Iskolarendőr, bűnmegelőzési tanácsadó és más állatfajták

2013.09.11. 07:00 Fent és Lent

markoláb írása

schoolpolice.png

A most kezdődött tanévben több mint 2200 iskolarendőr és 100, úgynevezett bűnmegelőzési tanácsadó kezdte meg munkáját az iskolákban. Nyilván nagy szükség van rájuk, hiszen egyértelmű, hogy a (köz)nevelés rendészeti kérdés, de miért állt meg itt a jogalkotó? Az élet számtalan területén ugyanis legalább olyan veszélyek leselkednek ránk, mint a gyerekekre az iskolákban, tehát indokolt lenne még több rendőr- és bűnmegelőzésitanácsadó-fajtát bevezetni törvényileg. Olyanokra gondolunk, mint például a

1. Busz- és villamosrendőr. Örömmel jelentjük, hogy ilyen már van! Közterület-ellenőröknek hívják őket. Hivatalos személyek! Korunk csendőrei, fideszes fogdmegek. Egyes kutatások szerint a munkásőrök egyenes ági leszármazottai. Ezt támasztja alá a hasonló DNS és a pártállami erőszakszervezet embereivel megegyező számos tulajdonság (pl. iskolázatlanok, képzetlenek, naplopók, született bunkók stb.). Ők azok, akik, ha egy csöpp hatalmat kapnak, akkor a Jóisten irgalmazzon annak, aki szembejön velük. Előfordulási helyük a BKV/BKK-járművek. Jellemzőjük, hogy a náluk is alacsonyabb kasztba tartozó ellenőrökkel flangálnak, többnyire egy ellenőr-egy közterületes felállásban. Azaz például egy hatfős ellenőr csordát egy kisebb hadsereg kísérget, hiszen a tömegközlekedés is rendészeti kérdés.

2. Rovásírásos-helységnévtábla rendőr, illetve tanácsadó. Mivel a rovásírásos helységnévtáblák száma örvendetesen megszaporodott, indokolt lenne minden ilyen tábla mellé rendőrt, illetve tanácsadót állítani. Utóbbiak feladata lenne többek között a táblák olvasási és megértési nehézségeinek kezelése. Célszerűnek tartanánk, ha a tanácsadók egy része az állítólagosan betiltott Magyar Gárda soraiból kerülne ki, és munkáját önkéntes alapon végezné, így csökkentve a rovásírásos-helységnévtábla rendőrök és tanácsadók intézménye felállításának költségvetési kiadásait.

3. Fradirendőr, illetve fradiügyi tanácsadó. A nemzet első számú csapata mellé mindenképpen szükségesek rendőrök és tanácsadók. Tekintettel arra, hogy a Fradinak a Bajnokok Ligája főtábláján kellene szerepelnie, hogy egy klasszikust idézzünk (magyarul: előbb-utóbb megnyeretik velük a bajnokságot), továbbá stadion épül nekik, havonta kapják a kormányzati, fővárosi és állami cégektől érkező százmilliókat - egyszóval a megnövekedett intézményrendszer és feladatellátás indokolttá teszi a fradirendőrség és tanácsadói hálózat felállítását. A fradirendőrség élére a Fidesz-székház védelmében elévülhetetlen érdemeket szerzett, feddhetetlen előéletű és erkölcsű Sz. Ferencet javasolhatná az előterjesztő, a fradiügyi tanácsadók képzése pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen induló, államilag támogatott képzés keretében lenne megvalósítható. A későbbiekben megfontolandó a többi állami dotációban részesített csapat előrehaladása érdekében újabb rendőrök és tanácsadók felállítása. Így a költségvetésben külön célelőirányzat biztosíthatná a Puskás Akadémia-, Videoton-, Debrecen- és Mezőkövesd-rendőrök és -tanácsadók működését.

4. Templomrendőr. Mindenekelőtt keresztény templomokat védenének (vs. keresztény szellemiségű iskolák, keresztény nevelés). A keresztény templomok közelében is annyi veszély leselkedik a gyerekekre, mint az iskolákban, a világszerte – így nyilvánvalóan Magyarországon is – tapasztalható keresztényellenes támadásokról nem is beszélve. (És akkor arról nem is szóltunk, hogy a fővárosi MSZP-frakció Ószövetséget olvas.)

5. Fesztivál- és bulirendőr. Gyakorlatilag ezt is bevezették már, de a magunk részéről nem tartjuk elegendőnek azt a 450-500 rendőrt, aki tavaly két napon keresztül szétterrorizálta az ozorai fesztivált, idén pedig már a közutakon ellenőrizték, motozták és kipakoltatták a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől idegen, nyilvánvalóan kábítószeres fesztiválozókat. És nemcsak a Kazinczy utcában kellene rendőröknek és közterületeseknek járőrözniük éjszaka, hanem minden kisebb-nagyobb bulin és fesztiválon, ahol felhőtlenül akar szórakozni az ember. Mintaértékűnek tartjuk ezért a Savaria Fesztiválon hajnali fél 4-kor utcazenészeket leteperő és elvonszoló rendőrök munkáját; a fesztivál- és bulirendőrök gyakorlati képzését és fellépését hasonló keretek között képzeljük el. Hiszen a szórakozás is rendészeti kérdés. Még annyit, hogy a kábítószer-fogyasztók és -terjesztők kiszűrése érdekében a fesztivál- és bulirendőr a gyanús (=fesztiválozni szándékozó) egyén otthonában intézkedhetne, ilyenformán szorosan együttműködne a lakásrendőrrel (vö. 6. pont).

6. Lakásrendőr. A lakásokban élőkre vigyázna. Eleinte kísérleti jelleggel kistelepülésen egy, nagyobb településen háztömbönként egy-két lakásrendőr teljesítene szolgálatot. Probléma esetén becsöngetne a lakásokba, érdeklődne az ott élők felől. Éjszaka bezörgethetne oda, ahol világosságot lát (hogy ez 22 vagy 23 óra után történne, azt a helyi önkormányzat rendeletben szabályozná), igazoltathatná a későn hazatérőket. A lakásrendőrök számát mindenképpen szükséges növelni. A cél, hogy a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklus végére minden magyarországi háztartásra jusson egy lakásrendőr. Az intézmény bevezetését, működtetését EU-s forrásból lenne célszerű megvalósítani.

A poszt nem minden esetben tükrözi a szerkesztőség álláspontját

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr205504643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én még javasolnám kibővíteni az iskolarendőrök tevékenységi körét is, mertmivelhogy a pedagógusok lyukasórában többé nem hagyhatják el az iskola épületét. Ebből adódik, hogy nagy szükség volna a lyukasórában felelőtlenül, előre megfontolt szándékból postára/bankba/orvoshoz elcsatangoló tanítónénik rendőri intézkedés keretében munkahelyükre történő visszatoloncolására! Ha az őt igazoltató rendőrnek a pedagógus könnyes szemmel mindenféle kitalált szervi bajával indokolja elsurranását, és ragaszkodik kezelőorvosa felkereséséhez lyukasóra idején, lehetőséget adnék a gumibot és az elektromos sokkoló használatára is, természetesen csak indokolt mértékben és intenzitással. Magyarország, szeretlek!
olyan ostoba ez a blog, ez van akkor ha fizetett bloggerek írnak blogot
süti beállítások módosítása