CET vagy hajléktalanszálló?

2013.11.13. 07:00 miket


balna_bfvk_oldal.JPG

Több évvel a partra vetődést követően, hosszas vergődés után megnyílt a Bálna nevű remek épület a Duna partján. A névválasztás már nem meglepő kis hazánkban: semmi közünk hozzá, mégis van nálunk Marina, Laguna, Beach meg hekk is, miért ne lehetne Bálna. A CET-ben volt egy pici játék (Central European Time), és a külföldieknek is kimondható, de ez nálunk nem szempont. Az nem jó, amit más talált ki, majd a mester megmondja: Bálna.

Talán az a legjobb a megnyitóban, hogy véget ért a bazári lézerezés a tetejéről. Sokat gondolkodtam, hogyan lehet ennyire elbaszni egy ilyen jó épületet, de hamar megvilágosodtam, amikor kicsit jobban megnéztem az üzemeltető BFVK honlapját. A referenciák alatt három hajléktalanszállót találok, ez mindent megmagyaráz. Tarlós csinovnyikjai talán úgy gondolják, hogy majd rendészeti eszközökkel ide is beterelik az embereket. Hogy vásároljanak? Igen. Erőből szépen átrendezték a szállódahajó-piacot, a budai partról a Viking hajóit a Mahart kikötőibe terelték, majd 750 millió forintért(!) megvették a Mahart 51%-át, hajóstul, kikötőstül (most épp az állambá veszi meg tőlük). Már készen is állnak a vendégek fogadásra. A buszok már most ott parkolnak a Bálna mögött, a paprikás standok pedig sorakoznak az épületben. Budapest, miért adod el magad ilyen olcsón? Mi lenne, ha egyszer végre értéket teremtenének, és azt osztanák meg, nem pedig olcsó gagyival próbálnák átverni a megvezethető turistát? Az épület legalább szép, de egy ilyen stábbal akár sikerülhet létrehozni Budapest legjobb panorámájú hajléktalanszállóját.

Természetesen minderről megkérdezhetjük Tarlós Istvánt is a csütörtökön ötkor tartandó közmeghallgatásán. Mit gondolhat a szállodahajókról, buszsávokról, hajléktalanokról, mindet egy címszó alatt: hová lett a CET?

Még egy idézet az oldalról, ami a minőség garanciája:

Irányítási struktúra
A fenntartható fejlődés témájának legmagasabb szintű döntéshozó szerve a vállalat menedzsmentje és az Igazgatósága.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr595618550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A sztorit már nem is kommentelem, nem is nagyon lehet már mit hozzátenni. Na de az az idézet a bejegyzés végén... Zseniális, hogy mennyire ostoba és semmitmondó!
Akár egy észak-koreai munkatáborban is kiírhatnák, végülis ott is érvényes lenne.
Az épület klassz, a kilátás szép.
Az épület funkcionálisan nulla, üzletek szinte semmi. Ami van, az gyakorlatilag a közeli csarnokba való. Egyedül a Galéria ér valamit, de ennek látogatóival nem lehet az egész Bálnát megtölteni. Az étkező, ivó helyek árai magasak.Hangulat nem sok, akkor inkább át lehet menni a közeli Ráday utcába.
Valaki -ha jól emlékszem- Budapest lehetséges Eiffel tornyának mondta. Az illetőt még nem vizsgálták meg a pszichiátrián. :-)
süti beállítások módosítása