelo kis kocsog
@zobod: Háromliió létminimum alattinál mit akarsz még visszafogni?
@Plumper_: Szerintem elírtad: mert nettó befizetők vagyunk, a 7 éves ciklusban lehívható pénzek fele jött be, a következő ciklusban ez lesz a bázis. Röviden: a pénzünk a jól pályázó országokba megy mint pl. Szlovákia, Szlovénia és még románok is jobban állnak. Ezért az elbaszásért minden eddigi kormány felelős.
@azbesztos: te vérnaív vagy, ha ez igaz lenne, akkor minek az offshore cég?
Állami monopólium a szerencsejáték, az alkohol, az üzemanyag. Aztán államosították a magánnyugdíj pénztárakat, majd a trafikokat. Logikusan felvetődik a kérdés, mi lesz a következő nagy jövedelmet hozó tevékenység, amelyet államosítani fognak. Kizárásos alapon a válasz: a kurvák.
A NON Zrt. (Nemzeti Orgazmus Nonprofit Zrt.) valószínűleg nemsokára kiírja a koncessziós pályázati feltételeket, és csak remélhetjük, hogy nem ismétlődnek meg a trafik pályázatok elbírálásánál történt korrupciós botrányok. Mindenképpen megakadályozandó, hogy a pályázati feltételek kidolgozásában résztvevő stricik ne juthassanak jogtalan előnyhöz. Kérdés még a házhozszállítás engedélyezése, árulhatnak-e az alaptevékenység mellett kiegészítő termékeket is, valamint a területi elosztás, amely az igények felmérése nélkül problémákat okozhat. A minisztérium javaslata a 2500 fő/egy kurva átlag akár jó is lehetne, de milyen legyen a kurva neme? Nincs még információnk arról, hogy a tevékenységet a trafikhoz hasonlóan csak elkülönített, külön-bejáratú helységben lehet-e végezni, vagy minden CBA üzlet sarkán álldogál majd néhány nemzeti kurva.
@azbesztos: "Nincs lenyúlt nyugdíj megtakarítás, illetve ha volt lenyúlás, azt a nyugdíjpénztárak követték el, mint kiderült az elszámolásnál. A magánnyugdíjpénztárakban levő pénzeket mindenki megkapta..." Ja! 20 év alatt befizettem 2,5 milliót, kaptam 18.500-at,minusz infláció...
@Bölény56: Plusz nyugdíjat, a nyugdíjkorhatártól addig, ameddig élsz.
A 2,5 millióból nem kaptál volna semmit, mert addigra rég ellopták volna a pénztárosok.
@Plumper_: A maszop 21 milliárd Eurót baszott el síkvidéki viaduktokra, buzatáblák alatti alagutakra, és lumpenproli elvtársi zsebek tömködésére, mert semmi más nem maradt utánuk, csak üres kassza és kétszeresére nőtt államdósság. Remélem ez a kormány további 2000 milliárdot szed ki a tolvaj bankokból, és teremt valódi fellendülést a fizetőképes kereslet beindításával.
21 milliárd euro=~ 6000 milliárd forint!
@Plumper_: Magyarország fele annyit sem kap vissza az Eutól, mint ami vámbevétele volt az Eu előtt, ráadásul baromságokra (csirkeól, szőlökivágás, sétáló utcaburkolat építés, stb.) kapja és népnyomorító intézkedéssekkel is bombáz bennünket. Az Eunak a melegek, meg a sátánista egyházak a fontosak, nekünk a rezsicsökkentés. Orbánék hamarosan jól kibasznak veletek és havonta minden eladósított devizahitelesnek kifizetik a hitelek eredeti szerződésen felüli törvénytelen részleteit, majd adóként beszedik a bankoktól. Azért havonta, hogy mindenki jól gondolja meg, a választás előtt, hogy kire szavaz, mert ha rosszul voksol, másnaptól újra fizetheti az uzsorát.
süti beállítások módosítása