Klímabarát cserjevágás a XII. kerületben

Egy XII. kerületi lakos írása

12ker.jpg

Budapest 12. kerülete - helyi nevén a Hegyvidék - a tizennyolc élenjárónak nevezhető magyar település közül az egyik, mely önszorgalomból tagja lett a Klímabarát Szövetségnek. Azok a települések, városrészek, melyek ehhez a szövetséghez csatlakoztak, komolyan veszik az éghajlatváltozást: beruházásokkal, különböző intézkedésekkel, akciókkal küzdenek ellene. Sőt, a Hegyvidék delegálja a szövetség jelenlegi elnökét, Kovács Lajost is, aki az önkormányzat alpolgármestere is.

Egyszerre szórakoztató és elszomorító a tény, hogy a főváros egyetlen, magát klímabarátnak nevező kerülete - ahol egyébként valóban van komposztálási program, UV-sugárzás mérő, napenergia-telepítés, kistermelői piacpont, kerületi fakataszter felmérés (!) - éppen mostanában tervezi a Normafát, Budapest legnagyobb összefüggő zöldfelületét síkomplexummá ( azaz "sportcentrummá") alakítani, miközben a jelenlegi klímakutatások egyre kevesebb síelésre alkalmas napot jeleznek előre. Persze csak néhány cserjéről van szó...

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr735534142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása